The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.08.2008, 20:13
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
niektórzy piszą, że Legia zagrała dziś dramatycznie słabo. Ja się z tym nie zgodzę. Wojskowi mieli praktycznie cały czas przewagę (a w szczególności w drugiej połowie). Mogło się spokojnie skończyć wyżej, np 4-1 czy 5-1 dla (L) (nieporadność Chinyamy czy też setki Iwańskiego, Szalacha). Do ideału daleko, ale jest lepiej niż było.
bez obrazy (ani napinki ), ale byłbym zdumiony, gdyby było jeszcze gorzej
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 24.08.2008, 20:16
Ar222 napisał(a):Wyświetl post
bez obrazy (ani napinki ), ale byłbym zdumiony, gdyby było jeszcze gorzej
tyle, że Wisła też miała jedną dobra i jedną słabą połówkę w meczu z GieKaeSem Bełchatów. Idealnie nie było, ale widać, że coś się ruszyło (w końcu są sytuacje podbramkowe)
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 24.08.2008, 20:32
Legia zagrała dobrze? Lepiej? Prosze Cie. Pewnie byłes na stadionie to może inaczej to wyglądąło, ale oglądjaąc w TV nóż się w kieszeni otwierał. Chociaż może rzeczywiście - w porównaniu z meczem z Odrą ... ale co to za wyznacznik?

Mecz stał na tragicznym poziomie z obu stron, wygrana 2-0 zamazuje jego obraz bo wygląda na gładko miło i przyjemnie. A to była kopanina. I najbardziej żenujące było to, że (L) pod koniec meczu zaczeła sie bronic w 11 praktycznie (może w 10, jak murzynek zapomniał wrócić). Czego pieknym obrazem było to jak Mucha lub obrońcy kilka razy wybijali piłke na połowę Jagi a tam ... puuuusto. I obrońcy (J) robili długie wykopu na heja (też tragedia), po czym piłka znów wracała i nadal nikogo z (L) nie było. Ze 2 razy się Ch. zaplatał. Zobacz tak koło 75 min. Druga bramka efektem tego, że (J) nie miała nic do stracenia i atakowała całą druzyna i poszła kontra. Typowe.

Za sytuacje podbramkowe punktów sie nie daje, i niestety styl meczu nie napawa optymizmem przed meczem z FK ...
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 24.08.2008, 20:41
Żmijka napisał(a):Wyświetl post

Za sytuacje podbramkowe punktów sie nie daje, i niestety styl meczu nie napawa optymizmem przed meczem z FK ...
przecież Wisła jest tutaj chwalona właśnie za to, że jak jej nie idzie itp a jednak potrafi wygrywać (nazywane jest to doświadczeniem). Jest to koronny argument który jest używany przeciwko Lechowi (który nie potrafi wygrywać meczy, które nie są po jego 'myśli'). Legia dzisiaj nie zagrała bardzo dobrze (co podkreśliłem), ale żeby pisać, że tragicznie? Bez przesady. Jak wspomniałem, kilka setek nie wykorzystanych było. Z meczu na mecz powinno być coraz lepiej.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 24.08.2008, 21:02
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Bzdury albo Megabzdury to takie stwierdzenia typu "grali pięknie, ale przegrali". Liga to taki turniej, który trwa cos ok. 9 miesięcy. Najlepszym jest ten kto na końcu zajmie 1 miejsce. A zajmie go ten, kto nie gra pięknie tylko skutecznie. Wolę grać tak jak Wisłą i wygrywać z tym samym Bełchatowem 2:1 niż przegrać 2:3 i później sadzić bery na forum, że lepiej przegrać 2:3 itp. bzdety. I zastanawiać się nad jego przebiegiem
Dokładnie o tym napisałem w poście który komentowałeś. Albo nie przeczytałeś go w całości albo nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Natomiast zarzucanie mi pisania bzdur i powielania wypocin dziennikarzy przychodzi ci z dziecinną łatwością.

Przypomne ci co napisałem, a czego zapewne nie przeczytałeś.

Cytat:
Narazie Lech prezentuje się wyraźnie lepiej od nas i kolejność w tabeli może się szybko zmienić. Nasza szansa polega na tym, że mogą być efektowni ale nie efektywni. Ofensywnie wyraźnie nas przewyższają. My jednak w poprzednim sezonie udowodniliśmy, że potrafimy wygrywać przegrane mecze (doświadczenie, cwaniactwo, szczęście), a Lech ma odwrotną tendencję (często przegrywa będąc lepszym).
Wszystko jasne?

Odnośnie Legii to zastanawia mnie jak to możliwe, że połowa zawodników (kluczowych!) tego klubu jest nieprzygotowana do sezonu?! Jan Urbana ciągle zasłania się tym, że Chinyama, Roger itp. nie są gotowi na 45 minut. Przecież to właściwie dyskwalifikuje go i jego sztab szkoleniowy jako fachowców. Jak można dopuścić, żeby po 5 kolejkach połowa zawodników była nieprzygotowana do gry, a reszta była bez formy. To jest jakaś kpina.
Ostatnio edytowane przez Arked : 24.08.2008 o godz. 21:07.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.08.2008, 21:35
Arked napisał(a):Wyświetl post

Odnośnie Legii to zastanawia mnie jak to możliwe, że połowa zawodników (kluczowych!) tego klubu jest nieprzygotowana do sezonu?! Jan Urbana ciągle zasłania się tym, że Chinyama, Roger itp. nie są gotowi na 45 minut. Przecież to właściwie dyskwalifikuje go i jego sztab szkoleniowy jako fachowców. Jak można dopuścić, żeby po 5 kolejkach połowa zawodników była nieprzygotowana do gry, a reszta była bez formy. To jest jakaś kpina.
Dokładnie myślałem ostatnio o tym samym...
Kto ma zatem wg Urbana odpowiadać za ich przygotowanie?
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 24.08.2008, 21:39
przecież Wisła jest tutaj chwalona właśnie za to, że jak jej nie idzie itp a jednak potrafi wygrywać (nazywane jest to doświadczeniem). Jest to koronny argument który jest używany przeciwko Lechowi (który nie potrafi wygrywać meczy, które nie są po jego 'myśli'). Legia dzisiaj nie zagrała bardzo dobrze (co podkreśliłem), ale żeby pisać, że tragicznie? Bez przesady. Jak wspomniałem, kilka setek nie wykorzystanych było. Z meczu na mecz powinno być coraz lepiej.
Zacytuj mi jedną taką MOJĄ wypowiedź, a nic juz nie będe mówiła ...

Ja pisze jako JA nie jako cała Wisła lub chociażby to forum. I moje zdanie jest takie, że mecz stał na marniutkim poziomie i nie daje nadzieji przed czwartkiem (bodaj).

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 24.08.2008, 23:03
"Legia Warszawa wreszcie zaczęła grać jak na wicemistrza Polski przystało!"

żródło : SE.

jesli dziennikarze SE sa zadowoleni z poziomu spotkania i fascynuje ich gra Legii - wyrazy wspolczucia dla całej redakcji.
moim skromnym zdaniem spotkały sie chyba dwie druzyny najsłabiej przygotowane do sezonu - dolączyłbym do nich jedną góra dwie ekipy z ekstraklasy.
niestety,pozostałe spotkania równiez nie zachwyciły i ciężko być optymistą przed najblizszymi kolejkami.
ligowej szarżynzy ciąg dalszy.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.08.2008, 23:06
felipe napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie myślałem ostatnio o tym samym...
Kto ma zatem wg Urbana odpowiadać za ich przygotowanie?
Nasz człowiek w Legii od przygotowania fizycznego
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.08.2008, 23:08
dynek.pl napisał(a):
Co do Lecha to zazdroszcze im tylko ... frekwencji i atmosfery na stadionie (z perspektywy TV wyglada to duzo lepiej niz u nas)

Nie no ,zawsze cenie twoje zdanie na dany temat ,ale teraz to pojechales stary po calosci..............

Mam C+ 8 lat i znam juz na pamiec te ich ciągotki do dziwnych zagluszen ,szmerow i 100 roznych odglosow spiewu tych samych kibicow na jednym stadionie.

Nigdy,ale to NIGDY nie sugeruj sie tym jak slyszysz doping kibicow na danym meczu,w relacjii z TV a zwlaszcza z Canal+ ..

Oni jakby chcieli to mogli by tak zrobic zeby np na naszym stadionie lepiej bylo slychac 50 gosci ,zamiast naszej 6 tys trybuny..wystarczylo by tylko powyciszac mikrofony sprzed naszych sektorow a poglosnic jeden sprzed ich(zawsze stoi pod sekotrem gosci jeden mikrofon)

Ja to juz zartobliwie nazywam ich " bawieniem sie " dzwiekiem bo wlasciwie to jak ktos ogladal wczorajszy mecz z Belchatowem to jest to ciagle zamulanie dzwieku z trybun,juz ktorys raz ..niewewiem mzoe jestem przeczulony ..

A co do Lecha ktoremu tak zazdroscisz jakbym sie napinał z jakim Poznaniakiem to bym mu powiedzial ze wg relacjii z C+ to zostali przekrzyczeni przez Gornik w pierwszej polowie,no ale wieloletnie doswiadczenie w sluchaniu transmisjii karze sadzic ze to wniosek z dupy wziety
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 24.08.2008 o godz. 23:11.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 24.08.2008, 23:24
Te gadania o Lechu mnie dobija.. tu ,że to murowani kandydaci na mistrza, Ludzie dajcie spokój!! To jest 3cia kolejka będe mógł powiedzieć ,że Lech będzie murowanym kandydatem na mistrza jak będzie miał 10 punktów przewagi nad Wisłą , a tak nie będzie Ja jestem spokojny,patrzmy na siebie ,co do Legii ,oni to dopiero grają kiszkę ,wygrali ten mecz można by powiedzieć pojedynczymi umiejętnościami graczy,w tej chwili nie tworzą za bardzo drużyny , 2:0 w marnym stylu,ale ich też bym nie skreślał bo dopiero zaledwie 3 kolejki za nami!!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.08.2008, 02:52
Lech jak narazie gra najbardziej efektowna pile(cos jak my za Kaspra) -czy to wystarczy do mistrza? zdecydowanie za wczesnie by to stwierdzic, jak narazie mamy 3 punkty przewagi nad nimi i z tego nalezy sie cieszyc.
Jak wiadomo tytulu nie zdobywa sie efektownoscia a efektywnoscia - ogolnie ten sezon zapowiada sie o wiele bardziej ciekawie niz ubiegly.
Juz niedlugo pojedynek gigantow i wtedy zobaczymy jak sprawy sie maja.
Najpierw podtrzymac passe i ograc judaszy
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 25.08.2008 o godz. 02:54.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 25.08.2008, 05:28
Cytat:
W innym miejscu piszemy o tym, że Górnik Zabrze kręci się w miejscu. To samo moglibyśmy napisać o Cracovii, która naszym zdaniem nigdy pod wodzą Stefana Majewskiego nie wybije się ponad to, co oglądamy obecnie – porażki na wyjazdach, wymęczone punkty u siebie.

W niedzielę Cracovia znów przegrała (tym razem z Lechią Gdańsk 0:2) i raczej nikogo to nie zaskoczyło. W chwili, gdy piszemy te słowa, Majewski pewnie katuje swoich piłkarzy, każąc im oglądać mecz z Lechią. W tym tygodniu obejrzą go jakieś cztery razy, może pięć. Obstawiamy też, że już wkrótce kolejny piłkarz wyląduje w rezerwach.

Dlaczego Majewski naszym zdaniem nie zbuduje zespołu, skoro systematycznie sprowadza młodych i niby utalentowanych graczy? Z prostego powodu – on regularnie stawia na młodych tylko dlatego, że starsi przestają go poważać. W miejsce doświadczonego piłkarza, który już poznał się na Majewskim (regularnie kłóci się z najbardziej doświadczonymi zawodnikami) ściągany jest młody, początkowo oczarowany perspektywą gry w ekstraklasie. Ale mija pół roku czy rok i nawet taki chłopak zaczyna mieć własne spostrzeżenia, własne zdanie. I trzeba go zastąpić kimś całkowicie uległym. Na dłuższą metę ten szkoleniowiec nie potrafi zbudować autorytetu, musi ciągle i nieustająco sięgać po kary, odsuwać, dyskwalifikować...

To nie jest przypadek, że tak wiele osób z Majewskim nie mogło się dogadać. To człowiek absolutnie zakochany w sobie, ale niestety bez powodu. Sprawia dobre pierwsze wrażenie, niezłe drugie, ale im dłużej się go zna, tym gorzej. Swego czasu w Amice piłkarze mówili na niego „Neil Armstrong” – że skoro wszystko robił i widział jako pierwszy, to pewnie i na księżycu był jako pierwszy. Śmieszne były też jego przesądy. Opowiadał jeden piłkarz: - Jedziemy na mecz do Krakowa i jemy w jakiejś spelunie, bo Stefan tam kiedyś jadł i potem wygrał mecz. Potem śpimy w jakimś dziwnym hotelu, bo Stefan w nim kiedyś spał i wygrał mecz. I tak dalej. A potem przychodzi spotkanie i oczywiście dostajemy w ryj...

W najbliższym czasie zamieścimy kilka anegdotek na jego temat, żeby niektórym otworzyć oczy. Na razie wystarczy nam zapis konferencji prasowej z Majewskim po meczu z Lechią...

Czym było podyktowane zejście Barana:
- Nie ma profesora Filipiaka, więc nie wiem co mam powiedzieć.

A co ze zmianą Moskały?
- Nie wiem co mam mówić, jak nie mam kartki napisanej przez profesora Filipiaka.

Jaki był pomysł na grę Cracovii w Gdańsku?
- Nie wiem co mam powiedzieć, jak nie mam kartki napisanej.

Czy teraz bez kartki nie będzie Pan rozmawiał z nami?
- Trudno mi powiedzieć skoro piszecie, że ja dostaję kartki z poleceniami od prezesa to pozwolicie, że zadzwonię i spytam, co mam powiedzieć.

My za to wiemy, co napisać – daj już sobie spokój, doktorze. Zresztą, wiecie czemu Stefan Majewski ma ksywę „doktor”. Bo kiedyś chodził z walizeczką, w nietypowej sytuacji zaczął składać ubranie w kostkę, bardzo skrupulatnie, a dziennikarz na to patrzący stwierdził: - Zabiera się do tego jak doktor!

I potem, tak dla żartu, ów dziennikarz zaczął tak go nazywać w gazecie. Ciekawe, czy sam trener Cracovii zna prawdziwe pochodzenie tego pseudonimu, czy sądzi, że to hołd dla jego intelektu...
http://www.weszlo.com/news/917
Odpowiedz cytując
pytong
Banita

Od: 08.2008

Stary 25.08.2008, 07:41
Oress napisał(a):Wyświetl post
dokładnie.
Popatrzcie na tabele to raz.
Przyglądnijcie się dobrze kibicom Lecha i Wisły na swoich stadionach, bo dla mnie Lech może się tylko zmobilizowac na mecz z Legią bo se zaspiewają: bo w nienawiści do tej drużyny...zakompleksieni są i tyle. Nie róbcie fermentu tylko wierzcie w naszych piłkarzy. A co do kobiców to zobaczycie jak za 3 tyg zostaną zmiażdżeni przez nas na R22, i pozostanie im tylko rzucanie jakimiś racami w pikniki na A jak to zwykli robic...

stary co to za bełkot. Ja rozumiem, ze trudno na tym forum o obiektywizm ale zachowaj chociaż pozory.
Kompleksy? Jak narazie to widzę je na tym forum. To tutaj co drugi post dotyczy Lecha, w co drugim poście jakieś śmieszne porównania, napinki, prognozy. Gdzie nie spojrzeć Lech. Na forum Lecha trzeba się naprawdę mocno postarać zeby znależć zdanie o Wiśle. Lech moblilizuje się tylko na Legie? Co za brednie Nie ma to jak używać utartych stereotypów. Weź wypij szklankę zimnej wody na ochłodę bo mocno się widze zgrzałeś.
Odpowiedz cytując
swój chłop
Member

Od: 08.2004

Stary 25.08.2008, 09:40
pytong napisał(a):Wyświetl post
. To tutaj co drugi post dotyczy Lecha,. Gdzie nie spojrzeć Lech. Na forum Lecha trzeba się naprawdę mocno postarać zeby znależć zdanie o Wiśle..

Stary nie przesadzaj
Jest to temat o ekstraklasie w tym sezonie. Siłą rzeczy jako jeden z głownych naszych rywali do wywalczenia (jak to mówią w Poznaniu)" majstra" musicie wraz z Legia pojawiać się częściej niż na przykład Odra Wodzisław czy Polonia Bytom.
Prawdopodobnie (nie wiem na pewno gdyż nie zagladałem) na forum Am... ups Lecha* jest podobny wątek i zapewniam Cię, że Wisła występuje tam w podobnych rozmiarach co Kolejorz tutaj.
Poklikaj sobie w innych tematach to zobaczysz, że bardziej niż Am..ups Lech* interesuje nas sytuacja na swoim własnym podwórku.

* sorki za tą odrobinę złośliwości. Nie gniewaj sie pytong
WISŁA ZAWSZE PANY
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 25.08.2008, 10:08
ASTIZ ZNÓW W LEGII?
Cytat:
Na wczorajszej konferencji pomeczowej trener Jan Urban pozytywnie wyrażał się o przyszłości. - Jest nadzieja na to, że w niedługiej przyszłości będzie lepiej. Nie chcę teraz o tym mówić, ale niedługo przypomnicie sobie moje słowa - mówił Urban do dziennikarzy. Jak udało się dowiedzieć redakcji Legia.Net jest szansa na powrót do Legii Inakiego Astiza z Osasuny Pampeluna. Trudno powiedzieć czy miałoby to być kolejne wypożyczenie czy może transfer definitywny. Na szczegóły jest jeszcze za wcześnie.
http://legia.net/news.php?id=29454
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 25.08.2008 o godz. 10:22.
Odpowiedz cytując
pytong
Banita

Od: 08.2008

Stary 25.08.2008, 10:29
swój chłopie mój post tyczył się bezpośrednio twórczości Oressa.
Z tymi złośliwościami to proponuję na forum Lecha, a nie do mnie. Choć osobiście uważam, że to mało wyszukana złośliwość. Na pewno stać Cie na więcej
Odpowiedz cytując
swój chłop
Member

Od: 08.2004

Stary 25.08.2008, 11:37
pytong napisał(a):Wyświetl post
swój chłopie to mało wyszukana złośliwość. Na pewno stać Cie na więcej

Zapewniam Cię, że w złośliwościach nie licz na więcej, bo spokojny ze mnie człowiek. Choc nie ukrywam, jestem grzesznikiem i czasami ulegam pokusie zdzielenia delikatnym prztyczkiem, czym była tamta mała złosliwostka. Cieszę się, że się nie gniewasz.
Niech zwycięża Le.....pszy! Zdrówka życzę
WISŁA ZAWSZE PANY
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 25.08.2008, 11:54
Oglądał ktoś wczoraj Szybką Piłkę? Urban powiedział, że Rzeźniczak na EURO był ... w ogóle wyglądał na lekko wstawionego... :]
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.08.2008, 14:05
swój chłop napisał(a):Wyświetl post
Prawdopodobnie (nie wiem na pewno gdyż nie zagladałem) na forum Am... ups Lecha* jest podobny wątek i zapewniam Cię, że Wisła występuje tam w podobnych rozmiarach co Kolejorz tutaj.
'Prawdopodobnie' plus 'nie wiem bo nie zaglądam' jest gówno warte.
http://forum.wiaralecha.pl/index.php...ic=6765&st=405
ostatnie trzy strony podobnego wątku na forum Lecha. Słowo 'Wisła' pojawia sie tam DWA razy, podczas wymieniania grup PE. Rzadziej niż Polonia Bytom czy Arka Gdynia chociażby. A więc jak coś piszesz, to to sprawdź najpierw. Trudno też doszukać się tam takich kwiatków jak w Waszym wątku..
Odpowiedz cytując
thomasson
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.08.2008, 15:47
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
Oglądał ktoś wczoraj Szybką Piłkę? Urban powiedział, że Rzeźniczak na EURO był ... w ogóle wyglądał na lekko wstawionego... :]
Może cieszył się z tego: http://legia.net/news.php?id=29454 o ile to prawda...
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
Odpowiedz cytując
Ricken
Senior Member

Stary 25.08.2008, 16:22
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
oglądałem ale to nie było najlepsze

redaktor: (coś tam na piepszył o meczu Legia-Jaga)
Igor Lewczuk: No tak przegraliśmy ale to jest Legia nie dawny mistrz Polski:

eh ci młodzi nie umieją udzielać wywiadów porządnie
Powód: Mistrzem Polski Jest WISŁA !!! Wisła Najlepsza Jest Wisłę Trzeba Szanować Wisłę Ten Nasz TS!!
Ostatnio edytowane przez Ricken : 25.08.2008 o godz. 16:23.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 25.08.2008, 16:29
Ricken napisał(a):Wyświetl post
redaktor: (coś tam na piepszył o meczu Legia-Jaga)
Igor Lewczuk: No tak przegraliśmy ale to jest Legia nie dawny mistrz Polski:

eh ci młodzi nie umieją udzielać wywiadów porządnie
Sorry, że zapytam. Ale co takiego dziwnego i niedorzecznego powiedział Lewczuk? Jakby powiedział 'obecny mistrz Polski' to się zgodzę, strzelił gafę. Legia była mistrzem w 2006 roku, więc mógł użyć sformułowania 'niedawny(pisane razem) mistrz Polski'.

Więc go chyba nie zrozumiałeś.
Co innego fakt, że co ma tamto mistrzostwo do tego meczu to już inna śmieszna kwestia.
Ludzie, każdego się czepiacie, a swoich błędów nie widzicie (vide 'nie dawny')
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 25.08.2008, 16:31
Po co sie sprzeczac.... Bedziemy madrzejsi po kilku nastepnych kolejkach Pismaki maja to do siebie ze kazdy mowi co innego a i tak wiekszosc p*** farmazony, byle odrobic panszczyzne.

Co do Inakiego:

"Jak udało się dowiedzieć redakcji Legia.Net do Legii wraca środkowy obrońca Inaki Astiz z Osasuny Pampeluna. Tym razem trafi na Łazienkowską z wolnego transferu i podpisze z klubem kontrakt na 5 lat"

Nie powiem ze to byloby cos wielkiego. Moze nie jest wybitnym graczem ale na polska lige to czolowa postac jesli chodzi o defensywe. Na te chwile nie ma potwierdzenia wiec nie ma co sie "napalac".

Aro1234 - Poczekajmy az zagra i wtedy sie wypowiadajmy. Tak czy siak gral jako kapitan w 1 lidze hiszpanskiej, tam gdzie wiekszosc z naszych kopaczy by sie nie miescila na lawce.
Astizem nie trzeba sie podniecac, wszyscy go doskonale znaja i wiedza na co go stac.Czolowy obronca ligi, dla mnie to wystarczy.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 25.08.2008 o godz. 16:39.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 25.08.2008, 16:34
thomasson napisał(a):Wyświetl post
Może... ale kibice eLki mają podnietę pod tym niusem Descarga - 'wielki' Hiszpan przyszedł a nawet w kadrze meczowej go nie ma...
Odpowiedz cytując
Ricken
Senior Member

Stary 25.08.2008, 16:45
ToTylkoJa chodziło mi że co ma wspólnego drużyna z przed 3 sezonów do tej po prostu nie miał co powiedzieć i tyle
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 25.08.2008, 17:27
Co do informacji o Astizie, to można powiedzieć: głupi (Szul+Urban+Trzeciak) ma zawsze szczęście.

Zawalili okres przygotowawczy, wydali kupę kasy na (na razie) średnie transfery a teraz za darmo przychodzi ich najlepszy stoper z ubiegłego sezonu.

To tak jakbyśmy po bęckach z PAO i Vitorią zastali pod drzwiami do siedziby klubu Żurawskiego proszącego o powtórne zatrudnienie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 25.08.2008, 17:47
thomasson napisał(a):Wyświetl post
prawda na 100.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 25.08.2008, 17:56
jeśli transfer Astiza dojdzie do skutku, to w 3 klubach utworzą się bardzo ciekawe środki obron:

Legia Astiz-Choto

Wisła Głowacki-Cleber

Lech Arboleda-Bosacki

Gdybyście mogli wybierać, to którą byście chcieli?
a) wybierając z tych trzech opcji
b) wybierając obronę pomijając swój klub

Kijek, gdzie Ty tu widzisz prowokacje? Normalne pytanie
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 25.08.2008 o godz. 18:07.
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 25.08.2008, 18:03
jeśli transfer Astiza dojdzie do skutku, to w 3 klubach utworzą się bardzo ciekawe środki obron:

Legia Astiz-Choto

Wisła Głowacki-Cleber

Lech Arboleda-Bosacki

Gdybyście mogli wybierać, to którą byście chcieli?
a) wybierając z tych trzech opcji
b) wybierając obronę pomijając swój klub
nie prowokuj.

ps. Astiz+Arboleda

uderz w puchara
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów