|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Talenty to pojęcie względne. Jeżeli rzeczywiście by się rodziły to teraz w reprezentacji nie musiałbym oglądać pana Lewandowskiego. Kuleje u Nas cały system szkolenia, od drużyn juniorskich po seniorów więc nie ma co oczekiwać, że będziemy masowo szkolić dobrych piłkarzy. Cytat:
Żal.pl![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Już skończmy z tym legendarnym systemem szkolenia...
Bo czy jego winą jest fakt, że poza kadrą mamy kilku zawodników, którzy z racji obecnej formy powinni wybiegac w pierwszej jedenastce? Piotrek Brożek... Jeleń... Wichniarek... Boruc...cz nawet Kuszczak, Dudka... Zły system szkolenia nie tłumaczy dlaczego Leeeeeooooo powołuje na zgrupowanie R. Lewandowskiego (świetna forma), po czym i tak nie daje mu szans występu, tłumacząc, że pewnie zjadła by go trema... Zły system szkolenia nie usprawiedliwia dziwnego i chorego zjawiska, że u Leeeeeoooo grają zwykle ci powołani na ostatnią chwile jako uzupełnienie kadry, a nie ci wytypowani w pierwszym (nominalnym) etapie selekcji (Piszczek na Euro, Saganowski ze Słowenią...) Nikt nie zabierze Holendrowi zasług i honorów za awans na Euro! Jestem pierwszy, który popiera laury i gratyfikacje finansowe które otrzymał z tego powodu. Nie może jednak jechać n zasługach do końca kariery i robic sobie prywatnego folwarku z reprezentacji. Jasne, że każdy ma swój styl, swoją wizję, niemniej jednak niektóre z ostatnich decyzji Leeeeeooooo to juz nie przejaw wizji, lecz typowa utarczka z wszystkimi dookoła - "nikt mi nei będzie rozkazywac, ja tu decyduję i wam pokażę!". Bo żeby widzieć jakąkolwiek logikę przede wszystkim przy obsadzie ataku to trzeba wykazywać się ogromem wyobraźni. Bo jak na mecz ze słabą Słowenią, która nawet nie wierzy w 3 punkty (!) można ustawic drużynę bez napastnika?!
Ostatnio edytowane przez felipe : 08.09.2008 o godz. 10:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiem to pierwszy raz.. jestem co raz bardziej za tym by odwołano Benhakkera, póki nie jest za późno i nadal są szanse na awans do MŚ.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wyniki Reprezentacji są wypadkową postawy naszych drużyn klubowych.Za Górskiegojak byliśmy 3 drużyną na świecie to Wisła grała w ćwierćfinale pucharu mistrzów,Górnik Zabrze w finale pucharu zdobywców pucharów,Legia w półfinale uefa , wiec były podstawy dla Kadry a teraz .... nie mamy zespołu w lidze mistrzów od 12 lat,a w fazie grupowej uefa udało sie jak dotej pory polskim zespołom na dwa starty wygrać tylko jeden mecz z FC . Basel na Reymonta, wczesniej Amika Wronki przegrała wszytskie mecze w grupie.Wiec o jakich my sukcesach reprezentyacji marzymy
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.09.2008 o godz. 11:31.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ayala, tylko, że trzon naszej kadry od ładnych kilku lat tworzą gracze klubów zagranicznych.
Zgodze się, ze mamy słabą ligę - ale czy przeszkodziło to w ostatnich 6 latach awansować na wielką imprezę Engelowi, Janasowi czy nawet wczesnemu Beenhakerowi ? Bo jakoś nie przypominam sobie by w tym czasie Wisła czy Legia szalały na międzynarodowym froncie... |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Przed eliminacjami do Euro 2008 też tak pewnie myślałeś po porażce z Finami ? Nie róbcie afery z wyniku ani stylu...Austria - Francja 3-1 i co oni mają powiedzieć? gwiazda na gwieździe,cypr-włochy 1-2
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
A dla nas eliminacje sa kwintesencja sezonu, bo na turnieju będziemy się modlić o łatwą grupę i jakieś cudowne drugie miejsce i ładną porazką w 1/4... To tak offtopic, bo wcale nie uważam aby należało leo wywalac (choc i tak gnoja nie lubie, żeby nie było ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie martwi mnie Francja i ich kadra (choc i tak o nia i jej awans się jakos zbytnio nie boję...). Austria potraci po drodze punkty z przeciętniakami i wroci wszystko do normy. To tak jak u nas w lidze Przegramy z Odrą, ale i tak na koniec Wodzisław w tabeli będzie daleko.Przykładu Italii nie rozumiem - wygrali na wyjeździe, mają 3 pkt, a Ty jeszcze komentujesz? Osiągnęli cel... |
|
|
|
Banita
Od: 04.2005
Offline |
|
|
ja tam bym Leo zostawił
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Wcale nie stoimy w miejscu od przyjscia Beenhakkera - stoimy w miejscu od co najmniej 10 lat. Nie ma na swiecie trenera, ktrory nauczy prawie 30-letniego Leewandowskiego kopac prosto pilke czy Krzynowka jak wykonywac stale fragmenty gry.
Naszym celem nie powinien byc mundial 2010 ale euro 2012. Niewiem tylko kto ma nas tam reprezentowac skoro chodujemy kolejne pokolenia pilkarskich analfabetow. Dlaczego nie wpuscic na nowe murawy grup juniorskich kosztem zespolow seniorskich, gdzie grajacy pilkarze i tak nic sie nie naucza tym bardziej ze sa zdemoralizowani przez zupelnie nieodpowiadajace umiejetnoscia zarobki. Mecz ze Slowenia pokazal, ze ich przygotowanie kondycyjne jest odpowiednie do grania co nawyzej w amatorskiej lidze Luksemburga. Jestem za pozostaniem Beenhakkera nawet jakbysmy mieli przewalic wszystkie mecze. Moze sie gubi ale w jednym ma racje: to nie on jest glownym problemem polskiej pilki. Jego zwolnienie niewiele zmieni - co najwyzej dziady z pzpn znowu postawia na swoim, a to juz dla mnie za wiele. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|||
Nieprawda, jako gospodarze turnieju nie będziemy grać w eliminacjach. Będziemy mieli dwa lata na budowanie zespołu. Jeżeli olejemy te eliminacje, to nasza reprezentacja de facto przez cztery lata nie zagra spotkania o stawkę. Na mundial trzeba jechać, tym bardziej, że w grupie nie ma ani jednej naprawdę mocnej drużyny.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Smieszy mnie ta nagonga i gadka ze nic nie zrobil , w zasadzie wszystko spieprzyl itp.
Druzyna byla ale sie zbyla i tak jest bardzo czesto i to w o wiele lepszych reprezentacjach.Do tego my nie mamy kompletnie kim grac. Rozumiem ze dla Was historyczny awans na Euro to **** nie wyczyn bo przeciez grupa byla zalosnie latwa Swoja droga moze ktos poda kiedy to Polska repra ostatni raz wygrala w meczu o punkty z zespolem z pierwszej 10 rankingu fify? -pewnie 2/3 ekspertow tu piszacych jeszcze na swiecie nie byloLeo byl wielki, przestal wygrywac , nie powolywal tych co eksperci chcieli i juz jest smieciem. Mi tam wszystko jedno czy zostanie czy odejdzie, przyjdzie nastepny i bedzie to samo.problemem nie jest trener tylko tragiczna nedza jesli chodzi o grajkow a ze Benhaler pogubil sie to inna kwestia. Spokojno , dostanie w dupe od Czechow, lesne dziady mu tego nie popuszcza - bedzie to Wasze wspolne zwyciestwo a repra jak grala kiche, tak bedzie ja grac nadal. amen
Teraz jest dokladnie to samo - gdyby po Euro 'lud' chcial jego glowy to ta glowa by padla. listek zgnojony - slusznie oczywiscie - przez wszystkich, jedzie od dawna w ten sposob, by choc troche oczyscic sie z gowna, ale gowno wali tak jak walilo i nic juz tego nie zmieni. ps. tak jak pisalem , ja dla mnie - Leło,starzec,ten typ ,guru od 7 bolesci,wielki leo - moze odejsc , moze zostac....wszystko mi jedno bo wiem ze jak sie cos zmieni na lepsze jak jak zwykle na chwile a pozniej znow bedzie wielkie rozczarowanie. Generalnie moja i narastajaca niechec do Benhalera to nic, w porownaniu do nienawisci jaka darze tych starych zdziadzialych przekretow z pzpnu ,ktorzy podkladali mu swinie ja tylko mogli od samego poczatku.Te mordy beda pic przez tydzien gdy Benhaler padnie wiec ja cieszyl sie z tego na pewno nie bede
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 08.09.2008 o godz. 21:59.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Ja znowu takiej Euforii nie przeżyłem, bo ja już wtedy czarno widziałem te finały. Bo też nie rozumiem jak można było się jarać 1-0 z Belgią, tak jak my się cieszymy z 1-0 z Barcą, Chyba jest różnica. Beenhakker nie pokazał nic oprócz 2 meczów z Portugalią. Ciekawe czy jak po żałosnym(ale oczywiście wygranym, bo nawet Boniek z nimi wygrał, i jeżeli Leo dokonał by rzeczy nie możliwej to ja chyba nie oglądnął bym już żadnego meczu za jego kadencji) meczu z Sam Marino tez będziesz sądził, że to dopiero początek. Dla mnie to początek, ale końca Beenhakkera. Powód: mała pomyłka
Ostatnio edytowane przez kubawislak : 08.09.2008 o godz. 22:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
||||
Przepraszam, ale gra naszej reprezentacji za kadencji Leło to obraz nędzy i rozpaczy, i wielu o tym mówiło już dawno, tylko media propagowały wizerunek Leło-mentora. Nie moja wina, że większość zagorzałych kibiców Benhałera, to ludzie, dla których kolacja na mieście to McDonalds, ulubione zajęcie po pracy to wizyta w galerii handlowej, a sposób na spędzanie czasu z rodziną to wspólne oglądanie Tańca z Gwiazdami. Że tym ludziom gazety i telewizja mówią jak żyć, to ich problem, ale pytanie się o zdanie ludzi, którym wcześniej się coś wmówiło to debilizm. Teraz dziennikarzyny rozważają nową linię polityczną "Leo jest be", także za diametralne zmiany nastrojów społecznych dziękuj mediom, bo większość ludzi tylko po nich powtarza. Do zapamiętania- za siebie myśli jakieś 5% społeczeństwa, reszta powtarza po innych.
No właśnie o to się rozbija, że wolę mieć na chwilę dobrze, a potem znowu rozczarowanie, niż padakę cały czas.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 08.09.2008 o godz. 23:35.
|
|||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Otworzcie oczy - jestesmy jednym wielkim skansenem jesli chodzi o pilke. Nasz poziom to wlasnie Slowenia , Wegry ,Walia, Irlandia i tym podobne tuzy wiec nie wiem o co chodzi ![]() A eliminacje byly i tak lepsze niz powinny byc.Gralismy bez szalenstw ale solidnie i tym awansowalismy. Natomiast same finaly to tylko potwierdzenie bagna w jakim sie znajdujemy. Oczywiscie nie neguje tego ze Benhaler porobil kupe bledow i pogubil sie w tym wszystkim ale po kiego grzyba ta nagonka? Bo ludzie ktorzy maja w tym swoj cel wkrecili Was ze Benhaler pod stolem ciagnie jakas kase? Dowody - kto-gdzie i za ile prosze a od razu zmienie zdanie. No i na koniec to zgadzam sie ze jest zadnicza roznica miedzy 1-0 nad Belgia, i 1-0 nad Barca - Z Belgia wygralismy mecz o cos i m innymi przez to awansowalismy a Belgowie nie.Z Barca wygralismy mecz o nic i odpadlismy. Uran235 - ja tez to widze ze era Leona sie juz chyba skonczyla - i on zgasl i zespol zgasl, tyle ze myslac perspektywicznie, czyli o Euro 2012 ,nie wiem czy nie lepszym wyjsciem byloby go pozostawic(bez wzgledu na wyniki) do konca tych eliminacji -tak zeby nowy trener przez przypadek nie zuzyl sie juz teraz.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 08.09.2008 o godz. 23:52.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Herthy latal dziury kadrowe robi z niego obronce ? Czyli taki Baszczynski to wedlug Ciebie srodkowy obronca, a Niedzielan to prawo skrzydlowy bo tez go tam Skorza wystawial ? Piszczek cala swoja kariere gral w ataku, albo na skrzydle ale wysoko podwieszony, a tu jeden mecz w obronie i sie robi z niego obronce. To moze powinien zagrac za Wasilewskiego w srode. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ja jestem dobrej myśli. Uważam, że wywalczymy "silny" remis.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2005
Offline |
|
|
a propo listka , moze nie pamietacie ale zgodzil sie na leo tylko dlatego ze byl razem zreszta chujow z pzpn pewny ze sie nie zakwalifikujemy
teraz latwo mowic ale grupa wygladal badzo mocno : portugalia,serbia,belgia do tego niespodziewanie dobra finlandia z litmanenem po ms'06 bylo cisnienie dziennikarzy zeby wyjebac janasa i brac zza granicy i leśni sie zgodzili bo wiedzieli ze w 2008 beda miec alibi - widzicie , chcieliscie , wzielismy z za granicy , i nie awansowalismy ale tu im leo pokrzyzowal szyki tak to ja widze i jeszcze jedno , ja dla leo mam wdziecznosc ze w duzej mierze odmlodzil kadre sadze ze gdyby zostal janas , albo przyszled na jego miejsce ktos ze starej gwardii pewnie do dzis bysmy grali szymkowakiem itd |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
||
|
Nie krytykować Leeeeeeeeeooooooooo bo źle skończycie !
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No Osuch to jest alfa i omega, ekspert co sie zowie. Az dziw, ze tak malo jest w mediach - powinien wypowiadac sie na kazdy temat o pilce i goscic co tydzien w programach ligowych. Przeciez to ten gosc co twierdzil, ze Gargula ma klauzule odstepnego w kontrakcie. Slowa o handlu zywym towarem w ustach menadzera pilkarskiego brzmia co najmniej zenujaco. Dla mnie osobiscie wszyscy menadzerowie pilkarscy to obok fatalnych warunkow treningowych najwieksze zlo polskiej pilki.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
nie czarujmy się, prawda jest taka, że w anjgorszym przypadku Leo kieruje kadrą tak jak większośc polskich trenerów gdyby była na jego miejscu...
... także nie spodziewajmy się ze któryś z naszych( aprzynajmnije większość, bo mozna by w sumie na Heńka liczyć, prawda? )piszę to oczywyiście z przekroju 2-lat pracy Leo z naszą kadrą, a nie ttylko ostatniego meczu... PS. jeżeli nie Heniek to kto? chcecie powtórki z Bońka? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mam wraznie ze mowisz to tylko po tym co było w meczu ze Słowenią, rownie dobrze moglismy wywalić Leo po przegranej z Finlandią
jak mają być trnerzy typu Englel czy Janas to lepiej nie będzie, a raczejk tak samo, a ze jest jak za Bońka to uwierzę dopiero po fatalnych wystepach powiedzmy w 3 nastepnych meczach ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Teraz gramy u siebie z Czechami i na wyjeździe ze Słowacją. Po tych dwóch meczach będzie można ocenić grę reprezentacji i trenera. (Pomijam mecz z San Marino - zakładam że wygramy)
Nie będzie wtedy taryfy ulgowej i tłumaczeń że mało czasu albo słabo zgrani itd. Te mecze (ich wyniki) przypuszczalnie zdecydują czy mamy o co walczyć w tych eliminacjach czy też już nie. Jak nie lubię Miszcza PR z Holandii, tak wolałbym żeby Nasi piłkarze nie odpadli już na starcie eliminacji! ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
, a Leo nie osiągnął nic więcej od tych panów. Pod względem piłkarskim wyszedł mu dwumecz z Portugalią i tyle ... śmiem twierdzić że za Janasa rozegraliśmy duzo więcej dobrych spotkań. Po nieudanym finale MŚ zrobiono na niego nagonke ... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
hehe, więcej dla leśnych dziadków zostanie ![]() ponoć Leo jest już nieźle wkurzony, http://sport.onet.pl/0,1248770,1822414,wiadomosc.html Cytat:
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 10.09.2008 o godz. 12:09.
![]()
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|