|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
I tak wszyscy wiemy, że będzie grała wersja Skorży, z Łobo na skrzydle i Mauro na środku, on już taki po prostu jest, więc te wszystkie dywagacje nic nie dadzą. Jedynie można się zastanowić czy wyjdziemy w 4-4-2 czy 4-5-1 i tutaj może byłaby szansa dla odsunięcia Łobo, bo w 4-5-1 na ławce musiałby usiąść ktoś - albo Łobo albo Boguski. Chociaż 4-5-1 to byłby chyba błąd, widać było po kilku takich meczach, że Jirsakowi lepiej się gra jako typowy Środkowy Pomocnik niż Ofensywny Pomocnik zaraz za Napastnikiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Skorża nie zagra 4-4-2, jest on trenerem konsekwentnym. Skoro od początku Wisła grała formacją 1-4-5-1, zagra tak zapewne z Tottenhamem. To tak jak zawsze gra Cantoro i zawsze gra Łobodziński.
Racja, umknął mi jeden zawodnik w opcji pierwszej- Boguski za Brożkiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
A ja jestem ciekaw czy Marcelo zagra. Rozsądek podpowiada, ze nie bo obrona to na tyle wazna formacja ze bez odpowiedniej komunikacji bedzie klops. Co do składu widze w 11 Niedzialana z uwagi na jego szybkosc. A wlasnie przy kontrach moze on byc potrzebny.
11: Pawelek- Singlar Glowa Cleber Baszcz- Boguski Cantoro Jirsak Zienczuk- Niedzielan- Brozek.. choc faktycznie chyba przesadzilem z ofensywa;p
Ostatnio edytowane przez AZS_Lublin : 17.09.2008 o godz. 09:37.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Właśnie wsiadają do samolotu. Nastroje patrząc po minach i zachowaniu nie najgorsze. Marcelo tak jak było zapowiadane też leci
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
A Piotrek Brozek byl wsrod nich ? Pytam bo w tottenhamie na prawym skrzydle gra Arron Lennon gosc jest naprawde szybki ,wiec Piotrek by byl lepszy od Juniora Diaza na lewej obronie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ale kartki go wylączaja z gry. Niestety... do dzis mam w pamieci jego niekonieczny faul z Barca. Szkoda
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Diaz to dobry zawodnik, ale na Boga nie na lewej obronie
Sobie Lennon pochasa coś czuję.![]()
.
. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Ciekawe czy zagra Singlar ,ktory jest chyba obecnie elspzy od Baszczysnkiego Pewnie obrona bedzie wygladala tak: Baszczynski-Glowa-Cleber-Diaz ja bym postawil Singlar-Baszczynski-Glowa-Cleber Cantoro napewno zagra ,zreszta nie ma kto za bardzo inny .Boguskiego bym dal na prawe skrzydlo a Jirsaka podwiesil pod Brozka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Osobiście jakiś dużych szans Wiśle nie daje. Serce jedno a rozum drugie,jak to zawsze bywa. Ale niestety jesteśmy za słabi na grę z przeciętniakiem angielskim. Druga linia jest kluczowa, ale jak ona wygląda żałośnie każdy wie, poza tym nie mamy skrzydłowych. Wobec takich braków trudno oczekiwać dobrego rezultatu. Może z jakimiś Azerami udało by się te braki zatuszować, ale nie z Anglikami. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Pod 4-4-2 rozumiem Brożek z Boguskim, chociaż Boguski w tej formacji nie jest typowym napastnikiem, ale tak to rozumiem i tak graliśmy przecież przez większość tamtego sezonu, więc pytanie jest kto zagra za Brożkiem - Jirsak czy Boguski. Jeśli Boguski to decydujemy się na bardziej ofensywny wariant. Jak dla mnie może być jakiekolwiek ustawienie byle by w nim nie było Łobo, bo on po prostu w tym momencie nie nadaje się na grę w ekstraklasie, niech odbuduje formę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Jaki by skład nie był to kluczowe będą: atmosfera w zespole i nastawienie naszych piłkarzy. Jeśli wyjdą na murawę tak źle mentalnie przygotowani jak Na Camp Nou, Kałuży lub w ostatnim meczu, to żadne ustawienie nas nie uchroni. Po pierwszej połowie będzie pozamiatane. Jeśli wyjdą z nastawieniem jak w rewanżu z Beitarem to możemy być świadkami miłej niespodzianki. Tottenham nie gra cudów i każdy wynik jest możliwy. Tylko trochę koncentracji i max ambicji. Zmęczonym karierą - stanowcze nie.
Ostatnio edytowane przez thechris : 17.09.2008 o godz. 10:35.
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
- od tej rundy wszystkie wczesniejsze kartki pojedyncze sie kasuja - zawieszenie (ale chyba tylko w CL) jest za trzy zółte kartki - jedyny wyjatek od kasowania kartek jest wtedy gdy ktos na ta rundę zarobił karę. Czyli Piotrek złapał dwie żółte= kara wiec ja odbywa, kto ma jedna kartke temu sie kasuja No chyba ze skompilowałem cos z kilku rozgrywek... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Masakra będzie, bo z jednej strony Diaz vs Lennon, a z drugiej Dos Santos vs Baszczyński. Aua. Wrzutki to pół biedy. Gorzej jak ci jeden z drugim zacznie wjeźdzać w pole karne do linii końcowej, co przy szybkości naszych bocznych obrońców jest więcej niż prawdopodobne. Trzeba grać maxymalnie na czas, najlepiej dać piłkę Cantoro, niech ją holuje i daje się faulować, przykrywa brzuchem i zarabia cenne sekundy A w Krakowie to wiadomo, mocnych na Wisłę nie ma...jak się piłkarzom grać chce ![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 17.09.2008 o godz. 11:48.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Ustawić Clebera na lewej obronie, Marcelo i Baszcza lub Głowackiego na środku. Marcelo jest wielki, więc myślę że bez problemu będzie wygrywał pojedynki główkowe. Z dwóch bocznych prawych obrońców bardziej przekonuje mnie Singlar niż Baszczu. Ale zobaczymy co się wydarzy. Junior na lewej obronie to tragedia, on jest dobry jako defensywny pomocnik i środkowy obrońca, ale na lewej to grać wogóle nie potrafi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Na lewa obrone wystawilbym Singlara, zawodnik doswiadczony i ograny wiec mysle ze sobie poradzi. Dawal w miare rade z Henrim to i z Lennonem sobie poradzi. Jedyny wtedy minus to ze Baszczu na prawej by musial grac, a w tym przypadku juz sobie wyobrazam jak go wkrecaja w ziemie i wchodza nam w pole karne jak w maslo... ;/
![]() "WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER" THE WHITE STAR DIVISION
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
, odkopuję swój wpis sprzed 2 tygodni...
|
||
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Prober - to co wytłusciłeś na niebiesko jest zniesione w przypadku pojedynczej kartki bo sie skonczyla runda kwalifikacyjna a zaczela pierwsza. tak sie mi zdaje.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2003
Offline |
|
I to się nierzadko sprawdza.Tym razem bardziej boję się o mecz w Krakowie.W Londynie będzie dobry wynik. pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Z tym ze jesli sie to sprawdzi i osiagniemy na wyjezdzie dobry wynik, to wtedy u siebie tez bedziemy mogli grac z kontry
![]() "WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER" THE WHITE STAR DIVISION
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
0-0 biorę w ciemno. Z resztą każdy inny wynik niż porażka Wisły będzie ogromnym sukcesem i zwiększy szansę Wiślaków na grę w fazie grupowej pucharu UEFA. Mam nadzieję tylko, że porażka z Lechem zadziałała jak czerwona płachta na byka i podopieczni Maćka Skorży będą chcieli udowodnić, że w piłkę
grać potrafią. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
trzeba dążyć żeby strzelić bramkę na wyjeździe, bo 0-0 jest bardzo niebezpiecznym wynikiem, mam nadzieje że po meczu z amiką nasi będą gryźli trawę i zasuwali na 110% , tutaj cel nie jest już tak nierealny jak w przypadku meczów z Barcą
|
|
|
|
Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisla powinna zagrac tak jak zagral z nami Lech. od poczatku agresywnie, przycisnac presingiem, sproboewac juz na poczatku strzelic bramke, jak ebdziemy czekac, igrac defensywnie to sie skonczy jak z Barcelona.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Kazdy brakowy wynik biore w ciemno
![]() A tak jak ktos tu juz wspomnial.--podstawa to glowy naszych zawodkow. Jesli bedzie --och!ach! toz to slynny Tottenham,maja Bentlaya w ataku-co my zrobimy--to bez kozery napisze bedzie 5 w plecy. Ale JESLI BEDZIE----Panwowie jedziemy z nimi,i pelna mobilizacja to mozna pokusic sie o jakis remis. Podesjcie do meczu atmosfera i to co w glowie naszych jutro bedzie kluczem,czarno na bialym widac to bylo po rywalizacjiiz Beitarem jakie to zmoe zdziaalc cuda i tak odmienic zespol(drugi mecz i 5;0). WISLO DO BOJU!!!!!!!!!!! ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Największy problem TT to atak nie ma już Berbatova ani Keana i nie ma kto goli strzelać.No i jeszcze bym dodał bramkarza który się nie popisał w meczu z Aston Villą przy drugiej bramce.http://pl.youtube.com/watch?v=vLRH0RZhnrI
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Za to nasz bramkarz to "fachowiec"..... lol2
![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
hehe nono...dzollo dobrze moiw...jak wylosowalismy to znawcy krzyczeli ze moze sie udac bo oni maja Valdesa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|