The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.09.2008, 12:25
gregoriustsw napisał(a):Wyświetl post
No tak , ale patrząc na obecną dyspozycję Jirsaka to jestem zadowolony że nie ściągneliśmy Iwańskiego gdyż Tomas jest IMHO zawodnikiem o przynajmniej 2 klasy lepszym.Może nie dysponuje takim strzałem jak Iwański ale za to jest dużo lepszy technicznie i więcej widzi na boisku.
I z klepki umie zagrać.

Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 28.09.2008, 12:33
No tak , ale patrząc na obecną dyspozycję Jirsaka to jestem zadowolony że nie ściągneliśmy Iwańskiego gdyż Tomas jest IMHO zawodnikiem o przynajmniej 2 klasy lepszym.Może nie dysponuje takim strzałem jak Iwański ale za to jest dużo lepszy technicznie i więcej widzi na boisku.
Ale potrafi też ładnie uderzyć o czym przekonaliśmy się w poprzednim sezonie (mecze z Ruchem i Sosnowcem )
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.09.2008, 12:43
Więcej widzi na boisku powiadasz. W tej chwili prawie każda akcja podbramkowa zaczyna się od podania Iwańskiego, lub na podaniu Iwańskiego się kończy. Zagrania z klepki Iwańskiemu też nie są obce, o czym przekonuje w każdym meczu (L) (np wczoraj miał przynajmniej 3 takie podania, które otwierały drogę do bramki). Przegląd pola i strzały z dystansu to najmocniejsze strony Ajwena. Jirsak o dwie klasy lepszy od Iwańskiego? To Twoje subiektywne zdanie. I dlaczego się cieszysz, że go nie sprowadziliście, skoro na każdym kroku czytam, że Wiśle brakuje ofensywnego pomocnika?
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.09.2008, 12:54
A czy ofensywny pomocnik, którego nam wg niektórych brakuje to musi być Maciej "narobię Ci koło dupy" Iwański?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.09.2008, 13:19
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
I dlaczego się cieszysz, że go nie sprowadziliście, skoro na każdym kroku czytam, że Wiśle brakuje ofensywnego pomocnika?
Swego czasu mogłeś też przeczytać, że Diaz to zapchajdziura, Singlar to szrot a nasza obrona to dramat, bo Kokoszka z Dudką odeszli Innymi słowy - są tu tacy goście, którzy ożywają tylko wtedy, gdy nam nie idzie. Jesteś tu jakiś czas, powinieneś wiedzieć o kogo chodzi...
Zresztą, pokaż mi naszego jednego piłkarza, na którego nie wylano na tym forum wiadra pomyj(nie mylić z krytyką).

Co do Iwańskiego - nie chciałbym go za darmo. W lidze poradzimy sobie bez niego(a moim zdaniem Jirsak to gracz przynajmniej o klasę lepszy), a na puchary jest wybitnie za cienki, czemu zresztą dawał dowód nie raz. Tyle, że to ostatnie to dla was przecież nie problem

Co do samego meczu - Objechać w takich rozmiarach i z takim stylem Arkę to zawsze radocha
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.09.2008 o godz. 13:30.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
F.I.S.H.
Junior Member

Od: 03.2008

Stary 28.09.2008, 13:22
Ta my juz jednego z panów "-ński" z Zagłębia ściągneliśmy i co jest kazdy widzi. Ja dziekuje juz wiecej za takich znakomitych piłkarzy typu Iwański czy Chałbiński którymi tak sie kazdy zachwycał jak ZL zdobywalo majstra. Gdzieś mam takie pseudotalenty (z całym szacunkiem do Łobodzińskiego).
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.09.2008, 13:45
Więcej widzi na boisku powiadasz. W tej chwili prawie każda akcja podbramkowa zaczyna się od podania Iwańskiego, lub na podaniu Iwańskiego się kończy. Zagrania z klepki Iwańskiemu też nie są obce, o czym przekonuje w każdym meczu (L) (np wczoraj miał przynajmniej 3 takie podania, które otwierały drogę do bramki). Przegląd pola i strzały z dystansu to najmocniejsze strony Ajwena. Jirsak o dwie klasy lepszy od Iwańskiego? To Twoje subiektywne zdanie. I dlaczego się cieszysz, że go nie sprowadziliście, skoro na każdym kroku czytam, że Wiśle brakuje ofensywnego pomocnika?
Urok tego forum. Zawsze musi być ktoś ciągle mieszany z błotem i ktoś stale chwalony.
Dlatego na Zieńczuka napierdala się gdy strzela gola za golem i mówi się, że będzie dobry jeśli strzeli gola w ważnym meczu. Jak strzeli w debrach to dalej się go jedzie i mówi, ze będzie dobry jak strzeli Legii, a jak strzeli Legii dalej jest słaby i niezły będzie jak ustrzela hattricka Barcelonie.
Z kolei w przypadku Jirsaka wystarczy, że da jedno średnio udane podanie i już zalicza genialny mecz i nie pamięta mu się, ze przez większosć spotkania był niewidoczny i krytykuje się tego ślepca Skorżę, że śmie nie wpuszczać Czecha na 90 minut w każdym meczu.
A Wiśle rozgrywajacego brakuje i choćby taki Iwański (ale za sensowne pieniądze) by sie przydał.
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.09.2008, 14:29
Ajwen to jest dobry na Piast Gliwice, Cracovie i kilka innych świetnych klubów, tutaj może sobie klepką grać. Poprzednie lata jednak pokazują że za tydzień przy Bandrowskim i Murawskim to o Ajwenie za wiele dobrego nie będzie można powiedzieć. Może i nie mamy typowego ofensywnego pomocnika ale Iwański to ostatnia kandydatura jaka by mi do głowy przyszła, nawet za darmo bym go nie wziął szczerze mówiąc gdyby to odemnie zależało.

Mam nadzieje że w czwartek nie powtórzy się sytuacja sprzed kilku sezonów kiedy to rozjechaliśmy Lecha 5-1 żeby kilka dni pózniej nieporadzić sobie z Vitorią Guimaraes i wtopić 0-1...
The Apostasy

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 28.09.2008, 15:04

zgadzam się...

kto oglądal mecz Legii ten widział ile znaczy dla Nich Iwański. I dla Wisły też by tyle znaczył gdyby grał w Krakowie.

niestety Jirskowi nadal sporo brakuje do Iwańskiego jeśli chodzi o rozgrywanie...

ale to jest tylko moje zdanie...pomimo że jestem kibicem Wisły.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.09.2008, 15:19
F.I.S.H. napisał(a):Wyświetl post
Ta my juz jednego z panów "-ński" z Zagłębia ściągneliśmy i co jest kazdy widzi. Ja dziekuje juz wiecej za takich znakomitych piłkarzy typu Iwański czy Chałbiński którymi tak sie kazdy zachwycał jak ZL zdobywalo majstra. Gdzieś mam takie pseudotalenty (z całym szacunkiem do Łobodzińskiego).

Tak tego Łobodzińskiego krytykujecie, ale nie pamiętacie jednego. Że chłopak prawie cały okres przygotowawczy leczył kontuzje, a jak ciężko jest nadrobić dni stracone w tym czasie przekonał nas chociażby Paweł Brożek w sezonie 2006/07, gdzie widać było że brakuje mu pewności siebie, szybkości przebojowośći. To samo ma Łobodziński. Nie dość że aklimatyzacja mu dość ciężko przebiegała, to jeszcze kontuzji doznał w momencie gdy wydawało się że już dochodzi do formy. W sparingu z Hapoelem grał całkiem dobrze. I potem kontuzja ...
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.09.2008, 15:30
jova napisał(a):Wyświetl post
Urok tego forum. Zawsze musi być ktoś ciągle mieszany z błotem i ktoś stale chwalony.
Dlatego na Zieńczuka napierdala się gdy strzela gola za golem i mówi się, że będzie dobry jeśli strzeli gola w ważnym meczu. Jak strzeli w debrach to dalej się go jedzie i mówi, ze będzie dobry jak strzeli Legii, a jak strzeli Legii dalej jest słaby i niezły będzie jak ustrzela hattricka Barcelonie.
Z kolei w przypadku Jirsaka wystarczy, że da jedno średnio udane podanie i już zalicza genialny mecz i nie pamięta mu się, ze przez większosć spotkania był niewidoczny i krytykuje się tego ślepca Skorżę, że śmie nie wpuszczać Czecha na 90 minut w każdym meczu.
A Wiśle rozgrywajacego brakuje i choćby taki Iwański (ale za sensowne pieniądze) by sie przydał.
Wytłumacz mi co Ty masz do tego Jrsaka? Trzeba Ci przyznać, że prezentujesz zupełnie odmienny styl od reszty forum. Inni krytykują tych co akurat zagrają słabo - Ty czepiasz sie tylko jednego zawodnika bez względu na to jak zagra. Może nie zauważasz, że jakoś tak się dziwnie składa, że to właśnie wtedy kiedy Jirsak jest na boisku (a nie Cantoro czy Łobo)to potrafimy coś stworzyć w ataku, udaje się zdobywać bramki itd. Facet nie jest genialny, ale jest w tym sezonie stokroć pożytecznieszy niż Łobodziński czy Zieńczuk. Jeżeli czepiasz się, że ktoś bez powodu krytykuje tego czy innego grajka, to dlaczego robisz to samo w stosunku tylko do jednego zawodnika?

Iwański by się przydał, z tym, że nie wiemy jak poradziłby sobie Jirsak na srodku. Nigdy nie dostał poważniejszej szansy by zagrać na tej pozycji. Cantoro gra niezależnie od formy, Jirsakowi nie wyjdzie jeden mecz i siedzi na ławie. W tej drużynie są niestety równi i równiejsi i to jest przykre.
:/
Odpowiedz cytując
staszek2309
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.09.2008, 15:35
Więcej widzi na boisku powiadasz. W tej chwili prawie każda akcja podbramkowa zaczyna się od podania Iwańskiego, lub na podaniu Iwańskiego się kończy. Zagrania z klepki Iwańskiemu też nie są obce, o czym przekonuje w każdym meczu (L) (np wczoraj miał przynajmniej 3 takie podania, które otwierały drogę do bramki).

Masz rację, że Iwański to dobry gracz jak na nasze ligowe warunki. Dużo widzi na boisku, potrafi zrobić użytek ze swojego strzału i dobrze rozegrać stały fragment gry... Jest tylko jedno ale... Nie potrafi dobrze zagrać w reprezentacji, czy w pucharach... Spalił się rok temu grając jeszcze w Lubinie, tak samo kiepsko było teraz grając już w Legii.. Meczu z Hommel nie liczę bo to poziom naszej 2 ligi.. Jego problemem jest psychika... Jeśli zespołowi idzie dobrze, rozluźnia się i jego gra wygląda fajnie... Jeśli zespołowi nie idzie, jest pierwszy do zmiany... Brakuje mu charakteru... W ogóle w drugiej linii Legii brakuje teraz kogoś takiego jak Surma albo Vuko... Kogoś zadziornego i z charakterem.. Grają tam sami grzeczni chłopcy...
Irsak jest zupełnie inny... On ma to coś... On ma charakter na boisku, jest liderem zespołu i nigdy nie pęka... Myślę, że już niedługo będzie ważnym zawodnikiem czeskiej reprezentacji...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 28.09.2008, 15:45
Muszą się jakoś dowartościować.Przeszedł by do Wisły to połowa forum miała by jego zdjęcie w avatarze
Odpowiedz cytując
F.I.S.H.
Junior Member

Od: 03.2008

Stary 28.09.2008, 15:52
staszek2309 napisał(a):Wyświetl post
Masz rację, że Iwański to dobry gracz jak na nasze ligowe warunki. Dużo widzi na boisku, potrafi zrobić użytek ze swojego strzału i dobrze rozegrać stały fragment gry... Jest tylko jedno ale... Nie potrafi dobrze zagrać w reprezentacji, czy w pucharach... Spalił się rok temu grając jeszcze w Lubinie, tak samo kiepsko było teraz grając już w Legii.. Meczu z Hommel nie liczę bo to poziom naszej 2 ligi.. Jego problemem jest psychika... Jeśli zespołowi idzie dobrze, rozluźnia się i jego gra wygląda fajnie... Jeśli zespołowi nie idzie, jest pierwszy do zmiany... Brakuje mu charakteru...
dokładnie. Znowu bedzie rok podniecania sie nad nim a przyjdzie Legii grac w pucharach to chlopak z kibla przed meczem nie wyjdzie. bo to ze zagral kilka fajnych piłek z Piastem to powinna byc chyba norma w klubach na poziomie Wisły czy Legii... ale to tylko moje zdanie a poza tym koncze juz o nim bo sie zaraz zrobi OT jak s****....
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.09.2008, 16:46
Nie no piękna nowomowa 2 klasy lepszy! Czyli co - Jirsak reprezentuje poziom pierwszoligowy a Iwański trzecioligowy! Litości - rozumiem że można uważać Jirsaka za lepszego od Iwańskiego - ale aż taka róznica ich nie dzieli!

A ja akurat nie jestem przekonany czy Jirsak jest lepszy technicznie od Iwańskiego - a jeśli tak, to o niewiele!
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 28.09.2008 o godz. 16:49.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 28.09.2008, 16:50
W polskiej lidze to raczej Iwański gra lepiej, aczkolwiek w pucharach Jirsak się nie spala i gra dobrze. Więc wychodzi na remis. Przy czym Jirsak jest 3 lata młodszy więc można liczyć, że za 3 sezony będzie lepszy niż Iwański, który już pewnego poziomu raczej nie przeskoczy.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.09.2008, 17:04
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Gra Łobodzińskiego wczoraj była już dużo lepsza, próbował dryblować, brał udział w akcjach, pracował w destrukcji. Po woli wraca dobry Łobo zobaczycie
Jaki stary dobry Łobo? Ten zawodnik ma 25 lat i nigdy w swojej karierze nie był "dobry" . Być może wraca stary dobry rzemieślnik z Zagłębia Łobodziński, lecz to za mało na Wisłę - Mistrza Polski.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.09.2008, 17:23
irman napisał(a):Wyświetl post
Wytłumacz mi co Ty masz do tego Jrsaka? Trzeba Ci przyznać, że prezentujesz zupełnie odmienny styl od reszty forum. Inni krytykują tych co akurat zagrają słabo - Ty czepiasz sie tylko jednego zawodnika bez względu na to jak zagra. Może nie zauważasz, że jakoś tak się dziwnie składa, że to właśnie wtedy kiedy Jirsak jest na boisku (a nie Cantoro czy Łobo)to potrafimy coś stworzyć w ataku, udaje się zdobywać bramki itd. Facet nie jest genialny, ale jest w tym sezonie stokroć pożytecznieszy niż Łobodziński czy Zieńczuk. Jeżeli czepiasz się, że ktoś bez powodu krytykuje tego czy innego grajka, to dlaczego robisz to samo w stosunku tylko do jednego zawodnika?
Popracuj nad czytaniem ze zrozumieniem. Jeśli kogoś się czepiam to nie Jirsaka, tylko jego fanklubu. Czech gra nieźle, momentami dobrze, ale bez rewelacji. Z zupełnie niezrozumiałych dla mnie przyczyn doczekał się zagorzałych forumowych zwolenników, którzy są kompletnie oderwani od rzeczywistości i np. nazywają go najlepszym rozgrywającym ligi - co jest nawet zabawne, albo w ekstremalnych przypadkach widzą go w reprezentacji Czech - to już bardziej tragiczne niż śmieszne. Zrozumiałbym gdyby chodziło o jakiś obecny lub były filar zespołu - np. Clebera lub Sobola, ale czemu do cholery wybrali sobie "tylko" niezłego Tomka? Wielokrotnie pisałem, że gdyby Jirsak zaczął brać presję na siebie stałby się bardzo istotnym graczem tego zespołu, bo umiejętności indywidualne ma, jak na polskie warunki świetne, więc nie próbuj mi wmawiać, że tylko go krytykuję.
irman napisał(a):Wyświetl post
Iwański by się przydał, z tym, że nie wiemy jak poradziłby sobie Jirsak na srodku. Nigdy nie dostał poważniejszej szansy by zagrać na tej pozycji. Cantoro gra niezależnie od formy, Jirsakowi nie wyjdzie jeden mecz i siedzi na ławie. W tej drużynie są niestety równi i równiejsi i to jest przykre.
Może jeszcze Boguskiego na środku wypróbować? Zły Skorża nie dał tam Rafałowi szansy!
Czemu Jirsak nie gra na środku? Bo nie ma do tego predyspozycji. Jest za słaby fizycznie, nie ma kondycji i nie bierze gry na siebie. Na dzień dzisiejszy taki Diaz nadaje się do tego dużo, dużo lepiej. Sprawa wyglądałaby zupełnie inaczej gdyby Czech zaczął radzić sobie z presją i rzeczywiście prowadził grę zespołu. Wtedy można by grać ofensywniej, cofnąć go do tyłu i z przodu postawić na bardziej przebojowego piłkarza.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.09.2008, 17:25
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Jaki stary dobry Łobo? Ten zawodnik ma 25 lat i nigdy w swojej karierze nie był "dobry" . Być może wraca stary dobry rzemieślnik z Zagłębia Łobodziński, lecz to za mało na Wisłę - Mistrza Polski.
Wg tej tezy, w aktualnej formie nie nadaje sie do Wisły jakies 13 piłkarzy z 1 zespołu.

Odpowiedz cytując
syp
Junior Member

Od: 09.2007

Stary 28.09.2008, 17:30
ławka lecha z łks:turina,kucharski,machaj,kononowicz,reiss plusem ewentualnego ich awansu do fazy grupowej bedzie to że bedzie im cieżko wytrzymać trudy rundy i w koncu się to odbije na ich formie i pkt w lidze zgubia,jest 83min wygrywaja 3-0 a smuda zrobil tylko jedna zmiane,smuda zrobic moze ze stlica drugiego sundaya
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.09.2008, 17:46
Może jeszcze Boguskiego na środku wypróbować? Zły Skorża nie dał tam Rafałowi szansy!
Czemu Jirsak nie gra na środku? Bo nie ma do tego predyspozycji. Jest za słaby fizycznie, nie ma kondycji i nie bierze gry na siebie. Na dzień dzisiejszy taki Diaz nadaje się do tego dużo, dużo lepiej. Sprawa wyglądałaby zupełnie inaczej gdyby Czech zaczął radzić sobie z presją i rzeczywiście prowadził grę zespołu. Wtedy można by grać ofensywniej, cofnąć go do tyłu i z przodu postawić na bardziej przebojowego piłkarza.
A co ma Boguski do środka pola? On właśnie, w przeciwieństwie do Jirsaka, gra na tej pozycji na której powinien. Może też wytłumaczysz, gdzie są wymagania żeby środkowy pomocnik był wielkim drwalem? Moim zdaniem najlepszy środek pomocy w lidze ma Legia, a Roger, Iwański i Giza potężnymi chłopami nie są. Obiekt westchnień Skorży czyli Garguła to raczej też kurdupel, przeglądając zachodnie ligi można znaleźć dziesiątki takich przykładów. Dla mnie wstawianie w środku Cantoro i Sobola do podcinanie gry ofensywnej drużyny. Widać to było szczególnie w meczu z Lechem. Pojawiły się kłopoty, drużyna przeciwna była ruchliwsza i grała szybką piłkę, a nasze przecinaki w środku stały i się patrzyły.
:/
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 28.09.2008, 18:35
Popracuj nad czytaniem ze zrozumieniem. Jeśli kogoś się czepiam to nie Jirsaka, tylko jego fanklubu. Czech gra nieźle, momentami dobrze, ale bez rewelacji. Z zupełnie niezrozumiałych dla mnie przyczyn doczekał się zagorzałych forumowych zwolenników, którzy są kompletnie oderwani od rzeczywistości i np. nazywają go najlepszym rozgrywającym ligi - co jest nawet zabawne, albo w ekstremalnych przypadkach widzą go w reprezentacji Czech - to już bardziej tragiczne niż śmieszne. Zrozumiałbym gdyby chodziło o jakiś obecny lub były filar zespołu - np. Clebera lub Sobola, ale czemu do cholery wybrali sobie "tylko" niezłego Tomka? Wielokrotnie pisałem, że gdyby Jirsak zaczął brać presję na siebie stałby się bardzo istotnym graczem tego zespołu, bo umiejętności indywidualne ma, jak na polskie warunki świetne, więc nie próbuj mi wmawiać, że tylko go krytykuję.
Dlaczego ? Bo jest Czechem, bo jest stosunkowo mlody, bo gral w czeskiej mlodziezowce, bo byl drogi, a takze, a moze nawet glownie, dlatego, ze caly czas obecna jest tesknota za rozgrywajacym. Te elementy zebrane razem, sprawiaja, ze oczekiwania/sympatia/realna ocena gry Jirsaka jest nie zawsze obiektywna i bywa zawyzona. Gdyby tak gral Zenon Kowalski, 37 letni playmaker z A klasy, to oceny bylyby zgola inne

Ale uwazam, ze czesto on (Jirsak) naprawde zasluguje na tak dobre recenzje. To nie jest rozgrywajacy w stylu Zidana, ktory bedzie kreowal gre, caly czas pod pilka, dryblowal, rozprowadzal ataki. To taki klasyczny, srodkowy pomocnik, obdarzony bardzo dobra technika, czytaniem gry, podaniem, wykonywaniem stalych fragmentow gry, ktory sprawdza sie w wiekszosci meczow w Wisle. Bo umie rzucic dobra prostopadla pilke, wyjsc do gry, bardzo dobrze czuje sie w kombinacyjnej pilce dzieki swoim umiejetnosciom. Jednak nie spodziewam sie, ze bedzie centralna postacia zespolu jak np. Szymkowiak. To pilkarz innego typu, nie gorszy, ale o innej charakterystyce.
Ostatnio edytowane przez nesta : 28.09.2008 o godz. 18:38.
Odpowiedz cytując
sorel
Banita

Od: 02.2008

Stary 28.09.2008, 18:37
Co znaczyl transparent ktory byl ?
Odpowiedz cytując
gregoriustsw
Member

Od: 08.2008

Stary 28.09.2008, 19:00
Dla mnie to taką rolę w Wiśle spełnia właśnie Tomas. Zresztą , jak widziałem w meczach z FK w barwach Legii czy też ze Steuą kiedy grał w Lubinie Iwański ma jedną , ale za to wykluczającą go z możliwości gry u nas wadę , a mianowicie spala się z rywalami o klasie wyższej niż ta którą prezentuje przeciętna drużyna ligi polskiej. Kolejnym tego przykładem mogą być mecez jeszcze z Zagłębia z nami w zeszłym sezonie kiedy to był praktycznie całkowicie wyłączony przez cały mecz. Reasumując - jeżeli nawet Iwański by był u nas to raczej byłby rezerwowym. Co do postu Jovy - tak , Tomas jest w obecnej formie zawodnikiem który mógłby grać w reprezentacji Czech - oni obecnie teraz mają problem na tej pozycji gdyż Nedved skończył karierę reprezentacyjną , a Rosicky jest kontuzjowany.Więc wcale bym się nie zdziwił gdyby Tomas zagrał w meczu Polska-Czechy. Za to dla mnie rzeczą niepojętą jest chwalenie Clebera który w chwili obecnej powinien ustąpić nawet miejsca na ławce Kowalskiemu a samemu grać w ME gdyż stwarza on więcej zagrożenia pod swoją bramką niż zawodnicy drużyny przeciwnej.
Ostatnio edytowane przez gregoriustsw : 28.09.2008 o godz. 19:05.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 28.09.2008, 19:09
Co innego Twój zajebisty idol Kasowski, co?
Co w takim razie powiesz o rzemieślniku Brożku czy Boguskim? Ten pierwszy potrafi tylko strzelać, a ten drugi nie umie przyjmować piłki, tak? Nie mówiąc już o takich rzemieślnikach jak Baszczyński, Sobolewski, Cleber czy Głowacki. Mam rację? Według Twoich kryteriów żaden z nich nigdy nie był "dobry". Ano Sobol może był, wszak ma więcej występów w kadrze od Wojtka...
Sprowadźmy se, ****a, 11 Beckhamów to Ty i Tobie podobni wreszcie będą mogli bić konia... A, nie, mylę się, przecież będzie narzekanie, że "za starzy, trzeba szukać młodych zdolnych".
Takim to nigdy nie dogonisz.
Pewnie jak Łobodziński strzeli gola w 93 na 1-0 z TT, a Pawełek obroni 3 karniaki to i tak obaj będą ....., bo to pasuje do Twojej logiki, he?
Styl myślenia rodem z Leo Beenhakkera.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
kubanczyk
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.09.2008, 20:21
Macko nie napinaj sie tak. to ze owi zawodnicy (Lobo, Pawelek) sa Wislakami nie znaczy ze nie mozna ich na krytykowac, a jest za co. Lobodzinski zagral jak na niego wczoraj dobrze, ale ogolnie rzecz bioraz zagral przecietnie. slabe dosrodkowania, a jego szykosc jest tragiczna, to chyba jeden z wolniejszych pilkarzy. a "Kasowskiemu" to moze buty nosic.

a co do Pawelka, wczoraj zagral przyzwoicie, co bylo do wylapania wylapal, ale coz z tego jak zaniedlugo wykreci jakiegos babola.

I zeby nie bylo nie jestem fanem Kosy.

a co do reszty, obrona bardzo dobrze, a widok jaka ma radoche Glowa po zdobyciu bramkai jest bezcenna.
Sobol z Mauro przyzwoicie, Mauro tylko za czesto zwalnial akcji, bal sie zagrywac lewa noga, a bylo kilka takich sytuacji ze jakby mial dobra lewa noge to byloby goraco pod bramka arki. Diaz, to mnie zadziwia, mam andzieje ze Skorza odwazy sie na wystawienie go z TT wlasnie na elwej pomocy. Do tego Boguski na prawej i nie jest zle. Jirsak poporostu dobrze, bez rewelacji, ale tez nie bylo tragedii.

Osobna kwestia to Zienczuk, Marek zdecydowanie nie zasluguje na gre. brak mu pewnosci, jego podania zamiast pomagac partnerom, to komplikuje "zycie" do tego wychodze z siebie jak Zienczuk po nie udanym podaniu, ma do kogos pretensje.

to tyle, opanujcie emocje i na napinajcie sie przed komputerem.
Ostatnio edytowane przez kubanczyk : 28.09.2008 o godz. 20:27.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 28.09.2008, 21:34
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Co w takim razie powiesz o rzemieślniku Brożku czy Boguskim? Ten pierwszy potrafi tylko strzelać, a ten drugi nie umie przyjmować piłki, tak? Nie mówiąc już o takich rzemieślnikach jak Baszczyński, Sobolewski, Cleber czy Głowacki. Mam rację? Według Twoich kryteriów żaden z nich nigdy nie był "dobry". Ano Sobol może był, wszak ma więcej występów w kadrze od Wojtka...
W którym momencie "mózgu" napisałem o Brożku czy Boguskim, że są rzemieślnikami? Wyraziłem tylko swoją opinie o Łobodzińskim, że jest przeciętnym piłkarzem na którym w ostatnim sezonie poznali się w Zagłębiu. I nigdy nie pokazał choćby część tego, czym raczyli nas przez te tłuste lata Pater, Uche, Błaszczykowski czy nawet ten znienawidzony przez Ciebie Kosowski. Więc do czego ma wracać? Skoro nigdy wirtuozem piłkarskim nie był?

O Brożku czy Boguskim złego słowa powiedzieć nie mogę, wielokrotnie dowodzili, że umiejętności mają ponadprzeciętne.

Maćko napisał(a):Wyświetl post
(...) ****a, (...) bić konia (...) obaj będą .....
Lekcje odrobione? Tornister spakowany? To idź już spać, bo jutro znowu czeka Cię gimnazjum.
Ostatnio edytowane przez Lysy : 28.09.2008 o godz. 21:42.
Odpowiedz cytując
buldus
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 28.09.2008, 21:57
W którym momencie "mózgu" napisałem o Brożku czy Boguskim, że są rzemieślnikami? Wyraziłem tylko swoją opinie o Łobodzińskim, że jest przeciętnym piłkarzem na którym w ostatnim sezonie poznali się w Zagłębiu. I nigdy nie pokazał choćby część tego, czym raczyli nas przez te tłuste lata Pater, Uche, Błaszczykowski czy nawet ten znienawidzony przez Ciebie Kosowski. Więc do czego ma wracać? Skoro nigdy wirtuozem piłkarskim nie był?

O Brożku czy Boguskim złego słowa powiedzieć nie mogę, wielokrotnie dowodzili, że umiejętności mają ponadprzeciętne.

Lekcje odrobione? Tornister spakowany? To idź już spać, bo jutro znowu czeka Cię gimnazjum.
Jak Macko interesowal sie Wiselka to ty chodziles z drabina na poziomki...
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 28.09.2008, 22:33
Widzę panowie że polemika się zaostrzyła, dotąd tylko obserwowałem, ja stary kibol widzę to tak: żal mi było że iwański czy Lewandowski nie przyszli do Wisły, spekulacje oświadczenia wywiady ,newsy i nic. Iwańskiego widziałem już w Szczakowiance, talent grajek ma i umiejętności jak na naszą ligę -też,ale uważam żę bał się przyjść do Wisełki żeby nie siedzieć na ławce,kaska na pewno by mu się zgadzała ale bał się konkurencyjności i presji. Nie przyszedł-wymiękł i kij z nim ,nie jest Wiślakiem to dla mnie nie znaczy nic. To samo Lewandowski, chciał być bliżej domu imieć pewny plac, wybrał co chciał i bye bye, Kosy mi szkoda bo to DUCH DRUŻYNY, coś jak Roy Keane w MU.Damy radę z Jirsakiem , Diazem, i Marcelo i podejrzewam paroma innymi stranieri i będzie dobrze.Na Pawełka też trzeba silnego "bata" bo chłopina choć się stara to niepewny jest jak był(suchy fakt).Wisełka od ponad 20 lat nie ma niestety szczęścia do tej pozycji.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 28.09.2008, 22:45
Pawełek jest i tak najlepszym obok Dolhy bramkarzem, jakiego Wisła miała w ostaniej dekadzie. Chłopak ma naprawdę duży talent, tylko musi zagrać 1-2 świetne mecze, żeby grał naprawdę na miarę swoich nieprzeciętnych możliwości. Zobaczcie jak on dobrze broni sytuacje sam na sam, jaki ma świetny refleks. A jego elektryka wynika raczej z tego że ma trochę problemy z koncentracją podczas meczu. To się bierze stąd że grając w Odrze, miał 10 sytuacji na mecz by się wykazać i cały czas był skoncentrowany a grając w Wisle praktycznie nie ma okazji do interwencji. To nie jest takie proste tak od razu się przestawić. Chłopak ma z tym nadal problemy.

Co do Łobodzińskiego, to jest naprawdę dobry skrzydłowy o dużych umiejętnościach. Wszyscy po nim jadą, ale tak naprawdę gość stracił prawie cały okres przygotowawczy i to jest jego największym problemem. Ciężko jest bez treningów siłowych, tak od razu wejśc w rytm meczowy. Brakuje pary na 90 minut, brakuje pewności siebie, to mocno siedzi w głowie, że nie ma przepracowanego dobrze okresu przygotowawczego .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów