The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
|Q|
Junior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.09.2008, 20:52
Garguła to gwiazdka jednego sezonu tak jak Matusiak, Łobodziński, Kompała, Piechna. A niestety cała ta polityka w Wiśle polega na rzadkim ściąganiu takich właśnie głośnych nazwisk - najlepiej kilkukrotnych kadrowiczów. Nóż się w kieszeni otwiera, widząc że nasi kochani radni nie pomyślą, że Janusz Gancarczyk, Daniel Mąka, czy wcześniej Robert Lewandowski byliby znacznie lepszą inwestycją, nadzieją na przyszłość - w dodatku jeszcze tańszą w utrzymaniu, a mogącą po paru latach wzbogacić klubowy rachunek.
Ostatnio edytowane przez |Q| : 28.09.2008 o godz. 20:58.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 28.09.2008, 21:42
|Q| napisał(a):Wyświetl post
Garguła to gwiazdka jednego sezonu tak jak Matusiak, Łobodziński, Kompała, Piechna. A niestety cała ta polityka w Wiśle polega na rzadkim ściąganiu takich właśnie głośnych nazwisk - najlepiej kilkukrotnych kadrowiczów. Nóż się w kieszeni otwiera, widząc że nasi kochani radni nie pomyślą, że Janusz Gancarczyk, Daniel Mąka, czy wcześniej Robert Lewandowski byliby znacznie lepszą inwestycją, nadzieją na przyszłość - w dodatku jeszcze tańszą w utrzymaniu, a mogącą po paru latach wzbogacić klubowy rachunek.

a skąd wiesz że Ci piłkarze nie są sezonowymi gwiazdami nie wiem jak Ty, ale ja o Mące, Gancarczyku czy Lewandowskim usłyszałem w tym sezonie...
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 28.09.2008, 22:14
Trzeba sie bylo interesowac Slaskiem w 2 lidze to wiedzialbys o Gancarczyku co nieco .
Ostatnio edytowane przez Greeg : 28.09.2008 o godz. 22:19.
Odpowiedz cytując
|Q|
Junior Member

Stary 28.09.2008, 22:47
Proud napisał(a):Wyświetl post
a skąd wiesz że Ci piłkarze nie są sezonowymi gwiazdami nie wiem jak Ty, ale ja o Mące, Gancarczyku czy Lewandowskim usłyszałem w tym sezonie...
Ale oni mają 20-23 lata, nie 27. Talent, zdolny piłkarz, młodzian; a gwiazdka to dwie różne dziedziny.
Odpowiedz cytując
lukas63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.09.2008, 23:09
Cytat:
|Q| napisał(a):Wyświetl post

Widać, że nie oglądałeś 2 ligi - Gancarczyk już wtedy szalał w Śląsku - zwłaszcza wiosną jak doszedł do siebie po kontuzji
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.09.2008, 23:41
Jak dla mnie Jirsak może być playmaykerem. Ma dobry przegląd pola, świetna gra z pierwszej piłki, dobra technika, super drybling, strzał z dystansu. Lepsze byłoby dla niego ustawienie 4-4-2 ale do tego potrzebujemy skrzydłowych..
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 28.09.2008, 23:54
niech zagraja pelny sezon a najlepiej ze dwa na naprawde wysokim poziomie to bedziemy mogli mowic ze sa to "pilkarze z potencjalem". Dobrze wiecie ze miedzy ekstraklasa a 1 liga jest znaczna roznica i nie zawsze gwiazda tam jest gwiazda tu.
a Gargula na pewno okupuje absolutnie I miejsce na liscie zyczen Wisly w nadchodzacym okienku. Choc brzmi to abstrakcyjnie jezeli bedzie to dopiero za ponad 2 miesiace. Uwazam ze jesli tylko nie zlapie jakies strasznej kontuzji (odpukac) to Wisle zasili. On chce walczyc o cos a widzi ze aktualnie w Wisle ma na to najwieksze szanse w Polsce (zwlaszcza na samopromocje) a na zachodzie tez poki co go nie wypatruja z utesknieniem. Pamietam ze strasznie mi sie podobala jego swoboda gry i wyrozniajaca sie technika na tle rywali juz w sezonie poprzedzajacym ten na podstawie ktorego wielu pisze o nim "jednosezonowa gwiazdka".

Brzmi to bardzo dziwnie ale to bedzie bardzo dobry transfer Wisly, zeby nie powiedziec swietny. Abstrahujac od tego ze mamy Jirsaka. Od lat juz placzemy ze nie ma dwoch rownorzednych pilkarzy na wysokim poziomie na kazdej pozycji, wiec teraz juz nie przeginajcie jak jest taka szansa miec choc jedna pozycje "zaklepana".
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 29.09.2008, 09:00
kubanczyk napisał(a):Wyświetl post
przedwszystkim Szymek, to byl walczak, bral an siebie ciezar, walczyl, notowal wiele przechwytow. do tego wolne...Tomas jest troszeczke innym typem zawodnika, ale wciaz wierze w tego goscia i jestem pewien ze po nabraniu pewnosci siebie bedzie czolowym graczem.
I pewnie zgodza się z Tobą CI, którzy kilka lat temu narzekali na Szymka, że gra jak Panienka (nie mylić z czeskim pomocnikiem) - z tym walczakiem to trochę przesadziłeś
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.09.2008, 09:42
Ja nie pamiętam, żeby Szymek tak jeździł wślizgami jak Jirsak Wg mnie cofnięcie go z of pomocnika na środek nie stanowiłoby problemu. Przeszkadza i ustawia się bardzo dobrze, przy czym ma najlepsze podanie do przodu.
..
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 29.09.2008, 13:53
No to żeby jeszcze włożyć kij w mrowisko takie cudo dla bednarzożerców :

http://www.skysports.com/story/0,195...212398,00.html

Diego T. na testach w WHU (coyi!).

PS. żebyście nie spinali się zbytnio, dodam tylko, że kolejna przewlekła kontuzja Ashtona i rozrywkowy tryb życia Carltona Cola mogły mieć znaczenie... no a o pieniążkach dżentelmeni nie dyskutują
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
M152T4L
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.09.2008, 14:18
Co tam taki Tristan. My w lecie ściągniemy Mazurka
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i
nad Krakowem zaświeci znów,
O jednym marzę o jednym wciąż śnię,
mistrzem będzie Wisełka na pewno to wiem!!
Odpowiedz cytując
DarekW
Member

Od: 09.2008

Stary 29.09.2008, 17:29
Kolejne okno transferowe bedzie mialo wielki wplyw na dalsze losy druzyny. Jezeli to ostatnie wywolalo wiele emocji to kolejne bedzie o wiele, wiele bardziej interesujace.

Sobolewski
Cantoro
Zienczuk
Baszczynski

Wszystkim koncza sie kontrakty w czerwcu 2009 a wiec juz tej zimy beda mogli decydowac o swojej przyszlosci. Zapewne Badnarz juz wtedy bedzie z nimi negocjowal co nie bedzie latwe.

Dla wszystkich z nich bedzie to ostatni kontrakt w karierze na jeszcze dobrym poziomie finansowym. Sobolewski i Baszczynski nie od dzis na starosc chetnie zarobili by troche wiecej w innej lidze. Zienczuk juz cos opowiadal ze na koniec kariery chcialby zagrac w Lechi. Z Cantoro to bardzo nie wiem co sadzic.

Kolejna sprawa to ze ci zawodnicy jezeli zostana w Wisle musieli by podpisac kontrakty motywacyjne a w ich sytuacji gdy sa u schylku kariery nieregularne wystepy w I jedenastce to spadek zarobkow.

Z pary Cantoro - Sobolewski boje sie ze stracimy jednego. Zienczuk chyba by dobrze zrobil odchodzac. Watpie aby mial charakter ktory by mu pozwolil pomagac druzynie nawet z lawki. Kibice tez lubia go krytykowac i jak zacznie slabo grac moze byc smrod.
Baszczynski sam nie wiem. Jak bedzie oferta na stole to raczej odejdzie.

Wiec podpisanie Graguly to niezwykle wazny priorytet !!!! To musi sie stac! Walka o niego sie juz zaczela z ostatnimi artykulami w prasie gdzie Widzew niby jest nim powaznie zainteresowany. Obok Graguly potrzebujemy mlodszego defensywnego pomocnika wiec nie musi byc od razu na pierwszy sklad al musi byc z umiejetnosciami by dac mu na to szanse.

Zienczuka trzeba zastapic na lewej stronie. Krzynowek! Jemu takze konczy sie kontrakt i jezeli nie dostanie ofert od szejkow powinnismy zrobic wszystko aby go miec. Jego autorytet i doswiadczenie byly by dobrym dodatkiem do naszej druzyny. Zone z dzieckiem ma juz w polsce i jak sie wypowiada teskni wiec jego przyjazd do polski wczale nie jest taki bez szans. Poza skrzydlowym na piziomie pierwszego skladu trzeba jeszcze jednego - ten moze byc ponownie mlodszy z perspektywami.

Chcialbym zeby Baszczu zostal bo zakup kolejnego zawodnika na pierwszy sklad na prawde moglby byc nie realny. Przeciez na 100% musimy miec nowego bramkarza i wysokiej jakosci napastnika. Juz nie tylko aby uzupelnil Pawal ale zeby ktos taki byl gdy on odejdzie. Kolejna korona krola strzelcow sprawi ze kolejny sezon w Wisle byl by na prawde watpliwy. Chyba ze kolejna podwyzka bo widac ze Brozek do wyjazdu sie nie pali na sile.

Wiec z tego wynika ze do kolejnego sezonu Bednarz bedzie musial zakontraktowac 2 srodkowych pomocnikow - 1 gdy zostana oboje Cantor i Sobol, 2 skrzydlowych, bramkarza i napastnika.

To 5-6 dobrych zawodnikow. Ciezka sprawa. Pozatym negocjacje potencjalnie 4 nowych kontraktow z zawodnikami I jedenastki to tez duzo pracy i odpowiedzialnosci.

Praca Bednarza i RN bedzie bardzo trudna i intensywna - miejmy nadzieje.
Bedzie interesujaco!!
Ostatnio edytowane przez DarekW : 29.09.2008 o godz. 18:18.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Stary 29.09.2008, 17:57
M152T4L napisał(a):Wyświetl post
Co tam taki Tristan. My w lecie ściągniemy Mazurka
Przydałby by się nam piłkarz taki jak żurawski podczas swej rewelacyjnej formy w wisle.Szkoda że nie udalo się z ZEKALANGA bo mogl byc ciekawy zgadzam sie z kolega z gory pilkarze na starosc chca wiecej zarobic popatrzcie na szymka i innych miejmy nadzieje że się transfery udzadzą i że damy rade.
Odpowiedz cytując
kubanczyk
Senior Member

Stary 29.09.2008, 18:34
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
I pewnie zgodza się z Tobą CI, którzy kilka lat temu narzekali na Szymka, że gra jak Panienka (nie mylić z czeskim pomocnikiem) - z tym walczakiem to trochę przesadziłeś
nadal bede twierdzil ze Szymek mimo ze taka latka do niego przylgnela byl walczakiem, zostawial wiele zdrowia na boisku, notowal bardzo wiele odbiorow. patrzylem na jego gre pod tym katem w wielu emczach i to nie byl zawodnik ktory tylko rozgrywal. oczywiscie niestety zawodzil w wiekszych emczach.
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 29.09.2008, 19:49
może jednak sparzyliśmy się myślę na trzech nie dwóch wynalazkach Leo Łobo,Kokos ,Dudka
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.09.2008, 20:09
marek2a napisał(a):Wyświetl post
może jednak sparzyliśmy się myślę na trzech nie dwóch wynalazkach Leo Łobo,Kokos ,Dudka
Na czym polega sparzenie się Wisły na Dudce? Napisz!

Gość kupiony za 400 tysięcy, sprzedany za ponad 2 mln EUR.... oj parzy że hej
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 29.09.2008, 21:41
DarekW napisał(a):Wyświetl post
...
Kolega rewolucjonista, a taki długi tekst wysmażył o kontraktach. Nie uchodzi, towarzyszu, niecne gierki burżuazji pozostawmy karłom reakcji. Bądźcie dobrej myśli, Che zginął, ale duch rewolucji żyje nadal!!

Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.09.2008, 22:45
Z czwórki Cantoro, Sobolewski, Baszczyński, Zieńczuk zatrzymałbym tylko tego drugiego. Zamiast Cantoro można zakontraktowac tego Romeu. Za Baszczyńskiego może zagrać Singlar, który poziomem nie odbiega od Baszcza. Alternatywą dla Singlara na prawej obronie może być Marcelo. Zamiast Zieńczuka nasuwa się automatycznie kandydatura Garguły. A alternatywą dla Guły może być na lewym skrzydle Boguski. Jakoże Cantoro, Baszczyśki i Zieńczuk mają bardzo wysokie kontrakty, zastępując Baszcza niewiele słabszym, o ile wogóle słabszym Singlatem zyskamy jakieś 200 tyś euro. Myślę że Romeu i Guła będą zarabiać tyle co Zienczuk czy Cantoro czyli ok 200 tyś euro. Tak to widzę.

I żadnych Krzynówków. Piłkarz co drugi sezon nie gra i ma 32 lata to niestety nie wzmocni naszego zespółu. Jacek był kiedyś dobrym piłkarzem, momentami nawet bardzo dobrym, jednym z lepszych lewoskrzydłowych w Europie, ale niestety Magath go załatwił. Teraz to jest cień tamtego klasowego zawodnika.
Ostatnio edytowane przez pawelo84 : 29.09.2008 o godz. 22:47.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.09.2008, 22:59
Sobolewskiego musimy zatrzymać wysokim i niekoniecznie motywacyjnym kontraktem (on sam się motywuje) bo jest najlepszym polskim nie tylko w naszej lidze defensywnym pomocnikiem. Cantoro i Zieńczuk jak dla mnie mogą odejść, ale w zimie za jakąś kase. W tej chwili forma Mauro rośnie ale wcześniej grał słabo, Zieńczuk narazie z formą na ławkę rezerwowych. Potrzebujemy skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia, kiwka, szybkość, gra na jeden kontakt. Baszczu pewnie nie dostanie intratnej propozycji z zagranicy może, że pokaże się w p. Uefa. Mógłby zostać ale na kontrakcie motywacyjnym bo gra w kratkę.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 29.09.2008, 23:51
...Mimo wszystko zawiodłem się na bednarzożercach, taki fajny link zarzuciłem parę godzin temu a tu nikt krokodylich łez nie wylewa za nieodżałowanym Diego Tristanem słabo, moi drodzy, bida z nędzą = )

-------------------------------------

Jeżeli w ogóle będzie to jeszcze problemem aktualnego prezesa i pana Jacka, który - jak donosi prężna sekcja FM tego forum - opalając się na Copacabanie przez czysty przypadek natknął się na rosłego obrońcę Santosu z wolną kartą zawodniczą w ręku [...]

- podkreślam, jeżeli w ogóle to im przyjdzie w udziale przebudowywać skład - to najbardziej będą się musieli nagłówkować nad uzupełnieniem ofensywy.

Zakładam, że odejdzie Paweł, wraca z wypożyczenia Ćwielong i zostajemy z czwórką drobnych, wszędobylskich i mobilnych zawodników (Pepe, Mały, Wtorek i Boguski), z których żaden nie podchodzi pod kategorię wysuniętego, operującego na szpicy i -co najbarzdziej przykre - skutecznego napastnika. Dołóżcie jeszcze Tomka Jirsaka i mamy 5 (połowę zawodników z pola!) chucherek, z których zaden nie ma prdeyspozycji do napędzania ataku ani do twardej, fizycznej gry.

Kiedy próbuję sobie ich wszystkich razem wyobrazić na bosiku w jednym teamie to aż mi miga przed oczami - chaos, zadziorność i ruchliwość. Nieuczesane to wszystko i jedyne, co z takiego składu możnaby wykrzesać, to czyhanie na szybką kontrę. Czarno to widzę bez Pawła, a trochę już widziałem - odejście Dziubińskiego, przyjście Kaliciaka, wejście Szeligi (ktoś go jeszcze kojarzy) czy mozolne wspinanie się po szczeblach drużynowej hierarchii Maćka Żurawskiego ...

... wszystkie te momenty miały jednak współna cechę - był ktoś, kto potrafił wskoczyć w buty swoich poprzedników. Nawet sezonowa posucha po odejściu Franka odeszła w zapomnienie wraz z odbudowaniem się Brozia.

Tym razem naprawdę nie widać sukcesora. Odejście Pawła to nie tylko odejście klasowego napastnika, piłkarza zżytego z tym klubem, wychowanka(*) i lidera - ten zespół, sposób jego funkcjonowania na boisku, cały pomysł na grę ofensywną będzie musiał ulec zmianie.

Całkiem nowa Wisła nam się szykuje po sezonie...

PS.(*) wiem, wiem, Białogon.... tyle, ze to Wisła ukształtowała go piłkarsko.

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 30.09.2008, 00:42
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
...Mimo wszystko zawiodłem się na bednarzożercach, taki fajny link zarzuciłem parę godzin temu a tu nikt krokodylich łez nie wylewa za nieodżałowanym Diego Tristanem słabo, moi drodzy, bida z nędzą = )

Ja nadal zaluje Neia
a co do reszty, to rzeczywiscie - odejscie Pawla Brozka , jesli tylko utrzyma forme i kontuzje mu nie przeszkodza - jest praktycznie w 100% pewne - pozegnanie sie z czescia tych co sie koncza kontrakty w czerwcu 2009 roku , pewnie tez.
Reszta bedzie zalezala od
a) Bogusia I Szczodrego
b) jesli w podpunkcie a pojawi sie jakas suma wieksza niz 0 - od pana Lysego a bardziej czy w loterii transferowej bedzie mial farta czy nie.
Gdzie zgadzam sie niestety(niestety bo latwiej by bylo znalesc winnego) ze Lysy ma z gruntu przejebane - nie zeby mi zal go jakos bylo , bo bierze niezla comiesieczna sumke, tyle ze jego pole manewru jest znikome(nawet gdyby zalozyc za ma kase na transfery, a wiadomo ze przynajmniej w tym okienku ich nie mial)
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 30.09.2008, 01:10
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Gdzie zgadzam sie niestety(niestety bo latwiej by bylo znalesc winnego) ze Lysy ma z gruntu przejebane - nie zeby mi zal go jakos bylo , bo bierze niezla comiesieczna sumke, tyle ze jego pole manewru jest znikome(nawet gdyby zalozyc za ma kase na transfery, a wiadomo ze przynajmniej w tym okienku ich nie mial)
... nie mówiąc już o Skorży, który musi mieć świadomość tego, że każde darmowe dozbrojenie to conajwyżej uzupełnienie składu (singlar) albo pomysł na zarobek (copacabaniak). Długofalowość i strategia niczym podchody z walkie-talkie.

Dobry sen o Bogusiu Szczodrym to taki, w którym panujący nam Tele-Fonik oszczędza każdy grosz na mega wypasioną bazę treningową i już rozpuścił Łysą pajęczynę w poszukiwaniu młodych - zdolnych kubusiów i brożków. Tylko, że:

1) jak Łysy może skutecznie przeczesywać ( w poszukiwaniu talentów )?

,i 2) to chyba nie ten temat, zapachniało nibylandią....

pzdr

Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 30.09.2008, 08:00
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Z czwórki Cantoro, Sobolewski, Baszczyński, Zieńczuk zatrzymałbym tylko tego drugiego. Zamiast Cantoro można zakontraktowac tego Romeu.
Co o nim wiesz, że zastąpiłbyś nim tak łatwo Cantoro
Cytat:
Za Baszczyńskiego może zagrać Singlar, który poziomem nie odbiega od Baszcza.
Singlar zapowiada sie dobrze, ale do Baszcza to mu jeszcze dość daleko.
Cytat:
Alternatywą dla Singlara na prawej obronie może być Marcelo.
Marcelo jest raczej przygotowywany jako alternatywa albo następca któregoś ze stoperów (Clebera).
Cytat:
Zamiast Zieńczuka nasuwa się automatycznie kandydatura Garguły. A alternatywą dla Guły może być na lewym skrzydle Boguski.
Skąd Boguski na lewym i po co, skoro on ma grać na prawym i tam się dobrze czuje Może alternatywą dla Boguskiego na prawym zrobisz Pawełka

Cytat:
Jakoże Cantoro, Baszczyśki i Zieńczuk mają bardzo wysokie kontrakty, zastępując Baszcza niewiele słabszym, o ile wogóle słabszym Singlatem zyskamy jakieś 200 tyś euro. Myślę że Romeu i Guła będą zarabiać tyle co Zienczuk czy Cantoro czyli ok 200 tyś euro. Tak to widzę.
To wizja polityki kadrowo - finansowej nastawionej na oszczędności bez uwzględnienia aspektu sportowego - będzie taniej i co z tego, że gorzej ... Mam nadzieję że Cupiał i RN widzą to inaczej. Budowanie zespołu po to żeby taniej było jest mało rozwojowym kierunkiem. Najtaniej byłoby zatrudnić 23 kibiców - część grałaby za darmo dla samej radochy - takie rzeczy są jednak na porządku dziennym w ... lidze okręgowej.

Cytat:
I żadnych Krzynówków. Piłkarz co drugi sezon nie gra i ma 32 lata to niestety nie wzmocni naszego zespółu. Jacek był kiedyś dobrym piłkarzem, momentami nawet bardzo dobrym, jednym z lepszych lewoskrzydłowych w Europie, ale niestety Magath go załatwił. Teraz to jest cień tamtego klasowego zawodnika.
Tu zgoda. Nawet jakby miał przyjść jako wolny zawodnik i za niewielki kontrakt to trzeba byłoby dobrze pomyśleć. Choć Krzynio potrafi wiele to ostatnio nie pokazuje nic (wiadomo - nie gra) i nie wiadomo czy do formy wróci.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 30.09.2008, 09:41
Jeśli chodzi o Sobolewskiego i Cantoro to Oni obaj mają ważne kontrakty z Wisłą do końca 2009 roku i jestem tego pewny. Baszczowi i Zieniowi w czerwcu kończą się. MYślę że z tą czwórką trzeba przedłużyć umowy , ponieważ czy my jesteśmy w stanie znaleść kogoś lepszego od nich? Wątpię. Czy ten Romeu jest lepszy od Cantoro? Raczej nie, jakby się rozwinął to może byłby lepszy ale aktualnie nie jest. On przegra rywalizację z Cantoro i Sobolewskim chyba że to bardziej ofensywny pomocnik( jeśli tak to jestem za, Jirsakowi przyda się konkurent ale wtedy rezygnujemy z Garguły) a jeśli to defensywny pomocnik to będzie z nim tak samo jak z Barreto , Vargą , przegrali rywalizację, zostali wypożyczeni a później to już na nich nie stawiano. MOżemy trzymać Cantoro , Sobola , Baszcza , Zienia do końca ich karier po są gwarantem doberej jakości ale potrzebni są dla niektórych konkurenci ( np. dla Zienia). Dobrą drużynę można zbudować na mieszance młodych ze starszymi zawodnikami. My starszych już mamy więc transfery Żurawia, KOsy nie wchodzą w grę( starzy to jeszcze nie za darmo ). Ja mam taką opcję : przedłużamy kontraktu z Baszczem , Zieniem, później z Cantoro i Sobolem oraz ściągamy bramkarza, środkowego pomocnika (ofensywnego), dwóch skrzydłowych i napastnika (typowego snajpera) a jeśli odejdą od nas starsi piłkarze to sprawa transferów sie skomplikuje poniewać dojdą jeszcze trasfery prawego obrońcy, lewoskrzydłowego i defensywnych pomocników.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 30.09.2008, 10:11
Ale nie zapominajcie, ze Mauro ma juz 32 lata.. to duzo jak na def. pomocnika. Ta funkcja wymaga bardzo dobrego przygotowania fizycznego.
Co do Sobola, to tez nie jest najmlodszy, ale jego bym zostawil, bo na prawde prezentuje sie dobrze.

Dalej Zienczuk, gracz bardzo dobry jak na nasza lige. Jak zgodzi sie na kontrak motywacyjny, jestem za tym, aby zostal

Baszczu.. tutaj to chyba bym go puscil. Od dluzszego czasu przebakuje, ze chce odejsc. Na prawej stronie nie gra juz tak jak za dawnych lat. Wiadomo pilkarz jak na lige klasowy, ale nie wiem czy sie niwe wypalil u nas juz ostatecznie.

Podsumowujac Cantoro pewnie odejdzie, bo teraz ma duzy kontrakt, a takiego juz mu pewnie nie zaproponuja. Baszczu tez chyba pojdzie, a Zienczuk to niewiadoma.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Stary 30.09.2008, 11:00
Przydały by się nam jakieś wzmocnienia na puefa (najpierw oczywiście musimy poknac tottenham)Bramkarz by się przydał bo Pawełek dobrze broni ale te wypuszczenie piłki po prostu serce staje...Jak Bazczu odejdzie jest Sinclar ale dla niego przydałby się zmiennik. Teraz jak trener poweidział może się zastanowic a ostatnio mysłał jak dziury załatac.Z Zieniem niewiadomo co będzie Przałby się jakiś dobry skrzydłowy.Co do Krzynówka zanim by wrócił do formy jak by wogule wrócił.Wolfsburg nie puści go z pieniądze puści go jak pięnądze będą im odpowiadały a 300 tys euro im różnicy nrobi i będę go trzymac.Więc jakiś skrzydłowy.Jakby Cantoro i Sobol odeszli by było że by kogoś kupili ale znowu nie było by zmiennikówi było to co wiemy Dawidowski itp.Więc najlepiej żeby zostali żeby byli zmiennicy i rywalizacja.Powiem że Romeu i Gaguła by się przydali była by rywalzacja.i Jakiś napasnik mogło by byc wtedy 4-4-2.Ale napastik podobnej budowy do Marcelo wysoki potrafiący grac ciałem bo prawdę mówiąc co może zrobic Brozio z obrońcami jak w Tottenhamie.Wtedy by było dobrze.Bramkarz,obrońca,środkowi i skrzydło a także cos na atak i wtedy bylo by pięknie ale to wszystko wiemy od kogo zależy a jakemyza darmo się tego co potrzebujemy nie kupi...
Odpowiedz cytując
woocashx
Member

Od: 07.2006

Stary 30.09.2008, 14:34
Dobra, a teraz koniec fantastyki, zejdzmy na ziemie. Tak naprawdę możemy się bawić w koncert życzeń i pisać, że potrzebujemy wzmocnień na wszystkich pozycjach, ale mało realne, że w najbliższej perspektywie p. Cupiał wyskubie z sakwy jakąś konkretniejszą sumkę na transfery. Spodziewam się góra 2-3 transferów i mam nadzieje, że przynajmniej jeden z nich to będzie wysoka krajowa półka. Gracz ograny i sprawdzony.

Według mnie czas finezyjnie grającego Mauro na Reymonta dobiegł końca. Zauważcie, że ten zawodnik od dobrych paru lat ma regres formy. Zwróćcie uwage na ostatnie mecze. W tych, w których drużyna grała fatalnie(mecz z lechem) był wśród najgorszych na boisku, natomiast w tych lepszych jak ten z Arką miał najniższą notę z wiślaków(nie mówie, że zagrał źle). Cantoro w klubie zostanie choćby ze względu na jeden z najwyższych kontraktów.

Jednak to nie na środku pola Wisła powinna się wzmocnić(oczywiście biorąc pod uwagę pozostanie Sobolewskiego-najlepszego defensywnego pomocnika w lidze). Jirsak również z meczu na mecz potwierdza, że się spłacił z nawiązką.Koniecznością jest sprowadzenie silnego napastnika typu niezapomnianego Marcina Kuźby. Paweł na 90% odchodzi po sezonie przy obecnej dyspozycji. Tym napastnikiem mógłby być Gajtkowski z Polonii lub Zakrzewski z Arki. Poza tym priorytetem jest bramkarz(sorry Mariusz, ale spalasz się psychicznie w kluczowych momentach).

Na koniec napiszę 2 słowa o obronie która jest według mnie naszym silnym punktem. Środek wzmocniony o Marcelo nie jest już problemem( i co z tego, że Cleber ma 34 lata?! + Głowacki). Rutyna na środku obrony jest ważna o ile nie najważniejsza. Dodatkowo jest ciągle osiągający wyższy poziom Kowalski, który jak mnienam osiągnie za rok, dwa lata solidny poziom ligowy. Boki dodatkowo obsadzone dwoma zawodnikami na pozycję (Diaz+Petia),(Baszczyński+Singlar). Oby Baszczu nie chciał odejść do Emiratów na stare lata

Żebyśmy tylko przeszli tottenham...
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Stary 30.09.2008, 15:35
woocashx napisał(a):Wyświetl post
Paweł na 90% odchodzi po sezonie przy obecnej dyspozycji.

Jaka masz pewnosci ze Pawel na 90% odejdzie, sam na poczatku posta mowiles zeby byl koniec fantastyki, ten wontek nie jest od pisania domyslow, od tego co najwyzej jest topic ''Gdybym byl Bednarzem...''. Lecz w wiekszosci posta sie z toba zgadzam.

PS: Przepraszam ale troche mnie tym zdenerwowalesi i nie moglem nie zareagowac.
Powód: PS
Ostatnio edytowane przez zloto : 30.09.2008 o godz. 15:42.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 30.09.2008, 16:17
Żurawski na 90% odchodzil co okienko. Watpie zebysmy juz teraz Brozia pozegnal, takze takimi nowinkami to sie mozecie podetrzec.

Jeszcze do rozkminki o koncu kontraktów to Mauro napewno ma umowe dluzej niz do czerwca 2009. Koniec grudnia 2009 albo czerwiec 2010.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.09.2008, 16:49
Czy klub otrzymał 400k euro za Kokoszkę ?
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów