The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
K_2
Banita

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.09.2008, 13:07
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Merytorycznie i dogłębnie, jak zawsze. Zapomniałeś tylko dodać, że Kaczyńscy to kurduple.
Zaczyna sie Jak ktos powyzej napsial ze cytuje"Tusk jest ku*asem" - to tez jest merytorycznie?

Taka jest prawda ,ze zwykli Polacy juz nie moga patrzec na ludzi spod znaku PIS i maja ich dosc(dowodem sa notowania prezydenta).
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.09.2008, 13:17
Merytorycznie i dogłębnie, jak zawsze. Zapomniałeś tylko dodać, że Kaczyńscy to kurduple.
Moja ponad 90-letnia sąsiadka wymyśliła mniej wulgarne określenie dla braci Kaczyńskich - "KAPUCYNY"

By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
K_2
Banita

Stary 03.09.2008, 13:19
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Moja ponad 90-letnia sąsiadka wymyśliła mniej wulgarne określenie dla braci Kaczyńskich - "KAPUCYNY"

90-letnia ? Widac ze sa tez madrzy starzy ludzie nie tylko "toruńska swołocz"
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.09.2008, 13:20
K_2 napisał(a):Wyświetl post
Zaczyna sie Jak ktos powyzej napsial ze cytuje"Tusk jest ku*asem" - to tez jest merytorycznie?
On chociaż potrafił zawrzeć w swoim poście jakąś myśl i argumentację, a ty jedynie powtarzasz oklepane formułki. W jego poście obelga była tylko przyprawą, u Ciebie jest clou programu.
Odstajesz.

Taka jest prawda ,ze zwykli Polacy juz nie moga patrzec na ludzi spod znaku PIS i maja ich dosc(dowodem sa notowania prezydenta).
Na ile są one wiarygodne, to już inna sprawa.
"Zwykli ludzie"? Co przez to rozumiesz?

Zbychu - mam dla Ciebie jedno słowo: dno.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.09.2008 o godz. 13:23.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
K_2
Banita

Stary 03.09.2008, 13:25
On chociaż potrafił zawrzeć w swoim poście jakąś myśl i argumentację, a ty jedynie powtarzasz oklepane formułki. W jego poście obelga była tylko przyprawą, u Ciebie jest clou programu.
Odstajesz.

Na ile są one wiarygodne, to już inna sprawa.
"Zwykli ludzie"? Co przez to rozumiesz?

To jest tylko twoja subiektywna ocena ,ze tamto bylo merytoryczne....

Nie bede wymyslal definicji "zwyklych ludzi" ,powiem inaczej koncepcja prowadzenia polityki jaka funduje PIS (delikatnie mowiac) nie przemawia do ludzi
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.09.2008, 13:31

wolfy
Czyżby brak dystansu Na Tuska i reszte spółki można jeździć jak się tylko da bo cuda się nie zdarzają a jak już się coś powie niemiłego na "śwętobliwości" to jest lament.

PS
Użyłem emotionka pod nazwą kapucyni
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
wolfy
Senior Member

Stary 03.09.2008, 13:34
To jest tylko twoja subiektywna ocena ,ze tamto bylo merytoryczne....
Nie próbuj lepiej na mnie erystyki, bo Cię zniszczę. Za cienki w uszach na to jesteś...
To nie była moja subiektywna ocena(nie będę Ci tłumaczył znaczenia tego słowa, masz do tego słownik) - on zawarł w swoim poście argumentację, zadbał o związki przyczynowo skutkowe - można się z jego postem zgadzać lub nie, ale jest się przynajmniej do czego odnieść. Ty i Zbychu ograniczyliście się tylko do obelg, a to nigdy nie jest merytoryczne.

Nie bede wymyslal definicji "zwyklych ludzi" ,powiem inaczej koncepcja prowadzenia polityki jaka funduje PIS (delikatnie mowiac) nie przemawia do ludzi
Acha. Z łaski swojej - odpowiedz mi, do jakiego gatunku należą więc jego wyborcy? A jest ich całkiem sporo - można by stwierdzić, posługując się wynikami ostatnich wyborów, a nie jakichś szemranych sondaży.

Zbychu napisał(a):
wolfy
Czyżby brak dystansu Na Tuska i reszte spółki można jeździć jak się tylko da bo cuda się nie zdarzają a jak już się coś powie niemiłego na "śwętobliwości" to jest lament.
Nie. To raczej brak treści w Twoim poście, ale rozumiem, że na więcej Cię nie stać poza wrzuceniem losowej historyjki, mającej się do tego tematu jak pięść do nosa. Jak to nie jest nabijanie, to już nie wiem co nim jest.
Prowokować też trzeba umieć...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.09.2008 o godz. 13:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
K_2
Banita

Stary 03.09.2008, 13:38
wolfy;597821[B napisał(a):
]Nie próbuj lepiej na mnie erystyki, bo Cię zniszczę[/b]. Za cienki w uszach na to jesteś...
To nie była moja subiektywna ocena(nie będę Ci tłumaczył znaczenia tego słowa, masz do tego słownik) - on zawarł w swoim poście argumentację, zadbał o związki przyczynowo skutkowe - można się z jego postem zgadzać lub nie, ale jest się przynajmniej do czego odnieść. Ty i Zbychu ograniczyliście się tylko do obelg, a to nigdy nie jest merytoryczne.

Acha. Z łaski swojej - odpowiedz mi, do jakiego gatunku należą więc jego wyborcy? A jest ich całkiem sporo - można stwierdzić, posługując się wynikami ostatnich wyborów, a nie jakichś szemranych sondaży.
Koncze z toba debate ,bo znow dostane bana.....

Zbychu ty tez uwazaj,poki jechales po Tusku miales tutaj carte blanche ,ale jak sprobujesz rzucic cien na Wielkiego Wodza Jarosława Kaczynskiego ,chocby w formie zartu ,mozesz sie narazic ze zostaniesz nazwany agentem ,oligarchem ,zydem - dobry Bog wie kim
wolfy
Senior Member

Stary 03.09.2008, 13:43
Koncze z toba debate ,bo znow dostane bana.....

Zbychu ty tez uwazaj,poki jechales po Tusku miales tutaj carte blanche ,ale jak sprobujesz rzucic cien na Wielkiego Wodza Jarosława Kaczynskiego ,chocby w formie zartu ,mozesz sie narazic ze zostaniesz nazwany agentem ,oligarchem ,zydem Bog wie kim
Pokazałeś właśnie swoją słabość - nie mówię o braku argumentów, bo tych nie miałeś już na początku naszej dyskusji. Moi drodzy - możecie robić z siebie ofiary jakichś wyimaginowanych prześladowań, ale do niczego was to nie doprowadzi. Jeżeli nie nauczycie się krytycyzmu wobec samego siebie, cały czas będziecie dreptać w miejscu. Dlatego właśnie wrzucanie onetowskich bon motów mnie obrusza - na tle tego tematu wręcz biją po oczach.
Nie stać was na merytoryczną krytykę? Śmiejecie się z "Układu", a sami walczycie z "pisiorami" i "moherami" mimo, że od przegranych przez PiS wyborów minęło tyle czasu.

P.S. Nie moderuję politycznego - robi to Wilku. Myślę, że po powrocie czule się wami zaopiekuje
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.09.2008 o godz. 13:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.09.2008, 13:49
"Ludzie kochają igrzyska" to teraz są igrzyska ? ,sam bym na to nie wpadł
"polityka miłości w sensie dosłowne wulgarności" ładne
"Ludzie kochaja igrzyska wiec rozprawa z Kaczorami polegajaca ma byc milosnym zalotem wobec czesci spoleczenstwa. To wszysto jak przystalo na hipokryzje jest otoczone aurą miłośc"

Takie psychoanalizy ,próby objaśniania i kreowanie świata nie wyjdą wam na dobre,prędzej czy później zamieni się to w psychozę czy jakąś schizofrenie .Delikatnie to ujmując nie wygląda to najlepiej .Ten wasz język zrozumiały jest tylko dla was .
wolfy
Senior Member

Stary 03.09.2008, 13:53
jachting napisał(a):Wyświetl post
"Ludzie kochają igrzyska" to teraz są igrzyska ? ,sam bym na to nie wpadł
"polityka miłości w sensie dosłowne wulgarności" ładne
"Ludzie kochaja igrzyska wiec rozprawa z Kaczorami polegajaca ma byc milosnym zalotem wobec czesci spoleczenstwa. To wszysto jak przystalo na hipokryzje jest otoczone aurą miłośc"

Takie psychoanalizy ,próby objaśniania i kreowanie świata nie wyjdą wam na dobre,prędzej czy później zamieni się to w psychozę czy jakąś schizofrenie .Delikatnie to ujmując nie wygląda to najlepiej .Ten wasz język zrozumiały jest tylko dla was .
Zwracanie się do autora jakiegoś posta w liczbie mnogiej to też nie jest zdrowy objaw, przynajmniej według mnie.

Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
jachting
Senior Member

Stary 03.09.2008, 14:02
Nie udawaj głupka
Cytat:
On chociaż potrafił zawrzeć w swoim poście jakąś myśl i argumentację
W każdym razie macie cechy wspólne,które można pośrednio zaliczyć do jakiejś grupy ,na tym forum nieźle się to obrazuje .
K_2
Banita

Stary 03.09.2008, 14:04
1.Pokazałeś właśnie swoją słabość - nie mówię o braku argumentów, bo tych nie miałeś już na początku naszej dyskusji.2. Moi drodzy - możecie robić z siebie ofiary jakichś wyimaginowanych prześladowań, ale do niczego was to nie doprowadzi. Jeżeli nie nauczycie się krytycyzmu wobec samego siebie, cały czas będziecie dreptać w miejscu. Dlatego właśnie wrzucanie onetowskich bon motów mnie obrusza - na tle tego tematu wręcz biją po oczach.
3.Nie stać was na merytoryczną krytykę? Śmiejecie się z "Układu", a sami walczycie z "pisiorami" i "moherami" mimo, że od przegranych przez PiS wyborów minęło tyle czasu.

P.S. Nie moderuję politycznego - robi to Wilku. Myślę, że po powrocie czule się wami zaopiekuje
ad.1
Ja natomiast zauwazylem ,ze jak ktos ma inne zdanie niz ty ,natomiast zaczynaja sie osobiste podjazdy:"typu za cienki jestes w uszach" czy" ty nie masz zadnych argumentow"
ad.2
PIS moze tez robic z Polski ofiare dla Niemcow ,Ruskow,zydow,ukladu,oligarchow ,gejow w sumie kogokolwiek.Glosic prawde objawiona ze tylk oni nas przed tym ochronia a na reszte konkurencji trzeba pluc ,bo oni wlasnie sa tymi zlymi
ad.3
O tak układ rzadu PISu z o.Rydzykiem ,nazwal bym modelowym przykladem ukladu : kasa ze Skarbu Panstwa w zamian za agitacje na rzecz PIS. No ale tak wielcy wizjonerzy jak Kaczynscy tego nie dostrzegaja ,oni sie takimi .......ami nie zajmuja oni tropia mafie paliwowa.Profity dla Rydzyka to przy tym pikuś.
wolfy
Senior Member

Stary 03.09.2008, 14:27
W każdym razie macie cechy wspólne,które można pośrednio zaliczyć do jakiejś grupy ,na tym forum nieźle się to obrazuje .
No widzisz - tu się mylisz. To, że mamy zbieżne poglądy w niektórych sprawach nie oznacza, że możesz przypisywać nam przynależność do jakiejś grupy lub automatycznie zakładać, że wszyscy zgadzamy się we wszystkim. Dyskutuj z autorem, a nie jakimiś wyimaginowanymi "grupami".
Pomijam już fakt, że wyraził on swoją prywatną opinię, a ty potraktowałeś to jak odezwę polityczną.

K_2 napisał(a):
ad.1
Ja natomiast zauwazylem ,ze jak ktos ma inne zdanie niz ty ,natomiast zaczynaja sie osobiste podjazdy:"typu za cienki jestes w uszach" czy" ty nie masz zadnych argumentow"
Taka jest moja ocena Twojej działalności w tym temacie. Skoro masz jakieś argumenty(argument to nie to samo co teza!), to czemu się z nami nimi nie podzielisz? Nie uważasz nas za godnych do obcowania z owocami Twojego intelektu?
Co do mojej marnej opinii o Twojej inteligencji, wiedzy i oczytaniu: nie potrafisz sensownie argumentować swoich tez, gdy tylko ktoś próbuje na nie odpowiedzieć zmieniasz temat lub próbujesz go ośmieszyć(w onetowym stylu, przypisując mu przynależność partyjną i/lub dewocję), potrafisz atakować nielubiane przez siebie opcje polityczne tylko powtarzając już dawno wyblakłe frazesy.
K_2 napisał(a):
ad.2
PIS moze tez robic z Polski ofiare dla Niemcow ,Ruskow,zydow,ukladu,oligarchow ,gejow w sumie kogokolwiek.Glosic prawde objawiona ze tylk oni nas przed tym ochronia a na reszte konkurencji trzeba pluc ,bo oni wlasnie sa tymi zlymi
ad.3
O tak układ rzadu PISu z o.Rydzykiem ,nazwal bym modelowym przykladem ukladu : kasa ze Skarbu Panstwa w zamian za agitacje na rzecz PIS. No ale tak wielcy wizjonerzy jak Kaczynscy tego nie dostrzegaja ,oni sie takimi .......ami nie zajmuja oni tropia mafie paliwowa.Profity dla Rydzyka to przy tym pikuś.

Co ma Twoja ocena działań PiS-u do naszej dyskusji? To ma być merytoryczna argumentacja? Ja Ci stawiam konkretne zarzuty, a ty mi z PiS-em wyjeżdżasz, nie wiadomo dlaczego i po co... Czy my w ogóle dyskutowaliśmy o PiS-ie, czy może każda dyskusja z Tobą się tak kończy, bez względu na temat? PiS, Rydzyk, "mohery". EDIT: Zapomniałem o Kościele katolickim
Wiesz, że to jest trollowanie?

P.S. Jak chcesz mi odpowiadać w ten sposób, jak na dwa ostatnie punkty, to oszczędź sobie wstydu i nie odpowiadaj w ogóle.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.09.2008 o godz. 15:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
jachting
Senior Member

Stary 03.09.2008, 14:54
Cytat:
No widzisz, i tu się mylisz. To, że mamy zbieżne poglądy w niektórych sprawach nie oznacza, ze możesz przypisywać nam przynależność do jakiejś grupy lub automatycznie zakładać, że wszyscy zgadzamy się we wszystkim. Dyskutuj z autorem, a nie jakimiś wyimaginowanymi "grupami".
Pomijam już fakt, że wyraził on swoją prywatną opinię, a ty potraktowałeś to jak odezwę polityczną.
W sumie masz rację,nie powinno się także przypisywać komuś etykiety i jeszcze paru rzeczy których nie wypada robić .
Choć chyba przyznasz że w tym temacie to nie pierwszyzna ?Jeśli nie wrzucą Cię do worka to przypiszą jakiś pogląd.... I to co muszę dodać ,to część "tępiąca" Tuska,wyraźnie według mojej oceny w takich podchodach przoduje .I tu pojawia się znowu podział,który chyba mimo wszystko jest dopuszczalny i który tak czy inaczej będzie się pojawiał .
Bo każdy w pewnym stopniu z czymś,kimś się utożsamia .Ty także opowiadasz się po jednej stronie,wręcz lubisz bawić się w recenzenta .I tym razem opowiedziałeś sie po stronie kałashnikowa ,tworząc grupę .

PS.Te podpunkty K2 pisał
Ostatnio edytowane przez jachting : 03.09.2008 o godz. 14:58.
wolfy
Senior Member

Stary 03.09.2008, 15:08
W sumie masz rację,nie powinno się także przypisywać komuś etykiety i jeszcze paru rzeczy których nie wypada robić .
Choć chyba przyznasz że w tym temacie to nie pierwszyzna ?Jeśli nie wrzucą Cię do worka to przypiszą jakiś pogląd.... I to co muszę dodać ,to część "tępiąca" Tuska,wyraźnie według mojej oceny w takich podchodach przoduje .I tu pojawia się znowu podział,który chyba mimo wszystko jest dopuszczalny i który tak czy inaczej będzie się pojawiał .
Bo każdy w pewnym stopniu z czymś,kimś się utożsamia .Ty także opowiadasz się po jednej stronie,wręcz lubisz bawić się w recenzenta .I tym razem opowiedziałeś sie po stronie kałashnikowa ,tworząc grupę .
Może pora zmienić podejście i przestać bawić się w dwa nawalające się non-stop obozy? Szczególnie, ze nie da się na tym forum zrobić podziału według partyjnych linii demarkacyjnych, jak to uparcie próbują robić K_2 ze Zbychem.

Czy lubię recenzować?

Powiedzmy, że raczej staram się być po stronie recenzowanych.
PS.Te podpunkty K2 pisał
Wiem, do niego pisałem.
EDIT: acha
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 03.09.2008, 16:37
Może pora zmienić podejście i przestać bawić się w dwa nawalające się non-stop obozy? Szczególnie, ze nie da się na tym forum zrobić podziału według partyjnych linii demarkacyjnych, jak to uparcie próbują robić K_2 ze Zbychem.
Wlasnie zademonstrowales dysonans ! ;-)

jachting, zbychu - w tuskowej milosci jest tyle "milosci" ze jest miloscia gdy jest j***nie. Poprzednikow. A na tle Rokity - Tusk jest zwyklym tępym chamem ubranym w szaty luzaka i swojskiego chlopaka z podworka. Wiec dawanie szans rokicie ze wzgledu na tuskową Liebenspolitik jest totalnym pudlem. Rokita wycofal sie m.i.n dlatego ze nie chcial sie odentyfikowac z prostacką,schetynowo-tuskową frakcją PO.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 03.09.2008 o godz. 16:52.
jachting
Senior Member

Stary 03.09.2008, 17:00
A gdzie te j+++nie widzisz ? Być może coś przegapiłem ,w ostatnim czasie nie śledzę tak "namiętnie" polityki .
W każdym razie ja widzę wielką wyrozumiałość i tolerancję dla przeciwników ,a co do rozliczeń to bierność straszna ale poniekąd jest to zrozumiałe i bez tego jest niezła nawalanka .
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 03.09.2008, 17:08
Co ma Twoja ocena działań PiS-u do naszej dyskusji? To ma być merytoryczna argumentacja? Ja Ci stawiam konkretne zarzuty, a ty mi z PiS-em wyjeżdżasz, nie wiadomo dlaczego i po co... Czy my w ogóle dyskutowaliśmy o PiS-ie, czy może każda dyskusja z Tobą się tak kończy, bez względu na temat? PiS, Rydzyk, "mohery". EDIT: Zapomniałem o Kościele katolickim
Wiesz, że to jest trollowanie?
To jest niestety szersze zjawisko. Jedni swe niezadowolenie z zycia w Polsce ktore wyglada jak to ujal RAZ jak "plywanie w Kisielu" - wylewaja na ukladach III RP i bezkrytycznym kulcie Balcerowicza, inni, z róznorakich powodów wylewaja całą żółc na PiS, Kosciol, Tydzyka etc. A że chocby sie zesrać to i tak nie udowidni sie logicznego zwiazku miedzy dwuletnim rzadem PISu (sposrod 18 lat III RP)ani istnieniiem KK a winą za to jak wyglada obecna sytuacja ekonomiczna w kraju na tle Europy, wiec żółc i atak jest wielokroć wiekszy niż tym instytucjom się należy. O ile w przypadku mlodziezy to jeszcze jest pochodną tego co w mediach, to w przyopadku ludzi troche starszych ktorzy dorosle zycie spedzili pod koniec PRL i w III RP - obwinianie Kaczynskiego i PiSu za wszystko co najgorsze jest niczym innym jak znajdywaniem kozla ofiarnego za to ze w Polsce jest tak jak jest a nie jest tak jak byc powinno. A że wielu z tych ludzi w slusznym wieku popieralo rozne unie wolnosci ilub lewice - wiec walnie przyczynili sie do tego jak Polska wyglada. I zamiast sie uderzyc w pierś - wolą zagluszyc sumienie krytykowaniem wszystkiego co kaczkowe.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 03.09.2008 o godz. 17:13.
K_2
Banita

Stary 03.09.2008, 17:36
Ja nie obwiniam Kaczynskiego o wszystko co najgorsze w Polsce .Ja go obwiniam za:aparycje ,fizjononomie a przede wszystkim za napuszczanie jednych na drugich ,straszenie , kompleksy,malosc ,zasciankowosc.
Chocby walczyl z 10 ukladami naraz to i tak mu nic nie pomoze ,bo nikt normalny nie jest w stanie na dluzsza mete wytrzymac schizofremicznego stylu rzadzenia.
Co do krytyki Rydzyka.Moze ty w dzialanosci tego goscia odnajdujesz cos pozytywnego ja sie tym poprostu brzydze .Mozesz mowic ze zbiera kase dobrowolnie,ze miesza sie do polityki w slsuznej sprawie - dla mnie to ohyda.Chyba moge meic do tego prawo ?
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.09.2008, 18:02
Cytat:
Mozesz mowic ze zbiera kase dobrowolnie,ze miesza sie do polityki w slsuznej sprawie - dla mnie to ohyda.Chyba moge meic do tego prawo ?
Myślałeś kiedyś o karierze w kabarecie?
K_2
Banita

Stary 03.09.2008, 18:06
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Myślałeś kiedyś o karierze w kabarecie?
Myslalem,chcialem wystepwoac w nim z Tadeuszem Cymańskim
jachting
Senior Member

Stary 03.09.2008, 18:09
A co Cię tak rozbawiło Gwiaździsty ? Jakieś podstaqwy kultury przydałoby się zachować .
Gdzie jest moderator ?
Ostatnio edytowane przez jachting : 03.09.2008 o godz. 18:13.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.09.2008, 18:34
Cytat:
A co Cię tak rozbawiło Gwiaździsty ? Jakieś podstaqwy kultury przydałoby się zachować .
Kultury ala Niesiołowski ? Dziękuję, za bardzo pluje się w czasie wymowy
jachting
Senior Member

Stary 03.09.2008, 23:03
Jaki "dowciapny" A to wy nie mieliście urlopu

Ps.dowciapny nie dowcipny .
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.09.2008, 23:15
K_2 zrozum jedną rzecz, jak mnie się na przykład zdarza pojechać Tuskowi to pisze dlaczego to robie, jak pojade PISowi od socjalistów(dla mnie socjalista to słowo zdecydowanie obraźliwe) to mówię dlaczego tak zrobiłem. Ogólnie zdecydowana większość ludzi na forum właśnie stosuje taką zasadę, zanim wypowiem jakaś tezę to spróbuje ją jakoś udowodnić, przeprowadzić jakieś rozumowanie, najlepiej samodzielne.

To co mnie stary uderza jak czytam Ciebie to powtarzanie, czasem bezmyślne, utartych sloganów, haseł, które można zasłyszeć tu i ówdzie. Nie bronię tutaj PISu, bo zwyczajnie nie przepadam za tym ugrupowaniem politycznym, natomiast jestem w stanie docenić wszystkie pozytywne aspekty działania tej partii. Póki co PIS okazuje się, że ma w sobie więcej liberalizmu gospodarczego(choć ma go bardzo mało) niż "liberalna" PO.

Przemyśl to...
K_2
Banita

Stary 04.09.2008, 09:41
cpc napisał(a):Wyświetl post
K_2 zrozum jedną rzecz, jak mnie się na przykład zdarza pojechać Tuskowi to pisze dlaczego to robie, jak pojade PISowi od socjalistów(dla mnie socjalista to słowo zdecydowanie obraźliwe) to mówię dlaczego tak zrobiłem. Ogólnie zdecydowana większość ludzi na forum właśnie stosuje taką zasadę, zanim wypowiem jakaś tezę to spróbuje ją jakoś udowodnić, przeprowadzić jakieś rozumowanie, najlepiej samodzielne.

To co mnie stary uderza jak czytam Ciebie to powtarzanie, czasem bezmyślne, utartych sloganów, haseł, które można zasłyszeć tu i ówdzie. Nie bronię tutaj PISu, bo zwyczajnie nie przepadam za tym ugrupowaniem politycznym, natomiast jestem w stanie docenić wszystkie pozytywne aspekty działania tej partii. Póki co PIS okazuje się, że ma w sobie więcej liberalizmu gospodarczego(choć ma go bardzo mało) niż "liberalna" PO.

Przemyśl to...
Nie , twoje argumenty to sa argumenty , moje argumenty to slogany i utarte hasła.Taka jest zasada na forum w stosunku do mojej skromnej osoby.
W polityce czyny sa najwazniejsze, ale polityka to tez niestety kwestia emocji .Na ogol potencjalny wyborca nie studiuje programów politycznych partii( i w sumie ma racje bo takie programy i kampania wyborcza to stek klamstw sluzacych politykom do wygrania wyborow),tylko kieruje sie tym jaki kandydat budzi w nim emocje. Nie wiem na kogo bede glosowal w nastepnych wyborach ,ale wiem napewno na kogo nie zaglosuje i to bedzie PIS.Walka z ukladem ,korupcja itd (jesli wogole takowa byla ) i reszta obietnic PISu nie ma dla mnie znaczenia bo ja "tych gosci i ich sposobu posrzegania swiata" nie trawie.
Z drugiej strony jest tak samo .Nie chce sie wyzywac na Radiu Maryja i ich sluchaczach ,ale potencjalny RadioMaryjowiec prawdopodnie tez nigdy nie zaglosuje na Tuska,chocby mu Tuska dal kase na lekarstwa ,podwyzszyl emeryture itd. On i tak wybierze PIS .W sumie nei chce sie stawiac jako przeciw-waga dla elektoratu torunskiego ,bo uwazam sie za osobe o wiele bardziej inteligenta i kulturalna ,ale to jest taki przyklad ,ze emocje jakie budza kandydaci do wladzy sa bardzo wazne w polityce.
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.09.2008, 11:16
potencjalny RadioMaryjowiec prawdopodnie tez nigdy nie zaglosuje na Tuska,chocby mu Tuska dal kase na lekarstwa ,podwyzszyl emeryture itd.
W 2001 roku najwięcej, bo 41 proc. słuchaczy Radia Maryja oddało głos na LPR, ale niemal 60 proc. głosowało inaczej, w tym: 14 proc. na Samoobronę, po 8 proc. na PiS i... SLD, 6 proc na PO. Proporcje te odwróciły się cztery lata później - największym poparciem cieszyło się PiS (40 proc.), ale na drugim miejscu (16 proc.) była PO, a dopiero na trzecim (12 proc) partia Romana Giertycha. W wyborach w 2007 roku słuchacze Radia Maryja trzykrotnie częściej głosowali na PiS niż na PO.

http://www.tvn24.pl/-1,1562537,0,1,p...wiadomosc.html
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.09.2008, 12:16
Nie , twoje argumenty to sa argumenty , moje argumenty to slogany i utarte hasła.Taka jest zasada na forum w stosunku do mojej skromnej osoby.
hehe spox K_2, ale czytaj uważnie, napisałem, że czasem Ci się zdarza używać sloganów i utartych haseł, nie napisałem nigdzie, że tak jest zawsze . Druga sprawa, jeśli uważasz, że nie stosuje żadnej argumentacji to wykaż to, ja akurat jestem w stanie przyznać się do błedu, co przynajmniej kilka razy miało miejsce, także duży luzz

Cytat:
W polityce czyny sa najwazniejsze, ale polityka to tez niestety kwestia emocji .Na ogol potencjalny wyborca nie studiuje programów politycznych partii( i w sumie ma racje bo takie programy i kampania wyborcza to stek klamstw sluzacych politykom do wygrania wyborow),tylko kieruje sie tym jaki kandydat budzi w nim emocje.
Trudno się z Tobą nie zgodzić, szczególnie, że program partii typu PO, LSD, PIS i PSL w wymiarze gospodarczym można streścić następująco: odbierzemy Wam kase w podatkach, gdzie się da, zawiniemy wysoką prowizje do kieszeni, a z tego co zostanie coś tam Wam sfinansujemy . No i finansują ZUS, NFZ i większy z roku na rok dług publiczny. Przy okazji wiesz jaki masz już dług , bo przecież ktoś go kiedyś będzie musiał spłacić.

Poza tym to co napisałeś to argument przeciwko d***kracji

Cytat:
Z drugiej strony jest tak samo .
PO i PIS się niczym ze sobą nie różnią, smiejesz się z walki z korupcją, ale czy PO zlikwidowała CBA nie

Cytat:
ze emocje jakie budza kandydaci do wladzy sa bardzo wazne w polityce.
Widzisz, właśnie to co powinno charakteryzować wyborce to nie emocje, a chłodna kalkulacja i logika. Emocjami nie wykarmisz swoich dzieci, nie kupisz sobie nowego auta, emocje nie zagwarantują Ci na starość tanich leków. Życie dostarcza Nam wiele emocji - na przykład nasza Wisła to robi , polityka nie musi mi ich dokładać.

Swego czasu pewien lider AWS co to startował na prezia powiedział, że liczy na elektorat kobiecy bo czuje się przystojny, jaki był taki był nie mnie to oceniać. Jednak kryterium było zabójcze
To tak jakby kupić grajka do Wisły bo jest fajny i ogóle, a nie dlatego, że umie dobrze grać.
Jakby Wisła kierowała się takimi kryteriami to za 2 lata II liga łelkom ewrybody.
Takimi niestety kryteriami kieruje się większość wyborców i efekty widać, jak gra drużyna polityków.
W lidze wałów i niekompetencji w sumie idzie jej nieźle.

pzdr
wolfy
Senior Member

Stary 04.09.2008, 14:17
Z drugiej strony jest tak samo .Nie chce sie wyzywac na Radiu Maryja i ich sluchaczach ,ale potencjalny RadioMaryjowiec prawdopodnie tez nigdy nie zaglosuje na Tuska,chocby mu Tuska dal kase na lekarstwa ,podwyzszyl emeryture itd. W sumie nei chce sie stawiac jako przeciw-waga dla elektoratu torunskiego ,bo uwazam sie za osobe o wiele bardziej inteligenta i kulturalna ,ale to jest taki przyklad ,ze emocje jakie budza kandydaci do wladzy sa bardzo wazne w polityce.
Gdybyś był w połowie tak inteligenty, jak uważasz, to pewnie rozumiałbyś dlaczego generalizowanie i wrzucanie do jednego worka do niczego nie prowadzi. Posługujesz się swoim wyobrażeniem słuchacza RM tak, jakby to był rzeczywisty byt, a nie wytwór mediów. Ludzie są różni, nie ma jakiegoś szablonu pod który można by ich podpiąć, a na pewno już nie jest nim partia, na którą głosują lub radio, którego słuchają.

Mnie osobiście wisi styl, wygląd - ogólnie PR danego polityka lub jego partii, ale faktem jest, że większości wyborców - nie(i nie jest to nasza specyfika, wystarczy spojrzeć na wybory prezydenckie w USA).
Człowiek inteligentny nie powinien się kierować emocjami, w przeciwnym wypadku będzie łatwo nim zmanipulować. Wystarczy zadać sobie pytanie - "kto kreuje emocje w polityce?". No właśnie, kto?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów