The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mrawczu
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.09.2008, 10:59
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie kartki się kasują bo co jak co ale graliśmy w eLM a teraz w UEFA więc trochę inne rozrywki, poza tym ci co awansowali do LM też mają licznik kartkowy na zero. Tak mi się wydaje ale mogę się mylić
Paul Scholes za czerwoną kartkę (2 żółte: piękny siatkarski atak plus jakiś tam faul) w meczu o Superpuchar Europy będzie pauzował w 1 kolejce grupowej LM.... także Pietia na pewno nie zagra w Londynie
Za mało jest cudownych chwil, by bać się tych pozornie złych!
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 04.09.2008, 11:35
Czytanie regulaminu nie boli

http://www.uefa.com/multimediafiles/...0_download.pdf
(Article 21)

W skrócie:
- czerwona kartka powoduje zawieszenie w następnym meczu, kara może być zwiększona a nawet rozszerzona na wszelkie rozgrywki pod szyldem UEFA
- zawodnik zostaje zawieszony na jeden mecz gdy posiada na koncie dwie żółte kartki (dwie żółte w jednym meczu liczą się jako jedna)
- zawodnik zostaje zawieszony na jeden mecz począwszy od pierwszego meczu pierwszej rundy po uzyskaniu żółtej kartki nr 3, 5, 7, etc. (dwie żółte w jednym meczu liczą się jako jedna)
- pojedyncza żółta kartka i "wiszące" zawieszenie na koncie jest ważne w kolejnych rundach i innych rozgrywkach w danym sezonie
- wyjątek: pojedyncza żółta kartka uzyskana w fazie kwalifikacyjnej anuluje się w przypadku awansu
- żółte kartki na koncie i zawieszenia za żółte kartki wygasają po zakończeniu sezonu

Ostatnio edytowane przez prober : 04.09.2008 o godz. 11:40.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
zloty1906
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.09.2008, 18:38
Rewanż z Tottenhamem zaplanowano na godzinę 15:15To jest panowie kpina.
Najlepsza jest argumentacja szefa redakcji sportowej p.Korzeniowskiego

"Nie mieliśmy innego wyjścia, na taką godzinę naciskała angielska telewizja. Liga angielska jest silniejsza od naszej, więc musieliśmy się podporządkować"
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 04.09.2008, 18:42
z Blackburn było to samo
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 04.09.2008, 19:17
nie no kurde bez przesady mecz mógłby być przynajmniej o 17. ale i tak obojętnie o której by nie był to i tak Ci co mają przyjść to przyjdą. Ale naprawdę argumentacja Korzeniowskiego jest śmieszna, jeżeli chodzi o Anglików to nie wieżę że oni mają jeden kanał żeby transmitować mecze. Wydaje mi się że zrobili to specjalnie ponieważ tego dnia grają inne zespoły angielskie i na pewno( ich zdaniem ) te mecze są ciekawsze niż mecz Wisły i Tottenhamu Manchester City gra z Omonia a Aston Villa gra z Liteksem Łowecz więc naprawdę europejska czołówka.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Stary 04.09.2008, 19:29
Ciekawe czy Wisła ma coś do powiedzenia w tej sytuacji. Nie wiem ile kosztują prawa telewizyje o 15.15 ale chyba nie za duzo. W takiej sytuacji juz lepiej byłoby wogóle nie transmitowac tego meczu ale zagrać o normalnej porze. To jest naprawde kpina.
Odpowiedz cytując
marooc
Member

Od: 06.2004

Stary 04.09.2008, 19:44
chyba kogoś popierd... władze WIsły maja nas znow gdzies... nei wierze, ze nie mialy na to wplywu. W końcu to my gramy a nie telewizja do s****....
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 04.09.2008, 19:48
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy Wisła ma coś do powiedzenia w tej sytuacji. Nie wiem ile kosztują prawa telewizyje o 15.15 ale chyba nie za duzo. W takiej sytuacji juz lepiej byłoby wogóle nie transmitowac tego meczu ale zagrać o normalnej porze. To jest naprawde kpina.
Pewnie, kilkaset tysięcy euro w tę czy w tamtą, co za różnica

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 04.09.2008, 19:50
marooc napisał(a):Wyświetl post
chyba kogoś popierd... władze WIsły maja nas znow gdzies... nei wierze, ze nie mialy na to wplywu. W końcu to my gramy a nie telewizja do s****....

ale jak to powiedział Korzeniowski liga angielska jest silniejsza i trzeba się dostosować śmieszne to i straszne zarazem.Na pewno jakby chcieli to można to jakoś załatwić. Przecież mecz może być transmitowany aż w trzech stacjach TVP 1 TVP 2 TVP INFO. Więc jaki to problem a jak Anglia jest lepsza to powinni mieć więcej stacji które mogły by transmitować to spotkanie. bez przesady.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Stary 04.09.2008, 19:51
To jest lekka przesada. Czy telewizja musi mieć aż taki wpływ na porę rozgrywania meczu? Tym bardziej, że pierwszy mecz a Anglii zaczyna się o 21, to dlaczego u nas nie może być podobnie?
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Stary 04.09.2008, 19:58
prober napisał(a):Wyświetl post
Pewnie, kilkaset tysięcy euro w tę czy w tamtą, co za różnica
Tak , bo zobaczysz te kilkaset tysięcy euro... za mecz o 14.15 w Anglii, i 15.15 w Polsce, juz widze te miliony widzów przed telewizorami.

Kolejna rzecz, pierwszy mecz Lecha transmituje TVP2 a nasz TVPINFO... wtf ?
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.09.2008, 20:03
To jakiś cyrk.Korzeniowski do dymisji...
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 04.09.2008, 20:11
Żuczek napisał(a):Wyświetl post
To jest lekka przesada. Czy telewizja musi mieć aż taki wpływ na porę rozgrywania meczu? Tym bardziej, że pierwszy mecz a Anglii zaczyna się o 21, to dlaczego u nas nie może być podobnie?
nie musi, wystarczy nie brać od telewizji pieniędzy za transmisje...

Anglicy płacą po Niemcach najwięcej za prawa, także chcąc nie chcąc musimy sie dostosować, bo Anglicy mają 4 zespoły w uefa...
Tak , bo zobaczysz te kilkaset tysięcy euro... za mecz o 14.15 w Anglii, i 15.15 w Polsce, juz widze te miliony widzów przed telewizorami.
w Anglii bardzo często mecze rozgrywane są o tej porze.
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 04.09.2008 o godz. 20:13.
Ddf
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.09.2008, 20:13
To jest jakiś żart ? Czyli Wisła jest na drugim miejscu, a Lech na pierwszym ?! Nie dość że dostali się kuchennymi drzwiami do tych pucharów to traktowani są jakby nie wiem kim byli. W TVP chyba zapomnieli że to MY jesteśmy mistrzem polski, jesteśmy liderem tabeli i gramy z silniejszą drużyną co sprawia że ten mecz jest atrakcyjniejszy.
Godzina meczu też nam nie pomaga zarówno pod względem sportowym i kibicowskim !
Niech nasz klub zareaguje !!!
Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 04.09.2008, 20:23
YY a ja mam jeszcze jedno pytanie to 1600 wejdzie na sektor gości ; D?
Odpowiedz cytując
Estovic
Senior Member

Stary 04.09.2008, 20:30
Pewnie będą też mieć obecny buforowy, który będzie przesunięty o jeden sektor dalej. Wtedy 1600 wejdzie bez problemu.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 04.09.2008, 20:33
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
.
w tygodniu powiadasz? bo nie spotkałem się

kpina i tyle
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 04.09.2008, 20:33
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
ale..

w weekend.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.09.2008, 20:34
Ja mam strasznie problemy z dźwiękiem na INFO...szumi cały czas, nic nie słychać.

A to, że pokazują Lecha to kpina. Przesada. Niech to Wisełka awansuje i pokaże, kto tu rządzi;] Ale bym sie smial, jakby Lech nie przeszedl tych kelnerow.
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 04.09.2008, 20:50
A czy to cale TVP Info to nie jest poprostu regionalna 3? Bo jak nie to niemam tego zje****** kanalu i jak ja se ten mecz zobacze wtedy do h*** ;/ Przepraszam za wyrazenia, ale mnie az gotuje, czlowiek o niczym prawie nie mysli tylko o meczu z Totenhamem a tu sie nagle dowiaduje ze go nie zobaczy, rece opadaja ;/
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.09.2008, 20:54
qrwa to po to mamy jupitery zeby grac w godzinach pracy jak kiedys z Interem
nie ma co najezdzac na Korzeniowskiego bo i tak wiekszosc kasy od anglikow zgarnie Wisla wiec to dzialacze nas sprzedali mozna powiedziec
dziwne, ze nie chcideli w takim razie zarobic na zmianie gospodarza z Barcelona
wiadomo kasa, dla klubu najwazniejsza - przeciez dlug trzeba splacic - niestety lepiej zebysmy nigdy wiecej nie trafiali angielskich druzyn w uefa

zdaje sie, ze tam mecze uefa pokazuje tylko five - niech ktos mnie poprawi kto jest na miejscu jesli sie myle
tylko, ze Tottenham to wiekszy chyba klub niz AV czy MC
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 04.09.2008 o godz. 20:59.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 04.09.2008, 20:56
Pablooo napisał(a):Wyświetl post
ale..

w weekend.
niby tak...

Ale z perspektywy Wisły (i tak będzie komplet), trudno się stawiać.

Zresztą, ja biore 3 dni wolnego żeby jechać do Londynu, także znowu nie szalejcie, da sie załatwić wolne w pracy macie miesiąc czasu...

A uczniowie czy studenci...
Crusi napisał(a):Wyświetl post
A czy to cale TVP Info to nie jest poprostu regionalna 3?
dokładnie.
Ddf
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 04.09.2008, 21:01
Czyli mozna sie meczu na TVP3 Regionalnej spodziewac? Ufff ulzylo mi bo bym chyba dzisiaj nie zasnal tylko kombinowal gdzie sie wmontowac na mecz
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 04.09.2008, 21:02
Tylko o której zacząć pić żeby się ujebać w sam raz na 15.15, jak trzeba będzie jeszcze do 14.00 w pracy siedzieć? A gdzie dojazd na stadion i browar "U Wislaków"? Jak nic trzeba urlop brać.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.09.2008, 21:04
Przypomnę, że to nie pierwszy raz TVP traktuję Wisłę w ten sposób ! Chodzi mi tutaj o to, że mecz Lecha jest ważniejszy od meczu Wisły ! Z Iraklisem było podobnie, kiedy TVP wybrała Legie, bardzo ciekawa analogia, że to my wtedy awansowaliśmy. Ładnie traktuje się mistrza polski ale to wszystko przez warszawską zazdrość.
Odpowiedz cytując
zloty1906
Senior Member

Stary 04.09.2008, 21:06

Obawiam się że klub ma tutaj niewiele do powiedzenia.Mecz z Blackburn był rozegrany o 16:45.
Jurczyński w tamtym czasie tłumaczył to tak " Pory wyznaczyła UEFA oraz stacje telewizyjne: brytyjska Channel 5 i TVP. Same kluby mają na to niewielki wpływ"

Widać w tym przypadku jest tak samo.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 04.09.2008, 21:09
Bez przesady, nie mieszajcie w to Warszawy. Wiadomo na całym świecie że wszystkim rządzi TV i niestety trzeba się z tym pogodzić. Też wolałbym by mecz był o 20.00.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 04.09.2008, 21:12
dla mnie luzik, szkołę w czwartek kończę w najgorszym razie o 14.45 a na stadion 5 minut (wiwat vii lo!)

ale na poważnie, to jest kpina, żeby o 15(!!!) grać mecz? o tej porze to owszem, ale Wawel Kraków gra...

gigant, w cztery minuty, w czterech da się obalić litr wódki
.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 04.09.2008, 21:24
A ja pamiętam rewanż z Saragossą, też wczesnym popołudniem....
Odpowiedz cytując
pawelos84
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 04.09.2008, 21:25
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
A ja pamiętam rewanż z Saragossą, też wczesnym popołudniem....
Tylko żeby nie było 4:1 w Lodnynie ... Bo rzadko się zdarzają takie cuda nad Wisłą. Aczkolwiek jesli chodzi o poziom, to myśle że zarówno tamtej Saragossy jak i Tottenhamu jest porównywalny.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów