|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakie piwo najbardziej lubicie? | |||
| Tyskie |
|
345 | 28,89% |
| Warka |
|
74 | 6,20% |
| Żubr |
|
96 | 8,04% |
| Carlsberg |
|
107 | 8,96% |
| Heineken |
|
95 | 7,96% |
| Żywiec |
|
172 | 14,41% |
| Tatra |
|
51 | 4,27% |
| Harnaś |
|
45 | 3,77% |
| Okocim |
|
54 | 4,52% |
| Lech |
|
155 | 12,98% |
| Głosujących: 1194. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Ja lubie Lecha, OK, Okocim palone i mocne, Carlsberga, Warke strąg i specjal (czerwoną)
a nie lubie Tyskiego, Żywca, i tych tanich sikaczy typu karpackie a o DESPERADOS powiem tyle że to smakuje jak orenżada a nie jak piwo!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Po części tak ale dla urazmaicenia jest jak najbardziej OK.Skoro już jesteśmy przy smakowych piwach to po raz kolejny polecam kapera.8,7% mocy,20% wag.
![]() ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Ja za to polecam Australijskie piwo FOSTERS bardzo popularne w Anglii Moj ranking z zagranicznych 1.Grolsch(najlepiej ten z metalowym zamkiem) 2.Fosters 3.FAXE(puszka litrowa) 4.Budwiser 5.Kronenberg 1694 z Polskich 1.Okocim OK 2.Zywiec 3.EB(mala butelka) 4.Carlsberg(keg) ![]() ,
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Może i macie racje z tym Desperadosem, mimo wszystko jest to jakieś urozmaicenie na naszym rynku piwnym, mi smakuje
sa gusta i guściki a co do zagranicznych piw polecam Karlovackie, chorwackie piwko ale naprawde super oraz wspomniane wyżej Fosters.Mam pytanie do wprawionych zawodników ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Desperados jest równie paskudny co Reedsy i inne Freeqi. syf
Ballantines to whisky, smakuje jak whisky, wygląda jak whisky i pije się jak whisky. google nie boli. ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Nie wiecie czy można kupić w Krakowie bułgarskie piwa Kamenitza albo Zagorke?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Blondas, zajrzyj do Almy, chyba Kamenitz widziałem.
![]()
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Widocznie taki mam gust.Po prostu wole mocniejsze piwa a takie carlsbergi, desperada tym bardziej budweisery smakują mi jak woda mineralna
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 08.08.2008 o godz. 13:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Faxe na pewno tak. Miałem przyjemność spróbować podczas tegorocznych wakacji.
Co do EB to faktycznie od dobrych kilku(nastu?) lat zaginione (przynajmniej jeśli chodzi o Polskę). A szkoda...
Ostatnio edytowane przez kalvin : 07.08.2008 o godz. 23:30.
![]()
Przeważnie zachowuję się poważnie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Smutna wiadomośc dla nas wszystkich ze nie bedzie jak wszędzie w cywilizowanym świecie czyli normalnie , ani Żywiec ani Warka Tyskiego tez nie uświadczymy na stadionach
http://wiadomosci.onet.pl/1937825,11,item.html
Ostatnio edytowane przez kohprzem'68 : 20.03.2009 o godz. 12:52.
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://biznes.interia.pl/news/bedzie...u-piwa,1321935 co myslicie o tym
ale ...plastik |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przeciez tego sie pic nie bedzie dalo. Warki co prawda nie pijam, ale pewnie czulbym sie jakbym walil mamrota z gwinta z zulami pod spozywczakiem.
No chyba ze chca troche odchamic spoleczenstwo, zeby zamielini mozgojeby na browara z plastiku ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Oczywiście Tyskie, Lech. Ale też czasami Carlsberg czy jakiś Żubr. Co do tej Warki to pijąc ją pamiętajcie który klub wspieracie
A tak na poważnie to Warka nie taka zła. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lech to mi przez gardlo nie przejdzie juz z samej nazwy, Tyskie tez nie przepadam. Zracji rodzinnych( wielu pracuje w OKOCIMIU) i tego ze mieszkam od tego browaru 15 km preferuje regionalna marke ale i bez tego bym pil bo mi smakuje.
Ostatnio kupilem w Tesco w Angli piwo Karpackie( zielone) cena jak na Anglie bardzo dobra a i w smaku powiem ze bardzo dobre. Piwem nad piwem jest dla mnie AMSTEL tylko musi byc z Grecji( nie wiem czy to woda, slonce czy co innego powoduje) ale mialem orgazm w gebie jak pilem na urlopie to piwo. Kupilem w Angli to juz nie to samo Zastanawiam sie nad domowa produkcja piwa mam pare przepisow, nawet znalazlem w internecie cos takiego http://www.allegro.pl/item656984530_...ylo_lager.html i teraz pytanie czy koledzy Wislacy maja doswiadczenie z domowa produkcja piwa. Nie chodzi mi o koszt tylko o smak
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 12.06.2009 o godz. 12:27.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dla mnie najlepszym piwem jest Lech.Nie pogardzę też Tyskim , Carlsbergiem , Żywcem lub Heinekenem.
P.S. salak1906: mój wujek próbował robić domowe i piwo i skończyło się to tak , że nikt tego nie chciał pić bo smakowało jak coś pomiędzy bimbrem a szampanem . Poza tym , miało chyba z 30% alkoholu ![]() Także jak się nie ma odpowiedniego doświadczenia i sprzętu to nawet najlepsza książka nie pomoże ![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Warka 1,5l nie taka zła jak się każdemu wydaje w prawie każdym sklepie po 8zł
poza warką to Tyskie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To ta warka 1,5l jest już w sklepach?
![]() Chętnie zdegustuję w najbliższym czasie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pewnie że jest. Ja ją już od jakiegoś tygodnia widzę w monopolach, spożywczakach, na stacjach i w marketach no Wszędzie
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
I też jestem ciekaw czy ktoś się z tym bawił i czy smakowo jest podobieństwo do normalnego piwka, jezeli zrobi się je używając np. takiego sprzetu i w odpowiedni sposób?
Ostatnio edytowane przez gackos : 12.06.2009 o godz. 13:30.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no w najblizszym czasie musze napic tej warki 1.5 w plastiku.. ciekawi mnie jak bedzie smakowac (mysle ze na melanzyki bedzie ciekawym materiałem
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma to jak Pilsik z Yakuzy to jest piweczko
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Co prawda, to prawda
Najbardziej lubię Carlsberga, Lecha i Tyskie. Warka i Tatra też nie są złe. Najbardziej nie trawię Harnasia, smakuje jak siki. ![]()
WISŁA NOWA HUTA !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ja najbardziej lubie Dębowe Mocne ale Warką czerwoną i Harnasiem tez nie pogardzę
![]() |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Lech do niczego, Tyskie,Warka to samo.... moze to moje zboczenie ale gustuje tylko i wylacznie w ciemnym piwie
Wiadomo ze Krolewskie wspieram od czasu do czasu w gronie znajomych ![]() Z dostepnym w Polsce : Black Boss Porter i Budweiser Dark Lager. Z mniej dostepnych to 3/4 irlandzkich ciemnych piw...w tej klasie to mistrzostwo swiata ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jezeli chodzi o gatunki, to normalnie najbardziej podchodzi mi Lech i Tyskie, czasami dla smaku sięgam po Pilsnera Urquella lub Żywca Portera. A dawniej, dla szybkiego zrobienia się, często kupowało się Faxa czarnego lub Amsterdama, ale do nich (a na pewno do Amsterdama) dodawany był spirytus. A tak ogólnie, a szczególnie po dużym spożyciu to raczej żadnego browarka nie odmówię
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Co do plastiku to w innych krajach to normalka, np w Chorwacji, podobnie jak male puszki 0.33l. Co do piwa to ostatnio jestem cienki bolek przez nauke do sesji, ale trzeba bedzie rozkminic taka buteleczke 1,5 litra
![]()
BRONOWICE!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W plastikowych pilem raz zakupione u naszych wschodnich sasiadow byla to beczka litrowa plastikowa pisalo na niej ze ma chyba 7,9 % wypilem tego 3 litry i... masakra faza kosmiczna do dzis mam dziwne mysli o piwie w plastiku
Ostatnio edytowane przez WALDI TSW : 12.06.2009 o godz. 15:30.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Piwa duńskie są bardzo dobre,podobne do naszych marek.Zeszta z zachodu to sikacze.Szklanka piwa i wiadro wody,takie mają chyba receptury.TUBORG z Dani,pychota.Nie wiem czy jest dostępne u nas,kiedyś było?Jak coś to dajcie znać gdzie można je dostać,będę wdzięczny.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|