|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Dobry trener i tyle. Mamy najlepsze loty od Henia i na pewno slabszy sklad (co nie znaczy ze zly oczywiscie) a gramy swoje;] fart
![]()
Wisla Krakow - Design To Glory
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
To chyba było coś koło 800 tysięcy ale złotych.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
chodzą pogłoski że jeżeli Wisła nie wygra w Zabrzu nastąpi zmiana na posadzie trenera Wisły...znów nerwowo....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
No chyba Ty takie pogłoski sobie stworzyłeś
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Do Cupiała jedna rada/apel/prośba/żądanie:
Ręce precz od Skorży Lepszego fachowca na to stanowisko się nie znajdzie. Zamiast więc szukać winnego tam, gdzie go nie ma - należy myśleć o wzmocnieniach. Bo obecny skład pozwala na walkę o puchary i ew. szczęśliwe mistrzostwo. Ale na PUEFA, a co dopiero na LM to stanowczo za mało. Nie może być tak, że gdy zawodnicy podstawowego składu są wyraźnie pod formą (Zieniu, Głowa, Cantoro, Łobodziński) - to i tak muszą grać, bo zmiennicy nawet w szczytowej formie są o klasę gorsi. Nie ma konkurencji i podnoszenia umiejętności poszczególnych graczy. Podsumowując: z g.wna bicza się nie ukręci. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Jeśli ktoś jest winny porażki z Tottenhamem to na pewno nie trener Skorża. Zwolnienie trenera to byłaby najgorsza rzecz jaką zarząd mógłby zrobić. Lepszego trenera od niego nie znajdziemy, bo za taką kasę za jaką on pracuje, ba nawet za 10 razy więcej nikt równie dobry z zagranicy nie przyjdzie do Wisły a w Polsce lepszego trenera nie ma na razie. Nie wierzę, żeby zarząd nawet dopuszczał taką możliwość, chyba aż tak głupi to oni nie są.
![]()
Pryta truskawkowa ze spirytusem, wstrząśnięte, nie mieszane
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlaczego karać trenera ? Właściciel nie inwestując we wzmocnienie drużyny powinien wziąć ewentualne porażki na siebie. Nie daje kasy niech nie wymaga i tyle.
A Skorża i tak zrobił z tym składem co się dało. Może zbytnio zaufał w umiejętności niektórych piłkarzy, ale skoro przez większość sezonu grają dobrze, a nagle w meczu o stawke siada im psycha i zawalają... Nie jest łatwo przewidzieć takich okoliczności. Szczególnie, że po porażce na wyjeździe z Beitarem podniesli sie i wygrali zdecydowanie ![]()
.
. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Koniec bezsensownej dyskusji o zmianie trenera – to nawet nie są ploty tylko pisanie bzdur żeby zaistnieć na forum.
a z innej beczki gdzie są Ci wszyscy, którzy zarzucali, że Skorża ma żelazny skład, którego nie rusza bez względu na wszystko. Patrzcie gdzie mecz z TT zaczynali Zieniu i Łobo i jak Cantoro wyleciał. ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Maciej Skorża bezapelacyjnie do samego końca.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
mojego lub jej
![]() Mysle ze narazie posada zagrozona nie jest, chociaz znajac juz troche Cupiala , to pewnie niezle sie w****il, tym co zobaczyl w czwartek popoludniu a to juz pierwszy krok do kolejnej czystki ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
wydaje mi sie, ze zimowe okienko transferowe mozna potraktowac jako swojego rodzaju votum zaufania cupiała dla skorzy. jesli beda wzmocnienia, to znaczy, ze cupial dostrzegl to, ze pan maciej jest znakomitym fachowcem. to co zrobil tym skladem zasluguje na spore uznanie, a co dopiero, gdybysmy mieli takich zawodnikow, o jakich prosil nasz trener.
jesli wzmocnieni nie bedzie, to znaczy, ze pan cupial jest malo obeznany w footbolu i w zasadzie nie za bardzo mu chyba zalezy na sukcesach. mam nadzieje, ze skorza dostanie to co chce, a w podziekowaniu za rok wprowadzi wisle do ligi mistrzow ![]()
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś
El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż Tylko Wisła TS!!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
juz byly takie przypadki gdzie 1 mecz przekreslal trenera czy tez danego grajka w oczach Cupiala.
Tak jak pisalem powyzej ,ja sobie moge wyobrazic reakcje Cupiala po TT i wygladala pewnie ona mniej wiecej tak: '****a, co to w ogole bylo , ponad rok pracy a oni w najwazniejszym meczu graja jak ostatnie.....' Tak wiec boje sie by ten mecz nie byl kolejnym pretekstem do tego, by nie dawac ani zlotowki na transfery a jasne jest ze z TT nie grali jak przyslowiowe cioty, tylko zagrali tak ja potrafia i bez sporych zman w skladzie tego nikt nie zmieni. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Skorża z tej drużyny wycisnął naprawde maksa. Tym potencjałem ludzkim po prostu cięzko grac lepiej. DZiennikarze pierdzielą że dało się przez 90 minut zagrac tak jak przez ostatnie 15. Sami powinni wejsc na boisko i spróbowac pokonac TT. Ja się za te dwa mecze Wisły nie wstydzę. Odpadlismy w dwumeczu w którym nie bylismy napewno słabsi od jednej z najbogatszych drużyn w Anglii. Faktem jest ze byly momenty gdzie TT miało przewagę, ale w dobrych sytuacjach w obydwu meczach napewno był remis.
Jak Skorżę zwolnią, to ja pierdzielę taki zarząd. Gośc wycisnął z drużyny co się dało. Boguski, Łobodzinski czy Zienczuk to nigdy nie będą skrzydłowi klasy Błaszcza, Ucze czy nawet Kosy. Po prostu nie mają takich możliwości. Owszem w naszej lidze potrafią błyszczec, ale w porównaniu z Europą brakuje szybkości i przyspieszenia. Drybling też pozostawia wiele do życzenia niestety. Wisla ma dobrą mocną obronę, ale pomoc i atak to jest końcówka drugiej ligi angielskiej. Taka niestety jest prawda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
I tak, i nie. W sezonie 07/08 bylismy najbardziej waleczna i agresywna druzyna ligi. W tej rundzie W LIDZE niestety zmienilo sie to o 180 stopni. W tym elemencie (agresja/pressing) jest duzo do poprawienia na ta chwile i nie ma to zadnego zwiazku z sila kadry - vide dzisiejszy mecz z GZ
Dwumecz z TT? Skorza nie zawiodl. Na WH Lane zagralismy jak rowny z rownym, w rewanzu mimo b.ciezkiego meczu (takie sa puchary!) byly sytuacje 100procentowe, byl szalony manewr z Marcelo. Summa summarum wygrala druzyna z kilkakrotnie wyzszym budzetem, zdecydowanie silniejsza kadrowo, ktora na kazdej pozycji ma pelnowartosciowych dublerow. Nas od 3 lat nie stac na sprowadzenie wysokiego napastnika czy ofens. pomocnika, a chcicelibysmy grac o LM... ![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ciekawa informacja ukazała się na stronie Stowarzyszenia oraz w dzisiejszym Dzienniku Polskim.
Mamy nadzieję, że to jakiś błędny sygnał, że decydenci krakowskiej Wisły mają zamiar zastąpić Macieja Skorżę Wojciechem Stawowym. Też mam nadzieję że to tylko plotki chociaż po zarządzie (Cupiale) wszystkiego się można spodziewać. Więcej: http://www.wislasoccer.com/news_item_9953.htm
Ostatnio edytowane przez zloty1906 : 06.10.2008 o godz. 11:05.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
To nie moze byc prawda!!!!
![]()
www.TSW.com.pl - Chcesz dołączyć do redakcji. Napisz. GG: 9420852
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żenada. Nie wiem, kto sieje takie plotki, ale jeśli RN i Cupiał naprawdę myślą o zmianie trenera, to chyba ktoś tu ma nie pokolei w głowie. Tyle lat i dalej właściciel się nic, a nic na piłce nie zna ? Cieżko mi w to uwierzyć.
![]()
.
. |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Czyżby Kasperczak pociągnął za sobą Skorżę
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
HA HA HA! Bardzo kur*a śmieszne!
MusieLiby być niezłymi kretynami gdyby zwoLniLi Pana Skorże! Chyba temu zarządowi się naprawde w dupie poprzewracało! ...2 remisy (1:1) pod rząd. Och, ach co za tragedia:( buuu:( ...KRYZYS! ...pff... Śmieszne to jest! Lepiej nie czytać takich GŁUPOT i się nie denerwować MACIEJ! SKORŻA! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skorży chcą zamknąć usta i zdyskredytować , bo ostatnimi czasy za głośno dopominał się o transfery
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Boże drogi, czy naprawdę ci podszeptywacze Cupiała to tacy debile, normalnie skandal, wiem jedno, jeśli Skorża zostanie zwolniony to i pewnie Bednarz się poda do dymisji, czyli wracamy do powtórki z sezonu 06/07, czyli bałagan nad bałaganem, byle tylko zaoszczędzić na transferach.
Oby to były tylko wymysły drugorzędnych działaczy, którzy z Cupiałem kontaktują się wyłącznie pośrednio. ![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|