|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Ile medali zdobędzie Polska Reprezentacja na Letnich Igrzyskach Olimpijskich ? | |||
| Żadnych. |
|
23 | 11,56% |
| Jeden medal. |
|
9 | 4,52% |
| Nie więcej niż pięć. |
|
55 | 27,64% |
| Więcej niż pięć. |
|
112 | 56,28% |
| Głosujących: 199. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Jeśli nie ironia to tylko Ci powiem, że nie dopisano by nam do konta 12 złotych medali za wygraną w siatkówce... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ale fachowcy rozwijając ten sport u nas zapominają o zatrudnianiu fachowców od przygotowania umysłu, takiego treningu mentalnego. Bo właśnie w głowie rodzi się sukces. Bez psychologów sportowych się sukcesu na pewno nie osiągnie
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() A tak serio, to chyba musimy sie przyzwyczaić do porażek naszych drużyn na wielkich imprezach. Niedawno piłkarze po raz kolejny pokazali. Teraz siatkarze i ręczni. Szkoda tylko nerwów i nadziei. ![]()
-> 2 PL - NIELICZNI ALE FANATYCZNI <-
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mimo, że dziś jedni i drudzy polegli to poziom jaki prezentują jest dla kopaczy absolutnie nieosiągalny. Tak jak już wyżej wspomniano wszystko co potrzebne do zwycięstwa jest w głowach. Zwłaszcza u siatkarzy. Teraz jest szansa trochę przewietrzyć skład, ludzie typu Gruszka czy Świderski - ich czas już minął. Potrzeba nam młodych gniewnych, przygotowanych mentalnie do wygrywania. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Kiedy do tego doda się to, że zainteresowanie tym sportem powoduje, że dzieci.. młodzi ludzie chcą grać w siatkówke być może nie długo stanie się to sport narodowy. Inaczej sprawa się ma moim zdaniem z piłką ręczną, która nie jest tak popularna i jest wiele czynników, które sprawiają że można przypuszczać, że po tym pokoleniu szczypiornistów znów przyjdzie nam czekać lata na jakiś sukces. |
|
|
|
Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Kto nie skończył ataku w tie-breaku? Bo już z nerwów nawet nie zauważyłem...... Winiarski? Generalnie oglądałem chyba wszystkie ostatnie ważne mecze siatkarzy, ale tak słabo grającego Zagumnego to nie pamiętam.....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten Bold to jakis ****a prze **** normalnie
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
No proszę i jeszcze urodziny dzisiaj obchodzi ;-)
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
wogule co za jaja czarnuch z USA zdyskwalifikowany pokazali i napisali już czemu na komentatorzy TVP1 jeszcze dalej nie doszli czemu ... nie patrzą w monitory czy co ? ...
ciekawe ile Bolt utrzyma ten rekord ... tzn kiedy dojdą co brał |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Polskie druzyny(mowie o reprezentacjach) nie maja mentalnosci zwyciescow. I to jest problem. Nie potrafimy stanac na wysokosci zadania i zadac ostatniego decydujacego ciosu. Dlatego w najlepszym razie jestesmy wiceMISTRZEM. A z ta obrona w meczu pilkarzy recznych to byl dramat. Ale jeszcze wiekszy dramta to zupelny brak rozwiazan ofensywnych. Schemat akcji z meczu: podania, podanie, podanie i rzut. Z pola. To w takiej formie jakiej byl bramkarz tpowstaje oczywisty mlyn na wode. Jezeli wiemy ze przeciwnik broni na wysunietych rozegraniach to warianty z kolowym i skrzydlami wbiegajacymi musza byc na porzadku dziennym. Rzuty z dystansu sa dobre jezeli obrona gra plasko. Poza tym wystarczy, ze Bielecki nie gra czy tez nie rzuca i juz mamy kaszane. Dla mnie to duuuuze rozczarowanie.Bo szansa byla taka jak nigdy.
Zreszta ja sie zastanaiwam nad takimi paradoksami jak kajakarze gorscy. Gory sa, rzeki sa, w kajkarstwie medal zdobywa ziomek z Togo.Ziomek z Afryki! Wiem, wiem...On trenuje we Francji.Wiec moze i my potrenujmy we Francji jak nie mozemy u siebie? Popatrzcie na plywanie. Amerykanie zdominowali ten sport zupelnie. A skoki do wody z wiezy tudziez z trampoliny? Ilu w Polsce ludzi sobie lamie karki i staje sie kalekami bo skacze do wody? Moze by tak ktos wykorzystal w koncu ich potencjal? ;-) A mowiac powaznie: ten caly sport polski to kupa zgnilizny.Te wszytskie zwiazki kierowane przez pokomunistyczne kreatury (vi de: szermierka, kolarstwo, boks,zapasy) doprowadzaj do zupelnego upadku dyscyplin.Zeby w kraju gdzie jest 40 mln ludzi i mordobicie jest zabwa ogolnonarodowa w weekend nie znalesc 3ech porzadnych bokserow? 2 zapasnikow? Ani jednego judoki? W lucznictwie i strzelnictywie zadnego sukcesu? Ludzie...A kase z budzetu biora pelnymi garsciami.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 20.08.2008 o godz. 15:44.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Dla mnie Usain Bolt jest największą gwiazdą tych igrzysk. Phelps może sobie zdobywać 20 złotych medali w żabkach, motylach i co tam lubi, ale pobić rekord świata na 100 i 200 m w takim stylu to jest coś.
![]()
Ładzia, Ładzia, Ładzia jeje
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jestem w 100% pewien ze Bolt na czysto jedzie!
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że jakiś biały pobije ten rekord, bo nie liczy się kolor skóry tylko długość nóg
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
USAIN BOLT!!! PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE!!!
Brawo Ania Jesień! Brawo Artur Noga! Brawo Anita Włodarczyk! Jutro: półfinały kajaków (Twardowski-Wysocki, Twardowski, Baraszkiewicz, Chojnacka) Joanna Mitrosz w gimnastyce eliminacje eliminacje sztafet Artur Noga finał (15:40) oszczep finał - Barbara Madejczyk (13:20) pięciobój - Marcin Horbacz, Bartosz Majewski (od 2:30 )Błaszczyk w tenisie stołowym 3.runda (raczej ostatnia) - 8:00 zapasy : Horbik, Gucman, Bartnicki. żeglarstwo : medalowy wyścig Kuśnierewicz-Życki - 7:00. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Zdaje się że pierwszym białym który 200m pobiegł poniżej 20 sekund był Urbaś... Co prawda to był finał jakiś ważnych zawodów... Być może olimpijskich bądź MŚ (nie pamiętam) ale potem już raczej nie udało mu się do tego wyniku zbliżyć... Więc skoro Polak jako pierwszy biały schodzi poniżej 20sekund to o czymś to świadczy... I bynajmniej nie o tym że czarni mogą czuć się zagrożeni... ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A skad ta pewnosc? ,ja tak na czuja dalbym 99% w odwrotna strone.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Phelpsa też podejrzewasz? Nie no wszyscy jadą na dopingu...
![]() A i właśnie - dyskwalifikacja Spearmona, dla mnie coś zadziwiającego. Prawdopodobnie za to, że wbiegł na cudzy tor - ja widziałem, że biegł po linii. No chyba, że nie wolno... ale bynajmniej kuriozum. Jak zwykle sędziowie mieszają... Widać mieli interes w tym, żeby inny Amerykanin zajął 3.miejsce... (nie pamiętam nazwiska...) |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Phelpsa wygarneli jak mial 11 lat. Obliczyli jego proporcje ciala, obliczyli ile urosnie mniej wiecej i zaczeli go trenowac.Takze koles jest bez dopingu bo jest poprostu quasi-terminatorem.Skazany na sukces przy odpowiednim treningu.A ze medali nazdobywal to tera z wUSA odowke otwieram i juz Phepls "straszy".
Wszytsko zalezy od calego zaplecza, sztabu szkoleniowego a zawodnik to tylko maszynka do "zrobiena" wyniku. A Jamajczyk biega jak antylopa. I nie sadze ze potrzebny mu doping.Przy nim inni sprinterzy to liliputy. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i USA - Rosja w siatce mamy w 1/2. Fajny mecz się szykuje. W zasadzie tylko jedna niespodzianka w meczach 1/4... czyli nasze odpadnięcie... szkoda szkoda szkoda!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
a ten ktory dostal medal brazowy to Shawn Crawford![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale zdyskwalifikowali jeszcze jednego... tego z Antyli Holenderskich... i teraz w ogóle się tam za przeproszeniem po.......iło...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
A co do Bolta to rzeczywiście fenomen. Mam takie wrażenie że można by liczyć osobno rekordy i osobno rozgrywać sprinty dla czarnych i białych ![]() ![]()
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jestem pod dużym wrażeniem występu Polaków w sportach walki (zapasy, judo, boks). Nie licząc kobiecych zapasów, gdzie występ był bardzo dobry, to tych kilkunastu chłopa i dwie kobitki w judo wygrali może ze 2 walki + ze 3 w repasażach. A zapaśnicy to już pobili rekord: chyba z siedmiu chłopa i 0 (słownie:zero) zwycięstw...
12 lat temu Polska była potęgą w zapasach i judo. Co się z tym stało? Ja wiem, że pewnie brakuje im mat do treningu, fizjologa nie widzieli na oczy a o masażystach czytali w gazetach, mycie się codziennie w zimnej wodzie po treningu też do największych przyjemności nie należy ale mimo wszystko...Ani jednego zwycięstwa Na szczęście działacze w olimpijskiej formie: http://www.sport.pl/sport/1,92385,56...ska__Beda.html
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 21.08.2008 o godz. 07:05.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
sandomingo miałem właśnie to wkleić, dramat i wstyd na cały świat, wyobrażam sobie sportowców idących na trening, zawody czy śniadanie mijających nawalonego śpiącego na trawie polskiego działacza ;/
co do samych zawodów to dzisiaj chyba ostatnia szansa na medal czyli kajakarstwo, ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Takich jełopów powinno się na stałe wywalić z PZLA i jeszcze kazać zwrócić koszty wycieczki do Pekinu i wrypać mu karę finansową za kompromitowanie Polski. PS. Swoją drogą ciekawe czy pił po złocie Majewskiego i srebrze Małachowskiego czy po 3 spalonych próbach Skolimowskiej.... ![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To ciekawe... Porównałem tabele medalowe sprzed 4 lat i te aktualną i pare ciekawostek mi wpadło
Ateny: Grecja 15 miejsce - 6 złotych - 6 srebrnych - 4 brązowe Obecnie: Grecja 53 miejsce - 0 złotych - 2 srebrne - 1 brązowy Gdzie Ci wszyscy mistrzowie? W obu klasyfikacjach zastanawia tragicznie niskie miejsce takiego kraju jak Portugalia... W Atenach 61 miejsce - 0 - 2 - 1 W Pekinie ich medale to 1-1-0 i póki co 40 miejsce... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie się podoba najbardziej dość ciekawy progres Chin.
W Barcelonie na czwartym miejscu. W Atlancie byli trzeci. Na Olimpiadzie w Atenach byli drudzy. Teraz wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że Chiny zwyciężą... Co jest tego powodem? Dość słaba postawa USA w lekkiej atletyce przede wszystkim. W zasadzie ich honor ratuje Phelps i to bynajmniej nie w lekkiej... Chińczycy z kolei jako gospodarze pokazują się we wszystkim. Wszędzie walczą o finały, wszędzie chcą zdobywać medale. Zresztą jak ktoś oglądał dzisiaj studio to bodaj Chmara mówił, że tam jest wydzielona 100-osobowa grupa gimnastyków, którzy przygotowują się do walki o medale, a część jest przygotowywana JUŻ pod kątem Londynu... Tak więc Polsko: Z CZYM DO LUDU? Ktoś wyżej wspomniał o słabej postawie Portugalii czy Grecji... A co w takim razie mają mówić: Austriacy, Chorwaci, Szwedzi, RPA, Węgrzy, Argentyńczycy, Finowie, Bułgarzy, Brazylijczycy, Turcy czy Norwegowie...? Ps. Sprawa tego palanta z PZLA - bez komentarza...
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 21.08.2008 o godz. 16:56.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
I jedni i drudzy grają na najlepszych światowych imprezach. I jedni i drudzy na tych imprezach dostają w dupę. Dla mnie nie ma wielkiego znaczenia ćwierćfinał, czy porażka w grupie. I tak medalu nie ma. Można wręcz powiedzieć, że dorobek piłkarzy (tych od nogi) i siatkarzy z olimpiady jest identyczny Piłkarzom jestem nawet wdzięczny za brak awansu. Przynajmniej oszczędzili nam nerwów i niepotrzebnych wydatków. PS. Zachywonym postępem Chin powiem, jakie są trzy sekrety tego sukcesu: 1. doping 2. doping 3. doping ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|