|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Warszawski rozmywacz I
Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze
Offline |
|
Błedem niektorych osob było to ze nie wzieli tego zezwolenia na pismie. Jeszcze Dziewulski mówił odpowiednim osobom jak maja sie ustawic na Zylecie z racami zeby tego kamery nie zarejestrowały. ej, joł - podobno. Powód: czarna *****o, derby blisko
Ostatnio edytowane przez Kijek : 02.09.2008 o godz. 18:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Nie no panowie, dajcie spokój. Wilno to było jedno wydarzenie, z którego skwapliwie skorzystali walterowcy zaprowadzajkący własne "porządki" w tym klubie. Jako, że kibice Legii nie chcieli im zbytnio jeść z ręki zaczęło się przykręcanie śruby z zakazami włącznie (słynne race wyżej opisane). Możemy się z Legią nie lubić, ale nie udawajmy, że nie wiemy o co chodzi w tym konflikcie. Inna sprawa czy nie zabrnięto tam w ślepą uliczkę bez wyjścia tzn. ktoś musi polegnąć na polu chwały.
Wiem jedno, ze nie chciałbym żeby nam w Wiśle przytrafił się taki Walter & ekipa. Nie wiem czy wtedy nie pisalibyście inaczej. Jak widać kibice gotowi są na to aby Legia może i przez parę lat dołowała aby potem odzyskać utracone pozycje, czyli przegrali kampanię, ale wygrają wojnę. To ich taktyka i nic innym do tego. A jak będzie życie pokaże kto miał rację. Ja nie lubie oceniać kogoś, kto walczy o swoje siedząc wygodnie w miękim skórzanym fotelu paląc hawańskie cygara i popijając whiskacza (bo taka jest na całe szczęście nasza sytuacja w porównaniu z nimi). |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Moze Walter ma racje. Wlasnie pseudokibice Legii napdalaja sie z policja. Tj juz skonczyli chyba i teraz policja ich wylapuje i zamyka w aresztach....
![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
demolowac wlasne miasto,swoje trybuny - to mozliwe tylko w Warszawie
ps. na meczu chyba tylko kibice Polonii - Legia w areszcie,tzn w miescie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Należy dodać że to wszystko naturalnie wina policji, która zawsze prowokuje.
![]() South, podchodź z dystansem do pewnych spraw. Poczuj ironię i nie wyjeżdżaj o mojej mądrości na podstawie postów na forum. Ja osobiście zakończyłem temat konfliktu na linii kibice Legii zarząd, przeprosiłem ładnie tym którym się należało. Wróćmy do tematów Ekstraklasowych. Niech się leją, co nas to ![]()
Ostatnio edytowane przez michu-k : 02.09.2008 o godz. 20:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
aleś ty mądry ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
na jakiekolwiek wiarygodne doniesienia pismaków na gorąco z tej gazetki nie ma co liczyć, prawdopodobnie doniesienia będą się zmieniać w w miarę upływu czasu jak w tym kawale o rozdawanych Mercach na Placu Czerwonym w Moskwie za czasów CCCP.
Ale to zostanie rozrobione i rozdmuchane w mediach (no bo coś się dzieje), a mało prawdopodobne, by kibice to propagandowo wygrali, no bo jak, ewidentny strzał we własną stopę, nawet jeśli sprowokowany. Już na jednym z forów stamtąd wyczytałem pesymistyczne "żegnaj stadionie". Faktycznie siedzimy w wygodnym fotelu i nadużywamy whisky i cygar - jeśli się porówna ![]() |
|
|
|
Warszawski rozmywacz I
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze
Offline |
|
przestancie rozkminiac na podstawie tego co napisali na onecie. co sie stalo to sie nie odstanie - fajnie nie jest - tyle w temacie. jak to mowia wasi kumple z Gdanska" "pozniej w ogole yy beda rozkminiac w ogole yyy kto co był yyyy" Edyt: właczam tvn24 z nudów i co widze czerwony pasek a na nim kibole
Ostatnio edytowane przez Kijek : 02.09.2008 o godz. 21:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Zadajcie sobie pytanie czy gdyby po:
-Odrze -Bełchatowie -Jakiejś sprawie huligańskiej na terenie miasta dowalili zakaz UW, SKWK lub G. czy byście zaczęli protestować dla mnie sprawa jest prosta jest to wybór pomiędzy: pieniążkami biegającymi po boisku, a ludźmi tworzącymi moją WISŁE i bym się nie zastanawiał nad słusznością wyboru! Oczywiście mówimy tu o sytuacji, gdy te osoby nie uczestniczyły w żadnej z tych zadym, tylko dostają karę pod innym pretekstem (vide: raca na Legii). Tylko tyle, a z protestem na Legii, jest tak że każdy ma rację, a jego racja jest mojsza, niż Twojsza, ja popieram zaczęcie ich protestu, a jak to się rozwinęło, to jest ich sprawa i uważam że rozkminianie tego z Krakowa, jest bezsensu bo sprawa jest zbyt skomplikowana i po prostu trzeba tam być, aby mieć prawo głosu. Cytat:
Swoją drogą nie powinno być tu dyskusji więcej o konflikcie na Legii gdyż trwa ona 3 dni po czym wszyscy nie dochodzą do żadnych wniosków i nadchodzi pora na zmienienie tematu, a więc ta pora właśnie nadeszła. Powód: to tyle.
Ostatnio edytowane przez Kurt : 02.09.2008 o godz. 21:43.
![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
![]() Właśnie w ten oto straszny sposób kibice rozprawiają się ze stolicą. Łykacie wszystko co wam pod nos podsuną?! Pamiętam waszą "demolkę" pod pubem przy stadionie w Kraku, pamiętam demolkę kibiców GKS wracających pociągiem z Tarnowa, pamiętam setki podobnych "strasznych burd". Wstrzymajcie z łaski swojej od komentowania dopóki sytuacja nie zostanie wyjaśniona. |
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
[...] Wstrzymajcie z łaski swojej od komentowania dopóki sytuacja nie zostanie wyjaśniona.[/quote] No to się nie doczekają chyba... PS. A ten niebieski samochód to chyba w barwach TVN. O kurde, no to chyba prowokacja jest. Podobnie jak mój wpis. Skoro nie jestem za portestem ani za ITI, no to sądząc po trzech tuzinach wpisów powyżej chyba jestem za ITI
Ostatnio edytowane przez Zygmunt.Król : 02.09.2008 o godz. 22:56.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wiesz ze niektorzy nie potrafia na Was spojrzec obiektywnie ,z drugiej storny jest pewnie podobnie wiec luz. ps .kilkaset nowych zakazow?
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 02.09.2008 o godz. 23:45.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() A czy legioniści nic nie robili na mieście i potulnie szli? Nie licząc kilkudziesięciu rac, zniszczonych samochodów w okolicach stadionu, to można powiedzieć, że tak ![]() Edyta: Pablo84 - race to mają do tego, że taj najbardziej honorowa z najbardziej honorowych zaatakowała nas ze sprzętem jakim były race. GemHZR - jakich łamistrajków? my nie bojkotujemy Pucharu Ekstraklasy, kto chce przychodzi, a kto nie chce to nie przychodzi. Z kolei Wy już dawno stwierdziliście, że na mecze PE nie chodzicie, więc miło nam, że specjalnie dla nas (dla tych, których nie ma) szliście na mecz. A co do stadionu, będzie prędzej zrobiony niż Wasz.
Ostatnio edytowane przez PoloniaDumaStolicy : 03.09.2008 o godz. 11:09.
![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A możesz mi napisać, co mają race do tego?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
edit: http://www.legia.com.pl/pl/index.php?view=2&nID=21954
Ostatnio edytowane przez GemHZR : 03.09.2008 o godz. 05:47.
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Znamy już relację milicjantów i telewizji, a może teraz coś ze strony "kiboli-bandytów":
legia.com.pl napisał(a):
Dla jasności, nie było mnie tam, więc sytuację znam jedynie z opisów świadków. EDIT2: Wpis na jednej z legijnych stron: "ANNA--Moja corka tez jest zatrzymana malo wiem bo telefon jej padl. Bylam na komendzie wlasnie wrocilam i oficer sledczy powiedzial mi ze powinnam zlozyc zazalenie bo wieksza polowe zatrzymano nieslusznie.Sam nazwal to pokazowka.Pozdrawiam legionistow nie dajcie sie"
Ostatnio edytowane przez spidey : 03.09.2008 o godz. 08:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Swoją drogą włączyłem dzisiaj rano TVN24, a tam jakiś redaktorek relacjonuje, że kibice Legii byli uzbrojeni w ... sztuczne szczęki, jakich używają bokserzy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Amigo, ale co tu jest do rozumienia w kartonikach i racach ?! W nizszych ligach angielskich nie ma tych calych "opraw" a atmosfera meczu jest nieziemska, pomimo ze pilkarze sie kopia po czolach. Dla mnie to przedszkole, kto zrobi ladniejsza wycinanke. I to moje zdanie odkad sie ten caly boom na stadionowa cepelie pojawil. Wiec bez cisnien, bo chyba kazdy ma prawo do wlasnego zdania. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Coz z tego, ze na mecze w Hiszpanii ludzi chodzi wiecej (czesto na jeden mecz wiecej niz u nas na jedna kolejke) ale poziom dopingu jest slaby albo zaden. Wlosi podobnie choc nieco lepiej pod wzgledem dopingu i ultrasowania. Na stadionach angielskich frekwencja bardzo dobra ale nie ma ultrasowania a doping czesto jest tylko chwilami i byle jaki. Mnie jako kibica, bardziej piknika, ktory jednak wspiera swym gardlem swoja druzyne na calego kiedy tylko jest na stadionie podobaja sie oprawy i mocny zorganizowany doping. Pare razy bylem na B ostatnio i w porownaniu do dawnego C i okolic dychy to jest tragedia, ale i dla takich ludzi co przychodza na stadion z poduszka musi byc i nas miejsce. Ja na stadion przyszedlem pare lat temu i od razu pokochalem goraca atmosfere, nie chce zamieniac tego na kielbaski. Gdybym byl dzis kibicem Legii i mieszkal w Wawie to bym na stadion wcale nie przychodzil teraz (i nie jest to zwiazane z protestem kibicow L), po prostu na stadion przychodze poczuc atmosfere meczu, dopingowac, emocjonowac sie i cieszyc sie zwyciestwami, bramkami i atmosfera. I to mi sie wlasnie podoba ![]() ![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Oni sobie bez nich życia tam nie wyobrażają, Ty tak. To do czego ma doprowadzić ta dyskusja? Jak na początku już widać że jest bezcelowa? (bo Wasze założenia są różne). Choć oczywiście masz prawo do swojego zdania i możesz wygłosić zdanie ludzi, którzy mają w d.... czy Ultraska na stadionie będzie czy nie. Dla mnie to tyle. A tak w tym topicu, jestem tylko ciekawy czy Legia wytrzyma w tym strajku? tzn. jasne były już jakieś wyłamania, ale jestem ciekawy czy nie wytworzy się jakaś grupa która się zbuntuje zacznie Ultrasować, dopingować... no zobaczymy... czas pokażę... ![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Numer dziesięciolecia... w tym kraju jest to niestety możliwe... kurfa
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
http://ligoblog.blox.pl/2008/09/Poka...ie-zmieni.html Autorem jest dziennikarz sportowy GW. Bez komentarza....
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
legia.com.pl napisał(a):
weszlo.com napisał(a):
P.S. Dla zainteresowanych, można sobie poczytać: http://forum.legialive.pl/showthread.php?t=7171
Ostatnio edytowane przez spidey : 03.09.2008 o godz. 19:15.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Sam tam duzo nie wiem na ten temat(slabo sie interesuje co tam sie wyrabia), ale od razu jak o tym przeczytalem, pomyslalem sobie cos takiego o czym pisze Kowalczyk.
Od razu widac, ze policja wykazala sie nadgorliwoscia, bo ponad 700 chuliganow to by ich tam roznioslo. Nie mowie, ze to musi byc sprawka ITI, moze policja postanowila pokazac, ze "moga", ale widac z dalek, ze cos tu nie tak bylo. |
|
|
|
Warszawski rozmywacz I
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Szczerze - nie dziwię się akcji policji, nie oburza mnie ona i nie czuje współczucia dla zatrzymanych.
"Elteemy" same sobie ukręciły bat na dupe - mogli kupić bilety w kasie własnego klubu, ale przecież protestują więc bilety miało tylko kilkadziesiąt osób. Wybrali "wycieczkę" w sile ponad 700 ludzi na Konwiktorską, gdzie ewentualne przechodzenie siedmiuset osób przez bramkę trwało by tyle co mecz, ale najpierw to należałoby mieć bilet, a te bodajże już nie były w sprzedaży. Zadaje więc pytanie - po jaki **** ponad 700 osób ( w tej liczbie ponad 60 nieletnich w tym... zapłakani 15-latkowie) idą bez biletów pod stadion konkurencyjnego klubu? W podchody się bawili czy moze szli zmazać z murów obraźliwe wrzuty na Polonie? To co zrobiła policja, nazywane jest prewencją - tak na prawde do niczego nie doszło, więc policja zrobiła to co należy do jej statutowych działań. A że prokuratura wydaje zakazy i grozi zawiasami to już nie mój problem... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|