|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Z Majewskiego będę jeszcze ludzie, on się wyrobi. Wczoraj odebrał tylko lekcję gry fair i konieczności panowania nad młodzieńczymi odruchami, każdy kiedyś to musi przejść. Jak już po 1 bramce naszym zaczęła się gra kleić to parę razy pograno na naszej połowie z nim w dziada. Po 3-4 przebieżkach za piłką od jednego do drugiego wiślaka puściły mu nerwy i głupio sfaulował od tyłu Maura albo Clebera. No i wtedy mu pokazali, że takich rzeczy nie wypada robić, co dostał piłkę to robił koziołki. Dość szybko myślał tylko o końcu meczu i żeby mu piłki koledzy nie podawali. Ale to tylko w tym meczu, o jakieś doświadczenie bogatszy został, życie. I niejedno jeszcze pokaże, jest bardzo dobry w rozgrywaniu piłki i konstruowaniu akcji. Ktoś pozycji naszego Boguskiego czy Jirsaka. A kto lepszy? Różnie. Zależy, w jakim meczu, przed wszystkimi przyszłość. Pomogło nam, że Sikora nie przeszedł do Polonii i tam nie za bardzo kto ma go zastąpić w strzelaniu bramek. Gdyby on grał, kto wie? My potrzebujemy przede wszystkim drugiego egzekutora, bo oprócz Pawła Brożka nie kto u nas strzelać. Sporadyczne bramki w wykonaniu Clebera, Diaza , Zienia , Mauro czy kogoś innego - rzecz miła, ale to napastnika nie zastąpi gdy z jakichś powodów (słabsza forma, kontuzja, pauza za kartki etc..) Brożka nie będzie. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Nie wiem jak Was, ale mnie szlag trafiał, któryś już kolejny mecz, jak Boguski seryjnie partoli sytuacje, które mogą ustawić mecz. Szczególnie nie trafienie nogą w piłkę w okolicach piątki po podaniu Brożka w I połowie przy stanie 1:0. Byłoby 2:0 i grałoby się spokojniej, a tak nerw.ówa do samego końca, czyli tafienia Brozia na 2:0.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Boguski bardzo szybko robi postępy, jest to inteligentny piłkarz, ma nakreślone schematy działania lecz nie wszystkie mu wychodzą. Narazie nie jest to napastnik.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
wracając do meczu to trzeba pochwalić zespół i trenera że w trudnym okresie pucharowym gdy często polskie kluby bardzo traciły w lidze Wisła bardzo konsekwentnie gromadzi punkty mniejsza o styl . Diaz faktycznie jeżeli chodzi o gorne piłki i ustawianie sie to jest nawet więcej niż OK natomiast jeden na jeden to sporo do poprawienia, a co do Jirsaka jak Go broniłem rok temu jak nie dostawał szans tak dziś musi naprawdę brac wiecej gry na siebie bo z tym co wczoraj pokazał to nie ma szans na gre i rywalizacje z Boguskim czy ktorymś z def. pomocników bo Cantoro też jest w dobrej formie i znacznie bardziej przykłada sie do gry. Tylko nie wiem czy u Jirsaka to jest problem z formą czy mentalnością ? Brożek Paweł wiadomo świetny, jak ja się ciesze że często Go broniłem że to będzie świetny piłkarz aczkolwiek nie tak konsekwentnie jak np. Kristos ![]() Następny piłkarzem który ma wszelkie dane aby dołączyć w niedługim czasie do czołowych graczy Wisełki jest Małecki już widzę że mentalnie nie bedzie miał z tym problemów musi nabrać jeszcze doświadczenia bo właśnie brak tego było wczoraj widać.
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 17.08.2008 o godz. 10:29.
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Szacunek dla Brożków niepodważalny. Dzięki bracia za Wisełkę w sercu. Na dzień dzisiejszy Paweł gra na takiej ku---icy, że głowa boli. To rzadki przypadek aby w takim wieku potrafić tak zdecydowanie się za siebie wziąć i dokonać takiej metamorfozy umiejętności i psychiki. Tak trzymać Brożkowie, na przekór waszym i Wisełki wrogom. Weźcie trochę za mordę, niektórych kolegów z drużyny, aby wasze doświadczenia z krytyką i dla nich zakończyły się tak konstruktywnie, jak dla was. Rozmawiajcie z Boguskim aby trochę waszej ku--icy i wiary w siebie przejął. Podobnie i Jirsak. Aby z grzecznych chłopczyków, przeobrazili się jak najszybciej w dorosłych facetów, walczących o Wisłę i swoje rodziny. Może niech i Jirsak jak najszybciej się ożeni a Rafał zakończy miesiąc miodowy, bo widać, że Brożkom założenie rodziny dodało skrzydeł w ich karierach ( oczywiście to forma żartu
). Tutaj dodam, że niestety mamy jeden bardzo ciężki przypadek. Łobodziński!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Obawiam się, że na niego nic nie działa. Rodzinę ma. Dom od dawna już buduje. Krytyka konstruktywna, posadziła go w Lubinie na łwkę rezerwowych, to i w Wiśle mu to nie będzie przeszkadzać a jego charakter porównywalny jest do lalusia. Płacze przy każdym ostrym kontakcie z przeciwnikiem i swoją niewydolność zwala na wszystko i wszystkich, zamiast się wziąść ostro do roboty, bo mam nadzieje, że skończył się okres ochronny dla tego, póki co niewypału transferowego Wisły. Pora pokazać mu, że pięcioletni kontrakt nic mu nie pomoże i Bednarz w razie czego, znajdzie odwagę na pozbycie się kolejnego nieporozumienia w Wiśle. Może więc na razie, lepiej ogrywać Małeckiego, a nuż obudzi się w nim drugi Kuba, jeśli Skorża zadba o pracę nad nim, kosztem ciągnięcia za uszy, kolejnego po Matusiaku ulubieńca Leo Ltd i to o bardzo zbliżonym do niego chatrakterze , który nie chce wyciągać żadnych wniosków ze swojej marnej postawy na boisku i w drużynie. Zieniu weź się jeszcze bardziej w garść ponownie. Baszczu zacznij szybciej myśleć. Pawełek nadal pracuj nad sobą a wyrośniesz na rasowego bramkarza w Wiśle, bo w sumie nie wiele ci do tego brakuje. Widać, że do Mauro co nieco dotarło ze strony kibiców, co widać ostatnio coraz częściej na boisku i oby tak mu już zostało, bo Baretto też chce grać. Niewymienieni piłkarze, robią swoje jak należy i stąd ich nie poruszam, choć Diaz zasługuje na uznanie, za ostrą poprawę swojej gry, mimo, że oczywiście nadal powinien, uważnie korzystać na lekcjach u Skorży. No właśnie szanowna RADO NADZORCZA WK ORAZ WASZE KLESZCZE WILCZASTO-BEDNARZOWE - gdzie są niezbędne transfery dla trenera waszego 10-lecia gdzie jest podstawowa i konkurencyjna jednocześnie, ławka rezerwowa drużyny Wasze działanie jest minimalistyczne i krótkowzroczne, jak większość zresztą działań ślepo opartych o błędną doktrynę, bez jakiejkolwiek autorefleksji i opamiętania. Tylko jak zwykle dotąd, jednego możecie być pewni. Za tą doktrynę przyjdzie czas rozliczenia, gdyż nad wami jest jeszcze dyktator Cupiał, który ilekroć przesadzi, tylekroć potrafi to zweryfikować. Szkoda tylko, że zawsze po czasie.
Ostatnio edytowane przez Heban : 17.08.2008 o godz. 11:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
zastanawia brak info o Sobolewskim
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Mam nadzieję, ze to nic poważnego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Brożek zagrał super ale jak czytam że jest lepszy od Żurawia i Franka i to w dodatku razem wziętych to myślę że tu kogoś Bóg opuścił...
![]()
I pedzioł Herr Gott do wenża
Idź wek Ty pierońska szlango. I wenż był ab |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zuraw krola strzelcow zdobył w wieku 26 lat (21 goli), w samej lidze zdobyl 101 goli.
Franek zdobył króla w wieku 25 lat (21 goli), w samej lidze 115 goli. Brozek zdobył króla w wieku 25 lat, ale strzelajac 23 gole, dalej gra dla Wisły mając 46 bramek w samej lidze. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Pawełek sie wyrobił,od paru meczy gra bardzo pewnie,nie popełnia już głupich błędów i dalej broni ze szczęściem
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
HEDu napisał(a):
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() osobiscie rowniez mi sie podobał mecz na Camp Nou i z Polonią...oby forma sie utrzymała na cały sezon ![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Brozio miał już dawno smykałkę do mijania bramkarzy:
http://pl.youtube.com/watch?v=DIU3b2AA0yU http://pl.youtube.com/watch?v=u8idvpZSlgc Tak trzymać mistrzu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
cogolnie ciesza 3 punkty. gra raczej slaba. brozek z forma wypalil niesamowicie.oby utrzymal ja jak najdluzej, takze w europejskich pucharach. no i lobodzinski. malem nadzieje, na prawde wierzylem w tego goscia,ale kurde jak dla mnie w nastepnym meczu od pierwszej minuty powinien grac malecki ![]()
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś
El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż Tylko Wisła TS!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
HEDu napisał(a):
![]() ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Małecki?Żeby jeszcze gorzej było?Łobodziński czasem zagra jeszcze jakąś dobrą piłke,a po Małeckim nic dobrego spodziewać się nie można...
![]()
W życiu przeczytałem tylko jedną książkę, bo miała tylko osiem stron. To była" Nasza szkapa". Chyba coś o jakimś wychudzonym koniu----Mariusz Piekarski
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jak metamorfoza Brozka zaskoczyla mnie niemilosiernie, bo uwazalem ze do konca pozostanie napastnikiem marnujacym 3/4 100% akcji , to z porownaniem do Zurawia bym jeszcze poczekal.
Zuraw mial 3 sezony pod rzad gdzie w kazdym walnal ponad 20 bramek. Pawel narazie ma 1 i dobrze zaczal drugi ale jeszcze dluga droga przed nim - nie mniej nie jest wykluczone ze przebije Zurawia(choc niestety bardziej prawdopodobne jest ze szybko odejdzie) ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dla mnie natomiast Brożek od 2 lat był najlepszym napastnikiem w Polsce i tylko czekałem kiedy potwierdzi to zdobywaniem goli.Choć muszę przyznać ,że martwi mnie że Paweł znów zaczyna grać jedną (prawą)nogą.
Teraz liczę na Jirsaka i "Bogusia" ,bo w nich jest ogromny potencjał. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no nie do końca Paweł gra jedną nogą. Pierwszą bramke zdobył własnie lewą, pozatym dla mnie może nawet strzelać brzuchem, byle dalej był tak skuteczny jak teraz.
) Boguś sie zawiesił ale to napewno kwestia czasu, bo ten chłopak ma ogromny potencjał |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Brozek jest w niesamowitej dyspozycji.
Ale na porownywanie go do Zurawia to jeszcze troche za wczesnie, niemniej jednak ma jedna rzecz ktora baardzo mi sie u niego podoba a ktorej brak zawsze mnie strasznie irytowal u Zurawia: agresja i walka cialem o pilke, obojetnie jak duzy zakapior by to nie byl z druzyny przeciwnej. A Pawelek, obawiam sie to juz zawsze bedzie taki zawodnik ktoremu raz sie napisze ze "to jest to, swietnie sie rozwija, bedzie wielki" a po kilku meczach wroci komentarz "jest strasznie niepewny, znowu sie zdekoncentrowal". I tak w kolko. Przynajmniej tak juz jest od dluzszego czasu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jest szybszy i wszechstronniejszy a gdyby miał jeszcze koło siebie kogoś pokroju Błaszczykowskiego ,to za półtora roku "pękła' by setka goli w jego wykonaniu. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Żurawski w szczytowej formie także potrafił spokojnie uciekać obrońcą... Może słabiej grał głową, ale za to potrafił bardzo dobrze strzelić z dystansu, strzelił też parę bramek z wolnego, żeby nie wspomnieć o tym, że przez jakiś czas jeszcze wykonywał u nas rzuty rożne. No i na pewno lepiej wykonywał jedenastki. Ciężko ich porównywać, ale jeśli chodzi o wszechstronność to nie oceniłbym Brożka wyżej od Żurawskiego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
na szczęscie od karnych mamy Clebera bo waktycznie pod tym względem Paweł sie nie umywa do Żurawia.
Natomiast jeśli chodzi o gre głową to różnica jest wielka, bo jakos nie pamietam żeby Żuraw zdobywał bramki głową, natomiast Paweł robi to tak często jak nogą, a w tamtym sezonie chyba nawet częsciej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dodam jeszcze ,ze będę zdziwiony jeśli jeszcze w tym roku kwota odstępnego za Pawła wyniesie mniej niż 6mln €. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Co do tych 6 mln euro to musielibyśmy sporo zawojować w UEFA, żeby faktycznie ta cena tyle wyniosła lub Paweł musiałby się wybić w reprezentacji, bo w polskiej lidze, za samą gre tutaj moim zdaniem nie da się takiej kwoty osiągnąć... Niestety my to nie Chorwacja czy Serbia. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Racja Stachu - szczegolnie ze wszyscy dotychczas co placili spora kase za naszych napadziorow to sie na tym przejechali.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Franek strzelił z 20 bramek głową, Zuraw nie pamietam zeby jakas w ogole (nie liczac Celtiku i jednej w reprezentacji).
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Wg mnie wlasnie ciezko jest ich porownac, na pewno uznalbym Brozka za lepszego zawodnika niz Zurawskiego, jakby mial lepszy strzal z dystansu, bo nie przypominam sobie w ciagu ostatniego roku jego bramki zza pola karnego. No i musi pokazac, ze to nie jednorazowy wyskok, bo jak na razie ma swietny jeden sezon i poczatek drugiego.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|