|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
1 Precel z makiem (pzm1906)
2. pan_premier 3. michu-kozlowek (kasiaimisiu) 4. marcinarsenal 5. Coach 6. F_A_B ( nick na kurniku: fabgrudziadz) 7.Rocco_1906 8. Elendil (nick na kurniku: LordRegis) 9.FajQ(nick na kurniku: fajqabg) 10. Konrad. (nick na kurniku: konradw4) 11. latarnik (nick na kurniku: latarniik) 12.PauL89 (nick na kurniku: dallasstars) 13. cebulka997 (nick na kurniku: cebul997) 14. White_Star77 15. gris (nick na kurniku: griis) 16. Sensej Tylko lcze na gre bez wspomagaczy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
co wy na to by ograniczyc liczbe zawodnikow do 16 ew 20?
moznaby wtedy zrobic grupy po 4 lub 5 osob, awansowaly by po dwie najlepsze do cwiercfinalu, w cwiercfinalach pojedynki do 2 zwyciestw, w polfinalach i finale do 3? tak bym to widzial, jak bedzie miedzy 16 a 20, to niektore grupy beda 5 zespolowe. Granie tego jak ligi odpada, bo jest prawie niemozliwe w sensownym czasie umowic sie z kilkanastoma roznymi osobami na mecze. i co z czasem? piszcie co kto proponuje wybierze sie demokratycznie ![]() wlasnie, jak musiscie to przestudiujcie slownik literakowy teraz a nie w czasie gry ![]() i skoro gramy tam, to rozumiem ze kazdy akceptuje to ze np. 'ii' lub 'iii' sa dopuszczalnym przez literakowy slownik slowem
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 07.09.2008 o godz. 10:04.
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
też chętny jestem
1 Precel z makiem (pzm1906) 2. pan_premier 3. michu-kozlowek (kasiaimisiu) 4. marcinarsenal 5. Coach 6. F_A_B ( nick na kurniku: fabgrudziadz) 7.Rocco_1906 8. Elendil (nick na kurniku: LordRegis) 9.FajQ(nick na kurniku: fajqabg) 10. Konrad. (nick na kurniku: konradw4) 11. latarnik (nick na kurniku: latarniik) 12.PauL89 (nick na kurniku: dallasstars) 13. cebulka997 (nick na kurniku: cebul997) 14. White_Star77 15. gris (nick na kurniku: griis) 16. Sensej 17. mcovalski |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Na chwilę obecną wchodzi w grę 20 osób, bowiem mamy już 17 i nie będziemy nikogo usuwać.Proponuję zrobić cztery pięcioosobowe grupy. W każdej z nich każdy gracz rozegra 4 spotkania, systemem każdy z każdym. Ze wszystkich grup awansują po dwie osoby, co da nam łącznie ośmiu graczy. Po pierwszej rundzie przyjdzie czas na ćwierfinał, następnie półfinał, mecz o trzecie miejsce i finał. Jeżeli już rozgrywamy spotkania w systemie play-off, powinniśmy grać po jednej partii. Tak będzie uczciwie względem osób które z grup nie wyszły, i co za tym idzie, turniej nie będzie trwał w nieskończoność. 5 minut min, 10 min maks, 7 optymalnie. Nie wszyscy mają zapewne dużo wolnego czasu, także 30 minutowe pojedynki odpadają, chociaż byłyby teoretycznie najlepsze i równe. I chyba ku temu się będę skłaniał, 15 minut na gracza w spotkaniu. Ewentualnie czas można skrócić proporcjonalnie w następnych etapach turnieju lub zostawić bez zmian, dajmy na to: GRUPA- 15 minut 1/4 Finału- 10 minut 1/2 Finału - 7 minut Finał/O 3 msc. - 5 minut Żadnych słowników, tego trzeba przestrzegać rygorystycznie. Między nami ja sam używam sjp.pl, jednak nie mam zamiaru robić tego podczas turnieju. Wiele ciekawych słów już poznałem, więc spróbuję bez wspomagacza ![]() Wszystkie zasady co do rozgrywania turnieju powinna wyjaśnić ankieta na forum ![]()
Ostatnio edytowane przez michu-k : 07.09.2008 o godz. 10:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
proponuje 7 min
![]() WISŁA KRAKÓW ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja propnuje troche innaczej
5 grup po 4. Awans TOP 2 (10 graczy) Miejsca 3 rozgrywaja baraż (2 graczy) = 12 3x4 grupy awans TOP 2. I tu playoff. Pozwoli to uniknąc odpadniecia dobrych graczy przed wczesnie ![]() Ja proponuje góra 10 min pojedynki. W PO moga byc dluzsze |
|
|
|
Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Panie i Panowie, więc niech osoba odpowiedzialna za turniej podejmie szybko decyzję odnośnie jego regulaminu i zasad w nim panujących.
Według mnie nie ma co za dużo czekać, powiedzmy zapisy dziś do 21, i STOP, i ruszamy ! pierwsze pojedynki już w dniu jutrzejszym ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
2. pan_premier 3. michu-kozlowek (kasiaimisiu) 4. marcinarsenal 5. Coach 6. F_A_B ( nick na kurniku: fabgrudziadz) 7.Rocco_1906 8. Elendil (nick na kurniku: LordRegis) 9.FajQ(nick na kurniku: fajqabg) 10. Konrad. (nick na kurniku: konradw4) 11. latarnik (nick na kurniku: latarniik) 12.PauL89 (nick na kurniku: dallasstars) 13. cebulka997 (nick na kurniku: cebul997) 14. White_Star77 15. gris (nick na kurniku: griis) 16. Sensej 17. mcovalski 18. TSWISELKA1 (nick na kurniku: 19TSWISELKA06) ![]() Bez względu na wszystko zawsze Jej oddane i tylko w Jej barwach na zawsze zakochane! WISEŁKA ![]() Nieważne co się stanie, my zawsze będziemy w tym trwać!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
W grupach lepiej będzie dać krótszy czas gry bo się zajedziemy, w fazie pucharowej już trochę więcej będzie taktyki więc można zwiększyć. Optymalnie chyba też będzie utworzyć 4 grupy po pięciu graczy i dwójka najlepszych awansuje dalej.
) Jeśli chodzi o system punktowania to sugeruje tak jak w siatkówce (2 pkt za zwycięstwo 1 za porażkę, przy ewentualnym takim samym stanie punktowym o awansie decydowałyby "małe punkty"). Ja bym to tak widział. Jakieś sugestie? |
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
2. pan_premier 3. michu-kozlowek (kasiaimisiu) 4. marcinarsenal 5. Coach 6. F_A_B ( nick na kurniku: fabgrudziadz) 7.Rocco_1906 8. Elendil (nick na kurniku: LordRegis) 9.FajQ(nick na kurniku: fajqabg) 10. Konrad. (nick na kurniku: konradw4) 11. latarnik (nick na kurniku: latarniik) 12.PauL89 (nick na kurniku: dallasstars) 13. cebulka997 (nick na kurniku: cebul997) 14. White_Star77 15. gris (nick na kurniku: griis) 16. Sensej 17. mcovalski 18. TSWISELKA1 (nick na kurniku: 19TSWISELKA06) 19. Prezydentowa (julcia1906) |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
w siatkówce za zwycięstwo 3:0 i 3:1 liczy się 3 pkt, za wygraną 3:2 - 2pkt, a za przegraną (tylko) wynikiem 2:3 - 1 pkt. ![]()
WKS ŚLĄSK WROCŁAW
Polsko przepiękna, najwspanialsza !! Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,nie przez to kim jest, lecz przez to czym dzieli się z innymi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no ale tu będzie wygrana 1:0 czyli ta sama różnica
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() ![]()
WKS ŚLĄSK WROCŁAW
Polsko przepiękna, najwspanialsza !! Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,nie przez to kim jest, lecz przez to czym dzieli się z innymi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
no i to jest dobry pomysł. Myśle że za tydzień w sobote wieczorem turmiej to idealna sprawa.
i mam taką propozycje żeby za zwycięstwo będzie nagroda w formie podisu pod nickiem Oczywiście jak wygra Pan_premier albo prezydentowa to nie ale jeżeli wygra ktoś kto jeszcze niema to mysle że mogł by mu sie to spodobać ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja znikam na dzisiejszy wieczór.
Czekamy na ostatnia osobê, prosi³bym o jakas ma³a k³ótnie na temat zasad i jutro ok 12 napisze regulamin jako¶ tak zeby wszyscy go zaakceptowali. pamietajcie ze w literakach sa tez remisy! wiec mo¿e 2-zw 1 remis 0-por Od cwierfina³ów najlepsze by³oby play-offy, jak juz pisa³em ze wzgledu na losowo¶c literek. Co do rozmieszczenia ludzi po grupach. Jak bardzo chcecie losowosci mozna zapuscic jakis skryppt w php... jak nie to cos wymy¶lcie sprawiedliwego... Czyli jutro ok poludnia regulamin na podstawie waszych propozycji, wieczorem mozemy grac. Na rozegranie grup bedzie deadline powiedzmy 4 dni, kto sie nei zmiesci obustronny walkower? inaczej na niektorych sie nie doczekamy. 15 min? oszczedzcie, naprawde, wiecej niz 10min nie potrzebuej prawie nikt, a beda po 4 mecze w grupie... ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
2. pan_premier 3. michu-kozlowek (kasiaimisiu) 4. marcinarsenal 5. Coach 6. F_A_B ( nick na kurniku: fabgrudziadz) 7.Rocco_1906 8. Elendil (nick na kurniku: LordRegis) 9.FajQ(nick na kurniku: fajqabg) 10. Konrad. (nick na kurniku: konradw4) 11. latarnik (nick na kurniku: latarniik) 12.PauL89 (nick na kurniku: dallasstars) 13. cebulka997 (nick na kurniku: cebul997) 14. White_Star77 15. gris (nick na kurniku: griis) 16. Sensej 17. mcovalski 18. TSWISELKA1 (nick na kurniku: 19TSWISELKA06) 19. Prezydentowa (julcia1906) 20. Kurt C. (JaroTS) ![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobra, jest dwudziestka, koniec
![]() Zapraszamy na drugą edycję ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A takie pytanie kiedy mecze będą sie odbywaly ? w tygodniu czy raczej w weekend ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Także, proponowałbym jakieś koszyki, jak w LM. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No nie chcesz być w grupie śmierci?
Dla lepiej będzie jak los zadecyduje, bo liczę, że co lepsi to się powykańczają już w grupach i może uda mi sie przejść jakoś szczęśliwie w miarę daleko, no chyba, że będę miał pecha w losowaniu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ej te literaki są dziwne grałem jakieś 20 minut temu żeby potrenować i według kurnika nie ma słowa Wisła.....
Wiadomo już czy pojedynki będą rozgrywane w weekend czy w tygodniu ? Bo w tygodniu do późna raczej siedzieć nie moge... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A co do Wisły - nie ma w słowniku żadnych nazw własnych zaczynajac sie z dużej litery. Także żadnych Tomków, Krakowów, Wiseł nie znajdziesz... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Cytat:
To jest zabawa wylosować się losowo to później będzie śmieszniej, ktoś się zajmie turniejem pokonanych itd. ktoś szczęśliwie wyjdzie , szczęśliwie wyląduje w półfinale i już będzie miał jakiś sukces. ![]() A tak w ogóle gracie może w Planowanie ;>? Ja na przykład mam nowe konto na kurniku (zapomniałem nick) i nie mam żadnych statsów na literakach, ktoś z Was ciupie w Planowanie, może? ;> Jaką Wiślacką czwórkę choćby może udało się znaleźć? No i po Literakach, ktoś też zgłaszał chęć przydałoby się zorganizować turniej w Kalambury .Ja ogólnie na Kurniku sporo kiedyś siedziałem, teraz wracam do nałogu, z powodu mojej 14-dniowej nieobecności w grupie Kurnikowców z Wisły, zaistnieć nie mogłem, ale postaram się to zmienić ![]() ![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja od czasu do czasu poplanuje ;D
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wisła, Michał, Józek, Kraków, Nil, Wołga. Itp. itd. ect. Nie ma także skrótów.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 07.09.2008 o godz. 22:38.
|
|
|
|
Czasem nachodzi Cię...
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Proszę....
Dzisiaj wychodząc z garażu sobie kminiłem, że może bym zorganizował znowu turniej. Obecnie nie mam jednak na to czasu. Cieszy mnie, że jednak idea nie umarła. Do tej pory graliśmy w Literaki już dwa razy. Życzę zatem powodzenia organizatorowi i wytrwałości Graczom. ![]() A ja postoję z boku i popatrzę. Może następnym razem się dołączę. ![]() Macie moje błogosławieństwo. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?p=599968
nowy temat, zapraszam do dyskusji o tunieju tam, a tutaj niech temat, zyje tak jak wczesniej wszystkimi, kurnikowymi grami ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.kurnik.pl/grupy/kurnikowcy08/ zakładamy oficjalną grupe na kurniku. Zgłaszajcie chęć do dołączenia do grupy(forum).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czas wracać z turnieju tym bardziej że niektóre osoby juz poodpadały (np ja co nie oznacZa że nie mam zamiaru grać pozostałych meczy) tak więc moze dzisiaj 22 kalambury
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
będzie cięzko, ale może dam rady choć na chwilę wpaść
![]()
VIVA LA WISŁA