|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Swoja droga to jakie ten futbol wyzwala instynkty
![]() Pilkarz o twarzy dziecka ,niby spokojny, opanowany - mecz z podworkowa druzyna i taki klops. Teraz to na prawde nie wiem kim my bedziemy w niedziele straszyc w ofensywie. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Do tego wszystkiego jeszcze Diaz może nie zagrać :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
http://www.transfermarkt.de/de/verei...n_sort_tv.html
liczba asyst w sezonie goli http://www.transfermarkt.de/de/verei...en_sort_t.html ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
w****iony to jest napewno Boguski ktory nie zagra, natomiast nie mam zdania co do reszty druzyny, nie sądze zeby byli tak zżyci ze se taki pilkarz pomysli "o kuwa, zawiesili mojego kolege z boiska, teraz to sie wkuwiłem". A juz napewno sie nie wkuwi ten kto bedzie za Rafałą grał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
A ta na pewno maja, a z taką świadomością, zawsze gra sie lepiej, zeby pokazać cycom, że ich gierki są gówno warte ![]() ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
.Tylko nie wiem czy ten w**** przelozy sie na lepsza gre.Brak Boguskiego w takim meczu to dla nas na prawde duzy problem i zawodnicy bardzo dobrze sobie z tego zdaja sprawe. Ja zycze Lobo by sie wspial na wyzyny wlasnego masochizmu i zagral dobry mecz, strzelil gola - cokolwiek.To chyba ostatnia jego szansa(bo raczej zagra gdy Boguski wylecial)by odbil sie od dna. ps. Jak juz tak generalnie nie przezywam meczy ,to tu lekka nerwowka juz jest ![]() Cholerenie prestizowy mecz i trza by nie dac ciala. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
W temacie Legia - Wisła można by wiele napisać dobrego i złego patrząc przez pryzmat dotychczasowych pojedynków, zwłaszcza w ostatnim dziesięcioleciu...i obecny pojedynek urasta na pewno do rangi wydarzenia kolejki, kolejki jesiennej rundy!
Walory Legii są powszechnie znane i to nie zależnie od dyspozycji dnia, tygodnia czy też całej rundy. Ale powtórzę moje słowa z przed pojedynku z Piastem... To My, Wisełka, jesteśmy liderami obecnego sezonu, to My, mamy rządzić i dzielić w lidze, nie zależnie od terminu, klasy przeciwnika i miejsca spotkania. Nie może tez mieć znaczenia w jakim składzie wystąpimy...Wiem, że będzie to na pewno skład optymalny, który zagwarantuje nam radosny powrót z Łazienkowskiej...Ostatnie zdanie piszę w kontekście dyskwalifikacji Boguskiego ( w tej kwestii moje zdanie nie ma żadnego sensu bo sam zawodnik wypowiedział się jak najbardziej właściwie, więc po co mam napisać ogólnie nam przyjęte: "j...ć j...ć PZPN i tak dalej). Jedno jest pewne, że Ci, którzy jadą do Wa-Wy, jak także Ci, którzy zostają w Krakowie wierzą niezłomnie, że to Wisełka jest najlepsza, Wisełka jest Mistrzem Polski czy to się komuś podoba czy też nie. MY RZĄDZIMY W KRAKOWIE!!! TAK BYŁO, JEST I BĘDZIE!!! AMEN!!! ![]()
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI…1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Szkoda, że akurat w takim meczu Boguski dostał karę.Psuje to trochę atmosferę przed meczem.
Wygramy, zremisujemy, bądź przegramy.Nie ma co się tak strasznie napinać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Boguski obudził w sobie olbrzyma
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na miejscu naszych piłkarzy to przy okazji wywiadu z reporter-em/ką Canal+ wyraził bym dosadnie swoje zdanie na temat niezwykłej skrupulatności tejże stacji w wyszukiwaniu kontrowersji z udziałem piłkarzy Wisły.
Skoro mają tam takich zajebiście spostrzegawczych montażystów to dziwne że choćby taki "pan łokieć" Szala co drugi mecz nie dostaje 2 meczowej dyskwalifikacji. Odechciewa się mi tego całego meczu. Jednak mimo wszystko zwycięstwo dałoby niesamowitą satysfakcję. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
To się nazywa manipulacja
http://sport.onet.pl/0,1248675,1850531,wiadomosc.html Tytuł informacji: Skorża: jestem bardzo rozczarowany jego zachowaniem i cytowana tam wypowiedź trenera: Jestem mocno rozczarowany zachowaniem Rafała. Nie powinien tak się zachować. Ale nie ukrywam, że moje wątpliwości budzi procedura. Nie rozumiem czemu jedni zawodnicy są wzywani przed Komisję Ligi, inni nie. Uważam, że każdy zawodnik ma prawo do tego aby się bronić. Mam wątpliwości do wysokości tej kary, jest ona bardzo surowa. Przecież jeśli przejrzymy zapis wideo to zobaczymy, że Rafał był prowokowany, a pierwszy przekroczył przepisy zawodnik Piasta. W efekcie dwóch zawodników je przekroczyło - dlaczego jeden jest ukarany, a drugi nie?!" - pytał trener piłkarzy Wisły Kraków Maciej Skorża. Myślałam, że tytuł informacji ma na celu wskazanie na jej najistotniejszy przekaz ........ ale w końcu to onet.pl ....i uwaga jedziemy dalej ... Piłkarz Wisły: to niegodne sportowca http://sport.onet.pl/0,1248675,1850439,wiadomosc.html - Jest mi wstyd, że tak się zachowałem, to niegodne sportowca. To było naganne zachowanie – powiedział piłkarz Wisły Kraków, Rafał Boguski o swoim zachowaniu w meczu z Piastem Gliwice. Za kopnięcie rywala gracz "Białej Gwiazdy" został zawieszony na dwa spotkania ligowe. - Jednocześnie mam żal do Komisji Ligi, że nie poinformowała mnie, że ta sprawa będzie rozstrzygana w czwartek. Do czwartku była cisza i dopiero wczoraj dowiedziałem się, że były takie decyzje – dodał gracz mistrza Polski.
Ostatnio edytowane przez Illargui : 24.10.2008 o godz. 18:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Wielka szkoda Rafała... ale przecież wszyscy pamietamy z jakimi problemami kadrowymi Maciek Skorża umial sobie dac rade. Jestem naprawdę pozytywnie nastawiony przed tym pojedynkiem, nie mam żadnych wątpliwości kto obecnie ma lepszych piłkarzy w swoim składzie, i mimo że to mecz wyjazdowy, a Legia prezentuje się o niebo lepiej niż na pocztku rundy to obstawiam 2:1 dla Wisełki...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
warszawiaki na swoich forach cieszą się z "wyautowania" Boguskiego, jakoś nikt się nie skarży na "podłe,stronnicze cwaniackie i nieuczciwe działania pzpn".
Widzę że nieuczciwe jest tylko to co jest nieuczciwe wobec Legii. Sprawa Boguskiego powinna być wielkim bodźcem dla Naszych do totalnej walki. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Sprawa Boguskiego ma drugie dno, Maciej Skorża, Rafał i chłopaki w szatni dobrze o tym wiedzą także w mediach mogą przepraszać, żałować itp ale w rzeczywistości doskonale wiedzą, że Rafał powinien grać.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Raz: dlaczego Boguskiego nie wezwano przed komisje? Do tej pory, zawsze zawodnik miał prawo obrony, przeproszenia, wyjaśnienia sprawy. Dwa: dlaczego sprawie nadano rygor natychmiastowej wykonalności, bez możliwości odwołania? Trzy: dlaczego kara jest tak surowa? Cztery: dlaczego o zawieszaniach dwa dni przed meczem z Legią, decyduje komisja w której 4/6 osób jest z Warszawy? Skoro już Warszawa jest tak wybitna jeśli o produkcje działaczy, nie można było poczekać do poniedziałku aby uniknąć podejrzeń? ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tez jestem zaskoczony postawa kibicow Legii. Liczylem na solidarnosc kibicowska tak chetnie pokazywana przy okazji roznego rodzaju dranstw. Ale widac oni wola podniecac sie ta pseuda liga dalej i zyc w iluzji, ze wszystko jest czyste i uczciwe zamiast solidarnie sprzeciwic sie przeciwko takim jawnie naruszajacym ducha fairplay praktykom. No ale moze wymagam zbyt wiele od niektorych.
|
|
|
|
Guest
|
|
Zresztą nie musisz nas w niczym uświadamiać, i podważać tego co jest faktem bo doskonałe wszyscy zdajemy sobie sprawę że Boguskiego nie zdyskwalifikowano za to co naprawdę zrobił tylko powód jest znacznie inny. Jak chcesz to Ci przypomnę co zrobił Choto. Z premedytacją wywali piłkarzowi Zagłębia "z buta" z odpowiednią siłą i dynamiką ataku tak że gościa zeskrobywali z ziemi. Gdyby trafił "lepiej" mógł to być ostatni mecz tego zawodnika w karierze, także przestań robić z siebie debila. Dodam, że mieliśmy to jak na dłoni z perspektywy co najmniej 3 kamer, a nie z jakiegoś śmiesznego zbliżenia. Komentarz Mirka Szymkowiaka bardzo trafnie to ocenił: " Potem się dziwią że rasizm w Polsce jest". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ad. Raz- z tego co pamiętam, to Choto przed takową komisję też nie był wezwany. Może dlatego, że sprwy gdzie jest obraz video są zbyt oczywiste? Co tam tłumaczyć? ad. Dwa- nie wiem dlaczego, ale w stosunku do Choto było takie samo zastosowanie ad. Trzy- 2 mecze w stosunku do 4 Choto to surowo? ad. Cztery- nie wiem. Szkoda tylko, że te komisje nie są takie łaskawe dla Legii, gdy chodzi o jej kibiców. Zawsze nam dowalają największe kary nesta- ja w swoim pierwszym poście na ten temat poparłem kibiców Wisły. I rozumiałem wasze odczucia w 100%. Ale sorry, mam przyklaskiwać dalej, gdy czytam 'legła' czy też legła i pzpn itp? Nie można było tego napisać w mniej radykalny sposób? Zauważyłem, że nawet admin przyłączył się do tej nagonki na 'ległą'. To dla mnie za dużo, tak samo dla Ciebie by było, gdyby na Twój klub pisano 'skisła' westersyl- Boguski zapewne bez premedytacji machał rękami i kopnął przeciwnika Skoro Boguski przepraszał, to widocznie miał za co. Czy samo przyznanie się zawodnika to popełnionego głupstwa nie jest wystarczającym dowodem? Więc po co jeszcze 10 zbliżeń i różnych kamer?
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 24.10.2008 o godz. 19:16.
![]() ![]() |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Panowie - na rozluźnienie:
...a sprawiedliwość musi być po naszej stronie Taki mały wyimek: Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Mam nadzieje, że jak panowie z C+ będą prosić naszych o wywiad to usłyszą "z cwe*ami nie rozmawiam". ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
A powtórka pokazana w Lidze+ Ekstra to śmiech na sali - nic tam nie widać tak naprawdę, więc rzeczywiście przydałoby się jeszcze z 10 zbliżeń z różnych kamer. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
-ToTylkoJa - Dobrze wiesz jak się sprawy mają , Z całym szacunkiem ale polemika nie ma za bardzo sensu.
W np. Angli za dyskwalifikację czy czerwień kara obowiązuje z opóźnieniem 2-3 tygodniowym i nie ma żadnych niedomówień ,co z karą dla Grzelaka? , co to za niespodziewanie nagły tryb, doraźny , bez obrony ,odwołań i wyjaśnień.? Sam sobie odpowiedz jeśli masz trochę przyzwoitości i obiektywizmu! Byłem 15 lat temu na pewnym pamiętnym "uczciwym" meczu z wami, zdobyliście wtedy (na chwilę) "miszcza", a wasz wtedy-supe- trener-guru nazywa się dzisiaj "W. " Ciekawe dla czego? Fakt że nasze pojedynki zawsze mają jakieś podteksty ale lepiej gdyby były sportowe a nie układowo-podbiurkowe! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Do ToTylkoJa: Fajnie, że .......isz takie farmazony, bo ostatnio wyrobiłem sobie zbyt duże mniemanie o kibicach Legii. Dzięki za sprowadzenie na ziemię.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
szkoda płakać nad rozlanym mlekiem - decyzji pzpn-owcy nie zmienią, ja jako kibic czułbym się pewniej wiedząc że Boguski i Diaz zagrają w stolycy, ale skoro przy wydatnej pomocy działaczy los tak chciał, marzę żeby nasi chłopcy wygrali po ładnym meczu choćby 1:0. Ch...jowo że Rafał ma karę, ale trener Skorża ma przecież 11-tu zawodników + ławka, liczę na odpowiednie morale w zespole,żeby pokazali na boisku prawdziwą walkę, gryzienie trawy. Chcę żeby nasi wygrywali mecze bo śWIETNIE GRAJą - a nie dlatego że Mucha miał rozwolnienie a Choto se nogę złamał...
jazda,jazda,jazda!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
What a pity they didnt allow Boguski to play (as far as i understand) but anyway i hope Wisla put a lot "eggs" in the field and back home with 3 points, is the chance to demonstrate we re back in Ekstraklasa and we re candidate for title.
Aguante Wiselka !!! ![]() ![]() Aguante Wisła Kraków!!! Tylko Nasz TS !!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() .......e farmazony, bo Ty tak twierdzisz. Bo moja opinia nie podchodzi pod Twoje myślenie. A więc to są farmazony. Mam nadzieję, że to Twoja subiektywna opinia? Chyba nie zaliczysz jej do obiektywnych? Jeśli będzie to opcja numer jeden, to nie mam się zupełnie niczym przejmować. Cieszę się za to, że Twój komentarz to zupełne przeciwieństwo '.......enia' farmazonów. PS taki jeden osobnik jak Ty nie jest w stanie zmienić moich poglądów na temat kibiców Wisły. W szczególności, że nie ma nic rzeczowego do napisania/powiedzenia. ![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Szkoda dyskutować z warszawiakami, oni zawsze bidolą swoje, nwet jak ich złapiesz za ręke ( układy w pzpn) to i tak będą klepać mało mądre tezy, które odbiegają od rzeczywistości nawet dla bardzo obiektywnych i nie mającyhc wiele wspolnego z futbolem przecietnych zjadaczow chleba.
Dla nich sprawa jest czysta:] to nie pierwszy i nie ostatni przypadek, dopoki stolica Polski będzie "brud" dopoty beda takie jaja. Lecze na dobra gre WIŚLAKÓW! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Po prostu postanowiłem nie karać gości, którym ciśnienie skoczyło, bo doskonale ich rozumiem. Zaznaczyłem, że od tej pory na dalsze przewinienia będzie z mojej strony odpowiednia reakcja. Poza tym - nie jestem administratorem. Nadawałbyś się do "Gazety Wyborczej", masz prawdziwy talent do bezczelnego naginania prawdy... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|