|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Mam zadanie:
Obliczyć wysokośc słupa wody w pierscieniu o średnicy 100 mm tak aby uzyskać ciśnienie wywierane na powierzchnię: 150 kPa oraz 1,5 kPa. Jaki stary jestem taki głupi... ![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Czym myjecie monitory LCD? Powód: by ładniej było
Ostatnio edytowane przez Kamson : 20.10.2008 o godz. 14:35.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Ja zwykle pryskam go płynem do mycia szyb i potem wycieram jakąś jedwabną szmatką ![]() Ale są do kupienia w sklepach komputerowych specjalne szmatki do monitorów LCD zarówno do wielokrotnego użytku jak i jednorazowe. ![]()
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
|
jak dojechać do Huty na Centrum E. z pod Bagateli np. ?
aluszka,wierny- dzięki
Ostatnio edytowane przez Opętany : 20.10.2008 o godz. 17:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Pod Bagatelą wsiadasz w tramwaj 4 i dojedziesz do Placu Centralnego, a reszta (niewielka) spacerek.
Możesz też placu podjechać tramwajem (15, 20) lub autobusem (174) ten 1 przystanek. Jak się mylę to poprawcie dawno z MPK w tamtych rejonach nie korzystałam. Powód: TSW
Ostatnio edytowane przez aluszkaa : 20.10.2008 o godz. 15:55.
![]()
Grunt to pozytywne myślenie i optymistyczne podejście do życia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
najlepiej 502 do końca i wysiadasz na centrum.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Gdzie kupię polarowe rękawiczki(Nike, Adidas, Umbro itd)? Wiem, że są w byłym Athleticsie Foodsie, ale tylko 2 do wyboru.
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ja kupiłem miesiac temu beżowe nike w Nike'u na zakopiance - 39.90
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jako że mało kto zagląda stronę wstecz ponowię swoje pytanie,
Czy wie ktoś gdzie w Krakowie można kupić żetony do pokera oraz pożądną talię kart? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
http://mariolafruwa.pl/product-pol-1...-szt-115g.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Gdzie w Krakowie znajdę wypożyczalnie DVD?
Ok dzięki,a gdzieś w hucie?
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 20.10.2008 o godz. 20:22.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2003
Offline |
|
![]() ![]()
Niszcz socjalizm!
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Mam dwa pytanka:
jedzie jakis bus z okolic Ikei w strone Szyc ?;/ Jaka trasa dojechac najszybciej z Ikei samochodem do Gal. Kazimierz w godz. szczytu ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Pytanko o firmie w Krakowie, która na zamówienie zrobi 10-20 koszulek z danym napisem - i tak za rozsądna cenę? Zna ktoś może?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2003
Offline |
|
![]() dzięki! ![]()
Niszcz socjalizm!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
przystanek przy McDonaldzie(obok Ikei) co 15 minut ,wszystkie które na Olkusz jada ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Ma ktoś może linka do jakiegoś dobrego wzoru życiorysu który można składać ubiegając się o prace.
Niby wydaje się że jest tego dużo na necie a nie można nic konkretnego odszukać. ![]()
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"
|
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Mam pytanie jak sie nazywa utwór (własciwie melodia) jak zawodnicy Wisly wychodza na mecz
![]()
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA !! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Wiecie skąd mozna pobrac pytania do dzisiejszego gimnazjalnego egzaminu probnego z j angielskiego? Bo na stronie CKE sa tylko odpowiedz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Po jakim okresie przedawnia się mandat za picie w miejscu publicznym?
Dzieki ByQ!!!
Ostatnio edytowane przez puchaty1906 : 21.10.2008 o godz. 17:14.
![]()
"Dla mnie Wisła to koledzy z którymi piję, jeżdżę na mecze i którzy się za mną wstawią, a nie jakiś 11 grajków z boiska..." by M....r
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Art. 45. § 1. Karalność wykroczenia ustaje, jeżeli od czasu jego popełnienia upłynął rok; jeżeli w tym okresie wszczęto postępowanie, karalność wykroczenia ustaje z upływem 2 lat od popełnienia czynu.
§ 2. W razie uchylenia prawomocnego rozstrzygnięcia, przedawnienie biegnie od daty uchylenia rozstrzygnięcia. § 3. Orzeczona kara lub środek karny nie podlega wykonaniu, jeżeli od daty uprawomocnienia się rozstrzygnięcia upłynęły 3 lata. czyli w/g § 3., 3 lata Co ciekawe szukając odpowiedzi na to pytanie znalazłem ciekawa opinię ze picie w miejscu publicznym nie jest zakazane, ponieważ Ustawa o tym nie mówi. Ustawa o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi: Art. 14. 6) 2a. Zabrania się spożywania napojów alkoholowych na ulicach, placach i w parkach, z wyjątkiem miejsc przeznaczonych do ich spożycia na miejscu, w punktach sprzedaży tych napojów. Nie wolno pić na ulicy, placach i w parkach, czyli na trawniku obok chodnika można? ( licząc sie z problemami o niszczenie zieleni?) |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
...Noblesse Oblige...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Może mi ktoś jasno wyjaśnic:
Chce kupic jakis dekoder gdzie bedzie Canal +, i z tego co widze to on jest tylko w Cyfrze +. I ile najtańszy abonament kosztuje aby miec Canal+ Bo jakoś strasznie zamotane na tych ich stronie. Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Pytanie do grających na bet-at-home.
1. Czy podczas wypłaty wygranych na własne konto bankowe wpisujecie IBAN i BIC w okienku gdzie wpisuje się numer konta? Pytam bo jeszcze nie przelewałem wygranej. 2. Wpłacając np 50 zł (bez stosowania bonusów) muszę obrócić całą kwotą (np 3 razy) przed wypłatą wygranej? 3. Czy komuś trafiło się, że bank zakwestionował taki przelew (podobno zakłady bukmacherskie w naszym kraju bez podatku są nielegalne)? Z góry dziękuję za odpowiedź ![]()
Si vis pacem, para bellum.
(Jeśli chcesz pokoju, przygotuj się do wojny.) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
BARDZO WAŻNE I PILNE!
czy ktoś sie orientuje jakie konsekwencje mogą być za przejazd bez odpowiedniego prawo jazdy, po niemczech? Czy tylko mandat, czy jakaś grubsza sprawa? Chodzi o przejazd z lawetą (konieczne B+E), z prawkiem na samo B... Aha, i czy ew. przeszło by twierdzenie, że w polsce wystarczy samo B, czy to ich nie obchodzi? Z góry dzięki za pomoc. ![]()
Ddf
|
|
|