The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.09.2008, 18:04
Sam się prosił o taki koniec kariery dla siebie.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 25.09.2008, 09:21
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Zurawski skonczony? Gwiazda swojej druzyny w Grecji, a po drugie widzielismy, jak gra reprezentacji wyglada bez niego w 2 ostatnich meczach eliminacyjnych.
Kosowski? Gwiazda na Cyprze(przypominam, ze na dzisiaj tamta liga jest mocniejsza od naszej...maja druzyne w LM), swietne mecze w lidze i P. UEFA.
Frankowski? Jak juz tu pisalem...z polamana noga i rozgrywajac 20 spotkan w naszej lidze podworkowej, zostalby krolem strzelcow.

Widze, ze "ekspert" sie wypowiedzial .
Żuraw po kontuzji jesienią siedzi na d.. na ławie w Grecji jakbyś nie wiedział. Jesienią ub. roku i wiosną tego z Żurawiem w składzie repra świata nie podbijała z tego co pamiętam.
Frankowski - może będziemy mieli okazję zobaczyć czy zostanie królem strzelców czy zakręci się wokół np. 5 goli na sezon. Latka lecą poza tym po odejściu z Wisły miał trochę kontuzji jak i Żuraw zresztą.
Kosa - temu też czas nie stoi w miejscu. Mam wątpliwości czy w słabszym Górniku jest w stanie grać jak w Wiśle.
Ty masz prawo do swojej opinii, ja do swojej. O ile do tych transferów dojdzie to przekonamy się wiosną co pokażą w GZ.
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.09.2008, 13:43
Cytat:
Strzelił pięć goli w trzy lata, ale kaskę chętnie weźmie

Muszę zakończyć karierę z przytupem. By kibice zapamiętali mnie jako prawdziwego strzelca. Sądziłem, że stanie się to w Fire, ale jeśli byłoby to Zabrze, wcale bym się nie zmartwił - mówi w "Przeglądzie Sportowym" Tomasz Frankowski. Cały wywiad z nim przebiega pod hasłem "kogo powinien sprowadzić Górnik Zabrze i dlaczego właśnie mnie". 34-letniemu Frankowskiemu, z charakteru wyjątkowemu centusiowi, nie dziwimy się - przez ostatnie trzy lata strzelił łącznie 5 goli, więc logiczne, że teraz przebiera nogami na samą myśl, że ktoś jeszcze da mu kilkaset tysięcy euro za nazwisko.

No właśnie - sami jesteśmy ciekawi, co wymyśli w Zabrzu Henryk Kasperczak i czy rzeczywiście sięgnie po emerytalne trio Frankowski - Żurawski - Kosowski, co gdy dodamy Hajtę i Brzęczka oznaczać będzie, że zanim się Górnik zbuduje, to będzie musiał się budować od początku. Coś nam się wydaje, że żaden z tych piłkarzy na Roosevelta nie trafi. Ale z drugiej strony Kasperczakowi zdarzyło się kiedyś ściągnąć do Polski 36-letniego Angelo Huguesa, który nie dość, że był stary, to jeszcze nie potrafił bronić (bo to niby bramkarz był)...

Frankowski w każdym razie widzi same plusy. Jako pierwszy wymienia, że będzie miał blisko na treningi, bo ma dom w Krakowie, a jak się śmignie autostradą, to można do Zabrza momentalnie dojechać. Faktycznie, świetny argument. No i błyskawicznie zapomina też o tym, że czasami miał z Kasperczakiem nie po drodze (zwłaszcza, gdy był zsyłany do rezerw). Teraz twierdzi: - Różniło nas spojrzenie na niektóre kwestie w piłce, ale wspólnie parliśmy do przodu.

Dodajmy też, że z Chicago chętnie wróci, bo wprawdzie BARDZO go tam chcą, może nawet na kolejne TRZY lata (i to mimo że trener się na nim nie poznał), ale skoro już go tak Górnik namawia...

weszlo.com
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.09.2008, 14:41
Cytat:
Najważniejszy człowiek w Zabrzu: żadnych dziadków, chcemy młodych!

Najważniejsza osoba z Górnika wyklucza sprowadzanie dziadków typu Frankowski, Kosowski czy Żurawski. Doniesienia "PS" o ściągnięciu tej trójki do Zabrza (a także Kaźmierczaka i Grzelaka) można najwyraźniej włożyć między bajki.

Dziś w "Dzienniku" znaleźliśmy spory wywiad z Michaelem Mullerem, jednym z szefów firmy Allianz. - Chcę, aby Górnik sprowadzał młodych chłopaków z różnych polskich klubów, czy nawet prosto ze wsi. Nie jestem zwolennikiem ściągania gwiazd z zagranicy. Lech kupił Lewandowskiego - i dobry, i młody, i stosunkowo tani - stwierdził.

Abstrahując od tego, że każdy prezes na początku bajdurzy o młodych zdolnych, których potem nie ma skąd wziąć, to jest to dość jasny sygnał, w którą stronę Górnik pójdzie. Zresztą, Mueller przyznaje: - Jestem fanem VfB Stuttgart. Ta drużyna zdobyła mistrzostwo Niemiec młodym składem.

No i rzuca jeszcze: - Większych zakupów nie planujemy...
rowniez z weszlo.com
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 25.09.2008, 15:50
arti napisał(a):Wyświetl post
Żuraw po kontuzji jesienią siedzi na d.. na ławie w Grecji jakbyś nie wiedział. Jesienią ub. roku i wiosną tego z Żurawiem w składzie repra świata nie podbijała z tego co pamiętam.
Frankowski - może będziemy mieli okazję zobaczyć czy zostanie królem strzelców czy zakręci się wokół np. 5 goli na sezon. Latka lecą poza tym po odejściu z Wisły miał trochę kontuzji jak i Żuraw zresztą.
Kosa - temu też czas nie stoi w miejscu. Mam wątpliwości czy w słabszym Górniku jest w stanie grać jak w Wiśle.
Ty masz prawo do swojej opinii, ja do swojej. O ile do tych transferów dojdzie to przekonamy się wiosną co pokażą w GZ.
Zurawski mial kontuzje i dlatego nie gral...a siedzial na lawce w ostatnim meczu(i zostal wprowadzony na 20 minut) tylko z tego powodu...powoli sie wprowadza takich graczy do gry. Po drugie...gdzie ja napisalem, ze z Zurawiem nasza reprezentacja podbijala swiat ? Organizacja gry wygladalo o niebo lepiej(Roger nie ma takiego przegladu pola, jak Zurawski...wogole porownywac tych pilkarzy, to dla mnie komedia...jak Roger zacznie grac dobrze w tej naszej smiesznej lidze, to wtedy bycmoze..).
Mi wystarczy, co pokazuja w ligach zachodnich(Zurawski, Kosowski), bo w Polsce raczej napewno nie zagraja w najblizszym czasie.
Odpowiedz cytując
Silvestro
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 25.09.2008, 22:36
Chyba nie było - bramka Kamila z Red Star Belgrad

http://www.youtube.com/watch?v=JjZJdgh6xj0
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 25.09.2008, 22:58
Silvestro napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie było - bramka Kamila z Red Star Belgrad

http://www.youtube.com/watch?v=JjZJdgh6xj0
jedna prośba nie piszcie Red Star Belgrad bo to jest Crvena Zvezda Belgrad . chyba nie chcecie mieć Vistulii Crakow
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 26.09.2008, 07:48
djjamajczyk napisał(a):Wyświetl post
jedna prośba nie piszcie Red Star Belgrad bo to jest Crvena Zvezda Belgrad . chyba nie chcecie mieć Vistulii Crakow
Super !! z krzesła spadłem .
Trzeba wziąć uwagę kolegi poważnie, żeby miłość do Wielkiego Brata z za Atlantyku nie doprowadziła nas do takiego końca .
Odpowiedz cytując
wislak1986
Member

Od: 09.2005

Stary 26.09.2008, 17:53
Kamil rzeczywiście na wysokim poziomie w naszej lidze mógłby sezon lub dwa pokopać.

Co do nazwy RED STAR to jest ona jak najbardziej poprawna. Sam klub z Belgradu jakoś nie protestuje przeciwko angielskiej formie. Oczywiście w serbskich źródłach mamy do czynienia z nazwą Crvena Zvezda, ale w terminologii futbolu równolegle, w wymiarze międzynarodowym funkcjonuje określenie angielskie ( mimo awersji Serbów do krajów anglosaskich, z tego powodu w kontaktach z nacjonalistycznymi serbskimi kibicami lepiej używa formy serbskiej). Red Star można znaleźć m.in. na stronie FIFA czy Agencji Reutersa.
W związku z tym post djjamatyńczyka mimo, że ma charakter humorystyczny to jednak przywołując fikcyjną nazwę "Vistula Cracow" nie oddaje sensu tego zjawiska, gdyż nie jest to forma akceptowalna i przyjęta przez nasz klub. Pzdr

Powód: ...
Ostatnio edytowane przez wislak1986 : 26.09.2008 o godz. 17:55.
"I can accept failure, but I can't accept not trying"- M.J.
Odpowiedz cytując
Kejt
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.09.2008, 07:37
Kuba zagrał wczoraj rewelacyjny mecz z VFB Stuttgart. Był najlepszym piłkarzem na boisku i kibice Borussi twierdzą, że jeśli dalej będzie tak grał to długo w Dortmundzie nie pogra. Był to też pierwszy mecz Kuby po kontuzji.
Wisła Kraków i wszystko jasne .
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.09.2008, 08:52
A Dudka znów zaczął na ławce i wszedł na ostatnie 2 minuty
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 28.09.2008, 12:52
unpredictable_wislaczka napisał(a):Wyświetl post
A Dudka znów zaczął na ławce i wszedł na ostatnie 2 minuty
Chciał posmakować Zachodu i poziomu piłki za granicami Naszego kraju to ma.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Stone Island
Banita

Od: 07.2008

Stary 28.09.2008, 13:29
http://sport.wp.pl/kat,1746,title,Wi...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Silvestro
Senior Member

Stary 28.09.2008, 21:00
Apoel zremisował na wyjeździe z AEP 2 : 2. Kamil zagrał cały mecz , Jasiek nie grał. Prowadzili juz 2:0, ale nie udało się tego wyniku utrzymac. Jedną bramkę stzrelił Żewłakow. Apoel jest na 3 miejscu.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.09.2008, 06:54
To juz 4 asysta Kosy w obecnych rozgrywkach.
Video: (Kamil z nr 11)
http://www.esl2006.com/~ellas/2008-2009/Football/10%20-%20aep%20-%20APOEL%202-2/01%20-%20Zewlakow%200-1.4iAgwnistiki.28-09-08.wmv

Odpowiedz cytując
Czesław
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.09.2008, 08:50
Cytat:
Marek Zając strzelił bramkę w meczu 18. kolejki chińskiej ekstraklasy. Jego zespół Shenzhen Shangqingyin zremisował 1-1 (1-0) z Tianjing Teda
----------------------
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki"
- Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.09.2008, 18:16
Dwóch Polaków w 11 kolejki Kickera - Mariusz Kukiełka i Kuba Błaszczykowski. Kuba został oceniony na 2 (1-klasa światowa 6-poniżej krytyki). Po meczu trener Borussi mówił,że Kuba w pewnym sensie to zagrał nawet na ataku. Dodatkowo podobno Liverpool nie chce dać za wygraną co do transferu (ale to akurat może się okazać też plotką)
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
rinfresco
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 30.09.2008, 16:46
Radek Majdan o nowym teldysku, w którym gra ... policjanta, o swojej przyjaźni z rzecznikiem Komendy Wojewódzkiej Policji w Szczecinie Maciejem Karczyńskim i zakończeniu kariery.

[ http://www.mmszczecin.pl/19441/2008/...?category=news ]
Odpowiedz cytując
Silvestro
Senior Member

Stary 02.10.2008, 00:06
O 18.10 na Polsacie Sport będzie mecz Schalke - Apoel. Apoel szans nie ma żadnych, ale można będzie pooglądać Kamila i może Jaśka.
Sosinowa drużyna wygrała dzisiaj 3:1 z Panathinaikosem, Łukasz grał do 64 minuty.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 02.10.2008, 17:40
No i Kosa piekna piłke posłał do Pinto i Apoel prowadzi z Schalke 1-0 ...

Kosa gra swietny mecz, juz mogl zaliczyc z 3 asysty ale koledzy nie wykorzystali 2x sam na sam ... (bundesliga.de)
Ostatnio edytowane przez HEDu : 02.10.2008 o godz. 20:56.

Odpowiedz cytując
kaelowiec
Banita

Od: 04.2005

Stary 02.10.2008, 18:25
ma ktoś linka do meczu UNIREII ?

na razie 1-0 dla hamburga :(
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 02.10.2008, 19:58
Tu juz 5 asysta Kosy:
http://hostuje.net/file.php?id=b8fc7...ef997289275a3e

Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 02.10.2008, 20:15
No, a my niestety puscilismy go lekka reka... Tak wiem moze i zrzedze ale az mnie skreca bo dzisiaj ze swieca w reku moznaby szukac kogos takiego na boisku kto moglby pociagnac gre naszej druzyny w ciezkich chwilach, a tym kims mogl byc Kosa...
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 02.10.2008, 22:19
Błaszczykowski gra cały mecz w meczu Udinese - Borussia, dogrywka, karne, i Kuba niestety karnego nie strzelił...

I niestety Borussia odpadła...
Ddf
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.10.2008, 01:56
Tak jak Unirea z HSV ,tak myslalem ze nie dadza rady bo HSV to na prawde swietna druzyna.
No i 0-2.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
kaelowiec
Banita

Stary 03.10.2008, 10:15
szkoda , ale pamietajmy ze Dan w zalozeniu mial uratowac Uniree przed spadkiem z rumunskiej ekstraklasy

oj szkoda , ze go puscilismy , jeszcze za kilka lat bedziemy sie chwalic ze twn wielki trener przez chwile byl u nas
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.10.2008, 11:15
Pozdro dla Dana, ale z tą jego wielkością to nie przesadzajcie hehe.
..
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.10.2008, 11:39
Aha bo Unire'a gra piekny dla oka ofensywny futbol... Ja jakoś nie żałuje powiem wiecej jestem mega szczesliwy że tego pajaca już tu nie ma!
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
kaelowiec
Banita

Stary 03.10.2008, 12:20
pewnie , spoko

lepsze seryjne MP , a potem żenada jak ten mecz wczorajszy
Odpowiedz cytując
gorogoro
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 03.10.2008, 12:41
eY ktoś wie co w końcu z tym Ko(sz)koszką? bo miała być decyzja w ciągu poprzedniego tygodnia... a tu kończy się kolejny... i nic nie słychać..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów