|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
A gdzie argumenty ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Na obchodach Powstania Warszawskiego kombatanci buczeli w czasie przemówienia Tuska, Kaczyński (Prezydent) dostał owacje.
W ramach ciekawostki. ps. czy ktoś widział w TV jakieś informacje na ten temat? W szczególności video by mnie interesowało. ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
No i dlatego jedynym lansowanym w mediach "kombatantem" jest Bartoszewski...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Dość ciekawy wywiad z Palikotem.
Cytat:
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|||
|
Cytat:
żenada Cytat:
Chyba tylko tym ![]() Bardziej racjonalne było by argumentowanie , że za kilka lat Wisła zdobędzie ligę mistrzów . Marzeniem prywatnych firm jeszcze niespełnionym jest póki co wysyłanie osób na kilka minut na wysokość 100 km do ziemi a stary fanatyk będzie mi wmawiał , że po totalnym sprywatyzowaniu i uwolnieniu rynku znajdzie się w technologicznym IV świecie prywatna firma zdolna wysłać człowieka na Marsa . Żenadą jest , że prosisz o uargumentowanie czegoś co jest z góry skazane na wyśmianie . Cytat:
Cytat:
![]()
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://wyborcza.pl/1,75968,5545380,T...ycja_PiS_.html ps. ciekawi mnie czy forma Twojej wypowiedzi kwalifikuje się do "wycieczki osobistej"... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po pierwsze część . Jest to dosyć istotne słowo które pominąłeś w swojej wypowiedzi .
Po drugie z ciekawego źródła korzystasz Po trzecie spotkałem się z innym opisem tej sytuacji w tym samym źródle Po czwartek raczej jest to smutna sprawa i lepiej żeby kombatantów do tego nie mieszać . Jak rozumiem , ty jesteś z tego niezwykle dumny , że kombatanci gwizdali na Tuska podczas tych obchodów. Faktycznie jest z czego być dumnym . Z tego , że tłum przerwał minutę ciszy by przywitać brawami Macierewicza też jesteś dumny ? Może z tego momentu poszukać Ci jakiegoś filmiku ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Wklejam jako odpowiedź (mimo że aż tak wielkim fanem Mikkego nie jestem) Koszt lotu na Marsa w granicach 55 mld USD http://technologie.gazeta.pl/technol...go_Swiata.html Nie wiem czy to jest wykonalne.... ale 55 mld USD dla zdrowej gospodarki Polski juz jest mozliwe do wysupłania w ciągu hmmm ... 10 lat ![]() (oczywiście to jest półżartem)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 04.08.2008 o godz. 16:33.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po pierwsze - nigdzie nie napisałem że buczała całość - zresztą w jaki sposób można by sprawdzić czy każdy kombatant na pewno buczał, czy może jeden nie.
Po drugie - gdybym skorzystał z Naszego Dziennika to byś napisał "Rydzyk". Jak korzystam z GazWybu to piszesz, że z ciekawego. Korzystam z takiego, które jest uznawane za wiarygodne przez sympatyków Platformy. Po to by nie mogli tego skomentować "Rydzykiem". Po trzecie - za to że w GazWyb sami sobie przeczą to ja już nie odpowiadam. Może wewnętrzna cenzura nawaliła? Po czwarte, też mnie smuci to, że ludzie którzy byli gotowi oddać życie za Polskę potrafią rozróżnić kto jest kto, a młodsze pokolenia mają z tym większy problem. Co do minuty ciszy, to rzeczywiście przykra sprawa. Choć Macierewiczowi brawa należą się jak mało komu, ale myślę że minutę ciszy trzeba uszanować.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 04.08.2008 o godz. 16:40.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sędzio,tak z ciekawości mógłbyś wyjaśnić znaczenie,cel swojego nowego podpisu?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
To chyba proste, godlo platformy ma sumbolizowac szczesliwa Polske. Przerbione godlo u Sędziego pokazuje, że czlonkami Platformy są ludzie łamiący prawo, ktorzy następnie trafiają przed sad (dlatego O. w zamian za pierwsza litere nazwiska zatrzymanego, np. Piotra Ś. ;p), o czym ostatnio mozemy sie przekonac.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mb_1906 to wyjaśnił.
Była taka flaga na transparentach w czasie tej manifestacji w Sopocie i mi się rysunek spodobał, szkoda że nie popisałem sobie tutaj w czasie gdy to było bardziej aktualne. Ale ostatnio coś jestem zajęty. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||||
|
Cytat:
![]() Zatrudnimy ludzi potrafiących wcielić te technologie w życie Pomnożymy 55 mld razy cztery To niewątpliwie pierwszy Polak stanie na Marsie za 7 lat Cytat:
Cytat:
Cytat:
? Korzystasz z tej informacji , bo nie masz innej . Cytat:
Cytat:
Nie ważna jakość , ważne ze nasi Za Piotra Woyciechowskiego , Tomasza Macierewicza , Siwke , Cenckiewicza , oraz resztę drużyny Macierewicza ? Cytat:
![]() Teraz Tusk i Olejniczak ,,razem" nie bardzo pasują . Bardziej by pasował pewnie Kaczyński i Napieralski . Ale tak nie wypada ![]() ![]()
|
|||||||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja nie wiem czy spora, czy tylko część. Wygląda na to, że dość spora, skoro było to zauważalne.
Zaś co do Macierewicza - to Ty mi zarzucasz, że nie wiem czy faktyczni wyrażali dezaprobatę kombatanci czy tłum, ale samemu wiesz że kwestia szkoleń i awansów wyglądała tak jak ją przedstawili przeciwnicy Macierewicza. Brawo. A Olejniczaka wywaliłem kilka miesięcy temu, teraz miałem takie małe logo orzełka. ps. informacje o buczeniu nie pojawiły się tylko w GW, ja się dowiedziałem o tym zdarzeniu z http://foxx.salon24.pl/ (co prawda tam źródłem też jest GazWyb), ale np. u Rydzyka też jest http://www.naszdziennik.pl/index.php...04&id=po24.txt
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 04.08.2008 o godz. 19:21.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Nie ma co się dziwić, że buczeli. To ludzie wychowani na innych wartościach niż Tusk i jego klakierzy. Nie po to przelewali krew, często tracąc kogoś z rodziny, żeby nie wiedzieć o co się toczy gra w Polsce. Są świetnie wyrobieni politycznie, bo ich nauczycielem jak mało kto było życie, które w każdej chwili mogli stracić. Są wyczuleni na kłamstwa i wyczuwają kto i kiedy ich wymarzoną Polskę szmaci. Oni nie dadzą się wodzić za nos bredniami politycznych oszustów. Niestety przedwojenni warszawiacy w obecnej Warszawie to nawet nie jest 10 %. Większość to napływowcy, często bez kręgosłupa dla, których tacy powstańcy są tylko czasami wyrzutem sumienia. A te lepiej zagłuszyć nowomową UE.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Kolejny efekt uboczny wejście do Wspólnoty - harmonizacja leków...
http://biznes.gazetaprawna.pl/artyku...ndowanych.html Ciekawe ile tanich leków zniknie od 01.01.2009? Oczywiście na końcu zapłacą pacjeńci (konsumenci). ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdyby się tak dobrze zastanowić, kogo by tu wystrzelić na Czerwoną Planetę, to te 7 lat zaciskania pasa by się opłaciło, potem będzie 7 lat tłustych. Jakieś propozycje? Ja proponuje Tuska. Jako zadeklarowany leniiuch mógły przez pół roku podróży zupełnie nic nie robić. Chociaż szkoda tamtego globu bo Donio by po pol roku roku założył układ marsjański, sprywatyzowal Twarz za 2% wartości i opodatkował wiatr słoneczny. Z obowiązkową kasą fiskalną.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 05.08.2008 o godz. 19:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kalashnikov2,a o ministrze sprawiedliwości zapomniałeś? - przecież to jeden z głównych podejrzanych z Twojego podpisu
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
Masz rację, pozostałych ministrów też. Cieszę się że po raz kolejny się zgadzamy ![]() kalashnikov2 napisał(a):
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 05.08.2008 o godz. 18:56.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Nie orientuje się ktoś kiedy będą wybory prezydenckie w USA?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kalash,ja Cię proszę nie przeżywaj...
"doprawdy wzruszające" - to jest sarkastyczna,wielce wymowna reakcja na szydere wobec Tuska? To tylko pojedyńczy post.W przeciwieństwie to Twojego "niesakrastycznego" podpisu pojawiającego się pod KAŻDĄ Twoją wypowiedzią na forum. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wybory 4.11
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wiecej dystansu do Donia i s-ki ![]() Mój podpis taką negatywną reakcją na czyjekolwiek poczucie humoru nie jest, więc nie odwracaj Alika ogonem ![]()
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 05.08.2008 o godz. 21:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
---------------------------------- Donald Tusk - 33%, Lech Kaczyński - 15%, Włodzimierz Cimoszewicz i Kazimierz Marcinkiewicz - po 12%, Zbigniew Ziobro - 11%. Tak wygląda czołówka najnowszego, sierpniowego sondażu prezydenckiego "Gazety Wyborczej". http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...osc_prasa.html W linku pisze że elektorat PiS w większości woli zamiast Kaczyńskiego Ziobre na tronie ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ceikawe jednak jak by wyglądały % gdyby był wybór między Tuskiem a Kaczyńskim. Bo jeśli zsumować LK i ZZ to Donek ma przewagę ledwie 6%.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie ciekawi jaki byłby wynik gdyby zamiast Donka dać Radka Sikorskiego
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
elita u nas polityczna zajebista, byli komunisci, obecni socjalisci i potomek dziadka z wermachtu, skad tam w ogole cimoszewicz
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Zbychu napisał(a):
![]() Zbychu napisał(a):
Zbychu napisał(a):
Trudno w to uwierzyć.Gwoli ścisłości - ja pisalem że to te 3 osoby widzą że ich dowcip im sie w jakiś tam sposób Tobie nie podoba a nie odwrotnie. W drugą stronę nam się nic tu nie może nie podobać, ba, to jest wręcz zabawne i wielce wymowne jak reagujesz na żarty dotyczące rządzącej ekipy. ==== Choć w pewnym sensie rozumiem oburzenie krytyką rządu bo przecież miało być tak że do 21 X krytykowało się praktycznie tylko rząd, więc teraz czas na opozycję, tak by było po równo ![]()
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 06.08.2008 o godz. 11:06.
|
|||
|