The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.09.2008, 10:39
GW nie miała nigdy dobrych dziennikarzy sportowych a blogi tych osób to szkoda gadać
Odpowiedz cytując
mb_1906
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 04.09.2008, 10:42
Ktoś tutaj pisał o rzetelności dziennikarzy. Pomijając już zachowanie pracowników TVNu, bo oni mają je nakazane odgórnie, to śmieszne jest to że pracownicy innychstacji zachowują się dokładnie tak samo. Wczoraj na Polsacie był wywiad z jakimś psem, który koordynował całą akcję i dziennikarka prowadząca wyraziła święte oburzenie, że każdemu INDYWIDUALNIE trzeba będzię udowodnić winę. Niby osoba z magistrem, a zachowanie jakby wychowała się w Chinach...
Odpowiedz cytując
szark
Member

Od: 02.2008

Stary 04.09.2008, 10:43
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę, szczerze Wam współczuje legioniści. Mam nadzieję, że nigdy nie spotka nas coś takiego jak Wy macie w Warszawie. ****a przykro się robi jak się rozpierdala jeden z największych klubów w Polsce.
****a specom z ITI wydaję się, że stworzą w Warszawie teatr piłkarski.Zrobią zakazy niewygodnym kibicom, w Tvn pojawi się propaganda, że stadion Legii jest ultrabezpieczny.Wydaje im się, że przyciągną na widownie
ludzi - jak to mawia Stec- fetujących Kake.
Uważam, że tak nie będzie.Uważam kibiców Legii za jednych z najbardziej zorganizowanych grup kibicowskich w Polsce.Legię tworzycie Wy, a przedewszystkim osoby, które są w dziwny sposób eliminowane ze stadionu.I to głównie Ci ludzie przyciągają na trybuny innych, bo chcą uczestniczyć w czymś magicznym.
Powiem szczerze, że sam jeszcze niedawno podniecałem się Waszymi oprawami (w dupie mam to co kto o mnie pomysli) i tym co potrafiliście osiągnąc na trybunach.

Życzę powodzenia z komunistycznym wrogiem.

(Dla ciekawskich:Tak, jestem bandytą, żulem spod budki z piwem, huliganem i degeneratem)
are You sick man ?
Odpowiedz cytując
!(Z)
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.09.2008, 10:47
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
Jeśli im się uda, TVN pokaże, że ITi zrobiło to co w Anglii czyli wygrało z chuliganami, GW podchwyci i bedzie ogólnopolska akcja "ITI dało radę, inne kluby też musza". Majac do pomocy policje i jej 'zeznania' w sadzie sprawa jest dość prosta do wyreżyserowania.
mam te same odczucia...
po Legii przyjdzie czas na inne kluby -to jebane euro za 4 lata tak naprawdę będzie chyba gwoździem do trumny dla tych trybun i tego sposobu kibicowania jakie znamy..
już teraz widać po wyjazdach -kilka lat temu wsiadało sie na spontanie w pociąg i w kasach bez problemu kupowało sie bilety w dużych liczbach i nie było kłopotu. Teraz tylko czekać trzeba aż będa skanowac siatkówki oka..
a to wszytsko by dostać się najczęściej 1 ciasną bramką na urągający wszystkiemu sektor dla gości gdzie nic poza napinającym sie cwaniakiem z ochrony cie nie przywita (ostatnie z brzegu mecze wyjazdowe- PP,SP, Warszawa i derby)właśnie tak wyglądało wchodzenie -ale najlepiej porównać własnie te oddane osoby do bandytów i niczym w Chinach zrobić sobie klakierów na trybunach...
Aaarrgh-ty już lepiej nic nie pisz bo żal czytać takie bzdury.. nie masz pojecia o czym piszesz to .. nie ośmieszaj się już..
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 04.09.2008, 10:53
Cytat:
Dla mnie każda taka akcja to hodowanie przestępców. Ileś tam osób miało pierwszy w życiu kontakt z policją – taki, że zostali spałowani. Niektórym coś przestawi się w głowach i zaczną pragnąć rewanżu, a przynajmniej już zawsze policjant będzie dla nich psem..
Dla mnie najważniejszy fragment. Media jak zwykle walą farmazony jak to sobie wspaniale poradzono z chuligaństwem na Wyspach.
Nie dostrzegają tylko tego, że u nas takie coś jest niemożliwe i to nie przez kibiców tylko przez "ultrainteligentne" oddziały prewencji z ich zrytą do granic możliwości wywodzącą się jeszcze z ZOMO odpowiedzialnością zbiorową.
Na pierwszym z brzegu wyjeździe za swoją drużyną, przeciętny 14-15 latek obserwuje na własne oczy zachowanie niektórych "stróżów prawa". Nawet jak nigdy wcześniej nie przemawiały do niego hasła typu "CHWDP" po takiej przygodzie (szczególnie jak będzie miał szczęście trafić na standardowe atrakcje typu ścieżka zdrowia, pałowanko na oślep, mierzenie z gładkolufowej w okolice głowy) sam pierwszy rzuci kamieniem w radiowóz przy następnej nadażającej się okazji.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 04.09.2008, 11:02
szark napisał(a):Wyświetl post
are You sick man ?

Zbyt młody jesteś aby pamiętać co działo się jeszcze kilka lat temu na Ł3.Chyba nie tylko moje zdanie jest takie, że oni tam wymiatali.Świetne oprawy, głośny doping...Ale czego się tu spodziewać, skoro oni na jednym meczu zebrali tyle, ile my w ciągu połowy rundy?Każda osoba, która jest w miarę obiektywna przyzna, że Legia, gdy była w formie, była bezkonkurencyjna.W dzisiejszych czasach była by jednym z najlepszych, bo Lech czy Wisła robią wspaniałe widowiska.
Odpowiedz cytując
szark
Member

Od: 02.2008

Stary 04.09.2008, 11:11
no tak wiem, Legia była dobra, byś może najlepsza na trybunach, nie mi to oceniać ale oprawy mieli bardzo dobre, a wiem to dlatego bo miałem w klasie kolegę który się podniecał ich oprawami, według mnie należał im się szacunek za to co robili ale nie rozumiem osób którzy dostają orgazmu widząc jak kilkaset osób podnosi w górę kartoniki i odpala race więc jak tylko słyszę kogoś kto mówi że podniecał się oprawami Legii to mi się przypomina ten chory człowiek z którym miałem okazję chodzić do klasy, i żeby nie rozmywać tak byli najlepsi ale do czego doprowadzili ? do tego że teraz powoli znikają z kibicowskiej mapy Polski, no może nie do końca bo nadal coś tam krzyczą na wyjazdach...
Ostatnio edytowane przez szark : 04.09.2008 o godz. 11:13.
Odpowiedz cytując
Gabri
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.09.2008, 11:33
Dobrze, że powstało nowe miejsce na tą dyskusję bo w ekstraklasie za offtopy posty leciały. Do tych z kibiców Legii, którzy uczestniczą w proteście mam kilka słów.

Nie przeczę, że Walter przegina z zakazami, ale sami jesteście sobie winni. Nie ma drugiego takiego klubu w ekstraklasie, który by robił tyle zadym co Legia w ostatniej dekadzie. Ciężko zliczyć ile razy puszczaliście z dymem żyletę i ile razy wszczynaliście burdy po meczach.

Za samej ery ITI wasi hools mieli na koncie przynajmniej kilka spektakularnych akcji takich jak finał PP na Łazienkowskiej z Lechem, czy akcja na mieście po meczu z nami gdy ostatni raz zdobywaliście Mistrzostwo. Bełchatów, Wilno, czy ostatnia akcja to tylko dalszy ciąg waszych odpałów.

Jak dziś pamiętam taką scenkę. Wywiad po finale PP z szefem TVN-u pieprzącego, że to piłkarze Lecha sprowokowali kibiców, itd., itp. Na początku wasze władze przymykały oczy na wasze akcje, aż w Wilnie przekroczyliście kolejną granicę i się wpieprzyli. A że przegięli w reakcji i walą na oślep zamiast szukać jakiejś pozytywnej rozkminy na rozwiązanie tej sytuacji to nie zmienia faktu, że nie ma skutków bez przyczyn.

Że niby ITI stosuje zbiorową odpowiedzialność? Może i tak, ale tak jest zawsze i wszędzie. U nas za odpał jednego Miśka musieliśmy się pożegnać z pucharami na rok. Za podobną akcję kilka miesięcy temu mieliśmy zamkniętą trybunę. U was to nie był jeden nożownik, ale za każdym razem co najmniej kilkadziesiąt, a często kilkaset karków wielokrotnie robiących wiochę w trakcie i po meczach. Nie ma w ogóle czego porównywać.

Hools to wprawdzie tylko część z was, ale jest ich tak spora grupa i tak aktywna, że nie ma bola by nie udało się wam ich zidentyfikować i wypieprzyć z waszego grona gdybyście chcieli to zrobić. Wy wolicie ich tolerować i udawać, że to krasnoludki i agenci Mosadu są winni. Albo pisać obłudne wyrazy ubolewania za to co stało się w Wilnie kryjąc tych, którzy powinni gnić w pierdlu za takie akcje.

O tym, że na każdym meczu napieprzacie na Miklasa i jego rodzinę to już nie wspomnę. Nie przypominam sobie kiedy ostatnio fani jakiegoś innego klubu w ten sposób pozdrawiali prezesa i jego rodzinę. To z kim wy chcecie żeby potem Kowal mediacje prowadził?

Im szybciej zrozumiecie, że jesteśmy w Europie i tolerowanie takich akcji jak w Wilnie już nie przejdzie – tym lepiej dla was. Płacz na forach internetowych nic wam nie da.

P.S.
"GW" nie czytam, ITI nie lubię, ale to nie znaczy, że zmienia zdanie o waszym proteście.

P.P.S.
I jeszcze kilka słów do dzisiejszych komentarzy. Jak ktoś twierdzi, że kibice padli ofiarą spisku Waltera i psów i, że to samo może spotkać nas to niech sobie porówna akcje legijnych z naszymi, a Cupiała do Waltera. To w ogóle inny świat. Jak można na właścicieli swojego klubu patrzeć bez żadnego racjonalnego powodu jak na potencjalnego wroga, który może w przyszłości zrobić akcję do zgnojenia kibiców na Wiśle? Bo na tym polega to poparcie dla legionistów, "bo inaczej nas to spotka".

-S- napisał(a):Wyświetl post
Może moje porównanie nie jest najlepsze, ale czy sytuacja z Wilna choć trochę nie przypomina Ci tej po meczu z Arką. Tylko, że u nas nie było walk z milicją, bo nie weszła na murawę.
Po meczu z Arką stało się to co w wielu ligach się dzieje po zakończeniu sezonu - kibice wbiegają na boisko. Nie ma to nic wspólnego z chuliganką. Z Arką głupotą się popisała ochrona bo nie dopilnowała by kibice wbiegli na boisku parę minut po zakończeniu meczu, a nie przed. Skutkiem tego kibice czekali potulnie dobre kilka minut przy linii końcowej zanim sędzia zakończy mecz (notabene nietypowe jak na zadymę jeśli do takiej to zaliczasz ) i wbiegli natychmiast po tym jak go zakończył. Potem z kilku tysięcy kibiców jakiś debil dał z liścia piłkarzowi Arki - to był cały element chuligański tego dnia. 99% winy za zajście ponosi ochrona, ew. klub za to, że takich ciulów wynajął. Był to jeden raz od wielu lat gdy na Wiśle doszło do takiej akcji gdzie ktoś komuś dał po pysku.

W Wilnie spora grupa zadymiarzy zaczęła rozpierdzielać stadion i wbiegła na murawę. Tam zaczęła się regularna wojna z zastępami litwińskich psów. Wilno było jedną z wielu spektakularnych akcji hoolsów Legii w ostatnich latach, takich jak choćby skopanie i skrojenie medali z kopaczy Lecha po finale PP w 2004.

Cytat:
My mamy szczęście, że mamy Cupiała a nie Waltera-Miklasa.
Rzeczywiście różnica wyraźnie na korzyść Cupiała. Dlatego nie rozumiem tego pieprzenia co po niektórych, że z nami się może stać to samo.
Odpowiedz cytując
mb_1906
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 04.09.2008, 11:51
szark napisał(a):Wyświetl post
ale nie rozumiem osób którzy dostają orgazmu widząc jak kilkaset osób podnosi w górę kartoniki i odpala race .

Albo sobie żartujesz, albo na prawdę nie rozumiesz tego, że w tym co napisał Pablo "podniecałem się" oprawami Legii = oprawy Legii były bardzo estetyczne i przypadały mi do gustu, a nie np. oprawy Legii ekscytowały mnie seksualnie...
Odpowiedz cytując
-S-
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.09.2008, 12:21
Gabri napisał(a):Wyświetl post

Hools to wprawdzie tylko część z was, ale jest ich tak spora grupa i tak aktywna, że nie ma bola by nie udało się wam ich zidentyfikować i wypieprzyć z waszego grona gdybyście chcieli to zrobić. Wy wolicie ich tolerować i udawać, że to krasnoludki i agenci Mosadu są winni. Albo pisać obłudne wyrazy ubolewania za to co stało się w Wilnie kryjąc tych, którzy powinni gnić w pierdlu za takie akcje.
W takim razie zbierz grupkę Tobie podobnym i pokaż Legionistom, że można pozbyć się chuliganów ze stadionu. Przecież Rekiny to nie duża grupka.
Powodzenia

Cytat:
Po meczu z Arką stało się to co w wielu ligach się dzieje po zakończeniu sezonu - kibice wbiegają na boisko. Nie ma to nic wspólnego z chuliganką. Z Arką głupotą się popisała ochrona bo nie dopilnowała by kibice wbiegli na boisku parę minut po zakończeniu meczu, a nie przed. Skutkiem tego kibice czekali potulnie dobre kilka minut przy linii końcowej zanim sędzia zakończy mecz (notabene nietypowe jak na zadymę jeśli do takiej to zaliczasz ) i wbiegli natychmiast po tym jak go zakończył. Potem z kilku tysięcy kibiców jakiś debil dał z liścia piłkarzowi Arki - to był cały element chuligański tego dnia. 99% winy za zajście ponosi ochrona, ew. klub za to, że takich ciulów wynajął. Był to jeden raz od wielu lat gdy na Wiśle doszło do takiej akcji gdzie ktoś komuś dał po pysku.
Widocznie byłeś na murawie i wszystkiego nie widziałeś. Ja stałem na trybunie i widziałem przepychanki z ochroną plus walki miedzy kibicami Wisły o piłkę. Jestem pewny, że gdyby policja weszła na stadion byłoby gorzej.
Piszesz, że 99% winy ponosi ochrona i klub. To samo było w Wilnie. Po jaką cholerę wpuszczali Legię w takiej liczbie jak nawet solidnego płotu między murawą a boiskiem nie posiadali.

Jesteś hipokrytą i tyle.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 04.09.2008, 12:34
Sprawa jest zlozona. Od dawna byl problem z pewnymi osobami, ale tak jest zawsze gdy jest grupa kilku tysiecy osob na stadionie. Byly plany rozdawania rac odpowiednim kibicom ale spalilo to na panewce. W tej chwili sprawy rac sa zakonczone.Sami sobie kibice winni.Bylby rozdzial odpowiedni to i bylby jakis czas race ( teraz od samej gory idzie zakaz wiec nie ma co o tym dyskutowac).
Nie rozchodzi sie juz o to kto kiedy podpalil stadion.Byly takie przypadki i nie jeden za to sie wstydzi. Inni wiedza o co poszlo i maja odmienne zdanie - maja do tego prawo.

Sprawa dzialan ITI jest prosta jak drut i kazdy kto siedzi w tym od lat wie o co chodzi. Z perspektywy kibica Wisly,Lecha czy innego klubu moze to wygladac zupelnie inaczej.

Zaczelo sie od racy pewnej bardzo wplywowej osoby. Dostala zakaz ktorego dostac nie powinna ale pretekst byl i mozna bylo zaczac akcje "oczyszczanie".

Wilno to osobna bajka i jak juz mowilem byla to porazka wszystkich kibicow Legii spowodowana przez idiotow,prowokatorow,zenujaca ochrone itd. Wine za to ponosili wszyscy i nikt nie mogl powiedziec ze jest "czysty".

Nastepne bezsensowne zakazy dla ludzi z SKLW i NS byly kolejnym krokiem do "oczyszczenia". Sprawa z zamknieciem Zylety, organizowaniem wyjazdow przez klub, przeinaczaniem w mediach, wyspapieniami Miklasa itd. Mozna by do jutra wymieniac. To tylko slowa byly, ale slowa czesto sa silniejsze niz czyny, wystarczy ze jest grunt by te slowa mogly z kazdym kolejnym newsem rosnac w sile. Wystarczy tez miec bron...ITI ma bron w postaci stacji tv ktora przeciez nadaje na caly kraj. Nie wygramy w tej walce.Maja bron i robia wszystko by uzywac jej jak najczesciej.

Przyszla pora na mecz z Polonia i tutaj prysly wszystkie mozliwe zludzenia co do dzialan ITI.
Za dlugo jestem w tym swiatku by uwierzyc ze tym razem to byla spontaniczna akcja kilku karkow ktorym sie zagotowaly glowy.
To byl tlum ludzi ktorzy wybierali sie na mecz, mogli nawet stac pod stadionem bo to nie jest zabronione. Ktos zaczal bitwe z Policja ale nie w taki sposob w jaki podaja to media. Od strony Poloni polecialy odpowiedzi. Co ciekawe najbardziej aktywna grupa witajaca udajacych sie na stadion kibicow Legii do dzisiaj nie zostala rozpoznana przez nikogo z Polonii. Z opowiadan kilku kolegow ktorzy byli w tlumie wywnioskowac mozna ze byla to grupa ok 20 osob z ktorych JEDEN byl w barwach.Dosc ciekawe mimo wszystko. Znam polonistow i wiem ze jak ida na mecz to obwieszeni sa konkretnie bo na codzien komfortu noszenia barw nie moga uswiadczyc. Tutaj byla policja wiec nic by im sie zlego nie stalo.
Nawet jesli to byli kibice Polonii to policja nie miala prawa wciagac w tlum przypadkowych ludzi.
Obstawili ich kordonem, mieli MONITORING akcji wiec mogli wylapac tych ktorzy ciskali racami czy kamieniami. Nie zrobili tego. Wszystkich w kordon i palowanie plus gaz.
Dozory, zakazy, wyroki.
"Przyznasz sie albo wyrok"
Znajac zycie przefiltruja wszystkich ktorzy szli w grupie i stosujac odpowiedzialnosc grupowa udupia tych ktorych maja w aktach - Tak Nasz kochany zarzad ma teczki najbardziej fanatycznych kibicow Legii.
Z tego co zdazylem sie dowiedziec w grupie zatrzymanych jest sporo waznych ludzi ze swiatka kibicowskiego.
Jesli dostana zakazy to ITI przystapi do kolejnego ruchu. Zaostrzenia jeszcze bardziej konfliktu.
W TV bedzie ciagle pokazywana twarz bandyty z herbem Legii i bedzie to tak dlugo uskuteczniane az ludzie w to uwierza. Bedzie przyzwolenie na kolejne akcje.Kolejny mecz, kolejna prowokacja,kolejne zakazy.
Punktem do ktorego dazy ITI jest zupelne zaprzestanie przychodzenia na mecze. ITI liczy na to ze slowa " Nie idziemy na mecz, dopingujemy CWKS" wejda w zycie i robi wszystko by tak wlasnie bylo. Zapelni wtedy stadion piknikami i ludzmi ktorzy nie beda pamietac o tych, ktorzy kiedys wkladali w to wszystko cale swoje serce, cale zycie, dla ktorych doping to byla pasja.
Bedzie pelniutki stadion naplywowych piknikow skuszonych kielbaskami,spokojem i cisza.
Mniejsze kluby pomysla ze to moze jest pomysl na zapelnienie stadionow.
Wieksze kluby pomysla po czasie tak samo. Przeciez bezpiecznie,duzo ludzi,duze zyski.

Gdy tak czytam nasze forum i wasze forum, gdy widze ze nie jeden pisze " kartoniki to jakas sciema i po co to?" to widze ze taki wlasnie scenariusz jest bardziej prawdodopodbny niz do tej pory sadzilem.

Na starosc przyjdzie mi ogladac mecze Legii w ciszy.

Od nas niestety to sie zaczyna, i naprawde zycze wam zeby sie na was nie skonczylo.

PS: Skoro to byla Polonia to spoko Widac kilku z Was balo sie lub nie chcialo przyznac ale skoro to Wy to ok. Nastepny raz bedzie latwiej jak chociaz jakis szaliczek zalozycie...Policja Was ochroni, spokojna glowa.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 04.09.2008 o godz. 12:56.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 04.09.2008, 12:36
W takim razie zbierz grupkę Tobie podobnym i pokaż Legionistom, że można pozbyć się chuliganów ze stadionu. Przecież Rekiny to nie duża grupka.
Powodzenia

Widocznie byłeś na murawie i wszystkiego nie widziałeś. Ja stałem na trybunie i widziałem przepychanki z ochroną plus walki miedzy kibicami Wisły o piłkę. Jestem pewny, że gdyby policja weszła na stadion byłoby gorzej.
Piszesz, że 99% winy ponosi ochrona i klub. To samo było w Wilnie. Po jaką cholerę wpuszczali Legię w takiej liczbie jak nawet solidnego płotu między murawą a boiskiem nie posiadali.

Jesteś hipokrytą i tyle.
Dokładnie -S- zgadzam się w pełnej rozciągłości. Wygodnie i łatwo jest prawić morały nie będąc w podobnej sytuacji (choć uczciwie trzeba napisać, że sprowokowanej przez samych kibiców).

Dobrze prawisz kreseq- oddajesz to co sam czuję.
Ostatnio edytowane przez spidey : 04.09.2008 o godz. 12:42.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.09.2008, 12:47
Nie zabieram w tym temacie głosu,ani w pokrewnych, tylko czytam. Jedyne co mogę powiedzieć, że jesteśmy bananową republiką, ale to było wiadome zresztą. Zrobią głupka tzw media z każdego i ze wszystkiego. Mamy do czynienia z gigantycznym skandalem pokazującym jak naprawdę wygląda życie w tym kraju. Ma być tak jak chcą Oni. Jeśli gnojenie,upokarzanie nie wystarczy, to od czego jest policja. Reasumując nie zgadasz sie z linią Pana to do pierdla. Jak dla mnie jakiś poseł powinien się tym zając, interpelacje złożyć,jakieś wyjaśnienia się należą. Oni potrafią robić "Nocne Zmiany",więc czym dla nich jest garstka kibiców, którym nawet nie trzeba dowalać łaty,bo wszytko jasne.

I na tym prostym przykładzie widzicie co to są tzw media w tym kraju. A ludzie głupio wierzą w to co tam jest klecone naprędce. Poza tym po co oglądacie jakieś TVN 24? chyba nie jest to wasze źródlo informacji?

Fajny tekst przeczytałem w Rzepie na tema Sopotu organizowanego przez TVN. Że żenada, miernota,tragedia jednym słowem. Ale podsumowanie było mniej więcej takie. Nie każdemu to się musiało podobać, wszak to był produkt na miarę widza TVN-u. On sie napewno świetnie bawił.

Podobnie chcą zrobić z Legia. Najpierw wybudować stadion, najlepiej jakby to zrobiło państwo, a oni z tego będą czerpać zyski. Przecież to jest ich sposób robienia tzw biznesu, jakkolwiek pretensjonalnie to brzmi.

Z kim My teraz będziemy grać o prymat w lidze? DyskoPolo? czy innym cudacznym tworem Amica Poznań? Oddawajcie s****ysyny Legię.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 04.09.2008 o godz. 12:59.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 04.09.2008, 12:52
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Od strony Poloni polecialy odpowiedzi. Co ciekawe najbardziej aktywna grupa witajaca udajacych sie na stadion kibicow Legii do dzisiaj nie zostala rozpoznana przez nikogo z Polonii. Z opowiadan kilku kolegow ktorzy byli w tlumie wywnioskowac mozna ze byla to grupa ok 20 osob z ktorych JEDEN byl w barwach.Dosc ciekawe mimo wszystko. Znam polonistow i wiem ze jak ida na mecz to obwieszeni sa konkretnie bo na codzien komfortu noszenia barw nie moga uswiadczyc. Tutaj byla policja wiec nic by im sie zlego nie stalo.
To była Polonia, więc nie doszukuj się "głębszego" dna. Tyle wystarczy.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Stary 04.09.2008, 12:53
Marszałek
Problem że to TVN "gówno prawda przez całą dobę" 24 samo siebie wykreowało na najbardziej opiniotwórcze medium tego chorego kraju.
Inne media z łatwością łykają co inne "ważniejsze" podsuną im na tacy.
Poczytajcie chociażby materiały na portalu www.niezależna.pl czy właśnie weszlo.com.
Dlaczego jest tego typu tekstów tak mało?
odpowiedź jest prosta i już tutaj chyba przytaczana:
http://www.weszlo.com/news/1020 napisał(a):
Napiszemy teraz kilka gorzkich słów – Weszło! powstało między innymi dlatego, że rynek polskich mediów robi się coraz bardziej obrzydliwy. Poważnie – obrzydliwy, odpychający, z każdym dniem mniej warty zaufania. Na palcach jednej ręki można policzyć dziennikarzy, którzy piszą to, co rzeczywiście sądzą. Zwycięża linia redakcyjna, nie znosząca żadnych wyjątków, żadnych odchyleń od założeń. Oczywiście, nie brakuje dobrych dziennikarzy, mających zdrowe spojrzenie na wszystko, co się wokół nich dzieje, ale coraz rzadziej pracodawcy dają im możliwość publikowania niewygodnych, oryginalnych tekstów.

W czasie wczorajszych zamieszek w Warszawie zatrzymani (oczywiście niesłusznie – i piszemy to bez żadnej ironii) zostali też ludzie mediów. Dość przypadkowo zostali więc naocznymi świadkami wszystkiego, co się działo od początku policyjnej akcji. Widzieli bezpodstawne użycie siły, widzieli „zagazowane” (aż do wymiotów) dziewczyny, widzieli bezsens całej tej sytuacji. Wedle ich relacji wszyscy, którzy brali udział w zamieszkach zdążyli uciec, a złapani zostali ci, którzy nie uciekali w ogóle – zwykli ludzie, w tym oni. Osoba, z którą rozmawialiśmy, pracownik dużego radia, nagrała, jak policjanci upokarzali zwykłych ludzi.

I teraz zagadka – czy sądzicie, że taki materiał zostanie wyemitowany? Przecież to temat jak marzenie, reportaż uczestniczący, obnażający to, z czym przez lata w Polsce walczono. Nie, nie zostanie wyemitowany. Taki dziennikarz powinien dostać premię, 10 godzin czasu na zmontowanie jak najlepszej wersji i potem dwa dni wolnego na odsapnięcie. A tymczasem nie ma sensu, by w ogóle się męczył. I tak zamiast tego, co widział na własne oczy, będzie sporo do gadania o wielkim sukcesie mundurowych. Gazety? To samo!

Ale nie tylko o tę sytuację chodzi. Jakiś czas temu w potężnej gazecie zamieszczano cykl reportaży, jak Leo Beenhakker pracował w Realu Madryt. Rozmawiano z piłkarzami, działaczami, jego dawnymi przyjaciółmi. Przez cztery odcinki rysował się cukierkowy obraz, w piątym – coś się popsuło. Mianowicie byli zawodnicy Realu opowiadali, jak bardzo Beenhakker się zmienił, gdy zespół zaczął przegrywać, mówili o coraz to większym dystansie dzielącym jego i drużynę. Tytuł brzmiał bodaj: „Beenhakker musiał odejść”. I co? Nie przeszedł. Nie ta linia redakcyjna. Wyrzucone zostały wszystkie „niewłaściwe” wypowiedzi piłkarzy Realu, tytuł zmieniono na coś w stylu: „Leo odszedł w chwale”. Można i tak, tylko po co?

Tyle lat walczono w Polsce o wolne media, ale one wcale nie są wolne. Są z każdym dniem coraz bardziej skrępowane jakimiś interesikami, długofalowymi strategiami, powiązaniami. Ci mają taką linię, tamci – zupełnie inną. I się do tego publicznie przyznają. A przecież linia powinna być jedna – prawda i reakcja na to, co się dzieje tu i teraz.

Ta gazeta nie krytykuje Listkiewcza, bo ma załatwić wywiad z Platinim. Tamta – jest za PO, bo ma ta partia ma większy elektorat. Jeszcze inna – pisze przychylnie o PiS, gdyż z kolei zwolennicy tej partii są lojalniejsi. Czwarta z kolei nie zamieści złego słowa na Beenhakkera, bo wyniki pokazały, że 80 procent ludzi go popiera. Więc po co to zmieniać, skoro można wygodnie popłynąć na tej fali? Po co pisać niewygodną prawdę?
EDIT: PoloniaDumaStolicy ----> może chłopaki chcieli coś dorobić, przelewy już płyną...
Ostatnio edytowane przez spidey : 04.09.2008 o godz. 12:55.
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.09.2008, 13:25
Jako osoba która nie ma o niczym pojęcia i pisze tylko bzdury non stop się kompromitując zabiorę głos po raz ostatni w tym wątku (słowo honoru).

To takie sympatyczne i ciepłe, gdy część z Was ujmuje się za biednymi kibicami Legii.... O tu skompromitowałem się po raz kolejny, bo podobnie jak niektórzy z Was uznałem że LTM to wszyscy legioniści. Dowiedzcie się, że na tym forum piszą kibice związani z ruchem Legia To My. Nie napisze tu do Was znajomy z mojej wioski, który jeździ tylko na niektóre legijne wyjazdy, gdzie może robić to, co lubi najbardziej - drzeć japę za Legią przez 90 minut. Na Łazienkowskiej nie był on już od dawna, bo nie sprawia mu przyjemności siedzenie w ciszy pod bacznym okiem członków SKLW. Ilu jeszcze kibiców, których nie bawią wrzuty na ITI przestało chodzić na Ł3? Tego się nie dowiecie...

W związku z powyższym, kiedy podejmujecie hasło "Pilka nożna dla kibiców" to musicie znać jego "lokalne", warszawskie znaczenie, czyli "piłka nożna dla LTM-ów". W czym jest gorszy od obecnych tu kibiców Legii mój znajomy? Czy to, że ma w d*pie SKLW czyni go gorszym? Myślę, że w jego przypadku, nużące już hasło ("piłka nożna dla kibiców") byłoby skierowane do ruchu LTM, bo to oni "ograbili" go z przyjemności dopingowania ulubionego zespołu na Ł3... Całe te "elteemy" ze swoimi okrzykami przypominają mi działania Prawa i Sprawiedliwości. PiS-owcy ciągle krzycza, że są jedynymi prawdziwymi Polakami i przywłaszczają sobie wszystkie wartości, tak jak teraz, gdy roszczą sobie prawo do całej spuścizny Solidarności. Elteemy krzyczą, że są jedynymi prawdziwymi kibicami Legii, i tylko oni mają rację... Drodzy wislacy, nie dajcie sobie wmówić, że "cała Legia zawsze razem" i że LTM i SKLW odzwierciedla całe spektrum kibiców Legii. Oni sprawiają wrażenie silnych, bo głośno krzyczą i chodzą w dużej grupie.

Jeśli obecni tu fani Legii uważają się za niewiniątka skrzywdzone przez nieobiektywne media, to może niech obiektywnie przyznają, jakie pomysły mieli ich koledzy po szalu prawie miesiąc temu. Dodam, że planowana była kolejna akcja ostatecznie zniechęcająca ITI do posiadania udziałów i tylko szybkie włączenie się Wojtka Kowalczyka do mediacji miedzy kibicami a klubem załagodziło napiętą sytuację. Sory wielkie, ale jeśli ja się dowiedziałem o planowanej akcji, to nie uwierze, że klub nie miał pojecia o tych planach. A skoro mógł wiedzieć klub, to i policja pewnie była przygotowana.

W świetle powyższego, to jak legionistów podeszła policja wcale mnie nie dziwi i nie oburza. Co się odwlecze, to nie uciecze... Nie potrafię też jakoś odczuwać współczucia dla ludzi, którzy mają się za wielkich kibiców, a co chwilę snują jakieś nieodpowiedzialne plany wobec własnego klubu. Co gorsza, w sposób nieodowiedzialny wplątują w to 15-letnie dzieci. Macie już plan na przyszłość? Wiecie kto przyjdzie po ITI? A może sami będziecie utrzymywać klub?

Piłka nożna to dla mnie taki sam produkt-używka jak alkohol i fajki. Po zwycięstwie Wisły czuję się lepiej, gdy zespół przegra, nie chce mi się o tym gadać i nie wchodzę na wiślackie strony przez parę dni... Ale to nie jest całe moje życie - jeśli macie inaczej, to ja to szanuję, ale niestety nie rozumiem...
Odpowiedz cytując
Gabri
Senior Member

Stary 04.09.2008, 13:42
Powodzenia
A po kiego mam to robić? U nas zadym nie ma, a jeśli już to raz na jakiś czas jakiś pojedynczy posraniec rzuci kosą. Takich pojedynczych posrańców i tak nie zwalczysz bo jest ich za mało by ich zidentyfikować w tłumie i pilnować by się nie pałętali, a metoda na nich jest prosta: wystarczą lepsze rewizje żeby taki mosiek kosy na mecz nie przemycił. Porównaj sobie zadymy Legii w ostatniej dekadzie z tym co się działo na Wiśle bo to jak niebo i ziemia.

Poza tym ja nie wymagam, żebyś wziął za fraki takich wieśniaków, choć to też jest jakiś pomysł, ale wystarczy, że nie będzie tego pieprzonego krycia i udawania, że nikt nic nie widział i nikt nic nie wie. Ta grupa jest tak liczna i tak aktywna, że ultrasi Legii musieli wiedzieć kto w tym bierze udział, a przynajmniej o sporej części tych debili. Wystarczyło zeznać prawdę i kolesie trafiliby do pierdla. Ale przecież nikt psom nie wyda "swoich" bo to hańba. I właśnie przez takie myślenie takie mendy, nie mające nic wspólnego z kibicami, robią co im się podoba.

Cytat:

Jesteś hipokrytą i tyle.
Od dawna kibice drużyny gospodarczy ostatniego meczu sezonu wbiegają po jego zakończeniu na boisko, nie tylko na Wiśle, nie tylko w Polsce. We Włoszech jest tak w co drugim meczu w ostatniej kolejce. Tu jedyny problem polegał na tym, że już gdy sędzia kończył mecz stali przy końcowej linii więc piłkarzyki nie zdążyły spieprzyć do szatni, ale to też się zdarza choćby we wspomnianej Italii. To wina słabo przygotowanej ochrony, bo jak mówiłem można się było tego spodziewać i na ten dzień wziąć więcej ochroniarzy, a psy mogły też przyjść w lepszym składzie. Nie rozśmieszaj mnie tekstami o przepychankach. Byli jacyś ranni, ktoś z psów dostał łomot, psy musiały wzywać wsparcie? A w Wilnie tak było bo wściekli na wynik meczu kibole rozpieprzyli stadion i przerwali mecz wbiegając na murawę i tocząc regularną napieprzankę z policją. Porównywanie tego z jakimś jednym nożownikiem, czy pojedynczym wieśniakiem, który pociągnął z liścia piłkarzowi jest niepoważne. Tym bardziej, że Legia miała takich odpałów jak w Wilnie znacznie więcej.

Aaarrgh napisał(a):Wyświetl post
...
Ano właśnie. Warto wspomnieć tych z kibiców Legii, którzy nie popierają protestu, tacy jak choćby Zygmunt Król na naszym forum. Środowisko Legii wcale nie jest tu takie jednomyślne jak przedstawiają to niektórzy. Nawet na forum Legii gdzie ciśnienie na ITI jest wielkie można takie głosy wyczytać. Ale dla niektórych twardogłowych to pewnie muszą być pikniki, a nie prawdziwi kibice.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.09.2008, 13:52

o ile dobrze pamiętam, to sędzia nie zakończył spotkania. Po golu na 3-1 dla Wisły kibice wbiegli na murawę (ale mecz nie został zakończony, tak jak to Ty opisujesz). Sędzia dopiero po wparowaniu kibiców na boisko odgwizdał koniec, bo co innego mógł zrobić? Więc nie jest to normalna rzecz (wiadomo, są wyjątki)

http://www.maxior.pl/film/78192/Wisl...icow_na_boisko

wbiegacie po golu, a nie gwizdku kończącym mecz. A tak z ciekawości, po co wbiegaliście? Przecież wbiega się po zakończeniu meczu jak się zdobywa mistrzostwo Polski
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Stary 04.09.2008, 14:00

Ano właśnie. Warto wspomnieć tych z kibiców Legii, którzy nie popierają protestu, tacy jak choćby Zygmunt Król na naszym forum. Środowisko Legii wcale nie jest tu takie jednomyślne jak przedstawiają to niektórzy. Nawet na forum Legii gdzie ciśnienie na ITI jest wielkie można takie głosy wyczytać. Ale dla niektórych twardogłowych to pewnie muszą być pikniki, a nie prawdziwi kibice.
Pokaż mi to forum gdzie jest ciśnienie na ITI i te głosy antyLTM o których piszesz.
Mam nadzieję że nie chodzi ci o "drzewka"?

Oficjalne oświadczenie klubu na temat wydarzeń:
Cytat:
"We wtorek, na ulicach Warszawy przy okazji meczu Polonia-Legia, doszło do wydarzeń, w których głównymi bohaterami - jak chóralnie podają media - byli Kibice Legii. Niestety, jak zawsze po takich zajściach etykieta "chuligana" została przypisana do Kibica Legii. Znów grupa pseudokibiców kreuje negatywny obraz fanów Legii, wielce krzywdzący dla ogromnej rzeszy tych normalnych, zainteresowanych piłką nożna, a nie szukających mocnych wrażeń" - czytamy na oficjalnej stronie klubu.

"Nie otrzymaliśmy jeszcze od policji danych personalnych uczestników zajść, więc nie możemy zweryfikować ich z posiadaną bazą kibiców przychodzących na stadion Klubu. Policja - według publicznych zapowiedzi - wszystkim zatrzymanym postawi zarzuty i będzie wnioskować w sądzie o wymierzenie kar. Wśród kar zapowiadane jest wydanie przez sąd zakazów stadionowych, ujętych w ustawie o bezpieczeństwie imprez masowych. Wierzymy, że zakazy stadionowe wydane na kibiców Legii będą oparte na mocnych dowodach i nikt nie ucierpi z powodu zastosowania odpowiedzialności zbiorowej."
Zwrócicie szczególną uwagę na pogrubiony fragment, ten o mediach...
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.09.2008, 14:09
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
A tak z ciekawości, po co wbiegaliście? Przecież wbiega się po zakończeniu meczu jak się zdobywa mistrzostwo Polski
"Chvj z wynikami, dla nas jesteście MISTRZAMI"
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.09.2008, 14:30
mb_1906 napisał(a):Wyświetl post
Ktoś tutaj pisał o rzetelności dziennikarzy. Pomijając już zachowanie pracowników TVNu, bo oni mają je nakazane odgórnie, to śmieszne jest to że pracownicy innychstacji zachowują się dokładnie tak samo. Wczoraj na Polsacie był wywiad z jakimś psem, który koordynował całą akcję i dziennikarka prowadząca wyraziła święte oburzenie, że każdemu INDYWIDUALNIE trzeba będzię udowodnić winę. Niby osoba z magistrem, a zachowanie jakby wychowała się w Chinach...
Oj a po czym wnosisz,ze ona ma jakkolwiek tytuł? w 90% redakcjach pracują ludzie,którzy nie mają żadnych studiów, co najwyżej maturę. Oni muszą robić to co wyznacza linia wydawcy,właściciela, zero własnych ocen. Im głupszy tym lepszy. Dla nich to jest duma,że pracują w jakimś tam radiu czy TV,za marne grosze tak naprawdę. Ale to się nazywa,że robi karierę. On wszytko powie i nakręci,byleby tam być. Więc nie dziw się, że ta kobieta się tak wstrząsnęła. Nikt jej nie napisał tego, i dlatego taka zdziwiona. Nie będę się tutaj rozpisywał,ale znam to od podszewki. A tak swoją droga, żadna polska stacja nie jest żadnym rzetelnym źródłem informacji. Jeśli już chcesz mieć dostęp do newsów, to wykupujesz końcówkę PAP,AFP,AF,Reutersa czy nawet Bloomberga, i sobie to czytasz,bez jakiś głupawych z naleciałościami komentarzy redakcji. Oni robią to samo. To są pośrednicy informacji, i do tego jeszcze ją zniekształcają. Nie bierzecie tego co jest w
Polsce nazywane mediami na serio. Mowie Wam.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Gabri
Senior Member

Stary 04.09.2008, 14:41
ToTylkoJa, no dobra, pamiętam, że stali przy linii przez dobre parę minut więc jednak jakaś samokontrola przed zbyt wczesnym wbiegnięciem była. To był już doliczony czas gry więc w sumie na jedno wychodzi.

spidey napisał(a):Wyświetl post
Pokaż mi to forum gdzie jest ciśnienie na ITI i te głosy antyLTM o których piszesz.
Mam nadzieję że nie chodzi ci o "drzewka"?
Co masz na myśli mówiąc o drzewkach? Chodzi mi o wasze forum. Jak będę miał czas to mogę poszukać konkretnych wypowiedzi.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 04.09.2008, 14:46
Aaarrgh napisał(a):Wyświetl post
. A zatem znowu 700 osób jest trzepanych przez ochronę na jedynej bramce , przyjmijmy że po minucie - znowu robi się 11 godzin!
w Kielcach jest jedna bramka (jeden podwójny kołowrotek, także dwie osoby wchodzą), trzepią bardzo dokładnie i mimo to w dwie godziny, udaję się wejść 800 osobom.

Na Cracovii też jedna bramka, na 330 osób.

Na Wiśle, chyba tez dla gości jest tylko jeden kołowrotekj....

Także nie pie%^$ głupot...
Ddf
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.09.2008, 14:49
Panowie, zeby ten temat nie poszedl w strone - 'wyscie zrobili to a mysmy to'.Swoje 3 grosze dorzuce jak zjem
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 04.09.2008, 15:04
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
o ile dobrze pamiętam, to sędzia nie zakończył spotkania. Po golu na 3-1 dla Wisły kibice wbiegli na murawę (ale mecz nie został zakończony, tak jak to Ty opisujesz). Sędzia dopiero po wparowaniu kibiców na boisko odgwizdał koniec, bo co innego mógł zrobić? Więc nie jest to normalna rzecz (wiadomo, są wyjątki)

http://www.maxior.pl/film/78192/Wisl...icow_na_boisko

wbiegacie po golu, a nie gwizdku kończącym mecz. A tak z ciekawości, po co wbiegaliście? Przecież wbiega się po zakończeniu meczu jak się zdobywa mistrzostwo Polski
O ile dobrze pamiętam, a na meczu była i potem też sprawa była u nas rozpatrywana przez wieeeele osób i w wieeeelu aspektach to sędzia równo ze strzeleniem gola i uznaniem go zakończył spotkanie wykonując gest rękami (obiema) w kierunku środka boiska. Było to widac na jakis powtórkach, w szerszym planie.
Myślisz, że gdyby sędzia spotkania nie zakończył a przerwał czy zakończył po wtargnięciu kibiców to nie pojawiłaby sie kwestia walkowera ... ?
Odpowiedz cytując
Estovic
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 04.09.2008, 15:34
Część osób cytuje portal www.weszlo.com jako dowód w sprawie, jakby ten portal był tworzony przez Reuters, a nie przez ex-piłkarza, który popiera żulostwo w piłce i kilku brukowych dziennikarzy, którzy nawet wstydzą podpisywać się pod własnymi artykułami. Żeby było ciekawiej te cytaty mają służyć pokazaniu nierzetelności innych mediów i wyjaśniać ukryte przed zwykłym śmiertelnikiem teorie spiskowe skierowane przeciw łagodnym jak baranki fanom Legii.

O samym konflikcie kibice L vs ITI powiem tyle, że moim zdaniem obie strony są winne i ciężko wskazać kto bardziej. Walter i Miklas wyjechali z idiotycznymi zakazami i pokazali, że mają kibiców głęboko w tyłku nie chcąc nawet z nimi pertraktować. Nie można każdego ultrasa Legii winić za burdy tej ekipy, nawet jeśli część z nich ma w tym swój udział. Co jakiś czas walterowcy używają obelg zrównując ich z neonazistami i przestępcami. Tłumaczą też beznadziejną grę drużyny protestem kibiców, tak jakby to brak dopingu był przyczyną tego, że Giza nie umie strzelać do pustej bramki, a Legia została wydymana w Wodzisławiu i Moskwie (gdzie zresztą doping był).

Z kolei fani Legii wymyślili sobie bezsensowny sposób na protest czyli przychodzenie na mecze (a więc napychanie kasy Miklasowi), a jednocześnie rezygnacja z kibicowania (a więc z istoty bycia kibicem). Nie zrobili za to nic by takie sytuacje jak w Wilnie się nie powtórzyły. Jechanie wulgaryzmami do prezesa i jego rodziny też do zakończenia wzajemnej napinki nie przybliża, tak jak to co się działo wczoraj czy w Bełchatowie. Jest też wyjątkowo debilna postawa części protestujących legionistów, którzy cieszą się gdy Legia przegrywa. Wystarczy wejść na www.forum.legialive.pl i poczytać niektóre posty po porażkach z Odrą i FK Moskwa. Ten kto jest zadowolony z porażek własnej drużyny jest dupą, a nie kibicem i nic go nie tłumaczy.

Jak długo obie strony nie pojmą, że to niszczy ich klub i nie zaczną ze sobą rozmawiać tak długo będzie na tym cierpiała Legia. Współczuję tym sensownym kibicom Legii, że się w takiej sytuacji znaleźli, ale nie zgadzam się, że Wiśle coś takiego grozi. U nas jest zupełnie inny poziom kultury jeśli idzie o kibicowanie i zarządzanie klubem. Jak już ktoś zauważył, wystarczy sobie porównać szefa ITI do Cupiała, czy skalę i ilość chuligańskich rozpierduch Legii do Wisły. Zarówno kibice jak i Cupiał & co. są w zdecydowanej większości wolni od PRL-owskiej mentalności, gdzie jedynym dylematem w rozwiązywaniu sporów jest kto komu skuteczniej obije ryja, zgodnie z ideą wychowawczą ZOMO-wców. Na Legii ta zasada ma żywe zastosowanie: "oni kozaczą to im walniemy zakazy", "oni nam dają zakazy to im zrobimy zadymę", i tak dalej. Nie wszyscy kibice i nie cały zarząd tak działa, ale wystarczająco duża część by zdominować wzajemne relacje i zaostrzyć napinę.

Jedyna nadzieja w tym, że coraz więcej ludzi ma serdecznie w dupie chuliganów i pewnie ruch ten będzie stopniowo słabł, ale potrzeba jeszcze trochę czasu. Władze spółki też albo się dogadają z ultrasami albo w końcu rzucą to w cholerę i sprzedadzą klub bo na dłuższą metę bez kibiców nie ma atmosfery, a taka promocja spółki to raczej antypromocja. Tylko zastanawiać się można czy nastąpi to za kilka, czy za kilkanaście lat.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.09.2008, 15:42
To zakonczenie meczu to chyba bardziej byl humanitarny gest sedziego, widzacego co sie dzieje ale mniejsza z tym.

Co do tematu to tu sa 2 punkty widzenia.

Pierwszy - wlascicieli/pismakow/ czesci kibicow - to po pierwsze bezpieczenstwo,kultura itp.Ja sie im nie dziwie w sumie, bo im zalezy tylko na kasie i wola kibica ktory przylezie z rodzina, nazre sie i wyjdzie nie powodujac zadnych szkod, tudziez nie bedzie darl ryja-czasami w nie parlamentarny sposob.
Oni wola miec 0 problemow niz wrzacy stadion, fajne oprawy itp ael za to brak kontroli nad tym co sie chocby krzyczy.
Niestety taka jest rzeczywistosc - jak widac kibice w wiekszosci dostosowali sie do zalecen, by nie prowokowac awantur(przynajmniej w 1 lidze) bo mecze na ktorych cos sie dzieje, mozna policzyc na palcach 1 reki.

Druga strona medalu jest taka(tu akurat posluze sie konfliktem na Legii) ze wlasciciel poszedl tam na totalna samowolke
Kare za Wilno nie dostali ci co tam ganiali i obrzucali sie z milicja, tylko ci ktorzy byli na Legii znani z prowadzenia dopingu, przygotowywania opraw itp.
Podobnie kilka dni temu....moze z kilkadziesiat osob cos tam zrobilo a w dupe dostana wszyscy ktorzy tam byli.
Wyobrazcie sobie sytuacje, gdzie po finale pucharu Polski, caly wislacki sektor dostaje zakazy ,dlatego ze kilkanascie osob przeszlo przez kraty - to jest totalny absurd ,niejeden w tym kraju.

Ja zawsze z szacunkiem podchodzilem do tego co sie na Legii dzieje(oczywiscie nie do tych co palili stadion czy po 2 promilach zgrywali kozakow w Wilnie) - dopingu czy opraw(ktore niewiele mnie interesuja ale zawsze fajnie popatrzec), zawsze kazdy mogl im pozazdroscic.
Wyglada na to ze piknik na Legii juz nie zniknie, przynajmniej przez kilka lat a mecze beda wygladac jak we Wronkach:/

Gdzie zgadzam sie ze kibice Legii po prostu w ktoryms momencie przesadzili/przelicytowali - nie spodziewali sie ze iti nie wymieknie w koncu ,do tego nie spodziewali sie ze moga zostac tak wydymani jak to sie stalo.
Po prostu niedocenili wroga.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 04.09.2008 o godz. 15:51.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 04.09.2008, 15:55
Zobaczcie jak fajnie podpisali zdjęcie: http://www.sport.pl/sport/1,65025,56...h_spotkan.html
Ddf
Odpowiedz cytując
Estovic
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 04.09.2008, 17:36
1q2, a nie może być bezpiecznie z drzącymi ryja kibicami i fajnymi oprawami? Ja wierzę, że może i na Wiśle tak właśnie jest. Nie trzeba rezygnować z kwintesencji kibicowania żeby nie było rozpierduch na stadionach. Pozdrawianie rywala to już już kibicowska tradycja, ale to jednak co innego gdy się rzuca "ty *!#%#" pod adresem właściciela. Wszystko zależy od zdrowego podejścia stron (klubu i kibiców) do tematu bo równie dobrze może być kijowy doping, a rozpierduchy na całego. W końcu jak się wyrywa krzesełko to nie ma się czasu na ostry doping.
Ostatnio edytowane przez Estovic : 04.09.2008 o godz. 17:39.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 04.09.2008, 17:42
Cytat:
Nie może być żadnej litości i pobłażania dla tych zwyrodniałych bandziorów! Warszawscy policjanci zatrzymali aż 742 śmiertelnie groźnych kiboli, którzy wszczęli burdę przed warszawskim meczem Polonia-Legia.

Odurzeni narkotykami i alkoholem bandyci uzbrojeni w kastety, noże i pałki rzucili się na funkcjonariuszy. Żądni krwi wandale na szczęście zostali spacyfikowani przez blisko 1500 policjantów. To przerażające, ale wśród bandytów było aż 63 nieletnich. Większość z kiboli usłyszała już zarzuty. Ich miejsce jest za kratami.

To wyglądało jak wojna. Rozwścieczeni chuligani jak w jakimś amoku roztrzaskiwali samochody, wyrywali i łamali ławki, obrzucali wyzwiskami przerażonych przechodniów. Ale tym hordom zwyrodnialców wciąż było mało. Odurzeni wódką rzucili się na policjantów, wyzywających ich od najgorszych. Chcieli ich skatować i sponiewierać.

- Byłam na spacerze. Właśnie chciałam wrócić do domu - mówi wstrząśnięta Maja (18 l.), studentka ze stolicy. - W pewnej chwili zobaczyłam bandę kiboli i ubranych na czarno policjantów. Jeden z nich kazał mi uciekać na górę, na Nowe Miasto. Widok był straszny, ogromnie się bałam. Biegłam, by być jak najdalej od nich - opowiada nam dziewczyna drżącym głosem. Inni przerażeni przychodnie uciekali w popłochu, by nie mieć roztrzaskanej głowy lub zmasakrowanej twarzy.

Przy ujętych bandziorach policjanci znaleźli bokserskie ochraniacze na szczęki, rękawice z ćwiekami, kastety i gaz paraliżujący. - To nie jest standardowe wyposażenie sympatyków piłki nożnej, którzy idą oglądać mecz - komentuje kom. Marcin Szyndler (32 l.) ze stołecznej policji.

Całą wczorajszą dobę policjanci i prokuratorzy przesłuchiwali groźnych kiboli. Ale nie wszyscy byli w stanie zeznawać. Wielu pijanych i naćpanych musiało najpierw trafić do izby wytrzeźwień. Ci najbardziej zwyrodniali i agresywni usłyszeli zarzuty czynnej napaści na funkcjonariuszy i uszkodzenia mienia. Grozi za to nawet 10 lat więzienia. Zasłużyli na to jak mało kto.

Grzegorz Schetyna (45 l.), minister spraw wewnętrznych:

- Wobec stadionowych chuliganów prawo będzie twardo egzekwowane. Gwarancją bezpieczeństwa w czasie meczów może być tylko wyrzucenie bandytów ze stadionów sportowych. Sposobem na to ma być wprowadzenie wobec zatrzymanych tak zwanego zakazu stadionowego. W czasie meczu musieliby się oni stawiać na komisariacie policji.
Super Ekspres.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów