![]() |
[3 kolejka] Wisla Krakow - GKS Belchatow 22.08.08r 20.00
Do meczu zostaly tylko cztery dni. Belchatow pokazal w 3 kolejce, ze nawet bez Garguly w skladzie potrafi wygrac z Lechem na Bulgarskiej, ile bylo w tym szczescia, a ile umiejetnosci... Poprzednia kolejka chyba lepiej oddala faktyczna forme GKS - po nudnym jak ja .......e meczu z Piasttem padl wynik bezbramkowy.
Statystycznie kazdy inny wynik niz pogrom Belchatowa bedzie sensacja, jednak w perspektywie meczu z Barcelona Skorza wypusci pewnie nieco mieszany sklad... Powtorka z Bytomia?!... |
Nie sądzę, żęby aż tak męczyli się z Bełchatowem. GKS nie mógł u siebie wygrać z Piastem, to co dopiero na tak trudnym terenie jak R22. Stawiam jednak 3:0 dla Wisełki(w 1 kolejce 1:0, w drugiej 2:0 to teraz ma byc 3:0:D)
|
W tym meczu podobno mają nie zagrać Sobolewski i Diaz, więc skład z pewnością będzie mieszany. O wynik jestem raczej spokojny. Jakieś 2:0 powinno być.
|
Na szczęście wraca Głowa. O wynik jestem spokojny, obstawiam 2:0.
Oficjalnie jest to 3. a nie 5. kolejka więc tak tez sugeruję nazwać ten temat. |
Głowa jednak nie wraca więc w obronie zagra albo Singlar albo M.Kowalski. Ja aż tak spokojny o wynik nie jestem. Z Polonią Bytom męczyliśmy się okrutnie! Ale po walce 2-0 dla Wisełki w pełni mnie zadowoli:D
|
Cytat:
Wisla Krakow SA |
Cytat:
|
Ja sie tylko boje jak juz pisano wcześniej, że Pan Maciej przed meczem z Barceloną zastosuje jakieś roszady w składzie i to sie źle przełoży na grę. Martwie się też nieobecnościami piłkarzy takich jak Głowacki czy Sobolewski. Jednak trener nie dał nam powodu by wątpić w niego bądź w całą drużynę, więc myślę, że Wisła da sobie rade.
|
Cytat:
|
Cytat:
>>> Sytuacja kadrowa w Bełchatowie |
z Costlym czy bez niego, belchatow jest slaby i trzeba z nim wygrac i to bez dwoch zdan. nawet bez sobola, glowackiego i diaza. postawilbym na kowalskiego, chlopak musi w koncu pokazac w meczu ligowym na ile go stac. w pomocy problemu nie ma bo za sobola spokojnie moze wejc jirsak a pozniej zastapic go moze maczynski. tez musi zostac sprawdzony, bo moze nie warto go trzymac:)
no i ja bym poscil od poczatku maleckiego. lobodzinski mnie wyprowadzil z rownowagi w warszawie, wiec nie mam ochoty go w najblizszym meczu ogladac.no ale to nie ja ustalam sklad:) koniec koncow "2 do 0 to zamalao, by kibicow radowalo" :) |
w takim meczu powinien zagrać koło Clebera Kowalski
zresztą skoro transferów i tak nie ma i nie będzie to trzeba ogrywać młodych jakieś 15-20 minut powinni zaliczyć w tym meczu Janik i Jeleń |
ja na ten przyklad cholernie boje sie o ten mecz wobec absencji Głowy, Sobola i pewnie Diaza. Pamietajmy ze GKS wygral, po slabej grze, ale wygral z Lechem u nich.
|
Ale wygral oddając 2 strzaly na bramkę. Nie przesadzajmy, bo jak my się boimy drużyn pokroju GKS( z calym szacunkiem dla nich) to jak my chcemy awansowac do LM?
|
Cytat:
|
Cytat:
Moze nie slaby ale osłabiony... Jak konztuzje wylecza Garguła czy Ujek to napewno beda mocniejsi,tak czy siak w piatek zwyciestwo i umocnienie pierwszego miejsca w tabeli byc musi. |
Cytat:
|
Spokojnie. Kiedy patrzyłem na mecz Lech-GKS to lechici nie wygrali tego meczu na własne życzenie. Nasi ich spokojnie pojadą 4:0 w składzie: Pawełek-Baszczyński,Cleber,Piotr Brożek, Małecki,Jirsak,Cantoro,Mączyński,Boguski-Paweł Brożek,Niedzielan i uważam, że ustawienie 3-5-2 chociaż przez nas nie używane w tym meczu mogłoby się okazać dobrym posunięciem
|
Jestem o ten mecz spokojny . bo drużyna nabrała świeżości po kilku dniach odpoczynku ( o co ostatatnio było trudno) . Przypomnę że w tamtej rundzie wygraliśmy 95% meczów wlidze u siebie , co czegoś dowodzi . Rozumiem że możemy się bać Barcelony , ale nie GKSu Bełchatów :P Typuje ładne 3 do zera .
|
Cytat:
Z Costlym czy bez Bełchatów przeciwnik jak każdy inny w lidze - do pokonania. Wynik 4-0 dla Nas jak ktoś pisał to może lekka przesada :D Ale jakieś hmm 2-0, 2-1 jak dla mnie może być :) NO CHYBA że to 4-0 faktycznie będzie to się nie obrażę ;P |
Cytat:
|
Cytat:
tylko do 3-5-2 potrzeba trzech stoperów, Głowa zepsuty, Diaz na kadrze są tylko Cleber i Kowalski na siłę Singlar ciutkę nie zgrani nie uważasz ?? idźmy dalej 5 w pomocy: Mączyński zepsuty nie zagra, a Małecki do środka się nie nadaje do dupy ta Twoja koncepcja :lol::lol: |
A ja proponuję ankietę: ile goli w meczy z GKS-em strzeli Broziu?
A) 1 gol B) 2 gole 3) 3 gole lub więcej Opcji 0 bramek nie ma :P Przyjmuję zakłady: A) 1.8 B) 2.4 C) 3.5 A tak na poważnie - nie wyobrażam sobie innego wyniku jak naszej wygranej :) Do zobaczenia w piątek na R22! |
Obawiam się nieco meczu z GKSem. Serce mówi, że będą 3 pkt, rozum też, ale jednak czuję lekki dyskomfort, którego nie potrafię racjonalnie wytłumaczyć. Jeżeli myślimy o obronieniu tytułu, to z kim jak nie z bełchatowską drużyną mamy wygrywać? Nie umniejszam bynajmniej klasy żadnego z graczy GKSu, ale nie oszukujmy się, kadrowo jesteśmy silniejszym zespołem. W futbol nie gra się na papierze a trzeba wyjść na murawę zmotywowanym tak samo mocno grając z Piastem, GieKSą czy z Legią. Liczę na to, że fizycznie Wiślacy będą w dobrej dyspozycji, bo nareszcie mieli 6 dni bez rozgrywania meczu. Wbrew złemu przeczuciu, stawiam 2-0 dla naszych.
Pozdrawiam. |
Mecz z Bełchatowem gramy na własnym terenie, czyli za nami będzie doping kibiców. Mimo kontuzji i braków w składzie, damy sobie radę z przeciwnikiem. Jakiegoś super pogromu nie przewiduję, ale 3 punkty zaliczymy. Musimy. Przecież liga mimo " barku wzmocnień " zaczęła się pomyślnie, Legia traci 5 punktów, a Lech 3 punkty do nas. Musimy umacniać się na pozycji lidera, a okazja nadarza się w meczu z Bełchatowem.
|
Ja proponuje przestać biadolić a wszystkie obawy jakie ktoś ma zamiar napisać na forum niech sobie odpuści i w piątek kibicuje z całej siły :) Ja właśnie taką taktykę przyjąłem. Do piątku na R22 :)
|
Może Bełchatów to nie są chłopcy do bicia ale na miły Bóg ten mecz gramy u siebie i nie wyobrażam sobie innego wyniku jak zwycięstwo naszej Wisełki...powtórzę jak to nie raz pisałem, rozmiary nie są ważne, liczą się trzy punkty, gra miła dla oka, zaangażowanie do ostatniej minuty...reszta nie ma żadnego znaczenia :-)
Rozumiem obawy niektórych z Was ale gdzie jak nie u siebie mamy być pewni zdobyczy punktowych. Więcej wiary w Naszych zawodników...jaki by skład nie wyszedł ( a znów powtórzę się, że ufam naszemu trenerowi ) jestem przekonany, że poradzimy sobie i obronimy lidera. |
|
nie rozumiem dlaczego wobec absenscji srodkowych szansy nie dostanie Kowalski. Gość ma już 22 lata i żadnego występu w lidze......kiedyś chyba musi zacząć, ile go tak będą trzymali nie wiadomo po co ?
|
chyba najbliżej pierwszej jedenastki z tych młodych chłopaków jest Szabat ale wydaje mi sie że Pan Skorża to jest raczej tradycjonalista co nie lubi zmian wiec pewnie go nie wpuści
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl