|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Swoją drogą - niemal zawsze, gdy w prasie pojawia się nazwisko Helbin, ewentualnie mowa jest o gejach (w tym przypadku te elementy wystąpiły łącznie...), autorem artykułu jest niejaki RoMan... :]
Ostatnio edytowane przez it : 01.08.2008 o godz. 07:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
http://www.kapitalizm.org/?action=sh...le&art_id=4689 Cytat:
![]() laczy sie to z tym Biznesmeni nielegalnie zatrudniający pracowników nie będą mogli brać udziału w przetargach, stracą dostęp do funduszy unijnych, a nawet koncesje na prowadzenie działalności. „Rz” dotarła do rewolucyjnych pomysłów Państwowej Inspekcji Pracy mających ograniczyć proceder nielegalnego zatrudnienia. Szacuje się, że w szarej strefie pracuje obecnie ponad milion osób. Skalę problemu potwierdza fakt, że w co drugiej firmie, kontrolowanej w ciągu ostatniego roku, inspektorzy natrafili na tego typu nieprawidłowości. Dotychczas przedsiębiorców karano grzywnami, ale zdaniem PIP dotkliwszą sankcją za nielegalne zatrudnianie pracowników byłoby wykluczenie z udziału w przetargach publicznych, utrata dotacji z UE lub koncesji. Te pomysły idą w parze z rozwiązaniami unijnymi. Parlament Europejski pracuje właśnie nad tzw. dyrektywą Frattiniego, która przewiduje tego rodzaju kary, tyle że ogranicza je wyłącznie do zatrudniania nielegalnych imigrantów spoza Wspólnoty. http://www.kapitalizm.org/?action=sh...le&art_id=4687 jasne, najlepiej puscic na bruk milion osob(no moze nie milion, czesc by pewnie zajecie legalne badz nielegalne znalazla), to tak w ramach walki z bezrobociem Poza tym nie wiem czy politycy sami sie nie podkopuja, praca miliona osob jednak wplywa jakos na wysokosc PKB.co do UE to mozna to skwitowac jedynie tak - socjalizm to ustroj, ktory bohatersko walczy z problemami niespotykanymi w innych ustrojach
Ostatnio edytowane przez cpc : 01.08.2008 o godz. 09:10.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Wilku napisał(a):
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobra,kto i ile chce to może dać ofiare na tace w kościele ,ale bez przesady - jak w Radiu Maryja co 15 minut podają numer konta to aż się niedobrze robi.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co to znaczy "może dać ofiarę na tacę w kościele"? A jak ktoś woli wpłacić Radiu Maryja zamiat dać na tacę? To co? Zabronić? Jak Ci niedobrze, to po co słuchasz? Ja naprawdę nigdy nie bylem jakimś fanem Rydzyka, sam sie czasem nieźle uśmieje słuchając akcji na antenie, ale gdy widzę jak płytka i antywolnosciowa jest krytyka Radia, to trudno nie stanąć w jego obronie. Z tego co zauwazam to tym najgorliwiej praktykującym katolikom RM jakos bardzo nie przeszkadza, choźby sami go regularnie nie słuchali. I nawet nie mam tu na mysli starszych ludzi, czy praktykujących SLDowców. Natomiast najbardziej zagorzalymi przeciwnikami są ci ktorzy z powodu braku istnienia nauczania Kościola nie odczuliby jakichkolwikek braków, albo przynajmniej tak się zachowują (katolikami czują sie tylko ze wzgledu na wychowanie). Oczywiscie nie dotyczy to wszystkich, ale chyba taka jest tendencja.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 01.08.2008 o godz. 10:19.
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
W większości przypadków peniądze idą na bieżącą działalność parafii czy zakonow zapewne, ale tez nie sądze, żeby przesadnie zakonnicy byli nastawieni na maksymalizację zysków. W przypadku odwiertów o ktore się rozchodzi , być może cała sprawa polega na tym żeby mieć OZE a nie koniecznie krociowe zyski. Nie wiem. W sumie pytałem o cos innego. Czy jak nie uzbiera do końca to potem będzie taki "stoczniowy" komunikat czy nie? -------- W sprawie dziennikarza - śliski temat i coś nie jest w porządku do końca. ALE w ogóle w dyskusji nad tego typu sprawami jedna rzecz mnie uderza. Zróbmy sobie takie ćwiczenie myślowe. 1. Faktycznie chciał łapówkę. 2. Sam sobie podciął żyły. Czy to jest możliwe? Jak najbardziej. Czy da się to w 100% wykluczyć? Nie. A kto z panów uważających to za akcję dawnych służb jest w stanie w to uwierzyć? Tylko tak szczerze. Oczywiście działa to w drugą stronę. Kto przekonany o słuszności powyższych 2 punktów jest w stanie uwierzyć że to jednak spisek służb? Dlatego razi mnie czasem tutaj takie ogłaszanie "prawd oczywistych" w oparciu o relację z gazet i blogów pisanych przez niewiadomo kogo. Dla mnie pkt. 1 jest NAJPRAWDOPODOBNIEJ nieprawdziwy (czytaj najprawdopodobniej ktos się chce na nim odegrac), ale juz pkt 2 jest NAJPRAWDOPODOBNIEJ prawdziwy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() poza tym wiesz, jak dla mnie to demokracja ma wiecej negatywnych aspektow, jak chociazby to ze wspolabywatele decyduja za mnie(poprzez wybor partii socjalistycznych) gdzie wedruja moje pieniadze, niby to rzady wiekszosc z poszanowanie praw mniejszosci, ale z tym szanowaniem praw mniejszosci chyba cos nie tak ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() Widze, ze niektorym ludziom nienawisc do RM i Rydzyka sieje powazne spustoszenie myslotworcze podczas wyrazania opinii o tym medium i jego pryncypale. Otoz Snake'u,jesli piszesz,ze przy odplacaniu pieknym za nadobne nie ma potrzeby szukania wysublimowanych slow, to sprobuj chociaz RAZ ( a wierze,ze Cie stac) spojrzec na temat bez emocji, i zastanow sie, czy DOKLADNIE TAK nie mysli wlasnie druga strona - czyli RM. Bezlitosnie opluwane i wysmiewane odkad wlasciwie siegam pamiecia - przykladow jest b. wiele. Piszesz o slowach z rynsztoka,pelnych nienawisci i cynizmu - strzel przykladem slow z rynsztoka (coz,najwyzej Wilku mnie zbanuje,ale dla mnie to np. ****a,****,itp.), ktore uzywa Rydzyk, a juz koniecznie jego - jak ich nazywasz - poplecznicy. Rozwin, prosze,temat rzekomej nienawisci i cynizmu ,napisz konkretnie,dlaczegoz to cos jest negatywnym aspektem demokracji (choc tu turlam sie ze smiechu,bo wicie,rozumicie...) To w ogole szerszy kontekst - tzw. tolerancja srodowisk lewackich (nie zaliczam tu tylko Lewicy sensu stricte). Bo mnie sie wydawalo,ze powinno byc zawsze tak,jak pisal Wolter :" Nie zgadzam sie z tym, co mowisz,ale oddam zycie za to,bys mogl to powiedziec" - widac dla Lewakow wazniejsze jest to,abys mowil to,co oni chca slyszec,wszystko inne - to negatywny aspekt demokracji. Stad juz tylko krok do :"nur fur deutsche"... Przychodzi mi bronic Kosciola Katolickiego i jego instytucji w sytuacji,kiedym niezaangazowany religijnie,ale zem ateusz,to wyznac musze,ze sluchajac bzdur,ktore na temat Kosciola sie opowiada (a zwlaszcza broni sie ponoc wykorzystywanych przezen finansowo ludzi...nie pytajac ich o zdanie ),glupot potwornych i niegodziwosci,zastanawiam sie nad jednym,kluczowym pytaniem...A co w zamian,PT Panie i Panowie Rewolucjonisci ? Swiat wg Was ? Dziekuje - wole umrzec w spokoju i wszystkim innym radze to samo...Teraz jeszcze wazna kwestia:Raul TS napisal o Wilku i jego towarzystwie,przez gesty kordon pomyslow ktorych probuja przebic sie inni biedacy,skutecznie lapa (o,sorki Wilku ) cenzora tlumieni... A wniesliby zapewne tyl nowych idei,ze stamtad krok bylby ku nowej jutrzence i Wspanialemu Swiatowi...Otoz ja mam problem - "znam" Wilka jak i pozostalych ludzi li tylko z tego forum - w jednych sprawach sie zgadzamy,w innych - zapewne nie. Lecz nade poglady polityczne cenie u ludzi jakosc rozumowania - a to,ze w kwestiach polityki,obyczajowosci i pewnie z Wilkiem oraz z kilkoma innymi PT Forumowiczami mi po drodze - mam sie tego wstydzic ? Ok,wstyda sie,bylebym sie nie CZERWIENIL... ![]() Natomiast co do cenzury - tak,i mnie sie ona nie podoba na tym forum,ale podalbym rowniez pare powodow,dlaczego moge to zrozumiec akurat w internecie... Przy okazji - w ostatnich wyborach na dwie PRAWICOWE partie (tak okreslane w Polsce,ale mniejsza z tym) zaglosowlo 12 000 000 ludzi,i choc partie te poroznily sie,to przed wyborami 2005 roznice byly naprawde nieliczne,bo i nawet podejscie do III RP bylo jednoznacznie krytyczne... To wszystko sprawia,ze z optymizmem patrze na przyszlosc lewicy w Polsce... ![]() Dobra,reszta pozniej -albo wczesniej ban... ![]() Pozdrawiam P.S. Wiem,ze niepolitycznie,ale moze jednak... Czy tylko mi sie wydaje,ze - ogladajac mecz z Beitarem - Wisla w zasadzie w cuglach powinna wygrac,tymczasem w mojej ulubionej GW leady internetowe co kilka godzin obwieszczaly,jak to Wisla fatalnie zagrala... Nie chcialbym nakrecac spirali pomowien,ale moze w redakcji GW istnieje specjalny fanklub Beitaru,co przy proweniencji Nadredaktora chyba dziwic nie powinno ? ![]() Sorry,ale ze mnie antysemita... ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pozdrawiam ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wlasnie min. dlatego znowuz przeczytalem to,co napisalem o cenzurze i moderacji tego forum - i nie,na litosc boska,Wilku, nie odchodz i moderuj dalej...
![]() ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
"... łubudubu łubudubu niech nam żyje prezes naszego klubu..." Pozdrawiam PS Jest temat pytania i uwagi do moderatorów - czemu zasmiecasz ![]() Ja to na serio - bez prowokacji.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 01.08.2008 o godz. 17:28.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"...zaden mnich polski nie bluznil wszech-cnocie, wiec nam heretyk powie: heretyki..." ![]() P.S.Jest taki temat,lecz jest temat polityczny,w korym skomentowalem posta politycznego kolegi - odnoszac sie do dyskusji przewijajacej sie ostatnio na politycznym.Tak calkiem na serio. I z prowokacja. ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Pozwole sobie wrzucic link do wspomnianego na poprzedniej stronie artykulu z FT, zeby nie bylo, ze tu antydonkowcy cos konfabuluja:
http://www.ft.com/cms/s/0/01cf1dca-5...nclick_check=1 A propos RM - jak gaz wyb, tvn etc. wylewa pomyje, inwektywy na ta stacje, to jest ok, jak RM odwija sie tym samym, to jest jezyk cynizmu i nienawisci. Tolerancja w ujeciu politycznie poprawnym = uliczka jednokierunkowa... Pisze to osoba, ktora Rydzyk lekko mierzi... Pzdr. ![]()
Per aspera ad astra.
BKS JAGIELLONIA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zarzuty idolatarii,antysemityzmu,mieszanie się w polityke i inne... http://pl.wikipedia.org/wiki/Debata_...raportu_KRRiTV Nie za dużo tych kontrowersji jak na radio katolickie? ![]()
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
Jeśli dobrze rozszyfrowuję słowo "opluwa" rozumiesz poprzez posługiwanie się kłamstwem wobec danej osoby, w tym przypadku wobec Władysława Bartoszewskiego. Również byłbym wdzięczny gdybyś raczył przytoczyć te kłamstwa J.R. Nowaka wobec W. Bartoszewskiego. Ponieważ jak sądzę posługiwanie się faktami i prawdą nie jest jeszcze zabronione, a tym bardziej nie jest "opluwaniem autorytetu" A zmieniając temat otworzyłem dzisiaj program TV i... szlag mnie chce trafić. Dzisiaj jest 64 rocznica Powstania Warszawskiego, największego polskiego powstania, polskiej hakatomby, a TVP oferuje: "Kopalnie króla Salomona", którąś tam z koleji część "Rockyego" i innego rodzaju pierdoły. Owszem rozumiem, że polska kinematografia jest nad wyraz kulawa w filmy historiograficzne, ale kilka filmów poświęconych AK ("Akcja pod Arsenałem"), Powstaniu Warszawskiemu (Kolumbowie rocznik 20) można byłoby znaleźć i przypomnieć zamiast codziennego fabularnego chłamu:/ Już to kiedyś mówiłem, ale powtórzę po raz n-ty, zamiana prezesa TVP z Wildsteina na Urbańskiego, była nie tylko największym błędem Kaczyńskich, ale wręcz "zbrodnią" popełnioną na zmianach, które wprowadzać zaczął Wildstein.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 02.08.2008 o godz. 09:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zbychu, Tzn., kto ? O kim piszesz : "mozemy wymagac" ? O GW ? Po pierwsze : RM to dla nich naturalny przeciwnik,ideologiczny,ale takze rynkowy.Czy oni maja prawo czegos "wymagac" ? Kto wiec ma do tego prawo ? Ludzie deklarujacy sie jako katolicy,ktorzy gleboko maja gdzies Kosciol ? To takze nie dla nich przeciez radio... Choc czesto i chetnie je krytykuja(zwracam szacowna uwage,ze wiekszosc z nich nigdy RM nie sluchala,ale przeciez wie najlepiej)... Dziwne,ze w tym nie chcesz zauwazyc/nie widzisz dysonansu... Mnie RM nie przeszkadza,choc jej regularnie nie slucham. Co wiecej,kiedys posluchalem,i wiekszosc audycji wcale nie ma charakteru politycznego,a religijny.Te zas,ktore sa polityczne,zwyczajnie - wg mojej opinii - sa tendencyjne. DOKLADNIE TAK SAMO TENDENCYJNE,jak i te w mediach,ktore RM atakuja. Dlaczego wiec na podstawie ich relacji mam przyjac poetyke sil dobra walczacych z szatanskim RM ? To dziecinada - i przykra tym bardziej,ze nie widza tej manichejskiej wizji czasem osoby inteligentne... Piszes o idiolatrii,antysemityzmie,mieszaniu sie w polityke - ostatni "zarzut" nie jest dla mnie zadnym zarzutem.Niby dlaczego zwlaszcza osoby z mediow okreslajacych sie jako laickie czynia mediom okreslanym jako koscielne z tego zarzut ? Z powodu koncepcji Locke'a ? Bzdurnej zreszta ? A moze z wydarzen z epoki hitleryzmu ? Tam Kosciol rzeczywiscie nie mieszal sie do polityki - ale i z tego ukrecono nan bicz. Z jakiego powodu Kosciol nie powinien mieszac sie w polityke - bo tak chca wierni ? Zapewniam Cie,ze ich przewazajaca czesc tego chce (ja znam samych takich) - chyba,ze piszesz o tych "wierzacych,nie praktykujacych" ![]() Teraz ja skataloguje zarzuty wobec mediow antyradiomaryjnych - zarzuty nietolerancji,totalitaryzmu,relatywizmu moralnego,totalitarnych praktyk,naklaniania do ludobojstwa - chetnie sluze przykladami. W razie czego mozna stworzyc odpowiedni raport ![]() Pozdrawiam ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wyar,
Nie traktuj równo GW,TVN itp z RM.Pierwsze to instytucje świeckie a RM katolickie.Co to znaczy przeciwnicy ideologiczni? Radio Maryja z założenia powinno zajmować się wyłącznie sprawami kościelnymi,ewangelizacją a nie wskazywaniem słuchaczom aby głosowali na PiS.Ty czarownico sama się podstaw - czy takimi naukami wypełniona jest Biblia? Są przecież inne media katolickie,a jakoś nikt ich nie krytykuje wszyscy tylko uczepili się RM - przypadek? Oczywiście w RM przeważają audycje katolickie ale właśnie przez te nielojalne przerywniki,kontrowersje dają słuchaczom sprytne sugestie - skoro radio katolickie od Chrystusa więc trzeba pilnie słuchać, godzić się z poglądami Rydzyka, płacić kase na rachunek,głosować przy urnie na tych a nie na innych... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 01.08.2008 o godz. 21:27.
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Jest coś w główkach lewaków co powoduje, że hasło RM wywołuje u nich nagły skok adrenaliny, którego nie można porównać nawet z nienawiścią do PISu.
Jest to o tyle ciekawe, że osobnicy ci - nie są w stanie podać dowodów na swoje tezy. Mało tego, aby wykazać słuszność swoich twierdzeń zaczynają dywersyfikować swoje - niby - przekonania - i do RM i Rydzyka zaczynają stosować inną miarę. Jeszcze śmieszniejsze jest to, że w natłoku agresji wycierają sobie gębę katolicyzmem tego radia. Okazuje się, że najbardziej zatroskanymi o stan katolickiego ducha w Narodzie jest lewactwo, dla którego słowa o wartościach jest podsumowane śmiechem. Cała hucpa z wodami geotermalnymi jest taka, że to naprawdę jest żyła złota a Rydzyk był szybszy od konkurencji, robiąc ich zwyczajnie w konia. Teraz gdy cała lewacka smietanka zwiedziała się, co im umknęło przed nosem, są w stanie poświęcić swoje ideały (ochronę środowiska) dla obsrania Rydzyka i wykopania go z interesu - ot, o co chodzi w tym interesie
Ostatnio edytowane przez sambo : 01.08.2008 o godz. 21:59.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czy jest to biznes sam w sobie dochodowy czy po prostu mozna wydoić z Brukseli jakieś spore dopłaty na ochrone srodowiska? Albo cos innego? (Słyszałem że w Islandii wykorzystuje się energie geotermalną na masową skale - ale tam jest dużo gejzerów) http://pl.wikipedia.org/wiki/Energia_geotermalna http://pl.wikipedia.org/wiki/Energia...na_na_Islandii
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 01.08.2008 o godz. 22:23.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozumiem że nie jestem godnym odpowiedzi dla kolegi Sambo
Moze zatem sam sobie odpowiem na czym ma polegać ten złoty interes geotermalny Coś takiego znalazłem http://www.dlapolski.pl/Nasze-bogact...we-art971.html http://www.mojaenergia.pl/strony/1/i/253.php I jeszce coś http://www.energia-odnawialna.net/geotermalna.html http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=92540 Z tego ostaniego artykułu dziwnym zbiegiem okoliczności te kraje najwięcej inwestuja w geotermie gdzie są największe ruchy tektoniczne... (USA, Filipiny, Islandia, Włochy)... Dlaczego np. Niemcy nie inwestują masowo w geotermie a niby tacy ekologiczni (likwidują elektrownie jadrowe) Mnie sama idea sie podoba ale mam wątpliwości - skoro to takie świetne to dlaczego do tej pory tak nieduże zainteresowanie w naszym regionie geotermią. Moze jakieś lobby węglowo-naftowe podkłada nogę tak jak w przypadku paliwa wodorowego? ![]()
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 02.08.2008 o godz. 10:06.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie mam powodu,by nie stawiac na rowni mediow jako takich. To,ze jedne sa katolickie, a drugie swieckie - wybacz,ale dla mnie nie ma to nic do rzeczy. Przeciwnicy ideologiczni - to wlasnie swieckosc kontra religijnosc - czy musze szczegolowo to tlumaczyc ? Jesli tak, to daj znac - chetnie o tym napisze. RM ma jakies swoje zalozenia - dlaczego jednak to Ty (czy ktokolwiek inny) ma decydowac o ich slusznosci badz nie ? Jeszcze raz zadaje pytanie - co zlego w tym,ze radio katolickie wypowiada sie na temat polityki Biblia zapewne wypelniona jest roznymi naukami (ot,jak nazwiesz nauke wypedzenia z Kosciola przez Jezusa handlarzy ? ) - pytanie retoryczne - jakimi naukami wypelnione sa media swieckie ? Byl czas,ze byly wypelnione nauka o przewodniej roli Partii w zyciu spolecznym - to Ci pasuje ? Nikt sie nie uczepil innych mediow katolickich - bo te NIGDY wczesniej przed powstaniem RM nie mialy powaznego wplywu na polskie spoleczenstwo,ergo - nie byly przeciwnikami politycznymi. GW np. jest zwiazana z polska partia obecna w zyciu politycznym - wiec RM JEST jej przeciwnikiem politycznym. Inne media tez daja sprytne sugestie - mam wierzyc,ze TVN jest stacja obiektywna ? Zwlaszcza w osobach pp. Olejnik i Pochanke,pp.Morozowskiego,Miecugowa czy Sekielskiego ? To jasne - tam przeciez ludzie powinni dawac swoje pieniadze na Tance z Glupcami,Szklo Kontraktowe czy inne wspaniale produkcje. Pozdrawiam ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
lupus albus
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Snakes ja nie żartowałem z nowymi zasadami - więc baj, baj..
Co poza tym. Primo wybaczcie że rozwaliłem dyskucje o złodziejach (ZUS) - zawsze warto do tej sprawy wracać... Drugie primo.. Manson proszę nie rozśmieszaj mnie.. leczenie kompleksów na mnie to jeden z głupszych pomysłów jakie mogły wpaść Ci do głowy. ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wyar,
Oboje wamy troche inne koncepcje funkcjonowania mediów katolickich.Raczej w tej sprawie nie dojdziemy do wspólnego mianownika. --------------------------- Rząd stawia USA twarde warunki Cytat:
------------------------------------------------ Na meczu piłkarskim będzie można pić piwo http://www.rp.pl/artykul/2,170848_Na..._pic_piwo.html Wprawdzie nie każde - do 4,5%.W każdym razie Pilsnerek(4,4) się załapie ------------------------------------------------ I troche propagandy na koniec 18% Polaków: rząd powinien próbować odwołać prezydenta http://wiadomosci.wp.pl/kat,9911,tit...osc_prasa.html ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Komisja Europejska zaproponowała ustanowienie unijnego programu mającego na celu bezpłatne dostarczanie owoców i warzyw uczniom. Zakup i dystrybucja świeżych owoców i warzyw w szkołach będzie opłacana z europejskiego funduszu w wysokości 90 mln EUR rocznie.
http://www.kapitalizm.org/?action=sh...le&art_id=4692 jacy oni są wspaniałomyślni, ci biurokraci, rozdaja za "darmo" owoce, nawet w złotej erze USA czegoś takiego nie było, mamy szczęście jednak, że jesteśmy członkiem tej wspaniałej Wspólnoty Europejskiej... czekam na "darmowe" kartki na mięso |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Wystarczy podwyższyć wymagania wobec argumentacji (by byla jakakolwiek, by odpowiadać na pytania wspolforumowiczow dotyczace tego co myslą pisząc o X i Y tak aby byla jasność co poeta miał na myśli) i okazuje się że to jest zamach na wolność słowa
sondaż napisał(a):
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 02.08.2008 o godz. 11:47.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
nie chodziło mi oczywiście o dzisiejsze USA, bo to kraj, który coraz bardziej zmierza w strone komunizmu, niestety |
|
|