The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.10.2008, 19:55
Verter napisał(a):Wyświetl post
...
a przed chwilą miałeś avatara z niebieskim skrzydłem
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.10.2008, 19:59
Lech to ma takie herby na każda okazje, w sumie to 3. Pierwszy z białymi skrzydełkami [, drugi z jednym białym i jednym niebieskim i trzeci- Amicowy .
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 06.10.2008, 20:07
prosiłbym o zluzowanie napinki
niektózy zaczynaja niezdrowo interesowac się Lechem, źle to wróży oj źle
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 06.10.2008, 20:56
putinm napisał(a):Wyświetl post
Co Cie tak bardzo rozśmieszyło? To, że bardziej go interesują sprawy kibicowskie? To że najpierw patrzy ile np. kibiców Ruchu pojechało do np. Łodzi i jak się tam zaprezentowali, a dopiero potem jaki był wynik meczu? Nie wiem co w tym śmiesznego... Dla mnie i pewnie wielu osób to nic dziwnego
No to chyba powstaje pytanie czy jest sie wtedy kibicem pilkarskim czy fanatykiem kartonikow i walenia w beben ?
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.10.2008, 21:15
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
No to chyba powstaje pytanie czy jest sie wtedy kibicem pilkarskim czy fanatykiem kartonikow i walenia w beben ?
Zapewne kartoników i walenia w bęben, a meczyk przy okazji ;-) Jeśli chodzi o Wisłe to obie sprawy są dla mnie ważne, ale doping sprawa kluczowa. A jeśli chodzi o słabsze drużyny piłkarsko to bardziej interesuje mnie to co dzieje się na trybunach. Każdy ma inne priorytety.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.10.2008, 21:28
http://pl.youtube.com/watch?v=opwyqd85kj8 No prosze, najlepsi kibice , którzy wszystko sami wymyślają i wszyscy na nich się wzorują śpiewają naszą forze (pierwsza piosenka)
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Stary 06.10.2008, 21:37
Szkoda już słów na nich, napinają się i głoszą światu, że są najlepsi po czym sami pokazują, że jednak do najlepszych im jednak brakuje i to nie tak mało- więcej mówić nie trzeba. Z resztą sami pewnie jeszcze nie raz dadzą jakiś pokaz.
Odpowiedz cytując
TSNH
Senior Member

Stary 06.10.2008, 21:58
fst napisał(a):Wyświetl post
Szkoda już słów na nich, napinają się i głoszą światu, że są najlepsi po czym sami pokazują, że jednak do najlepszych im jednak brakuje i to nie tak mało- więcej mówić nie trzeba. Z resztą sami pewnie jeszcze nie raz dadzą jakiś pokaz.
taaa, ile im brakuje i do kogo? tak oczywiście obiektywnie......
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.10.2008, 22:03
Coach napisał(a):Wyświetl post
http://pl.youtube.com/watch?v=opwyqd85kj8 No prosze, najlepsi kibice , którzy wszystko sami wymyślają i wszyscy na nich się wzorują śpiewają naszą forze (pierwsza piosenka)
Forza jest ich. Zawsze była. Wprowadzili ją przed nami. Tylko trzymali w ukryciu, bo wcześniej chcieli pokazać światu że lalalala da się zaśpiewać na 100+1 sposobów.

Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.10.2008, 22:12
Ta, a Wisła "wynalazła" klaskanie i teraz wszyscy od Was kserują.

Nie wiem, kto pierwszy wprowadził tą melodię na polskie stadiony. Wiem natomiast, że na Lechu śpiewana jest od dość dawna (nie twierdzę, że "przed" Wami).
Tak czy inaczej zabawnie brzmią zestawienia typu "hsw Wisły", "broendby Widzewa" czy wspomniana "nasza forza"
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Stary 06.10.2008, 22:13
TSNH napisał(a):Wyświetl post
taaa, ile im brakuje i do kogo? tak oczywiście obiektywnie......
Choćby do takiej Legii, która od bardzo dawna utrzymywała na prawdę wysoki poziom i nie zdarzały im się samobóje typu durna oprawa czy xerowanie czegoś po wcześniejszym potępianiu xerowania [przykład: forza]. Nie mogę im zarzucić, że są do bani, bo nie są i w gruncie rzeczy można z nich brać przykład w wielu aspektach tylko właśnie takie szczegóły jak pisałem wcześniej działają na ich niekorzyść i nie stawiają ich na 1 miejscu. Po za tym w mojej opinii brakuje im pewnej klasy, o której była już wcześniej mowa.

PS. To jest moja opinia, z którą nikt nie musi się zgadzać- dziękuję.
Powód: z
Ostatnio edytowane przez fst : 06.10.2008 o godz. 22:17.
Odpowiedz cytując
Zygmunt.Król
Member

Stary 06.10.2008, 22:17
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Zresztą, przeczytaj sobie przemyślenia pewnego jego mościa z Lecha.[...]
"Pomijajac juz taki drobiazg jak jedyne zwycieskie powstanie - Wielkopolskie"
Ciekawe że nikt nie protestuje przeciwko tej oczywistej nieprawdzie, a już najbardziej w Krakowie
Przecież 31 października 1918 roku Kraków (jako pierwsze polskie miasto) i okolice, odzyskało niepodległość. Reszta kraju czekała na tę chwilę do 11 listopada. Było to jak najoczywistsze powstanie, w dodatku perfekcyjnie przeprowadzone. Bo wg. jakich kryteriów powstanie można uważać za udane - liczbą zabitych czy efektem końcowym? Otóż wtedy nikt nie zginął - było tylko kilku rannych.

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
My z Legią też nie szczędzimy sobie pozdrowien, jednak wydaje mi się, że obiedwie strony robią to bardziej z klasą czy dawką humoru.Np nasz transparent w Warszawie, gdzie namalowana była syrenka warszawska w ciązy z podpisem "tu byłem lajkonik", a pozniej rewanz,legionistów ze rycerzem odcinającym głowę smokowi.Owszem w bezpośrednich meczach kipi, jednak czy oprocz nich pozdrawiamy Legię, lub oni nas?
Bo w Poznaniu mają niemieckie poczucie humoru. Tam zabawne jest - nomen omen - puszczenie bąka...
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 06.10.2008, 22:29
dostuffca napisał(a):Wyświetl post
Forza jest ich. Zawsze była. Wprowadzili ją przed nami. Tylko trzymali w ukryciu, bo wcześniej chcieli pokazać światu że lalalala da się zaśpiewać na 100+1 sposobów.
Nie napinajcie sie z "Forza" bo mam wrazenie ze wg Was ta piosenke spiewamy od ubieglego sezonu tymczasem ma ona co najmniej 15-20 lat bo pamietam ja od kiedy na Wisłę chodze. Przypuszczam ze na Lechu podobnie ktos ja "odkurzyl", a gdzie byla pierwsza to pewnie nikt tego nie wie.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 06.10.2008, 23:00
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Nie napinajcie sie z "Forza" bo mam wrazenie ze wg Was ta piosenke spiewamy od ubieglego sezonu tymczasem ma ona co najmniej 15-20 lat bo pamietam ja od kiedy na Wisłę chodze. Przypuszczam ze na Lechu podobnie ktos ja "odkurzyl", a gdzie byla pierwsza to pewnie nikt tego nie wie.
Dokładnie, została odkurzona.

Zygmuncie Królu złoty! Nie pozostaje mi nic innego, jak przypomnieć 2 transparenty, wywieszone przez 2 ekipy o "zdrowym poczuciu humoru". Co najśmieszniejsze. Wywieszone w tym samym roku, bodajże 2003.
Na Ł3 mogliśmy podziwiać zapinające się koziołki, a na Reymonta barażkujące ludziki w barwach triady. Nie muszę dodawać, że wszyscy byli tej samej płci (ale o tym pewnie wiesz, skoro tak dobrze,wraz z krakowianami, rozumiecie się w tych tematach)

Nudzi mnie ta netowa przepychanka. Każda ekipa ma głupie/słabe/żenujące oprawy na koncie i taka wojna na przykłady może trwać długo, więc proponuję żebyśmy oszczędzili siły na normalniejsze dyskusje
Odpowiedz cytując
putinm
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.10.2008, 13:12
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Tak, jestem fanatykiem tych głupich kartoników, tych nie potrzebnych rac i tego przeszkadzającego w spokojnym oglądaniu meczu walenia w bęben. Jestem okropny, że wolę to od skomercjalizowanej i skorumpowanej piłki nożnej. Wybacz...
Kolekcja szali:
http://kolekcjaszalikow-putitsw.pl.tl/
Projektowanie gadżetów kibicowskich:
http://puti-projects.pl.tl/

...Nieważne są dla nas pokonywane kilometry...
...Liczy się tylko nasza miłość...

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.10.2008, 13:47
http://www.znanipolacy.pl/jaroslaw_kuzniar_255.html

Jak by się komuś chciało to może "odpowiednio" zagłosować na tego oto Pana powyżej.To między innymi on jest główną siłą napędową w tvn nagonki na kibiców i robienie z ich bandytów i troglodytów.Bardzo często zdarza mu się również wyśmiewanie, ponieważ nie zgadza się wizerunkiem kibica aktywnego.Popiera za to model brytyjski, gdzie siedzi się na krzesełku i wpieprza popcorn.
Z rzetelnością u niego też jest na bagier, bo to przedewszystkim on drązył temat widelcowy i oskarżał niewinnych ludzi o rozróby z wicelcem i paroma ochroaniaczami na zęby, tylko gdzie dowody?
Po krótce.Dziennikarz populistyczny, nie rzetelny, ignorant i pajac.

Jeśli macię chwilę czasu to kliknijcie na -10.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 07.10.2008 o godz. 13:51.
Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 07.10.2008, 13:52
putinm napisał(a):Wyświetl post
Tak, jestem fanatykiem tych głupich kartoników, tych nie potrzebnych rac i tego przeszkadzającego w spokojnym oglądaniu meczu walenia w bęben. Jestem okropny, że wolę to od skomercjalizowanej i skorumpowanej piłki nożnej. Wybacz...
No nie ma to jak tybuny, matecznik uczciwości, honoru i zasad

gdyby nie komercja to bysmy mieli po 3500 widzow na meczach a kartonikow nie mialby kto podnosic

Wogole rozpaagtrywanie przywiazania do klubu jako tylko doping, oprawy w oderwaniu od calej reszty jest bezsensem. Sam spedzilem na Dziesiątce kilka sezonów jeszcze w latach 90tych, wtedy też najwiecej jezdzilem na wyjazdy, dopingowalem, i dopinguje nadal, ale zeby patrzec na to wszystko tylko jako na sztuke plastyczno-wokalną to jest jakis absurd. Juz rozumiem ze kogos interesuja sprawy chuliganskie, bo oberwac moze kiedys od rywali kazdy w drodze na mecz. Ale jesli kogos interesuja tylko oprawy to czemu nikt nich nie tworzy i nie prezentuje na stadionach poza dniami meczow? Ile ludzi "zyjacych tylko oprawami" by przyszlo na to zeby sobie pomachac balonikiem i kartonikiem przed pustym boiskiem? Prawda jest taka że nos nie zostal stworzony do noszenia okularow ale do oddychaniaJak ktos nie rozumie porownania to przetlumacze:. Pilka nozna to nos, oddychanie to gra, a okulary to oprawy. Na wszystko jest miejsce, ale jesli ktos calkiem w stu procentach olewa pilke na rzecz trybun to znaczy ze albo mu sie tak nudzi albo przechodzi trudny okres dojrzewania. Rozumiem ze w latach 90-tych byly same lamusy i pikniki na trybunach bo nie bylo kartonikow, sreberek i sektorowek... Wtedy jak byla jakas oprawa, raca to miala ona charakter spontaniczny, jako reakcja na to co jest na murawie. Gdy z tego sie stworzyl "przemysl" ktory zyje swoim zyciem w oderwaniu od reszty swiata, to zaczyna byc dziecinne.

============

Taka a nie inna sektorówka Lecha zaprezentowana 72 godziny po kolejnej rocznicy upadku Powstania Warszawskiego - wpisuje sie w coraz bardziej chory klimat na trybunach (vide "nasze" przyspiewki na "Mari'ego").
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 07.10.2008 o godz. 20:49.
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.10.2008, 14:20
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Najpierw robili antyoprawę, a tą oprawę robili za pozostałe pieniądze, niestety zabrakło na niebieską farbę .

Dla mnie naprawdę żałosna była ta flaga antylegijna. Po pierwsze od razu skojarzyła mi się z powstaniem i hitlerowcami. Proponuję, żeby na wiosnę poznaniacy wybrali się przed meczem do muzeum powstania, może coś zrozumieją. Po drugie żałosna była przekreślona L-ka. Widać skąd czerpią wzorce. Takie antyoprawy, to przejaw kompleksów i niech sobie pyry mówią co chcą.
To samo wrażenie odniosłem patrząc na oprawę łagodnie mówiąć rozmiar duży ale przekaz fatalny w moim odczuciu symbol ruin Warszawy ma tylko jedną i to bardzo tragiczna wymowę i takich rzeczy łapią się ludzie którym historia w szkole przeszkadzała .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 07.10.2008, 18:10
Lech odpowiedzial na list Miklasa...Duzo sciemy ale pojechali po o panu M
http://www.legialive.pl/news/27801_L...Miklasowi.html

Na tym chyba warto zakonczyc temat zenujacych czy nie opraw i innych spraw odnosnie meczu ktory odbyl sie w czasie weekendu

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 07.10.2008, 18:10
kalashnikov2 napisał(a):Wyświetl post
Taka a nie inna sektorówka Lecha zaprezentowana 72 godziny po kolejnej rocznicy upadku Powstania Warszawskiego - wpisuje sie w coraz bardziej chory klimat na trybunach (vide "nasze" przyspiewki na "Mari'ego").
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...l?ticaid=16be2
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 07.10.2008, 18:19
bbbnba napisał(a):Wyświetl post
...
komentarz znaleziony na legialive:

Cytat:
a moja babcia, której pokazałem zdjęcia tej sektorówki antyPanorama (dodam, że walczyła w Powstaniu Warszawskim) gdy tylko ją ujrzała to aż zapłakała. Tu nie chodzi o to, że antyPanorama ukazuje Pałac Kultury, Rotunde czy też Most Świętokrzyski, które z Powstaniem nie miały nic wspólnego. Tu chodzi o samą analogię, czyli zniszczenie stolicy. Gdybym wiedział, że moja babcia tak zareaguje, to wcale bym jej nie pokazywał tych zdjęć. Dodałą, że jak Polacy mogą życzyć tego Polakom. I proszę kibiców Lecha, żeby wyjaśnili te kwestie starszym ludziom. Co im powiecie? To samo co Leszkowi z Iławy, który ma gówno wspólnego z Wawą. Ta antyPanorama wśród starszych osób budzi przykre wspomnienia.
myslę, że ten komentarz oddaje całą tą sytuację. Tu nie chodzi o Pałac Kultury, chodzi o samą wizję zniszczenia Warszawy. Co byś odpowiedział takiej babci?
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Stary 07.10.2008, 18:28
Cytat:
Oświadczamy Panu, że jako kibice poznańskiego Lecha, czujemy się oburzeni i głęboko dotknięci insynuacją, jakoby nasza oprawa miała cokolwiek wspólnego z próbą szargania pamięci bohaterów i ofiar kwiatu polskiego narodu.
Szczyt! Trzeba było najpierw pomyśleć, a potem robić oprawę, a nie płakać, że ludzie odbierają obraz Warszawy w gruzach w taki, a nie inny sposób. Sami sobie zgotowali obecna sytuacje i wybrnąć z niej w 100% raczej im się nie uda- to po prostu było, przynajmniej jak dla mnie, zbyt rażące.
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 07.10.2008, 18:35
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
myslę, że ten komentarz oddaje całą tą sytuację. Tu nie chodzi o Pałac Kultury, chodzi o samą wizję zniszczenia Warszawy. Co byś odpowiedział takiej babci?
Zapytałbym co zrobiła po (co najmniej) dwukrotnym wywieszeniu flagi ze swastyką na sektorach Legii, oraz transparencie Arbeit Macht Frei ?
Domyślam się, że takich fotek skruszony wnusio nie pokazał :(
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Stary 07.10.2008, 18:41
Czy wy zawsze musicie obierać taktykę "wy i tak jesteście gorsi"?
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 07.10.2008, 18:42
Zapytałbym co zrobiła po (co najmniej) dwukrotnym wywieszeniu flagi ze swastyką na sektorach Legii, oraz transparencie Arbeit Macht Frei ?
Domyślam się, że takich fotek skruszony wnusio nie pokazał :(
To jest Twoja odpowiedz na pytanie? Bo nie za bardzo mam jak odnieść się do Twoich argumentów. Odpowiedz prosto i rzeczowo. Nie odpowiada się pytaniem na pytanie.

Jest mała różnica między tymi sytuacjami. To zostało potępione przez kibiców, a u was jakoś nie dostrzegam skruchy. Czyżby zbyt mało odwagi, aby przyznać się do błędu? Sporo Poznaniaków sie jeszcze tym szczyci.

bbbnba i właśnie w tym rzecz. Wy patrzycie tylko na tych, co mają coś wspólnego z piłką. Było pomyśleć o tych, co nie mają pojęcia o piłce i kibicowaniu.

Ale w sumie to ja wam się nie dziwię, to już nie pierwsza wasza oprawa o nas. Fanatycznie .......nięci też byli antyL.
Czyżby KKS to Kolosalny Kompleks Stolicy? Taka mała ironia. Dobra koniec dyskusji. Myślcie już nad kolejną oprawą o Legii, w końcu wasze Janusze(jak mówicie na swoich kibiców, którzy się malują czy też zakładają cylindry) będą bardzo zadowolone.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 07.10.2008 o godz. 18:53.
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 07.10.2008, 18:43
Po prostu śmieszy mnie, gdy ktoś wytyka mi błąd, podczas gdy całkiem niedawno popełnił znacznie większy i to w kilku sztukach
A gość od hitlerowców i Bismarcka już zupełnie poleciał. Nie ma co, wesołe to Wasze forum

edit:Bardzo mi przykro, ale jeśli oczekujesz przeprosin - zwróć się do pana Leszka. Wspólny język znajdziecie, cel ten sam, więc życzę powodzenia w dążeniu do "bycia przeproszonym".
A babci najlepiej pokazać sektorówkę z właściwą panoramą Warszawy + krótki wykład o kibicowskich stosunkach między Legią, a Lechem.
Jako osoba starsza (a co za tym idzie doświadczona życiowo i inteligentna) ma większe szanse na zrozumienie przekazu niż banda frustratów na kilku ogólnopolskich forach

"bbbnba i właśnie w tym rzecz. Wy patrzycie tylko na tych, co mają coś wspólnego z piłką. Było pomyśleć o tych, co nie mają pojęcia o piłce i kibicowaniu."

Prawda jest taka, że gdyby nie walterowskie media nikt spoza kibicowskiego światka nie dowiedziałby się o tej oprawie (dodatkowo nie płakałaby niczyja babcia).
Gdyby nie megalomania i egocentryzm mieszkańców stolicy nie mielibyśmy bardzo dziwnych rozkminek na tematy historyczno-polityczno-patriotyczne i przezabawnych żądań przeprosin
Teraz to mogę sobie gdybać.
W Fanatycznie .......niętych przekreślona eLka to mały szczegół sektorówki, więc nie porównywałbym tego do oprawy anty z ostatniej niedzieli. 3 mecze wstecz również obyło się bez oprawy anty, pewnie zawiedliśmy Cię.
Wiem, że jesteś z Warszawy, lubisz być w centrum uwagi, a gdy żądasz przeprosin - masz być przepraszany. Cóż, wybacz, że nie piszę tego posta klęcząc przed laptopem
Ostatnio edytowane przez bbbnba : 07.10.2008 o godz. 19:06.
Odpowiedz cytując
Zygmunt.Król
Member

Stary 07.10.2008, 21:39
Gdyby nie megalomania i egocentryzm mieszkańców stolicy nie mielibyśmy bardzo dziwnych rozkminek na tematy historyczno-polityczno-patriotyczne i przezabawnych żądań przeprosin
Czy to Ty prowadzisz tą obwoźną sprzedaż kurczaków przed kościołem św Marcina? Albo jesteś którymś z górali wystających przed Okrąglakiem? Do tej pory myślałem że to klasyczne wieśniactwo - a tu proszę, otworzyłeś mi oczy - to europejski sznyt i zdrowa samoocena, ponieważ najważniejsze jest podejście merkantylne

Wiem, że jesteś z Warszawy, lubisz być w centrum uwagi, a gdy żądasz przeprosin - masz być przepraszany. Cóż, wybacz, że nie piszę tego posta klęcząc przed laptopem
To może zrób stójkę w zwisie

Ach, no i jeszcze Cudo-stadion. To w końcu jest budowany zgodnie z projektem i prawem budowlanym czy nie? Może stąd te debilizmy na trybunach - zdrowe jądro wielkopolskich kibiców nie godzi się na brak porządku
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 07.10.2008, 21:44
Zygmunt.Król napisał(a):Wyświetl post
Czy to Ty prowadzisz tą obwoźną sprzedaż kurczaków przed kościołem św Marcina?
Apropo kurczaków...
http://daria24.wrzuta.pl/film/jf8naU...jmlodszy_kibic
Znalezione w temacie "Śmieszne zdjęcia, filmiki itp."

Przepraszam za ota, nie mogłem sie powstrzymać
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.10.2008, 21:55
Tu jest na youtube jak by komuś się nie odpaliło.

http://pl.youtube.com/watch?v=ChxzQ9pWntY

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.10.2008, 22:19
A babci najlepiej pokazać sektorówkę z właściwą panoramą Warszawy + krótki wykład o kibicowskich stosunkach między Legią, a Lechem.
Jako osoba starsza (a co za tym idzie doświadczona życiowo i inteligentna) ma większe szanse na zrozumienie przekazu niż banda frustratów na kilku ogólnopolskich forach
Kiedy zaczęliście rozwijać tą sektorówkę, to od razu wiedziałem do czego będzie się odnosić, ale nawet przez chwilę nie pomyślałem, że w ten sposób. Kiedy zobaczyłem całość skojarzenie było tylko jedno i jestem pewien, że miliony Polaków widząc waszą antyoprawę miało takie samo skojarzenie. Nie ma znaczenia, czy było to nawiązanie do sektorówki Legii, czy nie. Dla normalnego Polaka obraz zburzonej Warszawy kojarzy się jednoznacznie, nie ważne, czy jest z Tatr, z Pomorza, czy z Wielkopolski.

Prawda jest taka, że gdyby nie walterowskie media nikt spoza kibicowskiego światka nie dowiedziałby się o tej oprawie (dodatkowo nie płakałaby niczyja babcia).
Jakie znowu walterowskie media. Mecz na żywo transmitowały Orange Sport, Canal+ i TVP. Trzy stacje, z czego jedna publiczna, mecz był reklamowany jako hit rundy, a kamera była skierowana centralnie na tą trybunę. Nie ściemniaj, że to walterowskie media rozdmuchały, bo dobrze wiedzieliście co robicie. Jakoś swoją normalną oprawę zaprezentowaliście tam gdzie siedzi młyn, czyli za bramką, ale antyoprawę walnęliście centralnie, do głównej kamery.

Chłopie, jak wy w ogóle śmiecie twierdzić, że nie macie kompleksów wobec Warszawy. Ta wypowiedź na kilometr śmierdzi kompleksami. Nie lubię Warszawy, nie lubię Warszawiaków i nie przeszkadza mi, kiedy ktoś im utrze nosa. Ale wy zwyczajnie przegięliście.

P.S. Obejrzałem filmik z kurczakami. Cóż powiedzieć, żenujące. Wy na pierwszym miejscu stawiacie nienawiść do Legii i Warszawy, dobrze się dobraliście z Cracovią.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 07.10.2008 o godz. 22:21.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów