The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.09.2008, 12:11
Coz jako ze rozgorzala goraczkowa dyskusja na temat tego jaka jest nowa Fifa 2009 to nie omieszkam sie i ja odpowiedziec na postwaione wyzej pytanie. Pierwsze co rzuca sie w oczy to nowe enu paradoksalnie tylko kolorystyke i niewiele elementow jest zmienionych w stosunku do poprzednich edycjy bo ogoly interfejs jest identyczny. Po uruchomieniu meczu pierwsze rzuca sie w oczy nowa grafika, ale... zaraz, zaraz ja mam chyba De Javu - mecz wyglada identycznie jak poprzednich 4 Edycje! Poprawiono jedynie lot pilki co w zadnym jakimkolwiek stopniu nie wplywa na jakos gry. Gra dalej toczy sie w mozolnym tempie, a tak naprawde ta poprawiona grafika to i tak jest gorsza niz PES`a i to zeszlorocznej edycji! Powiem krotko na sam koniec. Programisci ze Studia EA Sports przed sezonem zarzekali sie ze stworza cos niezwyklego dla fanow tej gry. Zrobili, ale w moim odczuciu wielka klape bo zadna nowa grafika nie zmieni tego ze gra jest po prostu nudna. Po prostu tej grze dam w skali 10 stopniowej solidne 4 bo pograc mozna ale w przyszlym roku kiedy jej cena bedzie wynosic nie 140 zlotych tylko 59...
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.09.2008, 12:21
Jeżeli wymagania sprżetowe FIFA09 są takie, że trzeba mieć jednordzeniowy procesor 2,4 Gh, a ja mam dwurdzeniowy 2x2.0Gh, to będzie mi ta gra chodziła bez problemów, czy będzie ją strasznie muliło?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.09.2008, 12:44
sadzac po demie Fify 2009 i filmikach porownawczych styl gry, gameplay Fify i PESa w tym roku to Fifa bedzie prduktem przewodnim, PES wydaje mi sie grą arkadową, owszem szybką ale nie znaczy ze realistyczną, przy ocenie tych dwoch gier nalezy zadac sobie pytanie czego sie oczekuje, czy zblizonego realizmu czy szybkiej i dynamicznej zabawy, wtedy tez otrzyma sie dwie odpowiedzi

lot pilki w obu tych grach jest nieporownywalny, w PESie kazde podanie czy strzal to zwykle wystrzelenie torpedy, a chyba nie tak wyglada gra na boiskach pilkarskich?
Odpowiedz cytując
Maciejo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 28.09.2008, 12:52
nie warto czasem kłócić się z niektórymi. fan PESa zostanie fanem PESa i nic tego nie zmieni. aczkolwiek znam kilku, którzy przekonali się do FIFY po ostatnim krapie PESa i nowej odsłonie dema FIFY.
jeżeli ktoś twierdzi, że rozgrywka w FIFIE nie zmieniała się w ogóle od poprzednich wersji (i to 4! sic!) no to ja nie mam pytań.

bez odbioru.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.09.2008, 12:58
Dopisujcie czy mówicie o wersjach PeCetowych czy PSowych/xBoxowych...
Nie często mam okazje pograć na konsoli ale pare razy grałem i w FIFE 08 i PESa 2008 i lepiej wypadła FIFA. Jeśli natomiast chodzi o wersje PC to PES bije FIFE na głowe.
Pograłem troche w demko FIFY 09' (na pc) i kicha. Troche pozmieniali, ale nawet PES 4 był od tego lepszy.

To moja opinia. Bez odbioru.
Ostatnio edytowane przez Kamson : 28.09.2008 o godz. 13:00.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Kamil NH
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 28.09.2008, 13:03
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Coz jako ze rozgorzala goraczkowa dyskusja na temat tego jaka jest nowa Fifa 2009 to nie omieszkam sie i ja odpowiedziec na postwaione wyzej pytanie. Pierwsze co rzuca sie w oczy to nowe enu paradoksalnie tylko kolorystyke i niewiele elementow jest zmienionych w stosunku do poprzednich edycjy bo ogoly interfejs jest identyczny. Po uruchomieniu meczu pierwsze rzuca sie w oczy nowa grafika, ale... zaraz, zaraz ja mam chyba De Javu - mecz wyglada identycznie jak poprzednich 4 Edycje! Poprawiono jedynie lot pilki co w zadnym jakimkolwiek stopniu nie wplywa na jakos gry. Gra dalej toczy sie w mozolnym tempie, a tak naprawde ta poprawiona grafika to i tak jest gorsza niz PES`a i to zeszlorocznej edycji! Powiem krotko na sam koniec. Programisci ze Studia EA Sports przed sezonem zarzekali sie ze stworza cos niezwyklego dla fanow tej gry. Zrobili, ale w moim odczuciu wielka klape bo zadna nowa grafika nie zmieni tego ze gra jest po prostu nudna. Po prostu tej grze dam w skali 10 stopniowej solidne 4 bo pograc mozna ale w przyszlym roku kiedy jej cena bedzie wynosic nie 140 zlotych tylko 59...
Zdazyles zakodowac ze rozmawiamy o FIFA NG (xbox 360, ps3) To jest diametralnie inna gra niz na PC!
Czytajcie co sie pisze!
...........::::::::::::::TYLKO WISLA KRAKOW NASZ TS::::::::::::::............
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.09.2008, 13:05
Zaczynam się czuć jak gdybym czytał forum pod artykułami o grach na Onecie. Skończcie już.

Jedni wolą PESa, drudzy FIFĘ. Grajcie sobie w co chcecie i nie dzielcie się swoimi spostrzeżeniami. Ja gram tylko w jedną z tych gier i o tym nie piszę, bo to nie ma sensu.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 28.09.2008 o godz. 13:09.
Odpowiedz cytując
Maciejo
Senior Member

Stary 28.09.2008, 13:19
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
Grajcie sobie w co chcecie i nie dzielcie się swoimi spostrzeżeniami.
a ja właśnie myślałem, że do tego służy forum. żeby dzielić się swoimi spostrzeżeniami. fakt, że nie jest to forum o grach, ale ten temat właśnie do tego służy
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.09.2008, 13:29
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli wymagania sprżetowe FIFA09 są takie, że trzeba mieć jednordzeniowy procesor 2,4 Gh, a ja mam dwurdzeniowy 2x2.0Gh, to będzie mi ta gra chodziła bez problemów, czy będzie ją strasznie muliło?

Doklandnie jesli post jest nieodpowiedni to moder go usunie. Mi demo poszlo na procku 1,6, a wiec spokojnie ci odpali, zazwyczaj podaja wymagania optymalne a nie minimalne
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 28.09.2008, 15:14
Kamil NH napisał(a):Wyświetl post
Zdazyles zakodowac ze rozmawiamy o FIFA NG (xbox 360, ps3) To jest diametralnie inna gra niz na PC!
Czytajcie co sie pisze!
I ja wlasnie mowie o grze PC. Gralem w Demo Fify 2009. Dlatego to pisze. Watpie zeby ktokolwiek z was gral tyle czasu w Fife co ja. Gram od wersji 98. I dlatego sadze ze nikt inny jak ja ma prawo krytykowac ta gre, ktora faktycznie od Fify 2005 wyglada pod wzgledem przedstawienia meczu identycznie co roku. Grafika jedynie sie zmienia a tak, to nic poza tym. @ Lata temu zaczalem grac w PES`a rownoirzednie do Fify. I jak dla mnie i pod wzgledem grafiki, realizmu meczu zdecydowanie PES odstaje od Fify in plus.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 28.09.2008, 17:32
Sciągnąłem sobie demko i mi wyskakuje, że potrzeba min 280 mb miejsca dla Pliku Wymiany..jak to zwiększyć? Pamiętam, że w FIFA World Cup 2002 też mi takie wyskoczyło, ale nie pamiętam jak to zrobić..BARDZO PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ!!
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
sorel
Banita

Od: 02.2008

Stary 28.09.2008, 18:05
A dla mnie zajebiscie by bylo, jakby polaczyli FIFE z PESem i robili to jako jedna pilke. Licencje, tryby gry itd z FIFY, a gameplay i animacje z PESa. To byloby cos niesamowitego
Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.09.2008, 19:52
pytanie do zorientowanych fanów

ktora wersja Battlefield jest najciekawsza, najlepiej dopracowana, którą polecilibyscie osobie ktora dopiero chce poznac tą gre?
wazne jeszcze by dostepny byl w danej wersji tryb kooperacji

z gory dzieki
Odpowiedz cytując
dymek_nhs
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.09.2008, 20:09
Genio napisał(a):Wyświetl post
pytanie do zorientowanych fanów

ktora wersja Battlefield jest najciekawsza, najlepiej dopracowana, którą polecilibyscie osobie ktora dopiero chce poznac tą gre?
wazne jeszcze by dostepny byl w danej wersji tryb kooperacji

z gory dzieki
Najlepsza pewnie 2 ja tam wole BFVietnam (jest na pewno Co-op co do reszty to nie wiem) dobra była też pierwsza część z dodatkami ale już nie tak jak następne części. Jak chcesz miło pograć w BF to na pewno cza grac z jakimiś modami bo na czystej grze nie ma tak dużej frajdy
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 28.09.2008, 20:23
Opiszę moje wrażenia po zagraniu w demko FIFA09. Grafika kapitalna, przy wybiciu z piątki widać każde zdziebełko trawy. Zmieniony na plus wygląd biegu zawodników, już nie człapią jak w 08, tylko biegną fajnymi susami. Zmienione elementy upadku zawodników, po wślizgu/zderzeniu/potknięciu. Znacznie poprawony lot piłki. Już nie jest tak, że wiesz w którym miejscu piłka spadnie po odbiciu, może zmienić kierunek pod rotacją lub tym podobnych. Fużo takich samych twarzy, lub przymanjmniej tak zrobionych komputerowych, że jak się nie zna wyglądu zawodnika, to można pomyśleć, że to jego prawdziwa twarz. Kilka nowych kiwek. Brak możliwości sterowania bramkarzem przy rzutach wolnych itp. Ogromna ilość prawdziwych stadionów.

Teraz minusy. Miały być cieszynki, które nie pozwalają na wciśniećie przycisku Escape, niestety są takie same jak w 08, to samo tyczy się animacji przy dawaniu kartek. Ile można czekać, na zmiany z prawdziwego zdarzenia, tzn wychodzi sędzia z tablicą swietlną i pokazuje który zawodnik ma zejsc, tak jak jest to w Pesie, a nie rzut okiem na trybuny, na których nic się nie dzieje. Identyczne dzwięki jak w 08.

Jak dla mnie, FIFA09 jest dużo lepsza od swojej poprzedniczki. Nie jest taka nudna, nie ma utartych schematów.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 29.09.2008, 14:09
2 października - demo PESa 2009!
http://www.issonline.pl/?cmd=pokaz&id=1222688428
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 29.09.2008, 15:34
Jesli chodzi o Fife 2009. Nowy tryb zostan gwiazda zmiazdzyl mnie. Tak samo sterowanie ktore jest o wiele lepsze. Ogolnie faktycznie jest lepsza od poprzedniczki, ale jednak jak dla mnie troche za malo w niej zmian. I ktos tu pisal o tym ze idealem byloby polaczenie PES`a i Fify. Ech co to bylaby za gra...
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 29.09.2008, 16:04
Odnośnie wersji demo Fify na Pc.
Dla mnie niewiele zmieniło się w samej rozgrywce. Dalej nudne schematy, zawodnicy ruszają się jak muchy w smole. Ta gra nie ma dla mnie szybkości. Grafika faktycznie zdecydowanie lepsza w porównaniu z poprzednimi wersjami ( bardziej podoba mi się niż w pes2008, jakoś ci zawodnicy są masywniejsi).

Przyjemnie jednak grało mi się tylko w "be a pro" razem z bratem. Granie we dwójkę dwoma zawodnikami daje dużą frajdę. Głównie dzięki temu, że można samemu rozegrać akcję i nie przeszkadza w tym marna sztuczna inteligencja komputera.

A co do pesa to zdecydowanie wolę jego dynamikę od wolnej rozgrywki w Fifie.
A jak będzie wyglądał nowy pes przekonamy się w czwartek przy okazji dema.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.09.2008, 16:45
ekhm, a kiedy premiera fifki 09 na ng ? 08 była ok, ale faktycznie schematyczna do bólu...(360)
..
Odpowiedz cytując
Maciejo
Senior Member

Stary 30.09.2008, 21:36
Fifa na X360 premierę ma 3.10, ale gdzieniegdzie w preorderze wysyłają już jutro

a 2.10 demo PESa na XboxLive.

zobaczymy
Odpowiedz cytując
West
Vide Cul Fide

Od: 09.2004

Stary 30.09.2008, 23:02
na trakerach juz nowa Fifa do sciagniecia, prosze panstwa
jutro bedziemy testowac

Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 30.09.2008, 23:17
czekamy na wrażenia.
jakiegoś linka konkretnego można prosić?
Odpowiedz cytując
West
Vide Cul Fide

Stary 30.09.2008, 23:25
jak cos to to
http://www.mininova.org/tor/1864869

ale proponuje sciagac z lepszych trakerow niz mininova bo i pewniejszym moznabyc jakosci wstawki jak i predkosci dl i ul

Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 01.10.2008, 07:40
W napisał(a):Wyświetl post
jak cos to to
http://www.mininova.org/tor/1864869

ale proponuje sciagac z lepszych trakerow niz mininova bo i pewniejszym moznabyc jakosci wstawki jak i predkosci dl i ul
lepsze to znaczy jakie
Odpowiedz cytując
wislak_92
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.10.2008, 08:15
http://peb.pl/sportowe-wyscigowe/381...-reloaded.html
http://darkwarez.pl/forum/viewtopic.php?t=864515

Rapid(nie ma już limitów)
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
West
Vide Cul Fide

Stary 01.10.2008, 08:31
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
lepsze to znaczy jakie
takie na ktore potrzebujesz zaproszenie,
przykladowo Polishtracker, Torrentgigs czy chocby Polishbytes

no i po pierwszych meczach na nowej Fifie.
a wiec.
instalacja standardowo, lekko łatwo i przyjemnie.
na poczatku ustawienia profilu, wchodze w grafike - odziwo wszystko juz ustawione prawidlowo wlacznie z rozdzielczoscia i mozliwosciami mojej grafiki.
sterowanie trzeba sobie ustawic samemu bo po ichniejszemu to nie da rady.
ogolnie wizualnie menu prezentuje sie bardzo ladnie.

sama gra
wg mnie nie jest zle. sterowanie bardzo fajnie , jest to czego mi brakuje w pesie 08 - im mocniej przytrzymasz np w uliczke , tym mocniej zawodnik kopnie pilke,
dosrodkowania , strzaly bardzo fajnie pomyslane. w oczekiwaniu na nowego Pesa wg mnie bardzo wporzadku nowa Fifa.
Ostatnio edytowane przez West : 01.10.2008 o godz. 10:23.

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.10.2008, 10:53
Trochę odbiegnę od tematu, ale ciekawi mnie co sądzicie o nowych wymysłach twórców FM'a. W najnowszej cześci zapowiadany jest chociazby tryb3d, nowa forma konferencji prasowych czy nowy system transferów.

Pytanie jak poradzą sobie tym razem, bo FM08 był okropny
..
Odpowiedz cytując
sorel
Banita

Od: 02.2008

Stary 01.10.2008, 13:40
wlasnie gram w nowa Fife... pilka chyba wazy z 10 kg, a przynajmniej zachowuje sie tak

no to juz odinstalowalem, taki sam shit jak byl.

gdzie realizm ? najbardziej rozjebal mnie bieg przez pol boiska jak przeciwnik trzyma mnie za koszulke

i to menu, bardziej zjebanego juz sie nie dalo zrobic
Ostatnio edytowane przez sorel : 01.10.2008 o godz. 14:17.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 01.10.2008, 13:55
tofik napisał(a):Wyświetl post
Trochę odbiegnę od tematu, ale ciekawi mnie co sądzicie o nowych wymysłach twórców FM'a. W najnowszej cześci zapowiadany jest chociazby tryb3d, nowa forma konferencji prasowych czy nowy system transferów.

Pytanie jak poradzą sobie tym razem, bo FM08 był okropny
Jak dla mnie to jakiś krok do przodu i jestem pozytywnie nastawiony.
Czemu 08 był okropny? Wg mnie na patchu 8.0.2 najlepszy FM w historii. Był trudniejszy ale dla mnie to była zmiana na +
Powód: :)
Ostatnio edytowane przez Kamson : 01.10.2008 o godz. 14:11.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Stary 01.10.2008, 14:43
wislak_92 napisał(a):Wyświetl post

Rapid(nie ma już limitów)
tzn ? na FREE USER fakt, byl ograniczony speed ale juz nie ma ze np po zassaniu 100mb nastepny plik za 2 godziny rozwin prosze
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów