The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2008, 21:19
Mój komentarz będzie krótki - jak ten jeden punkt ich uratuje przed spadkiem, to się ostro wkurzę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 31.08.2008, 21:21
irman napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem, nie wiem o co chodzi, ale nie będę tropił układów, bo na tym się dobrze nie wychodzi.
Chciałem skomentować jeden z postów Nesty, ale nie chciało mi się szukać cytatu bo od tamtej wiadomości zostało napisanych wiele nowych

Nie ma w tym wypadku układów, nie można promowac gracza któremu z końcem przyszłego sezonu kończy się kontrakt, a od stycznia jest wolnym zawodnikiem. Brak logiki. Skorża jest trenerem konsekwentnym, gdyby zdrowy był Sobol, Jirsak nie zagrałby dzisiaj. Sytuacja adekwatna- Skorża stawia na Dawidowskiego, a nie chce postawić zawsze na Jirsaka któremu, jak żadnemu innemu piłkarzowi (prócz Boguskiego, Zieńczuka, Baszcza, Clebera, Brożka Pawła i Piotr), pierwsza jedenastka jak najbardziej się należy.

To moje przemyślenia.
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 31.08.2008, 21:22
po co maja spadać ? niech zostaną i się meczą ,przynajmniej derby będą, a jak zbudują nowy stadion to może więcej biletów nam sypną i ich przekrzyczymy

...ale wbrew pozorom ten remsi może być dla nich gwoździem do trumny ,jakmy nie patrzeć Majewski pewnie zostaje
Ostatnio edytowane przez South : 31.08.2008 o godz. 21:26.
Samoth
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 31.08.2008, 21:23
South napisał(a):Wyświetl post
ciężko szukać tego dopingu w Gliwicach jak Piast gra w Wodzisławiu...
Czytaj przyjacielu ze zrozumieniem. Właśnie o to mi chodzi. Innowiercy szczycą się "niesamowitym" dopingiem, który dla nas Wiślaków poziomem niczym nie odbiega od chociażby takich miast, jakie wyżej wymieniłem.
Pzdr
wolfy
Senior Member

Stary 31.08.2008, 21:25
South napisał(a):Wyświetl post
po co maja spadać ? niech zostaną i się meczą ,przynajmniej derby będą, a jak zbudują nowy stadion to może więcej biletów nam sypną i ich przekrzyczymy
Pograją trochę w I lidze, podszkolą się kibicowsko, może wymyślą kilka piosenek o własnym klubie i mogą wracać
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Samoth
Senior Member

Stary 31.08.2008, 21:25
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Tak on

Jasne, że pierwsza połowa przespana, ale nie zmiania to faktu, że drugą połowę wygralibyśmy więcej niż 1:0 gdyby nie ten pan z gwizdkiem.
Nie osłabiaj mnie proszę Cię. Tym tokiem myślenia kolego możemy stwierdzić, że mecz z pewnością wygralibyśmy gdyby Cleber nie popełnił tak idiotycznego - czytelnego faulu !
Eustachy
Senior Member

Stary 31.08.2008, 21:27
Moim zdaniem Skorza po prostu bardzo nalegal na transfer Lobodzinskiego i teraz ciezko mu jest sie przyznac do bledu. Ale raczej nie bedzie mial wyjscia. W koncu nie wszystkie transfery na swiecie sie udaja, bowiem pomylki zdarzaja sie zarowno w Zdroju Ciechocinek jak i w Manchesterze United i nikt nic na to nie poradzi.

Podobnie jest z Niedzielanem, o ktorym chyba Baszczu swego czasu powiedzial, ze jest synem trenera.
Skorza robi co moze, zeby tylko go oszczedzic i najczesciej wstawia na 10 minut przed koncem.
Po kilku meczach w pierwszym skladzie, najprawdopodobniej czekaloby go to co w Nijmegen, czyli zapowiedz gry w rezerwach.
Kamson
Senior Member

Stary 31.08.2008, 21:29
Samoth napisał(a):Wyświetl post
Nie osłabiaj mnie proszę Cię. Tym tokiem myślenia kolego możemy stwierdzić, że mecz z pewnością wygralibyśmy gdyby Cleber nie popełnił tak idiotycznego - czytelnego faulu !
Ja sie tak średnio ten faul doczytałem
Pejsy mają swoje pół roku radości po nie przegranych derbach. Im też sie coś należy od życia...

chyba.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
dexxaa
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.08.2008, 21:31
faul Clebera byl a faulu na Brozku w 2 nie bylo
ŻADNA INNA TYLKO WISŁA !
michu-k
Senior Member

Stary 31.08.2008, 21:32
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Skorza po prostu bardzo nalegal na transfer Lobodzinskiego i teraz ciezko mu jest sie przyznac do bledu. Ale raczej nie bedzie mial wyjscia. W koncu nie wszystkie transfery na swiecie sie udaja, bowiem pomylki zdarzaja sie zarowno w Zdroju Ciechocinek jak i w Manchesterze United i nikt nic na to nie poradzi.
Błądzić to rzecz ludzka. Łobo się przełamie, jeszcze raz to powtarzam. Byłem wierny temu poglądowi i nadal zostanę.

Podobnie jest z Niedzielanem, o ktorym chyba Baszczu swego czasu powiedzial, ze jest synem trenera.
Skorza robi co moze, zeby tylko go oszczedzic i najczesciej wstawia na 10 minut przed koncem.
Po kilku meczach w pierwszym skladzie, najprawdopodobniej czekaloby go to co w Nijmegen, czyli zapowiedz gry w rezerwach.
Niedzielan- bardzo dobry piłkarz. Oceniacie go tylko po tym, jak wchodzi na ogony lub ostatnie 20 minut. Po prostu dostaje zbyt mało szans na grę. Jest świetny technicznie i szybki, jednak trenerowi Skorży w głowie 4-5-1, 4-5-1, 4-5-1.

Boguski za Łobo, Jirsak za Mauro, Niedzielan z Brożkiem do przodu. Zobaczycie, i ten będzie grał jak za dawnych lat.

Jeszcze powróce do Dawidowskiego- i jemu należy się szansa. Co z tego że nie strzelił dzisiaj? Widać że jest chęć do gry, zapał, być może brakuje umiejętności lub zimnej krwi. W jego przypadku jestem nieco bardziej sceptyczny, ale wierzę że i on da radę.

W ripoście co do Łobodzińskiego- Kosowski to pała, zdrajca, niehonorowy koleś i lotniś na kasę. Każdy ma prawo wyrażania swojej opinii, jednak skreślanie gracza i nie dawanie mu szans na przełamanie się/odbudowanie, to zwykły egoizm i zawiść. Wyjdźcie i grajcie. Miłej zabawy.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 31.08.2008 o godz. 21:34.
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 31.08.2008, 21:34
Zastanawiam się po jakiego wała Listkiewicz sprowadza nam sędziów z Japonii, jak potem dosyć chyba trudny mecz jakim są krakowksie derby sędziuje jakiś amator...

Co do wyniku, no cóż, dobry i jeden punkt i umocnienie się na pozycji lidera (Arka to raczej o 'majstra' walczyć nie będzie). I to chyba jedyny pozytyw.

Aha, i szkoda że przez ponad 2 msc czasu nie sprowdziliśmy jakiegoś skrzydłowego, chyba nawet nie było takich starań. Dalsze liczenie na to że Łobodziński zacznie kiedyś grać, raczej mija się z celem...
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 31.08.2008 o godz. 21:37.
Samoth
Senior Member

Stary 31.08.2008, 21:35
Rosomak napisał(a):Wyświetl post
Szanuj no troszeczkę naszych zawodników.
A czym ich tak bardzo uraziłem ?
Tym, że w I połowie grali piach bez zaangażowania i pomysłu ?!
Panie Rosomak nie wiem ile Pan masz lat, ale obiektywizmu to Pan nie masz za grosz !
Proponuję troszeczkę spuścić ciśnienie bo to to niezdrowe !
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 31.08.2008, 21:35
no one napisał(a):Wyświetl post
no dwa karne dla nas to mało do reszty wypowiedzi nic nie masz?
najpierw był faul Clebera...jakby jego na boisku nie było to podejrzewam, że tych dwóch sytuacji by nie było, bo Wisła byłaby inaczej ustawiona
Eustachy
Senior Member

Stary 31.08.2008, 21:36
michu-kozlowek napisał(a):
Niedzielan- bardzo dobry piłkarz. Oceniacie go tylko po tym, jak wchodzi na ogony lub ostatnie 20 minut. Po prostu dostaje zbyt mało szans na grę. Jest świetny technicznie i szybki, jednak trenerowi Skorży w głowie 4-5-1, 4-5-1, 4-5-1.
Skoro jest taki swietny, to dlaczego przed przyjsciem do Wisly, w 27 rozegranych meczach strzelil raptem dwie bramki, a kibice na wiesc o jego transferze do Wisly, oglosili swieto i odspiewali hymn narodowy ?

Co do Loba, to ja akurat bylem wierny pogladowi, ze chlopak w pilke grac nie potrawi i jak na razie to sie potwierdza.
michu-k
Senior Member

Stary 31.08.2008, 21:37
Samoth napisał(a):Wyświetl post
A czym ich tak bardzo uraziłem ?
Tym, że w I połowie grali piach bez zaangażowania i pomysłu ?!
Panie Rosomak nie wiem ile Pan masz lat, ale obiektywizmu to Pan nie masz za grosz !
Proponuję troszeczkę spuścić ciśnienie bo to to niezdrowe !
Urażasz skreślając.
Obiektywny nie jesteś i Ty.
Nikt nie ciśnie, chyba że Ty.

Skoro jest taki swietny, to dlaczego przed przyjsciem do Wisly, w 27 rozegranych meczach strzelil raptem dwie bramki, a kibice na wiesc o jego transferze do Wisly, oglosili swieto i odspiewali hymn narodowy ?
Kosowski był wspaniałym grajkiem, padającym po 50 minutach biegania, zdobywającym Europę, [ironia]grającym regularnie w lidze angielskiej.[/ironia]

Porównaj bloki defensywne drużyn Eredivisie z blokami defensywnymi Ekstraklasy. Porównaj grę przeciwko Heitindze, Staamowi czy innym Bosveltom a Kuligowi itp. Niedzielan z NEC grał większość meczów na skrzydle, jeżeli się nie mylę. A początku jego kariery w Holandii nie pamiętamy, bo po co?
Ostatnio edytowane przez michu-k : 31.08.2008 o godz. 21:41.
bartekTSW89KRK
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 31.08.2008, 21:40
Pierwsza połowa słaba,co prawda sytuacje były ale cus chłopaki byli chyba trochę jescze zaaferowani me4czem z barca,choc i tak nie było najgorzej,bardzo zaciety był mecz zreszta widac było po tym ile kartek pokazał ten pan w żułtym,którego sedziowania wole nie komentować bo bym ksiązke napisał...jednym słowem paranoja to co wyprawiał!W drugiej połowie to czapki z głow piła chodziła jak po sznurku...tylko szkoda ze do siateczki nie chciała wpasc a powinna,bo w takich sytuacjach jakie miał np. Broziu to powinny byc bramki,ale nic sie nie stało...niedosyt jest to wiadomo ale nie bede narzekał bo zagrali dobrze no i żydki trochż w pierwszej połowie wysoko poprzeczke zawiesiły,ale My w drugiej jeszcze dużo wyżej i ogólnie przeroslismy ich tylko szkoda że wynikiem do końca tego nie udowodniliśmy.I ogólnie to oni powinni sie cieszyc ze nie dostali z 4:1...jeszcze mamy w tym sezonie z nimi 4 mecze wiec jeszcze zobacza co potrafi WIELKA WISŁACo do ich dopingu to szkoda gadać,chyba mieli mikrofon blisko trybuny bo czasem ich było słychać a i zauważyłem że trybuna dla gości jest starsznie źle ustawiona i ciężko sie przedrzeć z dopingiem ,chcoc i tak nawet czasami było słychać naszych przedstawicieliNo i każdy widział i słyszał że pejsy jak zwykle mieli bardzo urozmajcony doping no byli zawsze i będa żałośni!No i to chyba będzie koniec mojej wypowiedziMozna jeszcze tylko dodać że nic sie nie zmieniło,dalej jesteśmy dużo lepsi a oni nadal są za nami i nadal to MY RZADZIMY W KRAKOWIE!!Pzdr
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 31.08.2008, 21:40
"Przegralismy" (zremisowaliśmy - to jak porażka) ten mecz ponieważ:

1. Skorża (co sam przyznał przed meczem) chciał testować ustawienie na Tottenham. Jest pewne podobieństwo Cracovii i Tottenhamu... ale nie wiem czy piłkarskie Stąd brak Boguskiego w 11!

2. Głupi, bezmyślny faul Clebera. Z Bełchatowem samobój teraz karny.... co się z nim dzieje?

3. Powinien być karny dla nas (ręka Nowaka)

4. Dawidowski... a czemu nie Małecki! Dawidowski zmarnował 2 świetne sytuacje!
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 31.08.2008 o godz. 21:47.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 31.08.2008, 21:43
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Postaw cale swoje oszczednosci plus dom,samochod i dziewczyne u buka skoro taki pewny jestes MP dla Wisly. Ja tego nie jestem pewien bo pierwsza polowa to byl dramat a w drugiej srednio poprawnie.
oj zapomniales, ze buki maja ograniczenia . Moze I polowa byla slaba, ale wazne sa punkty. Dobrze wiesz, ze mistrza zdobywa sie 'z ogorkami'. Jezeli nie gubisz punktow ze slabymi druzynami (vide Odra) to jestes mistrzem ;]
leo.w.starski
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 31.08.2008, 21:43
Nesta - mam dokładnie te same odczucia co Ty.
Dla mnie ważniejsze jest wygrać derby niż testować ustawienie na Spurs.
A jeśli Dawid jest dobry na treningach to niech to potwierdzi najpierw w PE.Skorża złamał własną logikę i stracił 2 punkty- a w derbach te punkty liczy się inaczej. "Zawsze nad wami............................"
Dla mnie to nie jeden punkt zdobyty a dwa stracone. pejsy są tak słabi że żal patrzeć. I żaden gil nam nie powinien nam przeszkodzić.Zła taktyka w pierwszej połowie i złe zmiany- tak na chłodno to można ocenić.
tragedii nie ma , żal pozostaje..................
Gdzie twa korona amiko z Poznania , gdzie twoje mistrzostwo , pyro zaje..........ana
zim zum
Senior Member

Stary 31.08.2008, 21:45
weźcie tych warszawiaków z tego forum, bo jakaś epidemia...idź chłopie jeden z drugim stąd, bo najwięcej macie do gadania Wy...pogromy Vetry, FK Moskwa, Odry i innych krezusów.....gdzie jest Wasz Arranbuabamburena i inne transfery?

a wracajac do tematu. wg. mnie czas skończyć z forowaniem Niedzielana i Dawidowskiego. Już lepiej dać szansę młodym (Vide Kowalski) niż liczyć, że może kiedys zaczną grac jak grali. Pan Niedzielan niech się skupi na pisaniu bloga, bo mu to lepiej wychodzi niż gra.
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 31.08.2008, 21:47
Ogryzek;596413[B napisał(a):
]Przegralismy[/B] ten mecz ponieważ:
Chcialbym dorzucic jeszcze jeden powod
Przegralismy ten mecz,poniewaz go zremisowalismy...
You'll never know...
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 31.08.2008, 21:47
Tomek Jirsak to piłkarz który musi być stale pod grą - krążenie wokół jedynego napastnika o niebo lepiej wychodzi Boguskiemu, Jirsak w tym systemie prawie nie istnieje. Jakieś przebłyski gry, momenty, wygrane przebitki ze stoperami. Mam wrażenie, że to nie jego pozycja.

Wszystkie jego atuty przemawiają za tym, żeby umieścić go centralnie obok Mauro / Sobola / Diaza. Problem w tym, że ani z niego fighter, ani zadziora - fizyczna gra i ostre tempo mogą go stłamsić. SZymek nadrabiał cwaniactwem i inteligencją boiskową, szybko rozkładał piłki, szybko myślał na boisku. Tomek to wciąż półka niżej. Nawet jeśli weźmiemy pod uwagę stały fragment.

Skorża ma dylemat, pozostało liczyć na progres chłopaków z grupy, którą dysponuje. Pozostaje autorytet.

Trzy karne ewidentne jak druga żółta dla Clebera, natomiast spierałbym się co do pierwszej. A sam mecz w wykonaniu naszych... Sen, o....... i pobudka. Na rozwałę nie starczyło czasu.
Ogryzek
Senior Member

Stary 31.08.2008, 21:48
wyar napisał(a):Wyświetl post
Chcialbym dorzucic jeszcze jeden powod
Przegralismy ten mecz,poniewaz go zremisowalismy...
Poprawiłem - ten remis to dla mnie porażka - z tak słabym przeciwnikiem.....
(Nie łap za słówka)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
michu-k
Senior Member

Stary 31.08.2008, 21:52
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Tomek Jirsak to piłkarz który musi być stale pod grą - krążenie wokół jedynego napastnika o niebo lepiej wychodzi Boguskiemu, Jirsak w tym systemie prawie nie istnieje. Jakieś przebłyski gry, momenty, wygrane przebitki ze stoperami. Mam wrażenie, że to nie jego pozycja.

Wszystkie jego atuty przemawiają za tym, żeby umieścić go centralnie obok Mauro / Sobola / Diaza. Problem w tym, że ani z niego fighter, ani zadziora - fizyczna gra i ostre tempo mogą go stłamsić. SZymek nadrabiał cwaniactwem i inteligencją boiskową, szybko rozkładał piłki, szybko myślał na boisku. Tomek to wciąż półka niżej. Nawet jeśli weźmiemy pod uwagę stały fragment.

Skorża ma dylemat, pozostało liczyć na progres chłopaków z grupy, którą dysponuje. Pozostaje autorytet.

Trzy karne ewidentne jak druga żółta dla Clebera, natomiast spierałbym się co do pierwszej. A sam mecz w wykonaniu naszych... Sen, o....... i pobudka. Na rozwałę nie starczyło czasu.
Jirsak ma grać regularnie, Wisła odkąd pamiętam nigdy nie miała tak fenomenalnego rozgrywającego. On musi się rozwijać, jest on silnikiem naszej gry, szczególnie w okresie szwankowania skrzydeł.

Panie moderatorze, będziemy się gniewać żart:
zim zum
Senior Member

Stary 31.08.2008, 21:54
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
Jirsak ma grać regularnie, Wisła odkąd pamiętam nigdy nie miała tak fenomenalnego rozgrywającego. On musi się rozwijać, jest on silnikiem naszej gry, szczególnie w okresie szwankowania skrzydeł.

Panie moderatorze, będziemy się gniewać żart:
gdzie ty widzisz ten fenomen ?

Fenomenalny to jest Stilić
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 31.08.2008, 21:58
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
2. Głupi, bezmyślny faul Clebera. Z Bełchatowem samobój teraz karny.... co się z nim dzieje?
Gol z Barceloną i gra w tamtym meczu jakoś z wyliczanki wypadły bo nie wpasowywały się w wyliczankę?

Ogryzek
Senior Member

Stary 31.08.2008, 22:02
dostuffca napisał(a):Wyświetl post
Gol z Barceloną i gra w tamtym meczu jakoś z wyliczanki wypadły bo nie wpasowywały się w wyliczankę?
Obrońce rozliczam za obronę w pierwszej kolejności!

Nie musi NIC strzelać przez cały sezon wystarczy że nie będzie zawalał wyniku! A tak w ogóle to odnoszę wrażenie ze ta bramka zaciemnia obraz gry Clebera.... (skoro bramkę słynnej Barcelonie strzelił to już jak półbóg)
westersyl
Guest

Stary 31.08.2008, 22:06
Po pierwszej połowie remis brałbym w ciemno, po zakończeniu meczu czuję ogromny niedosyt. Łobodziński regularnie udowadnia, że nie nadaję się do gry w Wiśle, przykro mi to mówić ale to co dzisiaj zobaczyłem to jest istna komedia ze strony Łobo. Nie wiem co Skorża chciał osiągnąć wystawiając Diaza w środku pomocy, gdyby grał Boguski można gdybać że gra byłaby bardziej uporządkowana od początku meczu. Po raz kolejny przekonałem się o tym że Jirsak nie potrafi grać za napsatnikiem, on powinien grać na środku pola rozgrywać piłkę od obrońców i to mu najlepiej wychodzi, niech nasz trener wkońcu to zauważy. Jeszcze jedna sprawa którą porusza nesta, być możę coś w tym jest że w klubie chcą wypromować Dawidowskiego tylko po to aby go sprzedać. Już mnie te historie jak on wspaniale pracuję nie bawią. Sędzia przycznił się również do tego, że szlak mógł człowieka trafiać, nie chodzi mi tu już o te karne tylko to, że cały czas przerywa gre gwizdkami nie da piłkarzą pograć...
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.08.2008, 22:10
Cały czas byłem przekonany, że należały nam się 2 karne,a okazuje się, że były 3...
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 31.08.2008, 22:12
Ma ktos zgrane kontrowersje? Chodzi mi karne niepodyktowane

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów