|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Zieniu17 - czyli sie nie pomyliłem w tym co napisałem
![]() Jeszcze takie spotrzeżenie. Nie dziwcie sie ze ludzie sie tu martwią o wynik. Teoretycznie te 1:2 nie jest aż tak strasznie, były przecież przypadki że zespół przegrywał na wyjeździe 1:3 a u siebie 4:1 wygrywał także wszystko możliwe. Wracając, te 1:2 nie byłoby złe GDYBYŚMY zagrali dobrze w tym spotkaniu, a tu zdania są raczej podzielone i raczej bym sie skłaniał do wersji że nie był to super mecz... I tu są obawy. Zobaczymy co wymyśli Pan Maciek w rewanżu. Pewne jest że jedenastka będzie wyglądać tak: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11. Ja jestem tylko ciekawy jakim ustawieniem wyjdziemy. Bo gra na Brożka raczej się nie sprawdzi w drugim meczu tymbardziej że Beitar nie będzie cisnął jak dzisiaj. Liczę że Skorża coś wymyśli. Szerokiej kadry to on nie ma, ale może w końcu dopisze nam szczęście, które znów nas dzisiaj opuściło w drugiej połowie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Stec, skoncz juz z tymi swoimi bredniami. ten kto czyta jego wypociny jest dla mnie dziwnym czlowiekiem.
Ostatnio edytowane przez autocontrol : 30.07.2008 o godz. 22:11.
![]()
sezon ogórkowy = nuda
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Stec to przychlast.
Beitar jest słaby, ale mecz na ich terenie, jeszcze w tak egzotycznym kraju to dla wielu drużyn byłby spory problem. Jakoś bardzo zdziwiony nie jestem tym 2:1(oczywiście nie biorąc pod uwagę gry, bo już wcześniej pisałem, że mając takie sytuacje dziwne jest, że nie wygraliśmy), ale w rewanżu sytuacja się odwróci i nawet 3:0 dla nas jest bardzo realne.
Ostatnio edytowane przez tofik : 30.07.2008 o godz. 22:13.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Ogólnie to Beitar jest strasznie słaby. Niczym mi nie zaimponowali. Wisła niestety jak zwykle pokazała brak profesjonalizmu. Poprzedni sezon nam się udał i to chyba na tyle... Już odpuszczenie SuperPucharu wskazywało na ich stosunek do zawodu. Po co komu się spinać na Liverpool II jak można było spokojnie ograć Legie i zdobyć coś czym można się wpisać do historii. Ale wracając do dziś to przez godzinę naprawdę gra wyglądała nieźle, później nawet też. Ale nie mogę zrozumieć właśnie takiego zachowania, że Sobol będąc prawie sam na sam, w idealnej sytuacji do oddania strzału, nagle się przewraca, ma wielkie pretensje, inni mu wtórują a Beitar sobie strzela brameczke. Mogło być 2:0, a zrobił sie remis. Podobnie Zienczuk, który w ostatnich minutach w idiotyczny sposób nas osłabia... Do tego jeszcze równie niezrozumiałe wpuszczenie Dawidowskiego na boisko. Już lepszy byłby Małecki. Naprawdę gra momentami jest bardzo ładna, z z Liverpoolem też się mogła podobać, ale co z tego jeśli mają takie a nie inne podejście...
![]()
Za Wisłę, za nasz TS pójdę aż po życia kres !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Stec moze i przychlast ale czy coś cie boli? Ja jak rzadko kiedy zgadzam się z tym co napisał, a i nie przepadam za nim. Ale może jakieś argumenty w czym bładzi w tym artykule!
PS Czytałeś? Wątpie ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Meczyk dramatyczny, wynik niestety dokładnie taki jak typowałem
Meczyk dramatyczny, wynik niestety dokładnie taki jak wytypowałem. Przykro ,ale kilku naszych najlepszych chłopaków zagrało słabiej . A jeśli to jest ich "max" na LM itd. to powoli czas się żegnać. Na razie bez nazwisk bo mamy mecz za tydzień a ja wieczny optymista wierzę do końca. Okrutna prawda jest taka że Beitar wprowadzał z ławki nowe asy i znacząco poprawiał grę. A my? sami widzieliście. Za tydzień wielka bitwa. Rywal jrst równorzędny, Trzeba wygrać. Koniecznie. 9 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Tak tutaj niektórzy krytykują Dawidowskiego ja też mam mieszane uczucia do jego powrotu do kadry naszego zespołu ale panowie cobyście powiedzieli jakby dzisiaj Niedzielan strzelił bramkę po świetnym podaniu właśnie Dawidowskiego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
a Faul na Sobolu był, tylko wy sie skupiacie na polu karnym... faul był 2-3 m przed polem karnym czego tv prawie nie pokazalo!
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
P.S. M.O.P. ![]() Stella Bianca Siamo Noi!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Ogólnie ok.
Na plus widać, że jesteśmy zdecydowanie lepiej przygotowani fizycznie od Bejtaru. W drugiej połowie szczególnie po stracie pierwszej bramki ostro przycisneliśmy, druga bramka podcieła nam skrzydła ale w końcówce znowu dominowaliśmy. Brak zmienników nie był specjalnie widoczny w tym meczu, obawiam się w Krakowie w przypadku absencji Zieńczuka i kontuzji Głowackiego może to być bardziej widoczne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
była walka,była ambicja - niestety,z tym skladam PRÓŻNO szukac sobie miejsca w Lidze Mistrzów .
wzmocnienia,wzmocnienia,wzmocnienia . |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
eee nie bylo tak zle ,damy rade na R22 ,ale taka polska mentalnosc
ze zawsze suie narzeka ![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Co z nim nie tak i jak ten dzisiejszy artykuł sie ma do AC Milan itd ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hmmm, więc co może dać mu granie w piłkę w Polsce? Kiedy dostał szansę? Ile czasu spędził na ławie, gdzie tłumaczone to było jego "cichym" zachowaniem?
![]() Stella Bianca Siamo Noi!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Witam ,
Formułując kompleksowe oceny po dzisiejszym meczu można w sumie czuć lekki niedosyt. Trener Maciej Skorża zrealizował wszystko co sobie założył przed meczem (chciał strzelić bramkę i to się przypadkowo udało). Trener Beitaru , Shum , również nie powinien narzekać bo on z kolei chciał wygrać i to również jego zawodnicy mu zafundowali. Jeśli chodzi o Macieja Skorże to bardzo mu współczuję. Ewidentnie widać ,że brak transferów wynikający z postawy właściciela klubu znacząco obniżył nasze szanse na skuteczne występy w europejskich pucharach. Brak równorzędnych zmienników i indywidualności w pierwszym składzie ma jakiś procentowy udział w naszej słabej postawie w Jerozolimie. Ta drużyna ma kilku bardzo perspektywicznych graczy ,którzy wymagają systematycznej pracy (Jirsak, Boguski , Brożki, Łobo, Pawełek, Diaz, Cebanu, Mączyński, Małecki) ale także brakuje im na dziś niezbędnego doświadczenia które z czasem przyjdzie (przynajmniej mam taką nadzieję). Ta drużyna również ma kilku piłkarzy którzy niestety ale już pewnego "pomarańczowego" poziomu nie przeskoczą (Zieńczuk -niewidoczny ,Cantoro - notorycznie wstrzymujący grę tymi swoimi kółeczkami oraz odpuszczający krycie rywala w kluczowych momentach , brak koncentracji ; o Dawidowskim i Niedzielanie nie wspomnę). Sama gra może nie wyglądała źle ,szans było do strzelenia bramki co najmniej kilka. Niestety brakuje w Wiśle zawodników na tyle wyszkolonych którzy potrafią wykorzystać nawet całkiem elementarne sytuacje strzeleckie. Pawła Brożka stać na świetne gole ale cały czas czegoś mu brakuje do rangi napastnika przez duże n. Taką sceną symbolem w tym meczu , który moim zdaniem doskonale obrazuje podejście i rzeczywiste intencje właściciela Wisły i politykę jaką prezentuje odnośnie gry w pucharach , jest desperacki akt jakim było asygnowanie do gry Dawidowskiego. Wielu z Was na pewno dzisiaj czuje wielki zawód ale czy Ci od których zależy przyszłość Wisły Kraków w ogóle się tym przejmują (od kilku lat?) . Nie sądzę. Mam nadzieję na jakiś bardzo szczęśliwy splot okoliczności za tydzień i wynik dający nam awans (kto wie dogrywka , karne Beitar rzeczywiście ma fanatycznych kibiców , po prostu barbarzyńcy ajwaj. PS. Do tego należałoby dorzucić "cwaniactwo" Sobolewskiego. Facet potrafii huknąć jak z armaty a bawi się w jakieś głupie symulanctwo. Przyaktorzyć też trzeba umieć w odpowiednim momencie.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 30.07.2008 o godz. 22:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Najbardziej mnie rozwalił jedna rzecz w tym meczu grając już w 10 stworzyliśmy dwie 100 procentowe okazje ( szkoda że nie wykorzystane ) to pokazuje że jesteśmy wstanie pokonać Beitar w rewanżu i to znacząco !!!
Do Boju Wisełkoooo !!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
możecie wierzyć lub nie ale taki wynik typowałem ,ta jedna bramka jest dla nas bezcenna ,w rewanżu przewiduje 3:0 dla nas ,będzie dobrze ,mecz wyrównany ,remis jak najbardziej byłby zasłużony dla nas no ale cóż nie narzekajmy jest jak jest ,w rewanżu jedna bramka i jest kot
a i gdy była ta akcja na 1:1 ,to właśnie mi mignął przed oczyma PAO ...ale to pewnie nie tylko mi
Ostatnio edytowane przez South : 30.07.2008 o godz. 22:45.
![]()
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
małe deja vu z 2005 roku dopadło nas w 61 minucie.
szkoda i tyle. szkoda, bo Wiślacy walczyli, próbowali, starali się i mieli kilka świetnych okazji, mogę wręcz powiedzieć, że Wisła napewno nie zrobiła gorszego wrażenia niż Beitar, który oprócz kilku naprawdę dobrych kontr - podczas których nasza obrona się gubiła - i kilku momentów szybkiej i kombinacyjnej gry, nie pokazał nic. 1-1 to był wynik marzenie, ale patrząc na to z drugiej strony - zarówno przy wyniku 1-1, jak i 2-1, i tak musielibyśmy wygrać u siebie. mogło być lepiej, ale tragedii nie było. na R22 musimy pokazać swoją wartość i WIERZĘ, że pokażemy kto jest drużyną lepszą, bo stać nas na to. w Krakowie najw. naszym problemem będzie chyba "zero z tyłu", bo jeśli obrona zagra tak jak dzisiaj, nie będze łatwo. strzelić coś powinniśmy i może nawet nie jeden raz. w piątek losowanie, a do wylosowania może Steaua, BATE czy Basel, z lekką niepewnością będziemy je śledzić, ale trzeba wierzyć. bo to wiara czyni cuda wiślacy. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ja miałem niestety wrażenie że piłkarze Beitaru są troche lepiej wyszkoleni technicznie niż nasi. Ich podania były troche szybsze i dokładniejsze, również przewyższali naszych graczy pod względem fizycznym. Może się myle, ale oprócz wykorzystania sytuacji to brakowało własnie troche wyszkolenia technicznego.
Jedyna pociecha w tym że Brożek i Boguski zagrali bardzo dobrze i że na nich można liczyć. |
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wisła zagrala lepiej niz ten caly beltair... oni grali u siebie i wedlug bukmacherow byli lepsi... dla mnie nasza Wiselka zagrala dobry mecz i napewno wypadla lepiej niz klub z izaraela
pozdro dla wszystkich ziomkow ktorzy udali sie do jerozolimy(szeczegolnie dla czesia PS i tak ich przejdziemy ![]() "Przewróć mnie na glebe, psiknij mi gazem po oczach, przyłóż do skroni naładowanego glocka, wyzwij od najgorszych walnij pała w potylice, wpie***l mnie za kraty za to ze jestem kibicem..." ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Wisełka nie grała dziś źle. Znowu zastanawia mnie po co nam Dawidowski, skoro chłop wchodzi na boisko na zmiane, a w 85 minucie pływa po boisku, oddycha rękawami czy jak to nazwać. To nie przystoi zawodowemu piłkarzowi, nawet po takich kontuzjach, przecież trochę już gra.
To, co zrobił Zieniu zasmuciło mnie najbardziej, szczególnie w obliczu kontuzji Arka Głowackiego, mogliśmy grać w dziewiątkę do końca tego meczu.. Poza tym, myślę że zawaliła jak zwykle w wypadku występów na arenie międzynarodowej skuteczność, bo akcje jako takie były. Szkoda, ale mam nadzieje że my w Krakowie pomożemy i damy rade Izraelitom, bo na pewno są w naszym zasięgu. Z Wiślackim pozdrowieniem ![]() ![]() Urodzony sam przeciw wielu, wytrwale dążę do celu.
!!TYLKO WISŁA!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Kiedy dostał szanse? Dostawał je od samego początku. Po prostu ich nie wykorzystywał. Dobrze pamiętam mecz z Regginą (specjalnie przyglądałem się Jirsakowi, bo chciałem zobaczyć jak wygląda biegające 700 tys. euro) i już wtedy dało się zauważyć, że ten chłopak to ledwo namiastka rozgrywającego. Zbyt słaby fizycznie i za mało agresywny by móc zastępować defensywnych pomocników i zbyt kiepsko dryblujący, i z niewystarczającą dynamiką, by być ofensywnym pomocnikiem na europejskim poziomie. Jemu nie potrzeba ogrania, zmiany mentalności. On po prostu nie ma predyspozycji do rozgrywania i szczerze wątpię, czy jest w stanie to nadrobić. Zawodnik, który pod pressingiem chce jak najszybciej pozbyć się piłki nie ma szans by być w stanie wziąć ciężar gry na siebie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Co wy .......icie? Fizycznie byliśmy lepsi? hahahaha xD chyba w bierki... tamci popierdalali po boisku jak nienormalni przez niemal 90 minut... nasi na stojąco jak to polskie zespoły... trzeba sie wznieść na wyżyny żeby znaleźć się w tej 3. rundzie... na LM nie liczę w ogóle... w 3.rundzie z kimkolwiek byśmy nie zagrali to 0:3 0:4... ;] :/
Ps. ich kibice to cioty... tak naprawdę dali dupy jak nie wiem... obudzili się dopiero po golu na 1-1 ... kibice sukcesu...;] Ps2. z jednej strony szkoda Zienia, ale dzis sie nie pokazal najlepiej.. Ps3. Niedzielan i Dawidowski to yy.. slabi zawodnicy..;| Powód: lubie
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 30.07.2008 o godz. 22:56.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Nie macie co lamentowac.Gra nie byla az tak tragiczna.Widac ze opozniony start ligi dal sie we znaki.Mysle jednak ze w rewanzu to Wy bedziecie sie cieszyc z awansu.Jak za wami nie przepadam,to jednak na arenie miedzynarodowej trzeba wspierac rodzima pilke.Mam nadzieje ze jutro Legia i Kolejorz powalcza...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Troche wstyd.
Nawet z ogórkami z Izraela Wisełka nie potrafiła nawiązać walki... Z Cantoro,Pawełkiem,Dawidowskimi na ławce nic nie zdziałamy.Trzeba się cieszyć,że więcej nie dostaliśmy,a tak jest jeszcze jakaś szansa... ![]()
W życiu przeczytałem tylko jedną książkę, bo miała tylko osiem stron. To była" Nasza szkapa". Chyba coś o jakimś wychudzonym koniu----Mariusz Piekarski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
No to zdecyduj się czy za Wisłą czy za Beitarem jesteś skoro wspomagasz rodzimą piłkę...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
przypomnij mi ile razy większy budżet mają te ogórki od nas ?
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|