The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.10.2008, 23:24
A czy Ty Zygmuncie witasz przyjezdnych pod Centralną sprzedając pończochy i inne ekskluzywne odzienie ?
O stadionie już się wypowiadałem. Jeśli Cię to interesuje, sprawdź w poprzednich postach. To nic trudnego, nawet Ty powinieneś dać radę

Cytat:
Jakie znowu walterowskie media. Mecz na żywo transmitowały Orange Sport, Canal+ i TVP. Trzy stacje, z czego jedna publiczna, mecz był reklamowany jako hit rundy, a kamera była skierowana centralnie na tą trybunę. Nie ściemniaj, że to walterowskie media rozdmuchały, bo dobrze wiedzieliście co robicie. Jakoś swoją normalną oprawę zaprezentowaliście tam gdzie siedzi młyn, czyli za bramką, ale antyoprawę walnęliście centralnie, do głównej kamery.
Super temat wisiał na onecie przez bodajże 2 dni. Potem do zbiorowego lamentu dołączył Leszek z Iławy, co pozwoliło jeszcze troszkę podbić popularność owej sektorówki. Cóż, po "bąkowej masakrze sokiem pomidorowym" kolejny powód, by wbić szpileczki w tego złego Lecha
Napisałeś, że miliony (normalnych) Polaków bankowo odczytały panoramę "jednoznacznie". Skąd to wiesz ? Jakiś sondaż, czy po prostu tak palnąłeś bez zastanowienia ? Z ciekawości sprawdź forum Legii, 1/3 jest oburzona (a jakże), 1/3 ma to w dupie, bo koniec końców zripostowali naszą oprawę a pozostali po prostu przyjęli do wiadomości fakt, że rywale nieco zmienili ich najlepszą flagę sektorową. Proste.

Nie wiem jak bardzo interesujesz się sceną kibicowską, ale przypomnę tylko 2 sektorówki Legii z podobizną znanego wszystkim dyrygenta chóru chłopięcego Polskie Słowiki Wojciecha Krollopa, które miałem okazję zobaczyć w Poznaniu. Założę się, że większość kibicowskiej Polski przyjęła to jako humorystyczny sposób dokopania wrogiej drużynie. I tak właśnie powinno się na to patrzeć. Sam przyznałem, że był to niezły pomysł. Na pedofila poznańskiego, odpowiedzieliśmy warszawskim - niejakim Andrzejem Samsonem.
Jakoś nikt wtedy nie krzyczał "dlaczego śmiejecie się z tragedii tych biednych dzieciaków i ich rodziców" itd. Dlaczego ?

p.s. Co do akcji rzucania zimnych ogni. Przyznam szczerze, że było mi strasznie głupio po tym zdarzeniu i na pewno nic nie jest w stanie wytłumaczyć tej idiotycznej akcji, ale pisanie wszędzie "sektor rodzinny" jest nieco naciągane. Każdy kto gościł na stadionie Wisły wie, kto przychodzi na "sektor rodzinny" aby przyjrzeć się kibicom gości. Dodatkowo pozostałe osoby na sektorze prezentowały poziom zbliżony do filmików, które wkleiliście. Ale jak wspomniałem wcześniej, rzucania zimnymi ogniami nie pochwalam.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.10.2008, 23:49
Nie wydaje Wam się ,że w tym temacie chyba wszystko już zostało wyjaśnione?Zakończymy dyskusję na temat Lecha i jego oprawy.Po co rozmawiać cały czas o tym samym...
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 08.10.2008 o godz. 00:46.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
RWD
WISŁA KRAKÓW

Od: 11.2002

Stary 08.10.2008, 13:07
pełna zgoda z "bbnba"
szydzimy z wielu świętości na stadionach - wspomniane wyżej ironizowanie z pedofilii

ciekaw jestem ile babć molestowanych w Polsce dzieci zapłakałoby nad takim obrazkiem
a ilu dziadków chwyciłoby za siekiery

sorry ale nie może być tak że moja świętośc jest moja i jest nietykalna a twoja jest twoja i mogę sobie ją "desakralizowac" kiedy mi się spodoba

trochę mi taka postawa śmierdzi pasami, którzy sami siebie przedstawiają jako żydów (w przenośni) ale gdy się im od nich ciśnie to skarżą się medialnie na antysemityzm wiedząc ze na takim medialnym wózku mogą sobie trochę pochulać wte i we wte
...i śmiejesz się bo wiesz, że wierność ma - do końca będzie trwać...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.10.2008, 14:30
To jest dyskusja w stylu - jakie sa granice , czy wolno je przekraczac itp. i w tym przypadku ,ile osob , tyle opinii i tu wd mnie wychodzi posiadanie lub brak dystansu do roznych rzeczy.
Akurat ten trans byl dla mnie troche ciezko strawny, tyle ze intencje go robiacych, byly zupelnie inne -niz przedstawiaja to ci, do ktorych byl on skierowany
Zreszta nie takie historie byly na trybunach europejskich ,bo tez taka jest ich specyfika.

Jedno jest pewne - mialo to w****ic Legionistow i cel zostal osiagniety.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
LS
Member

Stary 08.10.2008, 15:12
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
(...) jednak zawsze byli w czołówce świata kibicowskiego (...)
Jeśli ruch kibicowski powstał w 2000-2001 roku to faktycznie "zawsze".
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 08.10.2008, 15:16
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jedno jest pewne - mialo to w****ic Legionistow i cel zostal osiagniety.
Tak nie do końca. Chyba mimo wszystko bardziej wkurzeni byli poznaniacy po ripoście
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.10.2008, 15:18
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Tak nie do końca. Chyba mimo wszystko bardziej wkurzeni byli poznaniacy po ripoście
Oprawa Lecha mówiąc slangiem kibice.net na "+" Dlaczego? ano dlatego bo jest o niej dyskusją i wzbudza kontrowersje
Odpowiedz cytując
Estovic
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 08.10.2008, 16:31
Komunikat pyr w sprawie listu Miklasa:

Szanowny Pan
Leszek Miklas
Prezes Zarządu
KP Legia Warszawa S.S.A

Zarząd Stowarzyszenia „Wiara Lecha” z wielką uwagą oraz nieskrywanym zdumieniem zapoznał się z listem otwartym skierowanym w dniu wczorajszym przez Pana, na ręce prezesa Lecha Poznań – Pana Andrzeja Kadzińskiego.

Z Pańskim listem zapoznaliśmy się z uwagą, bowiem kwestie, które Pan w nim poruszył są na tyle istotne, iż zawsze należy im się odpowiedni szacunek. Może nawet słowo „szacunek” nie ma należytego ładunku emocjonalnego, jaki należy się tragedii setek tysięcy warszawiaków, którzy swoje życie złożyli na ołtarzu wolności oraz godności Narodu. Co do tego każdy rodowity poznaniak zgodzi się z rodowitym warszawiakiem. Nie inaczej jest w przypadku kibiców Lecha Poznań, którzy pamięć ofiar własnej „małej ojczyzny” uczcili w czerwcu 2006 r. Nikt z nas nie śmiałby kalać pamięci synów polskiej ziemi, dzięki którym przyszło nam żyć w wolnym świecie.

Z drugiej strony, Pańska reakcja wzbudziła nasze zdumienie, bowiem uwiecznione elementy oprawy kibiców Kolejorza, podkreślamy – Kolejorza, to m. in. zniszczony Most Świętokrzyski, Pałac Kultury, Rotunda, czy też Hotel Marriott. Jak to można łączyć z krwawiącym obrazem zniszczonej w ’44 roku Warszawy, tego pojąć nie sposób. Nie dziwiłoby nas, gdyby podobne sądy wyrazili rodowici iławianie, czy też mieszkańcy Przasnysza, ale każdy prawdziwy warszawiak panoramę i historię swego miasta i jego budynków zna i potrafi przypisać właściwej epoce.

W swoim liście wyraża Pan żal, iż podobna prezentacja została zaakceptowana przez władze Klubu oraz wyraża nadzieję, że powyższe, jakże mylnie przez Pana interpretowane treści, nie stanowią stanowiska władz Lecha Poznań. Warto Panu wiedzieć, że w Poznaniu kibice oraz klub, który reprezentowany jest przez jego władze, to jedność stanowiąca o jego sile. Dobrze byłoby zatem, gdyby nie przykładał Pan jednej miary do wszystkich, z którymi ma Pan zaszczyt się spotykać i korespondować.

Gdyby zechciał się Pan pochylić nad treścią przekazu, którego byliśmy świadkami w minioną niedzielę, to odnalazłby Pan jedyny prawdziwy motyw – wielka Legia, która z dumą reprezentowała Stołeczne Miasto Warszawę, legła w gruzach. Bowiem gruzowiskiem jest stadion pozbawiony kibiców, dopingu i opraw. Miarą wielkości przywódców jest ich zdolność analizowania sytuacji i reagowania na kryzys. My rozliczani za upadek Legii nie będziemy – Pan niech spojrzy w lustro. Być może ogląd sytuacji ma Pan zakłócony przebiegiem "przyjęcia urodzinowego", które urządzono Panu całkiem niedawno, jednak ignorancji w kwestiach kibicowskich oraz wyjątkowego braku dobrego smaku nic nie usprawiedliwia.

Oświadczamy Panu, że jako kibice poznańskiego Lecha, czujemy się oburzeni i głęboko dotknięci insynuacją, jakoby nasza oprawa miała cokolwiek wspólnego z próbą szargania pamięci bohaterów i ofiar kwiatu polskiego narodu. Tym razem uznajemy to za pomyłkę, którą wybaczamy. Następnym razem będziemy dochodzić obrony dobrego imienia kibiców Lecha Poznań w każdy możliwy i zgodny z prawem sposób.

W imieniu zarządu Stowarzyszenia
Jarosław Kiliński
Prezes

Nie jestem obrońcą Leszka, ale mnie też zburzony Pałac Kultury nie kojarzy się z Powstaniem tylko z odpowiedzią na panoramę Legii. Z takimi rozkminami to "legła, legła Warszawa" też można by pod '44 podpiąć.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 08.10.2008, 17:58
LS napisał(a):Wyświetl post
Jeśli ruch kibicowski powstał w 2000-2001 roku to faktycznie "zawsze".
Wystarczy cofnąć o dwie strony wczesniej.Zagalopowałem się, poza tym Emsi już mi słusznie zwrócil uwagę, ja odpowiedziałem i po co do tego wracać.Oczekujesz, że dalej się będę pogrążał?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 08.10.2008 o godz. 18:04.

Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 08.10.2008, 22:14
http://www.sport.pl/sport/1,65025,57..._zarobisz.html

Cytat:
"Gdy dotarłem na swoje miejsce na meczu z Azerbejdżanem w Warszawie, zajmował je osiłek w towarzystwie dwóch kolegów. Kiedy poprosiłem ochroniarza o pomoc, spojrzał na mnie jak na wariata."

...

"Znowu odpalą 15 rac, wyrwą krzesełka i odstraszą rodziny i dzieci. Piękne stadiony szybko przestaną być piękne."
ja wiem, ja wiem że sport.pl = wybiórcza, ale ja się pytam, kto to urwa jest Władysław Szwoch?
ten redaktorek zresztą nie lepszy.
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.10.2008, 22:40
Jednym słowem poszła kontra za liścik Wiary Lecha do Miklasa... Po raz pierwszy ktoś odważył się skrytykować Lecha, który już nie jest wzorem, a jak czytamy

Cytat:
Może i tak, ale zażyłość pomiędzy kibolami a władzami Lecha wymyka się standardom europejskim.
Na każdy przypadek, napiszemy artykuł...

Polskie Media - nasza prawda całą dobę...

Czy nikt oprócz weszło.com (co jest trochę przerażające), nie ma zamiaru zrobić dobrego biznesu opartego na pisaniu prawdy? Taka gazeta, która będzie ogólnopolska, anty lewacka i pisząca prawdę? Przecież z dnia na dzień zyskałaby sobie czytelników. Choć z drugiej strony na idiotach zarabia się łatwiej, tu napiszemy o hordzie barbarzyńców, tam o złotych majtkach Dody... szkoda gadać...

A jakiegoś profesora, doktora, magistra socjologii, od którego z powodu wykształcenia powinno wymagać się obiektywizmu, rzeczowości a który przyłoży rękę do zmodyfikowania prawdy do ich wersji zawsze się znajdzie... W jaką stronę idzie ten świat?

P.S.: Tak swoją drogą przecież to zdanie jest w moim odczucie ch****o napisane od kiedy standardy mogą się wymykać?... coś może nie być zgodne z standardami, zaprzecza standardom ale "wymykające się standardy?

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 09.10.2008, 05:54
Kurt C. napisał(a):Wyświetl post
Czy nikt oprócz weszło.com (co jest trochę przerażające), nie ma zamiaru zrobić dobrego biznesu opartego na pisaniu prawdy? Taka gazeta, która będzie ogólnopolska, anty lewacka i pisząca prawdę? Przecież z dnia na dzień zyskałaby sobie czytelników. Choć z drugiej strony na idiotach zarabia się łatwiej, tu napiszemy o hordzie barbarzyńców, tam o złotych majtkach Dody... szkoda gadać...
Gazeta Polska istnieje, ale furory nie robi...
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 09.10.2008, 10:04
Ciekawy tekst:

Cytat:
Działacze „KP Legia” będący na etatach postkomunistycznego koncernu ITI zajmują się między innymi nieformalnym monitorowaniem działalności kibicowskich środowisk skupionych wokół warszawskiego klubu. Jednym z celów tej obserwacji jest gromadzenie danych pomocnych w rozwoju marketingowej strategii mającej być istotnym źródłem dochodów „KP”.

Czy klimat i problematykę Powstania Warszawskiego może czuć pan Wejchert, wieloletni Tajny Współpracownik SB?

Od kilku lat kibice stołecznej Legii licznie uczestniczą w obchodach kolejnych rocznic Powstania Warszawskiego. Dotyczy to nie tylko 1 sierpnia. Pojawiają się na uroczystościach dzielnicowych upamiętniających zakończenie walk w poszczególnych częściach miasta, a w rocznicę kapitulacji Powstania odwiedzają usypany z ruin stolicy Kopiec.

W najważniejszych miejscach towarzyszy temu składanie wieńców w kształcie herbu Legii. Gdzie indziej składane są wiązanki kwiatów. Niemal na wszystkich Miejscach Pamięci - 1 sierpnia płoną kibicowskie znicze…

By zapewnić sobie środki na tak godne uczestnictwo w obchodach – kibice Legii co roku organizują aukcję koszulek „Warszawa’44 - pamiętaMY” z powstańczymi motywami. Sprzedawane są one za symboliczne 44 złote, a cały dochód przeznaczony jest właśnie na produkcję zniczy i zakup kwiatów składanych potem na poszczególnych miejscach pamięci. Zajmuje się tym znana w środowisku, obdarzona zaufaniem grupa ludzi. Z roku na rok – koszulek sprzedaje się co raz więcej. Zapotrzebowanie rośnie, a… monitoring działaczy KP czuwa.

I oto – niespodzianka! „Klub Piłkarski Legia” wypuszcza do oficjalnej sprzedaży pamiątek klubowych – koszulkę z podobizną „Małego Powstańca” – w celach czysto komercyjnych! Niby prosta sprawa – podpatrzyli, że taki towar schodzi – więc wypuścili swój projekt, by na nim te parę groszy zarobić. Pomijając już jednak herbertowską kwestię smaku – trudno nie zadać pytania – jakąż to legitymację ma ITI do szafowania wizerunkiem Małego Powstańca.

Czy klimat i problematykę Powstania Warszawskiego może czuć miłośnik krakowskiej Wisły Mariusz Walter naznaczany ongiś przez wierchuszkę PZPR jako potencjalny propagandowy spec od przywrócenia dobrego wizerunku Służby Bezpieczeństwa, ORMO i Milicji Obywatelskiej w społeczeństwie?

Co może wiedzieć o Powstaniu Leszek Miklas z Iławy [prezes KP Legia], któremu to sektorówka kibiców poznańskiego Lecha przedstawiająca wizerunek panoramy Warszawy ze zburzonym Pałacem Kultury i Mostem Świętokrzyskim – kojarzy się z szyderstwem z historii 1944 roku? Pan Miklas po prostu nie wie, że w 1944 roku nie było Pałacu Kultury, że to właśnie w tym miejscu stała gęsto zabudowana pięknymi kamienicami część Śródmieścia będąca Sercem Miasta, że Mostu Świętokrzyskiego nie było nawet w planach, że Iława była w Niemczech – i że obecna sektorówka Lecha – była zwykłą złośliwą antyflagą odnoszącą się do naszej powszechnie znanej legijnej sektorówki z panoramą współczesnej Warszawy.

Trudno sobie przypomnieć jakiś rzetelny materiał o Powstaniu emitowany w mediach należących do grupy ITI, ale za pośrednictwem Onetu w miniony weekend mogliśmy poczytać rozpowszechniane na ten temat brednie przez komunistę Leszka Millera, których w ostatnich dniach miał okazję jeszcze bronić na antenie stacji TVN.

Nie sposób również zapomnieć gorliwie wypełniających obowiązki służbowe pracowników TVN-u bez zażenowania skaczących po grobach Powstańców w dniu 1 sierpnia na Wojskowych Powązkach. To też wiele mówi o podejściu do sprawy. Więc raz jeszcze pytam o legitymację i moralne prawo.

Odpowiedzi nie oczekuję. Z tymi ludźmi nie pragnę żadnego dialogu. Przywołam tylko nieśmiertelne hasło.

PRECZ Z KOMUNĄ!!!

http://www.warszawiak.eu/wydarzenia_w_warszawie/wiesci_z_dzielnic/komunisci_rece_precz_od_powstania.html

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 09.10.2008, 10:13
Spidey, co niby w tym takiego ciekawego ?
Przeciez to juz nawet zabawne nie jest. Tylko nuzace. W kolko to samo.

Polecam ciekawszy tekst z legialive.pl o Czlowieku z Lazienkowskiej ktoremu gestapowcy na bramkach chcieli laske zrobic i portagali kurtke.
Przynajmniej jest watek erotyczny, detektywistyczny, sa dialogi, jest dramat jednostki i milczenie tlumow.

EDIT:

Szukam tej koszulki i nie moge znalezc.
Jest "welurowy pajacyk", jest "pirat" (zajebiscie smieszny) , jest syrenka...
http://sklep.legia.com/sklep/index.php?a=new

Wiec nie weim czy sformulowanie WYPUSZCZA - odnosi sie do tego, ze wlasnie trwa produkcja i detektyw P. odkrywa ich niecne zamiary,
czy m brzmiec jako MYSLE ZE MA ZAMIAR WYPUSCIC.

A "Maly Powstaniec" to chyba 3. po Chopinie i Zygmuncie najbardziej rozpoznawalny pomnik Warszawy. Jesli nie drugi, przed Chopinem.

Natomiast autor moglby w sumie pochwalic owych ubekow, komunistow, sprzedawczykow narodu, bo w koncu w sklepie jest tez koszulka z PKiN, ktory to Polakom sie kojarzy jednoznacznie.
Ale lepiej sie przy.......ic do koszulki z jednym z pomnikow miasta, dopisujac od razu jakim jest sie zajebistym harcerzem.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 09.10.2008 o godz. 11:50.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 09.10.2008, 10:14
tekst dobry, ale za dużo przymiotników, jak czytam takie opisy to mam wrażenie, że ktoś ma mnie za głupka i powtarzając 5x to samo, nakreśla mi sposób myślenia...
Przez to brzmi troche propagandowo.

Sama akcja KP, to czyste s****ysyństwo, coraz bardziej przekonuje się w tym, że faktycznie rozmawiaćz nimi się nie da.
Macie teraz dobrą okazję na przedarcie sie do konkurencji ITI, by pokazać po co wy sprzedajacie pamiątki, a po co oni
Tylko trzeba to madrze wykorzystać, a nie wyzywac i rzucac tortem...

PS
co do agenturalności ajtiajowców, to 'powszechna wiedza' czy jakos potwierdzone wyrokiem sadu czy czymś?
pytam bo nie słyszałem zeby w TVNie o tym mówili...

PS2.
7 kotów napisał(a):
Polecam ciekawszy tekst z legialive.pl o menelu z Lazienkowskiej ktoremu gestapowcy na bramkach chcieli laske zrobic i portagali kurtke.
Przynajmniej jest watek erotyczny, detektywistyczny, sa dialogi, jest dramat jednostki i milczenie tlumow.

Szkoda , że w odpowiedzi chłopa od bezpieczeństwa wątek erotyczny nie został poruszony. Trochę się tez zawiodęłm postawa ochroniarza.
Obiecanki cacanki. Na minus, ze watek erotyczny gejowskim jest.
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 09.10.2008 o godz. 10:25.
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 09.10.2008, 11:20
Cytat:
Polecam ciekawszy tekst z legialive.pl o menelu z Lazienkowskiej
Proszę Cię :/ Co to kierwa ma znaczyć?
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 09.10.2008, 11:46
Przeliterowac Ci mam, czy dac odnosnik do slownika jezyka polskiego ?

Ale rozumiem - czlonkowie (L)-kaidy maja teraz opinie polBogow i nienalezy szydzic z wygladu, osobowosci i zachowania.
Wyedytuje wiec tego "menela"

Coraz bliszy jestem stwierdzenia, ze do sytuacji na LAzienkowskiej (SKLW + trybuny) idealnie pasuje lekko zmodyfikowane powiedzonko o harcerzach:
Dzieci udajace doroslych pod przewodnictwem doroslych zachowujacych sie jak dzieci.

Szkoda ze nie macie pod Warszawa jakies mazowieckeij Mt. Rushmore.
Mozna by wykuc w skale podobizny "Kelnera", "Malarza" i np. Kijka jako lacznik miedzy swiatem doroslych i dzieci.

PS. Zobacze w koncu ta koszulke ?
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 09.10.2008, 12:38
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Podaj.

Cytat:
Ale rozumiem - czlonkowie (L)-kaidy maja teraz opinie polBogow i nienalezy szydzic z wygladu, osobowosci i zachowania.
Niekoniecznie, za to każdego możesz nazwać menelem.
Ostatnio edytowane przez GemHZR : 09.10.2008 o godz. 12:43.
Odpowiedz cytując
Zygmunt.Król
Member

Stary 09.10.2008, 14:06
Wyedytuje wiec tego "menela"
Pękasz?

Coraz bliszy jestem stwierdzenia, ze do sytuacji na LAzienkowskiej (SKLW + trybuny) idealnie pasuje lekko zmodyfikowane powiedzonko o harcerzach:
Dzieci udajace doroslych pod przewodnictwem doroslych zachowujacych sie jak dzieci.
A nie lepsze (podobno irladzkie) - musisz rosnąć sam, niezależnie od tego jak wysoki był twój dziadek

Szkoda ze nie macie pod Warszawa jakies mazowieckeij Mt. Rushmore.
Mozna by wykuc w skale podobizny "Kelnera", "Malarza" i np. Kijka jako lacznik miedzy swiatem doroslych i dzieci.
A może w ramach pojednania pół twarzy Starucha - drugie pół Miklasa, pół Bosmana - pół Waltera, itd. Na górze jako wódz Crazy Horse Kijek wypuszczający strzały na przemian ze starym i nowym logo?

PS. Zobacze w koncu ta koszulke ?
A nie lepiej to na jakieś fajne dziewczyny popatrzeć?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 09.10.2008, 14:13
Też bym w sumie chciał te zobaczyc koszulki małego powstańca wydane przez klub, bo nie chce mi się jakoś specjalnie w to wierzyć.

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 09.10.2008, 14:14
GemHZR napisał(a):Wyświetl post
Niekoniecznie, za to każdego możesz nazwać menelem.
No wiec skoro moge, to o co sie rozchodzi ?

PS
Menel – wyraz niejasnego pochodzenia, być może zniekształcone zapożyczenie z franc. meneur, dawniej ‘przywódca stronnictwa ludowego albo robotniczego, demagog’ też ‘intrygant’; współcześnie ‘człowiek z marginesu’; por. występujące również w potocznej polszczyźnie manele ‘manatki’ – zapożyczenia z włos. maniglia (franc. manilce, niem. Manille).
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 09.10.2008, 14:38
No wiec skoro moge, to o co sie rozchodzi ?
Nawet przez sekundę nie pomyślałem, że mógłbym Ci czegoś zabronić w internecie

Cytat:
Menel – wyraz niejasnego pochodzenia, być może zniekształcone zapożyczenie z franc. meneur, dawniej ‘przywódca stronnictwa ludowego albo robotniczego, demagog’ też ‘intrygant’; współcześnie ‘człowiek z marginesu’; por. występujące również w potocznej polszczyźnie manele ‘manatki’ – zapożyczenia z włos. maniglia (franc. manilce, niem. Manille).
Uff, już myślałem, że jest to: "Starszy człowiek przychodzący na mecze Legii w Młodej Ekstraklasie".
Ostatnio edytowane przez GemHZR : 09.10.2008 o godz. 14:46.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.10.2008, 21:35
Kibole Cracovii zatrzymani po czwartkowych derbach

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...h_derbach.html
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 10.10.2008, 21:42
widzę ze umywalka postawiła opór bo doszło do rozlewu krwi
Odpowiedz cytując
Bati_NS_TSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.10.2008, 22:03
Sami sobie syf robią i swoim zgodom. Bo ani my ani nasze Zgody nie będą tam przebywać.
Urodzony sam przeciw wielu, wytrwale dążę do celu.
!!TYLKO WISŁA!!
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 10.10.2008, 22:04
Właśnie sie dziwiłem, że pejsy tak spokojnie siedzą... z D nic nie było widać. Ale musieli sie pokazać +100pkt. do ligi chuliganów! i +10 za rozlew krwi po nierównej walce z umywalką.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 11.10.2008, 11:52
Kamson napisał(a):Wyświetl post
i +10 za rozlew krwi po nierównej walce z umywalką.
umywalka wydaję się być cała, więc za przegraną walkę nie powinno byc punktów
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 11.10.2008, 12:04
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
umywalka wydaję się być cała, więc za przegraną walkę nie powinno byc punktów
-50 za przegranie pojedynku z umywalką

Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.10.2008, 12:45
http://sport.onet.pl/1,16,11,4898940...?TEMAT=1256663

Zadyma widziana oczyma dozownika
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 11.10.2008, 13:21
no cóż każdy to powie Cracovia rządzi w WC...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów