The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2008, 17:07
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Żurawski na 90% odchodzil co okienko. Watpie zebysmy juz teraz Brozia pozegnal, takze takimi nowinkami to sie mozecie podetrzec.
Tyle ze to byly inne czasy a celem nadrzednym byl mimo wszystko wynik sportowy i czasem nawet na sile utrzymywanie skladu.
Teraz jak tylko pojawi sie dobra oferta to bedzie ona pozytywnie rozpatrzona i tu nie chodzi ze sam Pawel sie uprze czy cos, ale to bardziej klub bedzie do tego dazyl.
Narazie jest u nas - strzela gole i pewnie tak do czerwca zostanie.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 30.09.2008, 17:11
Niedługo (jak zrobią stadion) i wejdziemy do puefa i cos moze wyjdzie troche kasy dostaniemy a przy pojemnosci okolo 35 tys za bilety bedzie wieksza kasa i w klubie budzet podskoczy wedlug ostatniego forbsa budzetty klubow polskich maja dyzo wzrastac a jak dojdziemy do sredniej europejskiej co ma do 2 lat dojsc nasze budzety bede ciekawsze.Ale zyjac czasem terazniejszym sami wiecie ze za wejscie do puefa sa duze pieniadze ogladalnosc i te .......y a za wyjscie z grupy juz nie mowie puefa jest dla nas duza szansa na dobra kase a co obrocentuje w transfery.Jak wiemy totenham zagral 6 m w premier ship i zobyl 2 punkty jest ostatni w tabeli przegral z portsmot ktore w 2 ostatnnich meczach przed totenhem mialo bilans 0-10 6-0z M city i 4-0 z cheasi wiec sa podlamani dlatego mosimy wygrac i wykorzystac prszlosciowa szanse jakbysmy co roku do uefa wchodzili moze nawet do me jakwiemy natrafilismy na najmocniejszych rywali tu i tu co sam platini przyznal.Wiec wierzmy w wisle i tranfery...
Odpowiedz cytując
woocashx
Member

Od: 07.2006

Stary 30.09.2008, 23:18
Mam nadzieje, że Brożek zostanie, żeby była jasność. To jest moja subiektywna ocena. Tym bardziej, że sam Benhakker zaczyna coraz głośniej przewijać, że Paweł będzie odgrywał w kadrze znaczącą rolę. Naprawdę trochę już z tym klubem jestem i wiem jaka polityka transferowa była za Żurawskiego, a jaka wydaje mi się, że jest teraz.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 01.10.2008, 04:11
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Co o nim wiesz, że zastąpiłbyś nim tak łatwo Cantoro
To wiem że w pierwszej lidze brazylijskiej zagrał w ciągu ostatnich 4 sezonów ponad 40 meczy, a to jest liga dużo mocniejsza niż polska. W tym sezonie zagrał w 16 spotkaniach w niezłym brazylijskim klubie, który co roku dostarcza Europie po kilku klasowych piłkarzy. Tak więc śmiem twierdzic, że jest to piłkarz tej samej klasy albo i lepszy niż Mauro. A przedewszystkim prawie o 10 lat młodszy więc można na nim w przeciwieństwie do Cantoro zarobic

Singlar zapowiada sie dobrze, ale do Baszcza to mu jeszcze dość daleko.
Jakoś tej dalekosci nie widze. Powiem więcej, w tych meczach gdzie Singlar grał na prawej obronie prezentował się lepiej niż Baszczu na prawej. Takie jest moje zdanie. Druga sprawa, Peter był podstawowym zawodnikiem Slovana Liberec. Czy ten zespół jest słabszy niż Wisła?

Marcelo jest raczej przygotowywany jako alternatywa albo następca któregoś ze stoperów (Clebera).
Tak ale w Santosie też grywał na prawej obronie.

Skąd Boguski na lewym i po co, skoro on ma grać na prawym i tam się dobrze czuje Może alternatywą dla Boguskiego na prawym zrobisz Pawełka
Nie wiem czy oglądałeś mecze Gks w rundzie wiosennej sezonu 2006/07. Gdzie wtedy Lenczyk ustawiał Boguskiego? Na lewej pomocy i radził sobie tam bardzo dobrze. Nic nie gorzej niż u nas na prawej. Gdzie Boguski grał z Jagą, na lewej pomocy. Grał bardzo dobrze, więc wniosek jest prosty jak konstrukcja cepa.

To wizja polityki kadrowo - finansowej nastawionej na oszczędności bez uwzględnienia aspektu sportowego - będzie taniej i co z tego, że gorzej ... Mam nadzieję że Cupiał i RN widzą to inaczej. Budowanie zespołu po to żeby taniej było jest mało rozwojowym kierunkiem. Najtaniej byłoby zatrudnić 23 kibiców - część grałaby za darmo dla samej radochy - takie rzeczy są jednak na porządku dziennym w ... lidze okręgowej.
Ja rozpatruję najgorszą wersję wydarzeń, że Bednarz znowu nie dostanie grosza na transfery. Jak mu sypną 10 mln euro i będziemy o tym wiedziec, to dyskusja będzie inna.
Ostatnio edytowane przez pawelo84 : 01.10.2008 o godz. 04:13.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Stary 01.10.2008, 09:48. Marcelo
[quote=pawelo84;609942]To wiem że w pierwszej lidze brazylijskiej zagrał w ciągu ostatnich 4 sezonów ponad 40 meczy, a to jest liga dużo mocniejsza niż polska. W tym sezonie zagrał w 16 spotkaniach w niezłym brazylijskim klubie, który co roku dostarcza Europie po kilku klasowych piłkarzy. Tak więc śmiem twierdzic, że jest to piłkarz tej samej klasy albo i lepszy niż Mauro. A przedewszystkim prawie o 10 lat młodszy więc można na nim w przeciwieństwie do Cantoro zarobic

Tutaj sie nie zgodze,że brazylijska liga jest lepsza od naszej.Tak sie interesujesz wisłą?Nie oglądałeś tego wywiadu z Marcelo? http://www.youtube.com/watch?v=CVhtFbKpmTE
sam Marcelo powiedział że ich liga nie jest silniejsza od naszej i że ich football jest o wiele wolniejszy...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.10.2008, 10:25
Hm, może wolniejszy, bo nie kopią jak opentani z jednej bramki pod drugą ?
W każdym razie Marcelo trzeba uznać za dobry ruch transferowy. Będzie z niego pociecha.
..
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Stary 01.10.2008, 11:41
Przyznam Marcelo Diaz Sinclar to były naprawde dobre transfery Jirsak takze.Brozio musi zostac zwiazal sie z nami i napewno nie odejdzie zuraw tez pare sezonow odchodzil i popatrzcie co sie stalo z tymi co zagranice poodchodzili zrobili sie strasznie slabi i wrocili do polski.Matusiak niedzielan dudka krzynio nie ktorym sie udalo wichniarek jelen piszczek blaszcykowski ale wiecie ze mogli by brozia na lawe posadzic i moglby skonczyc jak inni...
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.10.2008, 18:55
co wasze posty wniosly do polityki transferowej Wisly?Wedlug mnie po za oczywistymi wzmocnieniami ktorych potrzebujemy powinnismy przeszukac wszystkie ligi od 1 do okregowki,bo jak widac Lewandowski,Peszko,mlodzi z Legi,Boguski,Kuba i wiele innych mlodych talentow biega na tych wlasnie boiskach!!
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki".
Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
areksen
Member

Od: 08.2004

Stary 02.10.2008, 04:18
baro1995 napisał(a):Wyświetl post
nie ktorym sie udalo... piszczek
Serio? W Hercie 25 meczy i... 1 (slownie jedna) bramka, to sukces

baro1995 napisał(a):Wyświetl post
popatrzcie co sie stalo z tymi co zagranice poodchodzili zrobili sie strasznie slabi i wrocili do polski
A po co Krzynia wpakowales do tej listy? Przeciez rozegral w Niemczech 132 mecze i strzelil 43 gole, jako pomocnik. A w szczytowej formie strzelal przepiekne gole w meczach z Roma i Realem!!
Co do reszty to masz racje znaczna wiekszosc zawodnikow przepada w zachodnich ligach!

Jak czytam wasze opinie na temat Krzynowka to mi sie zle robi! Jesli lewy pomocnik jest wolnym zawodnikiem, kalibru Krzynowka, to sie go ODRAZU bierze!! Mimo ze mozna zaliczyc Zieniowi zeszly rok jako udany, to wiadomo ze na tym sie skonczy... BRAC KRZYNKA I TO JUZ!!!!

Gargula z Krzynkiem (mimo ze w tym okresie maja slabsza forme) znacznie podniesliby poziom naszej Wiselki... tak jest przynajmniej wedlug mojej opinii

ps a Franek nawet w Fire grzeje lawe!!!!
Who loves the Fire? We do!
FIRE WE LOVE YOU!!!
Odpowiedz cytując
Wiślak z Krakowa
Junior Member

Od: 10.2008

Stary 02.10.2008, 16:47
i niestety odpadlismy...
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 04.10.2008, 08:33
"Trener Wisły apeluje o wzmocnienia

Wisła Kraków, mistrz Polski w piłce nożnej, może się juz spokojnie skupić na rywalizacji w naszym kraju. "Biała Gwiazda" przegrała bowiem dwumecz z Tottenhamem Hotspur i nie awansowała do fazy grupowej Pucharu UEFA.
Po zakończeniu pucharowej przygody Maciej Skorża, trener Wisły, zaapelował do działaczy o wzmocnienia.

- Zawodnicy ofensywni są w tej drużynie bardzo potrzebni. Ich sprowadzenie do Krakowa w zimowym okienku transferowym to nasz obowiązek - powiedział zdecydowanie Skorża.
Więcej szczegółów w "Przeglądzie Sportowym"

Bednarz, Cupial i RN pewnie udadza ze nie czytali.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.10.2008, 09:12
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
"Trener Wisły apeluje o wzmocnienia

Bednarz, Cupial i RN pewnie udadza ze nie czytali.
Ja sie zastanawiałem ,czy wejscie Marcelo (stoper) za Boguskiego ,na pozycje napastnika nie było ironicznym gestem w strone Cupiała i zarządu.Cos w stylu "cóz obrońcami musze grac w ataku,to czego sie spodziewacie?"
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 04.10.2008, 09:17
To był ironiczny gest dla wszystkich.Wymaga się cudów, a tak naprawdę mamy z przodu tylko Brożka.

Więc ludzie, nie ****ujcie na Bednarza czy Skorże, bo ta dwójka, to najlepsze co mogło Wisłę spotkać.
Pretensje można miec tylko i wyłącznie do Cupiała (NIE RADY NADZORCZEJ).
Cupiał od paru lat nie dał złótówki, tylko kasę pobiera.Jak nie zrobi jakichś sensownym transferów, to wiadomo co się z Wisłą stanie.
Odpowiedz cytując
hudinho
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.10.2008, 09:51
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
To był ironiczny gest dla wszystkich.Wymaga się cudów, a tak naprawdę mamy z przodu tylko Brożka.

Więc ludzie, nie ****ujcie na Bednarza czy Skorże, bo ta dwójka, to najlepsze co mogło Wisłę spotkać.
Cupiał od paru lat nie dał złótówki, tylko kasę pobiera.Jak nie zrobi jakichś sensownym transferów, to wiadomo co się z Wisłą stanie.
Łobodziński 400tys ojro
Jirsak 700tys ojro

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.10.2008, 09:58
Transparent na trybunach?
Czy jakieś okrzyki podczas meczu o transfery?

Niezły pomysł.
Wyobraźcie sobie teraz reakcję naszych pilkarzy, którzy zamiast dopingu słyszą z trybun:
"Dokupić lepszych"
Niesamowita motywacja
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.10.2008, 10:02
FraMat napisał(a):Wyświetl post

Niezły pomysł.
Wyobraźcie sobie teraz reakcję naszych pilkarzy, którzy zamiast dopingu słyszą z trybun:
"Dokupić lepszych"
Niesamowita motywacja
Ale jeśli pamiętasz to sam Arek Głowacki mówił że bez kilku wzmocnień w pucharach nie zawalczą. Piłkarze też mają świadomość, że z całym szacunkiem ale np. Dawidowski i Kmiecik to napastnicy nie na poziomie Wisły
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.10.2008, 10:02
hudinho napisał(a):Wyświetl post
Łobodziński 400tys ojro
Jirsak 700tys ojro

Jednak to trochę za mało zważywszy na potrzeby kadrowe i przychody z transferów m.in. Dudki.
Mimo wszystko liczę, że teraz czyli w przerwie zimowej i ewentualnie po tym sezonie wydatnie się wzmocnimy bo kilku słabszym ostatnio graczom skończą się kontrakty więc będzie mniej wydatków z tytułu pensji jeśli ich nie przedłużymy lub przedłużymy ale na bardziej sprawiedliwych warunkach (zapisyi motywacyjne, niższa roczna gaża dla niektórych przepłaconych piłkarzy jak np. Cantoro) i przez to korzystniejszych dla klubu warunkach.
Ostatnio edytowane przez Raphael : 04.10.2008 o godz. 10:05.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.10.2008, 10:07
Ja tam takiego Łobodzińskiego jako wzmocnienie nie traktuję - co najwyżej zbyteczny wydatek..
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 04.10.2008, 10:16
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Ja sie zastanawiałem ,czy wejscie Marcelo (stoper) za Boguskiego ,na pozycje napastnika nie było ironicznym gestem w strone Cupiała i zarządu.Cos w stylu "cóz obrońcami musze grac w ataku,to czego sie spodziewacie?"
Cytat:
Artykuł

Analiza gry Wisły w rewanżu z Tottenhamem. Oceny piłkarzy

Dzisiaj, 07:09
Przebieg spotkania
..........

Chciałbym też wyjaśnić jedną kwestię. Wiele osób stwierdziło, że wystawienie Marcelo w ataku było niepoważne. Jedni twierdzili, że źle świadczy to o trenerze, inni, że o dyrektorze sportowym, jeszcze inni, że o pozostałych napastnikach. Ja nie uznaję żadnej z tych wersji, bo przesuwanie dobrze grającego głową obrońcę do ataku to często spotykany manewr w tego typu sytuacjach. Problem w tym, że jak polski trener przesuwa swoją wieżę pod bramkę rywali, wszyscy wokół się śmieją, że to kompromitacja. Kiedy Mourinho przesuwał do ataku Terry'ego, słychać było ochy i achy nad genialnością tego posunięcia.

Postawmy sprawę jasno - Małecki, czy Niedzielan to zawodnicy szybcy i zwrotni, którzy nie pomogliby Wiśle w sytuacji, kiedy Tottenham broni się praktycznie całym zespołem w okolicach szesnastki, a Wisła gra tylko długą piłką. Jednocześnie ściągnięcie wysokiego napastnika nie jest łatwa sprawą, bo nie potrzebujemy byle jakiego piłkarza, którego będziemy wpuszczać tylko przy takich okazjach. Śmiem twierdzić, że od takiego byle jakiego, ale wysokiego lepszy będzie nawet solidny obrońca przesunięty do przodu, bo jest duża szansa, że posiada jakieś umiejętności, a nie tylko wzrost. Wysoki napastnik jest nam potrzebny, ale musi to być zawodnik gotowy do walki o pierwszy skład.
Za wislakrakow.com
Nie zaszkodzi poczytać zanim się wejdzie na forum ...
Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Stary 04.10.2008, 10:22
Prawda niestety jest okrutna. Brak skrzydeł i rezerwy ofensywnej. Trzon drużyny to Jirsak i Pa.Brożek.
Jeżeli nie wzmocnimy w zimie żadnym napastnikiem lub pomocnikiem (DOBRYM) to myślę, że z walką o mistrzostwo może być ciężko. Oczywiście Łobodziński przychodził do nas i był uważany, że będzie to dobry pomocnik na miarę reprezentacji. Niestety szybko pokazał się jako zawodnik, który nie wie gdzie jest. Nie pamiętam meczu w którym mógłby być pochwalony, jedynie może ten z drugą stroną Błoń, gdy asystował dwa razy, aczkolwiek z tego co pamiętam poza tym niczym szczególnym się nie wyróżnił.
Po drugiej stronie biega Zieńczuk, który w sezonie 07 / 08 pokazał się z dobrej strony strzelając 16 bramek w lidze, po tym jak sezon wcześniej nie strzelił żadnej.
Obecnie jako dobrego skrzydłowego uważam Bogu(c)skiego. Biega, walczy tylko czasem ma problem ze skutecznością, aczkolwiek to jest do nadrobienia. Wnioski są proste, potrzeba nam klasowego skrzydłowego, przynajmniej jednego oraz partenra w ataku dla Brozia, który bedzię mógł odegrać też rolę dżokera.
Za niepotrzebny wydatek uważałbym sprowadzenie Garguły, bowiem mamy Jirsaka.
O pozostałych pozycjach też należałoby pomyśleć, ale wg mnie priorytet to ofensywa.
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 04.10.2008, 10:28
hudinho napisał(a):Wyświetl post
Łobodziński 400tys ojro
Jirsak 700tys ojro

Cupiał tych pieniędzy nie dał.Spółka sama wypracowała, spółka mogła je wydać.Możemy tylko dziękować Cupiałowi, że tych pieniędzy sobie sam nie oddał.
Denerwuje mnie ten mit, że niby Cupiał daje jakąś kasę.Teraz to tylko spija śmietankę i powoli odzyskuje pieniążki.
OK, niech robi, tylko niech nie robi z kibiców debili.

Poza tym proponował bym się uspokoić z klnięciem na tego pana z innego tematu, który napisał coś o bardzo dużym w****ieniu Cupiała...
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 04.10.2008 o godz. 10:42.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 04.10.2008, 10:40
Wisełka bezwzględnie potrzebuje świeżej krwi, oprócz obrony ( i sztabu szkoleniowego!) w każdej formacji jest wacat lub średniej klasy zamiennik. Przykro to pisać o mojej drużynie ale tak jest, równamy do dołu, parę wyjątków tego nie zmienia. Mistrza zdobyliśmy, Dudka i inni poodchodzili, wiadomo że kwalifikacje do LM. a władze klubu(bez roztrząsania kto) nie zrobiły nic. Nie znamy powodów kto jak i dla czego ale wielki grzech zaniechania był, jak zwykle z resztą. Przykre jest to że z polskiego rynku nie ma kogo kupić (cena lub marny poziom lub sezonowe gwiazdki), albo piłkarze nie chcą u nas grać(Lewandowski, Iwański).Za konkretnych zawodników(wcale nie gwiazdy) trzeba dać konkretną kasę i nie ma się co oszukiwać że jest inaczej.A wyjątki tylko potwierdzają regułę. Środek i skrzydła to motor całej gry ,a tu mamy za dużo defensywy, statyki i bylejakości. Wiem że rynek jest "fedrowany" przez bogatszych, ale dla czego amika może i umie a Wisełka jakoś nie!
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Stary 04.10.2008, 10:43
Nie wiem czy pomogą apele trenera i kibiców. Razi krótkowzroczność RN. No chyba założyli że z pucharów odpadniemy już z Beitarem. Jakbyśmy przeszli TT to nie wiem, jakby trener pogodził grę w Lidze, PP i UEFIE?
Wyjścia moim zdaniem dwa- albo z Legią w Lidze albo np. z Milanem w UEFIE gra drużyna z Młodej Ekstraklasy? Nie śmiejcie się - jak Amica grała w fazie grupowej UEFY to po części grali wtedy rezerwami, jak wyszło pamiętamy....
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 04.10.2008, 10:49
No pewnie.

A kogo by tu można z polskiej ligi kupić, by wzmocnić skład?Spojrzmy prawie w oczy, nasza drużyna to elita najlepszych piłkarzy, ktorzy zostali tu sprowadzani przez lata.
Kogo można kupić, by realnie wzmocnić pierwszą jedenastkę Wisły? Chyba tylko Stilica i Lewandowskiego.
Trzeba szukać za granicą, bo polscy piłkarze się po prostu nie nadają.
Wszyscy się dziwią, że zagraniczni piłkarze szybko się regenerują, mają lepsza kondycję i motorykę.A jak ma być inaczej, jak od młodego nasze orliki napierdalają na obozach wódę, jarają szlugi itp?

P.S

Ludzie, odwalcie się od tej Rady Nadzorczej!!!Czy to tak trudno pojąć, że to tylko figuranci Cupiała?

Jak sama nazwa wskazuje Rana Nadzorcza to organ nadzorujący, nie zarządzający!
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 04.10.2008 o godz. 10:52.
Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Stary 04.10.2008, 10:51
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Środek i skrzydła to motor całej gry ,a tu mamy za dużo defensywy, statyki i bylejakości. W
zgadzam się z całym postem, ale z tym zdaniem najbardziej a do tego zagrań w angielskim stylu. dłuuuugie podanie z obrony albo środka do Brożka i albo dobiegnie albo nie. tzw Huzia na Józia czy jak to tam się pisze.
1 podanie na 20 dociera i jest gol. ale cóż jak pozostałe 19 ląduje za linią końcową albo w rękach bramkarza.
To tylko oczywiście moje obserwacje.
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 04.10.2008, 10:58
Tak jak powiedział Szczęsny, tak można grać, ale z polskimi zespołami, gdy przyjdzie nam już zagrać z zespołem europejskiej klasy, zaczyna się problem.

Dla mnie jednym z głównych powodów przegranej z angolami było zejście Jirsaka.To w tej chwili nasz mózg drużyny.On z Diazem i Boguskim i Brożkiem stanowią o sile aktualnej Wisły.Nie było osoby,(poza Diazem) osoby, która coś działała na środku boiska, więc grali z pominięciem lini pomocy.
Cantoro to już niestety będzie musiał powoli myśleć o emeryturze.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.10.2008, 11:04
FraMat napisał(a):Wyświetl post

Niezły pomysł.
"Dokupić lepszych"
Niesamowita motywacja
A kogo obchodzi ich reakcja? Lepiej zagłaskać na śmierć Cantoro i Zieńczuka? Do boju Mauro! Liczymy, że chociaż raz w meczu przebiegniesz całe boisko aje aje aje ooo.
Umówmy się - są piłkarze tacy jak m.in. Głowacki, Baszczyński, którzy wiedzą, że dokupywanie lepszych zawodników nie osłabia składu i u prawdziwych piłkarzy nie burzy morale. Bo jeśli trener jest uczciwy, to nazwiska nie będą grały, tylko ten, kto jest lepszy, jeśli taki Zieńczuk ma ambicje, to będzie walczył o pierwszy skład, a jeśli nie ma to cóż...

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post

Szczerze mówiąc, to ja wolałbym, żeby ten Cupiał poszedł w p... Już wiele razy o tym pisałem. Ktoś pokazywał kiedyś analizę finansową Wisły, wbijmy sobie to przede wszystkim do głowy, że Cupiał nie dał Wiśle pieniędzy, tylko pożyczył. Tę pożyczkę cały czas spłacamy i na prostą jeszcze długo nie wyjdziemy. Jeśli teraz Cupiał znowu "pożyczy" nam kasę na transfery, to Wisła nigdy sama na siebie i na dług nie zarobi (no chyba, że będzie wyczyniała cuda w LM, ale najpierw trzeba awansować). Więc przydałoby się Bossa zapytać, dokąd ten koń k.... jedzie?
Ostatnio edytowane przez eye63 : 04.10.2008 o godz. 11:17.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 04.10.2008, 11:22
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Powszechnie takie zabiegi stosowane są w lidze angielskiej w końcówkach meczów gdy goni się wynik a piłki grane są górą. Więc nie dopatrywałbym się ironii w tym działaniu, nawet Marcelo w tej roli dość dobrze wypadł - nie zmienia to faktu że nie posiadamy wysokiego silnego napastnika co ogranicza naszemu trenerowi warianty taktyczne.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 04.10.2008, 11:26
Wejście Marcelo do ataku poważnie powinien przemyśleć nasz najdroższy w historii bloger czyli Niedzielan. Ciekawe czy przed 40 wróci do formy czy zawsze już będzie tylko miłym sympatycznym "kip smajlingiem"
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.10.2008, 11:53
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Wejście Marcelo do ataku poważnie powinien przemyśleć nasz najdroższy w historii bloger czyli Niedzielan. Ciekawe czy przed 40 wróci do formy czy zawsze już będzie tylko miłym sympatycznym "kip smajlingiem"
Ja bym wreszcie chętnie tego Niedzielana zobaczył w ataku, a nie na lewym skrzydle. Albo z Brożkiem, albo za Brożka w meczach ze słabszymi rywalami.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów