|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Cytat:
Jak sie doszukam pełnego układu to wkleje. Generalnie zapowiada się bardzo ciekawa grupa ![]() edit: pełny układ grup Grupa A: 1. Cracovia 2. Piast Gliwice 3. Śląsk Wrocław 4. Wisła Kraków Grupa B: 1. Arka Gdynia 2. GKS Bełchatów 3. Lech Poznań 4. Lechia Gdańsk Grupa C: 1. Łódzki KS 2. Jagiellonia Białystok 3. Legia Warszawa 4. Polonia Warszawa Grupa D: 1. Górnik Zabrze 2. Odra Wodzisław Śląski 3. Polonia Warszawa 4. Ruch Chorzów Lechia też ma ciekawą grupę Powód: BKS
Ostatnio edytowane przez zim zum : 20.08.2008 o godz. 14:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Dlaczego Polonia Warszawa jest w grupie C i D
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
to sa grupy PE W PP sie nie gra rewanzy a w PE gra? czy tu i tu sie gra bo jakos sobie nie przypominam? ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Pewnie któraś z nich to Bytom ;-) A Wisła nieźle trafiła - Śląsk i Cracovia
Powód: Cytat nie ten co trzeba...
Ostatnio edytowane przez Żuczek : 20.08.2008 o godz. 15:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
Ja nie wierze w takie grupy PE. Przeciez pare miast zostanie rozwalonych. Derby Krakowa, Trojmiasta, Warszawy i calego Slaska. Nie do pomyslenia :]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
W każdej grupie są derby
My i Pasy Lechijka i Arka Polonia i Legia Ruch i Górnik ![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Polonia Bytom w grubie D , Warszawka w C
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
fantastyczne losowanie
aczkolwiek grupy wyglądają jakby były ułożone pod stolikiem w celu zmaksymalizowania widowni, w każdej są pary zespołów, które będą traktować mecze prestiżowo.. coś mi się wierzyć nie chce w przypadek, niemniej z derbów cieszę się bardzo 4 razy w sezonie udowodnić kto rządzi w mieście - bezcenne! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Ulala...Ale sie mecze trafiły. Wisla-Cracovia, Slask-Cracovia...Zazdroszcze wam! Wiele emocji 9okoloboiskowych ;-) )!
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jakoś mam dziwne wrażenie, że same się te mecze nie wylosowały...no ale czego to się nie robi dla poprawy frekwencji ...
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Grupy nie są losowane, tylko układane przez Ekstraklasę SA.
Po pierwsze według klucza geograficznego, czyli jak najkrótsze podróże zespołów, a po drugie atrakcyjne mecze w celu zwiększenia zainteresowania i prestiżu PE. ![]()
WISŁA NH-MN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jest gdzieś pełny terminarz ? Bo ciekawe kiedy trafią się derby
Mecze PE są na karnecie ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
I bardzo dobry pomysł ekstraklasy.Będzie to spora gratka dla nas kibiców i duże ułatwienie dla klubów(niedalekie wyjazdy)
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
"W skład karnetu wchodzić będą następujące mecze:
(...) Puchar Ekstraklasy: trzy mecze fazy grupowej (skład grup jeszcze nieustalony przez Ekstraklasę S.A.)" Elegancko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Podział geograficzny? W sumie dobra rzecz. Derby i Śląsk ... będzie ciekawie
![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2007
Offline |
|
|
jakie dwa polonie źle ktoś napisał
Grupa A: 1. Cracovia 2. Piast Gliwice 3. Śląsk Wrocław 4. Wisła Kraków Grupa B: 1. Arka Gdynia 2. GKS Bełchatów 3. Lech Poznań 4. Lechia Gdańsk Grupa C: 1. ŁKS Łódź 2. Jagiellonia Białystok 3. Legia Warszawa 4. Polonia Warszawa Grupa D: 1. Górnik Zabrze 2. Odra Wodzisław Śląski 3. Polonia Bytom 4. Ruch Chorzów Polonia Bytom i Polonia Warszawa a nie dwie polonie i są rewanże jest 6 meczy, głupie pytanie ktoś tam zadał, Wisła w tych meczach zagra drugim składem i tak awansuje na spokój dalej a najważniejszy jest awans do FAZY GRUPOWEJ PUCHARU UEFA |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/liga.php?id=3789
Ciekawe, czy mecze PE Piast także będzie rozgrywać na stadionie w Wodzisławiu, bo w II kolejce mamy do nich wyjazd. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Być może to tylko moja fantazja szaleje a może coś w tym jest...:
Jak dla mnie te grupy to przemyślany ruch, który ma spowodować popularyzacje tego pucharu- o jego marnej renomie chyba nie muszę nikogo przekonywać. Wystarczy spojrzeć na zespoły jakie mają się ze sobą spotkać- w każdej z grup odbędą się jakieś derby a coż innego może mocniej zeelektryzować i zachęcić do przyjścia na stadiony kibiców jak nie derby Wszystko fajnie, ale jeśli w ten sposób w Polsce układa się rozgrywki pucharowe to ja nie mam więcej pytań... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zeby bylo zabawniej to terminarz ulozony zostal juz dawno, prawdopodobnie w uzgodnieniu z klubami. Bo jak inaczej wyjasnic to ze my zaczynamy rozgrywki w srode 3 wrzesnia (z juz ustalona nawet godzina meczu), a np. grupa C dopiero w weekend.
I szczerze mowiac to np. mi jest nie na reke ten mecz ze Slaskiem w srode bo pewnie na niego pojde :/
Ostatnio edytowane przez orzeu : 20.08.2008 o godz. 21:54.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Tak to jest przemyslany ruch i tak dalej.
zrobili tak zeby bylo blisko, lekko, latwo i przyjemnie a i tak prawdziwa gra zacznie sie po wyjsciu z grup (jesli w PE wogole jest mozliwa prawdziwa gra) Wiem ze odgorne planowanie zle sie kojarzy ale jak ujrzalem te grupy to pomyslalem : ale fajne grupy ![]() ![]()
Stan , sciagnij nam paru konkretnych pilkarzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
w gr D będą w każdej kolejce.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
24 września zagramy w 1/16 Pucharu Polski. Będziemy wśród rozstawionych:
Wisła Kraków Legia Warszawa Polonia Warszawa Lech Poznań Zagłębie Lubin Korona Kielce Cracovia Górnik Zabrze GKS Bełchatów Ruch Chorzów Łódzki KS Odra Wodzisław Śląski Polonia Bytom Jagiellonia Białystok Widzew Łódź Zagłębie Sosnowiec do nich będą dolosowywane: Lechia Gdańsk Lechia II Gdańsk Arka Gdynia GKS Katowice Motor Lublin Piast Gliwice GKS Jastrzębie Odra Opole Wisła Płock Górnik Łęczna Stal Sanok Stal Stalowa Wola Warta Poznań Promień Opalenica Nielba Wągrowiec Kmita Zabierzów ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
nie mialbym nic przeciwko wylosowaniu Kmity Zabierzów. moze choc w pucharze polski szczesci enam dopisze w trakcie losowania
![]() ![]()
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś
El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż Tylko Wisła TS!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Ja już nie wierzę w szczęście w losowaniu...
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Przynajmniej w tym pucharze możemy na to liczyć
![]() ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Coś czuje że zagramy z Arką albo z Lechią w sumie bym się zdziwił gdybyśmy z nimi nie zagrali
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Konrad. napisał(a):
Rezerwy Lechii w PP, czy może ja czegoś nie zrozumiałem? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Rezerwy Lechii wygrały w poprzedniej rundzie ze Zniczem 3:0.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
A kiedy jest to całe losowanie?
![]() |
|