The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.09.2008, 17:06
Ja proponuje zeby w takich korkach postali sobie panowie odpowiedzialni za tak stan rzeczy ,czyli totalny chaos i niedzialajace swiatła.

Jakby poczekali 1 h do tego zeby dojehcac z Pachonskiego pod AP to mzoe by zobaczyli ze to nie jest normalne.

I tez pozdrwaim tych ktorzy jada pasem dla busow ,wciskaja ci sie potem przed maske,bo oni "musza"
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
M.C (nowy kleparz)
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 17.09.2008, 21:51
Tom'ash napisał(a):Wyświetl post
Jak rano wygląda sytuacja na Zakopiańskiej? W rejonie Judyma. Uwiną się z tym przed październikiem?
Ta,uwiną się...
-"Panie kierowniku,łopata mi się złamała!!"
-"To się oprzyj o betoniarkę"

Sorry za offtopa,ale tak mi się przypomniało

A co do tematu,to spróbujcie przejechać taką boczną uliczką,jaką jest Śląska,albo rano,albo popołudniu!!Korek prawie po Cieszyńską...
Dziś korek na Alejach od 29-go Listopada po Nowy Kleparz spróbowałem ominąć przez Żabiniec,skręcając w ulice Żmujdzką...A potem zdrową do 30-lecia,wybickiego i dalej Łokietka!!Polecam,bo udało się go ominąć...
W życiu przeczytałem tylko jedną książkę, bo miała tylko osiem stron. To była" Nasza szkapa". Chyba coś o jakimś wychudzonym koniu----Mariusz Piekarski
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.09.2008, 23:46
Nie powiem zeby sie chwalił ale na stronie wczesniej napisałem to jako możliwosc objazdu

PS iramn z tego co ja kojarze to rada miasta nie chciała sie zgodzic na przekazanie pieniedzy na ten remont i tutaj jest dwa tygodnie opoznienia...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
M.C (nowy kleparz)
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 18.09.2008, 07:16
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Nie powiem zeby sie chwalił ale na stronie wczesniej napisałem to jako możliwosc objazdu
No faktAle to tylko potwierdza to,że to dobry objazd...pozdrawiam
W życiu przeczytałem tylko jedną książkę, bo miała tylko osiem stron. To była" Nasza szkapa". Chyba coś o jakimś wychudzonym koniu----Mariusz Piekarski
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.09.2008, 18:37
Kiedyś dobrym sposobem objazdu korków dla jadących od strony Huty na centrum ( przynajmniej w moim mniemaniu ) było skręcić przy nowej estakadzie w Młyńską, nast. w prawo w Miechowity, w Brogi, w Czerwonego Prądnika i koło AP wyskoczyć na Aleje. Ale od pewnego czasu widzę że i tu rano się stoi.

Dla jadących z Huty na Olkusz proponuję cosik takiego. Dostać się jakoś w okolice Pachońskiego - Łokietka. Potem kierując się na Tonie, za torami kolejowymi skręcić w lewo w Jordanowską i dalej Stelmachów dojeżdżamy do DK94 za Makro. Jest to wąska jezdnia, wokół sporo domków jednorodzinnych ale też i mały ruch.

Co do korków w mieście - opisywana sytuacja o wykorzystywaniu pasa dla MPK przez kierowców, wrrrr. Jak to widzę przychodzi mi na myśl pomysł by oddzielić te dwie części jezdni krawężnikiem.

I podobnie na A4. 1,5km przed robotami są znaki że będzie zwężenie. Większość kierowców sporo wcześniej ustawia się w sznurze ale znajdą się i tacy co zapitalają pod same pachołki a potem mrugają i się ryją. Uhhhh.

Taka stronka, może znacie http://dobaku.pl/index.php
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 23.09.2008, 13:46
czy o tej porze sa korki na Kmieńskiego w stronę Matecznego?

mozdzierz napisał(a):Wyświetl post
I podobnie na A4. 1,5km przed robotami są znaki że będzie zwężenie. Większość kierowców sporo wcześniej ustawia się w sznurze ale znajdą się i tacy co zapitalają pod same pachołki a potem mrugają i się ryją. Uhhhh.
no gdybys ty i tobie podobni ruszyli w końcu głowa i stawali jak Pan Bóg przykazał na obu pasach, a następnie wpuszczali sie 1za1, to czas oczekiwania w obu kolejkach byłby taki sam a i korki mniejsze, bo wpuszczanie byłoby jasne i oczywiste i nie byłoby sytuacji kiedy jeden wpuszcza 10 a potem pięciu nikogo....
tak to stój sobie na końcu, dzięki temu tacy jak ja zyskują, bo wiedzą do czego służy drugi pas.

niemniej zawsze lepiej dla ogółu jest kiedy sa dwie nikti korka równej długosci niz gdy jedna np. stoi już na poprzednim skrzyżowaniu..
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.10.2008, 07:41
Wielki czarny CH w D debilom z Budimexu. A szczególnie kretynowi, który wymyślił żeby ściągać maszty reklamowe na Rondzie Grzegórzeckim w godzinach szczytu. Oczywiście blokując pas ruchu i tworząc ogromny korek. Dramat ****a.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 01.10.2008, 08:40
mozdzierz napisał(a):Wyświetl post

Do postu P. Premiera dodam jeszcze to:

http://www.orlenbezpiecznedrogi.pl/inicjatywa801

Jak się goście z Kroniki Krakowskiej pytali kierowców co znaczy ten znak (bo stoi na zakopiance) to 91 na 100 nie miało pojęcia ...

Nie ma go u nas w kodeksie jeszcze, to fakt, ale np. w Niemczech jest to znak nakazu i można nieźle zapłacić jeśli się właśnie nie wpuści gościa z tego urywającego się pasa przed siebie

Odrobinę kultury i będzie się jeździć przyjemnie.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 01.10.2008, 10:08
Kocur napisał(a):Wyświetl post

Odrobinę kultury i będzie się jeździć przyjemnie.
Po czesci masz racje ale ta "odrobina kultury" przydalaby sie przede wszystkim tym cwaniakom co kombinuja jak sie tylko da zeby ominac bocznym pasem pare samochodow i wryc sie z powrotem przed kogos innego.

Inna sprawa to zwezenie na autostradzie z powodu remontu a inna np dojazd do skrzyzwania i sznur samochodow czekajacych na zjazd w prawo i cwaniaki jadace sasiednim pasem na wprost i wciskajace sie z premedytacja na pas do zjazdu w prawo tuz przed skrzyzowaniem. Np teraz tak jest przy rondzie grzegorzeckim przy skrecie w prawo z kotlarskiej w al. pokoju. Inny przyklad: skret w lewo z ul na zjezdzie w limanowskiego: zawsze jest sznur samochodow na pasie do skretu w lewo i zawsze sa cwaniaki co pasem do skretu w prawo dojezdzaja do samego skrzyzowania i udaja ze sie zagapili probujac wryc sie na pas do skretu w lewo.

Rozsadna jazda po ulicach jak najbardziej tak, ale wielki CHWD wszystkim drogowym cwaniakom.
DysoN
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów