The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
it
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2008, 07:25
kalashnikov2 napisał(a):Wyświetl post
Ta pani pracuje w UMK od 2001 r. wiec to jest raczej malzenstwo dwogja przyjaciol z pracy bo Marek Helbin pojawił się w urzędzie dopiero w 2003 roku.

EDIT chociaz jak wskazuje zyciorys z goldenline, miedzy 2004 a 2005 pracowala gdzie indziej, by w lipcu 2005 w glorii chwaly pojawic sie jako szef biura prasowego UMK
A ponadto, całkowicie przypadkowo rzecz jasna, jej bratem jest radny Łukasz O. :]

Swoją drogą - niemal zawsze, gdy w prasie pojawia się nazwisko Helbin, ewentualnie mowa jest o gejach (w tym przypadku te elementy wystąpiły łącznie...), autorem artykułu jest niejaki RoMan... :]
Ostatnio edytowane przez it : 01.08.2008 o godz. 07:32.
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.08.2008, 09:03
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Jeśli są ludzie którzy są gotowi dawać swoje pieniądze na ten projekt to nie ma problemu. Co kogo obchodzi co ktoś (emeryt) robi ze swoimi pieniędzmi.

Natomiast czy jest to opłacalne ekonomicznie to przypuszczam że tak samo jak większość ekologicznych źródeł energii - jest po prostu droższe (brak komercyjnych inwestorów). Albo z kolei zwrot z inwestycji jest rozciągnięty na zbyt długi okres czasu. Ja słyszałem opinię jednego pracownika naukowego z AGH (niestety nie pamietam kogo) że koszt odwiertów głębinowych przewyższa potencjalne korzyści na terenach nizinnych. Jednak wiedzy fachowej na ten temat nie mam - a w przypadku jakichkolwiek działań Ojca Dyrektora pojawia się aspekt emocjonalny - "wrogowie" którzy negują wszystko co On robi i "zwolennicy" którzy wszystko akceptują
hmm, to bardzo ciekawe co piszesz, jesli faktycznie sie nie oplaca to pewnie ze nie ma sensu topic tam kasy, ale czy w ogole zostaly przeprowadzone jakies analizy naukowe a nie tylko polityczne

http://www.kapitalizm.org/?action=sh...le&art_id=4689

Cytat:
Z okazji dzisiejszego "Dnia Skarbowości", Minister Finansów, w liście skierowanym do pracowników administracji skarbowej napisał, że pracownicy aparatu skarbowego są "najistotniejszym elementem tej administracji"...
hehe, podatki podatki podatki, w zamian zjebana sluzba zdrowia, upadajacy ZUS i wszechobecna biurokracja, ale dzieki tym "najistotniejszym elementem tej administracji" przynajmniej politycy maja sie dobrze, ale przynajmniej chlop jest szczery

laczy sie to z tym

Biznesmeni nielegalnie zatrudniający pracowników nie będą mogli brać udziału w przetargach, stracą dostęp do funduszy unijnych, a nawet koncesje na prowadzenie działalności.
„Rz” dotarła do rewolucyjnych pomysłów Państwowej Inspekcji Pracy mających ograniczyć proceder nielegalnego zatrudnienia.

Szacuje się, że w szarej strefie pracuje obecnie ponad milion osób. Skalę problemu potwierdza fakt, że w co drugiej firmie, kontrolowanej w ciągu ostatniego roku, inspektorzy natrafili na tego typu nieprawidłowości.

Dotychczas przedsiębiorców karano grzywnami, ale zdaniem PIP dotkliwszą sankcją za nielegalne zatrudnianie pracowników byłoby wykluczenie z udziału w przetargach publicznych, utrata dotacji z UE lub koncesji. Te pomysły idą w parze z rozwiązaniami unijnymi. Parlament Europejski pracuje właśnie nad tzw. dyrektywą Frattiniego, która przewiduje tego rodzaju kary, tyle że ogranicza je wyłącznie do zatrudniania nielegalnych imigrantów spoza Wspólnoty.

http://www.kapitalizm.org/?action=sh...le&art_id=4687

jasne, najlepiej puscic na bruk milion osob(no moze nie milion, czesc by pewnie zajecie legalne badz nielegalne znalazla), to tak w ramach walki z bezrobociem Poza tym nie wiem czy politycy sami sie nie podkopuja, praca miliona osob jednak wplywa jakos na wysokosc PKB.

co do UE to mozna to skwitowac jedynie tak - socjalizm to ustroj, ktory bohatersko walczy z problemami niespotykanymi w innych ustrojach
Ostatnio edytowane przez cpc : 01.08.2008 o godz. 09:10.
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.08.2008, 09:30
Wilku napisał(a):
Możesz rozwinąć to pogrubione wyrażenie?
Wspominałeś że jesteś ateistą,więc dla Ciebie raczej problemu nie będzie,aczkolwiek pamiętaj że Polska to kraj zdominowany przez katolików i należałoby zachować tolerancje a mieszanie się duchowieństwa w sprawy polityczne czy działania nastawione na osiągnięcie jak największych zysków finansowych jakoś nie bardzo pasują do misji ewangelizacji.Rozumiem można zbierać pieniądze na szczytne cele np.pomoc głodującym dzieciom,ale kampania na odwierty? Bez przesady,niech się tym inni zajmą a Kościół niech skupi się na szerzeniu chrześcijaństwa.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 01.08.2008, 09:35
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Wspominałeś że jesteś ateistą,więc dla Ciebie raczej problemu nie będzie,aczkolwiek pamiętaj że Polska to kraj zdominowany przez katolików i należałoby zachować tolerancje a mieszanie się duchowieństwa w sprawy polityczne czy działania nastawione na osiągnięcie jak największych zysków finansowych jakoś nie bardzo pasują do misji ewangelizacji.Rozumiem można zbierać pieniądze na szczytne cele np.pomoc głodującym dzieciom,ale kampania na odwierty? Bez przesady,niech się tym inni zajmą a Kościół niech skupi się na szerzeniu chrześcijaństwa.
Na szerzenie chrześcijaństwa (szkoła, radio, telewizja) też są potrzebne pieniądze.
Zbychu
Senior Member

Stary 01.08.2008, 09:40
Dobra,kto i ile chce to może dać ofiare na tace w kościele ,ale bez przesady - jak w Radiu Maryja co 15 minut podają numer konta to aż się niedobrze robi.
kalashnikov2
Senior Member

Stary 01.08.2008, 09:45
Dobra,kto i ile chce to może dać ofiare na tace w kościele ,ale bez przesady - jak w Radiu Maryja co 15 minut podają numer konta to aż się niedobrze robi.
Chcesz decydować o tym kto komu gdzie daje?

Co to znaczy "może dać ofiarę na tacę w kościele"?

A jak ktoś woli wpłacić Radiu Maryja zamiat dać na tacę? To co? Zabronić?

Jak Ci niedobrze, to po co słuchasz?

Ja naprawdę nigdy nie bylem jakimś fanem Rydzyka, sam sie czasem nieźle uśmieje słuchając akcji na antenie, ale gdy widzę jak płytka i antywolnosciowa jest krytyka Radia, to trudno nie stanąć w jego obronie.

Z tego co zauwazam to tym najgorliwiej praktykującym katolikom RM jakos bardzo nie przeszkadza, choźby sami go regularnie nie słuchali. I nawet nie mam tu na mysli starszych ludzi, czy praktykujących SLDowców. Natomiast najbardziej zagorzalymi przeciwnikami są ci ktorzy z powodu braku istnienia nauczania Kościola nie odczuliby jakichkolwikek braków, albo przynajmniej tak się zachowują (katolikami czują sie tylko ze wzgledu na wychowanie). Oczywiscie nie dotyczy to wszystkich, ale chyba taka jest tendencja.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 01.08.2008 o godz. 10:19.
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 01.08.2008, 10:42
(...)a mieszanie się duchowieństwa w sprawy polityczne czy działania nastawione na osiągnięcie jak największych zysków finansowych jakoś nie bardzo pasują do misji ewangelizacji.Rozumiem można zbierać pieniądze na szczytne cele np.pomoc głodującym dzieciom,ale kampania na odwierty?
Nie ma nic zdrożnego w prowadzeniu działalności biznesowej przez pojedynczych duchownych, zakony, zgromadzenia. Więcej - to jest u nas szeroko praktykowane. Moi rodzice zaopatruja się w wędliny w "zakonnej" masarni, jakaśtam siostra wydaje książki o ciastach, jacyś zakonnicy otwierają restauracje itp itd.
W większości przypadków peniądze idą na bieżącą działalność parafii czy zakonow zapewne, ale tez nie sądze, żeby przesadnie zakonnicy byli nastawieni na maksymalizację zysków.

W przypadku odwiertów o ktore się rozchodzi , być może cała sprawa polega na tym żeby mieć OZE a nie koniecznie krociowe zyski. Nie wiem.

W sumie pytałem o cos innego. Czy jak nie uzbiera do końca to potem będzie taki "stoczniowy" komunikat czy nie?

--------

W sprawie dziennikarza - śliski temat i coś nie jest w porządku do końca.

ALE w ogóle w dyskusji nad tego typu sprawami jedna rzecz mnie uderza.

Zróbmy sobie takie ćwiczenie myślowe.
1. Faktycznie chciał łapówkę.
2. Sam sobie podciął żyły.
Czy to jest możliwe? Jak najbardziej. Czy da się to w 100% wykluczyć? Nie.

A kto z panów uważających to za akcję dawnych służb jest w stanie w to uwierzyć? Tylko tak szczerze.
Oczywiście działa to w drugą stronę. Kto przekonany o słuszności powyższych 2 punktów jest w stanie uwierzyć że to jednak spisek służb?

Dlatego razi mnie czasem tutaj takie ogłaszanie "prawd oczywistych" w oparciu o relację z gazet i blogów pisanych przez niewiadomo kogo.

Dla mnie pkt. 1 jest NAJPRAWDOPODOBNIEJ nieprawdziwy (czytaj najprawdopodobniej ktos się chce na nim odegrac), ale juz pkt 2 jest NAJPRAWDOPODOBNIEJ prawdziwy.
cpc
Senior Member

Stary 01.08.2008, 12:07
Snakes napisał(a):Wyświetl post
Czego tu bronic? Jest takie przyslowie ze sie odplaca "pieknym za nadobne" ,dlatego nie widze potrzeby szukania jakis wysublimowanych słow ,by okreslic to co robi o.Rydzyk ,ktory sam wespół ze swoimi poplecznikami używa języka prosto z rynsztoka ,pełnego nienawisci i cynizmu.
Twór jakim jest Radio Maryja jest jednym z negatywnych aspektów demokracji tzn mamy wolnosc slowa ,ale sadze ,ze to co sie propaguje na tej antenie ,dawno juz przestalo sie miescic w pojeciu wolnosci slowa..
a jakies przyklady , zaznaczam fanem RM nie jestem, poki co mi to nie grozi

poza tym wiesz, jak dla mnie to demokracja ma wiecej negatywnych aspektow, jak chociazby to ze wspolabywatele decyduja za mnie(poprzez wybor partii socjalistycznych) gdzie wedruja moje pieniadze, niby to rzady wiekszosc z poszanowanie praw mniejszosci, ale z tym szanowaniem praw mniejszosci chyba cos nie tak
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.08.2008, 15:39
Czego tu bronic? Jest takie przyslowie ze sie odplaca "pieknym za nadobne" ,dlatego nie widze potrzeby szukania jakis wysublimowanych słow ,by okreslic to co robi o.Rydzyk ,ktory sam wespół ze swoimi poplecznikami używa języka prosto z rynsztoka ,pełnego nienawisci i cynizmu.
Twór jakim jest Radio Maryja jest jednym z negatywnych aspektów demokracji tzn mamy wolnosc slowa ,ale sadze ,ze to co sie propaguje na tej antenie ,dawno juz przestalo sie miescic w pojeciu wolnosci slowa..
Zanim odpowiem na wszystkie zaleglosci (troche sie zebralo), to dwie kwestie : Snakes,blagam,przeczytaj ostatnie zdanie,jakie napisales,i zastanow sie,do Stu Tysiecy Twarozkow... Jak mozna propagowac cos,co przestaje miescic sie w pojeciu wolnosci slowa Czyli co, propaguja cos,co miesci sie w jego antytezie - czyli propaguja cos, co miesci sie w niewolnictwie slowa
Widze, ze niektorym ludziom nienawisc do RM i Rydzyka sieje powazne spustoszenie myslotworcze podczas wyrazania opinii o tym medium i jego pryncypale.
Otoz Snake'u,jesli piszesz,ze przy odplacaniu pieknym za nadobne nie ma potrzeby szukania wysublimowanych slow, to sprobuj chociaz RAZ ( a wierze,ze Cie stac) spojrzec na temat bez emocji, i zastanow sie, czy DOKLADNIE TAK nie mysli wlasnie druga strona - czyli RM. Bezlitosnie opluwane i wysmiewane odkad wlasciwie siegam pamiecia - przykladow jest b. wiele. Piszesz o slowach z rynsztoka,pelnych nienawisci i cynizmu - strzel przykladem slow z rynsztoka (coz,najwyzej Wilku mnie zbanuje,ale dla mnie to np. ****a,****,itp.), ktore uzywa Rydzyk, a juz koniecznie jego - jak ich nazywasz - poplecznicy. Rozwin, prosze,temat rzekomej nienawisci i cynizmu ,napisz konkretnie,dlaczegoz to cos jest negatywnym aspektem demokracji (choc tu turlam sie ze smiechu,bo wicie,rozumicie...) W nagrode obiecuje Ci,ze albo na prv, albo tez i tutaj (choc bedzie przydlugie) zanalizuje dla Ciebie jezyk,oraz konstrukcje myslowe wszystkich wazniejszych opiniotworczych mediow, ktore sa z RM w konflikcie - zapewniam Cie,ze w zaleznosci od miary,jaka Ty przylozysz do RM - zadziwie Cie,przykladajac te sama miare, i wykazujac multiplikacje nienawisci...po stronie tych,co na nienawisc wskazuja.
To w ogole szerszy kontekst - tzw. tolerancja srodowisk lewackich (nie zaliczam tu tylko Lewicy sensu stricte). Bo mnie sie wydawalo,ze powinno byc zawsze tak,jak pisal Wolter :" Nie zgadzam sie z tym, co mowisz,ale oddam zycie za to,bys mogl to powiedziec" - widac dla Lewakow wazniejsze jest to,abys mowil to,co oni chca slyszec,wszystko inne - to negatywny aspekt demokracji. Stad juz tylko krok do :"nur fur deutsche"...
Przychodzi mi bronic Kosciola Katolickiego i jego instytucji w sytuacji,kiedym niezaangazowany religijnie,ale zem ateusz,to wyznac musze,ze sluchajac bzdur,ktore na temat Kosciola sie opowiada (a zwlaszcza broni sie ponoc wykorzystywanych przezen finansowo ludzi...nie pytajac ich o zdanie ),glupot potwornych i niegodziwosci,zastanawiam sie nad jednym,kluczowym pytaniem...A co w zamian,PT Panie i Panowie Rewolucjonisci ? Swiat wg Was ? Dziekuje - wole umrzec w spokoju i wszystkim innym radze to samo...
Teraz jeszcze wazna kwestia:Raul TS napisal o Wilku i jego towarzystwie,przez gesty kordon pomyslow ktorych probuja przebic sie inni biedacy,skutecznie lapa (o,sorki Wilku ) cenzora tlumieni... A wniesliby zapewne tyl nowych idei,ze stamtad krok bylby ku nowej jutrzence i Wspanialemu Swiatowi...
Otoz ja mam problem - "znam" Wilka jak i pozostalych ludzi li tylko z tego forum - w jednych sprawach sie zgadzamy,w innych - zapewne nie. Lecz nade poglady polityczne cenie u ludzi jakosc rozumowania - a to,ze w kwestiach polityki,obyczajowosci i pewnie z Wilkiem oraz z kilkoma innymi PT Forumowiczami mi po drodze - mam sie tego wstydzic ? Ok,wstyda sie,bylebym sie nie CZERWIENIL...
Natomiast co do cenzury - tak,i mnie sie ona nie podoba na tym forum,ale podalbym rowniez pare powodow,dlaczego moge to zrozumiec akurat w internecie...
Przy okazji - w ostatnich wyborach na dwie PRAWICOWE partie (tak okreslane w Polsce,ale mniejsza z tym) zaglosowlo 12 000 000 ludzi,i choc partie te poroznily sie,to przed wyborami 2005 roznice byly naprawde nieliczne,bo i nawet podejscie do III RP bylo jednoznacznie krytyczne... To wszystko sprawia,ze z optymizmem patrze na przyszlosc lewicy w Polsce...
Dobra,reszta pozniej -albo wczesniej ban...
Pozdrawiam
P.S. Wiem,ze niepolitycznie,ale moze jednak...
Czy tylko mi sie wydaje,ze - ogladajac mecz z Beitarem - Wisla w zasadzie w cuglach powinna wygrac,tymczasem w mojej ulubionej GW leady internetowe co kilka godzin obwieszczaly,jak to Wisla fatalnie zagrala... Nie chcialbym nakrecac spirali pomowien,ale moze w redakcji GW istnieje specjalny fanklub Beitaru,co przy proweniencji Nadredaktora chyba dziwic nie powinno ?
Sorry,ale ze mnie antysemita...
You'll never know...
wyar
Senior Member

Stary 01.08.2008, 15:58
Nie potrzebnie sie wysilales piszac tak duzo bo i tak mnie nei przekonasz do tego co robi ten pseudo ksaidz przy pomocy swoich mediow.Choc ostatnie twoje zdanie ,zdaje sie tlumaczyc dlaczego starasz sie zdyskredytowac moje wypowiedzi i bronisz RM
Tak myslalem,ze tacy jak Ty nie zlapia nawet zwyklego zartu - ale skoro niepotrzebnie sie wysilam i duzo pisze (a Ty zapewne peklbys ze zlosci,gdyby ludzie nagle zaczeliby sie wysilac i duzo pisac) - to niniejszym ten post jest ostatnim w Twoim kierunku. Szkoda czasu na polemike z ludzmi,ktorych "i tak sie nie przekona" - czemu tylko uwazaja sie za lepszych od pseudo ksiezy ? Bo sa pseudo inteligentni (Wilku,dziekuje za bana)
Pozdrawiam
You'll never know...
kalashnikov2
Senior Member

Stary 01.08.2008, 16:12
OK zatem wysile sie i sprobuje rozwiac twoje watpliwosci.
Dlaczego wolność slowa (choc sama w sobie ejst czyms absolutnie pozytywnym) potrafi byc szkodliwa i moze byc negatywnym aspektem demokracji? Ano wlasnie dlatego ,ze pod wolnosc slowa mozna podpiac niemal wszystko.Mozna opluwac autorytety dla swoich marnych interesow i gierek tak jak robi to Jerzy Robert Nowak wzgledem chocby Władysława Bartoszewskiego. Persona ta rowniez moze korzystajac z powagi kosciola i religii ,organizowac seanse nienawisci i nietolerancji (dla ciebie to moze wolnosc slowa) ,dla mnie to gruba przesada.
Dlaczego nie szanuje Rydzyka ? Pierwszy raz dal sie poznac jaki jest wspanialomyslny jak organizowal zbiorke pieneidzy na stocznie.Od jakiegos czasu nie ma zadnych skrupolow ,zeby mieszac wiare i religie czyli pojecia ktore kojarza sie z czystoscia ,z polityka ,a wiec dziedzina ohydnie brudną.Dla ciebie to tez moze cos normalnego ale dla mnie to jest duzo za duzo
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie. Lech Wałęsa.

Snakes
Banita

Od: 07.2008

Stary 01.08.2008, 16:15

Nie to chcialem powiedziec ,ale rzeczywiscie to smiesznie zabrzmialo
wyar
Senior Member

Stary 01.08.2008, 17:02

Wlasnie min. dlatego znowuz przeczytalem to,co napisalem o cenzurze i moderacji tego forum - i nie,na litosc boska,Wilku, nie odchodz i moderuj dalej...
You'll never know...
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 01.08.2008, 17:26
wyar napisał(a):Wyświetl post
Wlasnie min. dlatego znowuz przeczytalem to,co napisalem o cenzurze i moderacji tego forum - i nie,na litosc boska,Wilku, nie odchodz i moderuj dalej...
Wyar taki mały cytat filmowy przychodzi mi do głowy po tym co napisałeś

"... łubudubu łubudubu niech nam żyje prezes naszego klubu..."

Pozdrawiam

PS
Jest temat pytania i uwagi do moderatorów - czemu zasmiecasz
Ja to na serio - bez prowokacji.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 01.08.2008 o godz. 17:28.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
wyar
Senior Member

Stary 01.08.2008, 17:56
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Wyar taki mały cytat filmowy przychodzi mi do głowy po tym co napisałeś

"... łubudubu łubudubu niech nam żyje prezes naszego klubu..."

Pozdrawiam

PS
Jest temat pytania i uwagi do moderatorów - czemu zasmiecasz
Ja to na serio - bez prowokacji.
Zarzucajac mi koniunkturalizm na podstawie tegoz zdania (opatrzonego wyraznie smiejaca sie mordka,jako wyraz zartu) - sprawiasz,ze mi przychodzi do glowy cytat poetycki :
"...zaden mnich polski nie bluznil wszech-cnocie,
wiec nam heretyk powie: heretyki..."
P.S.Jest taki temat,lecz jest temat polityczny,w korym skomentowalem posta politycznego kolegi - odnoszac sie do dyskusji przewijajacej sie ostatnio na politycznym.Tak calkiem na serio. I z prowokacja.
You'll never know...
Johny84
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 01.08.2008, 18:50
Pozwole sobie wrzucic link do wspomnianego na poprzedniej stronie artykulu z FT, zeby nie bylo, ze tu antydonkowcy cos konfabuluja:

http://www.ft.com/cms/s/0/01cf1dca-5...nclick_check=1

A propos RM - jak gaz wyb, tvn etc. wylewa pomyje, inwektywy na ta stacje, to jest ok, jak RM odwija sie tym samym, to jest jezyk cynizmu i nienawisci. Tolerancja w ujeciu politycznie poprawnym = uliczka jednokierunkowa...

Pisze to osoba, ktora Rydzyk lekko mierzi...

Pzdr.
Per aspera ad astra.

BKS JAGIELLONIA
Zbychu
Senior Member

Stary 01.08.2008, 19:19
Johny84 napisał(a):Wyświetl post
A propos RM - jak gaz wyb, tvn etc. wylewa pomyje, inwektywy na ta stacje, to jest ok, jak RM odwija sie tym samym, to jest jezyk cynizmu i nienawisci. Tolerancja w ujeciu politycznie poprawnym = uliczka jednokierunkowa...

.
Dobra ale delikatnie mówiąc chyba od rozgłośni katolickiej możemy wymagać troche więcej kultury w porównaniu do zwykłych komercyjnych środków masowego przekazu.A poza tym czy aby samo radio swoimi audycjami nie prosi się o nieprzyjemne komentarze?

Zarzuty idolatarii,antysemityzmu,mieszanie się w polityke i inne...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Debata_...raportu_KRRiTV

Nie za dużo tych kontrowersji jak na radio katolickie?
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 01.08.2008, 19:40
OK zatem wysile sie i sprobuje rozwiac twoje watpliwosci.
Dlaczego wolność slowa (choc sama w sobie ejst czyms absolutnie pozytywnym) potrafi byc szkodliwa i moze byc negatywnym aspektem demokracji? Ano wlasnie dlatego ,ze pod wolnosc slowa mozna podpiac niemal wszystko.Mozna opluwac autorytety dla swoich marnych interesow i gierek tak jak robi to Jerzy Robert Nowak wzgledem chocby Władysława Bartoszewskiego. Persona ta rowniez moze korzystajac z powagi kosciola i religii ,organizowac seanse nienawisci i nietolerancji (dla ciebie to moze wolnosc slowa) ,dla mnie to gruba przesada.
Dlaczego nie szanuje Rydzyka ? Pierwszy raz dal sie poznac jaki jest wspanialomyslny jak organizowal zbiorke pieneidzy na stocznie.Od jakiegos czasu nie ma zadnych skrupolow ,zeby mieszac wiare i religie czyli pojecia ktore kojarza sie z czystoscia ,z polityka ,a wiec dziedzina ohydnie brudną.Dla ciebie to tez moze cos normalnego ale dla mnie to jest duzo za duzo
Jeżeli chodzi o Jerzego Roberta Nowaka to może byś tak jakimś cytatami się posłużył, aby uwiarygodnić te swoje rzekome "seanse nienawiści"
Jeśli dobrze rozszyfrowuję słowo "opluwa" rozumiesz poprzez posługiwanie się kłamstwem wobec danej osoby, w tym przypadku wobec Władysława Bartoszewskiego. Również byłbym wdzięczny gdybyś raczył przytoczyć te kłamstwa J.R. Nowaka wobec W. Bartoszewskiego. Ponieważ jak sądzę posługiwanie się faktami i prawdą nie jest jeszcze zabronione, a tym bardziej nie jest "opluwaniem autorytetu"

A zmieniając temat otworzyłem dzisiaj program TV i... szlag mnie chce trafić. Dzisiaj jest 64 rocznica Powstania Warszawskiego, największego polskiego powstania, polskiej hakatomby, a TVP oferuje:
"Kopalnie króla Salomona", którąś tam z koleji część "Rockyego" i innego rodzaju pierdoły. Owszem rozumiem, że polska kinematografia jest nad wyraz kulawa w filmy historiograficzne, ale kilka filmów poświęconych AK ("Akcja pod Arsenałem"), Powstaniu Warszawskiemu (Kolumbowie rocznik 20) można byłoby znaleźć i przypomnieć zamiast codziennego fabularnego chłamu:/
Już to kiedyś mówiłem, ale powtórzę po raz n-ty, zamiana prezesa TVP z Wildsteina na Urbańskiego, była nie tylko największym błędem Kaczyńskich, ale wręcz "zbrodnią" popełnioną na zmianach, które wprowadzać zaczął Wildstein.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 02.08.2008 o godz. 09:19.
wyar
Senior Member

Stary 01.08.2008, 20:07
Dobra ale delikatnie mówiąc chyba od rozgłośni katolickiej możemy wymagać troche więcej kultury w porównaniu do zwykłych komercyjnych środków masowego przekazu.A poza tym czy aby samo radio swoimi audycjami nie prosi się o nieprzyjemne komentarze?

Zarzuty idolatarii,antysemityzmu,mieszanie się w polityke i inne...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Debata_...raportu_KRRiTV

Nie za dużo tych kontrowersji jak na radio katolickie?

Zbychu,
Tzn., kto ? O kim piszesz : "mozemy wymagac" ? O GW ? Po pierwsze : RM to dla nich naturalny przeciwnik,ideologiczny,ale takze rynkowy.Czy oni maja prawo czegos "wymagac" ? Kto wiec ma do tego prawo ? Ludzie deklarujacy sie jako katolicy,ktorzy gleboko maja gdzies Kosciol ? To takze nie dla nich przeciez radio... Choc czesto i chetnie je krytykuja(zwracam szacowna uwage,ze wiekszosc z nich nigdy RM nie sluchala,ale przeciez wie najlepiej)...
Dziwne,ze w tym nie chcesz zauwazyc/nie widzisz dysonansu... Mnie RM nie przeszkadza,choc jej regularnie nie slucham. Co wiecej,kiedys posluchalem,i wiekszosc audycji wcale nie ma charakteru politycznego,a religijny.Te zas,ktore sa polityczne,zwyczajnie - wg mojej opinii - sa tendencyjne. DOKLADNIE TAK SAMO TENDENCYJNE,jak i te w mediach,ktore RM atakuja. Dlaczego wiec na podstawie ich relacji mam przyjac poetyke sil dobra walczacych z szatanskim RM ? To dziecinada - i przykra tym bardziej,ze nie widza tej manichejskiej wizji czasem osoby inteligentne...
Piszes o idiolatrii,antysemityzmie,mieszaniu sie w polityke - ostatni "zarzut" nie jest dla mnie zadnym zarzutem.Niby dlaczego zwlaszcza osoby z mediow okreslajacych sie jako laickie czynia mediom okreslanym jako koscielne z tego zarzut ? Z powodu koncepcji Locke'a ? Bzdurnej zreszta ? A moze z wydarzen z epoki hitleryzmu ? Tam Kosciol rzeczywiscie nie mieszal sie do polityki - ale i z tego ukrecono nan bicz. Z jakiego powodu Kosciol nie powinien mieszac sie w polityke - bo tak chca wierni ? Zapewniam Cie,ze ich przewazajaca czesc tego chce (ja znam samych takich) - chyba,ze piszesz o tych "wierzacych,nie praktykujacych"
Teraz ja skataloguje zarzuty wobec mediow antyradiomaryjnych - zarzuty nietolerancji,totalitaryzmu,relatywizmu moralnego,totalitarnych praktyk,naklaniania do ludobojstwa - chetnie sluze przykladami.
W razie czego mozna stworzyc odpowiedni raport
Pozdrawiam
You'll never know...
Zbychu
Senior Member

Stary 01.08.2008, 21:04
wyar,
Nie traktuj równo GW,TVN itp z RM.Pierwsze to instytucje świeckie a RM katolickie.Co to znaczy przeciwnicy ideologiczni? Radio Maryja z założenia powinno zajmować się wyłącznie sprawami kościelnymi,ewangelizacją a nie wskazywaniem słuchaczom aby głosowali na PiS.Ty czarownico sama się podstaw - czy takimi naukami wypełniona jest Biblia? Są przecież inne media katolickie,a jakoś nikt ich nie krytykuje wszyscy tylko uczepili się RM - przypadek? Oczywiście w RM przeważają audycje katolickie ale właśnie przez te nielojalne przerywniki,kontrowersje dają słuchaczom sprytne sugestie - skoro radio katolickie od Chrystusa więc trzeba pilnie słuchać, godzić się z poglądami Rydzyka, płacić kase na rachunek,głosować przy urnie na tych a nie na innych...
kalashnikov2
Senior Member

Stary 01.08.2008, 21:25

Nie traktuj równo GW,TVN itp z RM.Pierwsze to instytucje świeckie a RM katolickie.
Cieszy że wiesz iż od GW i TVN nie można wymagać zbyt wiele. Intuicja wiedzie Cię dobrze. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 01.08.2008 o godz. 21:27.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 01.08.2008, 21:49
Jest coś w główkach lewaków co powoduje, że hasło RM wywołuje u nich nagły skok adrenaliny, którego nie można porównać nawet z nienawiścią do PISu.

Jest to o tyle ciekawe, że osobnicy ci - nie są w stanie podać dowodów na swoje tezy. Mało tego, aby wykazać słuszność swoich twierdzeń zaczynają dywersyfikować swoje - niby - przekonania - i do RM i Rydzyka zaczynają stosować inną miarę.

Jeszcze śmieszniejsze jest to, że w natłoku agresji wycierają sobie gębę katolicyzmem tego radia.

Okazuje się, że najbardziej zatroskanymi o stan katolickiego ducha w Narodzie jest lewactwo, dla którego słowa o wartościach jest podsumowane śmiechem.

Cała hucpa z wodami geotermalnymi jest taka, że to naprawdę jest żyła złota a Rydzyk był szybszy od konkurencji, robiąc ich zwyczajnie w konia.

Teraz gdy cała lewacka smietanka zwiedziała się, co im umknęło przed nosem, są w stanie poświęcić swoje ideały (ochronę środowiska) dla obsrania Rydzyka i wykopania go z interesu - ot, o co chodzi w tym interesie
Ostatnio edytowane przez sambo : 01.08.2008 o godz. 21:59.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Ogryzek
Senior Member

Stary 01.08.2008, 22:03
sambo napisał(a):Wyświetl post
Cała hucpa z wodami geotermalnymi jest taka, że to naprawdę jest żyła złota a Rydzyk był szybszy od konkurencji, robiąc ich zwyczajnie w konia.

Teraz gdy cała lewacka smietanka zwiedziała się, co im umknęło przed nosem, są w stanie poświęcić swoje ideały (ochronę środowiska) dla obsrania Rydzyka i wykopania go z interesu.
Mam pytanie - mozesz przybliżyć ten wątek tej żyły złota. Jestem ciekaw na czym polega ten "złoty" biznes którego stratę nie może przebolec "razwiedka" i jak to powiedziałeś obsrywa O.Rydzyka. Bo jak na razie to same slogany.

Czy jest to biznes sam w sobie dochodowy czy po prostu mozna wydoić z Brukseli jakieś spore dopłaty na ochrone srodowiska? Albo cos innego?

(Słyszałem że w Islandii wykorzystuje się energie geotermalną na masową skale - ale tam jest dużo gejzerów)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Energia_geotermalna

http://pl.wikipedia.org/wiki/Energia...na_na_Islandii
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 01.08.2008 o godz. 22:23.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Ogryzek
Senior Member

Stary 01.08.2008, 22:22
Rozumiem że nie jestem godnym odpowiedzi dla kolegi Sambo

Moze zatem sam sobie odpowiem na czym ma polegać ten złoty interes geotermalny

Coś takiego znalazłem
http://www.dlapolski.pl/Nasze-bogact...we-art971.html
http://www.mojaenergia.pl/strony/1/i/253.php

I jeszce coś
http://www.energia-odnawialna.net/geotermalna.html
http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=92540

Z tego ostaniego artykułu dziwnym zbiegiem okoliczności te kraje najwięcej inwestuja w geotermie gdzie są największe ruchy tektoniczne... (USA, Filipiny, Islandia, Włochy)...

Dlaczego np. Niemcy nie inwestują masowo w geotermie a niby tacy ekologiczni (likwidują elektrownie jadrowe)

Mnie sama idea sie podoba ale mam wątpliwości - skoro to takie świetne to dlaczego do tej pory tak nieduże zainteresowanie w naszym regionie geotermią. Moze jakieś lobby węglowo-naftowe podkłada nogę tak jak w przypadku paliwa wodorowego?
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 02.08.2008 o godz. 10:06.
wyar
Senior Member

Stary 01.08.2008, 22:45
wyar,
Nie traktuj równo GW,TVN itp z RM.Pierwsze to instytucje świeckie a RM katolickie.Co to znaczy przeciwnicy ideologiczni? Radio Maryja z założenia powinno zajmować się wyłącznie sprawami kościelnymi,ewangelizacją a nie wskazywaniem słuchaczom aby głosowali na PiS.Ty czarownico sama się podstaw - czy takimi naukami wypełniona jest Biblia? Są przecież inne media katolickie,a jakoś nikt ich nie krytykuje wszyscy tylko uczepili się RM - przypadek? Oczywiście w RM przeważają audycje katolickie ale właśnie przez te nielojalne przerywniki,kontrowersje dają słuchaczom sprytne sugestie - skoro radio katolickie od Chrystusa więc trzeba pilnie słuchać, godzić się z poglądami Rydzyka, płacić kase na rachunek,głosować przy urnie na tych a nie na innych...
Zbychu,
Nie mam powodu,by nie stawiac na rowni mediow jako takich. To,ze jedne sa katolickie, a drugie swieckie - wybacz,ale dla mnie nie ma to nic do rzeczy. Przeciwnicy ideologiczni - to wlasnie swieckosc kontra religijnosc - czy musze szczegolowo to tlumaczyc ? Jesli tak, to daj znac - chetnie o tym napisze.
RM ma jakies swoje zalozenia - dlaczego jednak to Ty (czy ktokolwiek inny) ma decydowac o ich slusznosci badz nie ? Jeszcze raz zadaje pytanie - co zlego w tym,ze radio katolickie wypowiada sie na temat polityki Czy tematy te sa zarezerwowane dla wylacznie tzw. swieckich mediow ? Wolne zarty - to decydowac o tym, co maja nadawac katolickie media beda w tym kraju swieckie autorytety ? Czyz nie jest to inna wersja faszyzmu ?

Biblia zapewne wypelniona jest roznymi naukami (ot,jak nazwiesz nauke wypedzenia z Kosciola przez Jezusa handlarzy ? ) - pytanie retoryczne - jakimi naukami wypelnione sa media swieckie ? Byl czas,ze byly wypelnione nauka o przewodniej roli Partii w zyciu spolecznym - to Ci pasuje ?

Nikt sie nie uczepil innych mediow katolickich - bo te NIGDY wczesniej przed powstaniem RM nie mialy powaznego wplywu na polskie spoleczenstwo,ergo - nie byly przeciwnikami politycznymi. GW np. jest zwiazana z polska partia obecna w zyciu politycznym - wiec RM JEST jej przeciwnikiem politycznym.

Inne media tez daja sprytne sugestie - mam wierzyc,ze TVN jest stacja obiektywna ? Zwlaszcza w osobach pp. Olejnik i Pochanke,pp.Morozowskiego,Miecugowa czy Sekielskiego ? To jasne - tam przeciez ludzie powinni dawac swoje pieniadze na Tance z Glupcami,Szklo Kontraktowe czy inne wspaniale produkcje.
Pozdrawiam
You'll never know...
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Stary 02.08.2008, 03:35
Snakes ja nie żartowałem z nowymi zasadami - więc baj, baj..

Co poza tym.

Primo wybaczcie że rozwaliłem dyskucje o złodziejach (ZUS) - zawsze warto do tej sprawy wracać...

Drugie primo.. Manson proszę nie rozśmieszaj mnie.. leczenie kompleksów na mnie to jeden z głupszych pomysłów jakie mogły wpaść Ci do głowy.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Zbychu
Senior Member

Stary 02.08.2008, 07:43
wyar,
Oboje wamy troche inne koncepcje funkcjonowania mediów katolickich.Raczej w tej sprawie nie dojdziemy do wspólnego mianownika.

---------------------------

Rząd stawia USA twarde warunki
Cytat:
Premier stawia Amerykanom ostateczne warunki budowy bazy tarczy antyrakietowej. Jak dowiedział się DZIENNIK, Donald Tusk domaga się m.in. od Waszyngtonu daleko idących gwarancji bezpieczeństwa, stałej lokalizacji Patriotów i pokrycia wszelkich kosztów szkód spowodowanych przez użycie pocisków.

Odpowiedź Waszyngtonu musi nadejść najdalej w ciągu trzech tygodni, aby porozumienie zdążyła zawrzeć obecna administracja w Białym Domu. Pod koniec sierpnia konwencja Partii Demokratycznej zapoczątkuje ostatnią fazę kampanii w wyborach prezydenckich. Wówczas George W. Bush nie będzie już mógł podejmować strategicznych decyzji. Zdaniem ekspertów następca obecnego prezydenta wznowi rokowania z Polską dopiero za rok, bo tyle zajmie mu kompletowanie nowej ekipy i opracowanie własnego stanowiska w sprawie tarczy.

Do wznowienia rozmów może jednak w ogóle nie dojść w razie zwycięstwa kandydata Demokratów Baracka Obamy, który oficjalnie pozostaje sceptyczny wobec tego projektu. Wczoraj szef rządu dał jednak do zrozumienia, że mimo nadchodzących wyborów w USA, nie zamierza rezygnować z polskich żądań. "W Stanach Zjednoczonych wybory prezydenckie to jest rzeczywiście jakaś forma przełomu i dlatego można sądzić, że rozmowy o tarczy mogą jeszcze trochę potrwać" - powiedział telewizji TVP Info.

Premier nadal stanowczo domaga się umieszczenia w Polsce na stałe baterii rakiet Patriot. Amerykanie jednak zdania nie zmienili i wciąż oferują tylko przekazanie wyrzutni pocisków na parę miesięcy w roku, aby umożliwić szkolenie polskich żołnierzy. Czy jest tu pole do kompromisu? "Zaproponowaliśmy USA bazę wojskową, gdzie bateria mogłaby stacjonować na stałe" - przyznają DZIENNIKOWI źródła bliskie polskim negocjatorom. Do tej pory Waszyngton odmawiał przekazania Polsce pocisków na stałe twierdząc, że są one bardziej potrzebne sojusznikom USA, którzy są bezpośrednio zagrożeni takim jak Pakistan i Izrael.

"Zakładamy, że Patrioty z Polski należałyby początkowo do USA, ale stopniowo mogłyby zostać przekazana naszemu wojsku. Liczymy też na to, że Amerykanie i szerzej NATO opracują precyzyjny plan przekazania kolejnych baterii w razie zagrożenia atakiem ze Wschodu" - twierdzą polskie źródła dyplomatyczne.

Szef rządu stawia też twardo żądanie dodatkowych gwarancji bezpieczeństwa dla Polski. Na razie Waszyngton godzi się na zobowiązanie przyjścia z pomocą naszemu krajowi na wypadek ataku rakiet balistycznych. Tusk domaga się jednak deklaracji obejmujących każdego rodzaju atak ze Wschodu. Na razie Amerykanie się na to nie godzą, wskazując, że podobne zobowiązanie już podjęli, gdy Polska wstąpiła do NATO. Wciąż nierozwiązany jest też problem skutków zestrzelenia wrogiej rakiety przez pocisk wystrzelony z Polski. Amerykanie na razie nie godzą się na zobowiązanie do pokrycia wszelkich kosztów z tym związanych, bo nie pozwala na to ich prawo. Chcą też, aby w wydatkach partycypowała Polska, jeśli pocisk został wystrzelony w obronie naszego kraju.

Nierozstrzygnięte pozostają też rozmowy o ochronie samej bazy. Polski rząd chce, aby instalacji strzegli wyłącznie amerykańscy żołnierze. Waszyngton twierdzi, że instalacja nie będzie miała charakteru eksterytorialnego i stąd Polska musi wziąć udział w jej obronie.

Wreszcie Tusk oczekuje od USA dalszych deklaracji dotyczących udziału w modernizacji polskiego wojska.

Co na to Waszyngton? Zdaniem polskich dyplomatów nie można się spodziewać odpowiedzi na dniach, bo nad Potomakiem podjęto intensywną analizę polskich postulatów.

Inaczej sprawy widzą jednak źródła bliskie Pałacu Prezydenckiego. Ich zdaniem Tusk mnoży żądanie nie po to, aby więcej wydrzeć od Amerykanów. Chce jedynie sprawić wrażenie, że ewentualne porozumienie to jego zasługa. Z tego powodu prowadzenie rokowań przejął bezpośrednio szef MSZ Radosław Sikorski, a dotychczasowy główny negocjator Witold Waszczykowski, powołany na tę funkcję jeszcze przez Jarosława Kaczyńskiego od dziś jest na urlopie.
http://www.dziennik.pl/polityka/arti...e_warunki.html

------------------------------------------------
Na meczu piłkarskim będzie można pić piwo
http://www.rp.pl/artykul/2,170848_Na..._pic_piwo.html
Wprawdzie nie każde - do 4,5%.W każdym razie Pilsnerek(4,4) się załapie

------------------------------------------------
I troche propagandy na koniec
18% Polaków: rząd powinien próbować odwołać prezydenta
http://wiadomosci.wp.pl/kat,9911,tit...osc_prasa.html
cpc
Senior Member

Stary 02.08.2008, 11:22
Komisja Europejska zaproponowała ustanowienie unijnego programu mającego na celu bezpłatne dostarczanie owoców i warzyw uczniom. Zakup i dystrybucja świeżych owoców i warzyw w szkołach będzie opłacana z europejskiego funduszu w wysokości 90 mln EUR rocznie.

http://www.kapitalizm.org/?action=sh...le&art_id=4692

jacy oni są wspaniałomyślni, ci biurokraci, rozdaja za "darmo" owoce, nawet w złotej erze USA czegoś takiego nie było, mamy szczęście jednak, że jesteśmy członkiem tej wspaniałej Wspólnoty Europejskiej...

czekam na "darmowe" kartki na mięso
kalashnikov2
Senior Member

Stary 02.08.2008, 11:22
Dalku napisał(a):Wyświetl post
Zenujacy sposob prowadzenia przed moderatora debaty w tym topicu to niestety prawda.Nie zamierzam sie tym przejmowac ,bo to tylko forum ,ale troche glupio ze sie dostaje bany za napsianei prawdy .Ch*j plywajacie sobie sami w tym sosie i przekonujcie sie nawzajem ze wasza droga to jedyna sluszna i nic innego nie ma

Wystarczy podwyższyć wymagania wobec argumentacji (by byla jakakolwiek, by odpowiadać na pytania wspolforumowiczow dotyczace tego co myslą pisząc o X i Y tak aby byla jasność co poeta miał na myśli) i okazuje się że to jest zamach na wolność słowa .

cpc napisał(a):Wyświetl post
Komisja Europejska zaproponowała ustanowienie unijnego programu mającego na celu bezpłatne dostarczanie owoców i warzyw uczniom. Zakup i dystrybucja świeżych owoców i warzyw w szkołach będzie opłacana z europejskiego funduszu w wysokości 90 mln EUR rocznie.

http://www.kapitalizm.org/?action=sh...le&art_id=4692

jacy oni są wspaniałomyślni, ci biurokraci, rozdaja za "darmo" owoce, nawet w złotej erze USA czegoś takiego nie było, mamy szczęście jednak, że jesteśmy członkiem tej wspaniałej Wspólnoty Europejskiej...

czekam na "darmowe" kartki na mięso
USA rozdają pieniądze ("poprawiają plynnosc sektora bankowego"), dzieki czemu predzej czy poźniej staną się krajem III świata, odwlekają upadek. Na tym tle rozdawnictwo owocow jest niewinną zabawą.

sondaż napisał(a):
18% Polaków: rząd powinien próbować odwołać prezydenta
http://wiadomosci.wp.pl/kat,9911,tit...osc_prasa.html
Nie ma to jak znajomość fundamentalnych zasad funkcjonowania ustroju kraju wśród lepiej wykształconej części społeczeństwa tegoż państwa.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 02.08.2008 o godz. 11:47.
cpc
Senior Member

Stary 02.08.2008, 11:27

USA rozdają pieniądze ("poprawiają plynnosc sektora bankowego"), dzieki czemu predzej czy poźniej staną się krajem III świata, odwlekają upadek. Na tym tle rozdawnictwo owocow jest niewinną zabawą.

nie chodziło mi oczywiście o dzisiejsze USA, bo to kraj, który coraz bardziej zmierza w strone komunizmu, niestety

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów