|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Co do samego losowania... Dla mnie było dwóch potencjalnych rywali: Liverpool lub Barcelona. Nic innego Wisła nie mogła wylosować.. Co do samego meczu, to pewnie sie zjada 'fani' Barcelony z całej Polski I najważniejsze, najpierw trzeba przejść Beitar bo co by nie bylo to narazie jest 2-1 dla Żydów. I ja, szczerze mówiąc to wcale tej Barcelony na Reymonta w tym roku nie widze. Obym sie mylil ![]() ![]()
the end
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 09.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Południowiec : 01.08.2008 o godz. 11:47.
![]()
full of hate
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ja bym nie tragizował, szanse na wylosowanie przeciwnika realnie w naszym zasięgu były znikome. Teraz przynajmniej wiemy na czym stoimy, nie będzie hucznych zapowiedzi, dziennikarze nie będą się mieli czego czepiać, bo nawet oni wiedzą, że tutaj transfery Majewskich i Pawłowskich by nie pomogły. Za to z marketingowego punktu widzenia lepszy mógłby być tylko awans do LM. Mecz z Barcą to zawsze możliwość pokazania się, piłkarze mogą zdobyć doświadczenie, na dodatek można na tym meczu nieźle zarobić, bo wiele telewizji na całym świecie będzie chciało pokazać dwumecz Barcelony.
@Szprotson, mnie też się wydaje, że trzecia runda eliminacji miała być w Chorzowie. A nawet jeśli nie miała być, to będzie, bo powinien być spory popyt na bilety. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Co do Barcy szanse zawsze są, na cód zawsze mozna liczyc o ile Bog pomoze nam z Beitarem
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Czesc! Nazywam się Jordi, jestem katalończykiem, z Barcelonii. Bardzo lubi ze możalbimy grać vs polski klub na ligi misztrów. Moja dziewczyna jest polką I ja uczy się polskiego. Jeżli potrzebujecie informacji o Barcelonie (Samoloty, cena bilety, etc....) pitajcie mnie !
Jordi: PS: Czy kiedy jest drugi mecz vs Beitar |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Myślałem, że traficie na jakiś słabszy zespól a tu klapa. Szkoda bo miałem nadzieje, że w tym roku awansujecie.
Bądźmy realistami Barcelona u siebie wygra z 4:0 a u Was będzie 1:1 Ale naraize przejdźcie Beitar Pewnie kibiców Beitatu będa wspomagać koledzy z Cracovii hahaha |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
E tam nie będzie źle, nie zagra Messi, pewnie sie Eto pozbędą. Pozatym Barca nie będzie jeszcze w rytmie meczowym, dlatego jesli przejdziemy Beitar to myśle że mecze mogą być dość wyrównane. Oczywisice przegramy, ale po walce. Jesli taki Brożek strzeli ze 2 bramki, to będzie mógł Cupiał za niego krzyknąc z czystym sumieniem 5 mln euro. To może być plus tych meczy. Nie oszukujmy się porażka z Barcą mniej boli niż Szachtatem, a jest napewno lepszą lekcją futbolu.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Śmieszą mnie tylko komentarze typu "Ale mamy ZAWSZE pecha". itp. Nazywacie pechem trafienie na Anderlecht czy Pana
Pewne jest tylko to, że Messi nie zagra w tych meczach Barcy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Teraz pewnie te wszystkie transfery Ze Kalanagi i nie wiadomo kogo odpadną, bo szansę są niemal zerowe.. nie oszukujmy się .... Wisła to nie jest taka drużyna jak w 2001 czy 2004 roku gdy grała z Realem. Wtedy ciała nie dała a jednak odpadła . Teraz ci piłkarzyki musieli by w tydzień złapać formę życia by nie przegrać 1 meczu wyżej niż 2 bramkami !!!!!. Ktoś powie że Barcelona nie ta hhhahaha .... 3 mistrzów Europy w składzie plus Keita ,w ogóle o czym my mówimy na każdej pozycji mają lepszych piłkarzy. Do tego świetnie idą im sparingi wygrywają pewnie i wysoko z Szkockimi drużynami ..... szansa jest mała ...jak nigdy na dodatek jeszcze trzeba męczyć się z Beitarem ............ z którym nie wiadomo jak będzie.
![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Błaaaagam żeby puszczali ten mecz w jakim DSF czy czymś, bo niechce mi sie odwoływać wyjazdu do Niemiec...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Nie interesuje mnie na razie aspekt sportowy FCB bo trzeba z Beitarem wywalczyć awans, wiadomo że nikt łatwy na nas nie czekał w 3 rundzie(jak widać w drugiej też nie) ogramy ich to zobaczymy. Domagam się tylko maximum zaangażowania ze strony piłkarzy ,klubu i KIBICÓW a wierzę że efekt przyjdzie. Mniej przypalania a więcej rozsądku. Co do potencjalnego rywala w 3 rundzie przyznam że liczyłem na Wyspiarzy. Za rok rozstawienia będą inne to i sytuacja będzie inna. Głwa do góry i dajemy z siebie WSZYSTKO!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Taaaaa. Proponuje już założyć nowy temat: Losowanie fazy grupowej LM - Na kogo możemy trafić? ![]() ![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Przeczytałem komentarz na onecie po którym padłem.
Czy Zieńczuk będzie mógł zagrać z Barceloną? Tak. Jak przejdzie do Beitaru ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Po wylosowaniu Barcy przypomniały mi się słowa Hajty, odnośnie walki Wisły w el. CL.
"Będzie to walka gołej dupy z batem." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lewski Sofia - Anderlecht / FC BATE Borysów nie mogli tu Wisły wylosować zamiast Bułgarów i już by można inaczej na to patrzyć
![]()
Borinho
|
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Przecież Barcelona dopiero będzie startować w nowy sezon. Nie zapominajmy, że odeszli Ronaldinho, Deco, Oleguer, Zambrotta. Eto'o się zastanawia a Messi z nami nie zagra bo jedzie na igrzyska. Właściwie w formacjach ofensywnych Barcie zostaje Henry, Krkić, Iniesta i Gudjhonsen. Za nimi Xavi i Yaya Toure. A w obronie Puyol
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Na dzien dzisiejszy Arsenal i Liverpool to duzo mocniejsze druzyny. Nie ma co plakac. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem co powiedzieć ale ... ta Barca to mi się śni od tygodnia, i to z układem taki jak wylosowano - pierwszy mecz na wyjeździe. Skorża już dawno mówił, że marzy mu się dwumecz z wielkim europejskim rywalem, który wszyscy będziemy długo pamiętać. No to trudno wymarzyć sobie lepszego... W dodatku potencjalnie najbardziej rozbity i niepozbierany po ostatnim sezonie.
Podoba mi się też napinka Beitaru, jak to cudownie będzie z Barcą - pamiętam identyczną akcję tego cypryjskiego klubiku co to chciał tak bardzo grać z Realem i jak to będzie super Nie pamiętam, żeby potem grali z Realem...Zarząd teraz stanie na głowie i obieca kopaczom pewnie złote góry, jeśli wykopią Beitar. Bo w przypadku dobrego wyniku w Barcelonie to bileciki na rewanż będą ... hmm no drogie będą. I jestem dziwnie spokojny o rewanż z Beitarem i o transfery. I o to że na wiosnę nadal będziemy grać w pucharach.Europejskich pucharach jakby kto miał wąty ![]() ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Już się zaczęło: "teraz to nici z transferów i takie tam..." Przecież w przypadku (szczęśliwego) wyeliminowania Żydów, Wisełka rozpocznie batalię w PUEFA. I co ?! Sądzisz, że tam nam nie będą potrzebne wzmocnienia ?! Właśnie teraz zarząd powinien się spiąć i doprowadzić do końca transfer Nei'a a jeśli poważnie myśleli o Ze Kalandze, to i jego powinni ściągnąć pod Wawel. W PUEFA jest znacznie więcej drużyn, z którymi Wiślacy powinni sobie poradzić. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Coś dla hurra-optymistów: w poprzednich latach II runda eliminacji to była formalność, a potem każdy wie jak było. To co bedzie teraz jesli meczymy sie (i całkiem możliwe ze odpadniemy) w tej II rundzie?
Jakąkolwiek nadzieję w nieprzegranym wysoko meczu upatruje to ze Barcelona może nas totalnie olać. ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z nami wygrają same jaja Toure.........
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Tak, just zaczynamy seżon, ale Guardiola robię bardzo dobry praca z swoimi piłkarzami. Na przykład, on robi lepsze fysyczny praca od Rijkaarda.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
the end
|
|
|
|
Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dla wielu w klubie takie rozwiazanie jest na reke, wyciagną kase za bilety za transmisje i reklamy. Stadionu na LM nie ma wiec i nie ma problemów z wynajmowaniem śląskiego. Zero wzmocnien potwierdza taki stan rzeczy. Dodajac ze faza grupowa PUEFA jest dla niektórych szczytem marzeń pozostaje stwierzić, że wszystko jest OK !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Aruna wiadomo że każdy wierzy ale trzeba patrzeć realnie na to wszystko tak naprawdę te mecze Polska-Portugalia , Wisła-Panathinaikos i nie wiem kilka jeszcze innych to można na palcach jednej ręki podliczyć. W momencie gdy dojdzie już do tego meczu też będę kibicował i ściskał kciuki za Wiślaków na Camp Nou ale trzeba patrzyć na to wszystko realnie i to nie wygląda najlepiej !!! potrzebny jest cud nad Wisła taka prawda !!!!
![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Aruna - odpuść sobie !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przejdziemy Barce - Skorża na CN zastosuje nowatorskie ustawienie 6-3-1 i wywieziemy 0-0, a w Krk pykniemy im 1 bramke i będzie pięknie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jordiet79 napisał(a):
Hmm... Po pierwsze: trzeba złoic tyłek Żydom. Należy się im, ot co. Po drugie: moim zdaniem nasi piłkarze w meczu z Barcą zaprezentowaliby się lepiej, niż z Beiterem. Dlaczego? Bo nie będzie ciążyła na nich presja, że jak odpadną, to cała polska prasa skoczy im do gardeł i wyśmieje. W końcu, nie takie kluby przegywały z Katalończykami. edytka: fajna dyskusja na onecie: http://sport.onet.pl/1,16,11,4658182...?TEMAT=1248711 ![]() Powód: ;)
Ostatnio edytowane przez Elendil : 01.08.2008 o godz. 12:43.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Sam fakt możliwości rozgrywania dwumeczu z tej klasy rywalem co Barca niezależnie od wyniku to już jest jakiegoś rodzaju nobilitacja , a jak wiadomo w piłce możliwe jest wszystko więc nie dzielmy skóry na niedżwiedziu tylko wpierw wyautujmy tych od szabasowych świec a potem kto wie ...
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
W sumie wyszło, że Cupiał miał rację. Po cholerę wywalać ciężkie miliony na transfery, jak potem losuje się drużynę, z którą obecnie nie mamy najmniejszych szans nawet gdybyśmy zrealizowali wszystkie przymiarki transferowe z kilku ostatnich lat. Zresztą o czym my tu gadamy. Najpierw Żydów pyknąć trzeba w środę. Plus losowania może być taki, że Beitar też zdaje sobie sprawę, że LM jest poza ich zasięgiem i nie ma co się strasznie spinać.
Jak patrzę na to na kogo trafialiśmy w drodze do LM, to nie sposób docenić reformy Platiniego. Za rok w najgorszym wypadku trafimy na mistrza Rumunii lub Grecji. Bez zmiany systemu eliminacji i przy naszym szczęściu w LM zagralibyśmy może za sto lat.
Ostatnio edytowane przez irman : 01.08.2008 o godz. 12:26.
![]()
:/
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|