The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Nalokson
Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2008, 00:07. [4 kolejka] Cracovia - Wisla Krakow 31.08.08r 19:30
Po fantastycznym meczu i historycznym triumfie nad Barceloną czeka nas również bardzo emocjonujący mecz, bo Święta Wojna! Już za 4 dni Wiślakom przyjdzie bowiem grać z odwiecznym rywalem z ulicy Kałuży. Jak dotąd nasz najbliższy przeciwnikl w lidze zgromadził 3 punkty w wygranym meczu u siebie z ŁKS-em. Biała Gwiazda to jednak nie ŁKS i z pewnością postawi poprzeczkę wyżej Nie widzę w tym meczu innego rezultatu, jak 4 w tym sezonie ligowe zwycięstwo
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.08.2008, 00:16
Cracovia jest slaba. Nie ma czym nas zaskoczyć tak naprawde. Z Majewskim na ławce to oni sa całkowicie niegroźni, zresztą kto by ichj trenoewał to ma małe pole do popisu. Przeciętni zawodnicy. Nie ma za bardzo czego oczekiwać jak kolejnego lania przeciętniaka ligowego. Liczę na Cabaja,że coś puści fajnego.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 27.08.2008 o godz. 00:21.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.08.2008, 00:17
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Liczę na Cabaja,że coś puści fajnego
Dodatkowo złapie kolejną czerwień do kolekcji Wynik oczywisty, zwycięstwo Wisełki.
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.08.2008, 00:18
Nie ukrywam, że to dla mnie najważniejszy mecz rundy.Mam nadzieję, że będzie jak zwykle
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 27.08.2008, 00:32
I nie zmienia się nic... Myślę o gładkim 3:0. Może więcej, w końcu Majewski + Cabaj to 50% naszego sukcesu.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 27.08.2008, 00:33
Piłkarze Cracovii będą bardzo bardzo zmotywowani. W obydwóch klubach mamy dwie zupełnie odmienne sytuacje:

-Wisła po wielkim zwycięstwie, piłkarze i trener wychwalani pod niebiosa
-Cracovia po blamażu, (prawie) wszyscy domagają się dymysji Majewskiego

Jeśli nasi piłkarze zagrają na tyle na ile ich stać to nie mamy co się bać o wynik. Niestety, ale jest też druga opcja: symptom totalnej olewki i tego bym się najbardziej bał. Wszystko w rękach naszego Skorży, który udowodnił nie raz, że warto mu zaufać.

Przynajmniej na derby wróci Głowa, pewnie Sobol, a więc najprawdopodobniej do dyspozycji będziemy mieli wszystkich graczy oprócz Gołego.

Stawiam 1-2 dla Nas po nudnym meczu, czerwonej kartce dla Cabaja. Jeden gol Brożek, drugi Cleber z karnego.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Virusman : 27.08.2008 o godz. 00:34.
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.08.2008, 01:16
Cracovia nie jest az tak slaba jak wszyscy mowia. oni po prostu nie maja ani jednego dobrego napastnika, bardzo slabych bocznych obroncow i niepewnego bramkarza. ale za to maja z Pawlem Nowakiem i Dariuszem Pawlusinkism dwoch dobrych ofensywnych pomocnikow ktorzy kieruja prawie wszystkie ofensywne akcje Cracovii. obaj sa bardzo ruchliwi i dobrze wyksztalceni technicznie.

Typuje na 2:0 dla Wisly.
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 27.08.2008, 09:15
Mam jak Pablo84.
Trza prosiaki z Kaluzy ograc jeszcze 2 razy w tym sezonie i niech ich juz w koncu walaja za korupcje, bo mi sie w sumie znudzili.
Boia chi molla !
saklak1906
Senior Member

Stary 27.08.2008, 09:32
Panowie jest sprawa

K..wa dzis sie dowiedzialem ze zamiast w poniedzialek musze jechac w niedziele rano na targi z delegacja z firmy-jebane targi dla surferow.
Podobno bede mial dostep do internetu-ale nic pewnego., szlak mnie zaraz trafi ze sobie tego meczu nie ogladne

Wiec tu moja prosba do was zeby mi mogl ktos poslac sms-a z info o strzlonych bramkach w przerwie i po meczu bo mnie szlak trafi a dopiero w srode bede mogl wrocic a ze to jest wiocha i tylko plaza nie licze na zadne kafejki internetowe.

Ja wiem ze sms-y do Angli nie sa tanie ale jak tylko bede w polsce to sie odwdziecze jakim dobra Szkocka wisky.
Jak co to na ten numer 00447915048261 z gory dzieki
,
PrzemyślABG
Senior Member

Stary 27.08.2008, 09:42
Mam pytanie, ten mecz podobno miała transmitować TVP, czy to jest prawda, bo w programach tv nic nie ma... Proszę o odpowiedz kogoś kto zna temat.
Krakowska Wisła !
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 27.08.2008, 09:42
saklak1906 zamów sobie relacje sms-ową.

myśle że Wisła wygra 2:1...niby Wisła na fali a Cracovia w dołku ale derby to derby...
teraz są bardzo ważne 2 mecze...jak Wisła wygra z Pasiakami a potem z lechem to z przeciwników zejdzie powietrze...
Powód: :)
Ostatnio edytowane przez Proud : 27.08.2008 o godz. 09:43.
Ksawery
Member

Od: 04.2007

Stary 27.08.2008, 10:07
saklak1906 - Jak jesteś za granicą to osoba która do Ciebie wysyła sms'a na roaming to płaci tyle samo jakby wysyłała normalnie w Polsce. (bo teoretycznie nie wie że jesteś za granicą, więc nie może płacić powyżej stawki. Ty też za odebranie smsa nie płacisz bo teoretycznie ktoś mógłby Ci spamować skrzynkę i byś zbankrutował.) Się rozpisałem ale do rzeczy. Możesz na mnie liczyć.

A co do meczu: Derby derbami ale po takim zwycięstwie jestem pewien że trener Skorża odpowiednio zmotywuje naszych graczy i pojedziemy Cracovie z 4:0
Aleks
Senior Member

Stary 27.08.2008, 11:12
Bocznych obrońców to mają kiepskich...ale jednego. Jest nim Marek Wasiluk. Niby młody i perspektywiczny, ale od dłuższego czasu gra padline. Na początku grał w Jagiellonii gdzie naprawdę, grał dobre mecze. Ale było co raz gorzej. Ciesze się że odszedł. Gdyby dał mu szanse Majewski to macie ułatwione zadanie na boku
Yaro1984
Member

Od: 05.2008

Stary 27.08.2008, 11:19
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Mam jak Pablo84.
Trza prosiaki z Kaluzy ograc jeszcze 2 razy w tym sezonie i niech ich juz w koncu walaja za korupcje, bo mi sie w sumie znudzili.

To juz chyba wiemy kto jest autorem wiekszosci onetowskich wypocin

Co do meczu...nie robie sobie zludzen,mamy za malo atutow zeby was jakkolwiek zaskoczyc,nie mniej jednak bede na meczu i bede zdzieral gardlo i zagrzewal Pasy do boju!W koncu to derby!
4fan_player
Senior Member

Stary 27.08.2008, 11:20
Yaro1984 napisał(a):Wyświetl post
To juz chyba wiemy kto jest autorem wiekszosci onetowskich wypocin

Co do meczu...nie robie sobie zludzen,mamy za malo atutow zeby was jakkolwiek zaskoczyc,nie mniej jednak bede na meczu i bede zdzieral gardlo i zagrzewal Pasy do boju!W koncu to derby!
ile przeznaczyliście dla nas biletów?
Yaro1984
Member

Od: 05.2008

Stary 27.08.2008, 11:25
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
ile przeznaczyliście dla nas biletów?
Podejrzewam ze bedzie ok 325 biletow dla was.
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 27.08.2008, 11:26
Aleks napisał(a):Wyświetl post
Bocznych obrońców to mają kiepskich...ale jednego. Jest nim Marek Wasiluk. Niby młody i perspektywiczny, ale od dłuższego czasu gra padline. Na początku grał w Jagiellonii gdzie naprawdę, grał dobre mecze. Ale było co raz gorzej. Ciesze się że odszedł. Gdyby dał mu szanse Majewski to macie ułatwione zadanie na boku

Z tym, że Marek Wasiluk gra u nich jako ... lewoskrzydłowy Tylko pacjent (czy tam doktor) Majewski mógł wpaść na to, zeby umieścić na teh pozycji 2-metrowego obrońcę.
Mel
Junior Member

Stary 27.08.2008, 11:26
Większość komentarzy w konwencji: "kiełbasy w górę, golimy frajerów", ale nie wiem czy będzie tak łatwo. Izraelici u siebie grają znacznie lepiej niż na wyjazdach, a derby rządzą się swoimi prawami. W zeszłym sezonie nasze zwycięstwa nad pasiastymi były wymęczone po wyrównanych meczach. Zakładam, że będzie 1:0 po ciężkim meczu.

Szkoda tylko, że derby Krakowa będzie rozgrywane na obiekcie nazywanym przez ludzi z poczuciem humoru stadionem.
Telus
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 27.08.2008, 11:28
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Cracovia jest slaba. Nie ma czym nas zaskoczyć tak naprawde. Z Majewskim na ławce to oni sa całkowicie niegroźni, zresztą kto by ichj trenoewał to ma małe pole do popisu. Przeciętni zawodnicy. Nie ma za bardzo czego oczekiwać jak kolejnego lania przeciętniaka ligowego. Liczę na Cabaja,że coś puści fajnego.
Zgadzam się, że nie mają czym zaskoczyć nas, ale tak odnosząc się do tego co napisałeś, myślę, że jakby zaczął ich trenować Czesław M. zanim objął Arkę to podejrzewam, że dużo by z nich wycisnąl co widać bo zespole z Gdynii.

A sam osobiście obstawiam 4-1 dla Nas. i Chciałbym by Piotrek Brożek coś ustrzelił bo się należy chłopakowi.
Ostatnio edytowane przez Telus : 27.08.2008 o godz. 11:31.
saklak1906
Senior Member

Stary 27.08.2008, 11:36
Proud napisał(a):Wyświetl post
saklak1906 zamów sobie relacje sms-ową.

myśle że Wisła wygra 2:1...niby Wisła na fali a Cracovia w dołku ale derby to derby...
teraz są bardzo ważne 2 mecze...jak Wisła wygra z Pasiakami a potem z lechem to z przeciwników zejdzie powietrze...

Nie moge zamowic bo mam angielski numer i szlak trafil bombki

Co do meczu to pasiasci napewno sie zepna na ten mecz i nie bedzie z nimi latow ale jak zawsze licze na Cabaja, ale checi do gry straca po pierwszej straconej bramce.
Przy tak cienkich obroncach Brozek bedzie im uciekal na kilometry a ja tego kurana nie zobacze przynajmniej do srody.
,
Zloty38
Junior Member

Od: 02.2008

Stary 27.08.2008, 11:39
musi wygrać wisła(i wygra) . obstawiłem w toto-mixie
myśle że bedzie 2-0 dla nas
Barbarossa
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 27.08.2008, 11:44
Ważne jest nastawienie mentalne po barcelonie, bo jeśli chodzi o umiejętności to jestem spokojny. Czekają nas teraz 2 ciężkie mecze w lidze. 4 punkty uzyskane po tych spotkaniach wziąłbym w ciemno.
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.08.2008, 11:47
Obiektywnie rzecz biorąc Cracovia nie ma przeciwko nam zbyt wielu atutów. Ich forma na poczatku sezonu woła o pomstę do nieba i mam nadzieje że do meczu z nami to się nie zmieni. Tym bardziej, że żeby coś z nami ugrać musieliby się wznieść na wyżyny umiejętności.

Obawiam się tylko, że po meczu z wielką Barceloną, kiedy przyjdzie pora na ligową kałużaną szarzyznę może być kłopot z motywacją. Ja wiem że w wywiadach chłopaki zapowiadają walkę ile sił w nogach, ale wywiady jedno, a życie drugie.

Mam nadzieje że życie nie zweryfikuje tych zapowiedzi, bo wszystkie atuty są po naszej stronie i skoro potrafiliśmy ich rozbijać 3-0 dwukrotnie będąc w dołku to teraz tym bardziej nie powinniśmy pozostawić im złudzeń.
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 27.08.2008, 11:49
Cytat:
Cléber wypowiedział się także o czekającym Wisłę meczu derbowym... o którym ku chyba lekkim zdziwieniu wszystkich powiedział: - Jest to mecz ważniejszy niż z Barcelona. Przynajmniej jak dla mnie.
bez kitu kocham gościa,SZACUN CLEBER
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.08.2008, 11:52
W tamtym sezonie dwa razy się z nimi męczyliśmy, na Kałuży od powrotu Starozakonnych do ligi ani razu nie zaliczyliśmy gładkiego i przyjemnego zwycięstwa. Craxa jest słabiutka ale na pewno nie odpuszczą. Mimo to liczy się tylko zwycięstwo. Inny wynik to jak dla mnie porażka.
:/
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 27.08.2008, 11:52
wbrew wszystkiemu co piszecie i jakby Cracovia nie grala jest to zespol ktory potrafi sie zmobilizowac na przeciwnikow a zwlaszcza na mecze z Wisła.fakt ze graja padline chociazby ich ostatni mecz z Lechią dziura miedzy formacja pomocy a obrony była taka jak po wylądowaniu meteorytu,mysle ze wygramy 2-0 po dobrej i skutecznej grze.
Powód: Wisła Pany
Ostatnio edytowane przez maTyS. : 27.08.2008 o godz. 11:54.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.08.2008, 12:15
Po ciężkim meczu 1-0 dla Nas! Ale nie ma się co łudzić że nam odpuszczą i mecz moze wyglądać jak zwykła zajadła kopanina. Ale Wisła wygra
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.08.2008, 12:17
Niby maja nas zaskoczyc.. bo bedzie komplet widzow i kosmiczny doping

kilka WTSK poleci i nasi pokaza im miejsce w szeregu.
_gilardino_
Senior Member

Stary 27.08.2008, 12:22
Jesteśmy zdecydowanymi faworytami tego meczu ale nietrzeba sięgać daleko wstecz pamięcią żeby zauważyć że faworyci też przegrywają Inna sprawa że Cracovia gra wielkie dno i punkt w tym meczu dla Izraelitów byłby wielką sensacją bo według mnie to jest jeden z głównych kandydatów do spadku

A dla poprawy humoru i odstresowanie się przed meczem derbowym polecam forum żydowskie
Oni nie mają kompleksow przed nami

SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.08.2008, 12:25
mecz z ickami pokaże tvp?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów