The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.10.2008, 22:37
TSNH napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem dlaczego ale bardziej podoba mi się styl dopingu Lecha od naszego.
U nas jak już ktoś napisał jest nastawienie na .......nięcie ale Lech ma fajne te melodyjne piosenki i mimo iż do znudzenia powtarzają to samo to jakoś się nie nudzi....
To tylko takie osobiste odczucie....
Praktycznie nigdy nie wypowiadam sie w tych tematach, ale tym razem zrobie wyjatek.
W pewnym sensie sie z toba zgadzam. Nie chodzi o to, ze nie podoba mi sie nasz repertuar, ktory i tak z biegiem czasu bedzie sie zmienial - ewoluowal. Cos mi z lekka nie pasi to to, ze na Wisle ludzie czasami za bardzo biora sobie do serca kwestie glosniosci dopingu, a moim zdaniem nie same decybele stanowia o jakosci.
Nie powinno sie moim skromnym zdaniem przekraczac delikatnej roznicy miedzy pospolitym wydzieraniem, a melodyjnym spiewem, bo w ten sposob nie da sie zbudowac odpowiednio pozytywnej w odbiorze atmosfery.
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.10.2008, 22:38

ktos rozkmini co tam pisze na 1 zdjeciu?
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.10.2008, 22:41
"Niebieski z białym na niebie się mieni

to poznańskiego Lecha znak, nasi kibice są niezwycieżeni

Boi się nas cały świat"

Co napisane na sektorówce Legii?
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.10.2008, 22:47
Niespodzianka
dla Leszka M i Mariusza W

Cytat:
"Niebieski z białym na niebie się mieni

to poznańskiego Lecha znak, nasi kibice są niezwycieżeni

Boi się nas cały świat"
To też kolejna żenada Lecha :/ z tym textem i jeszcze na oprawe...

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 05.10.2008, 23:44
Arka i Lech w tej kolejce swoimi oprawami pokazali ze pasuja dobrze do trzeciej ekipy z ich bandy.
Sektorowka anty to zenada na maksa.

Przy okazji bardzo dobrze sie stalo ze Olbrycht przed meczem powiedzial pare slow o meczu Lech-Legia i podejsciu Warszawiakow do niego bo juz rzygalem tymi "derbami Polski" itd.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.10.2008, 23:46
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ja mam pytanie do znawców - czy każda oprawa anty świadczy o kompleksach?

Chyba normalne że czasami trzeba wbić szpilkę - ale czy to kompleks? Np. Sprzedawca liści osiedla czyści, to kompleks? Wg. mnie nie.

Mnie się średnio podobał pomysł Lecha, i jeśli mówić o kompleksach to śpiewy anty... (u nas ich nie ma rozumiem?)
Ale ja pomysłu Lecha jako "kompleksy" nie odebrałem jak tu niektórzy piszą.
Nie jestem znawcą, ale się wypowiem.
Nie każda oprawa świadczy o kompleksach, jednak jak tych opraw i zachowań jest zbyt dużo, to już to jednak może o czymś świadczyć.Również dziwne mi się wydaje spiewania o Wiśle Lecha, na meczach z innymi drużynami niż Wisła, lub o Legii np w meczu z nami.Do tego dochodzą szaliki antyLegia lub np transparent Legia Tirówka.Co prawda lechici walczą z tego typu zachowaniami, jednak tak czy siak wydaje mi się, że do końca sobie z tym nie poradzili.
Z mojej perspektywy parafraza sektorówki Legii jest tym bardziej niesmaczna, bo w pewnym sensie nawiązuje do Powstania Warszawskiego, czyli ludzi, którzy walczyli w nierównej walce z hitlerowcami
Zresztą, przeczytaj sobie przemyślenia pewnego jego mościa z Lecha.
Cytat:
"Coz, gdyby nie emigracja do Warszawy byloby to miasto idiotow, o czym liczne wpisy powyzej swiadcza najdobitniej. Trudno sie dziwic pracodawcom sciagajacym fachowcow z Polski, skoro na miejscu maja do dyspozycji troglodytow, ktorym sklecenie kilku zdan po polsku nastrecza sporo problemow, nie tylko ortograficznych. Chyba, ze to mazowiecki
Czepiac sie naszej "panoramy" gdy kilka lat temu legionisci wywiesili na swym sektorze hitlerowska flage, pod ktorej znakiem hitlerowcy palili ich miasto. To trzeba miec dopiero tupet. Ogarnijcie sie i nie osmieszajcie sie bardziej niz to wypada.
I nieuki mazowieckie, okupacja w GG to byl kinderbal w porownaniu z okupacja w "Kraju Warty". Wyrzucanie wiec nam, ze nie bylo powstania w Poznaniu jest wysoce niesmaczne. Pomijajac juz taki drobiazg jak jedyne zwycieskie powstanie - Wielkopolskie i wklad Wojska Wielkopolskiego tak w obrone Lwowa jak i zwyciestwo w 1920. Pilsudski - ktorego ani nie cenie, ani nie lubie - powiedzial, Polska jest jak obwarzanek, wszystko co wartosciowe jest na obrzezach, a w srodku....
I pod wzgledem czego mozemy miec do stolycy kompleksy? Pod wzgledem waszych korkow? Tych szesciu mostow na krzyz? Smierdzacego dworca? Stanikow sprzedawanych na kazdym rogu ulicy? Reklamowek burdeli za kazda wycieraczka samochodu? Warszawa to miasto azjatyckie - taki Stambul, ewentualnie Bangkok nad Wisla. "
Ceterum censeo geminos esse abolendos!
My z Legią też nie szczędzimy sobie pozdrowien, jednak wydaje mi się, że obiedwie strony robią to bardziej z klasą czy dawką humoru.Np nasz transparent w Warszawie, gdzie namalowana była syrenka warszawska w ciązy z podpisem "tu byłem lajkonik", a pozniej rewanz,legionistów ze rycerzem odcinającym głowę smokowi.Owszem w bezpośrednich meczach kipi, jednak czy oprocz nich pozdrawiamy Legię, lub oni nas?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 06.10.2008 o godz. 01:02.
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.10.2008, 00:11
I to właśnie różni nas i legionistów od pyr. My pozdrawiając siebie nie przekraczamy pewnych granic i mimo wszystko podchodzimy do niektórych rzeczy z dystansem, a mikrofale nie dość, że prężą sie dzień i noc wmawiając sobie i światu, że są najlepsi to jeszcze w kluczowym momencie strzelają sobie samobója.
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.10.2008, 10:25
Z niemałym trudem przebrnąłem przez to morze żółci, które konsekwentnie, od kilku miesięcy wylewacie na "tą złą,żałosną Amikę". Wczoraj dotarła tu fala kulminacyjna ogólnej nienawiści
Mam wrażenie, że kilku użytkowników ma na stałe wpisane w plan dnia "dojebać Amice". Sprawdźcie na forum Lecha, jak dużo piszemy o Wiśle w 3 analogicznych tematach "Ekstraklasa", "Kibicowanie na..." i "Występy polskich drużyn...". Proporcje naprawdę mogą przerazić ! Zakompleksieni poznaniacy (lub, jak wolicie - wronczanie) prawie wcale nie wspominają o klubie z Krakowa, podczas, gdy na tym forum co drugi/trzeci post jest o Lechu. Gdzie tu konsekwencja ?
Po kilku latach posuchy wróciła do Polski moda na wytykanie innym kompleksów Zrobisz sektorówkę o drużynie rywali - kompleks, pośpiewasz na nich - kompleks, zjawisz się w komplecie - kompleks. Jakaś mania kompleksów dopadła niektórych

Ktoś zarzucił nam niski poziom choreografii anty. Przypomnę tylko, że kilkukrotnie zdarzały się przy Reymonta oprawy, hm, homoseksualne ? Bo jak inaczej nazwać marny trans z triadą, czy "Rabina Hooda" ? Ten poziom powinniśmy prezentować ? Nie, dzięki.

Rozkminki historyczne i porównywanie panoramy do Powstania, a nas do hitlerowców pominę milczeniem, bo to po prostu nie zasługuje na komentarz

Wracając do meczu. Legia, mimo przyznanych 330 biletów zjawiła się w ok. 500 osób. Na początku prezentują prezent dla Miklasa:
http://i38.tinypic.com/2ugctpk.jpg
http://i34.tinypic.com/25tyrt3.jpg
http://i34.tinypic.com/o73ud5.jpg
http://i33.tinypic.com/291fdl5.jpg
Dobrze dopingują, choć stać ich na więcej.

U nas na wejściu oprawa na dawno nie używanej II trybunie:
http://i38.tinypic.com/2hrzked.jpg
Doping średni, momentami niezły. Widać, że i piłkarze i kibice nie wypoczęli jeszcze po czwartkowym meczu
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 06.10.2008, 10:52
Poczekaj chwile bo cos tu chyba sie nie zgadza. Gdy kibice Wisły szydza z waszej sektorowki anty i komentuja sobie olewcza postawe kibicow Lecha na fuzje z Amiką to nazywasz to morzem żółci i nienawisci. Gdy kibice Lecha funduja sektorowke obrazajaca Legie to nie widzisz juz tego samego zjawiska. Nas wali wasz doping i oprawy, po prostu zestawiasz bluzgi i okolicznosciowe transparenty z kosztowna sprawa jaka jest sektorowka. Skoro chcecie tak robic, wasza sprawa. Nam wolno jednak to komentowac, ze jest to wlasnie zajebisty kompleks Lecha wobec Legii.
A jesli juz mowisz o "wysokim poziomie opraw" to moze sobie zestaw Rabin Hooda z chocby Legia-tirowka, ze juz nie wspomne o np. "spermie z milicyjnej paly" ale to nie wasz transparent tylko waszych kolegow.

Nic nie zmieni tego ze jestescie Amika i nic was bardziej nie w****ia niz to ze nie wszyscy sa tak zryci ze zaakceptowali wasza "fuzje". Byla Hydrobudowa Bydgoszcz, byl Groclin Wroclaw i Szczecin. Jest tez Amika Poznan i Groclin Warszawa. Zueplnie rozne bajki, zupelnie rozne komentarze. Dwa razy H. Honor vs. Hipokryzja.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 06.10.2008 o godz. 10:55.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 06.10.2008, 10:53
Dla mnie najlepsze jest coroczne rozkminianie oprawy Lecha Chlopaki sie napracuja a potem ripo leci i ch*** strzelil bombeczki
Slaby troche doping Lecha ale mysle ze to wina 120 minut ostrej k*** z Austria. Znowu mile pozdrowienia dla Nas ale coz...Przyzwyczailismy sie ze jesli nie ma na meczu "Legia to ***" szalikow anty i chociaz jednej przekreslonej L to znaczy ze nie jestesmy w Poznaniu

bbnba - Masz sporo racji ale...na waszym forum dzisiaj polecial post za ktory bym jego "tworcy" polamal nogi przy samych migdalkach (kibicowski godzina 10:37). Napisal to samo na LL wiec musi miec sporawy kompleks i chec zaistnienia
Wasze forum bylo i jest filtrowane by nie bylo na nich napinek i ostrych jazd po przeciwnikach. To samo tyczy sie osob ktore robia wam wioche na innych forach - bany leca u Was za teksty np na forum Legii czy Wisly.

Zebys zrozumial o co chodzi z wku*** sie na "panorame". Gdybys trzasnal Syrenke z brzuchem ( vide Wisla ) to nic by sie nie stalo, gdybys dal zniszczony PK to tez by sie nic nie stalo, ale gdy dajesz PANORAME ( nie wazne ze to parodia ) to kazdy kto zna troche historie Warszawy ma prawo interpretowac to tak a nie inaczej. Na pewne sprawy jestesmy przeczuleni z wiadomych przyczyn. Jednych to ruszylo, innych nie ale fakt faktem czasami lepiem POMYSLEC zanim pojedzie sie z pewnymi obrazami ktore maja prawo byc odbierane inaczej przez tworce, a inaczej przez osobe do ktorej jest ta praca skierowana.
Czas nie ten, niedawno byla bardzo wazna data dla Warszawy, to wiele osob laczy i nie mozna miec o to pretensji.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 06.10.2008, 11:03
Cytat:
Cytat:
Ale liczy się efekt końcowy czyli to, że oprawa została rozkminiona.
Czyli plus dla Legii, zgadza się?

obustronny remis. punkt dla Legii za rozkminienie, plus dla Lecha że oprawa wywołała u przeciwnika szereg domysłów i koncepcji, nie zawsze logicznych i rozsądnych
Dialog miesiaca z kibice.net
Czyli od dzisiaj najlepiej jest zrobic kompletnie niezrozumiala oprawe byle tylko skonfudowac przeciwnika. A to ze rywal rozkminil i dal riposte czyli najbardziej bolesna sprawe w calej tej zabawie juz niewazne, wazne ze nie zrozumial o co chodzilo
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 06.10.2008, 11:04
Ile taka kolorowa plandeka jak ta z Bulgarskiej moze kosztowac ?
Pytam, bo chyba wlasnie padl mit o skapstwie tych trykajacych sie.

Wywalic jakakolwiek kase na cos tak bezdennie brzydkiego i glupiego, to albo trza byc obrzydliwie bogatym ekscentrykiem, albo obrzydliwie zwyklym idiota.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 06.10.2008, 11:11
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Poczekaj chwile bo cos tu chyba sie nie zgadza. Gdy kibice Wisły szydza z waszej sektorowki anty i komentuja sobie olewcza postawe kibicow Lecha na fuzje z Amiką to nazywasz to morzem żółci i nienawisci. Gdy kibice Lecha funduja sektorowke obrazajaca Legie to nie widzisz juz tego samego zjawiska. Nas wali wasz doping i oprawy, po prostu zestawiasz bluzgi i okolicznosciowe transparenty z kosztowna sprawa jaka jest sektorowka. Skoro chcecie tak robic, wasza sprawa. Nam wolno jednak to komentowac, ze jest to wlasnie zajebisty kompleks Lecha wobec Legii.
A jesli juz mowisz o "wysokim poziomie opraw" to moze sobie zestaw Rabin Hooda z chocby Legia-tirowka, ze juz nie wspomne o np. "spermie z milicyjnej paly" ale to nie wasz transparent tylko waszych kolegow.
Bo to normalna kibicowska rywalizacja. Nie wiem dlaczego za każdym razem ktoś doszukuje się tu kompleksów. Kompleks może mieć niski do wysokiego, gruby do dobrze zbudowanego, głupi do mądrego. Jak wytłumaczyć niby kompleksy nasze do innych ekip z czołówki kibicowskiej Polski - naprawdę nie wiem, skoro prezentujemy wyrównany poziom.
Ale to już słodka tajemnica osób używających wyrazów, których znaczenia nie znają

Cytat:
Nic nie zmieni tego ze jestescie Amika i nic was bardziej nie w****ia niz to ze nie wszyscy sa tak zryci ze zaakceptowali wasza "fuzje". Byla Hydrobudowa Bydgoszcz, byl Groclin Wroclaw i Szczecin. Jest tez Amika Poznan i Groclin Warszawa. Zueplnie rozne bajki, zupelnie rozne komentarze. Dwa razy H. Honor vs. Hipokryzja.
Haha, to dobre Sam mi mówisz, co mnie wnerwia. Porównując: mam to w dupie tak, jak Wy docinki o milicyjnym klubie. I Was nie ruszają te teksty i ja nie przejmuję się, że gdzieś hen daleko w Krakowie, ktoś siedzi przed komputerem (!) i mi ciśnie

Kreseq - nie musisz mi tłumaczyć, o co chodzi z Waszym oburzeniem w sprawie panoramy. Czytałem już co o tym sądzicie i prócz kilku w miarę rozsądnych postów, porównuje się nas do hitlerowców, przypomina o Powstaniu, o Wielkopolsce (marne teksty o zniemczeniu i braku oporu) itd. Niektórzy warszawianie dożywotnio odebrali nam prawo do uważania się za patriotów Co mogę odpowiedzieć ? To FLAGA "Panorama" była obiektem przeróbki i "ataku", a nie stolica. Jeśli ktoś tego nie jest w stanie zrozumieć - cóż, trudno.
Ostatnio edytowane przez bbbnba : 06.10.2008 o godz. 11:29.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 06.10.2008, 11:29
bbbnba napisał(a):Wyświetl post
Kompleks może mieć niski do wysokiego
To by sie zgadzalo. Poznan z tym calym rozrwykowym Lechem jest troche krotki do Warszawy i Legii.

W sumie tylko Wy uwazacie, ze jestescie rownie fajni co Legia. I co gorsza dla Was - jestescie w tym utwierdzani przez takie autorytety jak te cymbaly w paski zza Blon.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 06.10.2008, 11:40
Zależy co jest dla Ciebie wyznacznikiem w tej rywalizacji. Mnie osobiście średnio interesuje czy Legia ma 40 MP i 30 PP, czy Brożek jest królem strzelców, a jakiś tam inny kopacz wyceniony został na 10 mln zł. To są czysto piłkarskie porównania i na tej płaszczyźnie jest kilka klubów w Polsce, które mogą pochwalić się większymi osiągnięciami od Lecha. Tego nie neguję.
Odniosłem się tylko do spraw kibicowskich, bo życie trybun jest dla mnie ważniejsze, niż kopanie piłki na trawie.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 06.10.2008, 11:50
......życie trybun jest dla mnie ważniejsze, niż kopanie piłki na trawie.

Aha... no tak... to wyjasnia wiele.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 06.10.2008, 11:58
bbbnba.

Żeby było jasne.Ja napisałem, jak tylko moja skromna osoba rozpatruję się na ten mecz.
Ja to odebrałem jako kolejny wylew frustracji pod kątem Warszawy , a nie tylko sparodiowanie legijnej sektorówki.Mogłem tak odebrać, mam do tego prawo.
Ogólnie,mądrze piszesz, tak jak i bardzo zgrabnie odpierasz nasze ataki, ale też zrozum nas.Z Twojego punktu widzenia może to inaczej wyglądać niż od osoby z zewnątrz.
Jesteśmy na forum Wisły w temacie gdzie komentuje się to co się dzieje na polskich stadionach.Wpisało się tu paru kibiców- w tym ja i skomentowaliśmy to jak to widzimy.Nie możesz mieć do nas o to pretensji,tak jak i o to, że przypominamy nieprzyjemną dla Was sprawę z licencją.Faktycznie, to jest może faktycznie trochę na siłę- bo przecież zawsze do czegoś trzeba się przyczepić.

Z wczorajszego meczu np bardzo podobała mi się ta sektorówka "Boi się nas cały świat".Poza tym, ta 3 poziomowa trybuna to mistrzostwo świata.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.10.2008, 12:11
Amica chce zachowywać się jak salonowiec( Wisła, Legia, Górnik, Ruch) i mieć ku temu prerogatywy, lecz zwyczajnie ich nie ma, i wychodzi jedna wielka kompromitacja. Mało kto na meczu zakrzyczy pozdrowienie dla Amici, bo mało kto uważa ich za równorzędnych partnerów, i słusznie, bo i w czym? Tytuły, kibice, historia? kto to jest?

Wszedł Bigda i zaczyna się szarogęsić. Tak tłumacze ich zachowanie. Strasznie chcą być kimś, a nie są. Chcą na siebie zwrócić koniecznie uwagę to zwracają kompromitując się, żenujące to i politowania godne.

Jest takie powiedzenie, popularne w dawnych czasach. Co wolno wojewodzie( Wisła, Legia,Górnik, Ruch) to nie tobie smrodzie. Trzeba znać miejsce w szeregu.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 06.10.2008, 12:15
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Żeby było jasne.Ja napisałem, jak tylko moja skromna osoba rozpatruję się na ten mecz.Ja to odebrałem jako kolejny wylew frustracji pod kątem Warszawy , a nie tylko sparodiowanie legijnej sektorówki.Mogłem tak odebrać, mam do tego prawo.
Ogólnie,mądrze piszesz, tak jak i bardzo zgrabnie odpierasz nasze ataki, ale też zrozum nas.Z Twojego punktu widzenia może to inaczej wyglądać niż od osoby z zewnątrz.
Jesteśmy na forum Wisły w temacie gdzie komentuje się to co się dzieje na polskich stadionach.Wpisało się tu paru kibiców- w tym ja i skomentowaliśmy to jak to widzimy.Nie możesz mieć do nas o to pretensji,tak jak i o to, że przypominamy nieprzyjemną dla Was sprawę z licencją.Faktycznie, to jest może faktycznie trochę na siłę- bo przecież zawsze do czegoś trzeba się przyczepić.
Przecież nie odbieram Wam prawa do komentowania i własnego zdania na nasz temat. Analogicznie - mam prawo komentować Wasze komentarze
Dodatkowo nie o wszystkim musicie wiedzieć, dlatego co jakiś czas wklejam tu relacje z naszych meczów. Po to chyba powstał ten temat i liczę na to, że dyskusje w nim prowadzone będą na normalnym poziomie.
Cytat:
Z wczorajszego meczu np bardzo podobała mi się ta sektorówka "Boi się nas cały świat".Poza tym, ta 3 poziomowa trybuna to mistrzostwo świata.
A dla mnie to mistrzostwo świata w kategorii bubel architektoniczny. Może i trybuny piętrowe mają swój urok (osobiście wolę jednopoziomowe), ale nasza została niestety mocno oszpecona. Pozostaje mieć nadzieję na to, że po zabudowaniu całego stadionu nie będzie już tak źle.
Co nie zmienia faktu, że widok z samej góry zapiera dech
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 06.10.2008, 12:25
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Amica chce zachowywać się jak salonowiec( Wisła, Legia, Górnik, Ruch) i mieć ku temu prerogatywy, lecz zwyczajnie ich nie ma, i wychodzi jedna wielka kompromitacja. Mało kto na meczu zakrzyczy pozdrowienie dla Amici, bo mało kto uważa ich za równorzędnych partnerów, i słusznie, bo i w czym? Tytuły, kibice, historia? kto to jest?

Wszedł Bigda i zaczyna się szarogęsić. Tak tłumacze ich zachowanie. Strasznie chcą być kimś, a nie są. Chcą na siebie zwrócić koniecznie uwagę to zwracają kompromitując się, żenujące to i politowania godne.

Jest takie powiedzenie, popularne w dawnych czasach. Co wolno wojewodzie( Wisła, Legia,Górnik, Ruch) to nie tobie smrodzie. Trzeba znać miejsce w szeregu.
Nie no, nie popadajmy w skrajności w skrajnośc. W moim odczuciu są kimś.Nie mają co prawda tylko tytułów co Wisła, Ruch, czy Legia, jednak zawsze byli w czołówce świata kibicowskiego (a o tym przecież w tym temacie rozmawiamy).
Według mnie Lech w obecnej chwili jest najlepszy, jeśli chodzi o całą otoczkę związaną z meczem - wypełniony po brzegi stadion, bardzo efektowne oprawy, na non stopie doping, no i sprawy poza sportowe...
Lechowi po tym meczu napewno można pogratulować organizacji i że po raz kolejny pomogli kibicom z Warszawy z wejściówkami.
Co prawda nie mieliśmy podobnej sytuacji z Legią, ale wyobraża sobie któryś z Was, że np Legioniści stoją koło was w szalach i dopingują swoją drużynę, lub to, że duzi panowie pilnują by ich kibice nie rzucali nic w warszawiaków.
A tak własnie wczoraj było w Poznaniu.Poza tym nadmienić też trzeba, że sporo legionistów było poza sektorem dla przyjeznych i stai między kibicami Lecha.No nie gadajcie, że to nie zasługuje na słowa uznania...
Odpowiedz cytując
emsi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.10.2008, 13:09
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
zawsze byli w czołówce świata kibicowskiego (a o tym przecież w tym temacie rozmawiamy).
Jak Cię lubię Pablo to się mocno z tym rozpędziłeś.

Wyjaśnie Lech od jakiegoś czasu (okolice 93 roku) jak to ująłeś jest kimś w sprawach kibicowskich, dawniej to była bida z nędzą a Poznaniaków z pod znaku podziemnej pomarańczy uważano za bandę konfidentów, dopiero era pana U i ekipy jak Brygada Banici czy Young Freaks zmienili obraz Poznańskich trybun przy Bułgarskiej na korzyść, więc z tą ich chlubną tradycją kibicowską za bardzo się zapędziłeś. Bo jest ona przy przez nich tak znienawidzonej Legii bladziutka.
Ostatnio edytowane przez emsi : 06.10.2008 o godz. 13:16.
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.10.2008, 13:32
emsi napisał(a):Wyświetl post
. Bo jest ona przy przez nich tak znienawidzonej Legii bladziutka.
Nie mówiąc już o stronie sportowej.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 06.10.2008, 13:52
emsi napisał(a):Wyświetl post
Jak Cię lubię Pablo to się mocno z tym rozpędziłeś.

Wyjaśnie Lech od jakiegoś czasu (okolice 93 roku) jak to ująłeś jest kimś w sprawach kibicowskich, dawniej to była bida z nędzą a Poznaniaków z pod znaku podziemnej pomarańczy uważano za bandę konfidentów, dopiero era pana U i ekipy jak Brygada Banici czy Young Freaks zmienili obraz Poznańskich trybun przy Bułgarskiej na korzyść, więc z tą ich chlubną tradycją kibicowską za bardzo się zapędziłeś. Bo jest ona przy przez nich tak znienawidzonej Legii bladziutka.
Masz rację Emsi, trochę mnie z tym "zawsze" poniosło.

Jednak, według mnie dyskretydowanie na siłę Lecha też jest trochę nie na miejscu.Mają w tej chwili swoją chwilę prawdy i niech ja lepiej dobrze wykorzystają, bo może się tak zdarzyć, że w pewnym momencie układanka na Lechu się roz.......i i znów na Puchar Polski będzie przychodziło po 600 osób.

Z tą sektorówką Lecha nasuwa mi się pewna analogią do sytuacji jaka panuje w Krakowie.
Z punktu widzenia sportowego jak i kibicowskiego, to Wisła zawsze była na tym wyższym poziomie, cracovia zawsze była ta gorsza.Dlatego nas tak nienawidzą.
To samo jest z Lechem i Legią.
Poznaniacy, nie mają swoich derbów, to sobie dobrali Legie i nazywają pojedynki "Derbami Polski".Na ich nieszczęście dobrali sobie przeciwnika bardzo utytułowanego, pod każdym względem.
Z jednej strony też rozumiem flustrację lechitów, bo wczesniej zostali ośmieszeni "cały Poznań chórem" i "poznańską jakością" to teraz na swój sposób chcieli odpłacić się warszawiakom- moim zdaniem im nie wyszło, zwłaszcza, że po raz kolejny okazało się, że po raz kolejny oprawa została rozkminiona.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 06.10.2008 o godz. 14:13.
Odpowiedz cytując
putinm
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.10.2008, 14:49
bo życie trybun jest dla mnie ważniejsze, niż kopanie piłki na trawie.
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Aha... no tak... to wyjasnia wiele.
Co Cie tak bardzo rozśmieszyło? To, że bardziej go interesują sprawy kibicowskie? To że najpierw patrzy ile np. kibiców Ruchu pojechało do np. Łodzi i jak się tam zaprezentowali, a dopiero potem jaki był wynik meczu? Nie wiem co w tym śmiesznego... Dla mnie i pewnie wielu osób to nic dziwnego
Kolekcja szali:
http://kolekcjaszalikow-putitsw.pl.tl/
Projektowanie gadżetów kibicowskich:
http://puti-projects.pl.tl/

...Nieważne są dla nas pokonywane kilometry...
...Liczy się tylko nasza miłość...

Odpowiedz cytując
TSNH
Senior Member

Stary 06.10.2008, 15:29
putinm napisał(a):Wyświetl post
Co Cie tak bardzo rozśmieszyło? To, że bardziej go interesują sprawy kibicowskie? To że najpierw patrzy ile np. kibiców Ruchu pojechało do np. Łodzi i jak się tam zaprezentowali, a dopiero potem jaki był wynik meczu? Nie wiem co w tym śmiesznego... Dla mnie i pewnie wielu osób to nic dziwnego
No ja zawsze tak patrze
Odpowiedz cytując
@lek
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.10.2008, 18:56
e napisał(a):Wyświetl post

Spójrzcie na herb! Czy skrzydełko na białym tle nie powinno być niebieskie?
O-D-D-A-W-A-J---K-R-E-W---! =>WEJDŹ!<=

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.10.2008, 19:06
@lek napisał(a):Wyświetl post
powinno być punkt za spostrzegawczość
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.10.2008, 19:15
Cytat:
Pan Andrzej Kadziński

Prezes Zarządu
KKS Lech Poznań S. A.

Szanowny Panie Prezesie,

Podczas wczorajszego spotkania Lech Poznań - Legia Warszawa doszło do wywieszenia przysłaniającej całą trybunę flagi, przygotowanej przez kibiców "Kolejarza". Obraz przedstawiający panoramę zniszczonej Warszawy - miasta, które zostało zrównane z ziemią przez Niemców w 1944 roku, w odwecie za Powstanie Warszawskie - wykracza poza granice dobrego smaku.

Warszawa w gruzach kojarzy się wszystkim Polakom jednoznacznie z wojną i tragedią. Legia, klub warszawski, z należytą powagą podchodzi do jednego z największych przejawów heroicznej obrony polskości, dlatego wczorajszy "gest" budzi nasz sprzeciw. Niesmak jest tym większy, że takie zachowanie nie spotkało się z żadną reakcją ze strony organizatora meczu, czyli władz klubu Lech Poznań.

Z dezaprobatą odnosimy się do pomysłu kibiców z Poznania. Zastanawiające jest też to, że skupiają się na Legii i Warszawie, zamiast na wspieraniu własnego zespołu.

Zdajemy sobie sprawę, że czasami trudno zapanować nad emocjami tłumu, jednak zezwolenie na wyeksponowanie tak dużej flagi obrażającej nie tylko klub przeciwnika, ale także Miasto, które w imię wolności Narodu zostało zrównane z ziemią, a 200 tysięcy jego mieszkańców straciło życie, budzi nasz stanowczy protest.

Mamy nadzieję, że treści prezentowane na wywieszonej fladze nie są reprezentatywne dla poglądów Zarządu Pana klubu, ani dla kibiców Lecha Poznań.

Z poważaniem,

Leszek Miklas

Prezes Zarządu

Jarosław Ostrowski

Członek Zarządu

Legia.com
Raz dwa trzy...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.10.2008, 19:25
@lek napisał(a):Wyświetl post
Najpierw robili antyoprawę, a tą oprawę robili za pozostałe pieniądze, niestety zabrakło na niebieską farbę .

Dla mnie naprawdę żałosna była ta flaga antylegijna. Po pierwsze od razu skojarzyła mi się z powstaniem i hitlerowcami. Proponuję, żeby na wiosnę poznaniacy wybrali się przed meczem do muzeum powstania, może coś zrozumieją. Po drugie żałosna była przekreślona L-ka. Widać skąd czerpią wzorce. Takie antyoprawy, to przejaw kompleksów i niech sobie pyry mówią co chcą.
Odpowiedz cytując
Verter
Member

Od: 05.2007

Stary 06.10.2008, 19:49
@lek
Na naszych oprawach jest używana taka wersja herbu która jest bliższa pierwowzorowi, czyli skrzydełka w jednym kolorze.
http://cf.tutej.pl/pliki/cms/3938/011.jpg
http://i6.tinypic.com/4vpd5p4.jpg
i
http://kassiesa.com/uefaclubs/showlo...0Poznan&logo=1
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów