|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
plus jakiś tam faul) w meczu o Superpuchar Europy będzie pauzował w 1 kolejce grupowej LM.... także Pietia na pewno nie zagra w Londynie![]()
Za mało jest cudownych chwil, by bać się tych pozornie złych!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Czytanie regulaminu nie boli
![]() http://www.uefa.com/multimediafiles/...0_download.pdf (Article 21) W skrócie: - czerwona kartka powoduje zawieszenie w następnym meczu, kara może być zwiększona a nawet rozszerzona na wszelkie rozgrywki pod szyldem UEFA - zawodnik zostaje zawieszony na jeden mecz gdy posiada na koncie dwie żółte kartki (dwie żółte w jednym meczu liczą się jako jedna) - zawodnik zostaje zawieszony na jeden mecz począwszy od pierwszego meczu pierwszej rundy po uzyskaniu żółtej kartki nr 3, 5, 7, etc. (dwie żółte w jednym meczu liczą się jako jedna) - pojedyncza żółta kartka i "wiszące" zawieszenie na koncie jest ważne w kolejnych rundach i innych rozgrywkach w danym sezonie - wyjątek: pojedyncza żółta kartka uzyskana w fazie kwalifikacyjnej anuluje się w przypadku awansu - żółte kartki na koncie i zawieszenia za żółte kartki wygasają po zakończeniu sezonu ![]()
Ostatnio edytowane przez prober : 04.09.2008 o godz. 11:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Rewanż z Tottenhamem zaplanowano na godzinę 15:15
Najlepsza jest argumentacja szefa redakcji sportowej p.Korzeniowskiego "Nie mieliśmy innego wyjścia, na taką godzinę naciskała angielska telewizja. Liga angielska jest silniejsza od naszej, więc musieliśmy się podporządkować" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
z Blackburn było to samo
![]()
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
nie no kurde bez przesady mecz mógłby być przynajmniej o 17. ale i tak obojętnie o której by nie był to i tak Ci co mają przyjść to przyjdą. Ale naprawdę argumentacja Korzeniowskiego jest śmieszna, jeżeli chodzi o Anglików to nie wieżę że oni mają jeden kanał żeby transmitować mecze. Wydaje mi się że zrobili to specjalnie ponieważ tego dnia grają inne zespoły angielskie i na pewno( ich zdaniem ) te mecze są ciekawsze niż mecz Wisły i Tottenhamu
Manchester City gra z Omonia a Aston Villa gra z Liteksem Łowecz więc naprawdę europejska czołówka.![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe czy Wisła ma coś do powiedzenia w tej sytuacji. Nie wiem ile kosztują prawa telewizyje o 15.15 ale chyba nie za duzo. W takiej sytuacji juz lepiej byłoby wogóle nie transmitowac tego meczu ale zagrać o normalnej porze. To jest naprawde kpina.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
chyba kogoś popierd... władze WIsły maja nas znow gdzies... nei wierze, ze nie mialy na to wplywu. W końcu to my gramy a nie telewizja do s****....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
ale jak to powiedział Korzeniowski liga angielska jest silniejsza i trzeba się dostosować śmieszne to i straszne zarazem.Na pewno jakby chcieli to można to jakoś załatwić. Przecież mecz może być transmitowany aż w trzech stacjach TVP 1 TVP 2 TVP INFO. Więc jaki to problem a jak Anglia jest lepsza to powinni mieć więcej stacji które mogły by transmitować to spotkanie. bez przesady.![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jest lekka przesada. Czy telewizja musi mieć aż taki wpływ na porę rozgrywania meczu? Tym bardziej, że pierwszy mecz a Anglii zaczyna się o 21, to dlaczego u nas nie może być podobnie?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
To jakiś cyrk.Korzeniowski do dymisji...
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Anglicy płacą po Niemcach najwięcej za prawa, także chcąc nie chcąc musimy sie dostosować, bo Anglicy mają 4 zespoły w uefa...w Anglii bardzo często mecze rozgrywane są o tej porze.
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 04.09.2008 o godz. 20:13.
![]()
Ddf
|
|
|
|
Guest
|
|
|
To jest jakiś żart ? Czyli Wisła jest na drugim miejscu, a Lech na pierwszym ?! Nie dość że dostali się kuchennymi drzwiami do tych pucharów to traktowani są jakby nie wiem kim byli. W TVP chyba zapomnieli że to MY jesteśmy mistrzem polski, jesteśmy liderem tabeli i gramy z silniejszą drużyną co sprawia że ten mecz jest atrakcyjniejszy.
Godzina meczu też nam nie pomaga zarówno pod względem sportowym i kibicowskim ! Niech nasz klub zareaguje !!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
YY a ja mam jeszcze jedno pytanie to 1600 wejdzie na sektor gości ; D?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie będą też mieć obecny buforowy, który będzie przesunięty o jeden sektor dalej. Wtedy 1600 wejdzie bez problemu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ja mam strasznie problemy z dźwiękiem na INFO...szumi cały czas, nic nie słychać.
A to, że pokazują Lecha to kpina. Przesada. Niech to Wisełka awansuje i pokaże, kto tu rządzi;] Ale bym sie smial, jakby Lech nie przeszedl tych kelnerow. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
A czy to cale TVP Info to nie jest poprostu regionalna 3? Bo jak nie to niemam tego zje****** kanalu i jak ja se ten mecz zobacze wtedy do h*** ;/ Przepraszam za wyrazenia, ale mnie az gotuje, czlowiek o niczym prawie nie mysli tylko o meczu z Totenhamem a tu sie nagle dowiaduje ze go nie zobaczy, rece opadaja ;/
![]() "WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER" THE WHITE STAR DIVISION
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
qrwa to po to mamy jupitery zeby grac w godzinach pracy jak kiedys z Interem
nie ma co najezdzac na Korzeniowskiego bo i tak wiekszosc kasy od anglikow zgarnie Wisla wiec to dzialacze nas sprzedali mozna powiedziec dziwne, ze nie chcideli w takim razie zarobic na zmianie gospodarza z Barcelona wiadomo kasa, dla klubu najwazniejsza - przeciez dlug trzeba splacic - niestety lepiej zebysmy nigdy wiecej nie trafiali angielskich druzyn w uefa zdaje sie, ze tam mecze uefa pokazuje tylko five - niech ktos mnie poprawi kto jest na miejscu jesli sie myle tylko, ze Tottenham to wiekszy chyba klub niz AV czy MC
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 04.09.2008 o godz. 20:59.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
niby tak...
Ale z perspektywy Wisły (i tak będzie komplet), trudno się stawiać. Zresztą, ja biore 3 dni wolnego żeby jechać do Londynu, także znowu nie szalejcie, da sie załatwić wolne w pracy macie miesiąc czasu... A uczniowie czy studenci... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Czyli mozna sie meczu na TVP3 Regionalnej spodziewac? Ufff ulzylo mi bo bym chyba dzisiaj nie zasnal tylko kombinowal gdzie sie wmontowac na mecz
![]() ![]() "WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER" THE WHITE STAR DIVISION
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Tylko o której zacząć pić żeby się ujebać w sam raz na 15.15, jak trzeba będzie jeszcze do 14.00 w pracy siedzieć? A gdzie dojazd na stadion i browar "U Wislaków"? Jak nic trzeba urlop brać.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Przypomnę, że to nie pierwszy raz TVP traktuję Wisłę w ten sposób ! Chodzi mi tutaj o to, że mecz Lecha jest ważniejszy od meczu Wisły ! Z Iraklisem było podobnie, kiedy TVP wybrała Legie, bardzo ciekawa analogia, że to my wtedy awansowaliśmy. Ładnie traktuje się mistrza polski ale to wszystko przez warszawską zazdrość.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Obawiam się że klub ma tutaj niewiele do powiedzenia.Mecz z Blackburn był rozegrany o 16:45. Jurczyński w tamtym czasie tłumaczył to tak " Pory wyznaczyła UEFA oraz stacje telewizyjne: brytyjska Channel 5 i TVP. Same kluby mają na to niewielki wpływ" Widać w tym przypadku jest tak samo. |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Bez przesady, nie mieszajcie w to Warszawy. Wiadomo na całym świecie że wszystkim rządzi TV i niestety trzeba się z tym pogodzić. Też wolałbym by mecz był o 20.00.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dla mnie luzik, szkołę w czwartek kończę w najgorszym razie o 14.45 a na stadion 5 minut (wiwat vii lo!)
ale na poważnie, to jest kpina, żeby o 15(!!!) grać mecz? o tej porze to owszem, ale Wawel Kraków gra... gigant, w cztery minuty, w czterech da się obalić litr wódki ![]() ![]() .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A ja pamiętam rewanż z Saragossą, też wczesnym popołudniem....
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |