|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
Jak ktos powyzej napsial ze cytuje"Tusk jest ku*asem" - to tez jest merytorycznie?Taka jest prawda ,ze zwykli Polacy juz nie moga patrzec na ludzi spod znaku PIS i maja ich dosc(dowodem sa notowania prezydenta). |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Odstajesz.
"Zwykli ludzie"? Co przez to rozumiesz? Zbychu - mam dla Ciebie jedno słowo: dno.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.09.2008 o godz. 13:23.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Banita
Offline |
|
Nie bede wymyslal definicji "zwyklych ludzi" ,powiem inaczej koncepcja prowadzenia polityki jaka funduje PIS (delikatnie mowiac) nie przemawia do ludzi |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
wolfy
Czyżby brak dystansu PS Użyłem emotionka pod nazwą kapucyni ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Nie próbuj lepiej na mnie erystyki, bo Cię zniszczę. Za cienki w uszach na to jesteś...
To nie była moja subiektywna ocena(nie będę Ci tłumaczył znaczenia tego słowa, masz do tego słownik) - on zawarł w swoim poście argumentację, zadbał o związki przyczynowo skutkowe - można się z jego postem zgadzać lub nie, ale jest się przynajmniej do czego odnieść. Ty i Zbychu ograniczyliście się tylko do obelg, a to nigdy nie jest merytoryczne.
Zbychu napisał(a):
Prowokować też trzeba umieć...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.09.2008 o godz. 13:46.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Banita
Offline |
|
|
wolfy;597821[B napisał(a):
Zbychu ty tez uwazaj,poki jechales po Tusku miales tutaj carte blanche ,ale jak sprobujesz rzucic cien na Wielkiego Wodza Jarosława Kaczynskiego ,chocby w formie zartu ,mozesz sie narazic ze zostaniesz nazwany agentem ,oligarchem ,zydem - dobry Bog wie kim ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie stać was na merytoryczną krytykę? Śmiejecie się z "Układu", a sami walczycie z "pisiorami" i "moherami" mimo, że od przegranych przez PiS wyborów minęło tyle czasu. P.S. Nie moderuję politycznego - robi to Wilku. Myślę, że po powrocie czule się wami zaopiekuje
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.09.2008 o godz. 13:49.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
"Ludzie kochają igrzyska" to teraz są igrzyska ?
"polityka miłości w sensie dosłowne wulgarności" ładne "Ludzie kochaja igrzyska wiec rozprawa z Kaczorami polegajaca ma byc milosnym zalotem wobec czesci spoleczenstwa. To wszysto jak przystalo na hipokryzje jest otoczone aurą miłośc" Takie psychoanalizy ,próby objaśniania i kreowanie świata nie wyjdą wam na dobre,prędzej czy później zamieni się to w psychozę czy jakąś schizofrenie .Delikatnie to ujmując nie wygląda to najlepiej .Ten wasz język zrozumiały jest tylko dla was . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie udawaj głupka
![]() Cytat:
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Ja natomiast zauwazylem ,ze jak ktos ma inne zdanie niz ty ,natomiast zaczynaja sie osobiste podjazdy:"typu za cienki jestes w uszach" czy" ty nie masz zadnych argumentow" ad.2 PIS moze tez robic z Polski ofiare dla Niemcow ,Ruskow,zydow,ukladu,oligarchow ,gejow w sumie kogokolwiek.Glosic prawde objawiona ze tylk oni nas przed tym ochronia a na reszte konkurencji trzeba pluc ,bo oni wlasnie sa tymi zlymi ad.3 O tak układ rzadu PISu z o.Rydzykiem ,nazwal bym modelowym przykladem ukladu : kasa ze Skarbu Panstwa w zamian za agitacje na rzecz PIS. No ale tak wielcy wizjonerzy jak Kaczynscy tego nie dostrzegaja ,oni sie takimi .......ami nie zajmuja oni tropia mafie paliwowa.Profity dla Rydzyka to przy tym pikuś. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Pomijam już fakt, że wyraził on swoją prywatną opinię, a ty potraktowałeś to jak odezwę polityczną. K_2 napisał(a):
Co do mojej marnej opinii o Twojej inteligencji, wiedzy i oczytaniu: nie potrafisz sensownie argumentować swoich tez, gdy tylko ktoś próbuje na nie odpowiedzieć zmieniasz temat lub próbujesz go ośmieszyć(w onetowym stylu, przypisując mu przynależność partyjną i/lub dewocję), potrafisz atakować nielubiane przez siebie opcje polityczne tylko powtarzając już dawno wyblakłe frazesy. K_2 napisał(a):
Co ma Twoja ocena działań PiS-u do naszej dyskusji? To ma być merytoryczna argumentacja? Ja Ci stawiam konkretne zarzuty, a ty mi z PiS-em wyjeżdżasz, nie wiadomo dlaczego i po co... Czy my w ogóle dyskutowaliśmy o PiS-ie, czy może każda dyskusja z Tobą się tak kończy, bez względu na temat? PiS, Rydzyk, "mohery". EDIT: Zapomniałem o Kościele katolickim Wiesz, że to jest trollowanie? P.S. Jak chcesz mi odpowiadać w ten sposób, jak na dwa ostatnie punkty, to oszczędź sobie wstydu i nie odpowiadaj w ogóle.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.09.2008 o godz. 15:09.
![]()
Już za cztery lata,
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Choć chyba przyznasz że w tym temacie to nie pierwszyzna ?Jeśli nie wrzucą Cię do worka to przypiszą jakiś pogląd.... I to co muszę dodać ,to część "tępiąca" Tuska,wyraźnie według mojej oceny w takich podchodach przoduje .I tu pojawia się znowu podział,który chyba mimo wszystko jest dopuszczalny i który tak czy inaczej będzie się pojawiał .Bo każdy w pewnym stopniu z czymś,kimś się utożsamia .Ty także opowiadasz się po jednej stronie,wręcz lubisz bawić się w recenzenta .I tym razem opowiedziałeś sie po stronie kałashnikowa ,tworząc grupę . PS.Te podpunkty K2 pisał
Ostatnio edytowane przez jachting : 03.09.2008 o godz. 14:58.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czy lubię recenzować? Powiedzmy, że raczej staram się być po stronie recenzowanych. Wiem, do niego pisałem. EDIT: acha ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
jachting, zbychu - w tuskowej milosci jest tyle "milosci" ze jest miloscia gdy jest j***nie. Poprzednikow. A na tle Rokity - Tusk jest zwyklym tępym chamem ubranym w szaty luzaka i swojskiego chlopaka z podworka. Wiec dawanie szans rokicie ze wzgledu na tuskową Liebenspolitik jest totalnym pudlem. Rokita wycofal sie m.i.n dlatego ze nie chcial sie odentyfikowac z prostacką,schetynowo-tuskową frakcją PO.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 03.09.2008 o godz. 16:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A gdzie te j+++nie widzisz ? Być może coś przegapiłem ,w ostatnim czasie nie śledzę tak "namiętnie" polityki .
W każdym razie ja widzę wielką wyrozumiałość i tolerancję dla przeciwników ,a co do rozliczeń to bierność straszna ale poniekąd jest to zrozumiałe i bez tego jest niezła nawalanka . |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 03.09.2008 o godz. 17:13.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ja nie obwiniam Kaczynskiego o wszystko co najgorsze w Polsce .Ja go obwiniam za:aparycje ,fizjononomie
a przede wszystkim za napuszczanie jednych na drugich ,straszenie , kompleksy,malosc ,zasciankowosc.Chocby walczyl z 10 ukladami naraz to i tak mu nic nie pomoze ,bo nikt normalny nie jest w stanie na dluzsza mete wytrzymac schizofremicznego stylu rzadzenia. Co do krytyki Rydzyka.Moze ty w dzialanosci tego goscia odnajdujesz cos pozytywnego ja sie tym poprostu brzydze .Mozesz mowic ze zbiera kase dobrowolnie,ze miesza sie do polityki w slsuznej sprawie - dla mnie to ohyda.Chyba moge meic do tego prawo ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Myślałeś kiedyś o karierze w kabarecie? |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co Cię tak rozbawiło Gwiaździsty ? Jakieś podstaqwy kultury przydałoby się zachować .
Gdzie jest moderator
Ostatnio edytowane przez jachting : 03.09.2008 o godz. 18:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Dziękuję, za bardzo pluje się w czasie wymowy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaki "dowciapny"
A to wy nie mieliście urlopu Ps.dowciapny nie dowcipny . |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
K_2 zrozum jedną rzecz, jak mnie się na przykład zdarza pojechać Tuskowi to pisze dlaczego to robie, jak pojade PISowi od socjalistów(dla mnie socjalista to słowo zdecydowanie obraźliwe) to mówię dlaczego tak zrobiłem. Ogólnie zdecydowana większość ludzi na forum właśnie stosuje taką zasadę, zanim wypowiem jakaś tezę to spróbuje ją jakoś udowodnić, przeprowadzić jakieś rozumowanie, najlepiej samodzielne.
To co mnie stary uderza jak czytam Ciebie to powtarzanie, czasem bezmyślne, utartych sloganów, haseł, które można zasłyszeć tu i ówdzie. Nie bronię tutaj PISu, bo zwyczajnie nie przepadam za tym ugrupowaniem politycznym, natomiast jestem w stanie docenić wszystkie pozytywne aspekty działania tej partii. Póki co PIS okazuje się, że ma w sobie więcej liberalizmu gospodarczego(choć ma go bardzo mało) niż "liberalna" PO. Przemyśl to... |
|
|
|
Banita
Offline |
|
W polityce czyny sa najwazniejsze, ale polityka to tez niestety kwestia emocji .Na ogol potencjalny wyborca nie studiuje programów politycznych partii( i w sumie ma racje bo takie programy i kampania wyborcza to stek klamstw sluzacych politykom do wygrania wyborow),tylko kieruje sie tym jaki kandydat budzi w nim emocje. Nie wiem na kogo bede glosowal w nastepnych wyborach ,ale wiem napewno na kogo nie zaglosuje i to bedzie PIS.Walka z ukladem ,korupcja itd (jesli wogole takowa byla ) i reszta obietnic PISu nie ma dla mnie znaczenia bo ja "tych gosci i ich sposobu posrzegania swiata" nie trawie.Z drugiej strony jest tak samo .Nie chce sie wyzywac na Radiu Maryja i ich sluchaczach ,ale potencjalny RadioMaryjowiec prawdopodnie tez nigdy nie zaglosuje na Tuska,chocby mu Tuska dal kase na lekarstwa ,podwyzszyl emeryture itd. On i tak wybierze PIS .W sumie nei chce sie stawiac jako przeciw-waga dla elektoratu torunskiego ,bo uwazam sie za osobe o wiele bardziej inteligenta i kulturalna ,ale to jest taki przyklad ,ze emocje jakie budza kandydaci do wladzy sa bardzo wazne w polityce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
http://www.tvn24.pl/-1,1562537,0,1,p...wiadomosc.html ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|||
. Druga sprawa, jeśli uważasz, że nie stosuje żadnej argumentacji to wykaż to, ja akurat jestem w stanie przyznać się do błedu, co przynajmniej kilka razy miało miejsce, także duży luzzCytat:
. No i finansują ZUS, NFZ i większy z roku na rok dług publiczny. Przy okazji wiesz jaki masz już dług Poza tym to co napisałeś to argument przeciwko d***kracji ![]() Cytat:
Cytat:
, polityka nie musi mi ich dokładać.Swego czasu pewien lider AWS co to startował na prezia powiedział, że liczy na elektorat kobiecy bo czuje się przystojny, jaki był taki był nie mnie to oceniać. Jednak kryterium było zabójcze ![]() To tak jakby kupić grajka do Wisły bo jest fajny i ogóle, a nie dlatego, że umie dobrze grać. Jakby Wisła kierowała się takimi kryteriami to za 2 lata II liga łelkom ewrybody. Takimi niestety kryteriami kieruje się większość wyborców i efekty widać, jak gra drużyna polityków. W lidze wałów i niekompetencji w sumie idzie jej nieźle. pzdr |
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mnie osobiście wisi styl, wygląd - ogólnie PR danego polityka lub jego partii, ale faktem jest, że większości wyborców - nie(i nie jest to nasza specyfika, wystarczy spojrzeć na wybory prezydenckie w USA). Człowiek inteligentny nie powinien się kierować emocjami, w przeciwnym wypadku będzie łatwo nim zmanipulować. Wystarczy zadać sobie pytanie - "kto kreuje emocje w polityce?". No właśnie, kto? ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|