|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Bednarz jest od wyszukiwania piłkarzy i negocjowania kontraktów, kwoty odstępnego etc. Nawet jeśli jemu coś się uda wykombinować to RN może w minute sie na to wysrać. Piłkarze powinni dostać solidny o....... za ten mecz. Jednak troche ludzi tam pojechało z Krakowa, poświęcili swój czas i pieniądze więc mogli by to zrobić właśnie dla nich. Za tą kase jaką dostają powinni za każdym razem zapiepszać jak małe samochodziki. Powód: ;)
Ostatnio edytowane przez Kamson : 06.09.2008 o godz. 15:12.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ręce czasami opadają
Przydaje się czasami taka chwila rozluźnienia ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Nie oglądałem tego meczu ale to, że nasza ofensywa bez Boguskiego i Brożka jest koszmarem wiedziałem już wcześniej. Kiedyś jeszcze był Paulista to on potrafił szarpnąć, potrafił strzelać bramki co jest rzadko spotykaną umiejętnością u naszych pomocników. Mimo wszystko nie spodziewałem się, że nie będą potrafić wygrać z Piastem ! W moim odczuciu powinna nastąpić w zimie mocna rotacja w składzie. Na wylocie powinno być kilku zawodników: Dawidowski, Kmiecik, Małecki ? Niedzielan ?
Na próby usprawiedliwiania Niedzielana długą kontuzją odpowiem tym co ktoś już tu pisał: Szałachowski jest najlepszym zawodnikiem Legii mimo tego, że miał dłuższą przerwę niż Andrzej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Taaaaaaaaaaaaaaa...
A jakby k**wa grali w PE na 100%, gryźli trawę, nie odstawiali nóg i połapali kontuzje na mecze z Lechem i Tottenhamem (przy naszej wąskiej kadrze!), to byście podnieśli larum, że co Skorża wyprawia, trzeba było odpuścić ten śmieszny puchar etc. Litości. Olać PE, wystawić siódmy skład to i z ewentualnej wygranej w derbach starozakonni nie będą mieć żadnej satysfakcji. Żeby grać na 4 frontach trzeba mieć ze 30 piłkarzy, z których najsłabsi powinni być na poziomie Krzyśka Mączyńskiego, Matiego Kowalskiego. Nie mamy, to nie gramy. @westersyl Nasza ofensywa z Brożkiem i Boguskim też będzie koszmarem, jeśli nie będziemy grać na maksa. Przecież gdyby chłopcy dzisiaj zagrali z zębem, to remis 0:0 byłby pewny, a bardzo prawdopodobne, że te 1-2 bramki by strzelili, wystarczyłoby żeby ganiali za każdą piłką. Mnie tam nie martwi, a nawet cieszy, że tego nie zrobili. Wolałbyś np. przeczytać: "Wisła wygrywa w Gliwicach 2:0, groźnie wyglądająca kontuzja Jirsaka"? Ja nie. I co? Wtedy nasza ofensywa bez Brożka i Boguskiego była by lepsza, niż jest w rzeczywistości? Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Deever : 06.09.2008 o godz. 15:22.
![]() Co to k***a jest "rów widokowy"?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
W piłce potrzebne jest traktowanie meczu na serio jeśli chce się wygrywać. Widocznie zawodnicy uznali, że puchar ekstraklasy nie jest ich priorytetem i zbytnio się im nie dziwię. Każda porażka Wisły boli, ale akurat taka w półtowarzyskich rozgrywkach najmniej. Skorża chce też wystawić rezerwę na Cracovię więc przygotujmy się na to, że może nieługo pasy będą się cieszyć z wielkiego zwycięstwa i świętować przez następne pół wieku.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mamy 20 piłkarzy zdatnych do gry na poziomie .
Pawełek,Juszczyk Singlar,Baszczyński,Cleber,Pi.Brożek,Diaz,Głowacki ,Kowalski i najprawdopodobniej Marcelo Małecki,Boguski,Zieńczuk,Sobolewski,Barreto,Cantor o,Jirsak,Łobodziński . Niedzielan,Brożek Nasza słaby występ w PE wynika z ubóstwa w formacjach ofensywnych . Tak po za tym takie puchary do czegoś służą nie ? Śmieszne są te glosy pośrednio namawiające do rezygnacji z pucharów krajowych |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Juszczyk - Singlar, Baszczyński, Cleber, Piotr Brożek - Jirsak, Cantoro, Sobolewski, Zieńczuk - Niedzielan, Kmiecik
Ten sklad nazywacie olaniem tego calego PE Otoz nie.Olanie to by bylo jakby dzis w Gliwicach wystapil ten sklad Juszczyk - Krasnodębski , Kowalski, Zalewski Szabat - Burliga, Mączyński, Barreto, Niedzielan - Grzegorz Kmiecik , Dawidowski Ale wystapil ten pierwszy,i to dowod ze Skorza wcale nic nie olał ,natomast nasi gwiazdorzy maja inne podejscie do sprawy.Syndrom Tbilisi i Valerengi wiecznie zywy ,a motyw "wybierania" w ktorym meczu walczyc albo i nie dalej praktykowany. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Także jeśli ktoś skupia się na Dawidowskim, Kmieciku, lub Niedzielanie (chyba, że oni odpowiadają za grę obronną?), to albo oglądał mecz, albo jak głupek powtarza w kółko te same hasła (dobrze, że Łobo nie było bo też pewnie by mu sie dostało)... ![]()
Ddf
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
A propos Niedzielana - do dziś pamiętam klangor pokemonów w transferowym oburzonych tym, że można w ogóle zaproponować piłkarzowi z TAKIM nazwiskiem kontrakt motywacyjny(scenariusz powtarza się zresztą przy każdym prasowym doniesieniu o potencjalnym transferze). Jasne, że potrzebujemy drugiego napastnika i jakiegokolwiek skrzydłowego, ale nie na PE i PP!! Miałby taki złapać kontuzję w meczu z jakimiś drewniakami którzy chcą się pokazać i nawet, jak ich sędzia wyrzuci z boiska to i tak wielkiej szkody nie poniosą, a wynik pójdzie w świat? Ja wiem, że żal tak dostawać w cztery litery z frajerami, ale raz, że taka specyfika pucharów a dwa - nas czekają sukcesy, a oni i tak pozostaną(piłkarsko)frajerami, dla których wygranie meczu o nic z Wisłą będzie największym osiągnięciem w sezonie(no chyba, że bardziej sobie cenią ew. zwycięstwo z Legią albo Lechem). Jeżeli stwierdzenie w pomeczowym wywiadzie: "No, Wisła to zawsze Wisła, nie ważne w jakim gra składzie" ma być ich jedyną chwilą tryumfu, to mnie to osobiście bardziej śmieszy, niż boli. Dla mnie ten mecz był udany o tyle, że obyło się bez kontuzji po stronie naszych zawodników.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.09.2008 o godz. 16:49.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Ofensywa jest do dupy,Sobol po kontuzji,w drugiej połowie eksperymentalne ustawienie,Piast był poproastu lepszy,chcial się pokazać u siebie . Z relacji wynika że jednym z najsłabszych zawodników był Jirsak, tak się już wtopił w" nasze realia", dogadał się czy opierdala się? ![]()
Ostatnio edytowane przez jachting : 06.09.2008 o godz. 15:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
prawda jest taka że nasi gwiazdorzy grając w czymś takim jak pe mają w głowach "takie granie, żeby się nie zmęczyć i wiedzą że Skorża i tak ich nie o.......i", a jeśi Śląsk nie wspominając o Piaście grają z Wisłą to dają z siebie wszystko, wadomo, Wisła - marka.... więc to jest takie jak w dzisiejszym meczu Wisła (40% energii) vs Piast (110% energii) co nie zmienia faktu że Wisła takie ogórky jak Piast z palcem w dupie powinni jechać,a że mają na to wyj... stąd też takie wyniki.
tak to widzę. PS siedzieć w tej klatce dla zwierząt przy takiej temperaturze to samobójstwo.
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 06.09.2008 o godz. 15:53.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Wisła miała po prostu słabszy dzień każdemu może się zdarzyć Piast wygrał bo grał lepiej no i trudno nie zawsze się wygrywa.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
pozdrawiam |
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
btw według mnie wystawianie Dawidowskiego jest tak jakby apelem/przesłaniem Skorży do Grupy Trzymającej Władzę w Wiśle coś na wzór: "patrzcie i płaczcie".... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Może faktycznie jest to odpowiedź skierowana do RN, w której ktoś się popisał poczuciem humoru, motywując wstrzymaniem transferów graczy ofensywnych słowami: "Macie Dawidowskiego i Kmiecika". Moim zdaniem najbardziej prawdopodobna jest jednak wersja, że piłkarze ME są od wspomnianej dwójki po prostu słabsi. Niemożliwe? Ja jakoś jestem w stanie to sobie wyobrazić... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Największy ból to to że jest to trzeci kolejny mecz bez zwycięstwa. Żeby się chłopaki nie odzwyczaili od wygrywania.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
rozumiem że PE jest mało prestizowy , rozumiem ze mamy wąska kadre , rozumiem ze nie było kilku waznych piłkarzy , rozumiem że musimy sie oszczedząc ALE klasa która ma Wisła powinna chociaż troszke obligowac do wygrania lub chcociaz do remisu z Piastem ,. takie porażki w 2 ostatnich meczach( to chyba 1:5 w bramkach) wiec to może troche popsuc atmosfere i dobic młodych chłopaków i tych co grali w ubu meczach -> Niedzielana i ...
) . miło by ogladac wygrywajaca Wisełkę pomimo niskiego prestizu PE. bo jak już nie wygrywa repra to chcoiaż Wisła powinna ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
a pejsy znowu ekstazę przezywają
![]() godzina meczu chora,upał straszny,stadion 3 ligowy ,ogólnie Piast miał sporo więcej sytuacji do strzelania niż my ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Brak transferów do ofensywy zaczyna wychodzić. A tu jeszcze 3 miesiące trzeba grać...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teraz doszedłem do takiego wniosku,niema Pawła nie ma goli.
![]()
|
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie było dobrze, widać, że im się nie chciało. Ale w sumie, to mi to wisi.
Ważne, że za tydzień kuchenki dostają. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kuchenki,lodówki,pralki i zmywarki.
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
widziałem bardzo dobrze (na tyle ile się dało)drugą połowę przez kraty
cisnęli nas Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez South : 06.09.2008 o godz. 20:39.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
teraz mamy problem prawie podstawowy skład przgrywa z Piastem
ten mecz pokazał ile znaczą dla nas Brożek i Boguski |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Jedynie co mnie smuci w tym PE że mamy derby z Sąsiadką. Nie możemy więc tych meczy odpuścić. W innym wypadku olalibyśmy te mecze z których i tak nic nie ma. A tak jak pisał Wolfy tylko głupie kontuzje mogą się przytrafić. Ale derbów odpuścić nie możemy!
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ogryzek : popieram niema takiej opcji zeby odpuszczec derby .... musimy im pokazac gdzie tak naprawde jest ich miejsce przynajmniej w pe jak nie zdołalismy zrobic tego w lidze ;]
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|