The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2008, 11:43
Bati_NS_TSW napisał(a):Wyświetl post
a nikt z was sie nie cieszy że będzie zajebisty wyjazd ? Tylko żeby nie strzelili jakiejś ceny. Poza tym, nie ma co myśleć o Barcie, bo może być tak że z nimi owszem będzie mecz, ale Beitaru. Po drugie, jesteśmy na uprzywilejowanej pozycji, drugi mecz u siebie. Barcelona ostatni sezon co grała ? Przegrywała z cieńkimi przeciwnikami. ZAWSZE może się im trafić gorszy dzień, a nasi chłopcy zepną się. Tylko najważniejszy jest ten Beitar... Z ustawieniem naszej obrony będzie kłopot, nie ma co myśleć o następnym meczu tylko mobilizujemy się na ten, pokażmy swoją wielkość!
Ciekawy wyjazd? Byłeś kiedyś w Hiszpanii na meczu? Tam stadion przypomina teatr a nie stadion, jedynie co, to fajna mogą oprawę zrobić (ale jak sie dostaje kasę od zarządu jednego z najbogatszych klubów świata to tak jest). Takze kibicowsko średnio bym powiedzial.

Co do samego losowania... Dla mnie było dwóch potencjalnych rywali: Liverpool lub Barcelona. Nic innego Wisła nie mogła wylosować..

Co do samego meczu, to pewnie sie zjada 'fani' Barcelony z całej Polski

I najważniejsze, najpierw trzeba przejść Beitar bo co by nie bylo to narazie jest 2-1 dla Żydów. I ja, szczerze mówiąc to wcale tej Barcelony na Reymonta w tym roku nie widze. Obym sie mylil
the end
Odpowiedz cytując
Południowiec
WISŁA KRAKÓW

Od: 09.2006

Stary 01.08.2008, 11:44
Bobic napisał(a):Wyświetl post
Bati_NS_TSW No ja naprzykład twierdze że wyjazd nie za ciekawy rywal pod wzgledem kibicowskim mógł być dużo lepszy
Dokładnie kibicowskie dno,można się o tym przekonać gdy byliśmy tam kilka lat temu.Barcelona jako miasto też niepowala.
Ostatnio edytowane przez Południowiec : 01.08.2008 o godz. 11:47.
full of hate
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.08.2008, 11:44
Ja bym nie tragizował, szanse na wylosowanie przeciwnika realnie w naszym zasięgu były znikome. Teraz przynajmniej wiemy na czym stoimy, nie będzie hucznych zapowiedzi, dziennikarze nie będą się mieli czego czepiać, bo nawet oni wiedzą, że tutaj transfery Majewskich i Pawłowskich by nie pomogły. Za to z marketingowego punktu widzenia lepszy mógłby być tylko awans do LM. Mecz z Barcą to zawsze możliwość pokazania się, piłkarze mogą zdobyć doświadczenie, na dodatek można na tym meczu nieźle zarobić, bo wiele telewizji na całym świecie będzie chciało pokazać dwumecz Barcelony.

@Szprotson, mnie też się wydaje, że trzecia runda eliminacji miała być w Chorzowie. A nawet jeśli nie miała być, to będzie, bo powinien być spory popyt na bilety.
Odpowiedz cytując
ZoneNh
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.08.2008, 11:46
Co do Barcy szanse zawsze są, na cód zawsze mozna liczyc o ile Bog pomoze nam z Beitarem
Odpowiedz cytując
Jordiet79
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 01.08.2008, 11:48
Czesc! Nazywam się Jordi, jestem katalończykiem, z Barcelonii. Bardzo lubi ze możalbimy grać vs polski klub na ligi misztrów. Moja dziewczyna jest polką I ja uczy się polskiego. Jeżli potrzebujecie informacji o Barcelonie (Samoloty, cena bilety, etc....) pitajcie mnie !

Jordi:

PS: Czy kiedy jest drugi mecz vs Beitar
Odpowiedz cytując
Aleks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.08.2008, 11:48
Myślałem, że traficie na jakiś słabszy zespól a tu klapa. Szkoda bo miałem nadzieje, że w tym roku awansujecie.

Bądźmy realistami Barcelona u siebie wygra z 4:0 a u Was będzie 1:1

Ale naraize przejdźcie Beitar

Pewnie kibiców Beitatu będa wspomagać koledzy z Cracovii hahaha
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.08.2008, 11:51
E tam nie będzie źle, nie zagra Messi, pewnie sie Eto pozbędą. Pozatym Barca nie będzie jeszcze w rytmie meczowym, dlatego jesli przejdziemy Beitar to myśle że mecze mogą być dość wyrównane. Oczywisice przegramy, ale po walce. Jesli taki Brożek strzeli ze 2 bramki, to będzie mógł Cupiał za niego krzyknąc z czystym sumieniem 5 mln euro. To może być plus tych meczy. Nie oszukujmy się porażka z Barcą mniej boli niż Szachtatem, a jest napewno lepszą lekcją futbolu.
Odpowiedz cytując
DonMac
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 01.08.2008, 11:52
Śmieszą mnie tylko komentarze typu "Ale mamy ZAWSZE pecha". itp. Nazywacie pechem trafienie na Anderlecht czy Pana To jest według was pech Przecież nie możemy co roku wpadać na zespołu z niższej półki.

Pewne jest tylko to, że Messi nie zagra w tych meczach Barcy
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.08.2008, 11:53
Teraz pewnie te wszystkie transfery Ze Kalanagi i nie wiadomo kogo odpadną, bo szansę są niemal zerowe.. nie oszukujmy się .... Wisła to nie jest taka drużyna jak w 2001 czy 2004 roku gdy grała z Realem. Wtedy ciała nie dała a jednak odpadła . Teraz ci piłkarzyki musieli by w tydzień złapać formę życia by nie przegrać 1 meczu wyżej niż 2 bramkami !!!!!. Ktoś powie że Barcelona nie ta hhhahaha .... 3 mistrzów Europy w składzie plus Keita ,w ogóle o czym my mówimy na każdej pozycji mają lepszych piłkarzy. Do tego świetnie idą im sparingi wygrywają pewnie i wysoko z Szkockimi drużynami ..... szansa jest mała ...jak nigdy na dodatek jeszcze trzeba męczyć się z Beitarem ............ z którym nie wiadomo jak będzie.
Borinho
Odpowiedz cytując
wislak_olkusz
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.08.2008, 11:54
Błaaaagam żeby puszczali ten mecz w jakim DSF czy czymś, bo niechce mi sie odwoływać wyjazdu do Niemiec...
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 01.08.2008, 11:54
Nie interesuje mnie na razie aspekt sportowy FCB bo trzeba z Beitarem wywalczyć awans, wiadomo że nikt łatwy na nas nie czekał w 3 rundzie(jak widać w drugiej też nie) ogramy ich to zobaczymy. Domagam się tylko maximum zaangażowania ze strony piłkarzy ,klubu i KIBICÓW a wierzę że efekt przyjdzie. Mniej przypalania a więcej rozsądku. Co do potencjalnego rywala w 3 rundzie przyznam że liczyłem na Wyspiarzy. Za rok rozstawienia będą inne to i sytuacja będzie inna. Głwa do góry i dajemy z siebie WSZYSTKO!
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.08.2008, 11:56
depeche87 napisał(a):Wyświetl post
zgadzam się z co poniektorymi.... moim zdaniem trafilismy na najslabszego rywala z tych najmocniejszych
Barcelona to juz nie t aco kiedyś z Ronaldinho... 2mecz u siebie i mzoe damy radę..... najwazniejsze sroda beitar i miec uefa zapewnione

Taaaaa. Proponuje już założyć nowy temat: Losowanie fazy grupowej LM - Na kogo możemy trafić?

STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
DonMac
Junior Member

Od: 05.2008

Przeczytałem komentarz na onecie po którym padłem.

Czy Zieńczuk będzie mógł zagrać z Barceloną? Tak. Jak przejdzie do Beitaru
Odpowiedz cytując
Weez3r
Member

Po wylosowaniu Barcy przypomniały mi się słowa Hajty, odnośnie walki Wisły w el. CL.

"Będzie to walka gołej dupy z batem."
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Stary 01.08.2008, 11:57
Lewski Sofia - Anderlecht / FC BATE Borysów nie mogli tu Wisły wylosować zamiast Bułgarów i już by można inaczej na to patrzyć ehhh
Borinho
Odpowiedz cytując
CelticusABG
Member

Od: 10.2007

Stary 01.08.2008, 12:01
Przecież Barcelona dopiero będzie startować w nowy sezon. Nie zapominajmy, że odeszli Ronaldinho, Deco, Oleguer, Zambrotta. Eto'o się zastanawia a Messi z nami nie zagra bo jedzie na igrzyska. Właściwie w formacjach ofensywnych Barcie zostaje Henry, Krkić, Iniesta i Gudjhonsen. Za nimi Xavi i Yaya Toure. A w obronie Puyol Ale na bramce Valdes nie raz ma słabsze dni. Przypominam też, że Barca ma nowego trenera i dopiero będzie wchodzić w nowy styl gry... Szansa jest zawsze a w tym meczu co będzie oceniam je 70:30 dla Barcy.
Odpowiedz cytując
depeche87
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.08.2008, 12:05
Aleks napisał(a):Wyświetl post
Myślałem, że traficie na jakiś słabszy zespól a tu klapa. Szkoda bo miałem nadzieje, że w tym roku awansujecie.

Bądźmy realistami Barcelona u siebie wygra z 4:0 a u Was będzie 1:1

Ale naraize przejdźcie Beitar

Pewnie kibiców Beitatu będa wspomagać koledzy z Cracovii hahaha
To nie te czasy kiedy na tym etapie dostaje się tak wysoko, no moze ten 1 mecz zawsze sie znajdzie w drodze wyjątku. Wbrew pozorom Lech i Wisla nie są takie slabe... Lech pokazal ladna pilke wczoraj, Wisla pechowo przegrala stwarzajac duzo sytuacji i ladnych akcji, chociaz wydaje mi sie na dzien dzisiejszy,ze Lech jest ciut lepszy. (Legii nie ma co komentowac bo grala z polamatorskim zespolem)ale to juz offtop. Moim zdaniem na wyjezdzie jak przegramy to góra 2-0 i u siebie bedziemy się meczyć o chocby tą jedną bramke.
Na dzien dzisiejszy Arsenal i Liverpool to duzo mocniejsze druzyny. Nie ma co plakac.
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Nie wiem co powiedzieć ale ... ta Barca to mi się śni od tygodnia, i to z układem taki jak wylosowano - pierwszy mecz na wyjeździe. Skorża już dawno mówił, że marzy mu się dwumecz z wielkim europejskim rywalem, który wszyscy będziemy długo pamiętać. No to trudno wymarzyć sobie lepszego... W dodatku potencjalnie najbardziej rozbity i niepozbierany po ostatnim sezonie.

Podoba mi się też napinka Beitaru, jak to cudownie będzie z Barcą - pamiętam identyczną akcję tego cypryjskiego klubiku co to chciał tak bardzo grać z Realem i jak to będzie super Nie pamiętam, żeby potem grali z Realem...

Zarząd teraz stanie na głowie i obieca kopaczom pewnie złote góry, jeśli wykopią Beitar. Bo w przypadku dobrego wyniku w Barcelonie to bileciki na rewanż będą ... hmm no drogie będą.
I jestem dziwnie spokojny o rewanż z Beitarem i o transfery.
I o to że na wiosnę nadal będziemy grać w pucharach.Europejskich pucharach jakby kto miał wąty
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
Samoth
Senior Member

Od: 04.2008

Borinho napisał(a):Wyświetl post
Teraz pewnie te wszystkie transfery Ze Kalanagi i nie wiadomo kogo odpadną, bo szansę są niemal zerowe.. nie oszukujmy się .... Wisła to nie jest taka drużyna jak w 2001 czy 2004 roku gdy grała z Realem. Wtedy ciała nie dała a jednak odpadła . Teraz ci piłkarzyki musieli by w tydzień złapać formę życia by nie przegrać 1 meczu wyżej niż 2 bramkami !!!!!. Ktoś powie że Barcelona nie ta hhhahaha .... 3 mistrzów Europy w składzie plus Keita ,w ogóle o czym my mówimy na każdej pozycji mają lepszych piłkarzy. Do tego świetnie idą im sparingi wygrywają pewnie i wysoko z Szkockimi drużynami ..... szansa jest mała ...jak nigdy na dodatek jeszcze trzeba męczyć się z Beitarem ............ z którym nie wiadomo jak będzie.
"Matko jedyna" !
Już się zaczęło:
"teraz to nici z transferów i takie tam..."
Przecież w przypadku (szczęśliwego) wyeliminowania Żydów, Wisełka rozpocznie batalię w PUEFA. I co ?!
Sądzisz, że tam nam nie będą potrzebne wzmocnienia ?!
Właśnie teraz zarząd powinien się spiąć i doprowadzić do końca transfer Nei'a a jeśli poważnie myśleli o Ze Kalandze, to i jego powinni ściągnąć pod Wawel. W PUEFA jest znacznie więcej drużyn, z którymi Wiślacy powinni sobie poradzić.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Coś dla hurra-optymistów: w poprzednich latach II runda eliminacji to była formalność, a potem każdy wie jak było. To co bedzie teraz jesli meczymy sie (i całkiem możliwe ze odpadniemy) w tej II rundzie?

Jakąkolwiek nadzieję w nieprzegranym wysoko meczu upatruje to ze Barcelona może nas totalnie olać.
the end
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Stary 01.08.2008, 12:07
Z nami wygrają same jaja Toure.........
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Jordiet79
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 01.08.2008, 12:08
Tak, just zaczynamy seżon, ale Guardiola robię bardzo dobry praca z swoimi piłkarzami. Na przykład, on robi lepsze fysyczny praca od Rijkaarda.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Stary 01.08.2008, 12:11
Aruna napisał(a):Wyświetl post
Wiecie tak czytam wasze komentarze typu "niemamy szans, są 100 razy lepsi, wogule niema o czym gadać, lepiej odpaść z Baitarem..." i tak się zastanawiam gdzie jest ta nasza kibicowska WIERNOŚĆ którą tak się szczycimy?! Drodzy WIŚLACY i WIŚLACZKI! Zgadza się Barca wyprzedza nas we wszystkim o lata świetlne, klasą i formą piłkarzy, mocą ligi, stadionem, sztabem szkoleeniowym i... mógłbym tak długo... Ale do żeczy! na początek podam jesden ważny przykład (bardzo nas bolący, ale....) Mianowicie pamiętacie mecz PANATINAJKOS - WISŁA ? U nas na Reymonta 22 3:1 spokojne zwycięstwo i wydawało się... LM w kieszeni... A co się stało w Atenach? 4:1 Kompletna załamka, straszna porażka, płacz... Jasne powiecie jak ja mogę porównywać BARCE do PANATINAJKOSU! To dam inny przykład... (tym razem reprezentacyjne zwycięstwo ) POLSKA - PORTUGALIA 2:1 Też wydawało się że niemamy szans, że niema wogule o czym gadać, że lepiej wogule nie wychodzić na boisko... I co cud?! fuks?! Nie WIARA w zwycięstwo naszych piłkarzy i kibiców na Śląskim! Tak więc zastanówmy się co napiszemy i pomyślimy, bo...... Ce..... Nas Pojęcie Którego Wy Nieznacie WIERNOŚĆ Dzisiaj Wrogu Wczoraj Bracie...
Człowieku weź się nie osmieszaj. Nawet nie wiesz co to słowo znaczy, ani jaki był docelowy przekaz tego hasła. Czy tu ktoś pisze że sie przerzuca na Barcelone? Ze juz nie kibicuje Wiśle? Po prostu wiekszosc ludzi jest realistami. Ogarnij sie.
the end
Odpowiedz cytując
T-omek
Member

Od: 03.2005

Stary 01.08.2008, 12:11
Dla wielu w klubie takie rozwiazanie jest na reke, wyciagną kase za bilety za transmisje i reklamy. Stadionu na LM nie ma wiec i nie ma problemów z wynajmowaniem śląskiego. Zero wzmocnien potwierdza taki stan rzeczy. Dodajac ze faza grupowa PUEFA jest dla niektórych szczytem marzeń pozostaje stwierzić, że wszystko jest OK !!!
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Stary 01.08.2008, 12:14
Aruna wiadomo że każdy wierzy ale trzeba patrzeć realnie na to wszystko tak naprawdę te mecze Polska-Portugalia , Wisła-Panathinaikos i nie wiem kilka jeszcze innych to można na palcach jednej ręki podliczyć. W momencie gdy dojdzie już do tego meczu też będę kibicował i ściskał kciuki za Wiślaków na Camp Nou ale trzeba patrzyć na to wszystko realnie i to nie wygląda najlepiej !!! potrzebny jest cud nad Wisła taka prawda !!!!
Borinho
Odpowiedz cytując
Samoth
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.08.2008, 12:17
Aruna - odpuść sobie !!!
Odpowiedz cytując
wislak_olkusz
Senior Member

Stary 01.08.2008, 12:18
Przejdziemy Barce - Skorża na CN zastosuje nowatorskie ustawienie 6-3-1 i wywieziemy 0-0, a w Krk pykniemy im 1 bramke i będzie pięknie
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.08.2008, 12:18
Jordiet79 napisał(a):
PS: Czy kiedy jest drugi mecz vs Beitar
środa, 6. sierpień.

Hmm...

Po pierwsze: trzeba złoic tyłek Żydom. Należy się im, ot co.
Po drugie: moim zdaniem nasi piłkarze w meczu z Barcą zaprezentowaliby się lepiej, niż z Beiterem. Dlaczego? Bo nie będzie ciążyła na nich presja, że jak odpadną, to cała polska prasa skoczy im do gardeł i wyśmieje. W końcu, nie takie kluby przegywały z Katalończykami.

edytka: fajna dyskusja na onecie: http://sport.onet.pl/1,16,11,4658182...?TEMAT=1248711

Powód: ;)
Ostatnio edytowane przez Elendil : 01.08.2008 o godz. 12:43.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.08.2008, 12:19
Sam fakt możliwości rozgrywania dwumeczu z tej klasy rywalem co Barca niezależnie od wyniku to już jest jakiegoś rodzaju nobilitacja , a jak wiadomo w piłce możliwe jest wszystko więc nie dzielmy skóry na niedżwiedziu tylko wpierw wyautujmy tych od szabasowych świec a potem kto wie ...

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.08.2008, 12:22
W sumie wyszło, że Cupiał miał rację. Po cholerę wywalać ciężkie miliony na transfery, jak potem losuje się drużynę, z którą obecnie nie mamy najmniejszych szans nawet gdybyśmy zrealizowali wszystkie przymiarki transferowe z kilku ostatnich lat. Zresztą o czym my tu gadamy. Najpierw Żydów pyknąć trzeba w środę. Plus losowania może być taki, że Beitar też zdaje sobie sprawę, że LM jest poza ich zasięgiem i nie ma co się strasznie spinać.

Jak patrzę na to na kogo trafialiśmy w drodze do LM, to nie sposób docenić reformy Platiniego. Za rok w najgorszym wypadku trafimy na mistrza Rumunii lub Grecji. Bez zmiany systemu eliminacji i przy naszym szczęściu w LM zagralibyśmy może za sto lat.
Ostatnio edytowane przez irman : 01.08.2008 o godz. 12:26.
:/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów