|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
No i mozna temacik odgrzebac
Krotkie to lato w tym roku. 14 czerwca ostatni snieg a dzisiaj pierwszy.
Ostatnio edytowane przez tomasz1906 : 02.09.2008 o godz. 06:48.
![]()
Z kazdym dniem zwiększa się ilosc ludzi, ktorzy moga pocalowac mnie w dupe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
wy tam w szwecji macie dobrze super góry, dużo śniegu, nowoczesne wyciągi ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
jedno slowo:
ŚNIEG!!!!!!!!!! a jezeli chodzi o wyciagi to w Białce armatki zapierd** na maxa jak sie taka pogoda utrzyma to moze juz za tydzien otworzą... sprzet juz mam w kompleciku tylko jeszcze deske naostrzyc i nasamrowac i jazda!! jak ja kocham zime |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
ŚNIEG =D Właśnie wyciągnełem słynne plastikowe jabuszko i idę po zjeźdzać
Nie tylko w Białce szykują się do otwarica ![]() ![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wczoraj podobno w Szczyrku mozna bylo pojezdzic.
Kluszkowce beda otwarte za tydzien jezeli tylko temeratura i opady sie utrzymaja |
|
|
|
Kangoo supersonic
Od: 08.2003
Offline |
|
|
W przyszły weekend startuje sezon na Rohaczach-Spalonej Dolinie. Szczyrbskie Jezioro "chodzi" od wczoraj. Powoli więc warto przygotowywać sprzęt do akcji
![]() ![]()
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zamierzam wrocic do nart po jakis 5-6 latach przerwy
trzeba bedzie pocwiczyc pod kopcem a jezeli mam cos polecic to polecam stok na Nosalu w Zakopcu |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
No ale nie ma to jak Alpy... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a no muldy sa sa i to straszne albo tez lod na polowie dlugosci
teraz nie wiem ile musze cwiczyc zeby tam wrocic |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
a ja wogóle nie polecam jazdy na nartach w polsce.kiedyś obliczalismy ile kosztuje podbyt tygodniowy w zakopanem + karnet na np.kasprowy,a pobyt we włoszech + skipass i wyszło,że włochy minimalnie droższe(200 zł)
nic tylko pakować narty i jazda w alpy ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlatego ja Kasinę traktuję jako rozgrzewkę przed wyjazdem w Alpy. Jadę drugi raz z rzędu w Alpy austriackie. W marcu tego roku tygodniowy pobyt z pełnym ubezpieczeniem (nawet od kosztów rezygnacji) przez Neckermanna, bez wyżywienia i karnetu wyniósł mnie około 1350 zł za cały apartament dla 3 osób. Czyli niedużo więcej niż w Polsce. A jakość wyciągów na najwyższym poziomie, o jakości gór, tras i śniegu nie wspomnę. W tym roku też się wybieram, zaklepałem już miejsce ale gdzie indziej i jest już drożej. A wierzcie mi, standard austriacki to nie standard "zakopianski". W Zakopanem dostaje się na 3 osoby "pokoicek" na poddaszu gdzie wysoka osoba wali głową w dach. Polska? Nigdy!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdzie tanio i profesionalnie wyregulują mi wiązania i nasmarują narty? Oczywiście chodzi mi o Kraków
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
Gdzie lepiej sie wybrac w ten weekend, majac do wyboru Rohace lub Chopok ?
Moglibyscie cos napisac o Chopoku, bo jeszcze tam nie bylem, jak ma sie on w porownaniu z Rohaczami ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
polecam Decathlon na Zakopiance, profesjonalnie i cena nawet nawet ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
eeeeee jest już śnieg?
gdzie? śląskie też mnie interesuje, sprawdzam i "nie ma warunków" ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Byłem w Białce na weekend i warunki bardzo dobre. Śniegu dość sporo a kolejek do wyciągu nie było.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie ma co pisać , Chopok najlepsze miejsce na Słowacji , polecam
![]()
"jakubowska.kwiatkowski,czarzasty.nikolski "grupa trzymajaca sie
JAKUBOWSKA SIEDZI! KTO NASTĘPNY? |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
A Strbskie Pleso ? Czy w poblizu tego sa jakies cieple zrodla.
Generalnie nie wiem gdzie jechac, Chopok chyba jednak odpada, bo dosc duzo km. Glownie interesuja mnie stok na Slowacjii, gdzie w poblizu sa cieple zrodla
Ostatnio edytowane przez mic : 10.12.2008 o godz. 09:19.
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Offline |
|
|
Spróbuj tu :
http://www.velkaraca.sk/ Bardzo dobry ośrodek. Dużo tras, niezła przepustowość i sporo sympatycznych lokali na stoku ![]() No i w porównaniu z Chopokiem, blisko. |
|
|
|
PNU '06
Od: 08.2004
Offline |
|
|
To akurat idealnie Chopok. Z Chopoka do Liptovskiego Mikulasza jest jakieś 10-15 km. A tam już ciepłych źródeł nie brakuje. Tatralandia i Besenowa o rzut beretem. Poza tym Chopok to zdecydowanie najlepsza tam góra i warto pojechać kawałek dalej.
![]()
PNU '06
Małe deseczki robi się tak jak małe dziewczynki. Rżnie się duże Nie zbadane są wyroki Słowiańskiej Duszy! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
a ja polecam Laskowa-Kamionna
świetnu ośrodek zarówno dla początkujących i zaawansoanych narciarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
co jest ciekawego po drugiej stronie Cieszyna? moze być nawet na Słowacji
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ja mam pytanko o stok w Paczółtowicach (wiem, że tam jest lipa, ale chciałbym troszkę potrenować przed sylwestrem
![]()
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
W temacie nart:
Czy ktoś zna w Krakowie sklepy gdzie jest dobry wybór kasków? Nie mówię o Go Sporcie, Intersporcie czy Decathlonie. Tam jest taka pyta że człowiekowi się na wymioty zbiera - 99% jest w rozmiarze dla dziecka 10 letniego a jak jest ostatni pasujący to porysowany jakby go już ktoś 3 sezony używał. Pytanie czy są w Krakowie jakiejś mniejsze sklepy handlujące kaskami ? Z góry dzięki. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wyciągi powoli juz ruszają nawet te niedaleko Krakowa
Bedzie w tym roku jakiś Wiślacki wypad narciarski? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Zieleniec już działa - orczyki prawie wszystkie, krzesełkowy narazie jeden. Te dwa pozostałe póki co stoją...
stok troche dośnieżany, ale ogólnie można poszaleć ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po 12 latach przerwy wybrałem się wczoraj wieczorem, kontrolnie do Spytkowic. nie jeździełma lata, więc mi sie podobało. Ludzi mało i mozna posmigać. tylko stok troche za krótki. Jutro do białki się wybieram jak dobrze pójdzie
![]() ![]()
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
** Co do nart to polecam Szczyrk, dużo wyciągów każdy znajdzie coś dla siebie. Z tym, masa ludzi, czekanie 15 min w kolejce to normalka.(przynajmniej ~tydzień temu tak było) ** Kraków zasypany.
Ostatnio edytowane przez wislak_92 : 02.01.2009 o godz. 11:31.
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Jesteś już kolejną osobą, która mi to mówi, a ja ile razy wyglądam za okno to widzę nędzne poletka śniegu na trawie i centymetrową warstwę na drodze. Nie powiem, że mnie to zastanawia - czy to ja mieszkam na jakimś biegunie ciepła czy mam inne postrzeganie słowa "zasypany" tudzież "kupa śniegu" ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
trochę trawy widać, ale śnieg lekko sypie i tak z 3-5 cm jest.![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|