|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Co jakiś czas mam okazję oglądać na żywo mecze ligi francuskiej, głównie PSG. Jest to klub, który jak na swój budżet to praktycznie co sezon zawodzi i pytanie tylko jak bardzo, natomiast wynika to w dużej mierze z tego, że rywale nie są wcale słabi.
Jak dla mnie nie porównania pomiędzy meczami w Polsce a meczem chociażby PSG-Sochaux, czyli takich drużyn z dolnej strefy średniej ostatnimi czasy. Przede wszystkim gra nie jest szarpana, co chwilę jest jakaś dobra akcja, wymiana kilku podań, która podnosi ciśnienie na trybunach. W naszej lidze takich akcji jest 3-4 w każdej połówce, reszta to większy lub mniejszy przypadek. Generalnie w takich meczach nie ma momentów, gdy NIC się nie dzieje, co u nas jest niestety na porządku dziennym. I gdyby piłkarze naszej Wisełki biegali tyle co piłkarze takiego Sochaux czy Le Havre i umieli przeprowadzić połowę składnych akcji jakie przeprowadzają piłkarze tych klubów to z pewnością czekalibyśmy jutro na mecz fazy grupowej UEFA a i na mecze przychodziłoby po 15 a nie 10 tysięcy widzów. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Poziom jest slaby ale i tak kazdy kto oglada lige polska od lat musi przyznac, ze troche sie poprawilo.
Przynajmniej wiekszosc druzyn stara sie cos grac, a nie tylko wybicia na pale na kontratak co przy podobnym nastawieniu obu druzyn nie moglo prowadzic do niczego dobrego. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Ja odbieram Twój post jako ironię.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 22.10.2008 o godz. 13:14.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Konrad, podziel się z nami towarem.
A na poważnie - fakt, postęp jest. Bo jak pamiętam powiedzonka "nikt nie zapłaci ci tyle, ile Widzew obieca", "bez sianka nie ma granka" - to przypomina się mizeria finansowa polskiej ligi. Teraz warunki licencyjne przywróciły jako-taką normalność. Problem w tym, że postęp jest niesłychanie wolny. Tak naprawdę to w skali świata jesteśmy dość bogatym krajem (to nie żart) i powinno być to widać w infrastrukturze. Nie tylko stadionowej, ale i treningowej. Tymczasem w 800-tysięcznym Krakowie brakuje boisk nie tylko dla juniorów, ale i dla zwykłych chłopaków, którzy chcą po lekcjach pograć w piłkę. Postęp naszej ligi jest tak wolny, że wszyscy nas wyprzedzają. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Panowie, dla rozluźnienia -
http://futbol.pl/index_2501.php?a_25...9ac44067f23ea2 same dobre wieści u sąsiadki Nie da ci ojciec, nie da ci matka - radości którą daje sąsiadka : ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Wiadome liga się rozwiją, ale główny jej problem to ze to do czego my dochodzimy teraz, w większości krajów europejskich było kilkanaście lat temu. A co do tych "nowych silnych lig europejskich" typu Rosja, Ukraina, Białoruś, Rumunia, to wg. mnie w nich występuje sytuacja dośc silnego lidera ewentualnie 2-3 zespołów a reszta to niesamowita mizeria, podobnie jest w Szkocji czy nawet tam kilkanaście lat dość silnych a teraz przeżywających kryzys krajach takich jak Holandia, Belgia czy Portugalia ![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
juz nie zdarzy :( |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Powiem wam, że ja Filipiaka polubiłem, bo robi to co chcę.
Stefan trzymaj sie, twoi wrogowie juz siedzą, tylko ty masz rację! ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
O to kupa straszna :( A tak towarzysz profesor przyczyniłby się do uratowania zbłąkanej duszyczki. Szkoda wielka.
Z drugiej strony - ładny trzeba mieć tupet, żeby takich trików się imać uciekając przed prokuraturą. Tonący chwyta się brzytwy, cwaniak naiwnego. Wyrobił sobie markę Filipiak |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Szkoda Wojcika Janusza.
W kontekscie Cracovii szkoda. Nawet krawat juz mial klubowy. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Bardzo ciekawy wpis na blogu Michniewicza:
http://www.weszlo.com/blog/1/255 Jest trochę o Łobodzińskim. Najlepsze na końcu, tak się szanuje pieniądze podatników. Na pewno wiele rzeczy jest tu nieobiektywne, ale generalnie widać jak działa "polityczne" Zagłębie i jak działaczom zależy na wyniku.
Ostatnio edytowane przez Awe : 22.10.2008 o godz. 11:31.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
- Jak masz bialoruski chlopczyku na imie ?
- Czeslaw! "...w przypadku braku transferów zostanę tylko wówczas, jeśli dacie mi naprawdę dużą podwyżkę. Bo wiem, że nie mogąc sprostać oczekiwaniem ja tu polegnę jako pierwszy, zniszczę sobie nazwisko i muszę coś mieć w zamian." "znieszcze sobie nazwisko i MUSZE miec cos W ZAMIAN" : )))))))))) ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
http://gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1...go_ryzyka.html
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
)miejmy nadzieje, że się za te pare lat odbuduje i zainwestuje (jako sponsor) w piłkę aha i pieniądze będzie miał z transereó obecnych zawodniów Poloni W. a jako że jest od głownie eskporterem to na tracącej obecnie złotówce zyskuje ![]() PS. ma ktoś całą listę tych spółek? bo naszczęście tych które są w portfelu nie mam ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie wiem czy Lech płaci im w jakiś sposób za takie artykuły ale redaktor chyba przeszedł sam siebie:
Cytat:
Brzmi, jakby tam doszło do jakiejś rewolucji...już chyba ktoś tu ściągał Hiszpanów do Polski i średnio na tym wyszedł... ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mogę się mylić ale swego czasu a dokładniej w trakcie transferu Kuby do Borussi Dortmund, Wisła podpisała umowę o współpracy,i jak dotąd nic z tego nie ma
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Cytat:
:( Robi sie goraco, ja znalazłem już stare prześcieradło, ogłaszam zbiórke na flamastry. Treść transparentu: Filipiak łapy precz od Stefana! ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
BTW. - dziennikarze to mendy. Co oni się wszyscy tak na niego uwzięli? ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Eeee tam na wylocie...
Tyle razy był już na wylocie a jak na razie jedyne co wyleciało u pasiastych chłopaków to hala. W powietrze. Dohtór musi zostać! ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Nie traccie nadzieji. Nawet jesli wywala niedojde, to moze sie Filipiak skusi na Mietka Broniszewskiego, albo jakiegos Baniaka.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Dzisiejsza decyzja o wyeliminowaniu Boguskiego z meczu z Legią to kolejna granica śmieszności. Ale pewno nie ostatnia.
Ech, żałość d.pę ściska. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W naszym małym futbolowym szambie wszystkie chwyty są od dawna dozwolone! ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
ze strachem czekam do meczu, bo jeszcze coś nowego wymyślą , choćby na Clebera czy Sobola.
eh, to dopiero 1/4 sezonu, a już te dwa punkciki tak bolą ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Gdzie są teraz ci co tak pouczają, żeby nie pisać teorii spiskowych w kontekście PZPN Legia ? Musicie sie teraz mocno sprężyć, zeby to wytłumaczyć, bo ogólników i frazesów nie przyjmujemy !
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Chyba żartujesz?
Co tu tłumaczyć, wystarczy obejrzeć: http://www.youtube.com/watch?v=Osez6Mgeg2Y Rafał wyłączył myślenie i niech teraz nie płacze. To Legia i PZPN kierowały jego nogą? REGULAMIN DYSCYPLINARNY PZPN Cytat:
MIELI DO TEGO PRAWO I Z NIEGO SKORZYSTALI. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
spidey - ile razy można powtarzać że sędzia widział zajście i nie zdecydował się na ukaranie zawodnika.
a Wy ciągle swoje ... szkoda słów ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
W takim wypadku dosyc logicznie to daje sie zamknac. Sam jestem megawkurzony, ale Boguski dal podstawy do tego zeby dac sie wysiudac. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|