|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Ile medali zdobędzie Polska Reprezentacja na Letnich Igrzyskach Olimpijskich ? | |||
| Żadnych. |
|
23 | 11,56% |
| Jeden medal. |
|
9 | 4,52% |
| Nie więcej niż pięć. |
|
55 | 27,64% |
| Więcej niż pięć. |
|
112 | 56,28% |
| Głosujących: 199. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nasze Zlotka jak na razie graja fatalnie...
![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jutro jest chyba ostatni dzień w którym wstaję o 4 nad ranem by to oglądać. A kiedy startuje Szymon Kołecki?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ja jestem ciekaw co będziemy mówić o grze naszych siatkarzy po ostatnich 3 grupowych meczach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
I zanosi na kolejna porazke 1:3...ehhh
Yfff kamien spadl z serca. Teraz, to wygramy ten mecz. Kto nie wygrywa 3:0, przegrywa 3:2
Ostatnio edytowane przez rafalek : 13.08.2008 o godz. 17:18.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Brawo dziewczyny , teraz wygrac piatego seta
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no no ... juz teraz serce mi bije jak dzwon, a co bedzie.. w meczu z Barcelona (szkoda ze jest w TV bo nie wiem czy przezyje, a sila rzeczy i tak pewnie wlacze na tvp2)
do boju ZLOTKA! to jest AMBICJA!! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I ch.. bombki strzelił.........
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
No i po ptokach.3:2.Ech szkoda bardzo liczyłem na nasze złotka.Moim zdaniem przegrały na własne życzenie za dużo błędów. Zadecydowała ta akcja na 6:8 dla Japonek.Wtedy Azjatki złapały wiatr w żagle i koniec :/.Szkoda że Uroda zawodniczek nie wpływa na mecz bo z całym szacunkiem dla Japonek ale moja babcia jest ładniejsza.
A co do Igrzysk ja licze że największe szanse na medal mamy w skoku o tyczce.Wiadomo złota nie będzie bo na pewno wygra Isinbajewa która wyprzedza inne tyczkarki o lata świetlne.Licze również na naszych szczypiornistów no i bądz co bądż na siatkarzy chociaż teraz czekają ich cięzkie mecze bo będą grali z wyżej notowanymi rywalami z Brazylią ,Rosją i Serbią Ps: W jakich konkurencjach Kirigistan zdobył medale i jakie ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
No to kolejna 'szansa' na medal poszła się... :/
To co dziś wyczyniały nasze 'mistrzynie' to naprawdę ludzkie pojęcie przechodzi. Przebywać ze sobą tyle czasu i mieć bardzo poważne problemy w komunikacji podczas meczu to naprawdę. Powiedzcie mi jak zawodnicza, która ma 159cm wzrostu może blokować, przepychać się na siatce i zdobywać punkty z zawodniczką, która ma przeszło 25cm wzrostu więcej? Cytat:
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 13.08.2008 o godz. 18:05.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Niemczyk prze ch. : "Co robią Kaczyńscy na korcie tenisowym?"
Spadłem z fotela! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W zapasach srebro i brąz.
PS. No Niemczyk zaszalał. To chyba jego ostatni komentarz w TVP ![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czy dziś nikt nie mógł do Liktoras krzyknąć, żeby się do cholery choć raz uśmiechnęła? przecież taka grobowa mina to może zdołować każdego
jakbym ja z nią grał to bym ją zjebał od razu, ona wyglądała jakby przegrała ten mecz zanim się zaczął, o skuteczności w ataku to przez grzeczność nie wspomnę ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Po skrócie relacji z debla (Matkowski, Frystenberg), kończy się już prawie studio i nagle Niemczyk wypalił do Kurzajewskiego właśnie z tym pytaniem.
Ogólna konsternacja, a Niemczyk z uśmiechem - "Grają w siatkówkę" ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Prawda absolutna i gorzka. Nasi oprocz tego ze pojechali tam sami siebie stawiajac w roli statystow do prawdziwej rywalizacjii,to jescze ciagle (tu glownie do plywakow pije) maja w glowach jakies sukcesy w Mistrzostwach Polski czy innych konkursikach. Dzis ten komentator na Jedynce (nie Babiarz) ktorego teksty sa poprostu osłabijące wychwalal rekord Polski Polki,zamiast dodac ze byla ostatnia w wyscigu.Mentalnosc ta samo co tych pseudo-sportowcow. Jak slysze ze taki Phelps nie jest z siebie zadowolony i uwaza ze musi dac z siebie wiecej,a Korzeniowski po sromotnej porazce uwaza ze co z tego on zostal Mistrzem Polski czy kims tam pol roku tem,to szlag czlowieka trafia ze taki ktos wogole nas reprezentuje na Igrzyskach.Jak nie chce to wywalic razem z Gruchałą na zbity pysk z kadry,to nie zubry zeby ich trzymać pod ochroną. Mentalanie jestesmy upośledzeni ,i zal sluchac jak to nasi"chcieli","za bardzo chcieli" i " W Londynie bedzie lepiej"
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 13.08.2008 o godz. 18:36.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Zaczynam się obawiać że zakład z kumplem, który powiedział że to będą Igrzyska hańby bez żadnego medalu jest przegrany... chociaż chciałbym się mylić.
Ale jeszcze nigdy nie było zawodników z tak słabą psychą, nieważna jaka dyscyplina - każdy/a pęka. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
Nie wiem czemu niektórzy się dziwią, że Kirgistan ma medale przecież to dobra radziecka szkoła.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zadziwiający jest rozwój światowego pływania...
Rekordy lecą jak z rękawa. Już nie mówie o Phelpsie, ale kiedy widze że 16 wyniki w eliminacjach odpowiadają medalowym pozycją w Atenach to aż ciężko w to uwierzyć. Co prawda wiadomo że dla pływaków igrzyska to najważniejsza impreza, ale i tak jest to niesamowite. Mam nadzieje że po IO, albo po latach nie okaże się, że to nie rozwój pływania tylko rozwój światowej farmakologii... |
|
|
|
Banita
Od: 04.2005
Offline |
|
|
tak tylko ze phelps w ciagu ostatnich 4 lat opuścil 4 treningi (a sa one CODZIENNIE) a Korzeniowski narzeka ze nie moze dlugo siedziec na dyskotece bo jest na treningu niewyspany
http://www.mocnyblog.pl/2008/08/13/io-dzien-8/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Otylia 4 w finale. 1 i 2 miejsce dla Chinek(<--- to już zaczyna być nudne, sami sobie zrobili olimpiade i zgarniają ile się da)
![]()
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Szczęśliwi Ci,którzy nie wstali o 4 rano w oczekiwaniu na pierwszy medal dla Polski na tych igrzyskach.
Otylia miała szansę na brąz ale nie dała rady. Wyszło nie najlepsze przygotowanie plus konflikt ze Słomińskim. Szkoda. Za to nasi zapaśnicy biją wszelkie rekordy. Trzech wystartowało i póki co nie wygrali żadnej walki, nieźle. Szablistki dostały ciężki łomot od Amerykanek. Nic to, trzeba zaczekać do niedzieli - wtedy startuje Kołecki i wioślarze. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Otylia na IO zawiodła na całej linii. Nie obroniła żadnego medalu, ba nie zdobyła nawet jednego 'brązu'. Po raz kolejny można powiedzieć 'szkoda'. Tracimy kolejną szansę na medal. Jedyną pływacką nadzieją pozostał Sawrymowicz. Czas pokarze, czy do Olimpiady przygotował się równie 'dobrze' jak reszta Polaków. Chiny odjechały nie tylko nam, ale reszcie świata również. To co zrobiły dzisiaj chińskie pływaczki to klasa sama w sobie. Nie bawiły się jak Oti i pobiły rekord nie o kilka setnych, ale o przeszło sekundę.Bardzo zaskoczyli mnie nasi piłkarze ręczni, in minus oczywiście. Strasznie męczyli się ze słabymi Brazylijczykami. Nasza gra wyglądała kiesko. Tkaczyk dziś fatalnie. Bramkarz obronił większość jego rzutów. Zawodnicy takiej klasy nie powinni marnować seriami 100% sytuacji. W następnym spotkaniu zmierzymy się z mistrzami olimpijskimi - Chorwatami. Jeśli zagramy tak jak w dzisiejszym spotkaniu to o zwycięstwie możemy tylko pomarzyć. Mam nadzieję, że wynikiem dzisiejszej słabej gry była tylko i wyłącznie pamięć o porażce z Hiszpanami. Liczę, że Wenta wstrząśnie naszymi zawodnikami i ci pokarzą na co naprawdę ich stać. Za 30 min spotkanie Polaków z Serbami w siatkówkę. Zobaczymy w jakiej dyspozycji są nasi siatkarze. Jak sądzicie podtrzymamy dobrą passę i po raz trzeci z rzędu odniesiemy zwycięstwo? Osobiście wierzę w Polaków oraz zwycięstwo. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oglądając mecz Brazylia - Rosja trudno o jakikolwiek optymizm, jeśli idzie o naszych siatkarzy. Różnica w zagrywce i przyjęciu jest ogromna. Co prawda na tych rywali można trafić dopiero w półfinale (oczywiście nie licząc meczów grupowych) ale jednak o medalu dla siatkarzy nie ma co myśleć.
Niestety podobnie jeśli idzie o piłkarzy ręcznych. Co prawda dzisiaj zagrali tak słabo, że gorzej już nie można ale mimo wszystko drużynie, która mierzy w medal olimpijski takie mecze nie mogą się zdarzać. Bielecki po kontuzji wyraźnie nie doszedł do siebie i na tym turnieju wiele nam nie pomoże. A to bardzo duże osłabienie. Po dzisiejszym meczu nie ma z resztą co oceniać poszczególnych zawodników, wszyscy zagrali mniejszą lub większą kichę a jedyny jaśniejszy punkt to moim zdaniem Jachlewski. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
A co do plywania - ciezko zdobyc medal gdy sie nawet nie zbliza do wlasnego rekordu zyciowego. Wszyscy poszli przez 4 lata do przodu, tylko my zostalismy w miejscu. A wystepu zapasnikow szkoda komentowac... ![]() ![]() Życie bym dał, za krakowską Wisłę... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żenada...
Na następną olimpiadę wyślijmy 500 sportowców. Może, któryś znajdzie jakąś fajną robótka przy okazji w Londynie. Pozwiedzają sobie za darmo... Wszyscy będą szczęśliwi. I a nóż któremuś się uda coś wygrać, albo wszyscy rywale się wycofają i zdobędzie medal... To tylko sport wszystko jest możliwe... Będzie 3 x większa żenada niż w Atenach, gdzie było ledwo 10 medali. W życiu nie byłem tak rozczarowany postawą naszych sportowców... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ale przepraszam jaka żenada? Jaki wstyd?
Nie ma żadnych argumentów, aby wymagać od nich medali... Chyba większej prowizorki w spotrtowej edukacji młodych ludzi jak w naszym kraju to nie ma. Widać to w sportach zespołowych, jak i indywidualnych. Wybierzecie się kiedyś na Wisłę i zobaczcie ile trudu muszą włożyć działacze, sportowcy czy sami rodzice zawodniczek i zawodników, by można było przeprowadzić jakiekolwiek przygotowania lub obozy przed sezonem. Na jakie śmieszne kwoty opiewają kontrakty reklamowe i sporotwe takich zawodników... i w jakich warunkach to się odbywa. Jak będziecie w Zakopcu popatrzcie jak wygląda takie zaplecze COS-u...ja miałem tam okazje być dwa miesiące temu. Od czasów komuny nie zmieniło się nic na plus. Budynki same się już sypią bo nie ma kasy na modernizację...wyjątek skocznia. Ale jeszcze musi mieć kto na niej fruwać... Nie ma cudów Panie i Panowie, a jak są to od razu czytamy bajki o polskiej szkole pływania czy polskiej szkole skoków narciarskich... Kłamać to my, ale nie nas ;-) ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Kurde nie wiedziałem, że mecz Rosji z Brazylią leci na dwójce. Czyżby to był już koniec niepokonanej Brazylii? Coś mi się wydaje, że nie obronią złota. Canarinhos przeżywają wyraźny kryzys formy. Rosjanie grają o wiele lepiej w porównaniu z Ligą Światową. 'Pogrom' Brazylii! Rosja 3-1 Brazylia. Jeśli dzisiaj wygramy z Serbami to poczujemy się mocniej psychicznie. Może nasi siatkarze przypomną sobie stare dobre czasy i osiągną kapitalny dla nas wynik na Olimpiadzie. Głęboko wierzę, że mamy szansę zdobyć medal. Mam nadzieję, że nasi siatkarze nie zawiodą swoich kibiców i osiągnął cel, który sobie założyli. Ps. Wygrywając dzisiaj z Serbią będziemy w 'gazie'. Następne spotkanie gramy z Brazylijczykami. Kto wie jak potoczą się losy. Może odniesiemy tak oczekiwane zwycięstwo nad Canarinhos .Ps2. Niemczyk mnie rozwala pytaniami jak nazywa się rozgrywający Brazylijczykow [przyp. - Ricardo] EDIT: Standardowo tracimy kolejną szansę na medal. Nie wiem jak Wy, ale ja już zdążyłem się do tego przyzwyczaić, Cytat:
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 14.08.2008 o godz. 07:48.
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|