|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jako że mecz coraz bliżej to pozwoliłem sobie założyc nowy temat.
Na wp chcą aby zawiesic Rafała Boguskiego żeby nie zagrał w Warszawie http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=16d28.Mam nadzieje że do tego nie dojdzie bo wtedy ciężko byłoby znaleźc partnera do ataku dla Brożka, no chyba że wtedy Pan Skorża zdecyduje sie sie wystawic wracajacego do zdrowia Jirsaka i zagrac trójką w środku pomocy (Mauro-Sobol -Jirsak) a w ataku wysuniety Brożek.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.10.2008 o godz. 07:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wszędzie się rozpisują o Boguskim, a czemu nikt o Grzelaku nie mówi, który "uderzył" sędziego?
![]()
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Najgorsze jest to że teraz na zgrupowaniu nie wiadomo co trenować - czy dopieszczać ustawienie z Rafałem czy też szukać innego wariantu - jakżesz oni nas w Warszawie kochają k. mać
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Po pierwsze mam nadzieje, ze jeszcze przed meczem nie dojdzie do mega-skandalu, ktorym byloby wyeliminowanie z gry Boguskiego przez lesnych dziadow. Po drugie mam nadzieje, ze tuz po rozpoczeciu meczu nie okaze sie, iz doszlo do mini-skandalu, jesli w pierwszym skladzie po raz kolejny ujrzymy Lobo kosztem Malego. Przynajmniej w moim odczuciu (ale z tego co czytam nie tylko), oznaczaloby to ze uczciwa rywalizacja w zespole jest pojeciem czysto fikcyjnym.
W dalszej kolejnosci oczywiscie z calego serca zycze zwyciestwa przede wszystkim samemu Skorzy, gdyz nie trudno sobie wyobrazic, z jakim oddzwiekiem prasowym w razie ewentualnej porazki bedziemy mieli do czynienia. "Warszawski kompleks", "Legia katem Skorzy" itp. Nie wiem ile warte sa te wszystkie spekulacje dotyczace slabnacej pozycji Skorzy, ale na wszelki wypadek warto by bylo tego meczu przynajmniej nie przegrac. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Dajcie spokój, nikogo nie zawieszą. Tylko podchody się zaczęły, tradycyjnie. Takie sytuacje jak Boguskim to na boisku norma i jakby mieli karać za coś takiego to połowa ligi by oglądała mecze z trybun.
Co do Małeckiego to SZACUN, to może być początek Wiślaka z krwi i kości. Zobaczymy czy po kilku dobrych występach i okazywaniu przywiązania do naszych barw nic się nie zmieni. Już byli tacy co się nieźle zapowiadali, nie tylko piłkarsko, ale także Wiślacko i wszyscy wiemy jak się to zazwyczaj kończyło. Na razie podoba mi się gra i zachowanie Małego, to że zna swoje miejsce w szeregu i ciężko pracuje, mam nadzieję że trener Skorża zacznie mu bardziej ufać. Z Legią pewnie wejdzie z ławki, ale z Górnikiem w przyszłym tygodniu IMO powinien zagrać od początku. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Mecz bedzie moim zdaniem zaciety i ciezko przewidziec koncowy wynik. Wisla liczy na wygrana i odskoczenie na wieksza odleglosc od reszty, Legia liczy na wygrana i ciagle wysoka pozycje w tabeli, Lech liczy na remis by nie zostac za daleko od czolowych druzyn
Trudno wytypowac wynik, ale ja osobiscie licze chocby na skromne 1:0.Oby wygral lepszy i oby nie bylo nawet jednego zle odgwizdanego faulu, spalonego czy czegokolwiek innego, bo potem jedna lub druga strona bedzie tydzien sie produkowac na temat danej sytuacji ![]() Nich wygra lepszy w danym dniu. Media musza miec pozywke wiec i maly niby skandal musi byc. Nie zawiesza bo nie maja za co. Proste i logiczne. Grunt ze jest o czym pisac i na czym zarabiac ![]() PS: Slyszalem ze specjal odwolany, ilu "na oko" waszych pojawi sie u Nas? ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kreseq podobno jest jeszcze szansa na porozumienie z działaczami
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Byle nie przegrac.Remis nie bedzie zlym wynikiem . Jesli nie bedzie dopingu na stadionie to tym lepiej dla Nas i wieksza szansa na korzystny wynik
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ostatnio coś ciężko nam idzie z Legią i teraz pewnie też inaczej nie będzie.
Liczę jednak na 100% mobilizację i w efekcie punkty. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
A co do meczu to mam bardzo duze watpliwosci, czy uda sie nam z Wawy wrocic z tarcza. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Czuje po kosciach ze Wisle mecz nie wyjdzie jak z Lechem..jakis fart, glupi blad, cos ten teges.. gdyby jednak stalo sie inaczej i zagrali jak Wisla ktora znamy Legia nie bedzie miala duzo do powiedzneia.
![]()
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Skoro my nie potrafilismy dac sobie rady z miernym LKS'em to tez powinnismy zaczac bac sie o wynik.
Mysle ze zadecyduje forma dnia oraz poziom "zaciecia sportowego" danej druzyny a raczej danych zawodnikow. Jesli Legia zagra tak jak ostatnio grywala z Wisla to ta nie bedzie miala wiele do powiedzenia(musialem Edson powinien zagrac, i osobiscie licze na Rybusa ktory jakis tam maly patent na Wisle chyba ma ![]()
Maly offtop ale odpowiem. Nie ma szans bo zagrywka z "odpowiedza na list "10" to sciema, a dodatkowo z tego co mi wiadomo akcja z wykupieniem CWKS przez ITI zaogni sytuacje. Doping to na meczach Legii jedynie w FM'ie slychac :|
Ostatnio edytowane przez kreseq : 21.10.2008 o godz. 13:39.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja mam dobre przeczucia. Przewrotnie nawet napiszę, że bramkę wreszcie strzeli Sobol. A dla tych, którzy może jeszcze nie wiedzą mecz w niedzielę o 17 na TVP2.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...l?ticaid=16d2e
Ależ z niego dowcipniś...szczególnie to było widać w meczach z FK Moskwa Ja jestem spokojny, i mam nadzieję, że tak jak oni nas gromili 4,5 lat temu, tak my się im teraz zrewanżujemy z pięknym zanadobne ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
To jest jeden z tych nielicznych wyjazdów gdzie ucieszyłby mnie nawet remis. Nie ma się co oszukiwać, nie będziemy faworytem tego meczu. Dlatego podział punktów biorę w ciemno. I nie ma się co sugerować remisem Legii z ŁKS...
Tak więc po ciężkim meczu liczę na 1-1 ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Przykre, ale nie należy się spodziewać dobrego widowiska. Zarówno Legia jak i My - bez formy. To będzie "mecz walki", a wiele zależy od nastawienia naszych piłkarzy.
Jedno jest pewne - nasi wiedzą że żenującą grą mogą zwolnić trenera Skorżę. Pytanie, co z tą wiedzą zrobią. Mimo wszystko liczę na profesjonalizm piłkarzy, bo nic innego nam nie pozostaje. O samą taktykę Skorży jestem spokojny, na pewno będzie chciał grać pressingiem, może zagęści środek pola Jirsakiem. Jestem pełen obaw, a remis wziąłbym w ciemno. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Najważniejsze, żeby grał Jirsak . Bez niego w środku pola jest totalny chaos.
Oczywiście Małecki jak najbardziej powinien wyjść w 1 składzie. Dobrze się prezentuje i potrafi zrobić sporo zamieszania pod bramką przeciwnika. ![]()
.
. |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
a ja sie boje ze mecz osiągnie poziom podworkowej kopanki. jak to było w tamtym sezonie, przykro mi to mowic ale i Wisła i Legia nie mają super formy, a tytuł szlagieru ligowego juz od kilku lat nie jest współmierny do tego co dzieje sie na boisku. Nie spodziewam sie pieknego meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
co wu czlowieki piszecie
nasze grajki zawsze pokazywaly, ze na wazne mecze porafia sie zmobilizowac. a to jest wazny mecz. nie tylko dla skorzy,ale i dla grajkow. szansa na odskoczenie bardzo duza. sorry, ale legia jest w tym sezonie najslabsza od wielu sezonow i nie wydaje mi sie zeby mogla przeciwstawic nam wiecej nize tylko walecznosc. jesli sobol sie obudzi i zagra jak z arka, czy zabrzem, to o srodek jestem spokojny, nie wazne czy bedzie gral tam cantor, czy jirsak, akcje legii nie beda mialy wiekszych szans. boguski ma farta ostatnio, wiec jesli nie wywina zadnego numeru z dyskwalifikacja, to bedzie ok. w obronie czuje ze marcelo na wiele wojskowym nie pozwoli. bedzie dobrze ludzie.choc nie ma sie co ludzic ze nbedzie to ladne widowisko. ale glownie przez slaba forme legii. ![]()
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś
El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż Tylko Wisła TS!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Bardzo licze ze do gry wroci Jirsak i pouklada nasza gre w srodku. Mam tez nadzieje ze nam Boguskiego nie zawiesza bo to by bylo mega oslabienie. Jestem pewien ze Rafal + Tomas + Pawel znajda sposob na rozmontowanie Legii i ten meczyk wygramy
![]() "WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER" THE WHITE STAR DIVISION
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
A ja liczę że po mimo braku kompletu na Łazienkowskiej zobaczymy dobry mecz , bo szczerze mówiąc kto dziś w naszej lidze prezentuje wysoki poziom Lech z ostatnim 0-2 z Ruchem czy Polonia 0-0 z uczniami doktora Stefana . Wygląda na to że spotkanie to będzie dobrym momentem do pokazania kto tak na prawdę rozpocznie marzsz ku tytułowi mistrza .
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
To chyba zbyt ofensywny wariant, no chyba że z Boguskim na skrzydle, ale wątpię że trener Skorża zdecyduje się tak zagrać. Ale gdyby jeszcze do tego tria dołączyć Małego to byłby kosmos i wynik w granicach dwucyfrowego:]
Ostatnio edytowane przez donPedro23 : 21.10.2008 o godz. 15:35.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Fakt jest taki ze teraz nie ma juz zadnego usprawiedliwienia.To nie jest mecz o nic/honor/drugorzedne puchary. To mecz o 6 punktow i jak kot przedstawil w innym poscie - dla Cupiala bedzie to kolejny priorytetowy pojedynek a dotychczas bilans jest fatalny. Porazka z TT , remis w kaluzy ,remis z Kasprem i kleska z Lechem. Jak pisalem wczesniej, nie mam zielonego pojecia jak ten mecz sie skonczy ale trener(co smieszne ,bo jestesmy liderem) jest pod sciana i albo wygramy i temat ucichnie ,w przypadku remisu pewnie tez, ale jak przejebiemy to sepy zniza lot. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Dzwie sie niektorym ze knują teorrie spiskowe.
To ze Boguski kopie goscia z Gliwic to jaest fakt ,jest zapis wideo,i na tej podstawie mozna go ukarac(sam sie dziwie ze Rafal to zrobił) ale przeciez nie jest wina nikogo ze to jest to sytuacja przed meczem z Legia,bo to czysty przypadek,i jesli ktos pisze ze to znwou Warszawka probuje knuc i spiskowac ,to lepiej przenalizowac glupie zachowanie Rafala-no niestety ale bez pilki kopa-no tak sie profesjonalny pilkarz nie zachowuje. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Pytanie tylko czy gdybyśmy teraz grali nie z Legią a z jakimś Piastem to czyby robili zamieszanie z Boguskim...
wykorzystali sytuację ![]() PS. ma ktoś video z tego kopnięcia (bo w sumię 1 słyszę) to proszę o wrzucenie..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 21.10.2008 o godz. 17:06.
![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ok, specjalnie sciagnalem lige+ekstra. Myslalem ze to kopniecie bedzie w stylu zasadzenia kopa w dupe czy czym podobnym, okazalo sie lekkim machnieciem noga w okolicach nog przeciwnika. Szczerze mowiac to watpie czy chociaz go dotknal, a jak juz tak, to sila tego "kopniecia" byla napewno nie wieksza niz sila "udezrenia" sedziego przez Grzelaka ? Wiec jak widac rowni i rowniejsi. Albo ta cala pseudokomisja zajmuje sie dwoma przypadkami, albo zadnym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Hm... sorry ale ja nie wierzę w takie przypadki, niedawno 2-3 mecze temu Cleber też któregoś złośliwie podkopał, ale że mecz był później jaki był nikt się za niego nie brał.
Zwróćcie uwagę, że media robią atmosferę wokół tego meczu: -artykuł o Cupiale -znowu się nam wypomina, że mieliśmy 40 trenerów artykuł na Z Czuba o Maddenie i pewnie jeszcze wiele innych miejsc ![]() Jednym słowem boją się nas i mają czego się bać . Zapowiada się mecz takiej do znudzenia walki...i liczę że Paweł coś kopnie i wpadnie ![]() ![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Też mi się tak wydaje. Poza meczem o pietruchę z Barcą, wszystkie prestiżowe pojedynki w tym sezonie to mniejsza albo większa wtopa. W razie porażki w Wawie obstawiam, że Skorża nie dotrwa do wiosny.
![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie tak jak pisze Kurt C. przed jednym z meczów Legia - Wisła pisali o tym jakoby Żurawski brał ....doping. To znan już robota warszawskich (ogólnopolskich) mediów . Niestety, ale chyba nie doczekamy takich obiektywnych sportowych mediów jak w Niemczech czy Anglii. Tu Legia ma być mistrzem i pracuje nad tym cały Wydział Dyscypliny, sędziowie i pismaki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Boguski i Malecki na skrzydłach
Jirsak cofniety napastnik / of pomocnik, Brozek napastnik i wtedy mozna dalej grać 2 defensywnymi ;] ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|