|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Lech wygrał pewnie w Białymstoku grając na 60% swoich możliwości. Obawiam sie że już nie bedą tak łatwo gubic punktów jak z Bełchatowem.
Nooo a Odra Wodzisław i Arkadiusz Aleksander - dziekujemy ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Probierz to smieszny czlowieczek. Bo jak inaczej wytlumaczyc jego wypowiedzi pomeczowe ?
Roznica trzech klas - tak bym okreslil roznice dzielaca gre Jagi na tle Leszka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Kurczę, a mogło sie skończyc wynikiem 4-0 ..... gdyby tylko zawodnicy Odry posiedli umiejętność strzelania bramek w sytuacji sam na sam z bramkarzem, eh..
Zero - to jedyne okreslenie, jakie przychodzi mi do głowy oceniając dzisiejszy występ Legii, pod każdym względem klapa, no ale my tylko powinnismy się cieszyć ![]()
Ostatnio edytowane przez Illargui : 17.08.2008 o godz. 18:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
No to czekamy aż będzie pierwsza zmiana na ławce trenerskiej w tym sezonie. Czyżby koniec pracy Janka Urbana?
![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
nie kracz. Niech będzie jak najdłużej. Wtedy z tamtej strony mamy spokój.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Urban pewnie jeszcze ma kredyt zaufania do rewanżu w Moskwie. Jeżeli tam również polegnie, a drużyna zagra znów bez wyrazu, to pewnie się juz nie wybroni. Tylko kto niby miałby przyjść za niego? W takie bagno, jakim w trakcie konfliktu z kibicami jest ten klub niewielu będzie chciało się pchać...
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Warszawski rozmywacz I
Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze
Offline |
|
Zajebiscie jest prosta odpowiedz: Trzeciak. kur.. Nawet porazka w Moskwie Urbana nie zwolni ( i dobrze ) bo ja caly czas twierdze ze jego wina w tym wszytskim jest najmniejsza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Dziwne troche że po pierwszej kolejsce większość na forum już śmiała się z pyrów że jak co roku się spinają i nic z tego nie bedzie.A teraz większość już sądzi że Lech będzie groźny.Legia na swoim normalnym poziomie
Zobaczymy co dalej będzie, Lech może i wygrał wysoko ale Jaga niestety jest słaba. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co by nie robił. Ale tego, że Jaga porusza sie na murawie dwa razy wolniej ok Kolejorza już pewnie "kołcz" nie zauważył... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Potwierdzam. Winy u siebie ten pan nie jest w stanie dostrzec zadnej. Gdy komentator zapytal, dlaczego w dwoch ostatnich wystepach stworzyli sobie raptem 2-3 sytuacje bramkowe, kolcz odparl "a co mielismy atakowac?". Oczywiscie wszystko w maksymalnie pretensjonalnym tonie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Cala ta liga jest przewesoła. Wlasnie ogladam Lige+ i jak slucham tego to tylko plakac ze smiechu.
Ten Zielinski to strasznie wywazony facet, a bardzo lubie Grzeska MIelcarksiego zwlaszcza jak mowi takie madre rzeczy. Oto facet ten powiedzial, ze nalezy wyciagac z nizszych lig chlopakow , bo sa tam naprawde utalentowani ludzie. I trudno sie nie zgodzic!Zwlaszcza jak sie ich nie kupuje z zadnej strony! ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Możemy dziękować Bogu że Urban jednak do nas nie trafił, bo było blisko... Jakby Odra miała Brożka to wygrałaby 5-6 do zera
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Oni mają pewną wizję budowy profesjonalnego klubu i się jej trzymają. Niemniej jeśli Urban nie zdobędzie Majstra w tym sezonie, to straci pracę. Ale pewnie dopiero po zakończeniu rozgrywek. Jednak trochę muszą niepokoić takie słowa: Cytat:
W odpowiedzi na zdumione komentarze niektórych na tym forum - tak, moim zdaniem Legia ma obecnie najsilniejszą i najbardziej wyrównaną kadrę w lidze. Zaraz po niej jest Lech. My mamy najmocniejszą jedenastkę, ale brak zmienników. Nasz świetny start niewiele znaczy, bo w perspektywie całego sezonu Legia i Lech nadal mają więcej atutów. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Taki przykład, z życia. Mój dziadek, chłop z dziada pradziada tolerował na gospodarstwie 2, góra 3 koty. Rano puszka (po rybkach) mleka dla każdego, później kop na pole i po następną porcję meldowały się po wieczornym dojeniu. I znowu kop, pod stodołę. Ich problem , jak z głodu nie zdechnąć, a jak dobrze pójdzie to i troche tłuszczykiem obrosnąć i błyszczące futerko mieć. Nic tak futerka nie wybłyszcza jak świeże mięsko . Mialy góra po kilu-dwóch, zwinne, czujne i szybkie. Szczurów i myszy w sąsieku ze zbożem czy stajni ani śladu.Mój braciszek ciężko za Odrą harował, jako element uczłowieczający w germańskim morzu robiły dwa koty. Whiskas, Chappi, wątróbka, świeży ser i inne specjały pod sam nos. Spanie, żarcie, sranie i znowu spanie. Do 7 kilo skubańcy dochodziły, na drzewo wleźć nie umiały jak je przywoził na wieś pod Wieliczkę, a jak już weszły to je musiał ściągać . Powaźnie. Nie umiały zejść.Piłkarzom Legii to bliżej kotom brata niż dziadka. Po co się maja szarpać, jak miska pod sam nos pełna? ![]() |
|
|
|
Warszawski rozmywacz I
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze
Offline |
|
|
Po takim meczu to trener z jajami (a za takiego mialem Urbana)to mowi co mysli a on powiedzial "no bardzo mi przykro przepraszam". Ja pier....
To co powiedzial Urban na konferencji prasowej jest w pełni przewidywalne i mozna było sie tego spodziewać. Prawda jest taka ze takimi pomocnikami jaki mamy teraz: Radovicem, Iwańskim, Rogerem, Giza, Vukovicem to przy odrobinie checi i ambicji bysmy na stojaca Odre rozklepali. Ale u nich ani checi ani ambicji. Błedem jaki zarzucam Urbanowi na dzien dobry jest kombinowanie z nimi: tj Roger na lewej Iwański jakis defensywny **** wie co. Skoro juz z poltora sezonu Roger gra w srodku to niech ta gra z boku ma Iwanskiego/Gize po lewej Edson/Rybus po prawej Radovic/Szałach a za soba Vuko/Borysiuk. 4-5 lat temu dałbym sie pociac za taki potenciał w pomocy. I otóz to: Iwański dostał 250-300 tysiaków ojro rocznie, Giza pewnie koło 150-200, Chinyama podobnie. Wiec po jakiego chuja (wg nich oczywiscie) ma im sie chciec. Wystarczy ze wiem ile połowa z piłkarzy w naszej lidze dostaje na konto i potem tam sie przygladam ich grze to wcale sie nie dziwie ze wiekszosc z nich stoi. I nie chodzi tylko o piłkarzy Legii ale wielu klubow ktore płaca podobnie (wiadomo kto) i te ktore niby podobno płaca słabej.
Ostatnio edytowane przez Kijek : 17.08.2008 o godz. 20:03.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Swoją drogą tak się zastanawiam jaki jest wpływ na postawę Legionistów Pana Szula... przypominają mi się głosy krytyki za czasów, gdy pracował w Krakowie. Cytat:
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Legia ma chyba ten problem, że póki nie będzie atmosfery wokół drużyny, nie będzie ani drużyny, ani wyników. Kwestią otwartą jest, na ile władze klubu chcą osiągnąc sukces. Jeśli zależy im na stadionie i dokopaniu kibicom, to przeczekają te 2-3 lata aż powstanie boisko licząc na napływ nowych kibiców. Jeśli jednak chcą jakichś sukcesów (a zakładam, że po to pakują tam swoje pieniądze), to prędzej czy później się dogadają. Byłbym w stanie nawet się założyć, że nastąpi to jeszcze w tym roku. Paradoksalnie, to 14 miejsce w tabeli jest bardzo na rękę kibicom.
Probierz nie tyle śmieszny, co żałosny. Jego drużyna stworzyła jedną sytuację w pierwszej połowie, była wolna i anemiczna, Lech ją na dużym lajcie walnął na 2:0 i zaczął grać totalną padakę. Gdyby nie to, że w drugiej połowie wszyscy chcieli strzelić bramkę i przy kontrach grali indywidualnie, a reszta nie biegała, to skończyloby się na 5:0. A tak 3:0, co dobrym wynikiem jest. Bo cholernie się tego meczu obawiałem. edit: A właśnie, miałem się wcześniej o to zapytać.. Jak to jest z tym Szulem? Uchodził on w swoim czasie za najlepszego trenera od przygotowania fizycznego w naszym kraju. |
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
http://www.legialive.pl/mecz/362/komentarze
Dopiero pierwsza ich porażka w lidze i już chcą trenera i dyrektora sportowego zwalniać. Źle się dzieje w Legii i niestety przyjmuję to ze smutkiem. Bez silnej Legii nie będzie silnej Wisły, a bez silnej Wisły nie będzie silnej ligi. Tylko mam nadzieję, że sytuacja im się wyklaruje jak już będziemy mieli zapewnionego mistrza ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I jeszcze raz powtórzę - dzięki Bogu że Urban nie trafił do nas!
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 17.08.2008 o godz. 20:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
i nawet te gwiazdy z Hizpanii nie mieszczą w meczowej kadrze
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja tam wole Legię bijącą się z Wisłą o mistrza.Wiadomo- Legia to Legia...
Zaraz tu pewnie zostanę zjechany, ale fajnie by było by zaczeli wkoncu jakoś grać. O Lechu nie chce mi się pisać. |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Mnie tam bardzo cieszy porazka Legii
![]() Oby Urban był jak najdłużej trenerem Legii! Jak nie Legia, to Lech, a jak nie Lech to ktos inny bedzie naszym rywalem o MP! Życie nie znosi pustki ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzisz..
Generalnie to wyniki sportowe to coś, co najmniej mnie w Wiśle jara.Owszem, cieszę się jak Wisła wygrywa, smucę jak przegrywa, ale jakoś strasznię się nie przejmuje.Coś innego \ się dla mnie liczy, mimo, że to ostatnio zaniedbałem. Ujme to tak. Legii nie lubie, ale mam do niej szacunek- za całokształt. A Lech?Dla mnie to Amica Poznań, z wielkim napompowanym balonem, gdzie kibice jeszcze 4 lata temu zjawili się w oszałamiającej liczbie 400 główn na meczu np Pucharu Polski.To drużyna którą uratowałai gra na licencji Amici, bo w innym wypadku spadła by z ligi za korupcję,to stadion gdzie wieszano skradzione przez cracovie flagi, gdzie kibice paradowali wymalowanymi na twarzach przekreśloną gwiazdą czy przekreśloną "Elką".To kibice, którzy nas wyzywają od "nożowników" a trzymają z ekipą, która zabijała w ostatnich latach wiślaków. Najlepiej jak Śląsk albo Lechia będą walczyć z nami o mistrza ![]()
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 17.08.2008 o godz. 21:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Andrzej Niedzielan powinien zapytać jeszcze raz Iwańskiego by ten spojrzał w tabelę i zobaczył kto otwiera tabele ekstraklasy,a kto ja zamyka.
Urban powinien ugryżć się w język i nie opowiadać wszem i wobec że Legia z meczu na mecz bedzie grala coraz lepiej. Naprawdę dziwię się jaka jest ogromna róznica polityki transferowej miedzy Legia a Lechem.Nigdy bym nie przypuszczał że Urban z Trzeciakiem moga tak bardzo sie pomylić, na tle Lecha Poznań ta pomyłka jest jeszcze bardziej widoczna. |
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Legia w takiej formie to stoczy zacięty bój o intertoto... Odra ich ładnie pojechała.
A Lech się rozkręca, pręży i napina. W meczu z GKSem już się nadziali, ale po rozgromieniu Szwajcarów komentarze są w takim tonie, że jakby grali z Barceloną to też by mieli 6-0. Z taką grą w lidze ( co już pokazali z Jagiellonią ) bedą wygrywać . Ale jakoś jestem spokojny, że jak trafią na Wisłę to zrozumieją jakie jest ich miejsce w szeregu ![]() ![]()
Mistrzem Polski jest Wisła ... !
( ... proszę wszystkich kibiców o kulturalny doping... ) |
|
|
|
Warszawski rozmywacz I
Offline |
|
Rownie dobrze ja moge zapytac - kto kogo puknal 4 razy pod rzad. Tylko po co takie rozkminki? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|