|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Ile medali zdobędzie Polska Reprezentacja na Letnich Igrzyskach Olimpijskich ? | |||
| Żadnych. |
|
23 | 11,56% |
| Jeden medal. |
|
9 | 4,52% |
| Nie więcej niż pięć. |
|
55 | 27,64% |
| Więcej niż pięć. |
|
112 | 56,28% |
| Głosujących: 199. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Faktycznie, pośpieszyłem się z tymi pochwałami dla Pyrek.
Jeśli chodzi o medale to pozostają nam realnie 2-3 szanse w kajakarstwie, każdy medal w innej dyscyplinie byłby bardzo miłą niespodzianką. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Kusznierewicza i Życkiego też bym nie skreślał. Mają spore szansę załapać się na pudło, a nawet powalczyć o złoto.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
ile medali zdobylismy w Atenach
![]()
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
bodajze 10
![]()
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Siatkarki "miały zdobyć" złoto, florecistki też - w skoku o tyczce medal był murowany ale nie wiadomo było jeszcze jaki - itp itd ![]() Lepiej cieszyć się z niespodzianki niż pompować balon codziennie. Widać że medale zdobywają faceci z jajami (nie ujmując nic Agnieszce w zapasach - więc poczekajmy jeszcze trochę z okrzykami radości.![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
3 złote- Otylia, Robert Korzeniowski i para Kucharski Sycz
2 srebra- oba Otylia 5 brązów- Gruchała, Kusznierewicz, Rogowska, Wróbel i para Pastuszka Sokołowska-Kulesza 10 ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Jest postęp ;-) |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
najbardziej mi się podobało jak blanik krzyczał na siebie tuż przed skokiem.. Musisz, musisz !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
qrde z kim gramja reczni w cwiercfinale bo sa sprzeczne zrodla ?
wg. tabeli na onecie Islandia wg. reczna.pl Korea wg. TVP Niemcy choc Niemcy juz odpadli ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
teraz gramy w ćwierćfinale z Islandia. Jeśli pokonamy Islandię, to w półfinale spotkamy się ze zwycięzcą meczu Korea Płd- Hiszpania (chyba a na wp napisali, że będzie losowanie ![]()
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 18.08.2008 o godz. 15:26.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Jelene pojebało 5,05 rekord świata po raz 24, rekord olimpijski po raz drugi dziś, mistrzyni olimpijska
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Tyczkarki... tracimy kolejną szansę medalową. Szkoda, że Pyrek po praz kolejny w ważnych zawodach przegrywa przez psychikę. O Rogowskiej szkoda cokolwiek mówić, ponieważ była bez formy. Zal również Dołęgi. Gdyby podniósł te 200kg mielibyśmy medal. Szacunek za to, że walczył nie tylko z rywalami, ale również z kontuzją. PS. Dobrze naszym sąsiadom, że nie wyszli z grupy |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
W pilce recznej nie ma losowania miedzy zespolami 2-3 z dwoch grup. Polska w cwiercfinale zagra z Islandia.
![]() ![]() Życie bym dał, za krakowską Wisłę... |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Mając do wyboru Islandię, Danię, Koreę i Rosję - teoretycznie - najlepiej grać z Islandią. I właśnie tak będzie. To jest rywal grający stylem bardzo podobnym do naszej kadry, tyle że ostatnio niewiele, ale ich Polacy pokonywali.
To jest życiowa szansa dla każdego z tych chłopaków. Rywal jest jak najbardziej w ich zasięgu. Kurcze, porażka W TYM ćwiercfinale będzie naprawdę bolała (odpukać w niemalowane). Czy wiadomo już z kim zagrają siatkarze ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mamy 7 medali... Teoretycznie można by powiedzieć że już poszło nam lepiej niż w Atenach bo wtedy był układ medali 3-1-5, a teraz mamy 3-3-1, czyli większą wartość w klasyfikacji prezentują te medale zdobyte obecnie nawet w takiej ilości jaka jest.
Ale pozostało jeszcze 6 dni igrzysk więc zastanawiając się ile i w czym jeszcze ewentualnie możemy powalczyć, żeby tych medali było co najmniej tyle ile przed czterema laty sprawdziłem jakie szanse medalowe nam pozostały. Łukasz Maszczyk (boks) jeśli wygra jutrzejszą walkę wejdzie już do strefy medalowej i wszystko przed nim. Co prawda mam złe wspomnienia związane z boksem z Aten, ale oby tym razem było inaczej. Kajakarstwo... Nie znam się na tym za bardzo ale patrząc po nazwiskach i po tym co było w telewizji dziś mówione jest kilka realnych szans medalowych. Kilku zawodników zdobywało już najwyższe laury więc trzeba w nich wierzyć, szczególnie że już kilka osad (nie wiem czy tutaj tez używa się tego określenia, jak w wioślarstwie) ma miejsce w finałach. Kamila Skolimowska - finał pojutrze, różnie jej się wiedzie ostatnimi laty ale stać ją na to żeby wywalczyć tutaj medal, co prawda walczy z chorobą, ale wierzyć mozna. Zofia Klepacka - na początku było kiepsko, ale radzi sobie coraz lepiej i biorąc pod uwagę że ostatni wyścig jest punktowany podwojnie wciąż ma realne szanse na medal. Finał zawodów 20.08 Anna Jesień - mimo że w swoim biegu półfinałowym zajęła 3 miejsce to należy to ścisłej światowej czołówki i można liczyć na medal, ale chyba byłaby to niespodzianka. Finał pojutrze, tj. 20.08 Mateusz Kusznierewicz i Dominik Życki - powiem szczerze na tych panów bardzo liczę, Kusznierewicz nie raz pokazywał że potrafi walczyć i co ważne wciąż są w czołówce zawodów (na dzień dzisiejszy czwarte miejsce), finał ich konkurencji 21.08 Maja Włoszczowska - to byłaby niespodzianka, ale jest to zawodniczka utytułowana, więc jest w stanie powalczyć z każdym na trasie, jej konkurencja 22.08 Po tym co dziś widziałem... Napisze także że szanse medalowe mają polskie drużyny siatkarze i piłkarze ręczni. Tylko żeby nie przepadli w przedbiegach na ćwierćfinale, na pewno stać ich na spokojny awans do półfinałów. Zarówno jednych jak i drugich. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Losowanie mialo byc poznym wieczorem czasu chinskiego, takze gdzies do godziny czasu powinno sie wyjasnic z kim zagramy.
@stachu Medal dla Jesien jak i Skolimowskiej bylby bardzo duza niespodzianka. Takze szkoda sie spinac, mozna ewentualnie liczyc na cud ![]() ![]() Życie bym dał, za krakowską Wisłę... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
---- Polska - Włochy w ćwierćfinale turnieju olimpijskiego siatkarzy. Jeśli podopieczni Raula Lozano przejdą trzykrotnych mistrzów świata w półfinale zmierzą się z Brazylią.
Ostatnio edytowane przez St@chu : 18.08.2008 o godz. 17:54.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Dzisiaj obciążenie serwera itvp.pl nieco mniejsze więc można podglądnąć wydarzenia olimpijskie na żywo
![]() Niestety ale patrząc na wyniki naszych kajakarzy w eliminacjach to jakikolwiek medal będzie niespodzianką. Odstają znacznie od najlepszych. I niech Szpaku nie chrzani że to eliminacje, bo jak wioślarze byli mocni to nie musieli oszczędzać sił i tyle. Także nie wygląda to najlepiej. A zatem powtórzenie wyniku medalowego z Aten (oczywiście w kwestii ilości bo jakościowo to już jest lepiej) będzie cholernie ciężkie. Piszecie że Jesień, Skolimowska i Włoszczowska mają szanse. Moim zdaniem bardzo mizerne. Skolimowska zmaga się z poważną kontuzja i dla niej awans do finału jest sukcesem. Natomiast Jesień i Włoszczowska to są typowe zawodniczki z czołówki światowej ale na najważniejsze imprezie będą maksymalnie w okolicach 5 miejsca. Klepacka już dziś pogrzebała swoje szanse ostatecznie. Życki i Kusznierewicz nie mogą wypadać poza trójkę, bo inaczej z medalu będą nici. Reasumując od tej pory każdy medal będzie bardzo przyjemnym zaskoczeniem. ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
No niekoniecznie z Brazylią, bo jak Chiny pokonają Brazylijczyków? WIem, ze to jest nierealne, ale w sporcie wszystko jest mozliwe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Brzydko dla oka boksuje i w przypadku remisu na pewno ten drugi by wygral to raz.
Dwa to ze nie punktowali Polakowi ciosow, jakie punktowali Irlandczykowi. Co by nie pisac Irlandczyk lepszy. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
słabiutko wypadł Maszczyk w tym pojedynku i nie ma co zwalać winy na sędziów, więcej by ciosów zadał to i by mu musieli jakiś zaliczyć....szkoda
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda, że kieszeni w tych spodenkach nie miał...
Równie dobrze mógł sobie tam te ręce wsadzić. Nie rozumiem jak można w ogóle nie trzymać gardy kiedy wiadomo że punktowane są tylko ciosy w twarz. Z takim stylem walki nigdy nic wielkiego nie osiągnie, a szkoda, bo liczyłem na niego. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Niestety ale ten irlandzki listonosz był wyraźnie lepszy od naszego Maszczyka.
Zasłużone zwycięstwo choć system punktowania w boksie amatorskim jest moim zdaniem co najmniej dziwny. Nasz reprezentant w podnoszeniu ciężarów w najwyższej kategorii wagowej w rwaniu osiągnął wynik gorszy niż wczoraj Dołęga w niższej kategorii. Nie ma co, będzie dobrze. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
a Kleszcz na ktorym jest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Kleszcz najprawdopodobniej bedzie na 7 miejscu
![]()
>>>>>>>>>>M.j.M.t.W.<<<<<<<<<<
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ja już liczę tylko na Małachowskiego (dysk dziś o 15.00), Jesień, Życki-Kuśnierewicz, siatkarzy i ręcznych... I może jakieś 3-4.miejsce w kajakach...
Maszczyk zjebał jak nie wiem... W młocie ciężko liczyć na cud. Kleszcz to jednak nie jest klasa Kołeckiego czy Dołęgi... |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Startują dzis jacyś Polacy? Tzn jeszcze teraz po południu (u nas)?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
czytaj posta wyzej.......
![]()
... To My Młoda Wiiara Domniemani Przestępcy Pierwsi Do Życia A Ostatni Do Śmierci...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Małachowski dobrze zaczął. Coś czuję, że będzie powtórka z piątku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jest nieźle Małachowski jest silny , drugi rzut 67.82 , bardzo mocny .
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|