The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
South
Senior Member

Od: 03.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.09.2008, 10:50
w Krakowie to nie wypali ,a zwłaszcza Cracovii,myślę że raczej szybko zwiną interes
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.09.2008, 11:05
Rząd bierze się za kiboli: Powtarzamy wariant brytyjski

http://www.sport.pl/pilka/1,65029,57...brytyjski.html
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 23.09.2008, 11:26
na TVN24 pisało, ze klub moze nałożyć zakaz stadionowy na kibiców, sam...
czy wtedy tez będe musiał chodzić na komisariat?

Prosty przykład: kupuję za grosze klub w B klasie, zapraszam konkurenta(szefa innej fiormy, kolege z pracy itp itd) improwizuję burdę, następnie wręczam nielubianemu koledze zakaz stadionowy i mówię, ze moja Bklasowa druzynka ma zgoda z całym województwem.
Klient siedzi na komisariacie od piątku do niedzieli, czasem jeszcze w środy.

niemożliwe?
a kogo oskarzyli o nielegalne zgromadzenie.

PS po wejściu przepisów w życie, proponuję założyć temat "Mam zakaz", moze sie przydać.
PS2 jak nie chcemy zeby wyrzucili nas wszystkich ze stadionó, jak w Anglii pora przygotować własny plan, prawników itp
Inaczej dostasniemy wszyscy zakaz za chodzenie w szaliku po mieście. Nie śmiejscie sie, to juz się dzieje
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.09.2008, 11:36
Panie Premierze, chyba na szczęście nie do końca masz rację. U nas nie sądzę, żeby klub nakładał zakazy na kibiców, nawet jeśli rząd da mu takie możliwości. Współpraca na linii zarząd - kibice w Wiśle i Legii to dwie różne rzeczy. Co by nie mówić o naszym zarządzie, to jednak nie robią nam problemów, jak Walterowcy Legionistom.

Co do tych przepisów, to w ogóle nie wydaje mi się żeby one były zgodne z konstytucją. No bo mowa jest m.in. o zakazie zakładania kapturów. Idąc dalej tym tropem pewnie musieliby zakazać zakładać czapek w zimie, bo podobnie utrudniają identyfikację. Niech mi ktoś powie, że zakaz ubierania czapki, czy kaptura szczególnie w rundzie jesiennej to nie jest ograniczenie praw obywatelskich. Te wszystkie przepisy są do dupy i wydaję mi się, że Kochanowski byłby skłonny to zaskarżyć do TK.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Stary 23.09.2008, 11:46
dobra dobra, o ot mi własnie chodzi, przepisy są absurdalne, dlatego trzeba od razu na nie "siąść" zanim niewinni ludzi będą się musieli wałęsac po sadach by udowodnić, że bluzy z kapturem to legalny towar, a iście w grupie osób w szaliku to nie wykroczenie....
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 23.09.2008, 12:25
Panie Premierze, niech się Pan nie obawia, taki przywilej w rekach śmiertelników? Już cudotwórcy zadbają by to specyficzne sądownictwo nie wyszło poza wąską grupę właścicieli najsilniejszych klubów, np. szczebla centralnego. Choćby hurtownik alkoholu, chocby sobie kupił Wolnych Kłaj to nie dostanie takiego narzędzia.

Jeśli zakaz wydany przez prywatny klub ma skutkować banicją na imprezy masowe, to by oznaczało że kompetencje sądownicze zostały oddane w prywatne ręce.To powrót do czasów pańszczyźnianych, gdy pan był dla swych chłopów także i sędzią.

ITI jako ustrojodawca?
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 23.09.2008 o godz. 12:47.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Stary 23.09.2008, 13:05
kalashnikov2 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli zakaz wydany przez prywatny klub ma skutkować banicją na imprezy masowe, to by oznaczało że kompetencje sądownicze zostały oddane w prywatne ręce.To powrót do czasów pańszczyźnianych, gdy pan był dla swych chłopów także i sędzią.

ITI jako ustrojodawca?
stop, zeby nie było plotki, ja tylko powtarzam com ciemny usłyszał w tvn24.
to ze obok siebe było napisane co bedzie za zakaz, a co moze klub nie oznacza na 100% że klub będzie mógł wydac zakaz działający poza jego stadionem, czy zmuszający policję do czegokolwiek.

taki wysnułem wniosek z tego co zobaczyłem, czy prawdziwy, zobaczymy
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Stary 23.09.2008, 13:09
Według mnie tu chodzi o inne zakazay stadionowe. Ten sądowy = zakaz wstępu na stadiony + meldowanie sie na psiarni w trakcie meczu, ten klubowy = tylko zakaz wstępu na konkretny stadion. Tzn. Walter mówi Pan X. nie wchodzi na Legię i go nie wpuszczają, no bo trudno, żeby jeszcze on miał możliwość skombinowania meldowania się i zakazu wstępu na inne stadiony. Wprowadzenie czegoś takiego akurat jest realne.
Odpowiedz cytując
Fuss
Member

Od: 09.2008

Stary 23.09.2008, 13:23
Chcą to niech się biją mi to tam nie przeszkadza ale sposób angielski wedlug mnie nie przejdzie
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 23.09.2008, 13:40
Fuss napisał(a):Wyświetl post
Chcą to niech się biją mi to tam nie przeszkadza ale sposób angielski wedlug mnie nie przejdzie
Oczywiscie ze przejdzie, to tylko kwestia czasu i przystosowania sie klubow do pewnych standardow.

Wystarczy profesionalny monitoring i kary po 10k za "wybryk" i pozamiatane.

Prawo dopiero sie zmienia, monitoring jest jeszcze w powijakach ( bo to co teraz mamy to smiech na sali ).

Dwa, trzy lata i nikt nie bedzie na tyle glupi by cokolwiek "zmajstrowac".

Nie kazdemu sie to podoba i doskonale to rozumiem. Trzeba jednak pamietac o subtelnej roznicy miedzy fanatyzmem a bandytyzmem. Kluby wkladaja wszystkich do jednego kotla a z drugiej strony idioci nadal maja ochote "pokazac sile". Jedni i drudzy dzialaja na szkode fanatykow, tyle tylko ze policja z zasady po prostu jest zla, a koledzy po szalu sa ok i kto kapuje/upomina ten z policji
Ostatnio edytowane przez kreseq : 23.09.2008 o godz. 13:42.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Fuss
Member

Stary 23.09.2008, 13:46
ja jestem przekonany ze nie przejdzie...ponieważ wiekszość ludzi jest pijana na meczech i nie panuje nad sobą...i wystarczy jeden gest żeby taką osobę sprowokować.osoba pijana nie powinna wejść na stadion a pozatym pierwsze co powinni zrobić to wyeliminować ta pseudo policje i zatrudnic profesjonalnych ochroniarzy nie to co jest teraz...oni tez prowokują jestesmy czestymi swiatkami tego
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.09.2008, 14:00
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
na TVN24 pisało, ze klub moze nałożyć zakaz stadionowy na kibiców, sam...
czy wtedy tez będe musiał chodzić na komisariat?

Prosty przykład: kupuję za grosze klub w B klasie, zapraszam konkurenta(szefa innej fiormy, kolege z pracy itp itd) improwizuję burdę, następnie wręczam nielubianemu koledze zakaz stadionowy i mówię, ze moja Bklasowa druzynka ma zgoda z całym województwem.
Klient siedzi na komisariacie od piątku do niedzieli, czasem jeszcze w środy.

niemożliwe?
a kogo oskarzyli o nielegalne zgromadzenie.

PS po wejściu przepisów w życie, proponuję założyć temat "Mam zakaz", moze sie przydać.
PS2 jak nie chcemy zeby wyrzucili nas wszystkich ze stadionó, jak w Anglii pora przygotować własny plan, prawników itp
Inaczej dostasniemy wszyscy zakaz za chodzenie w szaliku po mieście. Nie śmiejscie sie, to juz się dzieje
Akurat ja bym sie nie zdzwiwil gdyby to wprowadzili - moze bez wizyt na komisariacie bo to akurat nie przejdzie ale juz sam zakaz calkiem mozliwe.
Od lat sa kluby muzyczne gdzie wlasciciel decyduje kogo wpuscic a kogo nie i robi to na przyslowiowy 'ryj'.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 23.09.2008, 14:04
GW napisał(a):
W Warszawie, przed meczem derbowym w Pucharze Ekstraklasy między Legią, a Polonią pseudokibice Legii oraz kilku innych drużyn obrzucili policjantów kamieniami, zapalonymi racami i petardami.
zaraz się dowiemy, że podczas burd, które spustoszyły Warszawę bardziej niż Niemcy w czasie II Wojny, policję atakowały zwarte plutony mieszane kiboli. Każdy pluton składał się z kiboli Legii, Wisły, Arki i Piasta Gliwice. W rezerwie dowództwo kibolskiej ofensywy miało jeszcze lekką jazdę w barwach Lechii i Cracovii.
Na szczęście nie było w nim europejskich kibiców Lecha Poznań, którzy świecą przykładem jak powinien kibic się zachowywać. Czasami rzucą czymś w piłkarzy schodzących do szatni, czy też zimnymi ogniami obrzucą piknikowy sektor, ale wtedy dziennikarze siedzą przed telewizorami i oglądają C+...

Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.09.2008, 14:10
Zapewne pismaki cały czas się głowią kogo i jak tam jeszcze wrzucić, tak żeby na końcu wyszło, że polskie stadiony to miejsce wiecznych walk i burd, a kibic to zwykłe zwierzę żądne krwi.
Odpowiedz cytując
Fuss
Member

Stary 23.09.2008, 14:11
w tym kraju kibice zawsze będą oczerniani....bohaterami zawsze będzie policja...a co do kibiców lecha to szkoda ze zawsze stawiają się do pikników albo do grajków ŻAL
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.09.2008, 14:11
Pewnie chodziło o Zagłębie S., Pogoń Sz. i inne Legijne zgody, nie szukajmy dziury w całym
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.09.2008, 14:23
Ale mieliśmy szczęście (inni trochę mniej):

"MW od dzieciństwa kibicował Wiśle Kraków. Nie kryje, że gdy był młodym chłopakiem wypisywał na murach ciężkie obelgi na rywalkę zza miedzy - Cracovię. Widać już od podstawówki poznał naturę prawdziwego kibica. Był tak zakochany w Białej Gwieździe, że chciał w niej za wszelką cenę grać. Ale w juniorach zdzierał kolana i wypluwał płuca, a pożytku żadnego to nie przynosiło. Wtedy zrozumiał, że się do piłki się nie nadaje, bo nie ma do niej talentu za grosz. Utwierdził go w tym trener, który oznajmił mu wprost: "Daj sobie spokój z piłką, chłopcze, bo jesteś za mądry, by w nią kopać". Garnął się jednak nadal do sportu, więc kiedy z piłki go pogonili, zaczął namiętnie grać w tenisa. Zdobył nawet w deblu wicemistrzostwo Polski zrzeszenia Start. W technikum budowlanym próbował sił w hokeju na lodzie. Miał nawet zostać bramkarzem Cracovii, ale bał się krążka i zrezygnował. ..."

http://www.weszlo.com/news/1245
Odpowiedz cytując
Fuss
Member

Stary 23.09.2008, 14:45
a no mieliśmy szczęściechyba pujde do kościoła się pomodlić
Powód: wcześniej odrób lekcje z języka polskiego i nabierz szacunku dla przeciwników
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 26.09.2008 o godz. 07:09.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 23.09.2008, 22:24
http://czado.blox.pl/2008/09/Gieksa-...odwrotnie.html

Niestety nawet Paweł Czado przyłączył się do akcji "Wykopmy przekleństwa ze stadionów".
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Stary 24.09.2008, 07:50
onet za ŻW napisał(a):
Władze klubu piłkarskiego Legia Warszawa zobowiązały się pokryć wszystkie straty spowodowane przez pseudokibiców w siedzibie Polskiego Związku Niewidomych. Stowarzyszenie oszacowało szkody na 15 tysięcy złotych.
No i znajdują się zniszczenia.

http://wiadomosci.onet.pl/2682,18306...e_lokalne.html

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.09.2008, 09:03
dostuffca napisał(a):Wyświetl post
No i znajdują się zniszczenia.

http://wiadomosci.onet.pl/2682,18306...e_lokalne.html
To na pewno nie oni - takie zniszczenia jednym widelcem ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 24.09.2008, 09:17
No ba i to zniszczenia, wykonane ciałami kibiców przyciśniętych do drzwi oraz uciekających w popłochu przed milicją.
Za to będzie ze 56 punktów w lidze chuliganów.
Prawdziwy armageddon.
Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Stary 24.09.2008, 11:01
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
stop, zeby nie było plotki, ja tylko powtarzam com ciemny usłyszał w tvn24.
to ze obok siebe było napisane co bedzie za zakaz, a co moze klub nie oznacza na 100% że klub będzie mógł wydac zakaz działający poza jego stadionem, czy zmuszający policję do czegokolwiek.

taki wysnułem wniosek z tego co zobaczyłem, czy prawdziwy, zobaczymy
O tym juz pisala Gazeta Polska wiec coś jest na rzeczy.

Nie sądze by zakaz wydany przez jeden klub mogl skutkowac koniecznoscia meldowania sie na komisariatach, ale calkiem realna jest banicja na pozostale stadiony ekstraklasy.

Ma to zapobiec temu, że kilkuset legionistow wciąż podróżuje po Polsce i za aprobatą kibiców i klubówgospodarzy oglądają mecze z trybuny razem z miejscowymi. To jest dla Waltera niezly policzek ktory go poniza, tym bardziej ze okazuje sie ze Legia potrafi zasiasc obok Lecha czy LKSu bez zasiek i kordonow Policji. gdyby tylko zechcieli to by to samo uczynili na obu krakowskich stadionach czy Widzewie. A to wszystko dzeki Walterowi. Niezly cios, wiec trzeba bylo zamowic u zaprzyjaznionego premiera i ministra s.w.i a. jakąś akcję policyjną po ktorej zaprezentuje sie wspanialy projekt, dajacy panu Walterowi prawo do nadania niechcianym Legionistom ustawowego zakazu pojawiania sie na wszystkich stadionach ktore uczestnicza w lidze, tak by raz na zawsze przestal byc obrazany zawsze tam, gdzie Legia gra. Na szczeblu centralnym bedzie to latwiej wyegzekwowac, bo wiadomo ze infrastruktura lepsza niz np. w 3 lidze. I w ten sposob, dzieki temu ze pomoglo sie obecnemu rzadowi tym rzadem zostac, teraz mozna skladac zamowienia na projekty ustaw, ktore beda sluzyly realizacji partykularnego interesu danego biznesmena. I taki Lech czy Odra chcąc przyjąć kibiców Legii będa musiały sprawdzić, czy ci ludzie nie figurują na liście zbanowanych. Klub nie bedzie chcial zlamac ustawy, wiec Legii nie wpusci.

A że na lekcjach u tow. Jerzego Urbana tow. Walter nie próznował, stąd informacje o demolce miasta, PZN-u itp.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 24.09.2008 o godz. 11:13.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Stary 24.09.2008, 11:09
Jakim cudem realna może być banicja na inne stadiony? Wyobrażasz sobie sytuację, że Towarzysz Walter mówi np. Cupiałowi kogo może, a kogo nie wpuszczać na Wisłę (jeśli nie ma żadnych zakazów sądowych)? Po prostu właściciel klubu będzie miał możliwość nie wpuszczenia kogo mu się podoba na stadion swojego klubu. To tak, jak Ty możesz sobie sam zdecydować, czy przyjmujesz księdza u siebie w domu, ale trudno, żebyś mógł decydować co zrobi sąsiad.
Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Stary 24.09.2008, 11:26
http://www.kprm.gov.pl/s.php?doc=1577

Mamy opis treść projektu przyjętego wczoraj. Jest dwuletni zakaz klubowy, pytanie jak daleko on będzie sięgał, czy legalne będzie wpuszczanie osob posiadajacych taki zakaz.

No i fajny kwiatek:

Cytat:
Zgodnie z projektem, dystrybucja biletów będzie powiązana z obowiązkiem identyfikacji uczestników meczów piłki nożnej. Kupno biletu na mecz piłki nożnej będzie możliwe wyłącznie po okazaniu dokumentu tożsamości. Organizacją przejazdu kibiców na taki mecz ma się zajmować klub sportowy lub inny podmiot działający w jego imieniu.
To znaczy że ktoś kto wynajął busa na mecz będzie przestępcą. A taki nieuatoryzowany transport będzie mógł zostać legalnie zawrócony choćby wszyscy mieli bilety. To nie przelewki, bo tu nie chodzi o bzdurne regulacje PZPNu, ale o prawo powszechnie obowiązujące.

EDIT: ciekawe jak się to ma do podróżowania prywatnymi samochodami. Czy na wyjazd będzie trzeba obowiązkowo jechać w oficjlnej kolumnie pojazdów klubu lub podmiotu dzialajacego w jego imieniu? Czy jak ktoś pojedzie autem na własną rękę to będzie persona non grata?

Cytat:
Rozszerzono uprawnienia służb porządkowych organizatora o możliwość stosowania miotaczy gazu i kajdanek.
Cytat:
Doprecyzowano definicję liczby miejsc udostępnionych publiczności przez organizatora imprezy masowej oraz uzupełniono definicję terenu imprezy masowej o liczbowy przelicznik określający wymaganą powierzchnię dla jednej osoby – 0,5 m². Podczas meczów piłkarskich będą obowiązywały jedynie miejsca siedzące.
Czyli krzeselka będą musialy sie pojawic w sektorach gosci
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 24.09.2008 o godz. 12:14.
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Stary 24.09.2008, 12:08
kalashnikov2 napisał(a):Wyświetl post
To znaczy że ktoś kto wynajął busa na mecz będzie przestępcą. A taki nieuatoryzowany transport będzie mógł zostać legalnie zawrócony choćby wszyscy mieli bilety. To nie przelewki, bo tu nie chodzi o bzdurne regulacje PZPNu, ale o prawo powszechnie obowiązujące.

Jakoś nie chce mi się wierzyć, że to przejdzie. Pachnie mi to niezgodnością z konstytucją i łamaniem swobód obywatelskich...
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 24.09.2008, 12:13
To Górnikowi spadnie frekwencja chyba ze dwa razy.
Ale za bardzo bym się nie obawiał tej ustawy, jeśli znajdzie się w niej zapis o tym zakazie klubowym bez żadnego postępowania. Bez problemu zaskarży ją Trybunał Konstytucyjny i ustawa wyląduje w koszu.

ps Już widzę tą nagonkę GW na członków TK jak to bronią kiboli "Trybunał Konstytucyjny ostatnia przeszkodą przed wyplenieniem kibolstwa"
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Latin
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 24.09.2008, 23:56
Co do tych zmian.
Zakazy wydawane przez klub istnieją już teraz, dotyczą obiektu na którym obowiązuje przyjęty przez klub regulamin. Polecam przeczytać § 17 i 18 regulaminu stadionu Wisły.Jest tam m.in to co się ma znaleźć w znowelizowanej ustawie czyli zakaz używania pod rygorem objęcia czasowym lub stałym zakazem wchodzenia na Stadion (m.in. poprzez unieważnienie identyfikatora, abonamentu) "kominiarek" lub innych przedmiotów utrudniających identyfikację. Więc to żadna nowość.
Zakaz z Ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych, wydaje sąd i wtedy może dotyczyć wszelkich imprez masowych (sportowych). Obecnie jest wydawany obowiązkowo (2-6 lat) za złamanie paru przepisów z Kodeksu wykroczeń czy wspomnianej ustawy. Jest połączony z obowiązkiem osobistego stawiennictwa się na komendzie, za nie stosowanie się do zakazu grozi do 3 lat pozbawienia wolności. Do tego w Krakowie wydano zakaz na podstawie art. 39 p. 2b Kodeksu karnego – obowiązek powstrzymania się od przebywania w określonych środowiskach lub miejscach.
W Anglii zakaz wydaje sąd i jest on połączony z obowiązkiem meldowania się na posterunku policji.
W Niemczech takich zakaz wydawany przez klub jest przekazywany do federacji (DFB) i wtedy może dotyczyć kilku stadionów. Istnieje też zakaz przewidziany przez ich Kodeks karny,ale w praktyce słabo funkcjonuje.
W Holandii zakaz wydaje KNVB i dlatego nie ma obowiązku stawiania się na komisariacie, ale obejmuje mecze reprezentacji i te pod egida związku. Jednak kibic objęty zakazem może się dogadać i w zamian za stawiennictwo na komendzie, okres zakazu ulegnie skróceniu.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Stary 27.09.2008, 22:20
Cytat:
kilka slow wyjasnien.
po pierwsze nie bylo dzis zadnego protestu ze strony kibicow Widzewa.
po meczu ze stalowa wola nasi kochani dzialacze stwierdzili ze tak to nie bedzie i odebrali wszystkie uprawnienia ultrasom Widzewa.

odebrano wszystkie identyfikatory uprawniajace, do wchodzenia na murawe i przemieszczanie sie po stadionie.... stwierdzili ze teraz przed kazdym meczem nalezy skladac pismo z lista nazwisk kibicow ktorzy beda mogli wejsc do klubu i na murawe powiesic flagi. wyslalismy taka liste, ale dzialacze stwierdzili ze moze to byc tylko 5 osob. zatem 5 osob moze wejsc na teren klubu, do magazynu, wyjąć ciezkie naglosnienie, kolumny, podlaczyc wszystko, wyciagnac 3 bebny i zaniesc na sektor, a potem jeszcze wygrzebac 3 torby wielkich flag i powiesic je na plotach. tylko 5 osob i ani jedna wiecej....

oprocz tego stwierdzili ze flagi od teraz jak chcemy wieszac to musimy to robic dlugo przed meczem a w momencie pojawienia sie pilkarzy musimy byc na sektorze. po meczu natomiast wejsc na murawe by zdjac flagi mozemy po kilkunastu minutach jak już nikogo nie bedzie z pilkarzy sedziow dzialaczy..... czyli jak już stadion jest pusty i pozostaje tylko pelen sektor gosci, i dalej ma to zrobic tylko te 5 uprawnionych.

to bylo nie do przyjecia i dlatego flagi z powodu bezpieczenstwa głównie na meczu nie wisialy.....

bez bebnow i naglosnienia nie bylo chetnego na prowadzenie dopingu. przed meczem zostalo powiedziane pod zegarem, ze kto jest chetny na prowadzenie dopingu niech to robi.... sami widzieliscie jak to wyszlo... dzialacze chca anglie to zobaczyli jak anglia wyglada i pewnie im sie spodobalo...

i tyle w temacie

warto rowniez napisac ze dzis dzwoniac do klubu i rozmawiajac z jednym z naszych dzialaczy o tym by uczcic minutą ciszy smierc naszego kolegi z Sochaczewa, nasz kibic usłyszał odpowiedz: "prosze napisac pismo z prośbą"......
Z forum Widzewa ...
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.09.2008, 22:50
Smaczki, jak to na derbach bywa

Najzabawniejsze jest to, że w Szybkiej Piłce podczas relacji z tego meczu, przez kilka sekund była pokazana ta oprawa, skadrowana mniej więcej tak jak to ma miejsce na drugim zdjęciu, czyżby panowie cenzorzy coś przegapili

Ostatnio edytowane przez simone : 28.09.2008 o godz. 22:54.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów