The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.10.2008, 07:24
Co jakiś czas mam okazję oglądać na żywo mecze ligi francuskiej, głównie PSG. Jest to klub, który jak na swój budżet to praktycznie co sezon zawodzi i pytanie tylko jak bardzo, natomiast wynika to w dużej mierze z tego, że rywale nie są wcale słabi.
Jak dla mnie nie porównania pomiędzy meczami w Polsce a meczem chociażby PSG-Sochaux, czyli takich drużyn z dolnej strefy średniej ostatnimi czasy. Przede wszystkim gra nie jest szarpana, co chwilę jest jakaś dobra akcja, wymiana kilku podań, która podnosi ciśnienie na trybunach. W naszej lidze takich akcji jest 3-4 w każdej połówce, reszta to większy lub mniejszy przypadek. Generalnie w takich meczach nie ma momentów, gdy NIC się nie dzieje, co u nas jest niestety na porządku dziennym.
I gdyby piłkarze naszej Wisełki biegali tyle co piłkarze takiego Sochaux czy Le Havre i umieli przeprowadzić połowę składnych akcji jakie przeprowadzają piłkarze tych klubów to z pewnością czekalibyśmy jutro na mecz fazy grupowej UEFA a i na mecze przychodziłoby po 15 a nie 10 tysięcy widzów.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.10.2008, 07:57
Poziom jest slaby ale i tak kazdy kto oglada lige polska od lat musi przyznac, ze troche sie poprawilo.
Przynajmniej wiekszosc druzyn stara sie cos grac, a nie tylko wybicia na pale na kontratak co przy podobnym nastawieniu obu druzyn nie moglo prowadzic do niczego dobrego.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.10.2008, 07:59
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Odnoszac sie jeszce do poziomu ligi,to niedawno nabylem kanał Orange ,mogac tym smaym ogladac wszystkie mecze.
Na poczatku sie cieszylem ,ale z kazda dalszą kolejką bylo coraz gorzej.Hity typu Bytom-Odra ,Cracovia-Piast itd poprostu nie da sie ogladac,albo przed meczem wypic ze 2 mocne kawy bo inaczej czlwoiek zwyczjnie zasypia,albo az reka swiezbi zeby przełaczyc na inny kanał.
a juz przesadzasz. Ile razy w lidze angielskiej jest taki mecz, że sami komentatorzy mowia, że padaka. A szczerze powiem, że już wole oglądać to co nasze niż podniecać się zagranicznymi druzynami, albo meczami np. Manchester - Fulham gdzie raz na 20 spotkan jest jakas niespodzianka, a tak to mecz do jednej bramki
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.10.2008, 09:17
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Brednie, brednie...

Jakie to mecze Marszałku drogi oglądałeś w ten weekend z europejskich lig? Bo chyba nie oglądasz ich za wiele. Ja meczów oglądam (jednym okiem, bo patrzeć sie na to nie da) około 20-30 tygodniowo. .
Za idiotę mnie masz. Uważasz, że oglądam same mecze szlagierowe i porównuje to do polskiej ligi? O czołówce w ligach europejskich nie pisze, bo to jest kosmos dla nas nieosiągalny. Akurat meczów oglądam dużo,żeby nie powiedzieć za dużo, i wcale nie są to jakieś topowe spotkania. Ale te, które oglądam to poziom jest w nich większy niż u nas i to nie podlega - wg mnie- dyskusji. Aby nie być gołosłownym resume z zeszłego weekendu, Hull - WHU, to chyba nie jest mecz na szczycie. Milan - Sampdoria, Catania - Palermo, Khazar - Neftchi Baku. I do tego jeszcze jednym okiem spozierałem na ligę węgierską .

Ja odbieram Twój post jako ironię.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 22.10.2008 o godz. 13:14.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 22.10.2008, 10:13
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
(...)
Konrad, podziel się z nami towarem.

A na poważnie - fakt, postęp jest. Bo jak pamiętam powiedzonka "nikt nie zapłaci ci tyle, ile Widzew obieca", "bez sianka nie ma granka" - to przypomina się mizeria finansowa polskiej ligi. Teraz warunki licencyjne przywróciły jako-taką normalność.

Problem w tym, że postęp jest niesłychanie wolny. Tak naprawdę to w skali świata jesteśmy dość bogatym krajem (to nie żart) i powinno być to widać w infrastrukturze. Nie tylko stadionowej, ale i treningowej.

Tymczasem w 800-tysięcznym Krakowie brakuje boisk nie tylko dla juniorów, ale i dla zwykłych chłopaków, którzy chcą po lekcjach pograć w piłkę.

Postęp naszej ligi jest tak wolny, że wszyscy nas wyprzedzają.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 22.10.2008, 10:17
Panowie, dla rozluźnienia -

http://futbol.pl/index_2501.php?a_25...9ac44067f23ea2

same dobre wieści u sąsiadki Żal Stefana, ale jeżeli już będzie musiał zakończyć swoją tytaniczną pracę na Kałuży (tfu!) to ma godnego następcę. Kolejna małpa do cyrku.

Nie da ci ojciec, nie da ci matka - radości którą daje sąsiadka : )
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.10.2008, 10:29
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Tymczasem w 800-tysięcznym Krakowie brakuje boisk nie tylko dla juniorów, ale i dla zwykłych chłopaków, którzy chcą po lekcjach pograć w piłkę.
Mistrz Polski, zdecydowanie najlepsza drużyna ostatniej dekady, drużyna aspirująca do Ligi Mistrzów czy Pucharu UEFA posiada w sumie jedno jako takie boisko treningowe, więc z czym do ludzi.

Wiadome liga się rozwiją, ale główny jej problem to ze to do czego my dochodzimy teraz, w większości krajów europejskich było kilkanaście lat temu.
A co do tych "nowych silnych lig europejskich" typu Rosja, Ukraina, Białoruś, Rumunia, to wg. mnie w nich występuje sytuacja dośc silnego lidera ewentualnie 2-3 zespołów a reszta to niesamowita mizeria, podobnie jest w Szkocji czy nawet tam kilkanaście lat dość silnych a teraz przeżywających kryzys krajach takich jak Holandia, Belgia czy Portugalia

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 22.10.2008, 10:45
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Panowie, dla rozluźnienia -

http://futbol.pl/index_2501.php?a_25...9ac44067f23ea2

same dobre wieści u sąsiadki Żal Stefana, ale jeżeli już będzie musiał zakończyć swoją tytaniczną pracę na Kałuży (tfu!) to ma godnego następcę. Kolejna małpa do cyrku.

Nie da ci ojciec, nie da ci matka - radości którą daje sąsiadka : )
http://wiadomosci.onet.pl/1848617,11,item.html

juz nie zdarzy :(
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 22.10.2008, 10:49
Powiem wam, że ja Filipiaka polubiłem, bo robi to co chcę.

Stefan trzymaj sie, twoi wrogowie juz siedzą, tylko ty masz rację!
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 22.10.2008, 10:52
O to kupa straszna :( A tak towarzysz profesor przyczyniłby się do uratowania zbłąkanej duszyczki. Szkoda wielka.

Z drugiej strony - ładny trzeba mieć tupet, żeby takich trików się imać uciekając przed prokuraturą. Tonący chwyta się brzytwy, cwaniak naiwnego. Wyrobił sobie markę Filipiak
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 22.10.2008, 11:08
Szkoda Wojcika Janusza.
W kontekscie Cracovii szkoda.
Nawet krawat juz mial klubowy.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 22.10.2008, 11:27
Bardzo ciekawy wpis na blogu Michniewicza:
http://www.weszlo.com/blog/1/255

Jest trochę o Łobodzińskim. Najlepsze na końcu, tak się szanuje pieniądze podatników. Na pewno wiele rzeczy jest tu nieobiektywne, ale generalnie widać jak działa "polityczne" Zagłębie i jak działaczom zależy na wyniku.
Ostatnio edytowane przez Awe : 22.10.2008 o godz. 11:31.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 22.10.2008, 12:03
- Jak masz bialoruski chlopczyku na imie ?
- Czeslaw!

"...w przypadku braku transferów zostanę tylko wówczas, jeśli dacie mi naprawdę dużą podwyżkę. Bo wiem, że nie mogąc sprostać oczekiwaniem ja tu polegnę jako pierwszy, zniszczę sobie nazwisko i muszę coś mieć w zamian."

"znieszcze sobie nazwisko i MUSZE miec cos W ZAMIAN" : ))))))))))
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 22.10.2008, 12:14
http://gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1...go_ryzyka.html

Cytat:
Aż 38 firm z warszawskiej giełdy ma zbyt małe zyski, by zrekompensować swoje zadłużenia. Może to nawet grozić bankructwem - uważa "Puls Biznesu".
(...)
Jakie to spółki? Między innymi: (...) Inter Groclin Auto (...)
To tylko potwierdza przypuszczenia niektórych, że Drzymała wycofał się z futbolu, bo już nie było go stać na taką zabawkę.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 22.10.2008, 15:22
http://gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1...go_ryzyka.html

To tylko potwierdza przypuszczenia niektórych, że Drzymała wycofał się z futbolu, bo już nie było go stać na taką zabawkę.
info o problemach Groclinu było juz pare miesiecy wcześniej, dlatego czesc produkcji przeniosl na Ukrainę, dodoatkowo straty chciał pokryć ze sprzedaży klubu, porobował dodoatkow zachować zabawkę ale mu się nie udało (wraz z przenosinami miasto Wrocław miało odkupic całą tą bazę treningową, przy czym Drzymała miał zostać prezesem i mieć głowny wpływ na drużynę, coś na zasadzie zjeść ciastko i mieć ciastko )
miejmy nadzieje, że się za te pare lat odbuduje i zainwestuje (jako sponsor) w piłkę

aha i pieniądze będzie miał z transereó obecnych zawodniów Poloni W.
a jako że jest od głownie eskporterem to na tracącej obecnie złotówce zyskuje

PS. ma ktoś całą listę tych spółek? bo naszczęście tych które są w portfelu nie mam
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 22.10.2008, 20:25
Nie wiem czy Lech płaci im w jakiś sposób za takie artykuły ale redaktor chyba przeszedł sam siebie:
Cytat:
Milowy krok Lecha Poznań! .... klub z ulicy Bułgarskiej wskoczył właśnie na wyższą europejską półkę.
http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...-lechu,1198951

Brzmi, jakby tam doszło do jakiejś rewolucji...już chyba ktoś tu ściągał Hiszpanów do Polski i średnio na tym wyszedł...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.10.2008, 20:34
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy Lech płaci im w jakiś sposób za takie artykuły ale redaktor chyba przeszedł sam siebie:

Brzmi, jakby tam doszło do jakiejś rewolucji...już chyba ktoś tu ściągał Hiszpanów do Polski i średnio na tym wyszedł...
Z kim to swego czasu Legia "współpracowała"?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 22.10.2008, 20:42
Mogę się mylić ale swego czasu a dokładniej w trakcie transferu Kuby do Borussi Dortmund, Wisła podpisała umowę o współpracy,i jak dotąd nic z tego nie ma
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.10.2008, 22:16
Vinci napisał(a):Wyświetl post

Żal d*** ściska jak się czyta takie głodne kawałki. Za Koźmińskich Górnik współpracował z Interem Mediolan i też z tego nic nie było, a Inter to klasa wyżej niż Walencja. Takie umowy są przeważnie palcem po wodzie pisane i to raczej duży klub nastawia się na korzyści, a do innego klubu kogoś wypożycza tylko jeżeli widzi w tym dla siebie korzyść( w dużej mierze są to wypożyczenia zwrotne- tzn. duży klub kupuje zdolnego piłkarza w młodym wieku, a potem łaskawie odsyła go spowrotem, bo póki co jest nieprzydatny).
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 23.10.2008, 13:29
Cytat:
Jak długo pracować będzie w Cracovii trener piłkarzy Stefan Majewski? Oficjalnie kontrakt opiewa do 2010 roku, ale są sygnały, że szkoleniowiec może zakończyć pracę pod koniec tego roku - pisze "Dziennik Polski".
http://sport.onet.pl/0,1248675,1849408,wiadomosc.html
:(
Robi sie goraco, ja znalazłem już stare prześcieradło, ogłaszam zbiórke na flamastry.
Treść transparentu: Filipiak łapy precz od Stefana!
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.10.2008, 14:46
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/0,1248675,1849408,wiadomosc.html
:(
Robi sie goraco, ja znalazłem już stare prześcieradło, ogłaszam zbiórke na flamastry.
Treść transparentu: Filipiak łapy precz od Stefana!
Jakkolwiek by to głupio nie zabrzmiało: chciałbym, aby Cracovia zdobyła w najbliższych meczach kilka punktów. Uratować ich przed spadkiem nie uratują, ale "Doktor" zachowa posadę do końca sezonu.

BTW. - dziennikarze to mendy. Co oni się wszyscy tak na niego uwzięli?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 23.10.2008, 15:06
Eeee tam na wylocie...
Tyle razy był już na wylocie a jak na razie jedyne co wyleciało u pasiastych chłopaków to hala. W powietrze.

Dohtór musi zostać!
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 23.10.2008, 15:33
Nie traccie nadzieji. Nawet jesli wywala niedojde, to moze sie Filipiak skusi na Mietka Broniszewskiego, albo jakiegos Baniaka.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 23.10.2008, 19:19
Dzisiejsza decyzja o wyeliminowaniu Boguskiego z meczu z Legią to kolejna granica śmieszności. Ale pewno nie ostatnia.

Ech, żałość d.pę ściska.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.10.2008, 19:53
Dzisiejsza decyzja o wyeliminowaniu Boguskiego z meczu z Legią to kolejna granica śmieszności. Ale pewno nie ostatnia.

Ech, żałość d.pę ściska.
Dlaczego piszesz o granicach? Jesteś aż tak naiwny?
W naszym małym futbolowym szambie wszystkie chwyty są od dawna dozwolone!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.10.2008, 20:05
ze strachem czekam do meczu, bo jeszcze coś nowego wymyślą , choćby na Clebera czy Sobola.
eh, to dopiero 1/4 sezonu, a już te dwa punkciki tak bolą

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.10.2008, 09:16
Gdzie są teraz ci co tak pouczają, żeby nie pisać teorii spiskowych w kontekście PZPN Legia ? Musicie sie teraz mocno sprężyć, zeby to wytłumaczyć, bo ogólników i frazesów nie przyjmujemy !
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 24.10.2008, 09:49
Chyba żartujesz?
Co tu tłumaczyć, wystarczy obejrzeć:
http://www.youtube.com/watch?v=Osez6Mgeg2Y
Rafał wyłączył myślenie i niech teraz nie płacze.
To Legia i PZPN kierowały jego nogą?

REGULAMIN DYSCYPLINARNY PZPN
Cytat:
§ 25
2. Organ dyscyplinarny może orzec karę w sytuacji, gdy zawodnik dopuścił się szczególnie ciężkiego przewinienia podlegającego karze wykluczenia z gry, a nie zostało ono dostrzeżone przez sędziego (uderzenie bez piłki, kopnięcie bez piłki, oplucie itp.). Podstawą decyzji organu dyscyplinarnego może być w takiej sytuacji zapis obserwatora lub delegata PZPN poparty uwagami zamieszczonymi w załączniku do sprawozdania sędziego z tych zawodów, przed podpisaniem tego dokumentu przez upoważnione osoby (kierowników lub kapitanów obu drużyn). Organ dyscyplinarny przy orzekaniu kary może korzystać z zapisu video z tych zawodów.
3. Podstawą wydania orzeczenia dyscyplinarnego w sytuacji, o której mowa w ust. 2 zdanie 1 może być również zapis video ujawniony po zakończeniu meczu, niezależnie od tego czy fakt dopuszczenia się szczególnie ciężkiego przewinienia zawodnika został opisany w sprawozdaniu sędziego lub w załączniku do niego.
Nie interesują mnie czy kiedyś było to stosowane, czy tez nie.
MIELI DO TEGO PRAWO I Z NIEGO SKORZYSTALI.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 24.10.2008, 10:35
spidey - ile razy można powtarzać że sędzia widział zajście i nie zdecydował się na ukaranie zawodnika.
a Wy ciągle swoje ...

szkoda słów
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 24.10.2008, 10:38
Kocur napisał(a):Wyświetl post
spidey - ile razy można powtarzać że sędzia widział zajście i nie zdecydował się na ukaranie zawodnika.
a Wy ciągle swoje ...

szkoda słów
Istnieje teoria - ze sedzia nie widzial, a jedynie upomnial Rafala, bo pod.......il go Michniewicz.
W takim wypadku dosyc logicznie to daje sie zamknac.

Sam jestem megawkurzony, ale Boguski dal podstawy do tego zeby dac sie wysiudac.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów