![]() |
[2. kolejka] Polonia Warszawa - Wisła Kraków 16.08.2008, godz. 20:00
Zaraz po konfrontacji z Barceloną czeka nas ligowy pojedynek z Polonią w Warszawie. Może być ciężko, ale miejmy nadzieję, że wygramy.
Wpisujcie tu swoje opiine i przemyslenia na temat tego meczu. Jeżeli moderatorzy uznają temat za niepotrzebny - skasować. |
Choć Skorża nie ma dużego pola manewru jeśli idzie o skład to cztery ostatnie mecze pokazały, że kilka zmian mogłoby zespołowi wyjść na dobre. Baszcz gra nierówno i wypuszczenie na Polonię Singlara mogłoby okazać się niezłym pomysłem. W końcu Słowak z jedną Polonią już grał i wypadł nieźle. :-p W każdym razie to nie jest zmiana, której koniecznie trzeba dokonać.
Druga sprawa to ustawienie pomocy. W czterech kolejnym meczach Jirsak nie pokazał kompletnie nic. Można by mu to darować gdyby chociaż był aktywny, ale on nawet nie szukał gry. Za Pawłem Brożkiem powinien grać znacznie bardziej ruchliwy Boguski, który na lewym skrzydle wiele traci, bo ciągle musi przekładać piłkę na prawą nogę. Mimo to Rafał w dotychczasowych meczach starał się rozgrywać bardziej niż którykolwiek inny ofensywny piłkarz Wisły. Skrzydła to oczywiście Zieniek i Łobo. A Jirsak? Sorry Winnetou - business is business. Powrót na ławę i wejście w 70tej za Łobo. |
Żeby się nie podłamali meczem z Barcą, a powinno nie być źle. Mecz jednak według mnie powinien być przełożony...
|
w Warszawie z Polonią zawsze było ciężko,grunt to teraz szybko zregenerować siły i wyjść z podniesioną głową.
|
Teraz będzie ciężej, bo trochę piłkarzy jest jednak z Groclinu.
|
Uważam że Skorża wróci do starego ustawienia 4-4-2.Trener Wisły to jest raczej tradycjonalista i nie lubi zmian wiec nie spodziewam sie jakiś wielkich personalnych rozszad w składzie .Jirsak na ławe,Boguski z Brożkiem w ataku
|
To będzie cięzki mecz. Mam nadzieje ze piłkarze odzyskają szybko siły po meczu z Barceloną i zagrają agresywnie z Polonią. Ważne bedzie wyłączenie Majewskiego z gry i wogóle neutralizacji ich całej drugiej linii. Liczę na skromne 1-0 dla Nas:D
|
Panie i Panowie nie ma innej opcji, gramy o zwycięstwo, interesują nas 3 punkty i innej alternatywy nie ma.
Z takim nastawieniem należy wyjść na boisko i konsekwentnie realizować zamierzenia przed meczowe. A jak będzie po meczu to życie pokaże. Ale ja osobiście nie wyobrażam sobie, by Nasza Wisełka pojechała po to, by nastawić się na minimalizm, nie ma takiej opcji. A co do tego, że teraz będzie ciężko, bo to bardziej Groclin niż Polonia nie powinno mieć znaczenia dla drużyny, która ponownie staje w szranki by walczyć o kolejne mistrzostwo Polski. Wiem, nie ma wzmocnień i raczej się nich nie spodziewajmy...gramy i będziemy grać tymi, których mamy. Na dzień dzisiejszy to są najlepsi nasi zawodnicy i musimy gorąco wspierać ich walkę na boisku...to jest nasz święty obowiązek!!! To są moje przemyślenia, z którymi możecie się zgadzać lub je odrzucić. Ale Wisła Kraków jest jedna jedyna i nie zależnie od sytuacji jest tą, którą kochamy, którą wspieramy i która na dobre i na złe jest w naszych sercach!!! |
mecz niezwykle wazny. po konfrontacji z barcelona, ktora jakby nie patrzec musiala dac duzo do myslenia naszym grajkom, najwazniejsze jest to, by nie dac sie temu wszystkiem przytloczyc. trzeba wyjsc i walczyc tak, by tym razem to wisla na koniec meczu miala 4bramokwe zwyciestwo.
zmian wielkich sie nie spodziewam. tez mi sie wydaje ze wyjdziemy 4-4-2 z boguskim i pawlem z przodu a zieniem na skrzydle. najwazniejsze to wygrac i odbudowac sie psychicznie. |
Wszyscy tak chwalili Jirsaka a 1,5 meczu mu nie wyszło (w moim przekonaniu mecz z Barca prawie nikomu nei wyszedł, wiec sie nie liczy, z Beitarem grał dobrze, ale moze nie na swoim najwyzszym poziomie), i juz sadzaja go na ławe, wg mnie gosc jest takim typem piłkarza, ze moze go nie widac przez 89 minut, ale zrobi taka akcje, takie podanie, w 90 minucie ze rece skladaja sie do oklaskow no i jest o wiele lepszy do gry kombinacyjnej, z klepki, niz Cantoro i Sobol.
|
Z Jirsaka będą ludzie, ale na razie moim zdaniem jest jak Brożek z przed 2-3 lat- musi się trochę jeszcze poduczyć różnych technik itp.
A w meczu będzie 4-4-2, bo nawet pamiętam jak chyba rok temu Skorża mówił, że chce zespół nauczyć 4-5-1 na europejskie puchary. |
Idealny bylby remis, jednak jesli mialbym wskazac kogos kto wygra, to stawiam na Wisle.Jednak mysle ze 1:1, 2:2 bedzie ok :)
Teraz dobrze 4fan ;)? |
Cytat:
|
Jeżeli Wisła wygra to po tej kolejce będziemy liderem ;)
|
Pogoda jest fatalna.. Burza jak wczoraj. Bedziecie miec ciezki mecz koledzy.Wiatr ok 120-150 km/h, pioruny.... miodzio.
Burza przechodzi bokiem z 2 stron wiec nie wiem jak to wyglada na stadionie Polonii. Wszedzie jednak pada i wiatr jest spory, za duzy. Co do odskoczenia...i tak Was dogonimy bo My Legia a Wy tylko Wisla ;) Proste kolego :P |
Zaczynam się coraz bardziej denerwować. Najbardziej boję się o motywację naszych zawodnikow. Żeby się nie załamali po tej porażce z Barceloną. Jeżeli już zapomnieli to będę spokojny. Mam nadzieję, że będzie dobrze.
|
Sobol kontuzjowany :(
|
chyba wywolaliscie Jirsaka:D szkoda, ze wchodzi w takich okolicznosciach:/
|
Gramy narazie bardzo słabo, Polonia wchodzi z łatwością w nasze pole karne.
|
Bardzo ładnie prezentują się niebieskie koszulki. Diaz gra niezbyt dobrze.
|
Ano nasi narazie niemarawo. Nie siedli na Poloni, co powoduje, ze przeciwnik dochodzi do groznych sytuacji.
Ogolnie w przodzie jak narazie posucha.. Mam nadzieje, ze dalej bedzie lepiej :-] edit: no juz sie kapke poprawilo :P |
Dziekuje :) Tyle chcialem powiedziec.Mutant dostal w kolano...cudownie.
|
ale ładnie Brożek zamknął mordę Mielcarskiemu :D
|
Jeden :)
Brożek kolejna bramka. Tak trzymać. P.S. Jodłowiec się kilka razy pokazał z dobrej strony kasując nasze ataki. |
Piękna trójkowa akcja Jirsak-Boguski-Brożek. Prostopadłe do Boguskiego, a on pięknie odegrał brawo brawo.
|
Brozek to swietny napadzior, odwrocil sie i strzeli, no swietnie. Szkoda Sobola, ale Jirsak dobrze jak zawsze rozprowadza piłke a Boguś asystuje.
|
Boguski >.< koleś w 3 meczach 3 sety 0 goli
|
Oj Rafal, Rafal.. to jest Ekstraklasa a nie mecz A klasy.
|
Brozek strzela jak na zawaolanie. Wybaczylem mu wszytskie jego zmarnowane sytuacje juz w tamtym sezonie. A teraz widze ze przyczepie sie Boguskiego. Jego brak skutecznosci jest irytujacy. Na trening strzelecki panie Rafale!!!!
|
Boguski się wyrobi. Cały czas jego forma i umiejętności idą w górę. Zmarnowane szanse są irytujące ale skoro już je ma to i wykorzystywać zacznie.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl