The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2008, 17:42
Dlaczego niektore artykuly na glownej mozna komentowac, a niektore nie jak na przyklad oswiadczenie Futbol.pl
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
West
Vide Cul Fide

Od: 09.2004

Stary 26.08.2008, 22:49
prawdopodobnie ta funkcja zostala zablokowana przez administratora strony w obawie przed komentarzami ze strony docielkiwych kibicow - spiskowcow - zwal jak chcial...

Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.08.2008, 20:59
Da radę wyczyścić temat o rankingu? Jakieś pokemony zadają w kółko te same pytania w rodzaju '"na kogo możemy trafić"?
Witek i jeszcze kilku chłopaków odwalają tam dobrą robotę i szkoda byłoby taki temat spieprzyć.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.08.2008, 01:37
Heban napisał(a):Wyświetl post
Jestem zniesmaczony niektórymi banami, wobec bardzo kulturalnych i rzeczowych forumowiczów, często ze stażem sięgającym początku tego forum. Nie będę wymieniał listy tych forumowiczów, z uwagi na zauważalną przez mnie, ich oraz wielu innych interesujących dyskutantów nieobecność i to niczym nie wymuszoną. Nie mniej jednak całkiem na bieżąco - czy wolfy, który to akurat, jak widzę edytował tekst Eustachego, mógłby wytłumaczyć, za co dał dzisiaj bana Eustachemu ? Bo nie pamiętam aby w jego poście było cokolwiek wbrew regulaminowi tego forum a napewno, nic gorszego od w/w inwektyw pod adresem wszystkich forumowiczów, czyli moim także, ze strony samego wolfy ?

Ja sam osobiście, mimo sentymentu do czasu poświęcanego tutaj przeze mnie, jak sobie imaginuje w dobrej wierze wobec Wisełki, bez pomocy moderatorów udziele sobie urlopu do czasu powrotu normalności na forum. Ja rozumiem łamanie regulaminu forum czy usuwanie z forum każdego rodzaju zjawisk nienormalnych ale zniechęcania ludzi rzeczowych a do tego wiernych Wiślaków, do kulturalnej dyskusji o Wiśle, nie jestem w stanie pojąć. Szkoda, że najchętniej czytane i odwiedzane przez polskich kibiców forum klubowe, z uwagi na swój wysoki i wielowątkowy poziom dyskusji, gdzie moderatorzy wyjątkowo i słusznie dbają o obecność kibiców innych klubów, nawet kosztem przymykania oka na ich bluzgi tutejsze, przeistacza się w forum coraz bardziej martwe intelektualnie i subiektywne moderatorsko, zamiast w dobie powszechnego dostępu do internetu, dbać o wzrost swojego prestiżu oraz rankingu krajowego, którym TWSD słusznie się szczyci.

Ps. priv nie umożliwiłby mi publicznego zastanowienia się nad zgubieniem ostatnio na forum punktu odniesienia, czyli sensu tego forum i jego przyszłości a nie tylko teraźniejszości i doraźnych lub zadawnionych emocji osobistych.
W skrócie - wróci za dwa dni, wtedy będziesz mógł go zapytać za co dostał. Na 99% "za niewinność", ale nie uprzedzajmy biegu wypadków.

Do Eustachego nic nie mam, sam lubię jego posty. Co do insynuowania mi kierowania się osobistymi pobudkami - żenujące...

Na koniec - wątpię, żebyśmy mieli podobne punkty odniesienia, dla mnie okres transferowy nie jest najważniejszą częścią sezonu.

Dalszą dyskusję(do której szczerze zniechęcam)proponuję prowadzić ze mną na privie, gdyż w przeciwnym przypadku zostanie ona usunięta, aby nie zaśmiecać tematu.

EDIT: To nie jest pokój do dyskusji z modami, tylko do zadawania pytań, zgłaszania problemów etc. Problem zgłosiłeś, dostałeś odpowiedź, jeżeli czujesz się nieusatysfakcjonowany - załóż inny temat.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.08.2008 o godz. 01:57.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.08.2008, 18:09
Jest temat o Lidze Mistrzów i jest o Europejskich Pucharach... może ten 2 'przekwalifikować' na temat o PUEFA?
Odpowiedz cytując
Paparapa
Senior Member

Stary 28.08.2008, 18:28
Pozdrawiam delikwenta,ktory zbanowal uzytownika Pablo84 za napisanie nazwy zydowskiego klubiku zza blon z malej litery.Pogratulowac dzialania.Ale tez wspolczuc nieudanych wakacji.
Pozdrawiam wszystkie internetowe,placzace mendy.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.08.2008, 23:44
Temat Ranking krajowy, Ranking klubowy do zamknięcia i oczyszczenia. Nie dość, że ten temat nie jest o losowaniu pucharu UEFA w tym sezonie, to jeszcze kilku "ekspertów" zaczęło tam szerzyć własne, alternatywne wersje rzeczywistości, przeważnie nie mając bladego pojęcia o czym piszą.

Edit- z tym zamykaniem, to chodziło mi tylko o tymczasowe kilkugodzinne zamknięcie.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 29.08.2008 o godz. 13:45.
Odpowiedz cytując
3michal_04
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 29.08.2008, 08:01
Nie zamykać! Ograniczyć innych i dać dostęp Witkowi
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 29.08.2008, 08:03
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Temat Ranking krajowy, Ranking klubowy do zamknięcia i oczyszczenia. Nie dość, że ten temat nie jest o losowaniu pucharu UEFA w tym sezonie, to jeszcze kilku "ekspertów" zaczęło tam szerzyć własne, alternatywne wersje rzeczywistości, przeważnie nie mając bladego pojęcia o czym piszą.
No niestety moje posty o wyczysczenie tematu i koniec spamu, zostały usuniete.
Widać jakiś admin nie zrozumiał sensu tematu (nie przeczytał 1 posta).

Ale dalej wierze w innych, bo tam pożyteczny a zrobił się tam burdel. Jak coś na ochotnika go wyczyszcze
Odpowiedz cytując
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 29.08.2008, 11:28
Temat: Wisła w pucharach. Robi się zamieszanie i błagalne okrzyki: Levski, lub też przeczucia.
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.08.2008, 13:50
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...t=259&page=101

Wkroczy ktoś i upomni kolegę z drugiej strony Błoń?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 29.08.2008, 14:12
DrewniaQ napisał(a):Wyświetl post
Temat: Wisła w pucharach. Robi się zamieszanie i błagalne okrzyki: Levski, lub też przeczucia.

również w tym temacie dodam że za pieprzenie:

"nie da się"
"odpadniemy"
"posramy się"
"porażka"

powinny być bany dla ostrzeżenia dla płaczków wszelkiej maści
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
pio
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 29.08.2008, 14:22
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...t=259&page=101

Wkroczy ktoś i upomni kolegę z drugiej strony Błoń?
podbijam, ale bez upominania, tylko kara
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!...

RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim

http://www.myspace.com/pio.m
pio
http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee

wszyscypio
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.08.2008, 16:34
Kocur napisał(a):Wyświetl post
również w tym temacie dodam że za pieprzenie:

"nie da się"
"odpadniemy"
"posramy się"
"porażka"

powinny być bany dla ostrzeżenia dla płaczków wszelkiej maści
Może od razu bany dożywotnie!

Zluzuj kolego bo wg mnie to sam "pieprzysz" (bez urazy) takimi propozycjami.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.08.2008, 16:35
pio napisał(a):Wyświetl post
podbijam, ale bez upominania, tylko kara
Jasne, już zniknął.
Nie trzeba dwa razy tego samego pisać, czasem po prostu nie ma żadnego moda na forum. Wystarczy zgłosić i cierpliwie poczekać.

A najlepiej skorzystać też z systemu zawiadamiania, w ten sposób dostajemy informację na maila - przydaje się w szczególnie rażących przypadkach(czyli - w 99% - kibicach Cracovii).
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.08.2008, 17:52
Czy za rozmowę na privach z modem, jezeli juser() cos zlego powie, albo kogos pomowi albo itp. to moze zostac zbanowany, czy za privy nie mozna?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
MicK
Senior Member

Stary 29.08.2008, 17:54
podam ci taką analogię, wchodzisz do pub'u i krzyczysz głośno "ch... wam w d... sk....." od razu cię wyrzucą (to jest ban za pisanie w tematach)
Jeśli powiesz ochronie (powiedzmy odpowiednik moderatora) w pub'ie (nawet na ucho czyli priv) "ch... ci w d... sk......" to myślisz że cię nie wyrzucą?

=-----=
mam problem, od dzisiaj co jakiś czas wylogowuje mnie ze strony wislakrakow.com oraz z forum. nie jest to uciążliwe, ale zastanawiające.
Czy ktoś dzisiaj ma podobne problemy?
Odpowiedz cytując
karmel1906
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.08.2008, 18:25
czy admini lub modowie moga cos zrobic z ta reklama skody na glownej cala reklama spierd.., sory ucieka kiedy chcesz kliknac na "x", ja wiem ze pieniadze sa potrzebne, ale czy nie mozna ich zarabiac w mniej meczacy dla uzytkownikow sposob
pozdrawiam

Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 30.08.2008, 07:57
Witam po przerwie.

Co do swojego bana powiem tak.
Po częsci go rozumiem, ponieważ są tu na forum jakieś wyznaczone kryteria.Ja zostałem zbanowany
przez to, że napisałem cracovia z małej litery- nazwa włąsna- rozumem.
Kłopot w tym, że nie jestem hipokrytą i nie ukrywam, że z całego serca ich nienawidzę.Poza tych ich nie szanuje więc z Wielkiej litery na pewno pisał nie będe...
Zupełnie inny stosunek mam do kibiców np Legii,Lecha itp- te kluby, mają przynajmniej jakieś zasady, a z kibicami można normalnie i kulturalnie porozmawiać.

Tego typu pouczenia jak "bany" itp mnie tylko śmieszą
Nie chce mi się rozpisywać, o atmosferze, jaka panowała tu kiedyś - to już kiedy było przerabiane.
Bardziej nurtuje mnie kwestia cenzury i nakazów jakie ostatnimi czasy pojawiły się na forum.Z forum kibicowskiego stajemy się kółkiem rożańcowym, gdzie nawet nie można się wypowiedzieć na swój -czasem prymitywny - sposób.
Ja rozumiem, że forum jest coraz bardziej zauważalnym medium,(czytają go m.in ludzie z C+, dziennikarze i działacze sportowi,piłkarze) jak i coraz częściej odwiedzane przez kibiców innych klubów - m.in przez całkowity zakaz bluzgania po sobie, ale już bez przesady.Przypominam, że to forum kibiców Wisły Kraków a nie kółka różańcowego .

Do niektórych nazw własnych po prostu nie pasuje wielka litera - zwłaszcza mi.Więc proszę od razu bana dożywotniego.

Jeśli będzie jakiś problem to zapraszam na priv
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 30.08.2008 o godz. 09:08.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 30.08.2008, 11:01
wolfy

Mam kilka pytan. Jak to jest, ze jedni otrzymuja bany za nazwanie kogos ignorantem (co w tym takiego obrazliwego ?), podczas gdy drudzy o jeczacych placzkach moga sobie pisac bez skrepowania ?
To, ze delikatnie wzburzylo mnie po przeczytaniu kolejnych madrosci koyota, to fakt, aczkolwiek w odpowiedzi, ktorej mu udzielilem, wcale nie bylo obrazania, chocby takiego jakie sam stosujesz wobec forumowiczow, szczegolnie tych udzielajacych sie w temacie transferowym.
Jesli jestem w bledzie, prosze wyprowadz mnie z niego, ale wydaje mi sie, iz masz jakis problem z transferami, a scisle mowiac z ludzmi ich oczekujacymi. Zastanawialem sie chwile nad tym, probujac wskoczyc w te buty i szczerze mowiac, nic sensownego do glowy mi nie przychodzi. Na ukrytego agenta zarzadu mi nie wygladasz, na pasiaka w konspiracji to samo, wiec moze samemu zdobedziesz sie na szczerosc i postanowisz wyjawic pozostalym wislakom, co tez powoduje, ze gdy tylko ktos wylamie sie z zasady "w transferowym piszemy wylacznie pozoytywnie albo wcale", gotow jestes do naduzycia wladzy jaka Ci ktos powierzyl w dobrej wierze jak mniemam ?
Pozwoliloby to byc moze uniknac w przyszlosci banow jakie juz kilka osob tutaj otrzymalo wg. okreslonego klucza, tzn. praktycznie za nic i po zabraniu glosu w temacie transferowym [nesta, 1q2 etc]

Ps. do koyota nic nie mam. Moge go nawet przeprosic jesli rzeczywiscie poczul sie dotkniety, choc sadze, ze nie mial do tego wystarczajacych podstaw.
Za wreczenie mi bana takze absolutnie sie nie obrazam, tak jak nie obrazalem sie niegdys, gdy przy okazji dyskusji o Chciacu, niewybrednie mi ublizales. Po prostu trzymanie w sobie zadry ze wzgledu na roznice zdan, chocby nawet w ostrym wydaniu, nigdy nie bylo moja mocna strona i tak juz pozostanie.

Ps.2 mozna tez zadac pytanie pozostalym moderatorom, czy wedlug was to dobrze, ze zaczynaja leciec bany, ktore z lamaniem regulaminu maja niewiele wspolnego, by nie powiedziec nic, a tutaj mamy powszechna znieczulice i kazdy udaje ze nic nie widzi. Nikt przeciez nie wstawia sie za jakimis pokemonami calkowicie wyjetymi spod prawa, bo co by nie mowic o takim nescie czy 1q2, to ich opinie byc moze czasem sa nietrafne, jednak ci ludzie z cala pewnoscia nie zanizaja poziomu forum.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 30.08.2008, 11:31
Ja też niedawno zostałem zbanowany - za przekleństwo. Piszę na tym forum już ponad 6 lat i strasznie mnie ta cała sytuacja rozbawiła, zwłaszcza gdy popatrzę na całą rzeszę świeżo zarejestrowanych pokemonów, którzy rzucają mięsem na lewo i prawo.

Ostatnio moderacja na tym forum wydaje mi się co najmniej dziwna, a zwłaszcza postępowanie jednego z modów. Ale trudno, nic z tym zrobić nie mogę
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 30.08.2008, 14:51
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio moderacja na tym forum wydaje mi się co najmniej dziwna, a zwłaszcza postępowanie jednego z modów. Ale trudno, nic z tym zrobić nie mogę
Niech zgadnę, Pana "Jest super, lepiej być nie może" , a za krytykę zarządu/Bednarza ban, lub w najlepszym wypadku nazwanie płaczkiem/oszołomem/piknikiem/pokemonem? (niepotrzebne skreślić)
Masz racje z tą dziwną moderacją Doskonale pamiętam (Ty zapewne również ) czasy gdy rządzili Rav, Menel, Tequila, Piotr, Shell, Plankton (7 Kotów) jak również nie tak odległe czasy: Żmijki, PvD'a, orla - i nigdy nie miałem wrażenia, że ktoś na siłę próbuje zmieniać forum wedle swoich przekonań... do teraz
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.08.2008, 15:54
Macie rację wszystkiemu sa winni moderatorzy - bo Wy sami; wielcy userzy tego forum, już przecież nie ...

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...postcount=4050

Cytat:
Nowosolanin napisał(a):Najpierw Niech PrzyjdĄ A PÓŻniej BĘdziemy SiĘ MartwiĆ!a O Innych Wzmocnieniach Wiecie Cos?oprÓcz Tych 2 BrazylijczykÓw ?
mic napisał(a):
Przyjda do nas pokemony... jeden juz nawet przyszedl...
I inne takie kwiatki co chwilę, tylko Wy macie patent na "mądrość" ?
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.08.2008, 16:04
on nie pisał małymi i dużymi literami, tylko z włączonym CAPS LOCKIEM, też tak czasami mam (ale wtedy edytuje post)
jak włączysz capsa i chcesz napisać zdanie dużymi literami (POLSKIMI tzn z ć , ą ś i tak dalej) to wyskakuje własnie takie coś jak u Nowosolanin'a.

nie zawsze tak jest ale czasami.
taki off, bo niektórzy myślą że ktoś umyślnie piszę wyrazami prosto z pokebola, najlepiej nie pisać z capsem i po kłopocie

oto screen i potwierdzenie: http://i34.tinypic.com/70kj20.jpg

i w sumię nie wiem czemu tak jest..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 30.08.2008 o godz. 16:19.
Odpowiedz cytując
uher
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 30.08.2008, 16:16
Chciałem tylko przypomnieć, że jeszcze ze 2 lata temu śmialiśmy się z tego, że na forum Cracovi kasują co drugi post. Jak widać w chwili obecnej wszystkie tematy z HP, które są w miare aktualizowane postami mają min. po rok - dwa.. Rozumiem, że niektórzy chętnie wpiszą sobie do CV "jestem moderatorem na forum wisłakraków.com - pilnuje tam porządku od zmierzchu do świtu" ale jak kiedyś większość użytkowników ****owała ze smakiem to w nikogo to nie godziło, a teraz jeden z drugim nawet na komórce banują ludzi, żeby podbudować własne ego. Ja oraz większość trochę starszych użytkowników mam wyjebane na obecne forum. W internecie znajdzie się nie jeden portal, gdzie jest ciekawiej, a osoby nadzorujące nie zachowują się jak dewoty osiedlowo-ławkowke co to jak ktoś przeklnie dzwonią na straż miejską. Zaraz dostanę odpowiedź w stylu "nie podoba się, to nie pisz" - owszem.. nie piszę, bo nie ma komu odpisywać. Polecam też rozważyć czy temat "nocny" jest głupszy od tematu w stylu "czy używacie CB radia".

Nie pozdrawiam, bo raczej nie ma kogo.
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem.
Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata,
Żeby z Tobą zostać na calutkie lata....
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 30.08.2008, 16:18
Lysy napisał(a):Wyświetl post
jak również nie tak odległe czasy: Żmijki
Dementuję, nigdy nie byłam modem ;-)
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 30.08.2008, 17:24
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Niech zgadnę, Pana "Jest super, lepiej być nie może" , a za krytykę zarządu/Bednarza ban, lub w najlepszym wypadku nazwanie płaczkiem/oszołomem/piknikiem/pokemonem? (niepotrzebne skreślić)
Masz racje z tą dziwną moderacją Doskonale pamiętam (Ty zapewne również ) czasy gdy rządzili Rav, Menel, Tequila, Piotr, Shell, Plankton (7 Kotów) jak również nie tak odległe czasy: Żmijki, PvD'a, orla - i nigdy nie miałem wrażenia, że ktoś na siłę próbuje zmieniać forum wedle swoich przekonań... do teraz
a widzisz różnice w ilości osób miedzy tym a tamtym forum wtedy liczbę udzielających sie pokemonów mozna bylo policzyć na palcach jednej ręki i ich wypowiedzi ubarwiały forum a dziś jak po dniu pracy chcesz przejrzeć temat transferowy to 80% postów nic nie wnosi a 95 % to płacz że nie ma transferów i zły Cupiał nie daje więcej kasy
a Bednarz jest ch... tak jak pozostali co pracowali na tym stanowisku

aczkolwiek też mam wątpliwości co do niektórych banów ale i współczuje modom ilości pracy i dlatego dziwie sie że nie szukają innych sposobów rozwiązania problemu szczególnie z klonami charcerzyka i kolejnymi wcieleniami Vreda, bo chyba nikt nie ma wątpliwości że mają po kilka kont i piszą więcej na dzień niż cały "rocznik" 2002 z 2003 razem wzięci
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 30.08.2008, 17:32
Nikt się nie kwapi, postaram się spokojnie, w moim ostatnim poście na tym Forum, odpowiedzieć na Wasze zarzuty.

Cytat:
Wtedy, sama wiesz, jak jest na studiach, na zmianę balowałem, albo klepałem bzdury na forum. Zmieniło się. Żona, dzieciaki i rachunki do płacenia. Nie mam czasu na głupoty, jak nie przedszkole, to biegunka, jak nie teściowa, to ospa. Wtedy było forum, teraz jest życie.
Tak odpisał mi jeden ze starych, dobrych forumowiczów, za którymi też tęsknię, gdy spytałam, czemu zniknął. Minęło wiele lat. Oni też się zmienili.

Wiele odpowiedzi na Wasze pytania znajduje się w temacie założonym 28. sierpnia 2005 roku, już na pierwszej stronie. Dokładnie 3 lata temu Chester zadał takie pytanie.
Cytat:
Gdzie smak, klimat, poziom dawnych dyskusji forumowych? Dlaczego to zanikło? Spójrzmy prawdzie w oczy, to nie jest to samo forum co było kiedyś. Może i jest największym kibicowskim forum w Polsce, ale nie ma już charakteru. >>> źródło
3 lata temu moderatorami były inne osoby, i też się psuło. Może więc winy należałoby szukać również gdzie indziej, może także w sobie … A może z dawnych czasów, i realnych, i wirtualnych, wspomina się po prostu to, co było fajne - tak przecież funkcjonuje ludzka pamięć.

Pablo84, przyznaję, że jestem zdumiona Twoim postem. Sam tyle razy upominasz innych na Forum, wytykasz błędy, ganisz za złe zachowanie. Jakże słusznie. Nawet kiedyś myślałam, że jesteś "ukrytym" modem (Wybacz) Podam tylko kilka łagodniejszych cytatów.

http://i36.tinypic.com/2ih3tiv.jpg
http://i34.tinypic.com/167876v.jpg
http://i37.tinypic.com/2v0lekl.jpg
http://i37.tinypic.com/2ymf5ap.jpg

Co byś powiedział, gdyby ostatnie zdanie skierowane do Forumowicza padło z ust moderatora?

Ktokolwiek by modem nie był, zawsze będą pretensje, bo wśród tysięcy użytkowników nie może być jednego zdania na każdy temat. Ile głów, tyle opinii. A głów coraz więcej, zastraszająco dużo. Zazdroszczę starym modom. Mieli nieliczną grupę do kontroli, możliwość banowania na IP, nie było powielania kont, bo nie było neostrady i tysięcy znudzonych dziesięciolatków siedzących całe dnie przed kompem, ba, nie było nawet robotów rozsiewających spamy

Przyznaję, że z wieloma Waszymi krytycznymi uwagami się zgadzam, owszem, ale rozglądam się wokół i widzę, jak zmieniły się czasy, zmieniło się społeczeństwo, zmieniły się priorytety. Widać to również na Forum. Nigdy już nie będzie tak samo.

Pozdrawiam wszystkich.
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
PauL
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 30.08.2008, 19:25
http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=4788

Temat do zamknięcia... Ankieta

Fajnie by było gdyby na forum tematy mogły zakładać osoby kompetentne, a nie jakieś pajace, którym nagle coś przyjdzie do główki.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 31.08.2008, 00:50
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
wolfy

Mam kilka pytan. Jak to jest, ze jedni otrzymuja bany za nazwanie kogos ignorantem (co w tym takiego obrazliwego ?), podczas gdy drudzy o jeczacych placzkach moga sobie pisac bez skrepowania ?
Fakt, nazwanie kogoś ignorantem w dyskusji(szczególnie przez kogoś z tak wysokimi wirtualnymi referencjami)nie jest obraźliwe. Wybacz moją ignorancję.

Jesli jestem w bledzie, prosze wyprowadz mnie z niego, ale wydaje mi sie, iz masz jakis problem z transferami, a scisle mowiac z ludzmi ich oczekujacymi.
Nie z transferami, a z tematem transferowym. Długo by pisać o przyczynach, ale ten temat jest szczególnie restrykcyjnie moderowany.

Zastanawialem sie chwile nad tym, probujac wskoczyc w te buty i szczerze mowiac, nic sensownego do glowy mi nie przychodzi. Na ukrytego agenta zarzadu mi nie wygladasz, na pasiaka w konspiracji to samo, wiec moze samemu zdobedziesz sie na szczerosc i postanowisz wyjawic pozostalym wislakom, co tez powoduje, ze gdy tylko ktos wylamie sie z zasady "w transferowym piszemy wylacznie pozoytywnie albo wcale", gotow jestes do naduzycia wladzy jaka Ci ktos powierzyl w dobrej wierze jak mniemam ?
Pozwoliloby to byc moze uniknac w przyszlosci banow jakie juz kilka osob tutaj otrzymalo wg. okreslonego klucza, tzn. praktycznie za nic i po zabraniu glosu w temacie transferowym [nesta, 1q2 etc]
Nie sprowokujesz mnie, ale ten ustęp jest dobrym wskaźnikiem tego, co rzeczywiście sobą reprezentujesz. Masa niepopartych niczym zarzutów i wyrok: "wolfy nadużywa władzy". Tłumaczą się tylko winni, a ja nie zamierzam udowadniać, że nie jestem wielbłądem.

Ps. do koyota nic nie mam. Moge go nawet przeprosic jesli rzeczywiscie poczul sie dotkniety, choc sadze, ze nie mial do tego wystarczajacych podstaw.
Będę brutalnie szczery - wisi mi to. Ale spróbuj - może jemu nie...

Za wreczenie mi bana takze absolutnie sie nie obrazam, tak jak nie obrazalem sie niegdys, gdy przy okazji dyskusji o Chciacu, niewybrednie mi ublizales. Po prostu trzymanie w sobie zadry ze wzgledu na roznice zdan, chocby nawet w ostrym wydaniu, nigdy nie bylo moja mocna strona i tak juz pozostanie.
Wdzięczny jestem wielce za Twoją wspaniałomyślność. Niegodnym, niegodnym, po trzykroć - niegodnym. Że też ja, a nie Ty - zostałem moderatorem. Ślepcy, ślepcy, zewsząd otaczają nas ślepcy, niezdolni do wyłowienia prawdziwych pereł człowieczeństwa w kłębowisku ludzkiej egzystencji. Wybacz nam - nie co dzień Nietzsche się rodzi, a chyba tylko on byłby w stanie wyłowić kontrast między osobowością tak wybitną, a nami.

Ps.2 mozna tez zadac pytanie pozostalym moderatorom, czy wedlug was to dobrze, ze zaczynaja leciec bany, ktore z lamaniem regulaminu maja niewiele wspolnego, by nie powiedziec nic, a tutaj mamy powszechna znieczulice i kazdy udaje ze nic nie widzi. Nikt przeciez nie wstawia sie za jakimis pokemonami calkowicie wyjetymi spod prawa, bo co by nie mowic o takim nescie czy 1q2, to ich opinie byc moze czasem sa nietrafne, jednak ci ludzie z cala pewnoscia nie zanizaja poziomu forum.

Pozdrawiam
To już nie do mnie, ale co tam - banów nie dostaje się za pisanie bzdur. Nie bardzo też czuję się na siłach do bycia krytykiem bądź cenzorem. Można za to zarobić go za uporczywe pisanie nie na temat(w transferowym rzecz doprawdy niespotykana), pisanie bezsensownych bądź beztreściowych postów(tzw. nabijanie) lub prowokacje. A zazwyczaj dostaje się go - niesłusznie, ale tak jest już ten świat ułożony, że więzienia są zawsze pełne ludzi niewinnych.

Na przyszłość - moderatorzy nie muszą się nikomu tłumaczyć, i jest to nasza z dorotją dobra wola, że w ogóle odpowiadamy.

P.S. Wszystkim represjonowanym radzę nie tracić otuchy. Może kiedyś dzięki temu traficie do ZBoWiD-u i będziecie mieli darmowe przejazdy komunikacja miejską(albo - dostęp do internetu).

P.S. 2 Pablo84, przyznam szczerze, że mnie załamałeś. Ja Ciebie uważałem za jedną z sensowniejszych osób na tym forum, a ty wyjeżdżasz z tekstem, że nie napiszesz nazwy Cracovii z dużej litery, bo ich(ją?)nienawidzisz. Skoro tak stawiasz sprawę, to nie zostaje mi nic innego, jak napisać: "my Cię będziemy banować, bo ją wprost kochamy" A ja, to nawet jestem jej kibicem incognito(Eustachy Ci podpowie, co i jak).
Naprawdę, nie jesteśmy Antycracovią, Antlylegią ani Antylechem i stać nas chyba na odrobinę klasy? "Noblesse oblige".

P.S. 3 Heban, ja za głupi jestem i za młody, żeby na Twój post odpowiedzieć. Wierz mi - jeśli któryś z adminów stwierdzi, że coś ze mną nie tak, to z mojej strony nie będę robił problemów. Tylko nie wrzucaj do tego tematu więcej homilii, bo się zrobi bałagan.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.08.2008 o godz. 01:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów