The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.09.2008, 08:20
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Z tego co ja wiem to raczej Skorża z Bednarzem sie nie za bardzo lubią. A to ze względu na fakt, iż Pan Maciek nie przepada za Jirsakiem i Ćwielongiem i nie dawał im za wiele szans, a przecież Bednarz firmuje swoim nazwiskiem ten 1 mln E, który został na nich wydany. Podobno były ostre tarcia z tych powodów, a także ze względu na to, że wizja polityki transferowej Skorży nie jest tożsama z tą proponowaną przez Bednarza. Warto zwrócić uwagę na to, że np. transfer Diaza to suwerenna decyzja Skorży i od razu bylo widać, że jest pod szczególną ochroną Skorży, bo ów zawodnik grając na początku jego przygody z Wisłą totalny piach, dostawal kolejne szanse az je wykorzystal.
Ćwielong za długi przeszedł ... 0,5mln Euroi to na pewno nie było
pressure
Junior Member

Od: 12.2004

Stary 23.09.2008, 19:57
Dobry trener i tyle. Mamy najlepsze loty od Henia i na pewno slabszy sklad (co nie znaczy ze zly oczywiscie) a gramy swoje;] fart
Wisla Krakow - Design To Glory
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 23.09.2008, 20:03
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
Ćwielong za długi przeszedł ... 0,5mln Euroi to na pewno nie było
To chyba było coś koło 800 tysięcy ale złotych.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
wojtasik
Junior Member

Od: 11.2002

Stary 03.10.2008, 12:57
chodzą pogłoski że jeżeli Wisła nie wygra w Zabrzu nastąpi zmiana na posadzie trenera Wisły...znów nerwowo....
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.10.2008, 13:08
No chyba Ty takie pogłoski sobie stworzyłeś
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 03.10.2008, 13:08
wojtasik napisał(a):Wyświetl post
chodzą pogłoski że jeżeli Wisła nie wygra w Zabrzu nastąpi zmiana na posadzie trenera Wisły...znów nerwowo....
ciekawe gdzie lepszego trenera znajda.Moze Stawowego zatrudnia albo Libora Pale..Lepiej niech kupia pilkarzy lepsyzhc
flamengista
Piknik

Stary 03.10.2008, 13:19
Do Cupiała jedna rada/apel/prośba/żądanie:

Ręce precz od Skorży

Lepszego fachowca na to stanowisko się nie znajdzie. Zamiast więc szukać winnego tam, gdzie go nie ma - należy myśleć o wzmocnieniach.

Bo obecny skład pozwala na walkę o puchary i ew. szczęśliwe mistrzostwo. Ale na PUEFA, a co dopiero na LM to stanowczo za mało.

Nie może być tak, że gdy zawodnicy podstawowego składu są wyraźnie pod formą (Zieniu, Głowa, Cantoro, Łobodziński) - to i tak muszą grać, bo zmiennicy nawet w szczytowej formie są o klasę gorsi. Nie ma konkurencji i podnoszenia umiejętności poszczególnych graczy.

Podsumowując: z g.wna bicza się nie ukręci.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.10.2008, 13:45
gdzie to slyszales? czlowieku gdzoe takie bajki cupial ma glowe i wie co robi
Jovanovic - masz plusa.
spy11
Junior Member

Od: 11.2005

Stary 03.10.2008, 14:58
Jeśli ktoś jest winny porażki z Tottenhamem to na pewno nie trener Skorża. Zwolnienie trenera to byłaby najgorsza rzecz jaką zarząd mógłby zrobić. Lepszego trenera od niego nie znajdziemy, bo za taką kasę za jaką on pracuje, ba nawet za 10 razy więcej nikt równie dobry z zagranicy nie przyjdzie do Wisły a w Polsce lepszego trenera nie ma na razie. Nie wierzę, żeby zarząd nawet dopuszczał taką możliwość, chyba aż tak głupi to oni nie są.
Pryta truskawkowa ze spirytusem, wstrząśnięte, nie mieszane
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 03.10.2008, 15:01
chodzą pogłoski że jesteś .......nięty
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.10.2008, 15:05
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
chodzą pogłoski że jesteś .......nięty
o to słyszałem
Jovanovic - masz plusa.
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.10.2008, 15:06
Cytat:
Zamilcz chłopie na wieki i nie siej zamętu na forum, ja sobie nawet nie wyobrażam żeby ktos rozważał taką mozliwość. Maciek jest najlepszym trenerem od wielu, wielu lat. Moim zdaniem lepszym od Kasperczaka mimo młodego wieku. Facet ma duzo słabszych zawodników od Henia a mimo to nie skompromitowaliśmy sie w pucharach. Co więcej wyeliminowalismy dużo bogatszy zespół z Jerozolimy i wygraliśmy z wielką Barceloną grająca w najmocniejszym składzie. Z Tottenhamem zabrakło szczęscia i sędziowania na europejskim poziomie. Uważam pana Cupiała za człowieka inteligentnego i z pewnością widzi że Skorża jest najlepszym fachowcem w Polsce.
tofik
Senior Member

Stary 03.10.2008, 15:17
Dlaczego karać trenera ? Właściciel nie inwestując we wzmocnienie drużyny powinien wziąć ewentualne porażki na siebie. Nie daje kasy niech nie wymaga i tyle.

A Skorża i tak zrobił z tym składem co się dało. Może zbytnio zaufał w umiejętności niektórych piłkarzy, ale skoro przez większość sezonu grają dobrze, a nagle w meczu o stawke siada im psycha i zawalają...
Nie jest łatwo przewidzieć takich okoliczności. Szczególnie, że po porażce na wyjeździe z Beitarem podniesli sie i wygrali zdecydowanie
..
tomorow
Member

Od: 07.2008

Stary 03.10.2008, 15:23
wojtasik ...prosze Cię, prosze Cię....
Ogarnij się chłopczyku.

MACIEJ! SKORŻA! ...najlepszy trener jakiego miała/ma WISŁA!
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 03.10.2008, 16:18
Koniec bezsensownej dyskusji o zmianie trenera – to nawet nie są ploty tylko pisanie bzdur żeby zaistnieć na forum.

a z innej beczki gdzie są Ci wszyscy, którzy zarzucali, że Skorża ma żelazny skład, którego nie rusza bez względu na wszystko.

Patrzcie gdzie mecz z TT zaczynali Zieniu i Łobo i jak Cantoro wyleciał.
robert1980
Member

Od: 11.2007

Stary 04.10.2008, 11:06
Maciej Skorża bezapelacyjnie do samego końca.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.10.2008, 13:52
robert1980 napisał(a):Wyświetl post
Maciej Skorża bezapelacyjnie do samego końca.
mojego lub jej

Mysle ze narazie posada zagrozona nie jest, chociaz znajac juz troche Cupiala , to pewnie niezle sie w****il, tym co zobaczyl w czwartek popoludniu a to juz pierwszy krok do kolejnej czystki
94 - Allah Akbar!!
firstborn
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 04.10.2008, 14:01
wydaje mi sie, ze zimowe okienko transferowe mozna potraktowac jako swojego rodzaju votum zaufania cupiała dla skorzy. jesli beda wzmocnienia, to znaczy, ze cupial dostrzegl to, ze pan maciej jest znakomitym fachowcem. to co zrobil tym skladem zasluguje na spore uznanie, a co dopiero, gdybysmy mieli takich zawodnikow, o jakich prosil nasz trener.
jesli wzmocnieni nie bedzie, to znaczy, ze pan cupial jest malo obeznany w footbolu i w zasadzie nie za bardzo mu chyba zalezy na sukcesach.

mam nadzieje, ze skorza dostanie to co chce, a w podziekowaniu za rok wprowadzi wisle do ligi mistrzow
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś

El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż

Tylko Wisła TS!!!!
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.10.2008, 14:10
juz byly takie przypadki gdzie 1 mecz przekreslal trenera czy tez danego grajka w oczach Cupiala.
Tak jak pisalem powyzej ,ja sobie moge wyobrazic reakcje Cupiala po TT i wygladala pewnie ona mniej wiecej tak:
'****a, co to w ogole bylo , ponad rok pracy a oni w najwazniejszym meczu graja jak ostatnie.....'

Tak wiec boje sie by ten mecz nie byl kolejnym pretekstem do tego, by nie dawac ani zlotowki na transfery a jasne jest ze z TT nie grali jak przyslowiowe cioty, tylko zagrali tak ja potrafia i bez sporych zman w skladzie tego nikt nie zmieni.
94 - Allah Akbar!!
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.10.2008, 15:19
Skorża z tej drużyny wycisnął naprawde maksa. Tym potencjałem ludzkim po prostu cięzko grac lepiej. DZiennikarze pierdzielą że dało się przez 90 minut zagrac tak jak przez ostatnie 15. Sami powinni wejsc na boisko i spróbowac pokonac TT. Ja się za te dwa mecze Wisły nie wstydzę. Odpadlismy w dwumeczu w którym nie bylismy napewno słabsi od jednej z najbogatszych drużyn w Anglii. Faktem jest ze byly momenty gdzie TT miało przewagę, ale w dobrych sytuacjach w obydwu meczach napewno był remis.

Jak Skorżę zwolnią, to ja pierdzielę taki zarząd. Gośc wycisnął z drużyny co się dało. Boguski, Łobodzinski czy Zienczuk to nigdy nie będą skrzydłowi klasy Błaszcza, Ucze czy nawet Kosy. Po prostu nie mają takich możliwości. Owszem w naszej lidze potrafią błyszczec, ale w porównaniu z Europą brakuje szybkości i przyspieszenia. Drybling też pozostawia wiele do życzenia niestety. Wisla ma dobrą mocną obronę, ale pomoc i atak to jest końcówka drugiej ligi angielskiej. Taka niestety jest prawda.
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 05.10.2008, 21:07
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Skorża z tej drużyny wycisnął naprawde maksa.
I tak, i nie. W sezonie 07/08 bylismy najbardziej waleczna i agresywna druzyna ligi. W tej rundzie W LIDZE niestety zmienilo sie to o 180 stopni. W tym elemencie (agresja/pressing) jest duzo do poprawienia na ta chwile i nie ma to zadnego zwiazku z sila kadry - vide dzisiejszy mecz z GZ

Dwumecz z TT? Skorza nie zawiodl. Na WH Lane zagralismy jak rowny z rownym, w rewanzu mimo b.ciezkiego meczu (takie sa puchary!) byly sytuacje 100procentowe, byl szalony manewr z Marcelo. Summa summarum wygrala druzyna z kilkakrotnie wyzszym budzetem, zdecydowanie silniejsza kadrowo, ktora na kazdej pozycji ma pelnowartosciowych dublerow. Nas od 3 lat nie stac na sprowadzenie wysokiego napastnika czy ofens. pomocnika, a chcicelibysmy grac o LM...
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
zloty1906
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.10.2008, 11:01
Ciekawa informacja ukazała się na stronie Stowarzyszenia oraz w dzisiejszym Dzienniku Polskim.

Mamy nadzieję, że to jakiś błędny sygnał, że decydenci krakowskiej Wisły mają zamiar zastąpić Macieja Skorżę Wojciechem Stawowym.

Też mam nadzieję że to tylko plotki chociaż po zarządzie (Cupiale) wszystkiego się można spodziewać.

Więcej:

http://www.wislasoccer.com/news_item_9953.htm
Ostatnio edytowane przez zloty1906 : 06.10.2008 o godz. 11:05.
Perek
Member

Od: 09.2008

Stary 06.10.2008, 11:05
To nie moze byc prawda!!!!
www.TSW.com.pl - Chcesz dołączyć do redakcji. Napisz. GG: 9420852
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 06.10.2008, 11:13
zloty1906 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawa informacja ukazała się na stronie Stowarzyszenia oraz w dzisiejszym Dzienniku Polskim.

Mamy nadzieję, że to jakiś błędny sygnał, że decydenci krakowskiej Wisły mają zamiar zastąpić Macieja Skorżę Wojciechem Stawowym.

Też mam nadzieję że to tylko plotki chociaż po zarządzie (Cupiale) wszystkiego się można spodziewać.

Więcej:

http://www.wislasoccer.com/news_item_9953.htm
Mam nadzieję, że to tylko sygnał o dziennikarskiej pogoni za "sensacją" , a nie o głupocie hulającej w Wisełce.
tofik
Senior Member

Stary 06.10.2008, 11:14
Żenada. Nie wiem, kto sieje takie plotki, ale jeśli RN i Cupiał naprawdę myślą o zmianie trenera, to chyba ktoś tu ma nie pokolei w głowie. Tyle lat i dalej właściciel się nic, a nic na piłce nie zna ? Cieżko mi w to uwierzyć.
..
raddar
Junior Member

Od: 12.2002

Stary 06.10.2008, 11:14
Czyżby Kasperczak pociągnął za sobą Skorżę? Oby nie
tomorow
Member

Stary 06.10.2008, 11:21
HA HA HA! Bardzo kur*a śmieszne!
MusieLiby być niezłymi kretynami gdyby zwoLniLi Pana Skorże!

Chyba temu zarządowi się naprawde w dupie poprzewracało!

...2 remisy (1:1) pod rząd. Och, ach co za tragedia:( buuu:( ...KRYZYS! ...pff... Śmieszne to jest!

Lepiej nie czytać takich GŁUPOT i się nie denerwować

MACIEJ! SKORŻA!
Pablo84
Senior Member

Stary 06.10.2008, 11:21
Skorży chcą zamknąć usta i zdyskredytować , bo ostatnimi czasy za głośno dopominał się o transfery
tomorow
Member

Stary 06.10.2008, 11:22
Pablo84 być może trafiLeś w sedno sprawy!
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.10.2008, 11:22
Boże drogi, czy naprawdę ci podszeptywacze Cupiała to tacy debile, normalnie skandal, wiem jedno, jeśli Skorża zostanie zwolniony to i pewnie Bednarz się poda do dymisji, czyli wracamy do powtórki z sezonu 06/07, czyli bałagan nad bałaganem, byle tylko zaoszczędzić na transferach.

Oby to były tylko wymysły drugorzędnych działaczy, którzy z Cupiałem kontaktują się wyłącznie pośrednio.
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów