The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2008, 22:13
a mnie dziwi to czemu u siebie zawsze gramy piłka i systemem 4-4-2 a na wyjazdach gramy piłka na ... Brozka i systemem 4-5-1? tak jakbysmy byli przynajmniej zespołem z konca tabeli ktory jedzie na wyjazd osiagnac remis troche to dziwne dla mnie... Wisła powinna ciagle grac 4-4-2 zeby ta gra wygladała tak jak u siebie... jestesmy druzyna ktora co rok mierzy w mistrza wiec to inne zespoly powinny zmieniac taktyke i system gry przeciw nam a nie odwrotnie bawic sie mozna w inna taktyke i gre jesli gramy w Pucharach na mocne zespoly a nie w lidze polskiej rozumiem ze to dzis mialo byc na Tottenham ale generalnie to cos nie wyszlo...lekko mowiac.
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Cytat:
Jirsak ma grać regularnie, Wisła odkąd pamiętam nigdy nie miała tak fenomenalnego rozgrywającego. On musi się rozwijać, jest on silnikiem naszej gry, szczególnie w okresie szwankowania skrzydeł.

Panie moderatorze, będziemy się gniewać żart:
Jirsak fenomenalny? To jak określisz grę Radka Majewskiego? "Kosmiczna"? W ten sposób braknie Ci skali już na Szymkowiaka o Riquelme, Nedvedzie, Pirlo czy Zidanie nie wspominając. Polecam lek homeopatyczny o nazwie kubeł zimnej wody. Jest bez recepty.
Ostatnio edytowane przez Adenalix : 31.08.2008 o godz. 22:18.
Do what you mean and mean what you do.
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Ale co ten niby ekspert w canale + gada to żallllll ... 2 karne co najmniej były dobrze że przynajmniej Mielcarski wie co mówi ...
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.08.2008, 22:15
Zgadzam sie tez odnosnie Jirsaka. Kolejna dyskusyjna decyzja Skorzy. Golym okiem widac, ze to nie jest napastnik, ani podwieszany napastnik czy jak go tam zwal. Wiec po jaka cholere ma zadania grac cofnietego za Brozkiem ? W drugiej polowie Jirsak byl swietny, bo wreszcie gral tak jak lubi. W srodku pomocy, czesto dostajac pilke i majac mozliwosci gry - plynnie i szybko.

Moim zdaniem Wisla powinna byla zaczac:

Juszczyk - Brozek, Cleber, Baszczynski, Singlar - Zienczuk, Cantoro, Jirsak, Boguski - Niedzielan, Brozek.

Niedzielan nigdy nie dojdzie do formy jesli nie bedzie gral, a Cracovia bardzo marnie prezentuje sie w tym sezonie wiec spokojnie mozna bylo zagrac ofensywnie 2 napastnikow.
Adenalix
Senior Member

Stary 31.08.2008, 22:15
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Po pierwszej połowie remis brałbym w ciemno, po zakończeniu meczu czuję ogromny niedosyt. Łobodziński regularnie udowadnia, że nie nadaję się do gry w Wiśle, przykro mi to mówić ale to co dzisiaj zobaczyłem to jest istna komedia ze strony Łobo. Nie wiem co Skorża chciał osiągnąć wystawiając Diaza w środku pomocy, gdyby grał Boguski można gdybać że gra byłaby bardziej uporządkowana od początku meczu. Po raz kolejny przekonałem się o tym że Jirsak nie potrafi grać za napsatnikiem, on powinien grać na środku pola rozgrywać piłkę od obrońców i to mu najlepiej wychodzi, niech nasz trener wkońcu to zauważy. Jeszcze jedna sprawa którą porusza nesta, być możę coś w tym jest że w klubie chcą wypromować Dawidowskiego tylko po to aby go sprzedać. Już mnie te historie jak on wspaniale pracuję nie bawią. Sędzia przycznił się również do tego, że szlak mógł człowieka trafiać, nie chodzi mi tu już o te karne tylko to, że cały czas przerywa gre gwizdkami nie da piłkarzą pograć...
Podpisuję się pod wszystkim, za wyjątkiem wątku o Juniorze Diazie.
Do what you mean and mean what you do.
Grantar
Senior Member

Stary 31.08.2008, 22:17
Ocenki
Juszczyk - 5 : niepewny ale wybronił co powinien
Baszczu - 6 : w obronie jakiś kich nie zauważylem a napadzie 0
Cleber - 4: nie wie kiedy nogę odstawić ...
Siglar - 6 : poprawnie w obronie w napadzie sie pokazywał ... i ogólnie walczył dziś
Piotr B. - 6 : kilka błędów w obronie parę dobrych podań;
Łobodziński - 4: ileż mozna czekać nas przebudzenie zawodnika ... 10 meczy 20 ? 30 ?
Boguski 8: trzeba wziąść poprawke że wszedł na podmęczone pasy ....ale i tak zagrał nadspodziewanie dobrze (ostatnie jego mecze nie były zbyt olśniewające)
Diaz - 7 : widziałem krytykę Diaza za ten mecz a ja uważam że był dziś wyróżniającym sie zawodnikiem
Cantoro - 7 : jeden z lepszych meczy Mauro
Jirsak - 6 : mało dziś prostopadłych podań ale widoczny w 1 połowie 2 ładne strzały
Zieńczuk - 5: nic nie wychodzi ... chociaż ... chyba on wyłapał tą piłkę przy linii w akcji na 1:1
Dawidowski - 5 : wprawdze 2 pudła ale pokazał się ...
Niedzielan - bez oceny - nie zaistniał

Generalnie są dziury na skrzydłach i niestety nie ma zmienników.
Problem też w obronie ... Cleber jest niebezpieczny ...

Mecz bardzo dobry ....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 31.08.2008, 22:24
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Cały czas byłem przekonany, że należały nam się 2 karne,a okazuje się, że były 3...
Otóż to.
Poza tym zauważyłem dziś, że Juhu, niestety, nie umie łapać(nie wybijać) piłki...
Ogólnie pierwsza połowa od 25. min do dupy, druga zaś świetna.
Zawodnicy + sędzia Cracovii przez pewien czas wznieśli się na wyżyny umiejętności(ci pierwsi w pierwszej połowie, ten drugi cały mecz).
Przez pierwszą połowę żydki na trybunach podniecały się tak, jakby conajmniej ze 4-0 nas gnietli... W drugiej połowie szczeny poopadali, ale i tak fetowali to zwycięstwo tak, jakby wygrali i to conajmniej z Barcą(choć oni chyba woleliby z nami - fakt, nie dla psa kiełbasa).
Szkoda remisu, zasłużyliśmy na zwycięstwo, no ale było co było.
Nie zamierzam płakać i dalej narzekać na sędziego(choć podstawy i to wielkie mam) - w tym lepsza jest ta gorsza strona Błoń.
Szkoda tylko, że na "rewanż" będziemy czekać dwa tygodnie. Teraz czas na badziewną "reprezentację"...

MAREK ZIEŃCZUK - SZACUNEK!!
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 31.08.2008, 22:36
Niektórzy z Was podczas meczu mają tak zmienne nastroje jak, za przeproszeniem, baby Jeden pisze, że Jirsak gra beznadziejnie, inny wynosi pod niebiosa. To samo z Cantoro. Już chcieliście wyrzucać ze składu 2/3 zawodników. Sędzia niby wypaczył wynik. A Cleber to podobno w ogóle miał same nieudane interwencje, tylko przeszkadzał na boisku...

Aż trudno uwierzyć, że coś takiego można wyczytać tydzień po zwycięstwie nad jedną z czterech najlepszych drużyn w Europie. Nawet biorąc pod uwagę przebieg derbów. W sumie sprawiedliwy remis, choć dominacja pod koniec każdej połówki (zapewne z powodu przewagi kondycji fizycznej) wskazywała Wisłę jako drużynę nieco lepszą. Zwycięstwa u siebie i sporadyczne gubienie punktów na wyjazdach i tak daje mistrza. Byle nie przegrywać w meczach z Lechem i Legią.

Z Łobodzińskim trzeba chyba poeksperymentować na innych pozycjach lub pokombinować z jego rolą w zespole. Ten zespół może ładnie powalczyć z Tottenhamem i jestem przekonany, że to zrobi. Pytanie tylko czy przez prawie cały mecz (jak z Barcą) czy przez 25 minut (jak z Cracovią).

Najbliższe dwa arcyciekawe mecze:
z Lechem 14.09.
z Tottenhamem 18.09.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.08.2008, 22:49
prober napisał(a):Wyświetl post
Niektórzy z Was podczas meczu mają tak zmienne nastroje jak, za przeproszeniem, baby Jeden pisze, że Jirsak gra beznadziejnie, inny wynosi pod niebiosa. To samo z Cantoro. Już chcieliście wyrzucać ze składu 2/3 zawodników. Sędzia niby wypaczył wynik. A Cleber to podobno w ogóle miał same nieudane interwencje, tylko przeszkadzał na boisku...

Aż trudno uwierzyć, że coś takiego można wyczytać tydzień po zwycięstwie nad jedną z czterech najlepszych drużyn w Europie. Nawet biorąc pod uwagę przebieg derbów. W sumie sprawiedliwy remis, choć dominacja pod koniec każdej połówki (zapewne z powodu przewagi kondycji fizycznej) wskazywała Wisłę jako drużynę nieco lepszą. Zwycięstwa u siebie i sporadyczne gubienie punktów na wyjazdach i tak daje mistrza. Byle nie przegrywać w meczach z Lechem i Legią.

Z Łobodzińskim trzeba chyba poeksperymentować na innych pozycjach lub pokombinować z jego rolą w zespole. Ten zespół może ładnie powalczyć z Tottenhamem i jestem przekonany, że to zrobi. Pytanie tylko czy przez prawie cały mecz (jak z Barcą) czy przez 25 minut (jak z Cracovią).

Najbliższe dwa arcyciekawe mecze:
z Lechem 14.09.
z Tottenhamem 18.09.
Duzo osob tak pisze/mowi.. prawda jest taka ze z 3 karnych jakie mielismy chociaz 2 powinny byc gwizdniete..
I moze sobie ekspert w studiu mowic co chce w ''kontrowersjach'' pytanie brzmi czy nie bronilby sedziego gdyby ten te rzuty karne podyktowal?
Mowienie o celowosci zagrania reka jest bezsensone bo tego nik nie bedzie wiedzial jaki zamiar mial pilkarz, reke zagrana w polu karny powinno sie rozliczac z tego czy przyniosla druzynie broniacej jakas korzysc czyli np. pomogla w przyjeciu pilki lub ewentualnym jej przejeciu czy tez w zablokowaniu dosrodkowania.
Kolesie z Craxy odbijali rekami pilke w polu karnym jak w siatkowce... kto nie widzial niech sobie ogladnie kontrowersje...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Deever
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 31.08.2008, 22:51
Honor chłopcy w 2. połowie uratowali, pretensji do nich nie mam, zagrali jak zagrali, nie dali się pokonać, powinni wygrać. Chyba jednak trochę zlekceważyli pasiastych w pierwszej połowie... Szkoda.

Gil się dzisiaj zrewanżował za uznanie spalonego gola Boguskiego z ostatnich derbów. Szkoda, że się conajmniej potrójnie zrewanżował...

Najlepsze jest to, że starozakonni i tak będą kultywować tradycję swojego wiecznego pokrzywdzenia przez mroczne siły wiślacko-pzpnowskie, o kardynalnych sędziowskich błędach z tego meczu na ich korzyść jutro już nie będą pamiętać. Taka ich mojżeszowa natura.

Szkoda tego wyniku, stracone dwa punkty, cóż, bywa. Jestem przekonany, że dzięki temu remisowi na mecz z Amiką chłopaki wyjdą jeszcze bardziej umotywowani, dobre i to.

Maćko napisał(a):Wyświetl post
MAREK ZIEŃCZUK - SZACUNEK!!
Za coś konkretnego, czy za całokształt?

Całkiem serio pytam, nie było mi dane obejrzeć tego meczu choćby na sopcascie, widziałem tylko szybki (i ch**owy) skrót w Szybkiej (i ch**owej ) Piłce.
Co to k***a jest "rów widokowy"?
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 31.08.2008, 23:15
Ponieważ zbliżamy się do końca okienka transferowego, więc postanowiłem zabrać głos w sprawie dzisiejszej świętej wojny.
Szkoda utraconych punktów, bo były w zasięgu, gdyby nie błędy konkretnych osób w naszym klubie. Ciężko mi za tą utratę winić pilkarzy czy Skorżę, którego niedowartościowanie, może spowodować być może, niewyobrażalne straty dla klubu z powodu zmarnowania szans, jakie za jego przyczyną mogły się nam ziścić. Chłopaki mogli dziś być może wykrzesać jeszcze z siebie resztki sił na boisku ale nie dziwi mnie, że nie dali rady. Barca dziś też przegrała a to świadczy, że i ona odczuła trudy meczu z Wisłą. Trener mógł jedynie zamiast Dawidowskiego wpuścić Małeckiego, gdyż mam skromną nadzieję, że panu Tomaszowi, nie przedłużymy w tym roku umowy, nawet gdyby chciał Cupiałowi dopłacać za grę w Wiśle a więc już lepiej testować Małego. Niedzielan to kolejne nieszczęście Wisły, którego nie pozbędziemy się niestety jeszcze przez dwa lata. Łobodziński to po tylu próbach, powód do wstydu dla Wisły za jego 5 letni i najdroższy kontrakt w klubie. Póki co wygląda na to, iż przebił wszystkie dotychczasowe pomyłki transferowe. No ale Skorża ma co ma i musi tym sobie dawać radę. I robi to wspaniale. Zrozummy, że jesteśmy skazani na grę Łobo,Dawida i Niedzielana, bo dziś jedynie można było jeszcze skorzystać z Małego ale i on niestety nie zalicza się do realnych wzmocnień pierwszego składu. Przecież tej ligi nie wygramy grając wszystkie mecze ligowe,PP,PE i UEFA, żelazną 11 wyłącznie, gdyż jest to niemożliwe. Każdy z piłkarzy podstawowej 11 będzie miał kiedyś słabszy dzień, kontuzję , kartkę lub brak sił do gry non stop na najwyższych obrotach. A jeśli Paweł Brożek, zatnie się chwilowo, tak jak Zieńczuk, czego dziś już byliśmy świadkami, to najzwyczajniej w świecie nie damy rady na tylu frontach naraz, gdyż jak zauważymy dziś Paweł nie strzelił i Wisła zremisowała, jak rok temu wcześniej to czyniła, gdy zabrakło skuteczności u Pawła. Szkoda, że pierwszy remis lub kryzys sił, przypadł na koniec okienka transferowego i to akurat z naszymi "ukochanymi" sąsiadami, bo jest już zbyt późno, aby nawet przeciwnicy transferów i wzmocnień drużyny Skorży, wyobrazili sobie, nasze prawdopodobne kłopoty w tej rundzie, mimo wiary w ciag dalszy cudów, tak ogromnego skarbu, jaki nas zaszczycił na ławce trenerskiej w postaci trenera Skorży. Bowiem prawdopodobny jutrzejszy wolny transfer obrońcy do Wisły i to uznanej klasy światowej, nie może przesłonić braku pomocnika a zwłaszcza napastnika, aby ten niewątpliwy sukces transferowy brazylijskiego stopera, mógł zapewnić Wiśle wygrywanie a nie tylko, remisowanie meczów. Po sprzedaży Dudki i utracie Kokosa, transfer stopera był raczej logiczną koniecznością. Natomiast Brożek od trzech lat nie doczekał się partnera czy zmiennika w ataku, po także jednoczesnym odejściu i to za godziwe pieniądze, dwóch najlepszych snajperów naszej ligi.

Ponieważ dopiero jutro kończy się okienko transferowe i być może wiele się jeszcze wydarzy, więc dopiero jutro ustosunkuje się do podsumowania pracy RN WK i pozwolę sobie na wyciagnięcie paru wniosków z tego wynikających na naszą najbliższą przyszłość a co za tym idzie - także i rzetelnej za nią odpowiedzialności konkretnych osób w naszym klubie, aby było jasne komu ewentualnie będziemy ją zawdzięczać.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Mango
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.08.2008, 23:15
Cracovia zagrała dobrze >> NIE !! Moim zdaniem to Wiślacy zagrali słabo ... Pierwsza połowa przespana - Skorża na pewno potrząsnął w przerwie chłopakami i to nas podciągło No i ten nasz niezawodny w derbach Boguski hehe
westersyl
Guest

Stary 31.08.2008, 23:16
Cytat:
Poza tym zauważyłem dziś, że Juhu, niestety, nie umie łapać(nie wybijać) piłki...
Dokładnie, zauważyłem to trochę wcześniej, przypomina to trochę grę w siatkówkę. Na pewno musi to poprawić, nie wiem co on zrobił przy tym karnym, moje odczucie było takie że rzucił się w momencie kiedy piłka wpadała do siatki i to jeszcze w sam środek bramki. Problemem Marcina jest to, że brakuje mu trochę wzrostu i takiej krzepy bo przy rzutach rożnych to on był bezradny, przy takim tłoku i rosłych obrońcach niestety szansa że wybije piłkę jest nikła. Nie mówicie, że się nad nim znęcam bo szanuję Marcina za jego podejście do Wisły ale jakby to delikatnie powiedzieć na Tottenham bałbym się go wystawić.

edit:
PS. W obecnej formie Łobo, Singlar byłby naszym najlepszym prawo skrzydłowym, w stosunku do Wojtka nawet profesorem, także w obliczu powrotu Głowy na boisko i tego, że posiadamy dwóch podobnej klasy prawych obrońców dałbym szansę Singlarowi właśnie na prawym skrzydle.

PS2. My tutaj dyskutujemy, gdzie i kogo by wystawiał, gdzieś pisało, że Wisła ma 6 mln kibiców sądzę że z tego 5 mln trenerów i każdy robił by co innego. Myślę że Skorża wie co robi, a nawet jestem tego pewien.

Jeszcze co mi się rzuciło w oczy to postawa Piotrka Brożka bo grał za bardzo wyluzowany, rozumiem że zatrzymywał Inieste i Alvesa ale nie jest jeszcze Carlosem na swojej pozycji i musi do każdego meczu podchodzić z pełnym zaangażowaniem. Pochwały po meczu z Barcą chyba mu trochę zaszkodziły.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 31.08.2008 o godz. 23:36.
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 31.08.2008, 23:16
Jeśli drużyna wie że na tyłach ma zapewnioną dobrą obronę - gra odważnie do przodu.
Myślę, że dziś dużym problemem był Juszczyk - niby nie wpuścił żadnego babola ale wszystkie jego interwencje były takie niepeewne, praktycznie nic nie łapał tylko piąstkował.
Taka gra wprowadza niepokój bo wiadomo że trzeba w jakiś sposób osłaniać niepewnego bramkarza
Maćko
Urodzony optymista

Stary 31.08.2008, 23:29
Deever napisał(a):Wyświetl post
Za coś konkretnego, czy za całokształt?
Nie wiem, czy kamera to ujęła. Marek po golu na 1:1 odważył się na gest w stronę żydowskiej publiczności. I co, że żółta kartka, ale pokazał tym, że się nie boi i że jest WIŚLAKIEM!
Kto słyszał, to wie, co śpiewali i jak się podniecali "trzymaniem" 1:0. Marek pięknie ich utemperował.
MAREK! Szacuneczek.

E: Kominek, mnie również się wydaje, nawet w interwencjach obrońców było widać "oby tylko nie wyszli na bramkarza". Chociażby tam, gdzie Cleber dosyć kontrowersyjnie faulował.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 31.08.2008, 23:32
Taka oklepana sentencja jak "derby rządzą się swoimi prawami" miała zastosowanie w tym meczu. Dwie z gola odmienne połowy i walka. Jednak za pierwszą połowę do naszych można mieć pretensje bo druga pokazała, że to nie zmęczenie po Barcy (bo przecież na odpoczynek czasu było wystarczająco) ani świetna gra Cracovii sprawiły, iż jej obraz był taki, a nie inny tylko zawiodła koncentracja i trochę brak ambicji z naszej strony.

Wspominacie o postawie Juszczyka. Faktycznie babola żadnego nie wpuścił, ale pewnym punktem nazwać go też nie można. Kilka razy serce powędrowało do gardła po jego interwencjach.

Moje obawy budzi też kilka innych rzeczy. A mianowicie zawahania formy piłkarzy. Mówi się, że brakuje obrońcy czy napastnika. Dzisiaj przekonaliśmy się też, że przydałby się bramkarz i jakiś uniwersalny skrzydłowy lub dwóch. W zasadzie nigdy nie wiadomo, który zrobi nam psikusa i na gwałt potrzebna będzie alternatywa. A kolejna sprawa, to wyjazdy. Stajemy się trochę drużyną swojego stadionu. Poza nim nie idzie nam najlepiej.
prober
Senior Member

Stary 31.08.2008, 23:34
Zabawny był spiker przed meczem. O sytuacji w lidze zamiast, jak obyczaj i zdrowy rozsądek nakazuje, podać pozycje drużyn: 1. Wisła 12. Cracovia poinformował wszystkich o klasyfikacji FairPlay (Cracovia 4.). To tak jakbyśmy przed meczem w Pucharze UEFA bazowali na rankingu klubów europejskich wg wydatków na transfery: pierwsza Wisła, miejsce przedostatnie Tottenham

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
3michal_04
Senior Member

Stary 31.08.2008, 23:40
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, czy kamera to ujęła. Marek po golu na 1:1 odważył się na gest w stronę żydowskiej publiczności. I co, że żółta kartka, ale pokazał tym, że się nie boi i że jest WIŚLAKIEM!
Kto słyszał, to wie, co śpiewali i jak się podniecali "trzymaniem" 1:0. Marek pięknie ich utemperował.
MAREK! Szacuneczek.

E: Kominek, mnie również się wydaje, nawet w interwencjach obrońców było widać "oby tylko nie wyszli na bramkarza". Chociażby tam, gdzie Cleber dosyć kontrowersyjnie faulował.

A co takiego MArek pokazał?
Mel
Junior Member

Stary 31.08.2008, 23:48
Mecz powinniśmy wygrać, gdyby nie zabrakło skuteczności w drugiej połowie, czy gdyby sędzia odgwizdał choć jeden z 2 karnych, który się Wiśle należał, ale nie ma też co się załamywać. Derby zawsze były, są i będą ciężkie i wyrównane niezależnie od formy obu zespołów i zawsze trzeba się liczyć z remisem, nawet jeśli nikogo on do końca nie zadowala. Widać było brak Pawełka, przez co obrońcy nie mieli zaufania do bramkarza i sami popełniali proste błędy.

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
2. Głupi, bezmyślny faul Clebera. Z Bełchatowem samobój teraz karny.... co się z nim dzieje?!
Dokładnie. Głłupie kartki, samobój, bezsensowny faul w polu karnym. Cleber ma też dobre interwencje, ale nie zmieniają tego, że jest znacznie bardziej niepewny niż w zeszłym sezonie.

nesta napisał(a):Wyświetl post
Drugi blad, moze jeszcze wiekszy. Wejscie Dawidowskiego na boisko. Na lawce byl wtedy Niedzielan - szybki, dobry technicznie, w sam raz na taka gre kiedy Cracovia zostawila duzo miejsca i Malecki.
Nikt mi nie powie, ze to nie sa jakies poza boiskowe uklady, majace na celu wypromowanie zawodnika.
Nie kompromituj się takimi zarzutami wobec Skorży.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.09.2008, 00:19
No , dobrze sie stalo - nie przegralismy z lajzami a zolte swiatelko sie zapalilo, bo lajzy napedzily nam troche strachu.
Nie mam zamiaru wyzywac sie na tym i tamtym ale kilka kwestii staje sie jasnych i dobrze ze nasz trener to szybko zobaczyl.
Niepokonani od piamietnego roku 199 ktoregos - pamietam do dzis ten bol po 0-1.
Teraz operacja kuchenki i trzeba im pokazac miejsce w szyku.
ps , byli od nas na tym meczu oficjalnie?, bo w radiu krk zabrzmialo to dziwnie
94 - Allah Akbar!!
Topson
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.09.2008, 00:42
Wolfy,

nie pierwszy sklad tylko pisalem to odnosnie wprowadzenia Dawidowskiego. Co czlowiek ma pomyslec jak druzyna jest na fali, atakuje, potrzebuje "kropki nad i", a tu nagle wchodzi Dawidowski... Dam sobie reke uciac, ze zawodnicy mieli dokladnie te same odczucia.
Co innego zawodnik na treningach, co innego w trakcie meczu. Skorża sam się już zdążył wytłumaczyć, że Dawidowski wykonał porządną pracę na treningach i dlatego dostał dzisiaj szansę, więc dla zawodników obserwujących siebie na co dzień niekoniecznie musiało to oznaczać jakieś zaskoczenie. Przypomniało mi się jak swego czasu bodajże Głowacki dowcipkował na temat Baszczyńskiego, że w wewnętrznych gierkach sporo mu nie wychodzi, często pada z tego powodu ofiarą żartów i docinek, a jak już przychodzi do normalnego meczu to prezentuje się totalnie inaczej. Być może Skorża doszedł do wniosku, że w tym przypadku dobra postawa na treningach będzie równać się dobrej postawie na boisku. W końcu parokrotnie i my mogliśmy przeczytać o jego bramkach w wewnętrznych gierkach bądź sparingach - inna sprawa, że nic nie wskazuje, aby w najbliższym czasie zdołał przeskoczyć poziom omawianych typów spotkań.

Od razu zastrzegam jednak, iż widok zawodnika z numerem 11 wchodzącego w takim momencie na boisko wprawił mnie w zdumienie i irytację
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 01.09.2008, 01:31
Samoth napisał(a):Wyświetl post
Panie Skorża,
zapewne Pan nie czyta czegoś takiego jak, forum. Szkoda. Dowiedziałby się Pan, że my kibice mamy serdecznie dosyć "gry" w pierwszej drużynie Panów: Dawidowskiego i Łobodzińskiego. Może przynajmniej ktoś z Pana znajomych czyta nasze komentarze, to zachęci Pana do przestudiowania tej bądź co bądź ciekawej lektury.
Hahaha dobre Weź mu napisz maila albo list do klubu żeby forum czytał Głos ludu głosem rozsądku? Jak dla mnie to wam się w dupach przewraca.

To jest remis chciałbym przypomnieć po grze w której powinniśmy wygrać. Nie udało się -szkoda wielka ale szat nei ma co rozdzierać.

Na tarczy nie wracamy. Jak o tym myślę to po pierwsze karnego nie było dla Cracovii, chłop poszedł piłkę wywalił na aut a później kręcił fikołki jak Blanik na olimpiadzie. Albo grają faceci albo jak cipy niech się wszyscy wywracają. Aktorzył i tyle. Radovic dwa. A nawet jeśli uznajemy że był tam karny to kartka dla Clebera nie wiem za co jak gość nie miał szans na zagranie piłki, zero złośliwości nic na żółtą.

Powiozło wszystkich z tym że będzie pięknie ładnie pykniemy ich do zera. Piłkarzy bo pikerwsza połowa była słaba ale i kibiców którzy pewnie na to liczyli a teraz są rozczarowani. Zimny prysznic nie jest zły przyniosi otrzeźwienie i daje do myślenia.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.09.2008, 03:33
gra lepsza jak wynik, mimo remisu jestem optymistą przed następnymi meczami.W pierwszej połowie chyba zbyt defensywnie Pan Skorża ustawił zespół.
Co do Dawidowskiego to bedzie on jeszcze najprawdopodobniej 10 miesiecy w Wiśle do wygaśniecia kontraktu no chyba że zacznie grać tak jak kiedyś we Wronkach.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.09.2008 o godz. 03:35.
tomasz1906
Senior Member

Stary 01.09.2008, 07:00
Alta84 napisał(a):Wyświetl post
Na boisku narazie przegrywamy ale od strony kibicowskiej to wogóle porażka , tragedia czy wogóle są tam jacyś kibice Wisły
Cracovia nas miażdzy
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
Tak, jest tam "elita". Ci którzy męczą się śpiewając.
No comments!!
Z kazdym dniem zwiększa się ilosc ludzi, ktorzy moga pocalowac mnie w dupe
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.09.2008, 08:15
w 2 połowie dominowaliśmy na boisku, akcja za akcją, do ostatniej minuty.
brak szczęscia, wykończenia, skuteczności? **** wi, trochę to boli bo powinniśmy wygrać z palcem w dupie.. ale derby to derby, swoje prawa, ich teren , remis nie taki zły, dobrze że Amica przegrała.
nie jest żle, jeden z najgorszych meczy w sezonie mamy za sobą.
http://pl.youtube.com/watch?v=COdMMZ0RLpw
Ostatnio edytowane przez e : 01.09.2008 o godz. 08:44.
firstborn
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 01.09.2008, 08:50
juedne z lepszych derbow w ostatnich latach, szkoda, ze nie zakonczone zwyciestwem.

chcialbym podziekowac naszym kibicom, ktorzy byli na meczu i przygotowali oprawe. dla mnie BOMBA

kazdy to powie, Wiselka rządzi w krakowie!!!
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś

El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż

Tylko Wisła TS!!!!
arti
Guest

Stary 01.09.2008, 08:54
Bardzo dobra gra Wisly w drugiej polowie.

Jednak postawa Skorzy pozostawia wiele do zyczenia.

Boguski jest w bardzo dobrej formie, a to, ze nie strzelal bramek nie jest problemem, bo to nie jest jego glowne zadanie. Ale to jeden z najwazniejszych pilkarzy Wisly. Lapalem sie za glowe juz przed meczem, ze go nie ma.
I on w drugiej polowie pokazal, ze powinien grac od poczatku. Jego dyspozycji z Lobodzinskim nawet nie ma co porownywac. Tu jest duzy, bezsprzeczny, blad Skorzy.

Drugi blad, moze jeszcze wiekszy. Wejscie Dawidowskiego na boisko. Na lawce byl wtedy Niedzielan - szybki, dobry technicznie, w sam raz na taka gre kiedy Cracovia zostawila duzo miejsca i Malecki.
Nikt mi nie powie, ze to nie sa jakies poza boiskowe uklady, majace na celu wypromowanie zawodnika. Przeciez Skorza widzi, ze Dawidowski nie nadaje sie do gry, a jednak w tak trudnym meczu i decydujacym momencie wprowadza go do gry. Chcialbym go osobiscie o to spytac... Naprawde nie mam slow.
Boguski zagral 45 min możę ze względu na to, że może mieć słabszą wydolność od paru innych i może być przemęczony - tak mi się wydaje.
Co do Dawida, Niedzielana i Małeckiego to ja też bym raczej wpuścił Małego zamiast Dawida, aczkolwiek on też cudów nie gra na skrzydle no i ja nie jestem przy drużynie żebym mógł wydawać jakieś poważne sądy.
hudinho
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.09.2008, 09:28
Odnośnie meczu to mnie tylko zastanawia co sie dzieje z Łobo? zero przyspieszenia, zero koncentracji, zero dokładności. On biega po boisku jakby ważył ze 120kg. Jezeli Wojtek tak słabo się prezentuje to dlaczego wychowi w pierwszej 11? I to nie byl pierwszy jego taki mecz. Przeciez na treningach musi prezentowac sie podobnie, przeciez sztab ma wyniki jego wydolnosci, przyspieszenia, nawet ****a zakwaszenia miesni...

a druga sprawa dotyczy sie trenara Skorzy. Przed meczem mowi ze testuje na meczu ustawienie na Tottenham... no panie trenerze na meczu derbowym trenowac sobie jakies ustawienie? troche to sie nie udalo, chodz z drugiej strony gdyby piłkarze zapierdalali na maxa moze cos by z tego bylo. Ale gwiazdy czuja ze jak pokonali Barce to Cracovia nie stanowi problemu...blad!

Wszedl Dawidowski, czytaliscie co mowil Skorza o tej zmianie? Moim skromnym zdaniem słuszna decyzja
szkoda ze nie było 3pktów, w lidze+ Mielcarski mowil ze jego zdaniem ewidentne 3karne dla Wisły...nie bylo żadnego. W 2polowie Cracovia miała taktyke tzw "obona Częstochowy" a jak przejmą piłkę to zmieniali na taktyke "WYJAZD KUR*W!!!" wiec i tak dobrze ze cokolwiek strzelilismy.

Dlaczego Skorza wpuścił Dawida
Cytat:
Tomek ostatnio bardzo dobrze pracował na treningach, chciałem to docenić, stąd taka moja decyzja. Mam nadzieję, że będzie to procentowało w kolejnych meczach.
Ostatnio edytowane przez hudinho : 01.09.2008 o godz. 09:40.
daniello1987
Senior Member

Stary 01.09.2008, 09:37
No to teraz moja skromna opinia co do meczu. 1 polowa nie wypalila z ustawieniem na Anglikow.
Druga polowa o niebo lepiej. to Boguski powinien grac w srodku pomocy od poczatku meczu zamiast Diaza.Chlopak potrafi rogrywac pilki nieraz lepiej niz Jirsak. wejscie Dawidowskiego jest dla mnie wielkim nieporozumieniem. po co Skorza go wpuszczal? ale to juz jest Macka tajemnica. ogolnie mecz na + chociaz po drugiej polowie jest niedosyt. wazne ze Pasy nie wygraly!!! na wiosne walniemy ich jak zwykle 3-0 i wszystko wroci do normy!
daniello1987
Senior Member

Stary 01.09.2008, 09:44
ps. mam jedna ciekawostke!! otóz w niedziele rano ok 10-11 wchodze na strone SKWK. patrze na tabele po lewej stronie, i co widze...?!?!?! Wisla przed mecz z Cracovia ma 4 mecze i 10 punktów, a Cracovia 4 mecze i 4 punkty. czyli tak jak po meczu. ale zastanawiajace jest ze tabela byla uwzgledniona juz przed meczem
mam nadzieje ze byl to maly blad moderatorow bo nie wierze zeby typowali na remis tylko na zwyciestwo Wiselki!! pozdro

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów