The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Rozmywaczus Pospolitus
Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2008, 10:32. [3 kolejka] Wisla Krakow - GKS Belchatow 22.08.08r 20.00
Do meczu zostaly tylko cztery dni. Belchatow pokazal w 3 kolejce, ze nawet bez Garguly w skladzie potrafi wygrac z Lechem na Bulgarskiej, ile bylo w tym szczescia, a ile umiejetnosci... Poprzednia kolejka chyba lepiej oddala faktyczna forme GKS - po nudnym jak ja .......e meczu z Piasttem padl wynik bezbramkowy.

Statystycznie kazdy inny wynik niz pogrom Belchatowa bedzie sensacja, jednak w perspektywie meczu z Barcelona Skorza wypusci pewnie nieco mieszany sklad... Powtorka z Bytomia?!...
Odpowiedz cytując
kądzikowski
Banita

Od: 03.2008

Stary 19.08.2008, 10:39
Nie sądzę, żęby aż tak męczyli się z Bełchatowem. GKS nie mógł u siebie wygrać z Piastem, to co dopiero na tak trudnym terenie jak R22. Stawiam jednak 3:0 dla Wisełki(w 1 kolejce 1:0, w drugiej 2:0 to teraz ma byc 3:0)
Odpowiedz cytując
Philips_Zaspa
Member

Stary 19.08.2008, 10:45
W tym meczu podobno mają nie zagrać Sobolewski i Diaz, więc skład z pewnością będzie mieszany. O wynik jestem raczej spokojny. Jakieś 2:0 powinno być.
Wybór był prosty i przemyślany: Wisła Kraków !

Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku.
Odpowiedz cytując
Ksawery
Member

Od: 04.2007

Stary 19.08.2008, 11:57
Na szczęście wraca Głowa. O wynik jestem spokojny, obstawiam 2:0.
Oficjalnie jest to 3. a nie 5. kolejka więc tak tez sugeruję nazwać ten temat.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 19.08.2008, 13:16
Głowa jednak nie wraca więc w obronie zagra albo Singlar albo M.Kowalski. Ja aż tak spokojny o wynik nie jestem. Z Polonią Bytom męczyliśmy się okrutnie! Ale po walce 2-0 dla Wisełki w pełni mnie zadowoli
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.08.2008, 14:06
Cytat:
W czwartek 21 sierpnia rozpocznie się sprzedaż biletów na mecz z GKS-em Bełchatów. Spotkanie to zostanie rozegranie w piątek 23 sierpnia o godzinie 20:00. Bilety sprzedawane będą w sklepie "Wiślacki Świat" (dla posiadaczy Kart Kibica) oraz w kasie sektora C (kibice nie posiadający kart).

Sprzedaż prowadzona będzie w godzinach 11 - 18 (czwartek) i od 11 - 16 (w "Wiślackim Świecie"). Od godz. 18, aż do rozpoczęcia meczu, bilety będą dostępne we wszystkich kasach stadionu.

Fankluby mogą odbierać bilety w sklepie Wiślacki Świat w piątek w godzinach od 11 do 18.

Ceny biletów dla osób posiadających Kartę Kibica:

A i B 40 zł
D i E 30 zł

Ceny biletów w wolnej sprzedaży:

A i B 45 zł
D i E 35 zł

Obowiązywać będą następujące zniżki:

- Dzieci do lat 12 włącznie wchodzą całkowicie za darmo! Jest to zmiana w porównaniu do poprzednich sezonów, w których gratisowy wstęp obowiązywał dzieci do lat 10.

- W dniu meczu młodzież do 16 roku życia włącznie będzie mogła kupić bilety zniżkowe w cenie 10 zł na sektor D. Warunkiem zniżki jest niesprzedanie się wszystkich biletów w przedsprzedaży.

Zapraszamy na mecz!

Wisla Krakow SA
Odpowiedz cytując
K_2
Banita

Od: 04.2008

Stary 19.08.2008, 14:22
Philips_Zaspa napisał(a):Wyświetl post
W tym meczu podobno mają nie zagrać Sobolewski i Diaz, więc skład z pewnością będzie mieszany. O wynik jestem raczej spokojny. Jakieś 2:0 powinno być.
A ja nie jestem spokojny o wynik.Belchatow gral kiszke z Piastem ,ale z Lechem wygrali i Janosik ich napewno nastawi "odpwiednio" na Wisle.Najgrozniejszy bedzie Costly ,ktory chyba oprocz Brozka to najlepszy napastnik ligi
Odpowiedz cytując
Eweneme
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.08.2008, 14:38
Ja sie tylko boje jak juz pisano wcześniej, że Pan Maciej przed meczem z Barceloną zastosuje jakieś roszady w składzie i to sie źle przełoży na grę. Martwie się też nieobecnościami piłkarzy takich jak Głowacki czy Sobolewski. Jednak trener nie dał nam powodu by wątpić w niego bądź w całą drużynę, więc myślę, że Wisła da sobie rade.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 19.08.2008, 14:50
K_2 napisał(a):Wyświetl post
A ja nie jestem spokojny o wynik.Belchatow gral kiszke z Piastem ,ale z Lechem wygrali i Janosik ich napewno nastawi "odpwiednio" na Wisle.Najgrozniejszy bedzie Costly ,ktory chyba oprocz Brozka to najlepszy napastnik ligi
Costliego może nie być tak jak naszego Juniora Diaza. Obaj zostali powołani do swoich reprezentacji i wątpliwe żeby po środowym meczu + długiej podróży z Ameryki Środkowej byli w pełni gotowi do gry w piątek. Ja się bardziej boje murowania bramki przez Bełchatów i zlekceważenia rywala przez naszych piłkarzy.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 19.08.2008, 14:56
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Costliego może nie być tak jak naszego Juniora Diaza. Obaj zostali powołani do swoich reprezentacji i wątpliwe żeby po środowym meczu + długiej podróży z Ameryki Środkowej byli w pełni gotowi do gry w piątek. Ja się bardziej boje murowania bramki przez Bełchatów i zlekceważenia rywala przez naszych piłkarzy.
Costly już kiedyś zagrał 8 godzin po tym, jak wysiadł z samolotu, więc nie wiadomo.

>>> Sytuacja kadrowa w Bełchatowie
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
firstborn
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 19.08.2008, 15:29
z Costlym czy bez niego, belchatow jest slaby i trzeba z nim wygrac i to bez dwoch zdan. nawet bez sobola, glowackiego i diaza. postawilbym na kowalskiego, chlopak musi w koncu pokazac w meczu ligowym na ile go stac. w pomocy problemu nie ma bo za sobola spokojnie moze wejc jirsak a pozniej zastapic go moze maczynski. tez musi zostac sprawdzony, bo moze nie warto go trzymac

no i ja bym poscil od poczatku maleckiego. lobodzinski mnie wyprowadzil z rownowagi w warszawie, wiec nie mam ochoty go w najblizszym meczu ogladac.no ale to nie ja ustalam sklad

koniec koncow "2 do 0 to zamalao, by kibicow radowalo"
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś

El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż

Tylko Wisła TS!!!!
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.08.2008, 15:45
w takim meczu powinien zagrać koło Clebera Kowalski

zresztą skoro transferów i tak nie ma i nie będzie to trzeba ogrywać młodych
jakieś 15-20 minut powinni zaliczyć w tym meczu Janik i Jeleń
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 19.08.2008, 16:51
ja na ten przyklad cholernie boje sie o ten mecz wobec absencji Głowy, Sobola i pewnie Diaza. Pamietajmy ze GKS wygral, po slabej grze, ale wygral z Lechem u nich.
Odpowiedz cytując
kądzikowski
Banita

Stary 19.08.2008, 16:55
Ale wygral oddając 2 strzaly na bramkę. Nie przesadzajmy, bo jak my się boimy drużyn pokroju GKS( z calym szacunkiem dla nich) to jak my chcemy awansowac do LM?
Odpowiedz cytując
Robert_wislak
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.08.2008, 17:22
a widziales ten mecz? zdobywają 3 gole oddając przez cały mecz 2 celne strzały na bramke? Zresztą ten mecz to będzie spotkanie tatusia z synkiem
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.08.2008, 18:05
firstborn napisał(a):Wyświetl post
z Costlym czy bez niego, belchatow jest slaby i trzeba z nim wygrac i to bez dwoch zdan. nawet bez sobola, glowackiego i diaza. postawilbym na kowalskiego,

Moze nie slaby ale osłabiony...
Jak konztuzje wylecza Garguła czy Ujek to napewno beda mocniejsi,tak czy siak w piatek zwyciestwo i umocnienie pierwszego miejsca w tabeli byc musi.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Eweneme
Senior Member

Stary 19.08.2008, 18:57
manson777 napisał(a):Wyświetl post
zresztą skoro transferów i tak nie ma i nie będzie to trzeba ogrywać młodych
jakieś 15-20 minut powinni zaliczyć w tym meczu Janik i Jeleń
Na młodych trzeba stawiać ale nie wszyscy w jednym meczu Na to jest Młoda Ekstraklasa Ja bym postawił na Małeckiego jeżeli chodzi o młodszych
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 19.08.2008, 19:01
Spokojnie. Kiedy patrzyłem na mecz Lech-GKS to lechici nie wygrali tego meczu na własne życzenie. Nasi ich spokojnie pojadą 4:0 w składzie: Pawełek-Baszczyński,Cleber,Piotr Brożek, Małecki,Jirsak,Cantoro,Mączyński,Boguski-Paweł Brożek,Niedzielan i uważam, że ustawienie 3-5-2 chociaż przez nas nie używane w tym meczu mogłoby się okazać dobrym posunięciem
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.08.2008, 19:12
Jestem o ten mecz spokojny . bo drużyna nabrała świeżości po kilku dniach odpoczynku ( o co ostatatnio było trudno) . Przypomnę że w tamtej rundzie wygraliśmy 95% meczów wlidze u siebie , co czegoś dowodzi . Rozumiem że możemy się bać Barcelony , ale nie GKSu Bełchatów Typuje ładne 3 do zera .
Odpowiedz cytując
Agnieszka
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.08.2008, 19:17
Jak My bać się mamy Bełchatowa to nie wiem czy tego Mistrza obronimy.. oooj nie wieem
Z Costlym czy bez Bełchatów przeciwnik jak każdy inny w lidze - do pokonania.
Wynik 4-0 dla Nas jak ktoś pisał to może lekka przesada Ale jakieś hmm 2-0, 2-1 jak dla mnie może być NO CHYBA że to 4-0 faktycznie będzie to się nie obrażę ;P
"Victoria Concordia Crescit"
Odpowiedz cytując
K_2
Banita

Od: 04.2008

Stary 19.08.2008, 19:21
Agnieszka napisał(a):Wyświetl post
Jak My bać się mamy Bełchatowa to nie wiem czy tego Mistrza obronimy.. oooj nie wieem
Z Costlym czy bez Bełchatów przeciwnik jak każdy inny w lidze - do pokonania.
Wynik 4-0 dla Nas jak ktoś pisał to może lekka przesada Ale jakieś hmm 2-0, 2-1 jak dla mnie może być NO CHYBA że to 4-0 faktycznie będzie to się nie obrażę ;P
To nie ejst kwestia bania sie .Liczy sie dyspozycja dnia i skald jakim sie dysponuje .Liga jest dluga i na tym polega sezon ze trzeba wygrywac jak najwiecej meczy .
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.08.2008, 19:23
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie. Kiedy patrzyłem na mecz Lech-GKS to lechici nie wygrali tego meczu na własne życzenie. Nasi ich spokojnie pojadą 4:0 w składzie: Pawełek-Baszczyński,Cleber,Piotr Brożek, Małecki,Jirsak,Cantoro,Mączyński,Boguski-Paweł Brożek,Niedzielan i uważam, że ustawienie 3-5-2 chociaż przez nas nie używane w tym meczu mogłoby się okazać dobrym posunięciem
wszystko pięknie
tylko
do 3-5-2 potrzeba trzech stoperów, Głowa zepsuty, Diaz na kadrze
są tylko Cleber i Kowalski
na siłę Singlar
ciutkę nie zgrani nie uważasz

idźmy dalej
5 w pomocy: Mączyński zepsuty
nie zagra, a Małecki do środka się nie nadaje

do dupy ta Twoja koncepcja
Odpowiedz cytując
Nalokson
Member

Stary 20.08.2008, 09:22
A ja proponuję ankietę: ile goli w meczy z GKS-em strzeli Broziu?

A) 1 gol
B) 2 gole
3) 3 gole lub więcej

Opcji 0 bramek nie ma

Przyjmuję zakłady:
A) 1.8
B) 2.4
C) 3.5

A tak na poważnie - nie wyobrażam sobie innego wyniku jak naszej wygranej
Do zobaczenia w piątek na R22!
Odpowiedz cytując
sndr
Socios Wisła Kraków

Stary 20.08.2008, 09:42
Obawiam się nieco meczu z GKSem. Serce mówi, że będą 3 pkt, rozum też, ale jednak czuję lekki dyskomfort, którego nie potrafię racjonalnie wytłumaczyć. Jeżeli myślimy o obronieniu tytułu, to z kim jak nie z bełchatowską drużyną mamy wygrywać? Nie umniejszam bynajmniej klasy żadnego z graczy GKSu, ale nie oszukujmy się, kadrowo jesteśmy silniejszym zespołem. W futbol nie gra się na papierze a trzeba wyjść na murawę zmotywowanym tak samo mocno grając z Piastem, GieKSą czy z Legią. Liczę na to, że fizycznie Wiślacy będą w dobrej dyspozycji, bo nareszcie mieli 6 dni bez rozgrywania meczu. Wbrew złemu przeczuciu, stawiam 2-0 dla naszych.

Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Philips_Zaspa
Member

Stary 20.08.2008, 11:45
Mecz z Bełchatowem gramy na własnym terenie, czyli za nami będzie doping kibiców. Mimo kontuzji i braków w składzie, damy sobie radę z przeciwnikiem. Jakiegoś super pogromu nie przewiduję, ale 3 punkty zaliczymy. Musimy. Przecież liga mimo " barku wzmocnień " zaczęła się pomyślnie, Legia traci 5 punktów, a Lech 3 punkty do nas. Musimy umacniać się na pozycji lidera, a okazja nadarza się w meczu z Bełchatowem.
Wybór był prosty i przemyślany: Wisła Kraków !

Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku.
Odpowiedz cytując
Eweneme
Senior Member

Stary 20.08.2008, 13:31
Ja proponuje przestać biadolić a wszystkie obawy jakie ktoś ma zamiar napisać na forum niech sobie odpuści i w piątek kibicuje z całej siły Ja właśnie taką taktykę przyjąłem. Do piątku na R22
Odpowiedz cytując
STARY WIŚLAK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.08.2008, 16:27
Może Bełchatów to nie są chłopcy do bicia ale na miły Bóg ten mecz gramy u siebie i nie wyobrażam sobie innego wyniku jak zwycięstwo naszej Wisełki...powtórzę jak to nie raz pisałem, rozmiary nie są ważne, liczą się trzy punkty, gra miła dla oka, zaangażowanie do ostatniej minuty...reszta nie ma żadnego znaczenia

Rozumiem obawy niektórych z Was ale gdzie jak nie u siebie mamy być pewni zdobyczy punktowych.

Więcej wiary w Naszych zawodników...jaki by skład nie wyszedł ( a znów powtórzę się, że ufam naszemu trenerowi ) jestem przekonany, że poradzimy sobie i obronimy lidera.
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Odpowiedz cytując
Supporters
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 20.08.2008, 19:17
Trailer http://pl.youtube.com/watch?v=aBfFajMVkTk
WIŚLAKIEM NIE MOŻNA ZOSTAĆ
TRZEBA SIE NIM URODZIĆ
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.08.2008, 14:02
nie rozumiem dlaczego wobec absenscji srodkowych szansy nie dostanie Kowalski. Gość ma już 22 lata i żadnego występu w lidze......kiedyś chyba musi zacząć, ile go tak będą trzymali nie wiadomo po co ?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.08.2008, 14:41
chyba najbliżej pierwszej jedenastki z tych młodych chłopaków jest Szabat ale wydaje mi sie że Pan Skorża to jest raczej tradycjonalista co nie lubi zmian wiec pewnie go nie wpuści
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów