The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Perek
Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.09.2008, 21:19
Polski Związek Piłki Nożnej wyznaczył sędziów do prowadzenia meczów 5. kolejki Ekstraklasy. Niedzielne spotkanie Wisły, która zagra na własnym boisku z Lechem Poznań poprowadzi Robert Małek z Zabrza.

Ten arbiter prowadził już w tym sezonie mecz Wisły. W 2. kolejce "Biała Gwiazda" pokonała w Warszawie zespół Polonii.

TSW.com.pl
www.TSW.com.pl - Chcesz dołączyć do redakcji. Napisz. GG: 9420852
Odpowiedz cytując
pytong
Banita

Od: 08.2008

Stary 11.09.2008, 22:08
Deever napisał(a):Wyświetl post
Amica pokazała w Gdyni i wcześniej u siebie z GKS, że nie jest drużyną na mistrza. Ale punkty musimy zdobywać, przede wszystkim na własnym stadionie.

Kuchenni są w skali ligowej chyba najtrudniejszym obecnie przeciwnikiem. Stilić, Lewandowski, Arboleda, Bosacki, Murawski - skład mają na pewno najlepszy obok Wisły.

Gdyby mecz odbywał się na Bułgarskiej, miałbym obawy o wynik, bo nasi chlopcy już parę razy w tym sezonie pokazali, że na wyjazdach nie czują się najlepiej.

Ale najblższy mecz gramy przy Reymonta, a tu tylko jeden wynik jest możliwy.

Wygramy. Po niezadowalającym nikogo remisie w derbach jestem tego pewien.

Tym bardziej, że 3/4 wronczan wyjechało na kadry, a Franz "klawy dresik" Smuda to nie jest gość, który umiałby po czymś takim pozbierać drużynę do kupy.

Poza tym nie oszukujmy się - Amika w każdych barwach to nie jest żaden klasowy rywal. Jadą do nas po kolejny w swojej skromnej historii w......., to i go dostaną.

3:1 i arrivederci, piekarniki.
musisz być strasznie zakompleksionym małym człowieczkiem
3:1 dla Wisły
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 11.09.2008, 22:09
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
...
Twój post został zacytowany na stronie Lecha dosięgnął Cię zaszczyt, masz swoje 5 minut sławy. Nie zmarnuj ich!
Odpowiedz cytując
Blat Wywiad
Banita

Od: 08.2008

Stary 12.09.2008, 10:58
Kibicuje Wisełce z całego serca. Ale obawiam się tego meczu :( JJBG!!! Serce mówi wygrana ale rozum porażka :( 1:2...
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.09.2008, 11:03
Blat Wywiad napisał(a):Wyświetl post
Kibicuje Wisełce z całego serca. Ale obawiam się tego meczu :( JJBG!!! Serce mówi wygrana ale rozum porażka :( 1:2...
ogarnij się. trzeba wierzyć
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.09.2008, 11:05
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Twój post został zacytowany na stronie Lecha dosięgnął Cię zaszczyt, masz swoje 5 minut sławy. Nie zmarnuj ich!
Przez Ciebie poplułem monitor śniadaniem
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.09.2008, 11:14
Bilety sprzedawane w niedziele na D od ktorej będą dostępne w kasach? Wiecie może?
Odpowiedz cytując
vip2008
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 12.09.2008, 11:23
Zakupie Dwie Koszulki WISEŁKI przed Meczem CZERWONE XXL I M jeżeli ktoś wie gdzie takie mogę dostać prosze o kontakt, bo WS na stronce pisze ze w niedziele nieczynne
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 12.09.2008, 12:55
vip2008 napisał(a):Wyświetl post
Zakupie Dwie Koszulki WISEŁKI przed Meczem CZERWONE XXL I M jeżeli ktoś wie gdzie takie mogę dostać prosze o kontakt, bo WS na stronce pisze ze w niedziele nieczynne
Przed meczem na wprost wejścia do hali, jest stoisko z klubowymi rzeczami.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 12.09.2008, 13:02
Blat Wywiad napisał(a):Wyświetl post
Daj spokój.
Spójrz na wyniki Lecha w tym sezonie.
Z kim przegrywali? Ze słabiutkim Bełchatowem.
Z Arką, która gra dobrze, ale to beniaminek!
A z kim wygrywali?
Z beznadziejnym Zabrzem, z którym nawet Legia wygrała przełamując swoją serię beznadziejnych meczów.
Poza tym ze słabiutką Jagiellonią i to po bramce samobójczej oraz rzucie karnym. Jedyny ich mecz, który zrobił na mnie wrażenie to ten ze Szwajcarami u siebie. Ale my z kolei u siebie mamy na rozkładzie Beitar w podobnych rozmiarach, a uważam, że to drużyna lepsza od Grashoppers no i Barcelonę. W lidze też mamy za sobą ciężkie mecze - wyjazd do Warszawy i derby zagrane w b. ładnym stylu (mam na myśli druga połowę). Z calym szacunkiem, ale Lech nie jest drużyną, której powinniśmy się bać grając u siebie. Wygramy, spokojnie.
3-1.
Odpowiedz cytując
Bobus17
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 12.09.2008, 13:18
Czy na meczu z Lechem beda prowadzone jakies zbiorki W związku z tym ze nie czesto jestem na R22 chcialbym co nie co wrzucić do puszki .
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 12.09.2008, 13:20
Nie zgodzę się z opinią, że Lech nie jest drużyną której należy się obawiać. Mam obawy przed tym meczem. Może to być bardzo ciężkie spotkanie. Wiele zależy od dyspozycji dnia i szczęscia. Szybko strzelona bramka przez którąś z drużyn może ustawić spotkanie.

Lech ma mocną ławkę i to na pewno jest ich atut. My jesteśmy zdecydowanie lepsi w defensywie. Wierzę, że grająca w najsilniejszym składzie Wisła, niesiona dopingiem kibiców da nam powody do radości. Będzie to spotkanie na poziomie europejskich pucharów. A w takich meczach Wisła gra zazwyczaj jak natchniona. Myśłę, że wygramy. Niekoniecznie spokojnie ale wygramy.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 12.09.2008, 13:32
Bobus17 napisał(a):Wyświetl post
Czy na meczu z Lechem beda prowadzone jakies zbiorki W związku z tym ze nie czesto jestem na R22 chcialbym co nie co wrzucić do puszki .
Zawsze są zbiórki, np. na oprawy.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.09.2008, 14:41
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Chcąc się liczyć w Europie trzeba takiego Lecha u siebie co najmniej 3 bramkami powieźć. Z całym szacunkiem ale ta drużyna jednym dobrym meczu ze Szwajcarami została zagłaskana przez media jak niedawna gwiazda Wiślackiej ławki niejaki Radosław M. Bramkarza mają niezbyt dobrego, Henriquez i Wojtkowiak są kiepscy, Arboleda robi błędy w obronie choć jest piekielnie groźny pod bramką rywala przy stałych fragmentach więc w obronie jedynym klasowym zawodnikiem jest Bosacki. Murawski jest niezły w środku pola ale za mało waleczny i do tego słaby fizycznie, Bandrowski nic specjalnego, Peszko niesamowicie szybki i dlatego groźny ale nie posiada dobrego strzału i dośrodkowania, Stlicić jest jedynym zawodnikiem środka pola w Lechu, ktory mógłby powalczyć o pierwszą 11 w Wiśle. Atak jest źle dobrany, bo zarówno Regnifo i Lewandowski to typowi środkowi napastnicy, dobrze się ustawiają, niezle graja glową ale brakuje im szybkości. I do tego należy dodać najsłabsze ogniwo Lecha czyli Franek Smuda na trenerskiej ławce - koleś, dla którego zcas się zatrzymał i nie potrafi dobrze przygotować drużyny, bo już widać, że Lech traci świeżość, bo Murawski i Wojtkowiak fatalnie się zaprezentowali na kadrze pod względem fizycznym a i z Arką wielu graczy nie mialo sily ganiać. Dlatego nie wyobrażam sobie innego scenariusza niż przekłucie tego nadmuchanego balona pod nazwą ,,Lech idzie na majstra". Swoją drogą ciekaw jestem miny panów Patyry i R. Zielińskiego z ,,Szybkiej pilki", którzy wierdzili, iż Wisla przy Kolejorzu wygląda jak uboga krewna.
Chłopie, trenerem to Ty nie mógłbyś być. Czytając Twoją rozkminkę taktyczną chce się smiać generalnie..
Faktem jest, że drużynę zagłaskano. Bardzo źle, że przegrała z Arką, bo zwycięstwo w tym meczu spowodowałoby, że Lech przystepowałby do spotkania z Wisła z innego miejsca, a Wisła nie miałaby luzu psychicznego. Ale tak sie nie stało niestety..
Faktem jest, że Wojkowiak czy Henriquez są teraz najsłabszymi ogniwami obok bramkarza. Ale totalną bzdurą jest nazywanie Murawskiego po jednym większym występie w grającej fatalnie kadrze 'zawodnikiem za mało walcznym'. Bo to oznacza tak naprawdę, że żadnego meczu Lecha na oczy nie widziałeś, bo w każdym Muraś przebiega najwięcej kilometrów na boisku i w każdym walczy więcej niż trzech Łobodzińskich w sumie. Lewandowski natomiast, to jest akurat typ zawodnika troszkę podobny do wczesnego Żurawia z Lecha, bez manierycznego wracania do pomocy i prób rozgrywania. Ma to, czego Brożek uczył się przez 3 lata, czyli odwagę by strzelić. I może na chwile obecna lepszy od Brozka faktycznie nie jest, ale ma wszelkie predyspozycje,by byc lepszym napastnikiem.
Widziałeś mecz z Arką? Chyba nie, skoro twierdzisz, że nie mieliśmy siły z nimi grać. To spotkanie bylo w takim tempie rozegrane, w jakim Wisła w lidze jeszcze nie grała. Tutaj pojawia sie Twój kolejny głupi kadrowy argument o słabym przygotowaniu fizycznym. Z czego żeś to niby wywnioskował chłopie? z 45 minut gry Murasia ze Słowenią, który się ledwo w tym czasie spocił? Albo ze spacerku z San Marino Wojtkowiaka? Widziałeś wypowiedzi pomeczowe Lewandowskiego? Grał 30 minut, po meczu był w dyspozycji, jakiej Ty jesteś jak na tramwaj podbiegniesz 30 metrów. Czyli ledwo mu oddech przyspieszył. Wyciąganie wniosków nt przygotowania fizycznego po mecz z Arką, tylko dlatego, że Lech go przegrał jest piramidalną głupotą.

Nie wiem jak Lech zaprezentuje się w meczu z Wami. Nawet nie mam żadnych przeczuć. Jeśli nie będzie się bał 'wielkiej Wisły', zagra ofensywnie i walecznie, to będziecie mieli bardzo cięzka przeprawę z gradem bramek. Lech może przegrać ten mecz w szatni. Jeśli tak sie nie stanie, wynik jest sprawą bardzo otwartą.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 12.09.2008, 15:59
Co do jednego jestem pewien - to będzie mecz, który będziemy oglądać z przyjemnością.
Zawsze jak gra Wisła z Lechem to jest wielkie widowisko
Już się nie mogę doczekać
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.09.2008, 16:16
Co do tego że Bosacki ma z nami nie zagrać to nie brałbym tego za bardzo na poważnie. Dlaczego? Jak Lech miał grać z Legią kiedyś to Murawski tez nie miał grać a później jednak zagrał. Więc wydaje mi się że Lech coś kręci
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 12.09.2008, 16:51
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post

Nie wiem jak Lech zaprezentuje się w meczu z Wami. Nawet nie mam żadnych przeczuć. Jeśli nie będzie się bał 'wielkiej Wisły', zagra ofensywnie i walecznie, to będziecie mieli bardzo cięzka przeprawę z gradem bramek. Lech może przegrać ten mecz w szatni. Jeśli tak sie nie stanie, wynik jest sprawą bardzo otwartą.
Ja mam to samo odnosnie Wisly - kompletnie nie wiem czego sie spodziewac w tym meczu
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.09.2008, 19:15
Skttrbrain, Można się spierać którzy piłkarze są lepsi, którzy mają większy talent ale chyba mimo wszystko ciężko to ocenić, bo przez każdego z nas przemawia sympatia do zawodników własnej drużyny. Obiektywnie rzecz ujmując za Wisłą przemawia więcej argumentów - atut własnego boiska, kibice, lepszy trener a przede wszystkim DOŚWIADCZENIE. Nasi gracze to zaprawieni w eurepojskich bojach (klubowych i reprezentacyjnych) starzy wyjadacze. Za Lechem może przemawiać głód sukcesu i młodość. Oczywiście piłka nożna jest bardzo specyficzną dyscypliną i lepszy nie zawsze wygrywa więc tu mogą Lechici upatrywać swoją szansę. Ja jednak o wynik jestem spokojny o ile Brożek zagra na dobrym poziomie a Cleber nie zagrzeje się i nie zapracuje na czerwień. Na dzień dzisiejszy największym problemem Wisly jest to że aż tyle zależy od Pawła Brożka, a także to, że Łobo jest w dramatycznej dyspozycji, no bo problem Clebera może rozwiązać niedlugo Marcelo.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.09.2008, 20:49
skttrbrain napisał(a):
Lewandowski natomiast, to jest akurat typ zawodnika troszkę podobny do wczesnego Żurawia z Lecha, bez manierycznego wracania do pomocy i prób rozgrywania. Ma to, czego Brożek uczył się przez 3 lata, czyli odwagę by strzelić. I może na chwile obecna lepszy od Brozka faktycznie nie jest, ale ma wszelkie predyspozycje,by byc lepszym napastnikiem.
Widziałeś mecz z Arką? Chyba nie, skoro twierdzisz, że nie mieliśmy siły
Tyle, ze zanim ewentualnie Lewandowski bedzie lepszy od Brozka, to juz go w Lechu moze nie byc
Tak przynajmniej wynikalo z jego niedawnych wypowiedzi w C+, kiedy stwierdzil ze jeszcze najlepiej ze dwa latka krajowej promocji i daje noge na Zachod
Odpowiedz cytując
cola
Banita

Od: 09.2008

Stary 13.09.2008, 08:40
jak ten chłopak dalej tak bedzie grał to zniknie nawet za rok
Odpowiedz cytując
Jaca
Banita

Od: 12.2007

Stary 13.09.2008, 11:27
Wisła musi ten mecz wygrać żeby byli podbudowani przed meczem z jakże trudnym rywalem z wysp brytyjskich Tottenhamem Hotspur
Odpowiedz cytując
Mango
Senior Member

Stary 14.09.2008, 09:19
Mam pytanie bo jestem dziś w pracy do 22 czy dzisiejszy mecz będzie w radiu kraków na żywo
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 14.09.2008, 09:25
Mango napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie bo jestem dziś w pracy do 22 czy dzisiejszy mecz będzie w radiu kraków na żywo

jak podaje oficjalna strona radia jest transmisja z tego meczu ale oprócz tego jest jeszcze hokej Podhale-GKS Jastrzębie i relacja z Tour De Pologne.Więc będzie trochę mieszania
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Mango
Senior Member

Stary 14.09.2008, 09:30
wielkie dzięki za info . Cóż lepsza mieszana niż żadna

Ale kiedyś by sie przydała wislacka odrębna stacja radiowa
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.09.2008, 09:34
No to jesteś faktycznie na czasie...masz w pracy internet? Jak masz, to jest transmisja w Radiu Biała Gwiazda, tam tylko transmisja z meczu.

Edyta

Ahh...no to sorka..nie zrozumieliśmy się
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez rafalek : 14.09.2008 o godz. 09:43.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Mango
Senior Member

Stary 14.09.2008, 09:38
rafalek napisał(a):Wyświetl post
No to jesteś faktycznie na czasie...masz w pracy internet? Jak masz, to jest transmisja w Radiu Biała Gwiazda, tam tylko transmisja z meczu.
Jak bym miał w pracy internet to bym i sopcastem obejrzał

A miałem na mysli radio fm hehe - drobne niedomówienie
Wiem , że mamy internetowe radyjko .
Odpowiedz cytując
wojtuś24
Member

Od: 04.2006

Stary 14.09.2008, 10:01
Mam do sprzedania 1 bilet na mecz z Lechem. Sektor D, cena 40 zł. Chętni pisać na priv NIEAKTUALNE
Ostatnio edytowane przez wojtuś24 : 14.09.2008 o godz. 10:29.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 14.09.2008, 10:26
Nie wiedziałem że to kiedyś napiszę, ale miałem po raz pierwszy przejawy snu z meczu.
I pamiętam news na TWSD "Wisła 1-3 Lech"

Byle tylko Paweł nie był wybity z rytmu.

Wszyscy na stadion! Wszyscy śpiewają!
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 14.09.2008 o godz. 10:31.
Odpowiedz cytując
Mango
Senior Member

Stary 14.09.2008, 10:59
optymista ...
Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 14.09.2008, 11:12
to jeszcze nic mi sie snilo ze bylem na diabelskim młynie w wesołym miasteczku a Wisła-Lech 0:3
Ale oczywiscie bedzie na odwrot
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów