The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Ile medali zdobędzie Polska Reprezentacja na Letnich Igrzyskach Olimpijskich ?
Żadnych. 23 11,56%
Jeden medal. 9 4,52%
Nie więcej niż pięć. 55 27,64%
Więcej niż pięć. 112 56,28%
Głosujących: 199. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2008, 13:46
Yaroc napisał(a):Wyświetl post
Kurde. Ja liczyłem, że i siatkarze i piłkarze zdobędą złoto. Wtedy może jeszcze przegonilibyśmy Chinoli w klasyfikacji medalowej. Chociaż nie wiem dokładnie ilu zawodników liczą drużyny siatkówki i piłkarzy ręcznych.
No cóż. Stało się.
Udajesz idiotę czy nim jesteś? Czy może taka ironia, żeby niby śmiesznie było? Taka onetowska prowokacja? Bynajmniej żałosna...

Jeśli nie ironia to tylko Ci powiem, że nie dopisano by nam do konta 12 złotych medali za wygraną w siatkówce...
Odpowiedz cytując
Robert_wislak
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.08.2008, 13:46
irman napisał(a):Wyświetl post
Stachu ma rację. Żaden sport zespołowy nie ma u nas tak cieplarnianych warunków jak siatkarze. Są pieniądze, silne kluby, zainteresowanie mediów, kibiców, jest coraz więcej dobrych hal. Dodatkowo mamy chyba jakiś patent na wyławianie i wychowywanie utalentowanych zawodników
Ale fachowcy rozwijając ten sport u nas zapominają o zatrudnianiu fachowców od przygotowania umysłu, takiego treningu mentalnego. Bo właśnie w głowie rodzi się sukces. Bez psychologów sportowych się sukcesu na pewno nie osiągnie
Odpowiedz cytując
Yaroc
Member

Od: 11.2002

Stary 20.08.2008, 13:53
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
Udajesz idiotę czy nim jesteś? Czy może taka ironia, żeby niby śmiesznie było? Taka onetowska prowokacja? Bynajmniej żałosna...

Jeśli nie ironia to tylko Ci powiem, że nie dopisano by nam do konta 12 złotych medali za wygraną w siatkówce...
Dzięki, że mnie wyprowadziłeś z błędu.
A tak serio, to chyba musimy sie przyzwyczaić do porażek naszych drużyn na wielkich imprezach. Niedawno piłkarze po raz kolejny pokazali. Teraz siatkarze i ręczni. Szkoda tylko nerwów i nadziei.
-> 2 PL - NIELICZNI ALE FANATYCZNI <-
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 20.08.2008, 14:25
Yaroc napisał(a):Wyświetl post
A tak serio, to chyba musimy sie przyzwyczaić do porażek naszych drużyn na wielkich imprezach. Niedawno piłkarze po raz kolejny pokazali. Teraz siatkarze i ręczni. Szkoda tylko nerwów i nadziei.
Porównywać kopaczy do siatkarzy czy piłkarzy ręcznych to zakrawa na kpinę.
Mimo, że dziś jedni i drudzy polegli to poziom jaki prezentują jest dla kopaczy absolutnie nieosiągalny.

Tak jak już wyżej wspomniano wszystko co potrzebne do zwycięstwa jest w głowach. Zwłaszcza u siatkarzy. Teraz jest szansa trochę przewietrzyć skład, ludzie typu Gruszka czy Świderski - ich czas już minął. Potrzeba nam młodych gniewnych, przygotowanych mentalnie do wygrywania.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.08.2008, 15:08
irman napisał(a):Wyświetl post
Stachu ma rację. Żaden sport zespołowy nie ma u nas tak cieplarnianych warunków jak siatkarze. Są pieniądze, silne kluby, zainteresowanie mediów, kibiców, jest coraz więcej dobrych hal. Dodatkowo mamy chyba jakiś patent na wyławianie i wychowywanie utalentowanych zawodników. Dlatego ja nie mam taryfy ulgowej dla siatkarzy i kolejna porażka w ważnej imprezie jest moim zdaniem kompromitacją. To prawda, styl był lepszy niż na poprzednich igrzyskach, czy też na ostatnich ME, efekt jest jednak jeden - brak realnego sukcesu. Biorąc pod uwagę, że siatkarze mają u nas wszystko co jest potrzebne do osiągnięcia sukcesu, kibice mają prawo wymagać zwycięstw. Każdy inny wynik na dużej imprezie niż dojście do półfinału, powinien być traktowany jak porażka. Nie ma żadnych usprawiedliwień i podziękowań za ładną klęskę. Przegrywacie - nie zasłużyliście na żadne pochwały.

Problem tej drużyny to ich psychika. Nie wierzę już w Świderskiego, Zagumnego czy Gruszkę. Może młodsi nie będą mieli zakodowanej w genach porażki.

Inaczej jest z piłkarzami ręcznymi. Dyscyplina jest u nas mało popularna, wręcz niszowa w porównaniu do Szwecji, Danii, Niemiec czy Francji. Dlatego też poziom jaki reprezentuje od kilku lat nasza repra jest dla mnie miłym zaskoczeniem. W odróżnieniu od siatkarzy, piłkarze wydają się facetami z jajami. Dzisiaj ewidentnie zawalili, ale sami o tym wiedzą o czym świadczą ich wypowiedzi pomeczowe. Nie szukają bzdurnych usprawiedliwień, nie ronią łez nad wiecznym pechem. Średnia w wieku w tej drużynie jest chyba całkiem niezła, więc może jeszcze coś z tego będzie. W każdym razie Wenta, w przeciwieństwie do Lozano, musi zostać.
Warto też dodać do tego wszystkiego, że prawie każda szkoła w tym kraju ma salę gimnastyczną przystosowaną do gry w siatkówkę i być może stąd ta liczba talentów.

Kiedy do tego doda się to, że zainteresowanie tym sportem powoduje, że dzieci.. młodzi ludzie chcą grać w siatkówke być może nie długo stanie się to sport narodowy.

Inaczej sprawa się ma moim zdaniem z piłką ręczną, która nie jest tak popularna i jest wiele czynników, które sprawiają że można przypuszczać, że po tym pokoleniu szczypiornistów znów przyjdzie nam czekać lata na jakiś sukces.
Odpowiedz cytując
tgadek
Member

Od: 10.2005

Stary 20.08.2008, 15:19
Kto nie skończył ataku w tie-breaku? Bo już z nerwów nawet nie zauważyłem...... Winiarski? Generalnie oglądałem chyba wszystkie ostatnie ważne mecze siatkarzy, ale tak słabo grającego Zagumnego to nie pamiętam.....
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Stary 20.08.2008, 15:22
Ten Bold to jakis ****a prze **** normalnie
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 20.08.2008, 15:31
No proszę i jeszcze urodziny dzisiaj obchodzi ;-)
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
miki2006
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 20.08.2008, 15:33
wogule co za jaja czarnuch z USA zdyskwalifikowany pokazali i napisali już czemu na komentatorzy TVP1 jeszcze dalej nie doszli czemu ... nie patrzą w monitory czy co ? ...

ciekawe ile Bolt utrzyma ten rekord ... tzn kiedy dojdą co brał
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 20.08.2008, 15:36
Polskie druzyny(mowie o reprezentacjach) nie maja mentalnosci zwyciescow. I to jest problem. Nie potrafimy stanac na wysokosci zadania i zadac ostatniego decydujacego ciosu. Dlatego w najlepszym razie jestesmy wiceMISTRZEM. A z ta obrona w meczu pilkarzy recznych to byl dramat. Ale jeszcze wiekszy dramta to zupelny brak rozwiazan ofensywnych. Schemat akcji z meczu: podania, podanie, podanie i rzut. Z pola. To w takiej formie jakiej byl bramkarz tpowstaje oczywisty mlyn na wode. Jezeli wiemy ze przeciwnik broni na wysunietych rozegraniach to warianty z kolowym i skrzydlami wbiegajacymi musza byc na porzadku dziennym. Rzuty z dystansu sa dobre jezeli obrona gra plasko. Poza tym wystarczy, ze Bielecki nie gra czy tez nie rzuca i juz mamy kaszane. Dla mnie to duuuuze rozczarowanie.Bo szansa byla taka jak nigdy.

Zreszta ja sie zastanaiwam nad takimi paradoksami jak kajakarze gorscy. Gory sa, rzeki sa, w kajkarstwie medal zdobywa ziomek z Togo.Ziomek z Afryki! Wiem, wiem...On trenuje we Francji.Wiec moze i my potrenujmy we Francji jak nie mozemy u siebie? Popatrzcie na plywanie. Amerykanie zdominowali ten sport zupelnie. A skoki do wody z wiezy tudziez z trampoliny? Ilu w Polsce ludzi sobie lamie karki i staje sie kalekami bo skacze do wody? Moze by tak ktos wykorzystal w koncu ich potencjal? ;-)
A mowiac powaznie: ten caly sport polski to kupa zgnilizny.Te wszytskie zwiazki kierowane przez pokomunistyczne kreatury (vi de: szermierka, kolarstwo, boks,zapasy) doprowadzaj do zupelnego upadku dyscyplin.Zeby w kraju gdzie jest 40 mln ludzi i mordobicie jest zabwa ogolnonarodowa w weekend nie znalesc 3ech porzadnych bokserow? 2 zapasnikow? Ani jednego judoki? W lucznictwie i strzelnictywie zadnego sukcesu? Ludzie...A kase z budzetu biora pelnymi garsciami.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 20.08.2008 o godz. 15:44.
Odpowiedz cytując
GNCacek
Member

Od: 01.2006

Dla mnie Usain Bolt jest największą gwiazdą tych igrzysk. Phelps może sobie zdobywać 20 złotych medali w żabkach, motylach i co tam lubi, ale pobić rekord świata na 100 i 200 m w takim stylu to jest coś.
Ładzia, Ładzia, Ładzia jeje
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

jestem w 100% pewien ze Bolt na czysto jedzie!
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 20.08.2008, 15:55
Mam nadzieję, że jakiś biały pobije ten rekord, bo nie liczy się kolor skóry tylko długość nóg
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 20.08.2008, 15:58
USAIN BOLT!!! PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE!!!
Brawo Ania Jesień!
Brawo Artur Noga!
Brawo Anita Włodarczyk!

Jutro:
półfinały kajaków (Twardowski-Wysocki, Twardowski, Baraszkiewicz, Chojnacka)
Joanna Mitrosz w gimnastyce eliminacje
eliminacje sztafet
Artur Noga finał (15:40)
oszczep finał - Barbara Madejczyk (13:20)
pięciobój - Marcin Horbacz, Bartosz Majewski (od 2:30 )
Błaszczyk w tenisie stołowym 3.runda (raczej ostatnia) - 8:00
zapasy : Horbik, Gucman, Bartnicki.
żeglarstwo : medalowy wyścig Kuśnierewicz-Życki - 7:00.
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Stary 20.08.2008, 16:02
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że jakiś biały pobije ten rekord, bo nie liczy się kolor skóry tylko długość nóg
Co było widać po składzie finału

Zdaje się że pierwszym białym który 200m pobiegł poniżej 20 sekund był Urbaś... Co prawda to był finał jakiś ważnych zawodów... Być może olimpijskich bądź MŚ (nie pamiętam) ale potem już raczej nie udało mu się do tego wyniku zbliżyć...

Więc skoro Polak jako pierwszy biały schodzi poniżej 20sekund to o czymś to świadczy...

I bynajmniej nie o tym że czarni mogą czuć się zagrożeni...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.08.2008, 16:04
e napisał(a):Wyświetl post
jestem w 100% pewien ze Bolt na czysto jedzie!
A skad ta pewnosc? ,ja tak na czuja dalbym 99% w odwrotna strone.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 20.08.2008, 16:50
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A skad ta pewnosc? ,ja tak na czuja dalbym 99% w odwrotna strone.
Phelpsa też podejrzewasz? Nie no wszyscy jadą na dopingu...
A i właśnie - dyskwalifikacja Spearmona, dla mnie coś zadziwiającego. Prawdopodobnie za to, że wbiegł na cudzy tor - ja widziałem, że biegł po linii. No chyba, że nie wolno... ale bynajmniej kuriozum. Jak zwykle sędziowie mieszają... Widać mieli interes w tym, żeby inny Amerykanin zajął 3.miejsce... (nie pamiętam nazwiska...)
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 20.08.2008, 17:52
Phelpsa wygarneli jak mial 11 lat. Obliczyli jego proporcje ciala, obliczyli ile urosnie mniej wiecej i zaczeli go trenowac.Takze koles jest bez dopingu bo jest poprostu quasi-terminatorem.Skazany na sukces przy odpowiednim treningu.A ze medali nazdobywal to tera z wUSA odowke otwieram i juz Phepls "straszy".
Wszytsko zalezy od calego zaplecza, sztabu szkoleniowego a zawodnik to tylko maszynka do "zrobiena" wyniku.
A Jamajczyk biega jak antylopa. I nie sadze ze potrzebny mu doping.Przy nim inni sprinterzy to liliputy.
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 20.08.2008, 17:54
No i USA - Rosja w siatce mamy w 1/2. Fajny mecz się szykuje. W zasadzie tylko jedna niespodzianka w meczach 1/4... czyli nasze odpadnięcie... szkoda szkoda szkoda!
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 20.08.2008, 19:23
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
czarna środa
http://pekin.onet.pl/0,1267708,1810777,wiadomosc.html

chyba czytają to forum
Odpowiedz cytując
born2b3k
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.08.2008, 21:47
A i właśnie - dyskwalifikacja Spearmona, dla mnie coś zadziwiającego. Prawdopodobnie za to, że wbiegł na cudzy tor - ja widziałem, że biegł po linii. No chyba, że nie wolno... ale bynajmniej kuriozum. Jak zwykle sędziowie mieszają... Widać mieli interes w tym, żeby inny Amerykanin zajął 3.miejsce... (nie pamiętam nazwiska...)
nie ma co się dziwić, w kilku powtórkach widać ewidentnie ze przekroczył linie toru o jakies pół stopy, także DSQ jak najbardziej na miejscu, szkoda jedynie że tak późno to ogłosili bo chłopak już sie cieszył a nawet pozował do fotek a ten ktory dostal medal brazowy to Shawn Crawford
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 20.08.2008, 22:26
Ale zdyskwalifikowali jeszcze jednego... tego z Antyli Holenderskich... i teraz w ogóle się tam za przeproszeniem po.......iło...
Odpowiedz cytując
thomasson
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.08.2008, 06:46
Ale zdyskwalifikowali jeszcze jednego... tego z Antyli Holenderskich... i teraz w ogóle się tam za przeproszeniem po.......iło...
Szkoda a śmiesznie by było gdyby taki śmiszny kraj miał medal...
A co do Bolta to rzeczywiście fenomen.

Mam takie wrażenie że można by liczyć osobno rekordy i osobno rozgrywać sprinty dla czarnych i białych
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.08.2008, 07:03
Jestem pod dużym wrażeniem występu Polaków w sportach walki (zapasy, judo, boks). Nie licząc kobiecych zapasów, gdzie występ był bardzo dobry, to tych kilkunastu chłopa i dwie kobitki w judo wygrali może ze 2 walki + ze 3 w repasażach. A zapaśnicy to już pobili rekord: chyba z siedmiu chłopa i 0 (słownie:zero) zwycięstw...
12 lat temu Polska była potęgą w zapasach i judo. Co się z tym stało?
Ja wiem, że pewnie brakuje im mat do treningu, fizjologa nie widzieli na oczy a o masażystach czytali w gazetach, mycie się codziennie w zimnej wodzie po treningu też do największych przyjemności nie należy ale mimo wszystko...Ani jednego zwycięstwa!!

Na szczęście działacze w olimpijskiej formie:
http://www.sport.pl/sport/1,92385,56...ska__Beda.html
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 21.08.2008 o godz. 07:05.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.08.2008, 09:23
sandomingo miałem właśnie to wkleić, dramat i wstyd na cały świat, wyobrażam sobie sportowców idących na trening, zawody czy śniadanie mijających nawalonego śpiącego na trawie polskiego działacza ;/
co do samych zawodów to dzisiaj chyba ostatnia szansa na medal czyli kajakarstwo,
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Stary 21.08.2008, 09:54
sandomingo napisał(a):Wyświetl post

Na szczęście działacze w olimpijskiej formie:
http://www.sport.pl/sport/1,92385,56...ska__Beda.html
Oooo skur......... ale przybalował......
Takich jełopów powinno się na stałe wywalić z PZLA i jeszcze kazać zwrócić koszty wycieczki do Pekinu i wrypać mu karę finansową za kompromitowanie Polski.

PS. Swoją drogą ciekawe czy pił po złocie Majewskiego i srebrze Małachowskiego czy po 3 spalonych próbach Skolimowskiej....
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
K_2
Banita

Od: 04.2008

Stary 21.08.2008, 09:59
Devonisch napisał(a):Wyświetl post
Oooo skur......... ale przybalował......
Takich jełopów powinno się na stałe wywalić z PZLA i jeszcze kazać zwrócić koszty wycieczki do Pekinu i wrypać mu karę finansową za kompromitowanie Polski.

PS. Swoją drogą ciekawe czy pił po złocie Majewskiego i srebrze Małachowskiego czy po 3 spalonych próbach Skolimowskiej....
Polski sport w oplakanej kondycji wazne ze zwiazkowcy maja chociaz troche radosci. Miesiac wakacji w egzotycznych Chinach , mozna poszlaec ,najeb*c sie alkoholem itd
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Stary 21.08.2008, 15:46
To ciekawe... Porównałem tabele medalowe sprzed 4 lat i te aktualną i pare ciekawostek mi wpadło

Ateny:
Grecja 15 miejsce - 6 złotych - 6 srebrnych - 4 brązowe

Obecnie:
Grecja 53 miejsce - 0 złotych - 2 srebrne - 1 brązowy

Gdzie Ci wszyscy mistrzowie?

W obu klasyfikacjach zastanawia tragicznie niskie miejsce takiego kraju jak Portugalia...
W Atenach 61 miejsce - 0 - 2 - 1
W Pekinie ich medale to 1-1-0 i póki co 40 miejsce...
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 21.08.2008, 16:53
Mnie się podoba najbardziej dość ciekawy progres Chin.
W Barcelonie na czwartym miejscu.
W Atlancie byli trzeci.
Na Olimpiadzie w Atenach byli drudzy.
Teraz wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że Chiny zwyciężą...

Co jest tego powodem? Dość słaba postawa USA w lekkiej atletyce przede wszystkim. W zasadzie ich honor ratuje Phelps i to bynajmniej nie w lekkiej... Chińczycy z kolei jako gospodarze pokazują się we wszystkim. Wszędzie walczą o finały, wszędzie chcą zdobywać medale. Zresztą jak ktoś oglądał dzisiaj studio to bodaj Chmara mówił, że tam jest wydzielona 100-osobowa grupa gimnastyków, którzy przygotowują się do walki o medale, a część jest przygotowywana JUŻ pod kątem Londynu...

Tak więc Polsko: Z CZYM DO LUDU?

Ktoś wyżej wspomniał o słabej postawie Portugalii czy Grecji...
A co w takim razie mają mówić: Austriacy, Chorwaci, Szwedzi, RPA, Węgrzy, Argentyńczycy, Finowie, Bułgarzy, Brazylijczycy, Turcy czy Norwegowie...?

Ps. Sprawa tego palanta z PZLA - bez komentarza...
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 21.08.2008 o godz. 16:56.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 21.08.2008, 17:41
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Porównywać kopaczy do siatkarzy czy piłkarzy ręcznych to zakrawa na kpinę.
Mimo, że dziś jedni i drudzy polegli to poziom jaki prezentują jest dla kopaczy absolutnie nieosiągalny.
Dlaczego?

I jedni i drudzy grają na najlepszych światowych imprezach. I jedni i drudzy na tych imprezach dostają w dupę.

Dla mnie nie ma wielkiego znaczenia ćwierćfinał, czy porażka w grupie. I tak medalu nie ma.

Można wręcz powiedzieć, że dorobek piłkarzy (tych od nogi) i siatkarzy z olimpiady jest identyczny I jedni i drudzy nie zdobyli medalu.

Piłkarzom jestem nawet wdzięczny za brak awansu. Przynajmniej oszczędzili nam nerwów i niepotrzebnych wydatków.

PS. Zachywonym postępem Chin powiem, jakie są trzy sekrety tego sukcesu:
1. doping
2. doping
3. doping
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów