The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.09.2008, 22:08
I Skorza takiego Dawidowskiego potrafi wpuscic na ostatnie decydujace 20 minut w derbach, gdzie bylo szalone tempo, walka i Wisla non stop atakowala

Kmiecik - ciekawy jestem czy gdyby mial inne nazwisko, a tatusia nie bylo w Wisle, gralby dalej w tym klubie ? Bo niestety zaczyna byc juz smieszne jak ciagnie sie za uszy tego chlopaka. Od 4 lat dostaje szanse w 1 ligowej pilce. W LKS, Zaglebiu Sosnowiec zrezygnowano z niego bardzo szybko, i wciaz wraca do Wisly.

Wynikiem oczywiscie nie ma sie co martwic, ale czesiu ma sporo racji w tym co pisze. To nie wina tych chlopakow, bo ktos ich pilki uczy ! (wlasciwie "uczyl" - ganiajac jak to w Polsce po gorach i jak idiota pracujac nad sila fizyczna, ktora mozesz robic zawsze pozniej)l. A nie przypominam sobie zeby w Wisle pracowali najlepsi fachowcy od szkolenia mlodziezy. Wiec co, z nieba maja nagle swietnie grac ?

Nie piszcie zszokowani - nie ma zaplecza - bo to wiadome od dawna. Jak ma byc skoro nie ma: bazy treningowej i boisk ? Podstawowej rzeczy, ktora pozwala czynic jakiekolwiek plany zwiazane z wychowankami. A jak nie nauczysz techniki za mlodu, na rownych jak stol boiskach, to pozniej nigdy tego nie nadrobisz. I pozniej obserwujemy wlasnie jak polski pilkarz przyjmuje pilke.

Trzeba najpierw stworzyc warunki, boiska dla tych chlopakow. Sciagnac zdolna mlodziez z Polski i dopiero o czyms myslec. A nie wystawili 7-8 anonimowych chlopakow, ofiary polskiego systemu szkolenia mlodych, na ligowych wyjadaczy i maja pretensje...
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.09.2008, 22:12
Kij z tym pucharkiem. Trzeba było ludzie przyjść na R22 i wspomagać młodych dopingiem a nie płakać na forum nad naszym zapleczem.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 03.09.2008, 22:24
nesta nie pisz, że nie ma bazy treningowej i boisk bo w Brazylii też ich nie ma... Młodzież też co roku ściągamy i też to słabo wychodzi. Jak dla mnie ewidentnie wina leży po stronie sztabu szkoleniowego i to właśnie było widać na boisku. Chłopaki w tym wieku powinni celnie podawać na odleglość kilkunastu metrów, przyjmować piłkę w biegu itp.
Powód: coś dopisałem
Ostatnio edytowane przez czesiu : 03.09.2008 o godz. 22:26.
Odpowiedz cytując
Shizuke
Member

Od: 08.2008

Stary 03.09.2008, 22:29
W Brazylii nie ma warunkow ? Ciekawe..
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.09.2008, 22:32
ale zobaczmy na to boleśnie
w obecnej kadrze Wisły nie ma prawie żadnego wychowanka -chodzi o człowieka ściągniętego w wieku 16,17 czy 18lat do rezerw- nie chodzi o ściągniętego 22 latka
bramkarze:jest Juszczyk, który dostaje szanse w meczach PE ME i Pucharu Polski i niczym się nie wyróżnia, robi często proste błędy i nie popisuje się jakimiś niesamowitymi obronami-jest kiepski zmiennikiem Pawełka rola w drużynie marginalna
obrońcy Piotr Brożek ma dużą rolę na lewej obronie, ale gdy by nie Skorża który wreszcie docenił tego gracza, Piotr pewnie grzał by ławe-ma dużą role
Kowalski: rozegrał jeden przyzwoity mecz, jak pokazał dzisiejszy występ zdarzają mu się błędy, na razie przesiaduje na ławce wszystkie mecze-na razie mała rola
Pomoc:NIKT!!!!!, nawet Boguski został w wieku 21 lat ściągnięty do Wisły, więc trudno powiedzieć że jest jej wychowankiem
atak:Kmiecik który nic nie pokazuje i nie gra w ekstraklasie-rola marginalna
Małecki-gra często w końcówka, nie pokazał nic wyjątkowego w tym sezonie- rola marginalna
Paweł Brożek-wiadomo
Poza Brożkami nikt z naszej szkółki czy rezerw nie stanowi siły zespołu i ta sytuacja trwa od paru lat przypomnijcie mi z ostatnich lat jakiś innych wychowanków którzy by odgrywali kluczowe role w Wiśle!!!
Odpowiedz cytując
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 03.09.2008, 22:33
a może by jakiś chińczyków ściągnąć tylu ich jest sie kogoś wybierze...
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 03.09.2008, 22:48
jak ktoś będzie miał do ściągnięcia skrót z meczu niech wrzuci, dzięki!
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 03.09.2008, 22:59
Katastrofa. Nie wiem jak to wyglądało w TV, ale na żywo to była katastrofa.

Nie wymagam od rezerwowych, żeby rozjechali przeciwnika. Ale wymagam, aby dwudziestoletni piłkarz potrafił przyjąć piłkę i podać celnie na odległość kilku metrów. Jeżeli tego nie umie to w tym wieku już go nikt nie nauczy.

Nasza młodzież jest piłkarsko upośledzona. Nie ma przyjęcia, nie ma dryblingu, nie ma nic.
Kto to dziś grał z 14? Takiego drewna to ja dawno nie widziałem.

Zastanawiam się, po cholerę w naszej ME grają kolesie, którzy mają dwadzieścia i kilka lat? Czego oni się tam mogą nauczyć? Wynik w tej zabawie nie jest najważniejszy, więc dlaczego nie gramy tam 15, 16 i 17-latkami? To z takich ludzi można wyłowić diamenty. Ale po co? Jest Grześ Kmiecik i Tomek Dawidowski. Inwestujmy w nich do usranej śmierci.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.09.2008, 23:01
Numer 14? Z tego co kojarzę to Szabat.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Jigsaw
Member

Od: 04.2007

Stary 03.09.2008, 23:10
Byłem na meczu co widziałem to widziałem. Dawidowskiego nie będę komentował... Kmiecika również... tyle tylko: To są napastnicy? :O <lol2>

Ale bardzo mi się podobała gra Barreto, pod koniec meczu trochę siadł ale pierwsza połowa bardzo udana :O

No i Niedzialan był widoczny a reszta? -> :|
Odpowiedz cytując
fan1906
Senior Member

Stary 03.09.2008, 23:13
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Katastrofa. Nie wiem jak to wyglądało w TV, ale na żywo to była katastrofa.

Nie wymagam od rezerwowych, żeby rozjechali przeciwnika. Ale wymagam, aby dwudziestoletni piłkarz potrafił przyjąć piłkę i podać celnie na odległość kilku metrów. Jeżeli tego nie umie to w tym wieku już go nikt nie nauczy.

Nasza młodzież jest piłkarsko upośledzona. Nie ma przyjęcia, nie ma dryblingu, nie ma nic.
Kto to dziś grał z 14? Takiego drewna to ja dawno nie widziałem.

Zastanawiam się, po cholerę w naszej ME grają kolesie, którzy mają dwadzieścia i kilka lat? Czego oni się tam mogą nauczyć? Wynik w tej zabawie nie jest najważniejszy, więc dlaczego nie gramy tam 15, 16 i 17-latkami? To z takich ludzi można wyłowić diamenty. Ale po co? Jest Grześ Kmiecik i Tomek Dawidowski. Inwestujmy w nich do usranej śmierci.
Kmiecik gra ponieważ jest jednym z nielicznych napastników o tych warunkach fizycznych,, a nóz może zaskoczy/
Dawidowski no cóż jeden z wyższych kontraktów to i niech i zapracuje w jakiś sposób na niego...
ileż razy były próby jego pozbycia... sprzedaży.....
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.09.2008, 23:14
Heh, oki, tym razem serio ostatnie zdanie.

Przerażony jestem również "dynamiką" naszej młodzieży. A raczej jej brakiem.

Rozumiem że technika słaba, brak dryblingu, balansu. Ale oni częstokroć byli wolniejsi i mniej zwrotni niż ich starsi przeciwnicy. U tak młodych chłopaków taka ociężałość? To mnie bardzo zdziwiło.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
fan1906
Senior Member

Stary 03.09.2008, 23:18
ależ nasi 24- latkowie sa jeszcze perspektywiczni. ... Szabat,,etc Kmiecik...zobaczycie niedowiarki jeszcze pare lat i ....
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.09.2008, 23:20
fan1906 napisał(a):Wyświetl post
Dawidowski no cóż jeden z wyższych kontraktów to i niech i zapracuje w jakiś sposób na niego...
ileż razy były próby jego pozbycia... sprzedaży.....
jeszcze az 9 miesiecy...jeszcze tylko 9 miesiecy
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.09.2008, 23:26
Najgorszy to był widok masowych wylegiwań na murawie spowodowanych skurczami...
Paranoja.

Pierwszy juz padł ok 60 min!
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.09.2008, 23:28
felipe napisał(a):Wyświetl post
Najgorszy to był widok masowych wylegiwań na murawie spowodowanych skurczami...
Paranoja.

Pierwszy juz padł ok 60 min!
Trochę wcześnie mimo wszystko
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 03.09.2008, 23:36
Na zachodzie 18, 19 lat pilkarze graja normalne mecze po 90 minut w pierwszych druzynach, tak sie tam pracuje z mlodzieza ! A u nas 23 lata i talent w ME... Rozgonil bym to towarzystwo cale i zrobil nabor chlopakow 14-17 lat z calej Polski, jezdzil, szukal najlpeszych. Tak jak kiedys Nawalka sprowadzil Kuzere (ech to byl material na super obronce... Hajduk w Splicie...), Brozkow, Straka. Moze te ostatnie transfery 4 mlodych pilkarzy zwiastuja powrot takiej polityki ?
No i tak jak pisal Luke, jesli teraz tego juz nie umieja to juz nigdy lepsi nie beda - jesli chodzi o technike.
Ostatnio edytowane przez nesta : 03.09.2008 o godz. 23:39.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.09.2008, 00:04
Dawidowski.......co ten czlowiek robi jeszcze w tym klubieNo co ?

Coz takiego widzi w nim Skorza ze wystawia go do skladu,lub wpuszcza na 20 minut na derby kosztem Malego.
Nie mozna go wy***** raz na zawsze ,jest jak rzep co sie piego ogona uczepil a na dodatek nieche odczepic.
Niech Bednarz wreszczie zastanowi sie jaki jest sens trzymania takiego zawodnika ,i to faceta ktory ma wysoki kontrakt i bierze pienadze o jakich np ja moge sobie co najwyzej pomarzyc.

A ogolnie to ta nasza mlodziez jest w czarnej szarej strefie ,zero czegokokolwiek ,dzialajmy tak dalej bez boik bez zaplecza -efekty widoczne .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 04.09.2008, 00:07
tak wszyscy najeżdżamy na nasze rezerwy i na Dawidowskiego, a powiedzmy sobie sami.. czy przypadkiem jak gramy w FM'a i jakiś piłkarz starszej daty nie łapie nam się do pierwszego składu i psuje tylko widok główny to wysyłamy go do rezerw tak? tak, żeby go nie widzieć.. tak samo ma się sytuacja z Dawidowskim klub musi go gdzieś wrzucić.. kolejna sprawa to liczba wychowanków w pierwszym składzie.. a powiedzcie mi ilu waszych wychowanków w FM'ie grało później u was w pierwszym składzie Wisły? u mnie ta liczba zawsze wynosiła 0

tak na rozluźnienie sytuacji
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.09.2008, 00:40
Czesiu,weź nie mów,że to wina sztabu trenerskiego,zachowaj rozsądek. Skorża ma ich uczyć jak przyjmowac pilkę? Tak jak zadawałem pytanie po co trzymamy Cebeanu,skoro w wieku 21 lat jest za slaby na ekstraklasę,tak samo dziwieę się po co nam na liście płąc niejaki Kmiecik i Szabta,oraz Batko i wogóle 3/4 tego cio dzisaa grała ze Sląskiem. Przediez nic z nich nie bęxzie,co najwyżej pilkarze IV lub III ligowi. Jak jeden z drugim nie umieją przyjąć piłkki w biegu,a ta odskakuje im na pięc metrow?!O czym My mówimy. Beztalenia i czesc,szkoda słow. Trzeba szkolić nowych,ale takich co w wieku 19 lat będa się bić o wejsićie do pierwszej jedenastki.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.09.2008, 00:46
Marszalku , czesiowi chyba nie chodzi o Skorze, tylko o tych co ich przez lata szkolili, ale zgadzam sie ze sa to niestety beztalecia.Rozumiem brak zgrania ,mocnego jakby nie bylo przeciwnika ale przeciez oni nie potrafia tak na prawde nic

W sobote przeciwko Paistowi mam nadzieje wyjdzie pierwszy sklad wiec powinno byc o wiele lepiej
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
ByQ
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.09.2008, 01:13
Jak Dawidowskiemu sie należy wygwizdanie (a ja sie boje ze jak on sie tak Skorzy podoba to jeszcze go zostawia po tych 9 miesiącach - rzecz jasna na innym kontrakcie ale zostawia ;o), to z Grześkiem Kmiecikiem co poniektórzy przesadzili - jedyny który naprawdę sie starał i było widać determinacje w tym co robił.

Dobrze było Kazek!

E: A no i brawa dla Juszczyka - dużo zrobić nie mógł przy bramkach ( nie widzialem powtorek) i oby się tylko nie podłamał skoro ma zagrac z Tottenhamem
Ostatnio edytowane przez ByQ : 04.09.2008 o godz. 01:16.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.09.2008, 06:13
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Czesiu,weź nie mów,że to wina sztabu trenerskiego,zachowaj rozsądek. Skorża ma ich uczyć jak przyjmowac pilkę? Tak jak zadawałem pytanie po co trzymamy Cebeanu,skoro w wieku 21 lat jest za slaby na ekstraklasę,tak samo dziwieę się po co nam na liście płąc niejaki Kmiecik i Szabta,oraz Batko i wogóle 3/4 tego cio dzisaa grała ze Sląskiem. Przediez nic z nich nie bęxzie,co najwyżej pilkarze IV lub III ligowi. Jak jeden z drugim nie umieją przyjąć piłkki w biegu,a ta odskakuje im na pięc metrow?!O czym My mówimy. Beztalenia i czesc,szkoda słow. Trzeba szkolić nowych,ale takich co w wieku 19 lat będa się bić o wejsićie do pierwszej jedenastki.
Ja Tobie i innym przypomnę że te beztalencia są najlepsze w Pl, co potwierdzili zdobywając mistrzostwo młodej Ekstraklasy w tamtym sezonie. Powiedz mi zatem skąd mamy brać lepszych?

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.09.2008, 06:53
może warto z Kmiecika zrobić defensywnego pomocnika, lub nawet do obrony cofnąć.

Przykro to stwierdzić ale 90 % tych zawodników co wczoraj grała to są zawodnicy na 2-3 lige najwyżej , znam kilku chłopaków co graja w niższych ligach amatorskich oprócz tego oczywiście pracują zawodowo a są znacznie lepsi technicznie od tych co wczoraj grali a przecież kiedyś Wisła wychowywała sobie reprezentantów polski a wychowankami wygrywała lige i świetnie spisywała sie w pucharach.
Jesli RN nie zainwestuje powaznych środków finansowych w szkolenie młodziezy to chyba niepredko zobaczymy wychowanka w pierwszej jedenastce Wisły
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.09.2008 o godz. 07:06.
Odpowiedz cytując
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 04.09.2008, 07:59
Przestańcie najeżdżać na wszystkich po kolei, tak najprościej napisać posta, nabić kolejnego w statystykach. Mówię do niektórych.
Zamiast powiedzieć coś sensownego to uwagi: Co on tu robi.
Ładna dyskusja jest gdy nikt nie obraża, nie wtrąca złośliwości

Dla mnie mecz słaby, ale czego tu się spodziewać jak chłopaki młode, grali w takim składzie może i pierwszy raz. Fakt jest faktem, że za granicą 18 latkowie już grają na wysokim poziomie, lecz u nas nie ma szkolenia młodzieży.

Doping jak na PE dobry.
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 04.09.2008, 08:24
Panowie i wcale nie będzie lepiej: http://www.futbol.org.pl/rozgrywki,202.html

to jest kompromitacja i tyle. W ogóle jaki jest poziom ME jak takie łamagi mistrza zdobyły
Odpowiedz cytując
mrawczu
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.09.2008, 08:52
tamta tabela jest po 3 meczach, spokojnie...

a ME jest właśnie po to żeby te "łamagi" jak ich nazywasz po skończeniu wieku juniora mieli się gdzie ogrywać. Oczywiste że poziom jest dużo niższy niż w ekstraklasie. Więcej spokoju..... Daj im czas a może będzie z tego jeszcze trochę radości
Za mało jest cudownych chwil, by bać się tych pozornie złych!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 04.09.2008, 08:58
no tak ktoś majać 24 lata ma mieć jeszcze czas

Nie róbmy jaj
Odpowiedz cytując
Kossori
Junior Member

Od: 10.2007

Stary 04.09.2008, 09:09
Skorża:...Przepraszam za taki wynik, w dodatku na własnym boisku...

Te słowa mówią chyba wszystko, pomijając wszystkie aspekty kibicowskie, wyszkolenia, braków w składzie różnych mikrocykli treningowych itp...wyjście na ten mecz w takim składzie to było delikatnie mówiąc olanie całego PE.
Dajcie gniazdowego na sektor "A" a poczujecie potęgę dopingu
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.09.2008, 09:42
zim zum napisał(a):Wyświetl post
no tak ktoś majać 24 lata ma mieć jeszcze czas

Nie róbmy jaj
Otóż to!

Od początku byłem bardzo sceptycznie nastawiony do tego "inkubatora" 20-23 latków jakim jest ME. Kto powiedział, że kazdemu 20 latkowi trzeba zapewnić możliwosć gry? Grają w MLJ do 18 roku życia, kończą 19tkę to powinna być ostra selekcja- najlepszych 4-5 gości zasila pierwszą drużyne, z resztą się żegnamy. A tak ciupia se chłopaczki z rówieśnikami, bez presji, bo przecież "mamy jeszcze czas"... Zdobywają mistrzostwo, czują się panami, ale potem przychodzi gra o złote gacie z, bądź co bądź, ligowym przeciętniakiem i dostają w dupe, co więcej połowe po godzinie gry chwytają skurcze bo ten przeskok jest dla nich za duży...

Naprawde więcej uczy się Małecki trenując i grając po 15-20 minut w meczu z seniorami niż jego rówieśnicy w tej pożal się Boże lidze.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów